Kako aktivirati M-token Zaba - korak po korak vodič

Kako Aktivirati M Token Zaba

Kako Aktivirati M Token Zaba

M-token Zaba je mobilna aplikacija koju je razvila i banka Zagrebačka banka koja omogućava korisnicima da jednostavno i sigurno obavljaju bankarske transakcije putem svog pametnog telefona. Da biste koristili M-token Zaba, prvo morate aktivirati aplikaciju na svom uređaju. U ovom korak po korak vodiču pružamo detaljne upute o tom procesu, tako da možete brzo i jednostavno aktivirati M-token Zabu i početi koristiti sve njezine prednosti.

Prvi korak u aktivaciji M-token Zabe je preuzimanje aplikacije na svoj pametni telefon ili tablet. Aplikaciju možete preuzeti besplatno s App Storea za korisnike iPhonea ili iz Google Play trgovine za korisnike Androida. Nakon što preuzmete aplikaciju, potrebno je instalirati je na svoj uređaj. Nakon što je instalacija završena, otvorite aplikaciju i prihvatite uvjete korištenja kako biste započeli proces aktivacije.

Sljedeći korak je unos korisničkog imena i lozinke za svoj Zaba internet bankarstvo. Nakon što unesete tražene podatke, pritisnite “Prijava” kako biste dovršili proces. Nakon što je aplikacija uspješno prijavljena, postavite svoj 4-znamenkasti PIN kako biste osigurali svoje podatke. Sada ste spremni koristiti M-token Zabu! Možete pristupiti svim bankarskim uslugama i obavljati sigurne transakcije putem svog pametnog telefona ili tableta.

Trebate li dodatnu pomoć ili imate pitanja o aktivaciji M-token Zabe, možete kontaktirati službu za korisnike Zagrebačke banke putem telefona, e-pošte ili prijavom na njihovu web stranicu. Stručni timovi su uvijek spremni pomoći vam i pružiti vam podršku tijekom cjelokupnog procesa aktivacije.

Contents

Kako aktivirati M-token Zaba

Korak 1: Preuzimanje aplikacije

Prvi korak u aktiviranju M-tokena Zaba je preuzimanje aplikacije sa Google Play Store ili Apple App Storea. Potrebno je pretražiti “Zaba” i pronaći Zaba mobilno bankarstvo aplikaciju. Nakon što je aplikacija preuzeta, potrebno ju je instalirati na vaš mobilni uređaj.

Korak 2: Registracija i prijava

Nakon što je aplikacija instalirana, potrebno je otvoriti je i izvršiti registraciju. Za registraciju će vam biti potrebna OTP lozinka koju možete dobiti putem SMS-a ili na ZabaNet internet bankarstvu. Nakon što ste unijeli registracijske podatke, možete se prijaviti u aplikaciju svojim korisničkim imenom i lozinkom.

Korak 3: Aktivacija M-tokena

Nakon prijave, trebate pristupiti postavkama aplikacije i pronaći opciju za aktivaciju M-tokena. Odaberite opciju za aktivaciju M-tokena i slijedite upute na zaslonu. Aplikacija će vas možda zatražiti unos vašeg PIN-a ili osobnih podataka kao dodatnu sigurnost.

Korak 4: Korištenje M-tokena

Kada je M-token aktiviran, možete ga koristiti za potvrđivanje transakcija i pristup ZabaNet internet bankarstvu. M-token generira jedinstveni broj ili kod koji se koristi za autorizaciju transakcija. Pratite upute na zaslonu ili u aplikaciji kako biste koristili M-token za potvrđivanje transakcija.

You might be interested:  Kako Se Rijesiti Muha Forum

Imajte na umu da je aktivacija i korištenje M-tokena moguće samo za korisnike ZabaNet internet bankarstva i aplikacije Zaba mobilno bankarstvo. Ako niste korisnik već postojećih Zaba usluga, prvo se morate registrirati za bankarske usluge kod Zagrebačke banke.

Korak po korak vodič za aktivaciju M-tokena u banci Zaba

Korak 1: Priprema

 • Provjerite ima li vaš mobilni uređaj podršku za Zabu mobilni banking.
 • Preuzmite Zaba mobilni bankarstvo aplikaciju s Google Play Storea ili Apple App Storea.
 • Imajte pri ruci svoju bankovnu karticu i osobnu identifikacijsku ispravu.

Korak 2: Instalacija aplikacije

 1. Preuzmite Zaba mobilni bankarstvo aplikaciju s vaše platforme.
 2. Instalirajte aplikaciju na svoj mobilni uređaj.
 3. Pokrenite aplikaciju i prihvatite uvjete korištenja.

Korak 3: Registracija korisničkog računa

 1. Odaberite opciju “Registracija novog korisnika” na prvoj stranici aplikacije.
 2. Slijedite upute na zaslonu za unos svojih osobnih podataka.
 3. Potvrdite svoj identitet pomoću bankovne kartice i osobne identifikacijske isprave.

Korak 4: Aktivacija M-tokena

 1. U glavnom izborniku aplikacije odaberite opciju “M-token”.
 2. Slijedite upute za aktivaciju M-tokena.
 3. Unesite svoj korisnički identifikacijski broj (PIN) na siguran način.
 4. Slijedite upute za postavljanje sigurnosnog pitanja i odgovora.
 5. Generirajte novi M-token.

Korak 5: Testiranje M-tokena

Da biste se uvjerili da je aktivacija uspješna, pokušajte se prijaviti na svoj korisnički račun i koristiti M-token za potvrdu transakcija. Ako sve radi ispravno, aktivacija M-tokena je uspješno završena!

Korak 6: Dodatne informacije i podrška

U slučaju bilo kakvih poteškoća ili tehničkih problema tijekom aktivacije M-tokena, slobodno se obratite Banci Zaba za podršku. Možete nazvati njihovu službu za korisnike ili posjetiti njihovu web stranicu za dodatne informacije.

Skinite aplikaciju Zaba mobilni token

Zaba mobilni token je aplikacija koju možete preuzeti na svoj pametni telefon ili tablet kako biste mogli koristiti svoj mobilni uređaj kao sigurnosni token za pristup internet bankarstvu i potvrđivanje transakcija.

Evo kako možete preuzeti aplikaciju Zaba mobilni token:

 1. Otvorite trgovinu aplikacija na svom pametnom telefonu ili tabletu.
 2. U tražilicu trgovine aplikacija upišite “Zaba mobilni token”.
 3. Rezultati pretrage prikazat će aplikaciju Zaba mobilni token.
 4. Odaberite aplikaciju Zaba mobilni token i pritisnite gumb “Preuzmi” ili “Instaliraj”.
 5. Aplikacija će biti preuzeta i instalirana na vaš uređaj.

Važno je napomenuti da aplikacija Zaba mobilni token zahtijeva pristup vašem uređaju kako bi mogla generirati sigurnosne kodove za potvrdu transakcija. Nakon instalacije aplikacije, slijedite upute za registraciju i aktivaciju Zaba mobilnog tokena kako biste ga mogli koristiti u internet bankarstvu.

Preuzmite Zaba mobilni token aplikaciju na vaš pametni telefon

Zaba mobilni token aplikacija omogućava vam jednostavan i siguran način za autorizaciju i potpisivanje transakcija na vašem Zaba bankovnom računu.

Za preuzimanje Zaba mobilnog tokena na vaš pametni telefon, slijedite ove korake:

 1. Posjetite Google Play Store ili Apple App Store na svom pametnom telefonu.
 2. Pretražite “Zaba mobilni token” u trgovini aplikacija.
 3. Odaberite “Zaba mobilni token” aplikaciju iz rezultata pretrage.
 4. Kliknite na “Preuzmi” ili “Instaliraj” kako biste započeli preuzimanje i instalaciju aplikacije.
 5. Kada se preuzimanje završi, otvorite aplikaciju na svom pametnom telefonu.

U aplikaciji će vam biti prikazane upute za aktivaciju mobilnog tokena. Slijedite upute kako biste uspješno aktivirali svoj mobilni token i povezali ga sa svojim Zaba bankovnim računom.

Nakon aktivacije mobilnog tokena, moći ćete koristiti aplikaciju za potpisivanje transakcija i autorizaciju drugih bankovnih operacija putem svog pametnog telefona.

Instalirajte aplikaciju

Korak 1: Preuzmite aplikaciju

Da biste aktivirali M-token Zaba, prvo morate preuzeti aplikaciju na svoj mobilni uređaj. Aplikaciju možete preuzeti sa zvaničnih prodavnica aplikacija, kao što su Google Play Store za Android uređaje i App Store za iPhone uređaje.

Napomena: Aplikacija je besplatna za preuzimanje.

Korak 2: Pokrenite aplikaciju

Nakon što ste preuzeli aplikaciju, pronađite je na svom mobilnom uređaju i pokrenite je.

Korak 3: Prijavite se

Prilikom prvog pokretanja aplikacije, biće vam zatraženo da se prijavite. Unesite svoje korisničko ime i lozinku koje koristite prilikom pristupa internet bankarstvu banke.

You might be interested:  Kako Izvaditi Krpelja Bez Pincete

Napomena: Ukoliko nemate korisničko ime i lozinku za internet bankarstvo, prvo ih trebate kreirati na zvaničnoj web stranici banke.

Korak 4: Prihvatite uslove korišćenja

Nakon što se prijavite, biće vam prikazani uslovi korišćenja aplikacije. Pročitajte ih pažljivo i kliknite na dugme “Prihvati” ukoliko se slažete sa uslovima.

Korak 5: Aktivirajte M-token

Vidjećete različite opcije u aplikaciji, pronađite opciju za aktivaciju M-tokena. Obično se nalazi u sekciji “Postavke” ili “Sigurnost”. Kliknite na tu opciju da biste pokrenuli proces aktivacije.

Korak 6: Skenirajte QR kod

Aplikacija će zatražiti da skenirate QR kod koji se nalazi na zaslonu računara prilikom aktivacije M-tokena putem internet bankarstva. Uz pomoć kamere na vašem mobilnom uređaju, usmerite se na QR kod i sačekajte da se skenira.

Korak 7: Kreirajte PIN

Nakon skeniranja QR koda, aplikacija će vam tražiti da unesete PIN broj koji ćete koristiti prilikom pristupa M-tokenu. Unesite željeni PIN broj i potvrdite unos.

Korak 8: Aktivirajte M-token

Nakon što ste kreirali PIN broj, aplikacija će vas obavijestiti da je M-token uspješno aktiviran. Sada možete koristiti M-token za potvrdu transakcija i pristup drugim sigurnosnim funkcijama internet bankarstva.

Često postavljana pitanja

 • Da li je M-token besplatan?

  Da, korišćenje M-tokena je besplatno.

 • Da li mogu koristiti M-token na više uređaja?

  Ne, M-token je vezan za jedan mobilni uređaj i ne može se koristiti na više uređaja istovremeno.

 • Šta da radim ako zaboravim PIN broj?

  Ukoliko zaboravite PIN broj, možete resetovati PIN putem opcije za zaboravljeni PIN u aplikaciji. Pratite uputstva koja će vam biti prikazana na ekranu.

Potrebna pomoć?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili problema prilikom instalacije ili aktivacije M-tokena, možete se obratiti korisničkoj podršci banke putem telefona ili e-maila. Kontakt informacije možete pronaći na web stranici banke.

Instalirajte Zaba mobilni token aplikaciju na vašem pametnom telefonu

Ova aplikacija omogućava vam da koristite Zaba mobilni token za pristupanje online bankarstvu i potvrđivanje transakcija putem vašeg pametnog telefona.

Da biste instalirali Zaba mobilni token aplikaciju, slijedite ove korake:

 1. Posjetite Google Play Store (ako koristite Android operativni sustav) ili App Store (ako koristite iOS operativni sustav) na vašem pametnom telefonu.
 2. U pretraživaču trgovine aplikacija, upišite “Zaba mobilni token” i pritisnite “Pretraži”.
 3. Nađite aplikaciju “Zaba mobilni token” u rezultatima pretraživanja i pritisnite je.
 4. Pritisnite “Instaliraj” kako biste započeli preuzimanje i instalaciju aplikacije na vašem pametnom telefonu.
 5. Kada je preuzimanje i instalacija završena, otvorite aplikaciju na svom pametnom telefonu.
 6. Slijedite upute na zaslonu kako biste postavili i aktivirali vaš Zaba mobilni token.
 7. Nakon aktivacije, moći ćete koristiti Zaba mobilni token za pristupanje online bankarstvu i potvrdu transakcija.

Napomena: Za korištenje Zaba mobilnog tokena, morate imati važeći korisnički račun kod Zabe i biti registrirani za online bankarstvo.

Za više informacija o Zaba mobilnom tokenu i njegovom korištenju, posjetite službenu web stranicu Zabe ili se obratite njihovoj korisničkoj podršci.

Pokrenite aplikaciju

Da biste koristili M-token Zabe, prvo morate preuzeti i instalirati aplikaciju. Da biste to učinili, pratite sledeće korake:

 1. Otvorite Google Play Store na svom Android telefonu ili App Store na svom iPhone-u.
 2. U pretraživaču aplikacija ukucajte “M-token Zaba” i pritisnite Enter.
 3. Iz rezultata pretrage kliknite na aplikaciju M-token Zaba.
 4. Kliknite na dugme “Instaliraj” (za Android) ili “Preuzmi” (za iPhone) da biste preuzeli i započeli instalaciju aplikacije.
 5. Kada se instalacija završi, kliknite na ikonu aplikacije koja se pojavila na početnom ekranu vašeg telefona da biste je otvorili.

Nakon što pokrenete aplikaciju, biće vam prikazan uvodni ekran sa nekoliko uputstava o tome kako koristiti M-token Zabe. Pročitajte ta uputstva pažljivo kako biste se što bolje upoznali sa aplikacijom.

Ukoliko imate bilo kakvih problema tokom preuzimanja ili instalacije aplikacije, možete se obratiti korisničkoj podršci Zabe za dodatnu pomoć.

Pokrenite Zaba mobilni token aplikaciju na vašem pametnom telefonu

Zaba mobilni token aplikacija je jednostavna i sigurna metoda autentifikacije koja omogućava korištenje i potpisivanje transakcija putem internet bankarstva putem vašeg pametnog telefona.

You might be interested:  Kako Zaraditi Preko Interneta

Korak 1: Preuzmite aplikaciju

Prvo, potrebno je preuzeti Zaba mobilni token aplikaciju na vaš pametni telefon. Potražite je u svojoj trgovini aplikacija (Google Play Store ili App Store) i preuzmite je na vaš uređaj.

Korak 2: Registracija

Nakon što ste preuzeli aplikaciju, otvorite je na vašem pametnom telefonu. Prilikom prvog pokretanja, bit će vam zatraženo da se registrirate. Slijedite upute na zaslonu i ostavite potrebne informacije kako biste dovršili postupak registracije.

Korak 3: Aktivacija

Nakon što ste uspješno registrirani, slijedite upute na zaslonu kako biste aktivirali vaš Zaba mobilni token. To može uključivati ​​unos vašeg korisničkog imena, lozinke i drugih sigurnosnih informacija. Slijedite sve korake i dovršite postupak aktivacije.

Korak 4: Verifikacija

Nakon aktivacije, aplikacija će vam prikazati Sigurnosno pitanje ili Sigurnosnu riječ koju ste unijeli tijekom postupka registracije. Provjerite da je to ispravno i kliknite na gumb “Verificiraj”. Na ovaj način provjeravate da je vaša aplikacija uspješno aktivirana i spremna za upotrebu.

Korak 5: Korištenje aplikacije

Kada ste uspješno aktivirali Zaba mobilni token aplikaciju, moći ćete je koristiti za autentifikaciju prilikom prijave na internet bankarstvo ili potpisivanje transakcija. Slijedite upute na zaslonu ili kontaktirajte Zabu za daljnju pomoć. Vaš pametni telefon će sada biti vaš sigurnosni token za pristup bankarskim uslugama.

Uživajte u korištenju Zaba mobilnog tokena na vašem pametnom telefonu! Zapamtite da je važno čuvati svoj telefon sigurnim i ne dijeliti podatke za prijavu sa drugima.

Odaberite jezik

Odaberite jezik

Otvorite Zaba aplikaciju na svom telefonu i pronađite opciju za odabir jezika.

Nakon što odaberete jezik, postavke će se automatski primijeniti i aplikacija će biti prevedena na taj jezik.

Ukoliko želite promijeniti jezik kasnije, možete to učiniti tako što ćete ponovno otvoriti postavke jezika unutar aplikacije.

Odaberite jezik za Zaba mobilni token aplikaciju

Da biste koristili Zaba mobilnu token aplikaciju, morate odabrati željeni jezik. Ova aplikacija pruža podršku za nekoliko jezika kako bi olakšala korisnicima korištenje.

Kako odabrati jezik

Kako odabrati jezik

 • Otvorite Zaba mobilnu token aplikaciju na svom mobilnom uređaju.
 • Na početnom zaslonu aplikacije vidjet ćete opciju za odabir jezika.
 • Kliknite na opciju za odabir jezika.
 • Prikazat će vam se popis dostupnih jezika.
 • Odaberite željeni jezik iz popisa. Na primjer, možete odabrati “Hrvatski” za upotrebu aplikacije na hrvatskom jeziku.

Početak korištenja na odabranom jeziku

Nakon što odaberete jezik, Zaba mobilna token aplikacija će se automatski prebaciti na odabrani jezik. Svi tekstovi i upute koje prikazuje aplikacija bit će na odabranom jeziku.

Da biste koristili aplikaciju, slijedite upute i prikazane informacije na zaslonu mobilnog uređaja. Aplikacija je dizajnirana kako bi olakšala korištenje i pružila korisne informacije korisnicima koji koriste mobilno bankarstvo Zabe.

FAQ:

Kako mogu aktivirati M-token Zaba?

Da biste aktivirali M-token Zaba, trebate prvo preuzeti i instalirati aplikaciju na svoj mobilni uređaj. Zatim slijedite korake u vodiču za aktivaciju koji su objašnjeni u članku. Jednostavno slijedite upute na ekranu i unesite tražene informacije kako biste dovršili postupak aktivacije.

Koje su prednosti korištenja M-token Zaba?

Korištenje M-token Zaba ima nekoliko prednosti. Prvo, eliminira potrebu za fizičkim tokenom jer je aplikacija dostupna na vašem mobilnom uređaju. Drugo, brzo je i jednostavno, jer možete potvrditi svoje transakcije bilo kada i bilo gdje. Također je sigurno, jer aplikacija koristi višestruke sigurnosne mjere kako bi zaštitila vaše podatke.

Treba li plaćati za korištenje M-token Zaba?

Ne, korištenje M-token Zaba je besplatno. Samo trebate preuzeti aplikaciju i aktivirati je na svom mobilnom uređaju. Nakon toga možete koristiti M-token Zaba bez ikakvih dodatnih troškova.

Koliko vremena treba za aktivaciju M-token Zaba?

Aktivacija M-token Zaba može biti vrlo brza, ovisi o vašoj sposobnosti praćenja koraka u vodiču. U prosjeku, proces aktivacije traje samo nekoliko minuta. Međutim, trebao biste izdvojiti dodatno vrijeme za preuzimanje i instaliranje aplikacije na svoj mobilni uređaj, ako to već niste učinili.