Kako deaktivirati Instagram profil

Kako Deaktivirati Instagram Profil

Kako Deaktivirati Instagram Profil

Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža današnjice koja omogućuje korisnicima da dijele svoje fotografije i video snimke s prijateljima i pratiteljima. Međutim, može se dogoditi da odlučite deaktivirati svoj Instagram profil iz različitih razloga. Možda vam treba odmor od društvenih mreža ili jednostavno želite više privatnosti. Srećom, deaktiviranje Instagram profila prilično je jednostavan proces.

Prvo, prijavite se na svoj Instagram račun putem aplikacije ili web preglednika. Zatim idite na svoj profil i kliknite na ikonu postavki koja se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona. U izborniku koji se pojavi, pomaknite se prema dolje i pronađite opciju “Pomoć”. Kada pronađete opciju “Pomoć”, kliknite na nju da biste otvorili novi izbornik opcija.

U novom izborniku opcija, prikazat će se popis različitih tema za pomoć. Tražite temu “Upravljanje računom” ili nešto slično. Kliknite na tu temu da biste vidjeli dodatne opcije. Među dodatnim opcijama trebali biste pronaći “Deaktivacija i brisanje računa”. Kliknite na tu opciju i otvorit će se nova stranica s informacijama o deaktivaciji računa.

Kako privremeno deaktivirati Instagram profil

Ako želite privremeno deaktivirati svoj Instagram profil, postoji nekoliko koraka koje možete slijediti:

 1. Prijavite se na svoj Instagram račun putem aplikacije ili web stranice.
 2. Kliknite na ikonu vašeg profila koja se nalazi u donjem desnom kutu ekrana.
 3. Zatim odaberite “Postavke” iz izbornika opcija profila.
 4. Izaberite “Privatnost” i pomaknite se prema dolje do opcije “Deaktiviraj račun”.
 5. Kada odaberete “Deaktiviraj račun”, otvorit će se nova stranica s popisom razloga zašto želite deaktivirati svoj račun. Odaberite vaš razlog.
 6. Nakon odabira razloga, ponovno će vam se zatražiti da unesete svoju zaporku kako biste potvrdili deaktivaciju računa.
 7. Nakon toga, kliknite na gumb “Deaktiviraj” i vaš Instagram profil bit će privremeno deaktiviran.

Vaš profil će biti nevidljiv drugim korisnicima sve dok se ne ponovno prijavite. Svi vaši podaci, poput objava i sljedbenika, bit će sačuvani i bit će dostupni kada se vratite i ponovno aktivirate svoj račun.

Koraci za deaktivaciju Instagram profila

Korak 1: Prijavite se na Instagram

Prvo trebate otvoriti aplikaciju Instagram na svom uređaju. Ako već niste prijavljeni, unesite svoje korisničko ime i lozinku da biste se prijavili na svoj račun.

You might be interested:  Kako Se Prijaviti Na E Građani

Korak 2: Idite na postavke profila

Nakon što ste se prijavili, otvorite svoj profil tako da dodirnete ikonu profila koja se nalazi u donjem desnom kutu zaslona. Zatim dodirnite gumb s tri vodoravne linije u gornjem desnom kutu zaslona da biste otvorili izbornik.

Korak 3: Pronađite opciju za deaktivaciju računa

U izborniku za postavke pronađite opciju “Postavke” i dodirnite je. Zatim idite na “Pomoć” i dodirnite opciju pod nazivom “Centar pomoći”.

Korak 4: Pretražite centar pomoći

U centru pomoći, koristite tražilicu ili se pomicati dolje da biste pronašli odgovarajuću temu. Tražite opciju “Kako deaktivirati svoj račun?” ili sličnu.

Korak 5: Slijedite upute za deaktivaciju profila

Kada pronađete odgovarajuću temu, dodirnite je da biste otvorili dodatne informacije. Slijedite upute i pročitajte uvjete deaktivacije profila. Zatim odaberite opciju “Deaktivacija računa”.

Korak 6: Potvrdite deaktivaciju

Nakon što odaberete opciju “Deaktivacija računa”, možda će vam biti zatraženo da unesete svoju lozinku ili da potvrdite svoju odluku. Slijedite upute i potvrdite deaktivaciju profila.

Napomena: Deaktiviranje profila privremeno će onemogućiti pristup vašem profilu i sadržaju na Instagramu, ali neće trajno izbrisati vaš račun. Ako se odlučite vratiti, jednostavno se prijavite na svoj račun i vaš profil će biti ponovno aktiviran.

Kako povratiti deaktivirani Instagram profil

Kada deaktivirate svoj Instagram profil, možda ćete kasnije odlučiti da ga vratite. Evo koraka koje trebate slijediti da biste povratili svoj deaktivirani Instagram profil:

1. Posjetite stranicu za prijavu na Instagramu

1. Posjetite stranicu za prijavu na Instagramu

Otvorite internetski preglednik i uđite na Instagram stranicu za prijavu. Unesite svoje korisničko ime i zaporku koje ste koristili prije deaktivacije.

2. Prijavite se na svoj račun

Kada unesete svoje podatke za prijavu, kliknite na “Prijava”. Na ovaj način ćete se ponovno prijaviti na svoj Instagram račun.

3. Potvrdite ili promijenite podatke

Instagram će vam možda zatražiti da potvrdite svoje podatke putem e-pošte ili telefonskog broja. Slijedite upute na zaslonu kako biste dovršili postupak provjere. Ako se vaši podaci razlikuju od onih koje ste koristili prije deaktivacije profila, ažurirajte ih kako biste nastavili proces povratka.

4. Profil je vraćen!

Nakon što potvrdite svoje podatke, vaš deaktivirani Instagram profil bit će vraćen i moći ćete pristupiti svim svojim objavama, pričama i pratiocima kao i prije deaktivacije.

U slučaju da ne možete pristupiti svom deaktiviranom Instagram profilu, možda će biti potrebno kontaktirati službu za korisnike Instagrama kako biste riješili problem. Pomoću službe za korisnike moći ćete dobiti dodatne informacije i podršku oko povratka vašeg profila.

Razlike između trajne i privremene deaktivacije

Privremena deaktivacija

 • Privremena deaktivacija je opcija koju pruža Instagram korisnicima koji žele privremeno ukloniti svoj profil i informacije sa platforme.
 • Svi tvoji podaci, kao što su fotografije, videozapisi i poruke, ostat će sačuvani i bit će dostupni kada se ponovno prijaviš na svoj račun.
 • Tvoj profil će biti privremeno skriven od drugih korisnika i nitko neće moći vidjeti tvoje aktivnosti ili pristupiti tvom profilu.
 • Ako odlučiš ponovno aktivirati svoj profil, jednostavno se prijavi na instagram.com i unesi svoje korisničke podatke.

Trajna deaktivacija

 • Trajna deaktivacija je opcija koja omogućuje korisnicima da trajno uklone svoj profil s Instagrama.
 • Kada trajno deaktiviraš svoj profil, svi tvoji podaci će biti izbrisani i neće biti moguće pristupiti njima.
 • Trajanje procesa brisanja tvojih podataka može trajati do 90 dana.
 • Nakon što trajno deaktiviraš svoj profil, neće biti moguće oporaviti ga ili vratiti izbrisane podatke.
 • Ako se u budućnosti odlučiš vratiti na Instagram, morat ćeš izraditi novi profil s novim korisničkim imenom.
You might be interested:  Kako Se Koristi Cuvarkuca Za Uho

Kako obavijestiti pratitelje o deaktivaciji profila

Kada deaktivirate svoj Instagram profil, možete obavijestiti svoje pratitelje na nekoliko načina. Evo nekoliko prijedloga kako to možete učiniti:

1. Objava na Instagramu

Najjednostavniji način obavještavanja pratitelja o deaktivaciji profila je objava na Instagramu. U objavi možete napisati da ste odlučili deaktivirati profil i da ćete se možda vratiti u budućnosti. Možete također zahvaliti svojim pratiteljima na podršci koju ste dobili tijekom vremena.

2. Story objava

Druga opcija je objava na Instagram Storyu. Story je privremena objava koja će biti vidljiva samo 24 sata, ali možete staviti obavijest o deaktivaciji profila na vrh svog profila kako bi bilo vidljivo svim pratiteljima. U Storyu možete također dodati sličice teksta ili slika kako biste više izrazili svoje osjećaje.

3. Direktna poruka

Ako ste posebno bliski s nekim pratiteljima, možete im poslati direktnu poruku kako biste ih obavijestili o deaktivaciji profila. To može biti osobniji i intimniji način obavještavanja pratitelja, posebno ako želite zadržati nekoliko prijateljskih odnosa nakon deaktivacije profila.

4. Postavljanje poruke u biografiju

Još jedan način obavještavanja pratitelja je postavljanje poruke u biografiju vašeg profila. Možete jednostavno napisati da ste deaktivirali profil i možda dodati kratku poruku o razlozima iza te odluke.

5. Obavijest putem drugih društvenih mreža

Ako koristite druge društvene mreže kao što su Facebook ili Twitter, možete objaviti obavijest o deaktivaciji profila na tim platformama. To će vam omogućiti da obavijestite i one pratitelje koji vas prate samo na drugim društvenim mrežama.

Prednosti Nedostaci
– Jednostavan način obavještavanja pratitelja – Privremena objava
– Personaliziran i intiman način obavještavanja pratitelja – Možda nisu svi pratitelji vidjeli objavu ili priču
– Vidljivo svim pratiteljima – Može biti neugodno objaviti obavijest o deaktivaciji profila
– Obavještavanje pratitelja na drugim društvenim mrežama – Ne može doseći one koji vas prate samo na Instagramu

Napomena: Bez obzira na način obavještavanja pratitelja o deaktivaciji profila, važno je biti iskren i zahvaliti se svojim pratiteljima na podršci koju ste dobili tijekom vremena. Ne zaboravite da se možete vratiti u budućnosti ako promijenite mišljenje.

Savjeti za sigurnost i privatnost prilikom deaktivacije

Prije nego što deaktivirate svoj Instagram profil, važno je poduzeti neke korake kako biste osigurali sigurnost i privatnost svojih podataka. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći:

 1. Spremite svoje fotografije i videa: Da biste sačuvali slike i videozapise koje ste objavili na Instagramu, možete ih preuzeti putem funkcije “Preuzmi podatke”. Ova opcija omogućuje vam da preuzmete sve svoje podatke s Instagrama, uključujući fotografije, videozapise, poruke i još mnogo toga.
 2. Prikažite svoje kontakte: Ako želite zadržati kontakte s ljudima s kojima ste povezani na Instagramu, razmotrite mogućnost da podijelite svoje druge načine komunikacije s njima, poput e-pošte, telefona ili društvenih mreža. Na taj način možete održavati kontakt s njima čak i nakon što deaktivirate svoj profil.
 3. Provjerite postavke privatnosti: Prije nego što deaktivirate svoj profil, provjerite postavke privatnosti na Instagramu. Možete odabrati tko može vidjeti vaše slike i videozapise, kao i tko vam može slati poruke. Također možete odlučiti hoćete li biti dostupni za pretraživanje drugim korisnicima. Ako želite potpunu privatnost, možete postaviti svoj profil kao privatni tako da samo odobreni pratitelji mogu vidjeti vaše objave.
 4. Deaktivirajte profil: Kada ste spremni deaktivirati svoj Instagram profil, idite na postavke profila i odaberite opciju “Deaktiviraj profil”. Slijedite upute kako biste dovršili postupak deaktivacije. Vaš profil i sve vaše objave bit će privremeno skriveni s Instagrama, ali možete ponovo aktivirati profil kad god želite jednostavnim prijavljivanjem.
You might be interested:  Kako Gledati Laudato Tv Preko Interneta

Prateći ove savjete, možete osigurati sigurnost i privatnost svojih podataka prilikom deaktivacije svog Instagram profila.

Alternativne opcije umjesto deaktivacije Instagram profila

Ako ne želite deaktivirati svoj Instagram profil, postoji nekoliko alternativnih opcija koje biste mogli razmotriti:

1. Privatni profil

Jedna od opcija je postavljanje vašeg profila na privatno. Kada imate privatni profil, samo odobreni pratitelji mogu vidjeti vaše objave. To vam omogućava veću kontrolu nad tko vidi vaše slike i informacije.

2. Blokiranje pratitelja

Ako imate problema s određenim pratiteljima ili vam je neugodno zbog njihovih komentara ili poruka, možete ih blokirati. Blokiranje osobe znači da ona više neće moći vidjeti vaše objave ni vas pratiti.

3. Izrada pauze u objavljivanju

Umjesto deaktivacije profila, možda biste mogli razmisliti o tome da napravite pauzu u objavljivanju. To znači da nećete dodavati nove objave neko vrijeme, ali će vaš profil i dalje biti aktivan.

4. Kontrola postavki privatnosti

Provjerite postavke privatnosti svog profila. Možete odabrati tko može vidjeti vaše objave, tko vas može označiti i koju vrstu informacija možete dijeliti s drugima. Prilagodite ove postavke prema svojim preferencijama i udobnosti.

Ukratko, umjesto deaktivacije profila, postoje alternative koje vam omogućavaju više kontrole nad svojim Instagram iskustvom. Razmotrite ove opcije prije nego donesete odluku o deaktivaciji.

FAQ:

Kako deaktivirati Instagram profil?

Postoji nekoliko koraka koje možete slijediti da deaktivirate svoj Instagram profil. Prvo, otvorite Instagram aplikaciju na svom mobilnom uređaju i prijavite se na svoj račun. Kliknite na ikonu profila u donjem desnom kutu i idite na postavke. Zatim kliznite prema dolje i pronađite opciju “Privremeno deaktiviranje računa”. Dodirnite na tu opciju i slijedite upute kako biste potvrdili deaktivaciju svog profila.

Mogu li ponovno aktivirati svoj Instagram profil nakon deaktivacije?

Da, možete ponovno aktivirati svoj Instagram profil nakon deaktivacije. Jednostavno se ponovo prijavite na svoj račun i vaš profil će biti ponovno aktivan. Svi vaši podaci, fotografije i pratitelji bit će sačuvani i neće biti izgubljeni tijekom procesa deaktivacije i ponovne aktivacije.

Što se događa s mojim postovima tijekom deaktivacije Instagram profila?

Tijekom deaktivacije vašeg Instagram profila, vaši postovi neće biti vidljivi drugim korisnicima. Međutim, sve vaše fotografije, videi i podaci bit će sačuvani na platformi. Kada ponovno aktivirate svoj profil, vaši postovi će se ponovno prikazivati drugim korisnicima.

Je li moj Instagram račun deaktiviran zauvijek ako ga privremeno deaktiviram?

Ne, privremeno deaktiviranje Instagram računa znači da je samo privremeno onemogućen. Vaš račun možete ponovno aktivirati kad god želite prijavom na svoj račun. Svi vaši podaci, pratitelji i postovi bit će tamo gdje ste ih ostavili. Međutim, ako želite trajno izbrisati svoj račun, morat ćete slijediti postupak trajnog brisanja računa.

Kako mogu deaktivirati Instagram račun putem web preglednika?

Deaktivacija Instagram računa putem web preglednika zahtijeva malo drugačiji pristup. Prvo, otvorite web preglednik i posjetite Instagram web stranicu. Prijavite se na svoj račun i kliknite na ikonu profila u gornjem desnom kutu. Odaberite opciju “Uredi profil” i zatim idite na “Privremeno deaktiviraj svoj račun” koja se nalazi u donjem desnom kutu. Slijedite upute kako biste završili proces deaktivacije svog Instagram profila.

Kako deaktivirati svoj Instagram profil?

Da biste deaktivirali svoj Instagram profil, idite na postavke profila, zatim odaberite opciju “Deaktiviraj svoj račun” i slijedite upute koje vam se prikažu na zaslonu.