Kako instalirati univerzalni daljinski za TV - najbolji vodič

Kako Instalirati Univerzalni Daljinski Za Tv

Kako Instalirati Univerzalni Daljinski Za Tv

Da biste mogli uživati u svim funkcijama svog televizora, potreban vam je daljinski upravljač koji je kompatibilan sa vašim TV modelom. Međutim, često se događa da izgubimo originalni daljinski ili da nam treba univerzalni daljinski za kontrolu više uređaja. U ovom vodiču ćemo vam pokazati kako instalirati univerzalni daljinski za TV korak po korak.

Prvo što trebate učiniti jest pronaći odgovarajući univerzalni daljinski za vaš televizor. Možete ga kupiti u prodavnicama elektronike ili naručiti putem interneta. Važno je provjeriti kompatibilnost daljinskog upravljača sa vašim TV modelom prije nego što ga kupite. Također, obratite pažnju na to koje dodatne funkcije podržava, kao što su upravljanje DVD plejerom, audio uređajima i drugim elektronskim uređajima.

Kada ste nabavili univerzalni daljinski upravljač, prva stvar koju trebate učiniti jest postaviti ga na pravilan način. To obično uključuje umetanje baterija u daljinski upravljač i uključivanje TV-a. Zatim slijedite upute koje ste dobili uz daljinski upravljač kako biste ga povezali s televizorom. Ove upute mogu varirati ovisno o marki i modelu daljinskog upravljača, stoga pažljivo pročitajte upute prije nego što počnete sa postupkom.

Nakon što ste uspješno povezali daljinski upravljač s televizorom, trebat ćete ga programirati kako biste mogli koristiti sve funkcije. Većina univerzalnih daljinskih upravljača ima opciju automatskog pretraživanja, koja će samostalno prepoznati kod televizora i automatski ga podesiti. Ako automatsko pretraživanje ne radi, možete ručno unijeti kod televizora kako biste ga podesili. Ovi kodovi su obično navedeni u uputstvu koje ste dobili uz daljinski upravljač.

Konačno, kada ste uspješno programirali univerzalni daljinski za TV, možete ga početi koristiti za upravljanje svim funkcijama televizora. Možete mijenjati kanale, prigušiti zvuk, podesiti jačinu zvuka, pristupiti izborniku i još mnogo toga. Ovisno o modelu daljinskog upravljača, također možete programirati određene tipke za brzi pristup određenim funkcijama, kao što su teletekst ili izbornik s kanalima. Uživajte u svojim omiljenim TV emisijama i filmovima uz praktičan univerzalni daljinski upravljač!

Contents

Odabir pravog daljinskog upravljača

Tražite odgovarajući daljinski upravljač

Ako imate stariji televizor ili ste izgubili originalni daljinski upravljač, možda ćete morati pronaći univerzalni daljinski upravljač koji će raditi sa vašim TV-om.

Provjera kompatibilnosti

Prva stvar koju trebate učiniti je provjeriti kompatibilnost univerzalnog daljinskog upravljača sa vašim televizorom. To možete provjeriti na pakiranju univerzalnog daljinskog upravljača ili na web stranici proizvođača. Također, važno je provjeriti je li daljinski upravljač kompatibilan s vašom markom i modelom televizora.

Tipovi daljinskih upravljača

Postoji nekoliko vrsta univerzalnih daljinskih upravljača koje možete odabrati:

 • Programabilni daljinski upravljači: Ovi daljinski upravljači omogućuju vam da programirate gumbe kako biste prilagodili funkcionalnost prema svojim potrebama.
 • Prethodno programirani daljinski upravljači: Ovi daljinski upravljači su već programirani i dolaze s unaprijed postavljenim kodovima za većinu marki televizora.
 • Smart daljinski upravljači: Ovi daljinski upravljači su posebno dizajnirani za pametne televizore i obično imaju dodatne gumbiće za pristup aplikacijama i drugim funkcijama.

Provjera funkcionalnosti

Prije kupnje daljinskog upravljača, važno je provjeriti koje funkcije podržava. Neki daljinski upravljači podržavaju samo osnovne funkcije, poput promjene kanala i jačine zvuka, dok drugi imaju mogućnost programiranja dodatnih funkcija.

Cijena

Cijena daljinskog upravljača može varirati ovisno o modelu i funkcionalnostima. Prije kupnje, provjerite različite prodavače i usporedite cijene kako biste pronašli najbolju ponudu.

You might be interested:  Kako Znati Da Nema Mlijeka U Dojkama

Podrška korisnicima

Potrebna vam je daljinska pomoć prilikom postavljanja ili programiranja daljinskog upravljača? Provjerite postoji li korisnička podrška dostupna od strane proizvođača ili prodavatelja. Također, možete pronaći upute i savjete na web stranicama ili forumima zajednice za podršku korisnicima.

Rezervne opcije

Ako niste sigurni koji daljinski upravljač je pravi za vas, možete razmotriti opciju kupnje univerzalnog daljinskog upravljača s povratom novca. Na taj način imate priliku testirati daljinski upravljač i vratiti ga ako vam ne odgovara.

Tabela kompatibilnosti
Marka televizora Univerzalni daljinski upravljač
Samsung Da
Sony Da
LG Da
Philips Da
Toshiba Da

Priprema za instalaciju

1. Provjerite kompatibilnost daljinskog upravljača

Prva stvar koju trebate provjeriti prije instalacije univerzalnog daljinskog upravljača je kompatibilnost s vašim televizorom. Provjerite u uputama za daljinski upravljač ili na web stranici proizvođača da li je vaš model televizora podržan.

2. Nabavite potrebne informacije

Da biste uspješno instalirali univerzalni daljinski upravljač, bit će vam potrebne određene informacije o vašem televizoru. Ovi podaci mogu uključivati marku i model televizora, kao i potrebne kodove za programiranje daljinskog upravljača za vašu marku televizora. Pročitajte upute za daljinski upravljač kako biste saznali koje informacije su vam potrebne.

3. Pripremite baterije

3. Pripremite baterije

Većina univerzalnih daljinskih upravljača zahtijeva baterije za rad. Provjerite koje vrste baterija su potrebne za vaš daljinski upravljač i pripremite ih prije početka instalacije. Otvorite stražnji poklopac daljinskog upravljača i umetnite baterije u odgovarajuće pretince. Pripazite da pravilno postavite polaritet (+ i -) baterija.

4. Osigurajte pristup internetu

Ako planirate koristiti daljinski upravljač koji ima funkciju za povezivanje s internetom, osigurajte da imate pristup internetu prije instalacije. Ovo će vam omogućiti postavku i prilagodbu daljinskog upravljača putem interneta.

5. Pročitajte upute za programiranje

Preporučljivo je pročitati upute za programiranje univerzalnog daljinskog upravljača prije početka instalacije. Ove upute će vam dati korisne informacije o postupku programiranja daljinskog upravljača i mogu vam pomoći da ga pravilno instalirate i konfigurirate.

6. Pripremite radno područje

Prije nego što započnete s instalacijom, pripremite radno područje na kojem ćete raditi. Ovo može uključivati čistu i ravnu površinu na kojoj ćete postaviti daljinski upravljač, kao i sve potrebne alate ili dodatke koji su navedeni u uputama za daljinski upravljač.

Povezivanje daljinskog upravljača i televizora

Kada ste kupili univerzalni daljinski upravljač za TV, prva stvar koju trebate učiniti je povezati ga sa svojim televizorom. Ovdje su koraci koje trebate slijediti:

 1. Provjerite popis brandova i modela: Univerzalni daljinski upravljači obično su kompatibilni sa velikim brojem brandova i modela televizora. Prije nego što krenete s povezivanjem, provjerite jeste li odabrali pravi brand i model na daljinskom upravljaču.
 2. Pronađite kod za povezivanje: Univerzalni daljinski upravljači dolaze sa kodovima za različite brandove televizora. Ovi kodovi su potrebni kako bi daljinski upravljač mogao komunicirati s vašim televizorom. Provjerite priručnik daljinskog upravljača ili tražilicu na internetu kako biste pronašli ispravne kodove za svoj model televizora.
 3. Prijenos koda na daljinski upravljač: Nakon što pronađete ispravne kodove za svoj televizor, slijedite upute za prijenos tih kodova na daljinski upravljač. Ove upute će obično varirati ovisno o modelu daljinskog upravljača, ali obično uključuju pritiskanje određenih kombinacija tipki na daljinskom upravljaču.
 4. Testiranje povezivanja: Nakon što ste prenijeli kodove na daljinski upravljač, testirajte povezivanje pritiskom na nekoliko različitih tipki na daljinskom upravljaču. Provjerite reagira li televizor na naredbe s daljinskog upravljača.

To su osnovni koraci za povezivanje univerzalnog daljinskog upravljača sa televizorom. Ako imate ikakvih problema tijekom ovog procesa, provjerite priručnik daljinskog upravljača ili potražite online vodič za rješavanje problema specifičnih za vaš model daljinskog upravljača ili televizora.

Postavljanje podešavanja daljinskog upravljača

Kada dobijete univerzalni daljinski upravljač za TV, prvo što trebate uraditi je postavljanje podešavanja kako biste mogli koristiti daljinski upravljač sa vašim televizorom. U nastavku su opisani koraci za postavljanje podešavanja daljinskog upravljača.

1. Provjerite popis podržanih TV marki

Nađite popis podržanih TV marki u priloženoj dokumentaciji ili na web stranici proizvođača univerzalnog daljinskog upravljača. Ovaj popis će vam pomoći da odredite da li je vaša marka televizora podržana i može se upariti sa daljinskim upravljačem.

2. Nabavite potrebne informacije o televizoru

Za postavljanje daljinskog upravljača, trebat će vam određene informacije o vašem televizoru. Nabavite informacije o modelu televizora i odgovarajući broj koda za televizor. Kod možete pronaći u uputstvima za televizor ili na web stranici proizvođača.

3. Uparivanje daljinskog upravljača sa televizorom

Sada kada imate sve potrebne informacije, možete početi sa uparivanjem daljinskog upravljača sa televizorom. Koristite sljedeće korake:

 1. Uključite televizor i univerzalni daljinski upravljač.
 2. Pronađite tipku za podešavanje ili podešavanje koda na daljinskom upravljaču. Ova tipka često ima oznaku “Set”, “Code” ili “Setup”.
 3. Pritisnite i držite tipku za podešavanje dok svijetlo na daljinskom upravljaču ne zatreperi.
 4. Unesite kod za televizor koristeći brojeve na daljinskom upravljaču. Možda će biti potrebno testirati nekoliko različitih kodova dok ne pronađete onaj koji radi sa vašim televizorom.
 5. Ako je unos koda uspješan, svijetlo na daljinskom upravljaču će prestati treperiti. Provjerite da li daljinski upravljač radi sa televizorom pritiskom na različite tipke za kontrolu.
 6. Ako daljinski upravljač ne radi, pokušajte ponoviti korake za podešavanje koristeći drugi kod za televizor.
You might be interested:  Što Vidjeti U Rimu

Kada ste uspješno uparili daljinski upravljač sa televizorom, moći ćete koristiti daljinski upravljač za kontroliranje osnovnih funkcionalnosti televizora, kao što su promjena kanala, podešavanje glasnoće i pristup izborniku.

U nekim slučajevima, daljinski upravljač može podržavati i dodatne funkcionalnosti, kao što su kontrola DVD playera ili stereo sistema. Upravljanje ovim dodatnim uređajima zahtijeva dodatno postavljanje i podešavanje prema priloženim uputama.

Zaključak

Postavljanje podešavanja daljinskog upravljača za vaš televizor je relativno jednostavan proces. Pratite upute proizvođača univerzalnog daljinskog upravljača kako biste pravilno uparili daljinski upravljač sa vašim televizorom. Nakon što uspješno uparite daljinski upravljač, imat ćete praktičan način za kontrolu televizora bez upotrebe originalnog daljinskog upravljača.

Testiranje funkcionalnosti daljinskog upravljača

Nakon što ste uspešno instalirali univerzalni daljinski upravljač za TV, potrebno je testirati njegovu funkcionalnost kako biste bili sigurni da sve radi pravilno.

Provera osnovnih funkcija

Prvo što trebate proveriti su osnovne funkcije daljinskog upravljača, kao što su:

 • Uključivanje i isključivanje televizora
 • Podešavanje jačine zvuka
 • Menjanje TV kanala
 • Prilagođavanje osvetljenja ekrana

Testiranje dodatnih funkcija

U zavisnosti od modela univerzalnog daljinskog upravljača, možete imati i dodatne funkcije koje možete testirati:

 • Pristup digitalnom TV vodiču
 • Pristup teletekstu
 • Spremanje omiljenih kanala
 • Pristup internet aplikacijama (ako je vaš TV povezan na internet)

Provera kompatibilnosti

Važno je proveriti da li se univerzalni daljinski upravljač uspešno povezuje sa vašim TV-om i da li podržava sve potrebne funkcije.

 1. Uputstva za instalaciju univerzalnog daljinskog upravljača mogu vam pomoći da proverite kompatibilnost sa vašim TV-om.
 2. Poruka na ekranu ili LED indikatori na daljinskom upravljaču mogu pružiti informacije o uspešnoj komunikaciji između daljinskog upravljača i televizora.
 3. Ako neke funkcije daljinskog upravljača ne funkcionišu kako treba, provjerite uputstva kako biste videli da li postoji način za rešavanje tog problema.

Zaključak

Kada ste uspešno testirali sve funkcionalnosti daljinskog upravljača i utvrdili da on radi kako treba, možete uživati u praktičnosti koju on pruža prilikom upravljanja TV-om.

Ako naiđete na bilo kakve probleme ili nejasnoće, uvek se možete obratiti proizvođaču univerzalnog daljinskog upravljača za dodatnu podršku i pomoć.

Rješavanje uobičajenih problema pri instalaciji

1. Neradi daljinski upravljač

Ako vaš daljinski upravljač ne radi nakon instalacije, postoji nekoliko mogućih rješenja:

 • Provjerite jesu li baterije ispravno postavljene. Ponekad se dogodi da baterije nisu pravilno umetnute i to može uzrokovati da daljinski upravljač ne radi.
 • Provjerite jesu li baterije ispravne. Ponekad se dogodi da su baterije prazne i da ih treba zamijeniti novima.
 • Provjerite ima li prepreka između daljinskog upravljača i televizora. Ponekad objekti ili zidovi mogu ometati prijenos signala.
 • Resetirajte daljinski upravljač. Na poleđini daljinskog upravljača obično se nalazi mali gumb za resetiranje. Pritisnite taj gumb i držite ga nekoliko sekundi kako biste resetirali daljinski upravljač.

2. Daljinski upravljač ne prepoznaje televizor

Ako je vaš daljinski upravljač uspješno uparen, ali ne prepoznaje televizor, možete isprobati sljedeće korake:

 • Provjerite jesu li vaš televizor i daljinski upravljač kompatibilni. Na internetu potražite popis kompatibilnih modela ili se obratite proizvođaču.
 • Ponovno uparite daljinski upravljač i televizor. Ponekad se veza može izgubiti tijekom procesa uparivanja, pa je ponovno uparivanje korisno rješenje.
 • Ažurirajte softver na televizoru. Neki televizori zahtijevaju ažuriranje softvera kako bi bili kompatibilni s novim daljinskim upravljačima.
 • Pokušajte s drugim univerzalnim daljinskim upravljačem. Ako ništa drugo ne radi, možda će vam trebati drugi model daljinskog upravljača koji je kompatibilan s vašim televizorom.

3. Greške prilikom programiranja

Ako imate problema s programiranjem daljinskog upravljača, možete isprobati sljedeće rješenja:

 • Pročitajte upute za programiranje. Upute su važne i trebale bi sadržavati korake koji će vam pomoći da ispravno programirate daljinski upravljač.
 • Provjerite jesu li koraci za programiranje pravilno izvršeni. Ponekad pogrešno izvršeni koraci mogu uzrokovati greške prilikom programiranja.
 • Resetirajte daljinski upravljač i pokušajte ponovno. Ponekad resetiranje daljinskog upravljača može riješiti probleme koje imate tijekom programiranja.
 • Isključite i ponovno uključite televizor. Ponekad se greške mogu dogoditi zbog problema s televizorom, pa je isključivanje i ponovno uključivanje televizora korisno.

Ako ni jedno od ovih rješenja ne riješi problem, preporučljivo je konzultirati se s profesionalnim tehničarom ili kontaktirati proizvođača daljinskog upravljača kako biste dobili dodatnu podršku.

You might be interested:  Kako Se Cestita Vaskrs

Dodatni savjeti za korištenje univerzalnog daljinskog upravljača

1. Provjerite kompatibilnost

Prilikom kupovine univerzalnog daljinskog upravljača, provjerite da li je kompatibilan s vašim televizorom. Obično postoje liste kompatibilnih marki i modela na pakiranju ili u uputstvima. Ukoliko niste sigurni, provjerite s prodavateljem.

2. Upoznajte se s uputstvima

Svaki univerzalni daljinski upravljač dolazi s uputstvima koja opisuju postupak programiranja i korištenja. Pažljivo pročitajte uputstva kako biste ispravno koristili daljinski upravljač i izbjegli moguće probleme.

3. Sačuvajte info tablicu

Univerzalni daljinski upravljač često ima posebnu info tablicu koja vam omogućava pristup specifičnim funkcijama vašeg televizora, poput izmjene slike, zvuka ili izbora izvora signala. Sačuvajte tu tablicu na sigurnom mjestu kako biste lako pristupili tim funkcijama kad vam budu potrebne.

4. Naučite kodove

Upute za programiranje univerzalnog daljinskog upravljača obično uključuju kodne tablice s brojevima koji odgovaraju različitim markama i modelima televizora. Naučite kodove za vaš televizor kako biste mogli brzo i jednostavno programirati daljinski upravljač i korištenje njega.

5. Testirajte funkcionalnost

Nakon programiranja univerzalnog daljinskog upravljača, provjerite jesu li sve funkcije ispravno postavljene. Testirajte svaki gumb kako biste bili sigurni da radi kako treba. Ako nešto ne funkcionira ispravno, provjerite kodove i pokušajte ponovno.

6. Budite strpljivi

Programiranje i korištenje univerzalnog daljinskog upravljača može biti malo komplicirano, posebno ako imate stariji model televizora ili druge povezane uređaje. Budite strpljivi i slijedite korake iz uputstava kako biste postigli željene rezultate.

Gdje kupiti kvalitetan univerzalni daljinski upravljač

Ako tražite kvalitetan univerzalni daljinski upravljač za vaš televizor, postoji nekoliko mjesta gdje ga možete kupiti. Evo nekoliko opcija koje vrijedi istražiti:

1. Trgovine s tehničkom opremom

Jedno od prvih mjesta na kojem možete pronaći univerzalni daljinski upravljač je u trgovinama s tehničkom opremom. Ove trgovine obično imaju širok izbor daljinskih upravljača različitih marki i modela. Osoblje u trgovinama često može pružiti stručne savjete i pomoći vam odabrati pravi daljinski upravljač za vaš televizor.

2. Online prodavnice

Online prodavnice su također odlično mjesto za kupnju univerzalnog daljinskog upravljača. Postoje brojne web stranice specijalizirane za prodaju tehničke opreme, uključujući i daljinske upravljače. Prednost kupovine online je da možete pronaći široku paletu proizvoda, usporediti cijene i pročitati recenzije drugih korisnika prije nego što donesete odluku o kupnji. Također, možete uštedjeti vrijeme i novac jer ne morate putovati do fizičke trgovine.

3. Veća tržišta

Druge mogućnosti za kupnju univerzalnog daljinskog upravljača su veća tržišta ili sajmovi. Ove vrste mjesta često imaju štandove ili prodavače koji prodaju tehničku opremu. Možete pronaći univerzalne daljinske upravljače različitih marki i cijena. Međutim, budite oprezni prilikom kupovine na ovim mjestima i uvijek provjerite kvalitetu i funkcionalnost proizvoda prije nego što ga kupite.

Neovisno o tome gdje odlučite kupiti univerzalni daljinski upravljač, važno je razmotriti svoje potrebe i proračun. Provjerite jesu li daljinski upravljač kompatibilan s vašim televizorom i da li nudi funkcionalnosti koje vam trebaju. Također, uvijek je dobro pročitati recenzije proizvoda i dobiti preporuke od drugih korisnika prije nego što donesete konačnu odluku.

FAQ:

Kako mogu instalirati univerzalni daljinski za TV?

Da biste instalirali univerzalni daljinski za TV, prvo trebate pripremiti daljinski upravljač, baterije i popis kodova za vaš model TV-a. Zatim slijedite upute korak-po-korak koje su obično priložene uz daljinski upravljač ili koje možete pronaći na web stranici proizvođača. Uglavnom, morate upisati pravi kod za vaš model TV-a, a zatim provjeriti jesu li sve tipke na daljinskom upravljaču ispravne.

Koji je najbolji način za instaliranje univerzalnog daljinskog upravljača za TV?

Najbolji način za instaliranje univerzalnog daljinskog upravljača za TV je prvo pronaći pravi kod za vaš model TV-a. To možete učiniti provjerom uputa koje su priložene uz daljinski upravljač ili na web stranici proizvođača. Nakon što pronađete pravi kod, slijedite upute korak-po-korak kako biste upisali kod u daljinski upravljač i testirali funkcionalnost.

Treba li mi Bluetooth ili Wi-Fi za instalaciju univerzalnog daljinskog upravljača za TV?

Ni Bluetooth ni Wi-Fi nije potreban za instalaciju univerzalnog daljinskog upravljača za TV. Univerzalni daljinski upravljači obično koriste infracrvenu tehnologiju za komunikaciju s TV-om. Samo trebate pravilno upisati kod za vaš model TV-a u daljinski upravljač i to je to!

Kako mogu saznati kod za moj model TV-a kako bih mogao instalirati univerzalni daljinski upravljač?

Da biste saznali kod za vaš model TV-a i mogli instalirati univerzalni daljinski upravljač, prvo možete provjeriti upute koje su priložene uz daljinski upravljač. Ako tamo nema koda za vaš model, možete posjetiti web stranicu proizvođača univerzalnog daljinskog upravljača i potražiti kodove za različite modele TV-a. Također možete pokušati pretraživanje na internetu uz pomoć modela TV-a kako biste pronašli pravi kod.