Kako aktivirati Mtoken Erste - Korak po korak vodič

Kako Aktivirati Mtoken Erste

Kako Aktivirati Mtoken Erste

Mtoken Erste je jedan od načina autentifikacije koji vam omogućuje sigurno pristupanje vašem online bankovnom računu. Aktivacija Mtokena je jednostavan proces koji će vam omogućiti sigurno plaćanje i upravljanje vašim financijama putem interneta. U ovom korak po korak vodiču, detaljno ćemo objasniti kako aktivirati Mtoken Erste i što trebate učiniti da biste uspješno koristili ovaj sigurnosni alat.

Prvi korak u aktivaciji Mtokena je posjetiti najbližu poslovnicu Erste banke. Osoblje banke će vam pomoći u postavljanju Mtokena na vašem mobilnom uređaju. Nakon što ste posjetili poslovnicu i dobili Mtoken, morate preuzeti aplikaciju s Apple App Storea ili Google Play trgovine, ovisno o vašem mobilnom operativnom sustavu.

Nakon što preuzmete aplikaciju, unesite korisničko ime i zaporku kako biste se prijavili i aktivirali Mtoken. Ova korisnička imena i zaporke pruženi su vam prilikom posjeta poslovnici. Nakon uspješne prijave, aplikacija će vas voditi kroz kratki postupak aktivacije Mtokena. Morat ćete slijediti korake na zaslonu i unijeti potrebne detalje kako biste završili aktivaciju.

Treba napomenuti da je važno pamtiti korisničko ime i zaporku koje ste unijeli tijekom procesa aktivacije. Oni su vam potrebni za kasniji pristup aplikaciji Mtoken Erste. Također je preporučljivo da zaporka bude snažna kombinacija slova, brojeva i posebnih znakova kako bi se osigurala maksimalna sigurnost vašeg bankovnog računa.

Nakon uspješne aktivacije Mtokena, možete ga jednostavno koristiti za autentifikaciju prilikom pristupa vašem online bankovnom računu. Samo otvorite aplikaciju Mtoken Erste na svom mobilnom uređaju, unesite vaše korisničko ime i zaporku, te slijedite upute za generiranje jednokratnih autentičnih kodova. Ovi kodovi se koriste za dodatnu sigurnost i jamče da samo vi imate pristup svojim financijskim sredstvima putem interneta.

Aktivacija Mtokena Erste je jednostavan proces koji vam pruža dodatnu sigurnost prilikom upravljanja vašim financijama online. Slijedite ovaj korak po korak vodič da biste uspješno aktivirali Mtoken i sigurno pristupili vašem Erste bankovnom računu.

Contents

Kako aktivirati Mtoken Erste

 • Korak 1: Posjetite službenu stranicu Erste banke.

 • Korak 2: Prijavite se na svoj internetski bankovni račun koristeći korisničko ime i lozinku.

 • Korak 3: Nakon prijave, u izborniku odaberite “Postavke računa”.

 • Korak 4: U postavkama računa pronađite i odaberite opciju “Aktivacija Mtokena”.

 • Korak 5: Slijedite upute i odaberite željeni način aktivacije Mtokena (SMS poruka, e-mail ili pomoću generatora lozinki).

 • Korak 6: Ako odaberete aktivaciju putem SMS poruke ili e-maila, unesite primljeni kod u predviđeno polje.

 • Korak 7: Ako ste odabrali aktivaciju putem generatora lozinki, slijedite upute za povezivanje uređaja s aplikacijom Mtoken.

 • Korak 8: Nakon uspješne aktivacije, Mtoken će biti spreman za korištenje.

You might be interested:  Kako Spojiti Maxtv To Go Na Smart Tv

Nakon aktivacije Mtokena, koristit ćete ga za generiranje jednokratnih lozinki i potvrđivanje raznih transakcija na vašem Erste bankovnom računu.

Korak po korak vodič

Korak 1: Preuzmite M-token aplikaciju

Prvi korak je preuzeti M-token aplikaciju na svoj mobilni uređaj. Aplikacija je dostupna za preuzimanje u Google Play Storeu za Android korisnike i App Storeu za iOS korisnike. Pronađite aplikaciju i kliknite na dugme “Preuzmi” za instalaciju.

Korak 2: Registracija u M-token aplikaciji

Nakon preuzimanja aplikacije, otvorite je na svom mobilnom uređaju i kliknite na dugme za registraciju. Sledite uputstva na ekranu kako biste uneli svoje korisničko ime i lozinku.

Prilikom registracije, dobićete aktivacioni kod na svoj registrovani e-mail. Otvorite svoj e-mail i unesite aktivacioni kod u M-token aplikaciju kako biste aktivirali svoj nalog.

Korak 3: Povezivanje M-tokena sa internet bankarstvom

Nakon uspešne registracije, otvorite svoj internet bankarski nalog i pronađite opciju za aktivaciju M-tokena. Obično se ova opcija nalazi u sekciji za podešavanja ili sigurnost.

Kliknite na opciju za aktivaciju M-tokena i unesite podatke o svom nalogu kako biste povezali M-token sa svojim bankarskim računom.

Korak 4: Aktivacija M-tokena

Nakon povezivanja M-tokena sa svojim bankarskim računom, otvorite M-token aplikaciju na svom mobilnom uređaju. Na ekranu će se prikazati jedinstveni aktivacioni kod. Unesite ovaj kod na ekranu za aktivaciju na internet bankarstvu kako biste završili proces aktivacije M-tokena.

Korak 5: Korišćenje M-tokena

Kada je M-token aktiviran, možete ga koristiti za potvrđivanje transakcija putem internet bankarstva. Nakon unosa detalja transakcije, M-token će generisati jednokratni sigurnosni kod koji trebate uneti na ekranu internet bankarstva kako biste potvrdili transakciju.

Napravi nalog na Erste NetBankingu

Korak 1: Posjeti službenu stranicu Erste banke

Otvori svoj internet pretraživač i upiši adresu službene stranice Erste banke.

Korak 2: Pronađi opciju za otvaranje naloga na NetBankingu

Nakon što se nađeš na službenoj stranici Erste banke, pronađi opciju ili link koji te vodi do registracije na NetBankingu.

Korak 3: Popuni registracijski obrazac

Kada klikneš na opciju ili link za registraciju, otvorit će ti se registracijski obrazac. Popuni obrazac sa svojim ličnim podacima, kao što su ime, prezime, adresa, broj telefona itd.

Korak 4: Potvrdi registraciju

Nakon popunjavanja registracijskog obrasca, provjeri sve unesene podatke i klikni na dugme za potvrdu registracije. Može se desiti da ćeš morati prihvatiti uslove korištenja NetBanking usluge.

Korak 5: Verifikacija naloga

Nakon što si potvrdio registraciju, Erste banka će ti poslati e-mail ili SMS poruku sa informacijama o verifikaciji naloga. Slijedi upute u poruci za verifikaciju i aktiviranje svog naloga.

Korak 6: Logiranje na NetBanking

Kada si verificirao svoj nalog, možeš se logirati na NetBanking koristeći korisničko ime i lozinku koje si unio prilikom registracije. Pratite upute za logiranje koje ti pruža Erste banka.

Kreirajte korisničko ime i lozinku

Da biste aktivirali Mtoken Erste aplikaciju, prvo morate kreirati korisničko ime i lozinku. Evo kako to možete učiniti:

Korak 1: Pristupite web stranici Erste banke

Korak 1: Pristupite web stranici Erste banke

Otvorite web stranicu Erste banke u svom internet pregledniku. Na početnoj stranici pronađite opciju za aktivaciju Mtokena.

Korak 2: Odaberite “Registriraj se”

Korak 2: Odaberite

Kliknite na gumb “Registriraj se” kako biste započeli proces registracije za Mtoken aplikaciju.

Korak 3: Popunite podatke

Popunite sva polja u obrasce koje će vam zatražiti. Ove informacije će biti potrebne kako biste mogli pristupiti svojim bankovnim računima putem Mtokena. Budite pažljivi i provjerite točnost unesenih podataka.

Korak 4: Kreirajte korisničko ime i lozinku

Nakon što ste unijeli sve potrebne podatke, sada ćete morati kreirati korisničko ime i lozinku. Korisničko ime će vam omogućiti pristup Mtokenu, dok će lozinka osigurati sigurnost vašeg računa. Odaberite jenostavno zapamtljivo korisničko ime i snažnu lozinku koja sadrži kombinaciju velikih i malih slova, brojeva i posebnih znakova.

You might be interested:  Kako Koristiti Sumpor U Prahu

Napomena: Držite korisničko ime i lozinku tajnima kako biste spriječili neovlašten pristup vašem bankovnom računu.

Korak 5: Potvrdite svoje podatke

Nakon što ste kreirali korisničko ime i lozinku, provjerite jesu li sve informacije ispravno unesene. Ako su sve informacije točne, pritisnite gumb “Potvrdi” kako biste završili proces registracije.

Nakon što ste uspješno kreirali korisničko ime i lozinku, možete početi koristiti Mtoken aplikaciju za pristup svom Erste bankovnom računu i obavljanje različitih transakcija sigurno i praktično.

Preuzmi Mtoken aplikaciju

Za korištenje Mtokena potrebno je preuzeti aplikaciju na svoj pametni telefon ili tablet. Postoji nekoliko načina na koje možete preuzeti aplikaciju.

Preuzimanje putem Google Play Store-a

 1. Otvorite Google Play Store na svom pametnom telefonu ili tabletu.
 2. U tražilicu upišite “Mtoken Erste”.
 3. Pronađite aplikaciju “Mtoken Erste” i kliknite na nju.
 4. Kliknite na gumb “Instaliraj” kako biste preuzeli i instalirali aplikaciju.

Preuzimanje putem Apple App Store-a

 1. Otvorite Apple App Store na svom pametnom telefonu ili tabletu.
 2. U tražilicu upišite “Mtoken Erste”.
 3. Pronađite aplikaciju “Mtoken Erste” i kliknite na nju.
 4. Kliknite na gumb “Preuzmi” kako biste preuzeli i instalirali aplikaciju.

Preuzimanje putem QR koda

 1. Otvorite aplikaciju za čitanje QR kodova na svom pametnom telefonu ili tabletu.
 2. Učitajte QR kod koji je dostupan na web stranici Erste banke.
 3. Slijedite upute na zaslonu kako biste preuzeli i instalirali aplikaciju.

Nakon što preuzmete aplikaciju, slijedite upute na zaslonu kako biste je aktivirali i postavili PIN.

Instaliraj aplikaciju na svoj mobilni uređaj

Za korištenje MTOKEN usluge, prvo trebaš instalirati aplikaciju na svoj mobilni uređaj. Slijedi korake ispod:

 1. Posjeti Google Play Store ako imaš Android uređaj ili App Store ako imaš iOS uređaj.
 2. U polje za pretraživanje upiši “MTOKEN Erste”.
 3. Pronađi i odaberi “MTOKEN Erste” aplikaciju.
 4. Klikni na “Instaliraj” / “Preuzmi” kako bi započeo/la preuzimanje i instalaciju aplikacije.
 5. Nakon instalacije, otvori aplikaciju.

Napomena: Aplikacija se može koristiti samo ako imaš aktiviran Online Banking kod Erste banke.

Aktiviraj Mtoken

Prilikom aktiviranja Mtokena Erste potrebno je slijediti sljedeće korake:

 1. Posjetite službenu web stranicu Erste banke
 2. Prijavite se u svoj internet bankovni račun koristeći svoje korisničko ime i lozinku
 3. U izborniku odaberite opciju “Sigurnost” ili “Postavke računa”
 4. Odaberite opciju “Aktiviraj Mtoken”
 5. Slijedite upute za aktivaciju Mtokena koje se pojavljuju na zaslonu
 6. Kada vam se prikaže Mtoken aktivacijski kod, unesite ga u za to predviđeno polje
 7. Nakon uspješne aktivacije Mtokena, dobit ćete potvrdu na zaslonu

Vaš Mtoken Erste je sada aktiviran i možete ga koristiti za potvrdu transakcija i pristup dodatnim mogućnostima sigurnosti.

Prijavi se u aplikaciju i unesi aktivacijski kod

Za aktiviranje Mtoken Erste aplikacije, prvo se prijavi u aplikaciju.

Koraci:

 1. Otvori Mtoken Erste aplikaciju na svom mobilnom uređaju.
 2. Na početnom zaslonu aplikacije klikni na gumb “Prijava”.
 3. Unesi svoje korisničko ime i zaporku u odgovarajuća polja.
 4. Klikni na gumb “Prijava” za prijavu.

Nakon što si se prijavio u aplikaciju, moraš unijeti aktivacijski kod za Mtoken Erste.

Koraci:

 1. Klikni na gumb “Aktiviraj Mtoken” u glavnom izborniku aplikacije.
 2. Na sljedećem zaslonu, moraš unijeti aktivacijski kod. Kod možeš dobiti od banke ili putem e-pošte ako si već prethodno zatražio kod.
 3. Unesi aktivacijski kod u odgovarajuće polje.
 4. Klikni na gumb “Aktiviraj” za aktivaciju Mtoken Erste.

Nakon što uspješno uneseš aktivacijski kod, tvoj Mtoken Erste će biti uspješno aktiviran i spreman za korištenje.

Poveži Mtoken sa svojim Računom

Korak 1: Preuzmite Mtoken aplikaciju

Da biste povezali Mtoken sa svojim računom, prvo morate preuzeti Mtoken aplikaciju na svoj pametni telefon. Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Google Play Store i Apple App Store.

Korak 2: Pokrenite Mtoken aplikaciju

Nakon što ste preuzeli aplikaciju, pronađite je na svom pametnom telefonu i pokrenite je. Aplikacija će se otvoriti i prikazati ekran za unos podataka.

You might be interested:  Kako Se Crta Zeko

Korak 3: Unesite podatke sa ekrana

Na ekranu aplikacije Mtoken, unesite podatke sa svog računa kako biste ga povezali sa Mtokenom. Potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku koje koristite prilikom prijave na svoj račun.

Korak 4: Generišite Mtoken

Kada unesete podatke sa svog računa u aplikaciju Mtoken, aplikacija će generisati jednokratni kod koji će se koristiti za potvrdu vaših transakcija. Ovaj kod će se prikazati na ekranu Mtoken aplikacije.

Korak 5: Povežite Mtoken sa računom

Nakon generisanja jednokratnog koda, unesite ga na svom računu kako biste povezali Mtoken sa svojim računom. Ova opcija se obično nalazi u postavkama računa ili opcijama za sigurnost.

Korak 6: Završetak procesa

Kada uspešno povežete Mtoken sa svojim računom, obavestiće vas poruka ili obaveštenje na ekranu. Nakon toga, možete početi koristiti Mtoken za potvrdu svojih transakcija.

Unesi podatke o svom bankovnom računu

Da biste aktivirali Mtoken Erste, prvo morate unijeti podatke o svom bankovnom računu. Slijedite ove korake:

 1. Registracija: Posjetite službenu web stranicu Erste banke i pronađite opciju za registraciju. Kliknite na tu opciju i unesite potrebne podatke kako biste se registrirali.
 2. Prijava: Nakon uspješne registracije, prijavite se na svoj korisnički račun na web stranici Erste banke.
 3. Moj račun: Nakon što ste se prijavili, pronađite opciju “Moj račun” ili sličan naziv. Kliknite na tu opciju kako biste pristupili postavkama svog računa.
 4. Aktivacija Mtokena: U postavkama računa, potražite opciju za aktivaciju Mtokena. Kliknite na tu opciju kako biste započeli aktivaciju.
 5. Unos podataka: Sada trebate unijeti podatke o svom bankovnom računu. Ovi podaci uključuju broj računa, PIN i ostale sigurnosne podatke koje je potrebno unijeti kako bi se vaš račun povezao s Mtokenom.
 6. Potvrda: Nakon unosa podataka, provjerite jesu li ispravni i kliknite na opciju “Potvrda” ili sličan naziv kako biste potvrdili unesene podatke o računu.
 7. Završetak: Nakon potvrde, Mtoken Erste će se aktivirati za vaš račun, a vi ćete moći koristiti ovaj token za autorizaciju i potvrdu transakcija.

Trebali biste biti pažljivi prilikom unošenja podataka o računu kako biste osigurali točnost i sigurnost svog bankovnog računa. Također, uvijek provjerite je li web stranica na kojoj unesete podatke službena i sigurna.

FAQ:

Treba li mi internet pristup za korištenje Mtokena Erste?

Da, za korištenje Mtokena Erste potreban vam je internet pristup. Mtoken se aktivira putem Erste mobilne aplikacije, koja zahtijeva internetsku vezu za prenos podataka. Također, za generiranje jednokratnih lozinki potrebna je internetska veza s Erste bankovnom infrastrukturom.

Mogu li koristiti Mtoken Erste na više uređaja?

Ne, Mtoken Erste je povezan s vašim računom i moguće ga je koristiti samo na jednom mobilnom uređaju. Prilikom aktivacije m-tokena vežete ga uz određeni mobilni uređaj. Ako želite koristiti m-token na drugom mobilnom uređaju, morate ga deaktivirati na prvom uređaju i ponovno aktivirati na drugom.

Što učiniti ako izgubim ili oštetim mobilni uređaj s Mtokenom?

Ako izgubite ili oštetite mobilni uređaj s Mtokenom, odmah obavijestite Erste banku. Banka će deaktivirati m-token na izgubljenom/ oštećenom uređaju kako bi se spriječila neovlaštena pristup i zloupotreba vašeg računa. Nakon toga, možete aktivirati m-token na novom mobilnom uređaju.

Da li je Mtoken Erste siguran za korištenje?

Da, Mtoken Erste je siguran za korištenje. Aplikacija koristi visoku razinu sigurnosti kako bi zaštitila vaše podatke i osigurala sigurnost prilikom pristupa i potvrde transakcija u internet bankarstvu. Kako bi se povećala sigurnost, aplikacija koristi jedinstveni aktivacijski kod i osobnu zaporku za pristup. Također, zbog enkripcije podataka i dodatnih sigurnosnih slojeva, rizik od neovlaštenog pristupa vašim financijskim informacijama je minimalan. Međutim, uvijek biste trebali paziti na sigurnost svog mobilnog uređaja i ne dijeliti poverljive informacije sa drugima kako biste dodatno zaštitili svoje financije.