Kako aktivirati karticu Erste banke - savjeti i detaljni koraci

Kako Aktivirati Karticu Erste Banke

Kako Aktivirati Karticu Erste Banke

Aktiviranje kartice Erste banke je jednostavan i brz postupak koji vam omogućava pristup svim uslugama i pogodnostima koje nudi ova renomirana banka. Bez obzira jeste li dobili novu karticu ili ste je upravo zatražili, aktivacija je neophodna kako biste mogli koristiti karticu za plaćanje, podizanje gotovine i druge financijske transakcije.

Prvi korak u procesu aktivacije kartice je da je pravilno pripremite. Provjerite jeste li primili sve potrebne dokumente i informacije od banke, uključujući brojeve kartica, PIN kodove i upute o postupku aktivacije. Ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, obratite se podršci za korisnike Erste banke radi dodatne pomoći.

Nakon što ste pripremili svoje podatke, možete krenuti s aktivacijom kartice. Obično postoji nekoliko načina kako to možete učiniti. Jedna od opcija je aktivacija putem internetskog bankarstva. Ulogirajte se na svoj internetski račun Erste banke i pratite upute za aktivaciju kartice. Ovaj postupak obično uključuje unos broja kartice i PIN koda, kao i provjeru vašeg identiteta putem dodatne autentifikacije.

Ako nemate pristup internetskom bankarstvu ili preferirate drugi način aktivacije, možete otići do najbliže poslovnice Erste banke. Tamo ćete se susresti s bankovnim službenikom koji će vam pomoći da aktivirate karticu. Prilikom dolaska u poslovnicu, ne zaboravite ponijeti svoju karticu, dokaz o identitetu i ostale relevantne dokumente koje je banka zatražila.

Važno je napomenuti da je aktivacija kartice Erste banke važan korak u osiguravanju sigurnosti vaših financijskih transakcija. Budite pažljivi prilikom unosa podataka i slijedite upute koje vam je banka dala. Ako ste zaboravili PIN kod ili imate druga pitanja ili probleme tijekom procesa aktivacije, odmah se obratite službi za korisničku podršku kako biste dobili pomoć i riješili svoje probleme.

Registracija na internetskom bankarstvu

Za korištenje internetskog bankarstva Erste banke, potrebno je proći kroz proces registracije. Registracija je jednostavan postupak koji vam omogućuje pristup svim online uslugama i pogodnostima koje nudi Erste banka.

Koraci za registraciju na internetskom bankarstvu

 1. Posjetite službenu web stranicu Erste banke.
 2. Kliknite na opciju “Registracija” na početnoj stranici.
 3. Odaberite željeni način registracije – putem osobnih podataka ili putem kartice.
 4. Ako odaberete registraciju putem osobnih podataka, unesite svoje osobne podatke kao što su ime, prezime, broj osobne iskaznice, OIB i druge tražene informacije.
 5. Ako odaberete registraciju putem kartice, unesite broj kartice, sigurnosni kod i druge tražene informacije.
 6. Nakon unosa svih potrebnih podataka, pritisnite gumb “Registracija” ili sličan gumb koji će inicirati proces registracije.
 7. Slijedite upute na zaslonu kako biste dovršili proces registracije.
 8. Nakon uspješne registracije, dobit ćete korisničko ime i lozinku za pristup internetskom bankarstvu Erste banke.

Važne napomene

 • Pri registraciji na internetskom bankarstvu, potrebno je pružiti točne i provjerene informacije kako bi se osigurao siguran pristup vašim financijskim podacima.
 • Pristup internetskom bankarstvu omogućuje vam upravljanje računima, pregled transakcija, plaćanja računa i druge online usluge koje nudi Erste banka.
 • Osigurajte sigurnost svojih podataka tako da koristite snažnu lozinku i redovito je mijenjate.
 • Ako imate bilo kakvih problema ili pitanja tijekom registracije, obratite se službi za korisnike Erste banke za pomoć.

Nakon što se uspješno registrirate na internetskom bankarstvu Erste banke, imat ćete pun pristup svim online uslugama i olakšati svoje bankovne transakcije.

Preuzimanje mobilne aplikacije

Preuzimanje mobilne aplikacije

Da biste aktivirali karticu Erste banke, preporučuje se preuzimanje mobilne aplikacije koja vam omogućuje jednostavan pristup i upravljanje računom putem vašeg pametnog telefona. Evo detaljnog postupka preuzimanja mobilne aplikacije:

1. Provjerite kompatibilnost

Provjerite kompatibilnost mobilne aplikacije Erste banke s vašim pametnim telefonom. Aplikacija je dostupna za operativne sustave Android i iOS. Provjerite verziju operativnog sustava i osigurajte da je vaša naprava podržana.

2. Pronađite aplikaciju

Posjetite trgovinu aplikacija na svom pametnom telefonu (Google Play Store za Android ili App Store za iOS) i pretražite “Erste banka” ili “Erste mBanking” u okviru tražilice.

3. Preuzimanje aplikacije

Preuzmite aplikaciju tako da pritisnete gumb “Preuzmi” ili “Instaliraj” na stranici aplikacije u trgovini aplikacija. Možda će biti potrebno unijeti svoju lozinku za račun u trgovini aplikacija kako biste mogli preuzeti aplikaciju.

4. Instalacija aplikacije

Nakon što preuzmete aplikaciju, pokrenite postupak instalacije. Slijedite upute na zaslonu da biste dovršili postupak instalacije. Može vam se zatražiti da prihvatite uvjete korištenja ili dodijelite određena dopuštenja aplikaciji.

5. Registracija i prijava

Nakon instalacije aplikacije, otvorite je pritiskom na ikonu na početnom zaslonu vašeg pametnog telefona. Slijedite upute na zaslonu kako biste se registrirali za uslugu mobilnog bankarstva Erste banke i prijavili se na svoj račun.

Uživajte u jednostavnom i sigurnom upravljanju svojim računima putem mobilne aplikacije Erste banke! Imajte na umu da je preuzimanje i registracija besplatna, ali provjerite ima li naknada za određene transakcije i usluge koje koristite putem aplikacije.

Prijava na internetsko bankarstvo

Da bi ste pristupili internetskom bankarstvu Erste banke, potrebno je da se prijavite sa svojim korisničkim podacima. Evo detaljnog koraka po koraka kako to učiniti:

 1. Korak 1: Otvorite Internet preglednik na svom uređaju (računar, tablet, pametni telefon) i unesite URL adresu Erste banke u adresnu traku.
 2. Korak 2: Na naslovnoj stranici Erste banke, pronađite i kliknite na link “Prijava” koji se obično nalazi u gornjem desnom uglu stranice.
 3. Korak 3: Otvara se novi prozor ili stranica sa prijavnom formom. Na ovoj stranici unesite svoje korisničko ime i lozinku koje ste dobili prilikom otvaranja računa u Erste banci.
 4. Korak 4: Nakon unošenja korisničkih podataka, pritisnite dugme “Prijava” kako biste se prijavili na svoj račun.
 5. Korak 5: Ako su uneseni podaci ispravni, bit ćete preusmjereni na početnu stranicu internetskog bankarstva Erste banke, gdje možete pristupiti svim bankovnim uslugama i pregledati svoj račun.

Važno je napomenuti da je važno da čuvate svoje korisničke podatke pouzdano i da ih ne delite sa drugima. Također, preporučuje se redovno mijenjanje lozinke kako bi se osigurala sigurnost vašeg računa.

Ako imate problema prilikom prijave na internetsko bankarstvo Erste banke, preporučujemo vam da kontaktirate podršku za korisnike banke radi dalje pomoći.

Aktivacija kartice putem interneta

Aktivacija kartice putem interneta je brz i jednostavan način da aktivirate svoju Erste bankovnu karticu bez potrebe odlaska u banku. Evo detaljnih koraka koje trebate slijediti:

 1. Pristup Erste netbankingu: Posjetite službenu web stranicu Erste banke i prijavite se na svoj netbanking račun koristeći svoje korisničko ime i lozinku.
 2. Odabir opcije aktivacije kartice: Nakon što se prijavite na svoj netbanking račun, pronađite opciju za aktivaciju kartice. To bi moglo biti pod “Upravljanje računima”, “Kreditne kartice” ili slično, ovisno o vašem netbanking sučelju.
 3. Unos podataka: Slijedite upute na zaslonu kako biste unijeli relevantne podatke o kartici koje se zahtijevaju za aktivaciju. To obično uključuje broj kartice, datum isteka, sigurnosni kod i vaše osobne podatke.
 4. Potvrda aktivacije: Kada unesete sve potrebne podatke, provjerite ih pažljivo prije nego što kliknete na gumb za potvrdu aktivacije. Ovisno o vašem netbanking sučelju, možda ćete također morati unijeti svoj PIN ili zaporku kako biste dovršili postupak.
 5. Provjera aktivacije: Nakon što završite postupak aktivacije, provjerite svoju e-poštu ili netbanking poruku kako biste dobili potvrdu aktivacije. Obavezno provjerite da je kartica pravilno aktivirana prije nego što je počnete koristiti.

Važno je napomenuti da će se koraci aktivacije kartice putem interneta možda malo razlikovati ovisno o vašoj banci i njezinom netbanking sučelju. Ako naiđete na bilo kakve poteškoće ili imate pitanja, preporučljivo je kontaktirati službu za korisnike banke za podršku.

Aktivacija kartice putem mobilne aplikacije

Aktivacija kartice putem mobilne aplikacije

Erste banka omogućuje aktivaciju kartice putem svoje mobilne aplikacije. Ovaj način je praktičan i jednostavan, omogućavajući vam da aktivirate svoju karticu bez potrebe za odlaskom u poslovnicu ili koristeći neke druge kanale.

Koraci za aktivaciju kartice putem mobilne aplikacije:

 1. Preuzmite i instalirajte Erste mobilnu aplikaciju sa službene trgovine aplikacija.
 2. Pokrenite aplikaciju i prijavite se sa svojim korisničkim podacima.
 3. Odaberite opciju “Aktivacija kartice” iz glavnog izbornika aplikacije.
 4. Unesite podatke o kartici koje će aplikacija zatražiti. To će obično uključivati broj kartice, sigurnosni kod i datum isteka kartice.
 5. Slijedite daljnje upute aplikacije i provjerite informacije koje ste unijeli.
 6. Nakon što potvrdite i provjerite podatke, aplikacija će aktivirati karticu.
 7. Kada je kartica uspješno aktivirana, dobit ćete obavijest o tome putem aplikacije ili SMS-a.

U slučaju bilo kakvih poteškoća tijekom aktivacije kartice putem mobilne aplikacije, preporučljivo je kontaktirati Erste banku putem telefona ili posjetiti najbližu poslovnicu kako biste dobili dodatnu podršku.

Aktivacija kartice putem bankomata

Aktivacija kartice putem bankomata je brz i jednostavan način da počnete koristiti karticu Erste banke. Slijedite ove detaljne korake kako biste aktivirali svoju karticu putem bankomata:

 1. Prilikom dolaska na bankomat, umetnite karticu u otvor za karticu na bankomatu.
 2. Slijedite upute na zaslonu bankomata kako biste odabrali jezik.
 3. Unesite svoj PIN broj koristeći tastaturu na bankomatu.
 4. Izaberite opciju “Aktivacija kartice” iz glavnog izbornika bankomata.
 5. Zatim bankomat će vas zamoliti da unesete zadnje 4 znamenke broja računa koji je povezan s karticom.
 6. Kada unesete zadnje 4 znamenke broja računa, bankomat će provjeriti broj računa i potvrditi vaš identitet.
 7. Nakon uspješne provjere vašeg identiteta, bankomat će prikazati poruku o uspješnoj aktivaciji Vaše kartice.
 8. Vaša kartica je sada aktivirana i spremna za korištenje.

Napomena: Provjerite jesu li sve informacije koje unesete točne tijekom procesa aktivacije na bankomatu. Ako unesete pogrešne podatke, postoji mogućnost blokiranja ili deaktiviranja kartice. Ako imate bilo kakvih pitanja ili problema tijekom procesa aktivacije, možete se obratiti službi za korisnike Erste banke za pomoć.

Aktivacija kartice putem telefona

Erste banka omogućava svojim korisnicima da aktiviraju karticu putem telefona. Ovaj način aktivacije je vrlo jednostavan i praktičan, a omogućava korisnicima da aktiviraju karticu bez odlaska u banku.

Evo detaljnih koraka koje trebate slijediti da biste aktivirali karticu putem telefona:

 1. Pronađite broj telefona Erste banke za aktivaciju kartice. Broj se može naći na poleđini kartice ili na službenoj stranici Erste banke.
 2. Pozovite taj broj i slijedite upute automatskog odgovora.
 3. Prilikom poziva, bit će vam zatraženi neki osobni podaci kako bi se potvrdio vaš identitet. Ovo može uključivati vaše ime, prezime, datum rođenja i slično.
 4. Nakon što uspješno potvrdite svoj identitet, bit ćete upitani da unesete broj računa i/ili broj kartice koji želite aktivirati.
 5. Slijedite daljnje upute na telefonu kako biste dovršili proces aktivacije kartice.
 6. Nakon što ste uspješno aktivirali karticu putem telefona, moći ćete je koristiti za obavljanje različitih transakcija i plaćanja.

Važno je napomenuti da se putem telefona može aktivirati samo kartica koju već posjedujete, a nova kartica se mora prvo aktivirati u banci ili putem internetskog bankarstva.

Aktivacija kartice putem telefona je brz i jednostavan način da svoju karticu stavite u funkciju i počnete je koristiti. Uz ovaj način aktivacije, izbjegavate čekanje u banci i možete odmah koristiti svoju karticu.

Provjera aktivacije kartice

Nakon što ste aktivirali karticu Erste banke, važno je provjeriti da li je aktivacija uspješno izvršena. Ovdje su detaljni koraci provjere aktivacije kartice:

 1. Posjetite službenu web stranicu Erste banke.
 2. Prijavite se na svoj internet bankovni račun koristeći svoje korisničko ime i lozinku.
 3. Nakon prijave, pregledajte svoj račun i provjerite da li je kartica koju ste aktivirali vidljiva na popisu vaših kartica.
 4. Ako je kartica vidljiva na popisu, to znači da je aktivacija uspješno izvršena.
 5. Uzmite u obzir da neki put može biti potrebno nekoliko minuta ili čak sati da se aktivacija karte pojavi na vašem računu.

Ako nakon provjere vidite karticu na svom računu, nema potrebe za brigu. Vaša kartica Erste banke je uspješno aktivirana i spremna za upotrebu.

Ako se i dalje susrećete s bilo kakvim poteškoćama ili problemima s aktivacijom kartice, preporučuje se da kontaktirate službu za korisnike Erste banke kako biste dobili daljnju podršku i rješenje problema.

FAQ:

Koji su koraci za aktivaciju kartice Erste banke?

Koraci za aktivaciju kartice Erste banke su: 1. Pozovite broj telefona Erste banke 2. Odaberite jezik 3. Slijedite upute operatera 4. Unesite broj kartice i ostale potrebne podatke 5. Potvrdite aktivaciju kartice

Koliko dugo traje proces aktivacije kartice Erste banke?

Proces aktivacije kartice Erste banke obično traje samo nekoliko minuta. Nakon što unesete sve potrebne podatke i potvrdite aktivaciju, vaša kartica će biti spremna za upotrebu.

Da li mogu aktivirati karticu Erste banke putem interneta?

Da, možete aktivirati karticu Erste banke putem interneta preko internetskog bankarstva. Samo se prijavite na svoj račun i pronađite odjeljak za aktivaciju kartice. Slijedite upute i unesite potrebne podatke. Nakon završetka procesa, vaša kartica će biti aktivirana.

Trebam li aktivirati karticu Erste banke prije prve uporabe?

Da, prije prvog korištenja kartice Erste banke, potrebno je aktivirati je. Ovo osigurava da je kartica ispravno zaprimljena i spremna za upotrebu. Bez aktivacije, kartica neće biti povezana s vašim računom i nećete moći koristiti njezine funkcionalnosti.

Kako znam da je moja kartica Erste banke uspješno aktivirana?

Kada uspješno aktivirate karticu Erste banke, primit ćete potvrdu o aktivaciji putem e-pošte ili SMS-a. Osim toga, možete provjeriti je li kartica aktivirana pokušajem podizanja novca na bankomatu ili obavljanjem sigurne transakcije. Ako je kartica aktivna, ta će transakcija biti uspješno provedena.