Kako instalirati Android Auto u Hrvatskoj: Jednostavan vodič i najnovije upute

Kako Instalirati Android Auto U Hrvatskoj

Kako Instalirati Android Auto U Hrvatskoj

Android Auto je popularna aplikacija koja omogućuje vozačima da koriste svoj pametni telefon na jednostavan i siguran način dok su za upravljačem. Kroz Android Auto, vozači mogu pristupiti svojim omiljenim aplikacijama, glazbi, navigaciji i još mnogo toga, bez da ometaju svoju pažnju s ceste. Iako je Android Auto prvobitno bio dostupan samo u određenim zemljama, uključujući Sjedinjene Američke Države i Veliku Britaniju, sada je moguće instalirati Android Auto u Hrvatskoj.

Da biste instalirali Android Auto u Hrvatskoj, prvo ćete trebati imati pametni telefon koji je kompatibilan s aplikacijom. Android Auto zahtijeva Android verziju 5.0 ili noviji, te također može raditi s određenim automobilima koji podržavaju ovu tehnologiju. Provjerite jeste li ažurirali svoj pametni telefon na najnoviju verziju Androida i provjerite ima li vaš automobil podršku za Android Auto.

Jednom kada ste sigurni da su vaš pametni telefon i automobil kompatibilni, sljedeći korak je preuzeti Android Auto aplikaciju iz trgovine Google Play. Samo otvorite trgovinu Google Play, potražite Android Auto i pritisnite gumb za preuzimanje. Aplikacija će automatski biti instalirana na vaš pametni telefon.

Kada je Android Auto aplikacija preuzeta na vaš pametni telefon, sljedeći korak je povezivanje telefona s vašim automobilom putem USB kabela. Većina automobila ima USB priključak koji vam omogućuje povezivanje vašeg pametnog telefona s vozilom. Jednostavno priključite USB kabel u pametni telefon i automobil i pričekajte da aplikacija Android Auto prepozna vaš automobil. Nakon što se poveže, možete započeti upotrebu Android Auto na zaslonu svog automobila i uživati u svim njegovim mogućnostima.

Ukratko, instalacija Android Auto u Hrvatskoj je jednostavna i brza. Osigurajte da je vaš pametni telefon i automobil kompatibilan, preuzmite Android Auto aplikaciju iz trgovine Google Play, a zatim povežite svoj pametni telefon s autom. Nakon toga možete bez problema koristiti Android Auto i uživati u svim njegovim značajkama dok ste na cesti.

Što je Android Auto?

Android Auto je besplatna mobilna aplikacija razvijena od strane Googlea koja pruža integraciju Android pametnih telefona s infotainment sustavima u automobilima. To omogućuje vozačima da koriste neke od popularnih značajki svog Android telefona, kao što su navigacija, glazba i obavijesti, na siguran i jednostavan način tijekom vožnje.

Da biste koristili Android Auto, potrebno je da vaš automobil ima kompatibilan infotainment sustav koji podržava ovu aplikaciju. Vaš Android telefon također mora biti na verziji 5.0 (Lollipop) ili novijoj i imati instaliranu Android Auto aplikaciju iz Google Play trgovine.

Kada je spojen na kompatibilan automobilski infotainment sustav putem USB kabela, Android Auto koristi velike ikone, jednostavne kontrole i glasovne naredbe kako bi pružio sigurno i neprekidno korisničko iskustvo. Vozači mogu upravljati aplikacijama i funkcijama Android telefona putem zaslona u automobilu, ali na način koji je dizajniran da se što manje ometa tijekom vožnje.

Android Auto je kompatibilan s raznim aplikacijama trećih strana, uključujući navigacijske aplikacije poput Google Maps i Waze, glazbene aplikacije kao što su Spotify i Google Play Glazba te aplikacije za slanje poruka i pozive poput WhatsAppa i Viber.

Koji uređaji su kompatibilni s Android Autom?

Android Auto je kompatibilan s širokim spektrom uređaja. Evo pregleda nekih tipova uređaja koji podržavaju Android Auto:

 • Telefoni sa sustavom Android 6.0 (Marshmallow) ili višom verzijom operativnog sustava
 • Tableti sa sustavom Android 6.0 (Marshmallow) ili višom verzijom operativnog sustava
 • Ugrađeni infozabavni sustavi u automobilima koji podržavaju Android Auto
 • Aftermarket uređaji, kao što su Android Auto jedinice glave za automobile
You might be interested:  Kako Očistiti Kuhalo Za Vodu

Važno je napomenuti da ne svi telefoni i tableti sa sustavom Android automatski podržavaju Android Auto. Trebate provjeriti je li vaš uređaj kompatibilan s Android Autom prije nego što ga pokušate instalirati.

Da biste koristili Android Auto, također ćete trebati kompatibilnu aplikaciju koju možete preuzeti s Google Play Storea.

Android Auto također podržava WiFi za bežično povezivanje s kompatibilnim uređajima, ali neki uređaji to možda nemaju.

Potražite dodatne informacije o kompatibilnosti uređaja i verzijama Android Auto na službenim web stranicama Android Autoa ili se posavjetujte s proizvođačem uređaja ili automobila.

Kako preuzeti i instalirati Android Auto?

Android Auto je aplikacija koja omogućuje korisnicima Android uređaja da koriste Android funkcionalnosti na zaslonu automobila. Evo koraka koje trebate slijediti da biste preuzeli i instalirali Android Auto na svom telefonu:

 1. Provjerite podržava li vaš telefon Android Auto: Prvo provjerite je li vaš telefon podržan od strane Android Auto. Možete posjetiti službenu web stranicu Android Auto da biste provjerili da li vaš telefon ispunjava sve tehničke zahtjeve.
 2. Preuzmite Android Auto aplikaciju: Nakon što potvrdite da vaš telefon podržava Android Auto, idite na Google Play Store i preuzmite Android Auto aplikaciju. Aplikacija je besplatna i dostupna za preuzimanje za sve korisnike Androida.
 3. Instalirajte aplikaciju: Nakon što preuzmete Android Auto aplikaciju, slijedite upute za instalaciju. Kada instalacija završi, aplikacija će biti spremna za korištenje.

Nakon što ste uspješno preuzeli i instalirali Android Auto, možete ga povezati sa svojim automobilom pomoću USB kabela ili putem Bluetooth veze. Također možete prilagoditi postavke aplikacije prema svojim preferencijama kako biste dobili najbolje iskustvo korištenja.

Koji su najvažniji koraci za korištenje Android Auto?

Korištenje Android Auto pruža vam mogućnost da svoj Android telefon povežete s vozilom i tako imate pristup raznim navigacijskim, komunikacijskim i multimedijskim funkcijama. Evo koji su najvažniji koraci za korištenje Android Auto:

 1. Provjerite podržava li vaše vozilo Android Auto: Da biste mogli koristiti Android Auto, vaše vozilo mora podržavati tu funkciju. Provjerite dokumentaciju svog vozila ili se obratite proizvođaču da biste saznali imate li podršku.
 2. Preuzmite aplikaciju Android Auto: Da biste koristili Android Auto, morate preuzeti i instalirati aplikaciju Android Auto na svom Android telefonu. Aplikaciju možete pronaći u Google Play trgovini i instalirati je besplatno.
 3. Povežite svoj telefon s vozilom: Nakon što preuzmete aplikaciju, trebat ćete povezati telefon sa svojim vozilom putem USB kabela. Svaki automobil ima malo drugačiji postupak povezivanja, pa provjerite upute proizvođača svog vozila kako biste točno povezali telefon s vozilom.
 4. Prihvatite uvjete korištenja na zaslonu vozila: Nakon što povežete telefon s vozilom, na zaslonu vozila pojavit će se obavijest s uvjetima korištenja Android Auto. Prihvatite te uvjete kako biste mogli koristiti Android Auto u svom vozilu.
 5. Podešavanje Android Auto postavki: Nakon što prihvatite uvjete korištenja, možete pristupiti postavkama Android Auto na zaslonu vozila. Ovdje možete prilagoditi razne postavke, poput automatskog pokretanja Android Auto kad se telefon poveže, prilagodbe zaslona i još mnogo toga.
 6. Koristite Android Auto: Nakon što sve postavke budu konfigurirane, možete koristiti Android Auto u svom vozilu. Na zaslonu vozila prikazat će se poznato sučelje Android Auto, gdje možete pristupiti svojim aplikacijama, pozivati, primati poruke, slušati glazbu i koristiti navigaciju.

Uživajte u korištenju Android Auto u svom vozilu i iskoristite sve mogućnosti koje vam pruža ova funkcija.

Kako povezati telefon s automobilom pomoću Android Auto?

Povezivanje telefona s automobilom pomoću Android Auto pruža vam mogućnost da koristite neke od najkorisnijih značajki svog telefona izravno preko zaslona vašeg automobila. Evo koraka koje trebate slijediti kako biste uspješno povezali telefon sa svojim automobilom pomoću Android Auto:

Korak 1: Provjerite kompatibilnost

Prvo morate provjeriti je li vaš telefon kompatibilan s Android Autoom. Možete to provjeriti posjetom službenoj web stranici Android Auto-a.

Korak 2: Preuzmite Android Auto aplikaciju

Nakon što potvrdite da je vaš telefon kompatibilan, trebate preuzeti Android Auto aplikaciju s Google Play trgovine. Potražite Android Auto aplikaciju i preuzmite je na svoj telefon.

Korak 3: Instalacija i konfiguracija

Nakon što preuzmete aplikaciju, otvorite je na svom telefonu i slijedite korake za instalaciju i konfiguraciju. Obično će vas aplikacija voditi kroz korake poput odobrenja pristupa i postavljanja početnih postavki.

Korak 4: Pripremite automobil

Da biste koristili Android Auto, vaš automobil treba imati podržani infotainment sustav. Provjerite jel vaš automobil kompatibilan s Android Autou i ima podržani USB port. Također se pobrinite da je Bluetooth uključen na vašem telefonu.

Korak 5: Povezivanje telefona s automobilom

Sada je vrijeme da povežete telefon sa svojim automobilom. Povežite telefon s automobilom pomoću USB kabela. Nakon što spojite telefon, možda ćete trebati dati dozvolu za povezivanje na zaslonu automobila i/ili na zaslonu telefona.

You might be interested:  Zašto Se Rijeka Dobra Zove Dobra

Korak 6: Korištenje Android Auta

Kad je telefon uspješno povezan sa automobilom, na zaslonu automobila trebali biste vidjeti sučelje Android Auta. Sada možete koristiti aplikacije na telefonu izravno preko zaslona automobila. Pristupite raznim funkcijama, kao što su navigacija, glazba, pozivi i poruke, bez upotrebe telefona tijekom vožnje.

Sada kada znate kako povezati telefon s automobilom pomoću Android Auto, možete uživati u sigurnom korištenju telefona za vrijeme vožnje. Samo se pobrinite da koristite funkcije koje nisu ometajuće i da ostanete sigurni na cesti.

Kako koristiti Android Auto aplikacije i funkcije?

Kada instalirate Android Auto na svoj uređaj, imate pristup raznim aplikacijama i funkcijama koje vam olakšavaju korištenje vašeg pametnog telefona dok ste za volanom. Evo nekoliko osnovnih koraka kako koristiti Android Auto aplikacije i funkcije.

1. Povezivanje s vozilom

 • Povežite svoj pametni telefon sa vozilom putem USB kabela koji podržava Android Auto.
 • Ako se prvi put spajate, možda ćete morati slijediti upute na zaslonu kako biste omogućili Android Auto u postavkama vozila.
 • Kada je veza uspostavljena, Android Auto će se automatski pokrenuti na zaslonu vašeg vozila.

2. Navigacija

Android Auto koristi Google Maps za pružanje navigacije. Navigacija će vam pružiti upute za vožnju, prikazati trenutnu brzinu i upozoriti vas na promjene trake i prometne gužve.

3. Glazba i mediji

Možete koristiti različite glazbene aplikacije putem Android Auto kako biste slušali glazbu iz svoje biblioteke, streamali glazbu s interneta ili slušali radijske postaje. Također možete kontrolirati zvuk i mijenjati pjesme putem fizičkih tipki na volanu ili koristiti glasovne naredbe.

4. Telefonski pozivi

Android Auto omogućuje vam primanje i upućivanje telefonskih poziva putem zaslona vašeg vozila. Možete birati kontakte, upućivati pozive putem glasovnih naredbi ili koristiti kontakte iz svog telefona.

5. Upotreba aplikacija

Android Auto podržava različite aplikacije, kao što su poruke, WhatsApp, Spotify, Google Podcasts itd. Možete primati i slati poruke putem glasovnih naredbi, slušati podcaste, kontrolirati reprodukciju glazbe i još mnogo toga.

6. Glasovne naredbe

Glasovne naredbe su važan dio Android Auto iskustva. Možete koristiti glasovne naredbe kako biste upravljali funkcijama, birali brojeve ili tražili određene informacije. Samo izgovorite “Ok Google” i izdajte naredbu.

7. Postavke

Možete pristupiti postavkama Android Auto i prilagoditi ih prema svojim potrebama. Možete promijeniti jezik, postaviti preferirane aplikacije, konfigurirati glasovne naredbe i još mnogo toga.

8. Upravljanje obavijestima

Obavijesti koje primate na svom telefonu neće biti prikazane na zaslonu Android Auto kako biste smanjili ometanja tijekom vožnje. Međutim, možete preslušavati obavijesti putem glasovnih naredbi ili ih pročitati u određenim situacijama.

Sada kada znate kako koristiti Android Auto aplikacije i funkcije, možete sigurno uživati u povezivanju vašeg pametnog telefona s vozilom i imati pristup svim njegovim mogućnostima dok ste na cesti.

Kako podesiti postavke Android Auto-a prema svojim potrebama?

 • Korak 1: Prvo, otvorite aplikaciju Android Auto na svom pametnom telefonu.
 • Korak 2: Dodirnite ikonu postavki u gornjem desnom kutu zaslona.
 • Korak 3: U postavkama možete prilagoditi nekoliko opcija prema vašim potrebama, uključujući:

Prikaz automobilske ikone:

Možete odabrati hoće li se na zaslonu prikazivati automobilska ikona koja predstavlja Android Auto. Ovo može biti korisno ako želite imati vizualni podsjetnik da je Android Auto povezan sa vašim vozilom.

Automatsko pokretanje:

Ako želite da se aplikacija Android Auto automatski pokrene kada spojite telefon na vozilo, možete omogućiti ovu funkciju. Također možete odrediti koji se aplikacija pokreće zajedno s Android Auto-om.

Obavijesti:

Imate opciju da li želite primati obavijesti tijekom korištenja Android Auto-a. Ako želite biti obaviješteni o dolaznim pozivima, porukama ili drugim događajima tijekom vožnje, možete omogućiti tu opciju. Međutim, imajte na umu da je sigurnije ne ometati se obavijestima tijekom vožnje kako biste se mogli usredotočiti na cestu.

Pojedinosti o vozilu:

U ovoj opciji možete unijeti podatke o svojem vozilu, kao što su marka, model i godina proizvodnje. Ove informacije su opcionalne, ali mogu biti korisne za poboljšanje iskustva korištenja Android Auto-a pružanjem personaliziranih funkcionalnosti koje se temelje na vašem vozilu.

Zvuk i obavijesti:

Ovdje možete prilagoditi postavke zvuka i obavijesti za Android Auto. Možete promijeniti glasnoću obavijesti i upute, uključiti ili isključiti zvukove automobila te prilagoditi ostale zvukove prema svojim željama.

Početni zaslon:

Početni zaslon:

U ovoj opciji možete prilagoditi sadržaj i raspored elemenata na početnom zaslonu Android Auto-a. Možete dodavati i premještati aplikacije i usluge koje želite imati brz pristup tijekom vožnje.

Uredite asistente upravljanja:

Android Auto pruža različite asistente upravljanja koji vam mogu olakšati korištenje aplikacije tijekom vožnje. Ovdje možete prilagoditi ove asistente kako biste poboljšali iskustvo korištenja.

You might be interested:  Što Je Pjesnička Slika

Sve ove opcije omogućuju vam prilagodbu Android Auto-a prema svojim potrebama i preferencijama. Možete ih konfigurirati prema vašem vlastitom odabiru i promijeniti ih kad god želite.

Koje su najnovije upute za korištenje Android Auto-a u Hrvatskoj?

Instalacija i podešavanja

Da biste koristili Android Auto u Hrvatskoj, prvo morate instalirati Android Auto aplikaciju na svoj pametni telefon. Evo koraka koje trebate slijediti:

 1. Posjetite Google Play Store na svom pametnom telefonu.
 2. Pretražite “Android Auto” i pronađite službenu aplikaciju.
 3. Preuzmite i instalirajte aplikaciju na svoj telefon.

Nakon što ste instalirali aplikaciju, trebat će vam kompatibilno vozilo ili auto-radio i USB kabel kako biste povezali svoj telefon s njim.

Korištenje Android Auto-a

Kada ste uspješno povezali telefon s autom ili auto-radioom, sada možete koristiti Android Auto na hrvatskom jeziku. Android Auto vam omogućuje pristup raznim funkcijama i aplikacijama bez prekida vožnje. Evo nekoliko ključnih značajki Android Auto-a:

 • Pristupanje navigaciji: Možete koristiti Google Maps za navigaciju do željene lokacije. Također možete primati upute glasovnim putem kako biste izbjegli gledanje na zaslon tijekom vožnje.
 • Kontroliranje glazbe: Možete slušati omiljene glazbene aplikacije putem Android Auto-a. Na zaslonu ćete imati pristup kontroli zvuka, izboru pjesama i stvaranju popisa za reprodukciju.
 • Pregledavanje poruka i poziva: Android Auto vam omogućuje primanje i slanje poruka, kao i obavljanje poziva, bez upotrebe telefona. Zaslon prikazuje tekstualne poruke i omogućuje vam da ih slušate putem glasovnih uputa.
 • Upotreba aplikacija trećih strana: Android Auto podržava razne aplikacije trećih strana kao što su WhatsApp, Spotify, Skype, itd. Možete ih koristiti putem zaslona na vozilu ili auto-radia.

Podešavanja i prilagodbe

Da biste poboljšali svoje iskustvo korištenja Android Auto-a, možete prilagoditi postavke prema svojim potrebama. Evo nekoliko opcija podešavanja koje možete istražiti:

 1. Prilagodba zaslona: Možete promijeniti temu, postavke osvjetljenja zaslona i veličinu fonta kako biste olakšali čitanje tijekom vožnje.
 2. Glasovne naredbe: Možete prilagoditi jezik i glas koji vam daje naredbe, kao i postaviti preferirani način primanja obavijesti.
 3. Pristupanje aplikacijama: Možete odabrati koje će aplikacije biti dostupne putem Android Auto-a i postaviti redoslijed po prioritetu.
 4. Aktivacija automatskog odgovaranja: Ako ne želite biti ometani tijekom vožnje, možete omogućiti automatsko odgovaranje na poruke koje primate dok koristite Android Auto.

To su neki od najnovijih savjeta za korištenje Android Auto-a u Hrvatskoj. Sada možete uživati u sigurnoj i praktičnoj vožnji dok koristite svoj pametni telefon!

FAQ:

Kako instalirati Android Auto na svom telefonu?

Da biste instalirali Android Auto na svom telefonu, trebate slijediti nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, otvorite Google Play Store na svom telefonu. Zatim pretražite aplikaciju “Android Auto” i kliknite na nju. Nakon što se otvori stranica aplikacije, kliknite na gumb “Instaliraj”. Nakon što se aplikacija preuzme i instalira, možete je otvoriti i slijediti postupak konfiguracije.

Koje su minimalne zahtjeve za instalaciju Android Auto?

Da biste koristili Android Auto, potrebno je da vaš telefon zadovoljava neke minimalne zahtjeve. Preporučuje se da vaš telefon ima operativni sustav Android 6.0 (Marshmallow) ili noviji. Također, trebate imati USB kabel kako biste povezali telefon s automobilom. Ako ispunjavate ove zahtjeve, možete instalirati i koristiti Android Auto.

Kako povezati telefon s automobilom putem Android Auto?

Povezivanje telefona s automobilom putem Android Auto je vrlo jednostavno. Prvo, provjerite ima li vaš automobil podršku za Android Auto. Zatim, pomoću USB kabela, spojite telefon na USB priključak u automobilu. Nakon toga, na zaslonu automobila bi se trebao pojaviti zaslon Android Auto, koji vam omogućuje pristup funkcijama Android Auto putem zaslona automobila. Ako se zaslon Android Auto ne prikaže automatski, možda ćete trebati provjeriti postavke na telefonu ili automobilu.

Koje su glavne funkcije Android Auto?

Android Auto ima mnoge korisne funkcije koje vam olakšavaju korištenje telefona u automobilu. Neke od glavnih funkcija su: navigacija putem Google Mapsa, reprodukcija glazbe i podcasta putem aplikacija poput Spotifyja i Google Podcasts, hands-free telefoniranje putem aplikacija za pozive kao što su Viber i WhatsApp, primanje obavijesti i slanje poruka bez upotrebe ruku, te pristup aplikacijama i informacijama na telefonu putem glasovnih naredbi.

Mogu li koristiti Android Auto na svom starijem automobilu?

Da, možete koristiti Android Auto na svom starijem automobilu. Da biste to postigli, trebat ćete imati kompatibilnu glavnu jedinicu u automobilu. Ako vaš automobil nema ugrađenu podršku za Android Auto, postoji mogućnost naknadne instalacije pomoću vanjske jedinice ili adaptera. Razgovarajte s lokalnim prodavačem ili serviserom automobila kako biste saznali više o mogućnostima instalacije Android Auto u svom starijem automobilu.