Kada je sajam u Benkovcu? | Svi datumi i informacije o sajmovima u Benkovcu

Kada Je Sajam U Benkovcu

Kada Je Sajam U Benkovcu

Benkovac je maleni grad smješten na sjeveru Dalmacije, u Hrvatskoj. Godišnje, ovaj pitoreskni gradić domaćin je raznih sajmova koji privlače posjetitelje sa svih strana. Ti sajmovi su prilika za lokalno stanovništvo da pokaže svoje umijeće, proizvode i tradiciju, ali i za sve posjetitelje da uživaju u bogatom kulturnom i gastronomskom iskustvu koje Benkovac nudi. Sajmovi u Benkovcu su idealan način da se upoznate s tradicijom i ljepotom ovog kraja.

Sajmovi se održavaju tijekom cijele godine, a svaki od njih ima svoju posebnost. Najpoznatiji sajam u Benkovcu je “Sajam Svetog Mihovila”, koji se tradicionalno održava 29. rujna, na blagdan Svetog Mihovila, zaštitnika grada. Ovaj sajam je prava poslastica za sve ljubitelje seoskih proizvoda. Možete kušati domaće sireve, pršut, med i maslinovo ulje, ali i upoznati se s kovačima, stolarima i drugim zanatlijama koji će svoje vještine demonstrirati uživo.

Pored sajma Svetog Mihovila, u Benkovcu se održava i Sajam OPG-a (obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava), na kojem možete kupiti svježe voće i povrće direktno od lokalnih proizvođača. Ovdje možete i degustirati domaća vina i rakiju, te razgovarati s farmerima o načinu njihove proizvodnje.

Uz to, u Benkovcu se organiziraju i tradicionalni sajmovi rukotvorina, sajmovi cvijeća, sajmovi antikviteta te mnogi drugi. Dođite i doživite jedinstvenu atmosferu sajmova u Benkovcu i prepustite se ljepotama ovog dalmatinskog gradića.

Sajmovi u Benkovcu

Sajam poljoprivrede

Sajam poljoprivrede u Benkovcu je jedan od najvažnijih događaja u regiji. Održava se svake godine u rujnu i traje nekoliko dana. Na sajmu možete vidjeti širok raspon poljoprivredne mehanizacije, sjemenske robe, stočne hrane i ostalih proizvoda koji su važni za poljoprivredu.

Sajam obrtništva i malog poduzetništva

Sajam obrtništva i malog poduzetništva u Benkovcu je događaj koji okuplja lokalne obrtnike i poduzetnike. Ovaj sajam je odlična prilika za promociju njihovih proizvoda i usluga te za stvaranje poslovnih kontakata. Sajam se održava jednom godišnje u lipnju.

Sajam turizma

Sajam turizma u Benkovcu je prilika za predstavljanje turističke ponude grada i okolice. Na sajmu možete saznati više o lokalnim atrakcijama, smještaju, gastronomiji i aktivnostima koje se mogu obavljati u ovom području. Sajam turizma obično se održava u travnju.

Sajam zdravlja i ljepote

Sajam zdravlja i ljepote u Benkovcu je namijenjen svima koji žele saznati više o zdravlju, wellnessu, kozmetici i ljepoti. Na sajmu možete posjetiti različite štandove s proizvodima i uslugama iz ovih područja te se informirati o najnovijim trendovima i mogućnostima za očuvanje zdravlja i ljepote. Sajam zdravlja i ljepote obično se održava u listopadu.

Popis sajmova u Benkovcu
Ime sajma Datum
Sajam poljoprivrede Rujan
Sajam obrtništva i malog poduzetništva Lipanj
Sajam turizma Travanj
Sajam zdravlja i ljepote Listopad

Sajam hrane u Benkovcu

Opis:

Sajam hrane u Benkovcu je jedan od najvećih događaja vezanih za hranu u regiji. Sajam okuplja proizvođače hrane iz različitih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Cilj sajma je promoviranje lokalnih proizvoda i podrška lokalnim OPG-ovima.

You might be interested:  4D Ultrazvuk Kada Se Radi

Program sajma:

Na sajmu hrane u Benkovcu posjetitelji će imati priliku razgledati i kupiti raznovrsne proizvode prehrambene industrije. Tijekom sajma će se organizirati razne degustacije hrane i pića, te će biti organizirane prezentacije i radionice o pripremi hrane.

Datum i vrijeme sajma:

Sajam hrane u Benkovcu održava se svake godine u mjesecu lipnju. Točan datum varira svake godine, stoga je potrebno provjeriti najnovije informacije. Sajam traje obično nekoliko dana i otvoren je za posjetitelje od jutra do večeri.

Lokacija:

Sajam hrane u Benkovcu održava se na centralnom gradskom trgu. Trg je smješten u centru grada i lako je dostupan svim vrstama prijevoza.

Proizvodi na sajmu:

  • Svježe voće i povrće
  • Med i pčelinji proizvodi
  • Domaći sirevi
  • Meso i mesni proizvodi
  • Mlijeko i mliječni proizvodi
  • Kolači i slastice
  • Konfiture i džemovi
  • Tradicijski proizvodi i suveniri

Ulaznica:

Ulaz na sajam hrane u Benkovcu je besplatan za sve posjetitelje.

Kako doći do Benkovca:

Benkovac je smješten u Zadarskoj županiji, sjevernoj Dalmaciji. Do Benkovca se može doći autocestom A1 iz smjera Zagreba ili iz smjera Zadra, te putem željeznice ili autobusom. Benkovac je udaljen oko 30 km od Zadra.

Sajam poljoprivrede u Benkovcu

Opis

Sajam poljoprivrede u Benkovcu je najveći poljoprivredni događaj u ovom dijelu Hrvatske. Organizira se svake godine kako bi se promovirala poljoprivredna proizvodnja, tehnologija i inovacije.

Datum i vrijeme

Sajam poljoprivrede u Benkovcu održava se svake godine u mjesecu svibnju. Točni datumi variraju svake godine, pa je najbolje provjeriti službenu web stranicu sajma ili lokalne medije kako biste saznali točan datum i vrijeme održavanja sajma.

Program

Sajam poljoprivrede u Benkovcu nudi širok spektar događanja i aktivnosti, uključujući izložbe poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i opreme, prezentacije novih tehnologija, predavanja stručnjaka iz poljoprivredne industrije, prodajne štandove sa poljoprivrednim proizvodima i uslugama, te natjecanja u uzgoju i kvaliteti poljoprivrednih proizvoda. Također možete sudjelovati u raznim radionicama i seminarima koji će vam pružiti informacije o najnovijim trendovima i praksama u poljoprivrednom sektoru.

Lokacija

Sajam poljoprivrede u Benkovcu održava se na posebnom izložbenom prostoru u blizini centra grada. Detaljne informacije o lokaciji možete pronaći na službenoj web stranici sajma ili putem lokalnih medija.

Ulaznice

Ulaz na sajam poljoprivrede u Benkovcu je obično besplatan za posjetitelje. Međutim, neke aktivnosti i radionice mogu zahtijevati plaćanje posebne kotizacije ili ulaznice. Provjerite službenu web stranicu sajma ili lokalne medije za informacije o cijenama ulaznica.

Zaključak

Sajam poljoprivrede u Benkovcu je izvrsna prilika za sve poljoprivrednike, stručnjake i ljubitelje poljoprivrede da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama, proizvodima i uslugama u poljoprivrednoj industriji. Ne propustite ovaj događaj koji nudi obilje mogućnosti za razmjenu znanja, iskustava i poslovnih kontakata.

Sajam ručnih radova u Benkovcu

Sajam ručnih radova u Benkovcu je tradicionalna manifestacija koja se održava svake godine u gradu Benkovcu u Hrvatskoj. Ovaj sajam privlači mnoge lokalne i regionalne obrtnike koji izlažu svoje ručno izrađene proizvode. Posetioci sajma mogu da uživaju u raznolikoj ponudi ručno izrađene odeće, nakita, keramike, drvenih proizvoda i mnogih drugih umetničkih predmeta.

Datum i lokacija

Sajam ručnih radova u Benkovcu obično se održava tokom leta. Tačan datum održavanja svake godine može se proveriti na zvaničnom sajtu Grada Benkovca. Sajam se najčešće organizuje na gradskom trgu ili u nekom od lokalnih parkova ili dvorišta, pružajući posetiocima prijatan ambijent za istraživanje proizvoda i upoznavanje s lokalnom kulturom.

Ponuda proizvoda

Ponuda proizvoda

Na sajmu ručnih radova u Benkovcu posetioci će naći široku ponudu unikatnih i kvalitetnih proizvoda. Obrtnici izlažu ručno izrađene predmete poput odeće, nakita, torbi, obuće, tekstila, keramike, stakla, drveta i mnogih drugih materijala. Sve ove proizvode karakteriše visok kvalitet izrade i originalni dizajn, što ih čini savršenim poklonima ili suvenirima.

Sajamski program

Pored prodajnih štandova, sajam ručnih radova u Benkovcu nudi i razne zabavne i edukativne sadržaje. Posetioci mogu učestvovati u radionicama ručnog rada gde će im se pokazati tehnike izrade raznih predmeta. Takođe, moguće je pratiti i izložbe umetničkih radova, kao i uživati u lokalnoj kuhinji i tradicionalnoj muzici i plesu koji često prate ovu manifestaciju.

You might be interested:  Kako Prebaciti Whatsapp Na Novi Mobitel

Zaključak

Sajam ručnih radova u Benkovcu je obavezna manifestacija za sve ljubitelje umetnosti i ručnog rada. Ovaj sajam pruža posetiocima priliku da kupuju unikatne proizvode direktno od lokalnih obrtnika, podržavajući tako lokalnu ekonomiju i tradiciju. Bilo da ste ljubitelj ručno izrađenih predmeta ili jednostavno želite da provedete prijatan dan uživajući u jedinstvenom ambijentu, sajam u Benkovcu sigurno će ispuniti vaša očekivanja.

Sajam turizma u Benkovcu

Sajam turizma u Benkovcu je jedan od najvažnijih događaja u gradu. Održava se svake godine kako bi promovirao turizam i turističku ponudu ovog područja. Sajam je prilika za lokalne turističke agencije, hotelijere, restorane i ostale pružatelje usluga da predstave svoje proizvode i usluge široj publici.

Informacije o sajmu

Sajam turizma u Benkovcu održava se na glavnom trgu grada. Datum održavanja sajma može se razlikovati svake godine, stoga se preporučuje provjeriti točne datume prije dolaska. Sajam obično traje nekoliko dana, a otvoren je za posjetitelje u određenom vremenskom periodu.

Što možete očekivati

Posjetitelji sajma turizma u Benkovcu mogu očekivati bogatu ponudu raznih turističkih usluga. Na sajmu će biti prisutne turističke agencije koje će predstaviti različite aranžmane za putovanja i izlete u regiji. Također možete pronaći informacije o smještaju u lokalnim hotelima, apartmanima i kućama za odmor.

Na sajmu će biti izloženi i tradicionalni proizvodi i suveniri karakteristični za Benkovac i okolicu. Ovdje možete pronaći ručno rađene predmete, suhomesnate proizvode, lokalne specijalitete i druge suvenire koji su idealni za poklon ili uspomenu sa putovanja.

Jedinstvena iskustva

Osim informacija i proizvoda, na sajmu turizma u Benkovcu možete iskusiti i razne aktivnosti. Mnoge turističke agencije organiziraju degustacije tradicionalnih jela, vinska kušanja i razne kulturne i sportske događaje. Također, možete dobiti informacije o raznim turističkim rutama i prirodnim ljepotama koje možete istražiti u blizini Benkovca.

Zaključak

Ako vas zanima turizam u Benkovcu i okolici, ne propustite posjetiti sajam turizma. Ovdje ćete pronaći sve potrebne informacije o turističkoj ponudi te priliku da isprobate lokalne proizvode i upoznate se s bogatom kulturnom baštinom ovog područja. Planirajte posjet sajmu turizma u Benkovcu i uživajte u svim pogodnostima koje pruža!

Sajam zdravlja u Benkovcu

Benkovac je grad smješten u Zadarskoj županiji u Hrvatskoj. Grad organizira razne sajmove tijekom godine, uključujući i Sajam zdravlja. Sajam zdravlja je prilika za lokalne stanovnike i posjetitelje da se upoznaju s raznim aspektima zdravlja i wellnessa. Sajam se održava na raznim lokacijama u gradu i obično traje jedan dan.

Informacije o Sajmu zdravlja u Benkovcu:

  • Datum održavanja: Razni datumi tijekom godine
  • Vrijeme: Obično od 9:00 do 17:00 sati
  • Lokacija: Različite lokacije u Benkovcu

Na Sajmu zdravlja posjetitelji mogu očekivati ​​razne aktivnosti i ponude, uključujući:

  1. Besplatne zdravstvene preglede
  2. Prezentacije i predavanja stručnjaka iz područja zdravlja i wellnessa
  3. Ponude proizvoda i usluga vezanih uz zdravlje i wellness
  4. Mogućnost konzultacija s nutricionistima i osobnim trenerima
  5. Promocije zdravih životnih stilova i navika

Ovaj Sajam zdravlja pruža priliku za stjecanje korisnih informacija o zdravlju, kao i mogućnost testiranja i konzultacija s stručnjacima. Posjetitelji mogu dobiti korisne savjete o tome kako održavati zdrav način života i poboljšati svoje zdravstveno stanje. Sajam zdravlja u Benkovcu je događaj koji okuplja sve koji su zainteresirani za svoje zdravlje i dobrobit.

Sajam knjiga u Benkovcu

Posjetite sajam knjiga u Benkovcu i istražite bogatu ponudu knjiga različitih žanrova i autora. Sajam se održava svake godine u Benkovcu i privlači veliki broj posjetitelja iz cijele regije.

Informacije o sajmu:

  • Datum: (datumi se trebaju nadopuniti)
  • Vrijeme: (vrijeme održavanja sajma)
  • Lokacija: (mjesto održavanja sajma)

Ponuda knjiga:

Pronađite knjige iz različitih žanrova kao što su:

  • Književnost
  • Fantastika
  • Kriminalistički romani
  • Biografije
  • Putopisi

Na sajmu će biti prisutni i brojni autori koji će potpisivati svoje knjige i družiti se s posjetiteljima. Ovo je odlična prilika da upoznate omiljene autore i saznate više o njihovim radovima.

Druge aktivnosti:

Pored razgledavanja i kupovine knjiga, na sajmu ćete moći prisustvovati i raznim kulturnim događanjima kao što su:

  • Predavanja
  • Razgovori s autorima
  • Književne radionice

Ne propustite priliku da posjetite sajam knjiga u Benkovcu i uživate u bogatom književnom programu i atmosferi. Dobrodošli!

Sajam umjetnosti u Benkovcu

Sajam umjetnosti u Benkovcu je jedan od najvažnijih kulturnih događaja u gradu. Održava se svake godine u centru grada i pruža mogućnost umjetnicima da izlažu svoja djela široj publici.

You might be interested:  Kada Prestati Mazati Tetovazu

Datum održavanja

Sajam umjetnosti obično traje nekoliko dana i datumi njegovog održavanja mogu se razlikovati svake godine. Preporučljivo je pratiti lokalne vijesti ili se obratiti lokalnim vlastima kako biste saznali najnovije informacije o datumu sljedećeg sajma umjetnosti.

Program sajma

Program sajma umjetnosti u Benkovcu uključuje izložbu likovnih umjetnika, kao i druge umjetničke performanse. Posjetitelji će imati priliku vidjeti širok spektar umjetničkih djela – slika, skulptura, fotografija, i drugih originalnih umjetničkih radova.

Informacije za umjetnike

Umjetnici koji žele sudjelovati na sajmu mogu se prijaviti putem službene web stranice događaja ili se obratiti organizatorima. Potrebno je poslati fotografije ili opise djela koja će biti izložena na sajmu. Organizatori će odabrati umjetnike koji će sudjelovati i pružiti sve potrebne informacije o postavljanju izložbenog prostora.

Posjetitelji

Svi posjetitelji su dobrodošli na Sajam umjetnosti u Benkovcu. Ulaz na događaj je besplatan i osigurava se dovoljan broj mjesta za parking. Preporučujemo da se posjetitelji pridržavaju pravila i uputa organizatora kako bi se osigurala sigurnost i ugodnost svih sudionika.

Adresa

Sajam umjetnosti u Benkovcu održava se na glavnom trgu u središtu grada. Detaljne upute možete dobiti putem GPS uređaja ili se obratiti lokalnim vlastima.

Zaključak

Sajam umjetnosti u Benkovcu pruža jedinstvenu priliku za umjetnike i posjetitelje da se upoznaju s različitim umjetničkim djelima i uživaju u kreativnoj atmosferi. Ne propustite priliku posjetiti ovaj događaj i podržati lokalne umjetnike!

Ostali sajmovi u Benkovcu

Uz glavne sajmove koji se održavaju u Benkovcu, postoje i drugi manji sajmovi koji se organiziraju tokom godine. Ovi sajmovi nude raznoliku ponudu proizvoda i aktivnosti za posjetitelje. Neki od tih sajmova su:

  • Sajam domaćih proizvoda

    Ovaj sajam se održava svake godine u proljeće i jesen. Na sajmu se mogu pronaći domaći proizvodi poput sira, meda, suhomesnatih proizvoda i voća i povrća. Posjetitelji imaju priliku kušati i kupiti autentične domaće proizvode.

  • Sajam antikviteta

    Ovaj sajam privlači ljubitelje antikviteta iz cijele regije. Održava se jednom godišnje i nudi širok izbor antikviteta, kao što su namještaj, slike, satovi i drugi predmeti s istorijskom vrijednošću. Posjetitelji mogu pregledati i kupiti predmete te se okušati u pregovaranju s prodavcima.

  • Sajam knjiga

    Ovaj sajam je idealan za ljubitelje knjiga i čitalaca svih uzrasta. Na sajmu se predstavljaju domaći i strani izdavači i knjižare sa različitim knjigama, od beletristike do stručne literature. Posjetitelji imaju priliku kupiti knjige po povoljnim cijenama i sudjelovati u knjižnim radionicama i predavanjima.

  • Sajam automobila

    Ovaj sajam je najveći auto-sajam u regiji. Na sajmu se predstavljaju renomirani auto-proizvođači s najnovijim modelima, kao i prodavci rabljenih automobila. Posjetitelji mogu testirati automobile, informisati se o finansiranju i osiguranju vozila, te pregovarati o cijenama s prodavcima.

Ove su manifestacije samo neki od sajmova koji se održavaju u Benkovcu tokom godine. Svaki od njih pruža zanimljivo iskustvo i mogućnost da posjetitelji istraže različite aspekte trgovine i kulture.

FAQ:

Kada se održava sajam u Benkovcu?

Sajam u Benkovcu se održava svakog mjeseca, obično prvog vikenda.

Koji su datumi sajmova u Benkovcu ove godine?

Ove godine sajmovi u Benkovcu održavaju se sljedećih datuma: 5. ožujka, 3. travnja, 1. svibnja, 5. lipnja, 3. srpnja, 7. kolovoza, 4. rujna, 2. listopada, 6. studenog i 4. prosinca.

Na kojem mjestu se održavaju sajmovi u Benkovcu?

Sajmovi se održavaju na trgu u centru Benkovca.

Koliko dugo traju sajmovi u Benkovcu?

Sajmovi u Benkovcu traju od jutra do večeri, obično oko 9 do 18 sati.

Koje vrste proizvoda mogu se pronaći na sajmovima u Benkovcu?

Na sajmovima u Benkovcu možete pronaći razne proizvode poput hrane, odjeće, obuće, kućnog namještaja, alata i drugih potrepština.

Kada je sljedeći sajam u Benkovcu?

Sljedeći sajam u Benkovcu održat će se 12. svibnja.

Koje su informacije o sajmovima u Benkovcu?

U Benkovcu se održavaju sajmovi svake druge subote. Na sajmovima se mogu pronaći razni proizvodi, kao što su odjeća, hrana, i poljoprivredni proizvodi.