Kako izgleda voda u koljenu - simptomi, dijagnoza i liječenje

Kako Izgleda Voda U Koljenu

Kako Izgleda Voda U Koljenu

Voda u koljenu, poznata i kao zadržavanje tekućine u zglobu koljena, je medicinski izraz koji se koristi za opisivanje akumulacije viška tekućine u prostoru između kosti, hrskavice i ligamenata u koljenu. Ovo stanje može biti simptom ozbiljnijih problema u koljenu ili jednostavno posljedica manje ozljede ili prenaprezanja mišića.

Glavni simptom vode u koljenu je oticanje, koje se može primijetiti kao povećana veličina koljena, crvenilo, osjetljivost ili bol. Osobe koje pate od vode u koljenu često imaju osjećaj nelagode ili težine u koljenu, a mogu imati i otežano kretanje ili osjećaj nestabilnosti.

Dijagnoza vode u koljenu obično uključuje fizikalni pregled i anamnezu pacijenta, kao i rendgenske snimke ili magnetsku rezonancu (MRI) kako bi se isključile druge ozbiljnije ozljede ili bolesti. Nakon dijagnoze, liječenje vode u koljenu može uključivati odmor, hlađenje, podizanje noge, fizikalnu terapiju i uporabu protuupalnih lijekova. U nekim slučajevima, može biti potrebna i drenaža tekućine ili operacija.

Važno je napomenuti da je voda u koljenu simptom, a ne samostalna bolest. Ako primijetite oticanje ili nelagodu u koljenu, važno je da se obratite svom liječniku kako bi se utvrdio uzrok i odredio najbolji način liječenja. Samodijagnoza i samoliječenje mogu rezultirati pogoršanjem stanja ili nastankom drugih ozljeda.

U većini slučajeva, voda u koljenu se može uspješno liječiti i simptomi se mogu ublažiti. Međutim, važno je da se problem ne ignorira, jer dugotrajno zadržavanje tekućine u koljenu može dovesti do oštećenja hrskavice, ligamenata i ostalih struktura koljena. Stoga, u slučaju oticanja ili nelagode u koljenu, preporučuje se konzultacija s liječnikom radi dijagnoze i liječenja.

Simptomi vode u koljenu

 • Bol u koljenu – jedan od najčešćih simptoma vode u koljenu je bol u području koljena. Bol može biti blaga ili jaka, ovisno o količini nakupljenog eksudata.
 • Oteklina – voda u koljenu može uzrokovati oticanje koljena. Oteklina može biti vidljiva i može uzrokovati osjećaj punoće ili napetosti u koljenu.
 • Teškoće u kretanju – nakupljena voda u koljenu može otežati kretanje i uzrokovati osjećaj nestabilnosti ili nesigurnosti pri hodanju.
 • Crvenilo i toplina – u nekim slučajevima, voda u koljenu može uzrokovati crvenilo i osjećaj topline u području koljena.
 • Ukočenost – voda u koljenu može uzrokovati osjećaj ukočenosti ili ograničenost pokreta u koljenu.
 • Zvukovi – ponekad se može čuti krckanje ili škripanje u koljenu koje može biti povezano s prisutnošću vode.

Simptomi vode u koljenu mogu varirati ovisno o uzroku i ozbiljnosti stanja. Ako primijetite simptome vode u koljenu, važno je potražiti medicinsku pomoć kako bi se postavila točna dijagnoza i započelo odgovarajuće liječenje.

Koji su glavni znakovi vode u koljenu?

Prisutnost vode u koljenu, poznato kao artroza koljena, može uzrokovati različite simptome i nelagodu kod pacijenata. Glavni znakovi vode u koljenu uključuju sljedeće:

 • Oteklina: Voda u koljenu može uzrokovati značajnu oteklina na području koljena. Ovo oticanje može biti vidljivo golim okom i može izazvati nelagodu i bol.
 • Bol: Pacijenti s vodom u koljenu često osjećaju bol u zahvaćenom području. Bol može biti blaga ili intenzivna, ovisno o količini tekućine i uzroku ove pojave.
 • Ukočenost: Voda u koljenu može uzrokovati osjećaj ukočenosti u zglobu koljena. Ovo može otežati kretanje i hodanje pacijentu.
 • Zvučni fenomeni: Prisutnost vode u koljenu može izazvati zvučne fenomene poput krckanja, škripanja ili hvatanja prilikom savijanja ili protezanja koljena.

Kada se pojave ovi simptomi, pacijenti bi trebali potražiti medicinsku pomoć kako bi dobili dijagnozu i odgovarajući tretman. Samo stručni medicinski stručnjak može utvrditi uzrok pojave i preporučiti odgovarajuću terapiju.

Dijagnoza vode u koljenu

Kada osjetite simptome vode u koljenu, najbolje je posjetiti liječnika kako biste dobili preciznu dijagnozu. Liječnik će provesti nekoliko koraka kako bi postavio dijagnozu vode u koljenu.

Prikupljanje anamneze

Prvo će vam liječnik postaviti pitanja o vašim simptomima, kao i o vašoj medicinskoj povijesti. Ovo će im pomoći da razumiju vaše simptome i moguću uzrok.

You might be interested:  Kada Mogu U Mirovinu Kao Branitelj

Fizički pregled

Nakon anamneze, liječnik će provesti fizički pregled koljena. Ovim pregledom će utvrditi postoje li znakovi otekline, oticanja ili crvenila oko koljena. Također će provjeriti pokretljivost koljena i osjetljivost na dodir.

Dodatne dijagnostičke metode

Ako je potrebno, liječnik će moći naložiti dodatne dijagnostičke testove kako bi potvrdio dijagnozu vode u koljenu. To mogu biti sljedeće metode:

 • Rendgenski snimak – Rendgenski snimak koljena može pomoći isključiti druge moguće uzroke simptoma, kao što su prijelomi ili oštećenje kosti.
 • Ultrazvuk – Ultrazvuk koristi zvučne valove kako bi se stvorila slika unutarnjih struktura koljena. To može pomoći u otkrivanju moguće nakupine tekućine u koljenu.
 • Magnetna rezonanca (MR) – MR koristi magnetsko polje i radiovalove kako bi se stvorila detaljna slika unutarnjih struktura koljena. To može biti korisno za otkrivanje oštećenja ligamenata ili hrskavice.
 • Artroskopija – Artroskopija je invazivna metoda u kojoj se tanka cijev s video kamerom ubacuje u koljeno. To omogućuje liječniku da razmotri unutarnje strukture koljena i potvrdi dijagnozu.

Konačna dijagnoza

Nakon pregleda svih prikupljenih informacija, liječnik će moći postaviti konačnu dijagnozu vode u koljenu. Ova dijagnoza može biti temelj za daljnji tretman i upravljanje vašim simptomima.

Kako se postavlja dijagnoza vode u koljenu?

Kako se postavlja dijagnoza vode u koljenu?

Postavljanje dijagnoze vode u koljenu uključuje različite korake, kao što su pregled simptoma i fizički pregled, te eventualno dodatne pretrage. Evo nekoliko metoda koje se često koriste za dijagnosticiranje ove dobro poznate medicinske situacije:

 1. Prikupljanje anamneze: Prvi korak je razgovor s pacijentom kako bi se prikupili podaci o njihovoj povijesti bolesti i simptomima koje su iskusili. Ovo uključuje pitanja o naporima ili ozljedama koje su doživjeli te o tome kada su simptomi počeli i kako su se razvijali tijekom vremena.

 2. Fizički pregled: Nakon prikupljanja anamneze, liječnik će obaviti fizički pregled koljena kako bi utvrdio prisutnost tekućine. Ovaj pregled može uključivati palpaciju, kada liječnik pritisne prstima na određena područja koljena kako bi osjetio oticanje ili mekoću koji mogu ukazivati na prisutnost tekućine.

 3. Rendgenska snimka (X-zraka): U nekim slučajevima, rendgenska snimka može biti korisna kako bi se isključila druga stanja koja mogu izazvati simptome slične vodi u koljenu, kao što su osteoartritis ili koštani fragmenti. Ovaj test može također pomoći u otkrivanju drugih ozljeda koje mogu biti prisutne u koljenu, kao što su frakture ili dislociranje.

 4. Artroskopija: U nekim slučajevima, liječnik može preporučiti artroskopiju koljena kako bi potvrdio dijagnozu vode u koljenu. Ovo je invazivni postupak koji uključuje umetanje male kamere kroz maleni rez kako bi se izravno vizualiziralo unutarnje strukture koljena.

Ove metode dijagnostike obično su dovoljne za postavljanje ispravne dijagnoze vode u koljenu. Međutim, u nekim složenim slučajevima može biti potrebno provesti dodatne pretrage, kao što su ultrazvuk ili MRI, kako bi se dobio detaljniji pregled unutarnjih struktura koljena.

Liječenje vode u koljenu

Liječenje vode u koljenu može varirati ovisno o uzroku i ozbiljnosti problema. Ovdje su neki od najčešće primijenjenih tretmana:

Konozervativno liječenje

 • Mirovanje i ograničavanje tjelesne aktivnosti: Odmor je važan kako bi se smanjila upala i sprečao daljnji stres na koljenski zglob.
 • Hlađenje: Primjena hladnih obloga ili leda na koljeno može pomoći u smanjenju otoka i bolova. Preporučuje se primjena leda na zahvaćeno područje 15-20 minuta nekoliko puta dnevno.
 • Elevacija: Podizanje noge iznad razine srca pomoći će u smanjenju otoka. To se može postići upotrebom jastuka ili drugih podložaka na kojima će se osloniti noga.
 • Kompresija: Primjena elastičnih zavoja ili kompresijskih gamaša na koljeno može pomoći u smanjenju otoka i podršci koljenskom zglobu.
 • Protuupalni lijekovi: Upotreba nesteroidnih protuupalnih lijekova (NSAR), poput ibuprofena, može pomoći u ublažavanju otoka i boli.
 • Fizioterapija: Fizioterapijske vježbe mogu se preporučiti kako bi se ojačala muskulatura oko koljena, stabilizirao zglob i smanjilo opterećenje na zglobnoj hrskavici.

Medicinski tretmani

 • Aspiracija i injekcija kortikosteroida: U nekim slučajevima, liječnik može izvršiti aspiraciju, tj. uklanjanje viška tekućine iz koljena i upotrijebiti injekciju kortikosteroida kako bi se smanjila upala i bol.
 • Ubrizgavanje hijaluronske kiseline: Ova terapija uključuje injekciju hijaluronske kiseline u zglob, koja pomaže u poboljšanju podmazivanja zgloba i smanjenju simptoma.

Kirurški zahvati

 • Artroskopija: U slučajevima gdje su konzervativne metode neučinkovite, može se preporučiti artroskopija. Ovaj minimalno invazivni kirurški zahvat koristi se za ispiranje ili uklanjanje oštećenih dijelova hrskavice, ligamenata ili tetiva u zglobu koljena.
 • Artroplastika: U ekstremnim slučajevima, kada je hrskavica zgloba koljena ozbiljno oštećena ili uništena, može biti potrebna zamjena zgloba koljena umjetnim implantatom.

U svakom slučaju, važno je obratiti se liječniku kako bi se postavila točna dijagnoza i preporučio odgovarajući tretman za vodu u koljenu.

Kakve su mogućnosti liječenja vode u koljenu?

Voda u koljenu, medicinski poznata kao artrotska effusion, je stanje koje se javlja kada se tekućina nakuplja u prostoru zgloba koljena. Uzroci mogu biti ozljeda, upala ili prekomjerno opterećenje zgloba. Liječenje ovisi o uzroku i ozbiljnosti stanja.

Liječnička procjena

Prva korak u liječenju vode u koljenu je posjet liječniku koji će provesti pregled i utvrditi uzrok problema. Uzimajući u obzir simptome, medicinsku povijest i rezultate pregleda, liječnik će odrediti najprikladniji tretman.

You might be interested:  Kako Dobiti Posao Kod Rimca

Odmor i podizanje noge

U nekim slučajevima, odmor i podizanje noge mogu biti dovoljni za smanjenje oticanja i ublažavanje simptoma. Odmor omogućuje zglobovima i mekim tkivima da se oporave, dok podizanje noge iznad razine srca pomaže u smanjenju protoka tekućine prema zahvaćenom području. Ovaj pristup može biti posebno koristan u slučajevima manjeg oticanja i blagih simptoma.

Lijekovi protiv bolova

Za ublažavanje boli i smanjenje upale, liječnik može preporučiti uzimanje lijekova protiv bolova kao što su acetaminofen (paracetamol) ili nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAIL). Ovi lijekovi mogu pomoći u kontroliranju simptoma i poboljšanju funkcionalnosti zgloba koljena.

Fizikalna terapija

Fizikalna terapija može biti korisna u liječenju vode u koljenu. Terapeut će vam moći preporučiti vježbe koje će vam pomoći ojačati mišiće oko koljena, poboljšati fleksibilnost i podršku zgloba. Dodatno, fizikalna terapija može uključivati postupke poput vrućih ili hladnih obloga, elektroterapije ili masaže.

Aspiracija

U slučajevima kada je nakupljeni iznos tekućine velik ili simptomi su teški, liječnik može predložiti postupak označen kao aspiracija. Ova procedura uključuje probijanje iglom i izvlačenje suvišne tekućine iz zgloba koljena. Nakon aspiracije, može se provesti injekcija kortikosteroida radi smanjenja upale.

Hirurški zahvat

U rijetkim slučajevima, ako liječenje konzervativnim metodama ne daje rezultate ili postoji strukturalna oštećenja u zglobu koljena, može se razmotriti hirurški zahvat. Ovisno o uzroku, moguće opcije uključuju arthroscopy (artroskopija) ili potpunu zamjenu zgloba.

Važno je zapamtiti da se liječenje vode u koljenu može razlikovati od osobe do osobe. Uvijek se savjetujte sa svojim liječnikom kako biste dobili najbolju preporuku za vaše specifično stanje.

Fizioterapija za vodu u koljenu

Fizioterapija za vodu u koljenu

Nakon dijagnosticiranja vode u koljenu, fizioterapija može biti vrlo korisna u ublažavanju simptoma i povećanju pokretljivosti i snage zahvaćenog koljena. Fizioterapija se obično koristi kao dio sveobuhvatnog plana liječenja koji može uključivati lijekove, počivanje i, u težim slučajevima, čak i kirurški zahvat.

Evo nekoliko često korištenih fizioterapeutskih tehnika za tretiranje vode u koljenu:

1. Vježbe pokreta

Fizioterapeut će vam vjerojatno preporučiti razne vježbe koje će vam pomoći povećati opseg pokreta u zahvaćenom koljenu. Ovo može uključivati jednostavne vježbe poput fleksije i ekstenzije koljena ili složenije vježbe za jačanje kvadricepsa i hamstringa. Redovito izvođenje vježbi pokreta može vam pomoći povećati fleksibilnost i smanjiti bol u koljenu.

2. Vježbe jačanja

Pored vježbi pokreta, fizioterapeut će vam možda preporučiti i vježbe jačanja kako bi se ojačala muskulatura oko zahvaćenog koljena. To može uključivati vježbe poput čučnjeva, iskoraka ili podizanja noge. Ove vježbe mogu pomoći u poboljšanju stabilnosti koljena i sprječavanju daljnjih ozljeda.

3. Manualna terapija

Manualna terapija je tehnika koju provode fizioterapeuti kako bi poboljšali pokretljivost zglobova i smanjili bol. To može uključivati ​​masažu mekih tkiva, istezanje i manipulaciju zglobom. Manualna terapija može biti vrlo korisna u smanjenju otoka i poboljšanju cirkulacije u zglobovima koljena.

4. Elektroterapija

Elektroterapija je tehnika koja koristi struju kako bi stimulirala mišiće i smanjila bol. To može uključivati uporabu električnih impulsa, ultrazvuka ili drugih elektromagnetskih uređaja. Elektroterapija se često koristi kao dio fizioterapije za smanjenje boli povezane s vodom u koljenu i poboljšanje cirkulacije.

Važno je napomenuti da je svaki pacijent jedinstven te da će individualni plan fizioterapije biti prilagođen vašim specifičnim potrebama i mogućnostima. Redoviti posjeti fizioterapeutu i disciplinirano provođenje preporučenih vježbi i tehnika može biti ključno za postizanje maksimalnih rezultata u liječenju vode u koljenu.

Vježbe za vodu u koljenu

Ako imate problema s vodom u koljenu, određene vježbe u vodi mogu vam pomoći u olakšavanju simptoma i ubrzanju oporavka. Voda pruža blagi otpor i podršku zglobovima što omogućava nježno izvođenje vježbi.

1. Hodanje u vodi

 • Započnite hodanje u plitkoj vodi, postupno povećavajući dubinu vode kako se osjećate udobnije.
 • Pokušajte povećati tempo hodanja kako biste osjetili blagi otpor vode.
 • Ponovite vježbu 10-15 minuta.

2. Kruženje nogom

 1. Stojte u vodi, držeći se za rub bazena ili koristeći ručku u bazenu za stabilnost.
 2. Lagano podignite jednu nogu i započnite s kružnim pokretima koljenom u jednom smjeru.
 3. Nakon 10-15 ponavljanja, promijenite smjer kružnog pokreta.
 4. Ponovite vježbu s drugom nogom.
 5. Izvodite vježbu 2-3 puta dnevno.

3. Kicks

 • Stojte na jednoj nozi, držeći se za rub bazena ili koristeći ručku u bazenu za stabilnost.
 • Podignite drugu nogu i istovremeno izvedite kick pokret naprijed i natrag u vodi.
 • Ponovite 10-15 kickova s jednom nogom, zatim promijenite nogu.
 • Izvodite vježbu 2-3 puta dnevno.

4. Plivanje

Plivanje u bazenu može biti izvrsna vježba za jačanje mišića i ublažavanje simptoma vode u koljenu. Različiti stilovi plivanja poput prsnog, leđnog ili kraul mogu se prilagoditi prema vašim mogućnostima i udobnosti.

Uvijek se posavjetujte s fizioterapeutom ili stručnjakom za rehabilitaciju prije nego započnete s bilo kakvim vježbama za koljeno. Oni će moći pružiti specifične smjernice i preporuke za vaš individualni slučaj.

Oporavak nakon operacije vode u koljenu

Operacija vode u koljenu je postupak koji se obavlja radi uklanjanja nakupljene tekućine u zglobu koljena. Nakon operacije, važno je pridržavati se pravila i smjernica za oporavak kako biste što brže povratili funkcionalnost koljena.

Faza 1: Neposredno nakon operacije

 • Neposredno nakon operacije bit ćete smješteni u postoperativnu sobu, gdje će medicinsko osoblje pratiti vaše stanje i osigurati potrebnu njegu.
 • Moguće je da ćete imati zavoj oko koljena ili imobilizaciju kako biste stabilizirali zglob i potaknuli iscjeljenje.
 • Liječnik će vam propisati odgovarajuće lijekove za ublažavanje boli i upale.
 • Fizioterapeut će vam demonstrirati osnovne vježbe disanja i vježbe koje će vam pomoći u održavanju cirkulacije i sprječavanju nastanka krvnih ugrušaka.
You might be interested:  Koji Mobitel Kupiti 2022 Forum

Faza 2: Početna rehabilitacija

 • Ovisno o vašem stanju, nakon nekoliko dana ili tjedana bit ćete otpušteni iz bolnice s detaljnim smjernicama za oporavak kod kuće.
 • Možda ćete nositi odgovarajuću ortozu ili koristiti štake kako biste podržali koljeno tijekom hodanja.
 • Fizioterapeut će vam propisati vježbe koje će vam pomoći u jačanju mišića oko koljena, povećanju pokretljivosti i smanjenju boli.
 • Razgovarajte s fizioterapeutom o postupnom vraćanju aktivnosti i sportova kako biste izbjegli ponovnu ozljedu.

Faza 3: Napredna rehabilitacija

 • Kako se oporavljate, fizioterapeut će vam postupno dodavati nove vježbe i povećavati intenzitet vježbanja kako biste povratili snagu i stabilnost koljena.
 • Terapija vodom ili elektroterapija mogu biti uključene u vaš program rehabilitacije kako bi se olakšalo opuštanje mišića i ublažio otok.
 • Fizioterapeut će također raditi s vama na poboljšanju ravnoteže i koordinacije, što je važno za stabilnost koljena.
 • Redovito pratite upute fizioterapeuta i liječnika te izvještavajte o napretku i eventualnim problemima tijekom rehabilitacije.

Važno je imati strpljenja i prihvatiti da će oporavak nakon operacije vode u koljenu biti postupan proces. Pravilno slijedite smjernice liječnika i fizioterapeuta kako biste osigurali što uspješniji oporavak i povratak u normalne aktivnosti.

Kako izgleda proces oporavka nakon operacije?

Nakon operacije koljena na kojem je uklonjena voda, važno je slijediti preporuke ljekara i pridržavati se određenih postupaka tijekom procesa oporavka. Evo kako izgleda proces oporavka nakon operacije:

1. Mirovanje i elevacija

Nakon operacije, bitno je odmarati koljeno kako bi se osiguralo potpuno zacjeljivanje. Preporučuje se elevacija noge kako bi se smanjio otok i ublažile nelagode. Ljekar će vam dati upute o trajanju mirovanja i elevacije te kako propisati odgovarajući položaj za vašu nogu.

2. Upotreba pomagala za hodanje

U nekim situacijama, ljekar može preporučiti korištenje štaka ili hodalicu kako bi se smanjilo opterećenje na operirano koljeno. Ova pomagala pomažu ravnomjerno raspoređivanje težine i održavaju ravnotežu tijekom hodanja.

3. Fizikalna terapija

Fizikalna terapija je ključna komponenta procesa oporavka nakon operacije koljena. Fizioterapeut će vas voditi kroz specifične vježbe koje će pomoći jačanju mišića oko koljena, poboljšati raspon pokreta i vratiti vam normalnu funkcionalnost. Redoviti dolasci na fizioterapiju bit će važni kako biste postigli potpuni oporavak.

4. Kontrola boli i upotreba lijekova

Vaš ljekar će vam preporučiti odgovarajuće lijekove za kontrolu boli i upale tijekom procesa oporavka. Važno je pridržavati se propisane doze i rasporeda uzimanja lijekova kako biste postigli najbolje rezultate i smanjili nelagode.

5. Postupno vraćanje aktivnostima

Postupno ćete se vratiti uobičajenim svakodnevnim aktivnostima i vježbama tijekom procesa oporavka. Važno je slušati svoje tijelo i ne preopterećivati operirano koljeno. Postupno povećavajte intenzitet i trajanje aktivnosti kako biste osigurali siguran oporavak.

6. Kontrole i praćenje

Tijekom procesa oporavka, redovito ćete se susretati s ljekarom kako biste provjerili napredak i riješili eventualne probleme. Ljekar će vam dati upute o tome koliko često trebate dolaziti na kontrole i što očekivati tijekom tih posjeta.

7. Strpljenje i upornost

Proces oporavka nakon operacije koljena može trajati neko vrijeme. Bitno je biti strpljiv i uporan te slijediti sve preporuke ljekara i fizioterapeuta. Postepeno ćete osjetiti poboljšanje i vratiti se na normalan način života.

U slučaju bilo kakvih komplikacija ili nejasnoća tijekom procesa oporavka, obratite se svom ljekaru kako biste dobili odgovarajuće informacije i upute.

FAQ:

Što je voda u koljenu?

Voda u koljenu je stanje koje se javlja kada se nakuplja tekućina u zglobnoj šupljini koljena. Ovo stanje može biti uzrokovano različitim faktorima, kao što su ozljeda, artritis ili upala.

Koji su simptomi vode u koljenu?

Simptomi vode u koljenu mogu uključivati oticanje koljena, bol, osjećaj napetosti u zglobu, poteškoće pri kretanju koljena ili otežano savijanje i ispravljanje koljena.

Kako se dijagnosticira voda u koljenu?

Dijagnoza vode u koljenu obično se postavlja na temelju pregleda koljena, anamneze pacijenta i eventualno rendgenskog snimka. Dodatne dijagnostičke metode, poput magnetske rezonancije (MR), mogu biti potrebne ukoliko liječnik sumnja na ozbiljniju ozljedu ili stanje.

Koje su mogućnosti liječenja vode u koljenu?

Liječenje vode u koljenu može uključivati konzervativne metode, kao što su mirovanje, primjena leda, fizikalna terapija ili upotreba protuupalnih lijekova. U slučajevima ozbiljnije ozljede ili stanja, može biti potrebna drenaža tekućine iz koljena ili čak kirurški zahvat.

Mogu li se voda u koljenu samostalno riješiti?

U nekim slučajevima, poput blage upale ili manje ozljede, voda u koljenu može sama od sebe nestati nakon određenog vremena odmora i primjene leda. Međutim, ukoliko simptomi traju duže vrijeme ili su izraženiji, važno je potražiti medicinsku pomoć radi pravilne dijagnoze i liječenja.

Kako se prepoznaje voda u koljenu?

Voda u koljenu se često prepoznaje po oticanju koljena, koje može biti vidljivo golim okom. Također, osoba može osjećati bol i nelagodu prilikom hodanja, savijanja ili pritiskanja koljena.