Kako gledati utakmicu na mobitelu: Praktični vodič i savjeti 2021

Kako Gledati Utakmicu Na Mobitelu

Kako Gledati Utakmicu Na Mobitelu

Gledanje utakmice na mobitelu postalo je sve popularnije u posljednjim godinama. S obzirom na brzi tempo života i mogućnost gledanja utakmica bilo gdje i u svakom trenutku, sve više ljudi se okreće ovoj opciji. Bez obzira jeste li na putovanju, u kafiću ili kod kuće, gledanje utakmice na mobitelu je praktičan način za ostanak u toku s omiljenim timom ili sportom.

Prilikom gledanja utakmice na mobitelu, treba se pobrinuti da imate dobar internet signal. Bez stabilne veze, vaše gledanje utakmice može biti frustrirajuće. Također je važno imati dovoljno prostora na mobitelu za preuzimanje aplikacija za gledanje utakmica ili streamanje putem web preglednika. Većina klubova i sportskih liga ima svoje službene aplikacije preko kojih se mogu pratiti utakmice uživo, stoga je preporučljivo provjeriti koju aplikaciju preporučuju za praćenje njihovih utakmica.

Još jedna opcija je korištenje popularnih streaming platformi poput YouTube ili Twitch. Ove platforme često imaju prijenose utakmica uživo, a neki klubovi ili sportske lige imaju i službene kanale na ovim platformama. Na ovaj način možete pratiti utakmice putem aplikacija ovih platformi na svom mobitelu.

Uz pojedine aplikacije za gledanje utakmica možete koristiti dodatne značajke poput pregledavanja statistike, komentiranja utakmica s drugim korisnicima ili postavljanja obavijesti za važne trenutke tijekom utakmica.

Uz pomoć ovog praktičnog vodiča i savjeta za 2021. godinu, možete uživati u gledanju utakmica na mobitelu bilo gdje i u bilo koje vrijeme. Bez obzira jeste li nogometni fanatik ili ljubitelj bilo kojeg drugog sporta, gledanje utakmica na mobitelu je nevjerojatno praktična opcija koja vam omogućuje da ostanete povezani s vašim omiljenim sportom bez obzira na okolnosti.

Contents

Tehnologija koja omogućuje gledanje utakmica na mobitelu

U današnjem svijetu tehnologije, postoji nekoliko načina da gledate utakmice na svom mobilnom telefonu. Evo nekoliko tehnologija koje omogućuju ovu vrstu zabave:

 1. Streaming aplikacije: Postoje razne aplikacije koje vam omogućavaju da strimujete sportske događaje uživo na svom mobilnom telefonu. Ove aplikacije obično zahtijevaju internet vezu i mogu biti besplatne ili plaćene, ovisno o pružatelju usluge.
 2. Sportski portali: Mnogi sportski portali imaju mobilne aplikacije koje pružaju korisnicima mogućnost gledanja utakmica uživo. Ove aplikacije često sadrže i druge značajke kao što su rezultati uživo, statistike i vijesti.
 3. Streaming platforme: Postoje i popularne streaming platforme poput YouTube, Twitch i Netflix koje često prenose sportske događaje uživo. Jednostavno pretražite željenu utakmicu i pronađite kanal koji prenosi događaj. Ove platforme obično imaju i chat prozor za razgovor s drugim gledateljima.
 4. TV kanali: Mnogi televizijski kanali imaju vlastite mobilne aplikacije koje vam omogućavaju pristup njihovom programu uživo na mobitelu. Možda će vam biti potrebna pretplata ili autorizacija putem vašeg TV pružatelja.

Sve ove opcije mogu vam pružiti priliku da uživate u gledanju utakmica na mobitelu, bez potrebe za TV prijemnikom ili računalom. Važno je samo imati stabilnu internet vezu i pravilno konfigurirati aplikacije prema vašim željama.

Dakle, ako ne možete biti kod kuće ili ispred televizora, mobilni telefon može biti vaša pratilja koja će vam omogućiti da ne propustite ni jedan trenutak vaše omiljene utakmice.

Popularne aplikacije za gledanje utakmica na mobitelu

 • 1. HRTi
 • Hrvatska radiotelevizija (HRT) ima vlastitu aplikaciju, HRTi, koja omogućuje gledanje utakmica uživo na mobitelu. Korisnici mogu preuzeti aplikaciju besplatno i pratiti najnovije vijesti, dokumentarce i prijenose sportskih događaja, uključujući utakmice nogometa, košarke i drugih popularnih sportova.

 • 2. Arena Sport
 • Arena Sport aplikacija je dostupna za preuzimanje na mobitelima i omogućuje korisnicima da gledaju najnovije utakmice uživo. Korisnici mogu odabrati između raznih sportskih kanala, uključujući UEFA Ligu prvaka, englesku Premier ligu i druge popularne lige i turnire. Aplikacija također nudi mogućnost gledanja snimaka utakmica i praćenja rezultata uživo.

 • 3. Sve TV
 • Sve TV je aplikacija koja omogućuje gledanje televizije uživo na mobitelu. Korisnici mogu pronaći sportske kanale koji prenose utakmice i pratiti ih putem aplikacije. Sve TV također nudi mogućnost gledanja snimaka utakmica i praćenja rezultata uživo, što je korisno ako propustite prijenos uživo.

 • 4. eKupi TV
 • eKupi TV je aplikacija koja omogućuje gledanje sportskih događaja uživo na mobitelu. Korisnici mogu pretraživati različite sportske kanale i odabrati prijenos utakmica uživo. Aplikacija nudi i mogućnost gledanja snimaka utakmica i praćenja rezultata uživo, tako da korisnici mogu pratiti svoje omiljene momčadi i lige.

 • 5. Arena Sport 365
 • Arena Sport 365 je jedna od najpopularnijih aplikacija za gledanje utakmica na mobitelu. Korisnici mogu preuzeti aplikaciju besplatno i gledati najnovije prijenose sportskih događaja, uključujući utakmice nogometa, košarke, rukometa i drugih sportova. Aplikacija nudi i mogućnost gledanja snimaka utakmica i praćenja rezultata uživo.

You might be interested:  Kako Skinuti Smolu Sa Odjeće

Kako pronaći relevantne streaming platforme za utakmice

Prije nego što možete gledati utakmicu na svom mobilnom uređaju, potrebno je pronaći relevantne streaming platforme koje nude prijenos uživo sportskih događaja, uključujući i utakmice.

Evo nekoliko načina na koje možete pronaći takve platforme:

 1. Pretraživanje na Googleu: Jedan od najjednostavnijih načina je upisati relevantne ključne riječi u Google pretraživač, kao što su “streaming utakmica uživo” ili “gledanje utakmica na mobitelu”. Google će vam zatim prikazati rezultate koji su relevantni za vaše pretraživanje.
 2. Prijava na sportske platforme: Mnoge sportske platforme nude usluge streaminga uživo, uključujući i utakmice. Prijavite se na takve platforme putem svojeg mobilnog uređaja i istražite dostupne mogućnosti za gledanje utakmica.
 3. Konzultiranje sportskih web stranica: Posjetite sportske web stranice ili portale koji pružaju informacije o prijenosu utakmica. Ovi portali često imaju popise pokrivenih utakmica i poveznica do streaming platformi koje prenose te utakmice.
 4. Koristite aplikacije za streaming: Postoji mnogo aplikacija za streaming sportskih događaja dostupnih za mobilne uređaje. Pretražite trgovinu aplikacija svog uređaja i pronađite aplikacije koje nude prijenos utakmica.

Važno je napomenuti da je prije upotrebe bilo koje streaming platforme ili aplikacije bitno provjeriti je li legalna i sigurna za upotrebu. Također, uvijek se informirajte o tome je li potrebno platiti za pristup streamingu ili ima li besplatnih opcija.

Popis sportskih platformi za streaming utakmica:
Platforma Opis
1. YouTube TV YouTube TV je plaćena streaming platforma koja nudi prijenos utakmica uživo.
2. ESPN+ ESPN+ je plaćena usluga koja nudi prijenos različitih sportskih događaja, uključujući utakmice.
3. DAZN DAZN je globalna sportska streaming platforma koja nudi prijenos mnogih sportskih događaja, uključujući utakmice.
4. Zattoo Zattoo je streaming platforma koja nudi prijenos sportskih događaja, uključujući utakmice, uz mogućnost besplatnog ili plaćenog pristupa.

Nakon što pronađete relevantne streaming platforme za utakmice, preuzmite odgovarajuću aplikaciju na svoj mobilni uređaj i prijavite se ili se registrirajte kako biste dobili pristup prijenosima uživo. Sada ćete biti spremni pratiti utakmice na svom mobilnom uređaju, bilo kad i bilo gdje!

Internet brzina i kvaliteta slike pri gledanju utakmica na mobitelu

Internet brzina igra ključnu ulogu kada gledate utakmicu na mobilnom uređaju. S brzim i stabilnim internetom možete uživati u besprekornom streamingu utakmica i visokoj kvaliteti slike.

Evo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir kako bi osigurali brzu vezu i visoku kvalitetu slike:

1. Kvalitet mobilne mreže

 • Preporučljivo je koristiti 4G ili 5G mrežu za gledanje utakmica na mobilnom uređaju.
 • Slabije mreže poput 3G mogu rezultirati prekidima u prijenosu i nižom kvalitetom slike.

2. Stabilnost signala

 • Osigurajte da imate dobar signal kako bi se izbjegli prekidi u prijenosu slike.
 • Ako se nalazite na mjestu s lošim signalom, pokušajte se približiti prozoru ili izvoru signala kako biste poboljšali brzinu interneta.

3. Brzina interneta

 • Preporučljivo je imati brzinu interneta od najmanje 5 Mbps kako biste mogli gledati utakmice bez prekida.
 • Brzine ispod 5 Mbps mogu rezultirati nižom kvalitetom slike i čestim kočenjem.

4. Korištenje Wi-Fi mreže

 • Ako je moguće, koristite Wi-Fi mrežu umjesto mobilnih podataka kako biste imali stabilniju vezu i veću brzinu interneta.
 • Pobrinite se da imate dobar signal Wi-Fi mreže i da je lozinka zaštićena kako bi se izbjeglo usporavanje brzine interneta zbog dijeljenja sa drugima.
You might be interested:  Kako Prebaciti Megabajte Na Drugi Broj Simpa

5. Smanjite opterećenje na mreži

 • Ako imate više uređaja povezanih na istu mrežu, isključite nepotrebne aplikacije i usluge kako biste oslobodili propusnost.
 • Prije početka gledanja utakmice, isključite sve druge video struje, preuzimanja i igre kako biste osigurali veću brzinu interneta i stabilnost veze.

Slijedeći ove savjete, možete poboljšati internet brzinu i kvalitetu slike pri gledanju utakmica na svom mobilnom uređaju i uživati u neometanom sportskom iskustvu.

Praktični savjeti za ugodno gledanje utakmica na mobitelu

Ovdje su neki praktični savjeti koji će vam pomoći da uživate u gledanju utakmica na svom mobilnom telefonu:

1. Odaberite prikladnu aplikaciju

Prvi korak je odabrati dobrom aplikaciju za gledanje utakmica na mobilnom telefonu. Potražite aplikacije koje nude prijenose uživo ili snimke utakmica. Pripazite na recenzije i ocjene aplikacija kako biste pronašli pouzdanu opciju.

2. Provjerite brzinu interneta

Brzina vaše internetske veze igra ključnu ulogu u kvaliteti prijenosa utakmica. Osigurajte da imate dobru WiFi vezu ili koristite mobilne podatke s dovoljno brzine. Spora veza može uzrokovati buffering ili lošu kvalitetu slike.

3. Podesite postavke zvuka i svijetlosti

Podesite postavke zvuka i svjetlosti da odgovaraju vašim preferencijama. Smanjite svjetlinu zaslona kako biste produžili trajanje baterije i izbjegli ometanje na svjetlu. Podesite zvuk tako da je čujan, ali ne preglasan.

4. Upotrijebite slušalice

Ako želite imati bolje iskustvo gledanja utakmice, preporučuje se korištenje slušalica. Slušalice će vam omogućiti da jasnije čujete komentare i zvukove s terena, bez ometanja okoline.

5. Pronađite udoban položaj

Mobilni telefoni mogu biti maleni za dulje gledanje utakmica, stoga pronađite udoban položaj za držanje telefona. Možete koristiti držače ili postaviti telefon na ravnih površina kako biste imali slobodne ruke.

6. Ažurirajte aplikacije i operativni sustav

Redovito ažurirajte aplikacije i operativni sustav na svom mobilnom telefonu kako biste dobili najnovije značajke i popravke pogrešaka. To će osigurati bolje performanse i stabilnost prilikom gledanja utakmica.

7. Isključite nepotrebne notifikacije

Isključite nepotrebne notifikacije kako ne biste bili ometeni tijekom gledanja utakmica. Ne želite da vam zvuk ili obavijesti prekinu koncentraciju tijekom ključnih trenutaka u utakmici.

8. Osigurajte dovoljno baterije

Prije nego što započnete s gledanjem utakmice, provjerite imate dovoljno baterije na svom mobilnom telefonu. Uvijek je dobro imati pri ruci prijenosnu bateriju ili punjač kako biste mogli napuniti telefon u slučaju potrebe.

9. Ispitajte dodatne značajke aplikacije

Upoznajte se s dodatnim značajkama koje aplikacija za gledanje utakmica nudi. Možda postoje opcije poput ponovnog gledanja ključnih trenutaka, postavljanja podsjetnika ili pregleda statistike utakmica.

10. Uživajte u utakmici!

10. Uživajte u utakmici!

Napokon, opustite se i uživajte u gledanju utakmice na mobitelu. Započnite s praktičnim savjetima i pripremite se za uzbuđenje koje će vam donijeti utakmica.

Tehnički zahtjevi za gledanje utakmica na mobitelu

Gledanje utakmica na mobitelu postaje sve popularnije, ali zahtijeva određene tehničke uvjete kako biste dobili najbolje iskustvo. Evo nekoliko ključnih tehničkih zahtjeva koje trebate uzeti u obzir pri gledanju utakmica na mobitelu:

Mrežna veza

Stabilna i brza internetska veza ključna je za neometano gledanje utakmica na mobitelu. Preporučuje se korištenje brze Wi-Fi mreže kako bi se izbjegli prekidi u prijenosu podataka i buffering tijekom utakmica.

Kvaliteta videozapisa

Važno je provjeriti je li vaš mobitel sposoban reproducirati visokokvalitetne videozapise. Idealno je imati mobitel s visokom rezolucijom zaslona i podrškom za HD ili čak 4K kvalitetu videozapisa. To će vam omogućiti da jasno vidite akcije na terenu i uživate u detaljima utakmice.

Operativni sustav

Prije nego što počnete gledati utakmice na mobitelu, provjerite ima li vaš mobilni uređaj ažuriran operativni sustav. Redovita ažuriranja operativnog sustava omogućuju bolju sigurnost i performanse uređaja. Također, provjerite ima li vaš mobitel instalirane najnovije verzije aplikacija za prijenos utakmica kako biste imali najbolje iskustvo gledanja.

Mobilne aplikacije

Postoji mnogo mobilnih aplikacija koje vam omogućuju gledanje utakmica uživo na mobitelu. Provjerite ima li vaš mobitel kompatibilne aplikacije i instalirajte ih prije utakmice. Također, provjerite je li aplikacija za gledanje utakmica na mobitelu dostupna na vašem jeziku i podržava prijenos uživo utakmica koje vas zanimaju.

Baterija

Gledanje utakmica na mobitelu može značajno isprazniti bateriju. Prije nego započnete s praćenjem utakmica, pobrinite se da vam mobitel ima dovoljno napunjenosti i razmotrite mogućnost povezivanja na punjač ili korištenje vanjske baterije kako biste osigurali neprekinuto gledanje utakmica.

Ograničenja podatkovnog prometa

Ako koristite mobilnu mrežu za gledanje utakmica, imajte na umu da će prijenos uživo videozapisa potrošiti znatan dio vašeg podatkovnog prometa. Provjerite ima li vaš mobilni tarifni plan dovoljno podataka ili razmislite o korištenju Wi-Fi mreže kako biste izbjegli dodatne troškove i ograničenja podatkovnog prometa.

You might be interested:  Kada Se Plaća Pdv

Udobnost i sigurnost

Konačno, pobrinite se da gledanje utakmica na mobitelu bude udobno i sigurno iskustvo. Nabavite držač za mobitel ili koristite postolje kako biste mobitel postavili na odgovarajuću visinu i kut za gledanje. Također, pazite da ne gledate utakmice dok vozite ili obavljate druge aktivnosti koje mogu ugroziti vašu sigurnost i sigurnost drugih.

Slijedeći ove tehničke zahtjeve, možete uživati u gledanju utakmica na mobitelu s minimalnim prekidima i punim iskustvom akcije na terenu.

Besplatne vs. plaćene opcije za gledanje utakmica na mobitelu

Gledanje utakmica na mobitelu postaje sve popularnije, a postoji mnogo opcija koje korisnicima omogućavaju da prate utakmice uživo. Ovdje ćemo razmotriti besplatne i plaćene opcije za gledanje utakmica na mobitelu.

Besplatne opcije

1. Sportski portali: Mnogi sportski portali nude prijenose utakmica uživo na svojim web stranicama. Korisnici mogu posjetiti web stranicu i gledati utakmice na svom mobilnom uređaju. Ova opcija je besplatna, ali može biti ograničena na određeni geografski prostor ili utakmice koje nisu prenose na nacionalnoj televiziji.

2. Aplikacije za sportske rezultate: Postoji mnogo aplikacija za praćenje sportskih rezultata koje omogućavaju korisnicima da prate utakmice uživo na mobilnim uređajima. Ove aplikacije često pružaju osnovne informacije o utakmici, poput rezultata, golova i kartona. Moguće je da neke aplikacije pružaju i streaming prijenos utakmica uživo, ali ova opcija može biti ograničena.

3. Društvene mreže: Mnoge društvene mreže, poput Facebooka, Twittera i Instagrama, omogućavaju korisnicima da gledaju utakmice uživo putem svojih platformi. Ovo može biti opcija ako prijatelj ili stranica koju pratite prenosi utakmicu uživo.

Plaćene opcije

1. Streaming usluge: Postoji mnogo streaming usluga koje omogućavaju korisnicima da gledaju utakmice uživo na mobilnim uređajima. Te usluge obično zahtijevaju mjesečnu pretplatu, ali pružaju širok izbor sportskih kanala i utakmica koje se mogu gledati. Neke popularne streaming usluge su ESPN+, DAZN i FuboTV.

2. Sportski paketi mobilnih operatera: Mnogi mobilni operateri nude sportske pakete koji uključuju prijenose utakmica uživo. Korisnici mogu dodati sportski paket na svoj mobilni plan i gledati utakmice na svojim mobilnim uređajima. Ova opcija obično uključuje mjesečnu naknadu.

3. Aplikacije za sportske kanale: Sportski kanali, poput ESPN-a i Sky Sportsa, imaju vlastite mobilne aplikacije koje omogućavaju korisnicima da gledaju utakmice uživo na mobilnim uređajima. Ove aplikacije obično zahtijevaju pretplatu na odgledane utakmice.

Zaključak

Gledanje utakmica na mobitelu ima mnogo opcija, kako besplatnih, tako i plaćenih. Korisnici mogu odabrati opciju koja najbolje odgovara njihovim potrebama i budžetu. Bez obzira na opciju koju odaberu, mogućnost gledanja utakmica na mobitelu omogućava navijačima da uživaju u svojim omiljenim sportskim događajima bilo kada i bilo gdje.

FAQ:

Koje su najbolje aplikacije za gledanje utakmica na mobitelu?

Najbolje aplikacije za gledanje utakmica na mobitelu su ESPN, SofaScore, LiveScore, Šport TV, HRTi i O2TV Sport.

Koje su alternative za gledanje utakmica na mobitelu ako nemam pristup internetu?

Ako nemate pristup internetu, možete koristiti digitalne TV prijemnike koji imaju ugrađen FM prijemnik i omogućuju vam gledanje utakmica na mobitelu koristeći FM radio signal.

Koje su najvažnije stvari koje treba uzeti u obzir pri gledanju utakmice na mobitelu?

Najvažnije stvari koje treba uzeti u obzir pri gledanju utakmice na mobitelu su stabilna internetska veza, dovoljno baterije na mobitelu, dobar zvučni sustav, dobar ekran s visokom rezolucijom i kvalitetnom slikom, te dovoljno prostora za pohranu ako je potrebno preuzeti aplikaciju za gledanje utakmice.

Koje su prednosti gledanja utakmice na mobitelu u usporedbi s gledanjem na TV-u?

Prednosti gledanja utakmice na mobitelu u usporedbi s gledanjem na TV-u su mobilnost – možete gledati utakmice bilo gdje gde imate pristup internetu, mogućnost gledanja utakmica u pokretu, mogućnost praćenja više utakmica istovremeno putem prikladnih aplikacija, te mogućnost korištenja dodatnih funkcija poput gledanja ponovljenih trenutaka ili praćenja statistike u stvarnom vremenu.

Koje su moguće poteškoće pri gledanju utakmica na mobitelu?

Moguće poteškoće pri gledanju utakmica na mobitelu uključuju sporu internetsku vezu koja može izazvati prekide u prijenosu, lošu kvalitetu slike i zvuka, ograničenu bateriju koja može isprazniti tijekom utakmice, nedostatak prostora za pohranu ako je potrebno preuzeti aplikaciju za gledanje utakmice, te mogućnost tehničkih poteškoća s aplikacijom ili samim mobitelom.

Koje su najbolje aplikacije za gledanje utakmica na mobitelu?

Najpopularnije aplikacije za gledanje utakmica na mobitelu su: FIFA, UEFA, ESPN i BeIN Sports.