Kako izgledaju uši u kosi - Upoznajte različite stilove i tehnike

Kako Izgledaju Uši U Kosi

Kako Izgledaju Uši U Kosi

Ako želite osvježiti svoj izgled ili eksperimentirati s novom frizurom, uši u kosi su savršen način da to postignete. Uši u kosi su ukrasni elementi koji se mogu koristiti kako bi dodali stil i teksturu vašoj frizuri. Uši u kosi dolaze u različitim oblicima, veličinama i bojama, te se mogu koristiti na različite načine.

Postoji nekoliko različitih stilova i tehnika koje se mogu koristiti za izradu ušiju u kosi. Neke od popularnih tehnika uključuju pletenice, punđe, ukosnice, trake za kosu i perje. Svaka od ovih tehnika može dodati jedinstveni izgled i stil vašoj frizuri.

Uši u kosi mogu se nositi u raznim prigodama, od casual svakodnevnih izgleda do glamuroznih događaja. One su također odličan način da dodate osobnost i individualnost svojoj frizuri. Bez obzira na vašu duljinu kose ili stil frizure, uvijek ćete moći pronaći pravu uš u kosi koja će se savršeno uklopiti u vaš izgled.

Različiti stilovi za uši u kosi

1. Pletenice

Jedan od najpopularnijih stilova uši u kosi su pletenice. Postoje različiti načini za pletenje uši u kosi, uključujući francuske pletenice, riblje kosti, holandske pletenice i mnoge druge. Pletenice mogu biti klasične i uredne, ili neuredne i ležerne, ovisno o vašem stilu i željama.

2. Puf uši

Puf uši su još jedan popularan stil uši u kosi. Ovaj stil uključuje podizanje kose na vrhu glave i oblikovanje ušiju. Možete koristiti potporne alate poput češlja, ukosnica ili gelova za oblikovanje kako biste postigli željeni izgled uši.

3. Prstenje uši

Jednostavan način za dodavanje stila vašim ušima u kosi je upotreba ukrasa za kosu ili prstenja uši. Možete dodati male raznobojne gumice, ukosnice sa cvjetnim detaljima ili metalne prstenove kako biste naglasili izgled vaših ušiju u kosi.

4. Uši sa šiškama

Ako imate šiške, možete ih integrirati u svoje uši u kosi. Uši sa šiškama mogu izgledati mladalački i moderan stil dodaje vašoj kosi.

5. Upotreba traka za kosu

Trake za kosu mogu biti sjajan dodatak stilu uši u kosi. Možete koristiti različite vrste traka za kosu, poput traka s mašnama, traka s cvijetom ili čak traka s zakovicama, kako biste dodali zanimljiv detalj vašim ušima u kosi.

6. Uši sa tresetom

Tresta je odličan način za dodavanje volumena i teksture vašim ušima u kosi. Možete koristiti različite tehnike trestanja, poput nanošenja tresta na korijen kose ili upotrebe pramena tresta u pletenicama.

7. Uši s cvjetnim vijencem

Ako želite romantičan i ženstven izgled, uši s cvjetnim vijencem mogu biti odličan izbor. Cvjetni vijenac može dodati šarm i eleganciju vašim ušima u kosi.

8. Uši sa ukosnicama

Ukosnice mogu biti ne samo praktičan element za držanje kose na svom mjestu, već i dekorativna komponenta ušima u kosi. Možete koristiti ukosnice s različitim dizajnom i bojama kako biste dodali stil vašim ušima.

Dakle, postoji mnogo različitih stilova koji možete isprobati za uši u kosi. Bilo da preferirate elegantne pletenice, ležerne uši s trestom ili romantične uši sa cvjetnim vijencem, važno je da pronađete stil koji odgovara vašem ukusu i ličnosti.

Tehnike za izradu uši u kosi

Tehnike s pletenicama

 • Riblja kost: Ova tehnika uključuje razdvajanje kose na dva dijela i preplitanje manjih sekcija kose kako bi se stvorio trodimenzionalni izgled riblje kosti. Ova tehnika je popularna jer je jednostavna za izradu i daje lijepu teksturu kosi.

 • Pletenica preko glave: Ova tehnika uključuje izradu pletenice koja prelazi preko glave i stvara vizualni efekt uši. Ova tehnika je elegantna i često se koristi kod posebnih prilika.

 • Francuska pletenica s ušima: Ova tehnika uključuje izradu francuske pletenice i dodavanje manjih pletenica u obliku ušiju na vrhu glave. Ova tehnika je zabavna i daje razigran izgled kosi.

Tehnike s upotrebom iglica za kosu

 • Uši pomoću iglica za kosu: Ova tehnika uključuje upotrebu iglica za kosu kako bi se stvorila ušna forma s kosom. Ova tehnika je brza i jednostavna za izradu, idealna za svakodnevno nošenje.

 • Uši s ukosnicom: Ova tehnika uključuje pričvršćivanje kose pomoću ukosnice u obliku ušiju. Može se koristiti jedna ili više ukosnica kako bi se stvorio željeni izgled. Ova tehnika je praktična i može se prilagoditi različitim stilovima.

 • Uši s perlicama: Ova tehnika uključuje upotrebu perlica za kosu koje se pričvršćuju na mjestu gdje želite stvoriti uši. Ova tehnika je elegantna i može se koristiti za posebne prilike.

You might be interested:  Što Je Potrebno Za Energetski Certifikat

Tehnike s upotrebom traka za kosu

 • Trake za kosu u obliku ušiju: Ova tehnika uključuje upotrebu trake za kosu koja ima oblik ušiju. Jednostavno stavite traku za kosu na željeno mjesto kako biste stvorili uši u frizuri. Ova tehnika je zabavna i može se koristiti za posebne prilike ili za razigran izgled.

 • Uši s ukosnicom i trakom za kosu: Ova tehnika uključuje pričvršćivanje trake za kosu u obliku ušiju na željeno mjesto pomoću ukosnice. Ova tehnika je jednostavna i daje lijepu teksturu kosi.

Postoji mnogo različitih tehnika i načina na koje možete stvoriti uši u kosi. Važno je eksperimentirati i pronaći onu koja vam najbolje odgovara. Bilo da želite elegantan ili razigran izgled, postoji tehnika koja će odgovarati vašim stilskim potrebama.

Kratke frizure sa ušima u kosi

Kratke frizure sa ušima u kosi su popularan izbor za mnoge žene koje žele modernu i stilizovanu frizuru. Ove frizure mogu biti veoma praktične i jednostavne za održavanje, dok istovremeno izgledaju sofisticirano i trendi.

Evo nekoliko popularnih kratkih frizura sa ušima u kosi:

 • Piksi frizura: Ovo je jedan od najpopularnijih stilova kratkih frizura sa ušima u kosi. Piksi frizura je veoma kratka, sa raščupanom teksturom kose. Ovaj stil je veoma zahvalan za oblikovanje i pruža vam mogućnost da eksperimentišete sa stilom.
 • Bob frizura: Bob frizura je klasičan izbor sa ušima u kosi. Može biti asimetrična ili ravna, sa šiškama ili bez. Bob frizura je veoma svestrana i može se prilagoditi različitim oblicima lica.
 • Pixie bob frizura: Ova frizura je srednje dužine, između piksi frizure i boba. To je veoma moderna frizura koja je atraktivna i stilizovana.

Evo nekoliko tehnika koje se često koriste pri oblikovanju kratkih frizura sa ušima u kosi:

 1. Tanjiranje: Tanjiranje je tehnika koja se koristi za dodavanje teksture kosi. Kroz tanjiranje, frizeri uklanjaju male delove kose kako bi stvorili volumen i pokret u frizuri. Ova tehnika se često koristi kod kratkih frizura sa ušima u kosi kako bi se postigao željeni izgled.
 2. Farbanje: Farbanje kose može dodati dimenziju i dubinu kratkoj frizuri sa ušima u kosi. Možete se odlučiti za jednostavnu jednobojnu boju ili se eksperimentirati sa različitim nijansama i ombre tehnikom.
 3. Stilizovanje: Stilizovanje kratkih frizura sa ušima u kosi je veoma jednostavno. Možete koristiti gelove, voskove, pjene ili sprejeve za kosu kako biste oblikovali i fiksirali frizuru. Takođe, možete koristiti različite češljeve i okruglu četku kako biste postigli željeni oblik i volumen.

Kratke frizure sa ušima u kosi su predivan i trendi izbor za žene koje žele modernu i stilizovanu frizuru. Bilo da se odlučite za piksi frizuru, bob ili pixie bob frizuru, možete biti sigurni da ćete izgledati sofisticirano i samopouzdano.

Duge frizure sa ušima u kosi

Uši u kosi su popularan način ukrašavanja frizura i dodavanja posebnog stila. Duge frizure sa ušima u kosi su odličan izbor za one koji žele nešto drugačije i upadljivo. Postoje različiti stilovi i tehnike koje se mogu koristiti kako bi se postigao željeni izgled. U nastavku su neki od najpopularnijih stilova dugih frizura sa ušima u kosi.

Pletenice sa ušima

Pletenice sa ušima su divan način za dodavanje teksture i dubine dugoj frizuri. Uši se mogu koristiti kao postavke za pletenice, pri čemu se kosa preplita iznad uha. Može se koristiti jedna ili više pletenica, ovisno o željenom izgledu. Ova frizura je posebno popularna za svečane prilike i vjenčanja.

Uši sa raznobojnim ukrasima

Duge frizure sa ušima mogu se dodatno naglasiti korištenjem raznobojnih ukrasa. Uši se mogu ukrasiti šarenim trakama, vrpcama ili špangicama kako bi se stvorio jedinstven i upadljiv izgled. Ova tehnika je odlična za djevojčice ili za neformalne prilike kada želite izgledati zabavno i šareno.

Polu-podignute frizure sa ušima

Polu-podignute frizure su popularne za svečane događaje ili kada želite elegantan izgled. Uši se mogu koristiti kao dodatak ovakvim frizurama, pri čemu se kosa podiže i učvršćuje iznad uha. Ova tehnika pruža dodatnu volumen i teksturu kosi, a uši mogu biti ukrasene cvjetnim dodacima ili drugim dekoracijama.

Kovrče sa ušima

Kovrče sa ušima su vrlo šarmantan i romantičan stil za duge frizure. Uši se mogu koristiti kao dodatak kovrčama, pri čemu se kosa oblikuje oko uha kako bi se istaknuo oblik i tekstura kose. Ova tehnika je odlična za svečane prilike ili kada želite postići sofisticiran izgled.

Svi ovi stilovi dugih frizura sa ušima u kosi su sjajan način da se dodatno istakne vaša kosa i postignete jedinstven izgled. Ovisno o vašem ukusu i stilu, možete prilagoditi ove frizure da odgovaraju vašim potrebama. Bilo da se odlučite za pletenice, ukrase ili kovrče sa ušima, sigurno ćete izgledati fantastično i privući pažnju.

Bob frizure sa ušima u kosi

Bob frizure su već dugo popularne zbog svoje svestranosti i jednostavnosti održavanja. Jedan od načina da unesete malo razigranosti i originalnosti u svoju bob frizuru je dodavanje ušiju u kosi. Uši su maleni šiški koje se iseku blizu uha, često na jednu stranu ili na obe strane lica. Ova tehnika može dodati teksturu i dimenziju vašoj frizuri.

Evo nekoliko popularnih bob frizura sa ušima u kosi:

1. Asimetrična bob frizura sa ušima

Asimetrična bob frizura sa ušima je moderan i hrabar izbor. Kratki slojevi na jednoj strani lica naglašavaju vaše crte i daju vam sofisticiran izgled. Uši u kosi se seku s jedne strane lica, što stvara zanimljiv vizualni efekat. Ova frizura savršeno pristaje ženama sa okruglim licem i dodaje dozu dinamike.

You might be interested:  Kako Pronaći Zk Uložak

2. Klasična bob frizura sa ušima

Klasična bob frizura sa ušima je jednostavna, elegantna i veoma popularna. Uši se seku ravno blizu uha, stvarajući jedan jednostavan i uredan izgled. Ova frizura obično dolazi do brade i naglašava linije vašeg lica. Klasična bob frizura sa ušima je veoma prilagodljiva i odgovara većini oblika lica.

3. Trendi bob frizura sa ušima i pramenovima

Trendi bob frizura sa ušima i pramenovima je odličan izbor za sve koji vole boje i teksturu. Uši se seku na jednu stranu lica, dok se ostatak kose stilizuje u valovite ili kovrdžave pramenove. Ova frizura dodaje volumen i pokret kosi, dajući vam modernu i razigranu pojavu.

4. Slojevita bob frizura sa ušima

Slojevita bob frizura sa ušima je odličan izbor za one koji žele da unesu više teksture i volumena u svoju frizuru. Uši se seku blizu uha, a ostatak kose se seče u slojevima. Ova frizura daje prirodan i dinamičan izgled kosi. Slojevi takođe mogu naglasiti i oblik vašeg lica.

5. Retro bob frizura sa ušima

Retro bob frizura sa ušima je inspirisana stilom iz prošlosti i daje vam elegantan i sofisticiran izgled. Uši se seku blizu uha, a kosa se stilizuje u kovrdže ili talase. Ova frizura može biti savršen izbor za posebne prilike i dodaje dozu retro šarma vašem izgledu.

Izbor bob frizure sa ušima u kosi zavisi od vašeg ličnog stila, oblika lica i teksture kose. Ove frizure su samo nekoliko ideja koje možete isprobati, ali se slobodno igrajte sa različitim stilovima i tehnike kako biste pronašli frizuru koja vam najbolje odgovara.

Asimetrične frizure sa ušima u kosi

Asimetrične frizure sa ušima u kosi su moderan i trendi stil koji vam može pomoći da se istaknete iz mase. Ove frizure karakteriše nejednakost dužine kose sa jedne strane u odnosu na drugu, stvarajući jedinstven i dinamičan izgled.

Kao i kod svih frizura sa ušima u kosi, osnova je oblikovanje “ušiju” – delova kose koji su kratki ili potpuno obrijani sa strane ili pozadi. Nakon što postavite i oblikujete uši, možete da se odlučite za asimetričnu formu koja će vam najbolje odgovarati.

Različite varijacije asimetričnih frizura sa ušima u kosi

Postoji mnogo načina na koji možete kreirati asimetrične frizure sa ušima u kosi. Evo nekoliko ideja:

 • Asimetrična čupava bob frizura: Ova frizura uključuje kratku iscepane bob frizuru sa jedne strane, dok je sa druge strane kosa duža sa nežnim talasima. Izgleda sveže i moderno.
 • Asimetrična pixie frizura: Pixie frizura sa šiškama sa jedne strane, dok je sa druge strane kosa kraća i oblikovana u nepravilan oblik. Daje oštrog i hrabrog izgleda.
 • Asimetrična duga kosa: Ako imate dužu dlaku, možete je iseći tako da jedna strana kose bude znatno kraća od druge. Dodatno je možete stilizovati talasima ili kovrčama za veći efekat.

Naravno, ove su samo neke od mogućnosti koje možete istraživati. Konsultujte se sa svojim frizerom kako biste dobili savet o tome koja asimetrična frizura s ušima u kosi bi vam najbolje odgovarala.

Kako stilizovati asimetrične frizure sa ušima u kosi?

Stilizovanje asimetričnih frizura sa ušima u kosi može biti jednostavno, ali opet kreativno. Evo nekoliko saveta na šta treba obratiti pažnju:

 • Upotreba proizvoda za oblikovanje: Uz pomoć gela, voska ili pene za oblikovanje, možete postići željeni izgled vaše frizure. Ovi proizvodi mogu pružiti teksturu, definiciju i sjaj vašoj kosi.
 • Asimetrično češljanje: Za dodatnu naglašenost asimetričnosti, možete češljati kosu sa jedne strane kako biste je istakli. Možete koristiti četku ili prste da postignete željeni izgled.
 • Dodaci za kosu: Upotreba ukosnica, rupica ili traka za kosu može dodati dodatni šarm vašoj asimetričnoj frizuri sa ušima u kosi.

Asimetrične frizure sa ušima u kosi su odličan izbor za one koji žele jedinstven i hrabar izgled. Slobodno eksperimentišite sa različitim stilovima i tehnikama kako biste pronašli frizuru koja najbolje odgovara vašem licu i stilu.

Pletenice sa ušima u kosi

Pletenice sa ušima u kosi su jedan od popularnih i kreativnih stilova za dugu kosu. Ovaj stil frizure obično podrazumijeva pletenje uši u kosu, stvarajući efektivnu i lijepu frizuru. Uši su male pletenice koje se prave blizu korijena kose i mogu se kombinovati sa različitim stilovima pletenica kao što su francuske pletenice, holandske pletenice ili riblje kosti. Ovo je sjajan način da dodate malo dimenzije i detalja u svoju frizuru.

Kako napraviti pletenice sa ušima u kosi

Evo nekoliko koraka koje možete slijediti da biste napravili pletenice sa ušima u kosi:

 1. Odvojite mali pramen kose koji će biti prva uha. Podijelite pramen na tri dijela.

 2. Počnite plesti prvu pletenicu koristeći tehniku koju želite – može biti francuska pletenica, holandska pletenica ili riblja kost. Vežite pletenicu gumicom na kraju.

 3. Istovremeno sa pletanjem pletenice, dodajte male pramenove kose sa strane kako biste stvorili efekt boravka pletenice blizu korijena kose. Nastavite pletenicu prema gore, oblikujući uvo na gornjem dijelu glave.

 4. Kada dođete do vrha glave, zavežite vrh pletenice gumicom i ponovite isti postupak sa drugom uhom.

 5. Kada završite sa oba uha, možete ostatak kose ostaviti raskošno opušten ili pletenicu.

Ideje za stilizovanje pletenica sa ušima u kosi

Ovaj stil frizure pruža mnogo prostora za kreativnost i eksperimentisanje. Evo nekoliko ideja za stilizovanje pletenica sa ušima u kosi:

 • Pletenice sa trakama: Dodajte neku ukrasnu traku ili šnalu na vrh svake pletenice za dodatni efekat.

 • Pletenice sa cvijetovima: Uvrstite cvjetove u pletenice ili stavite traku sa cvijetovima oko pletenice kako biste dodali romantičan izgled.

 • Pletenice sa perlicama: Uvrstite perlice ili male kuglice u svaku pletenicu za elegantan i šik stil.

 • Dvobojne pletenice: Obojite kosu ili koristite vrpcu u kontrastnoj boji kako biste napravili dvobojne pletenice sa ušima u kosi.

You might be interested:  Kada Se Sadi Kivi

Zaključak

Pletenice sa ušima u kosi su zabavan i kreativan način da dodate malo detalja i dimenzije u svoju frizuru. Ovaj stil frizure je pogodan za sve prilike – od svakodnevnih do posebnih događaja. Isprobajte različite stilove i eksperimentišite sa dodacima kako biste stvorili unikatan izgled koji odražava vaš lični stil.

Ekstravagantni stilovi sa ušima u kosi

Uši u kosi mogu biti odličan način da se izrazi jedinstvenost i ekstravagantni stil. Postoji nekoliko načina na koje možete nositi uši u kosi kako biste postigli ovaj efekt.

Voluminozne uši

Jedan od najekstravagantnijih stilova sa ušima u kosi je voluminozna verzija. Ova frizura uključuje dodavanje velikog volumena na vrh glave, stvarajući izgled ušiju koje se izdižu visoko iznad kose. Možete postići ovaj stil koristeći frizerske tehnike kao što su pravljenje topuzi ili korištenje dodataka za sjaj poput rajfova ili ukosnica.

Geometrijske uši

Za ekstravagantni i umetnički izgled, možete pokušati sa stilom geometrijskih ušiju. Ovo obično uključuje oblikovanje kose u različite geometrijske oblike, poput trouglova, kvadrata ili krugova, kako bi stvorili izgled ušiju koje se ističu. Ovaj stil može biti vrlo kreativan i šaren, i može biti posebno efektan kada se kombinuje sa šarenim bojama kose ili kontrastnim pramenovima.

Uši sa ukosnicama ili dodacima

Uši sa ukosnicama ili dodacima

Jednostavan način da dodate ekstravagantnu notu svom stilu sa ušima u kosi je dodavanje ukosnica ili drugih ukrasa. Možete koristiti velike i upadljive ukosnice, perle, šnale ili čak perike ili umetke za dodavanje volumena i izraza vašoj frizuri. Ovi dodaci mogu biti vrlo efektni i mogu se koristiti za stvaranje različitih stilova, od retro do modernog.

Pojedinačne uši

Pojedinačne uši

Pojedinačne uši su stil sa ušima u kosi koji uključuje oblikovanje samo jedne strane kose, dok je druga strana glave uredno stilizovana. Ovaj stil može biti vrlo dramatičan i ekstravagantan, jer naglašava simetriju lica i dodaje interesantan asimetrični izgled frizuri. Možete oblikovati pojedinačne uši na različite načine, kao što su kovrdže, uvijanje kose ili pravljenje punđi samo na jednoj strani glave.

Ekstravagantni stilovi sa ušima u kosi
Stil Opis
Voluminozne uši Dodavanje velikog volumena na vrh glave
Geometrijske uši Oblikovanje kose u različite geometrijske oblike
Uši sa ukosnicama ili dodacima Dodavanje ukosnica, perli ili drugih ukrasa
Pojedinačne uši Oblikovanje samo jedne strane kose

Ekstravagantni stilovi sa ušima u kosi mogu biti zabavni i kreativni način da izrazite svoju individualnost. Isprobajte različite tehnike i stilove kako biste pronašli onaj koji vam najbolje odgovara i koji će vam doneti najviše samopouzdanja. Ne bojte se biti drugačiji i eksperimentišite sa svojom frizurom!

FAQ:

Kako mogu napraviti ukosnicu u kosi?

Da biste napravili uši u kosi sa špangicama, prvo pripremite kosu tako što ćete je temeljno oprati i osušiti. Zatim, izdvojite malu pramen kose i dobro je počešljajte. Zatim, pređite špangicom preko pramena kose, tako da jedan kraj špangice bude na vrhu, a drugi na dnu pramena. Zatim, uvucite krajeve špangice u kosu kako bi se sakrili. Ponovite postupak sa drugim pramenom kose dok ne dobijete željeni rezultat.

Kako da napravim neuredne uši u kosi?

Ako želite da napravite neuredne uši u kosi, možete koristiti stilizator ili uvijače kako biste stvorili teksturu i talase u kosi. Pustite kosu da se ohladi, a zatim je protresite prstima kako biste dodali dodatnu teksturu. Možete dodati i malo lak za kosu kako biste fiksirali stil i spriječili da se kosa raspadne. Ako želite dodatni neuredni izgled, možete izvući nekoliko pramenova iz uši kako bi izgledalo prirodnije.

Kako mogu dobiti romantičan izgled ušiju u kosi?

Za romantičan izgled ušiju u kosi, možete koristiti mekane i valovite uši. Da biste to postigli, možete koristiti uvijače ili stilizator kako biste stvorili opuštene valove u kosi. Zatim, nježno backcomajte korijen kose kako biste dodali volumen. Zatim, prebacite kosu s jedne strane na drugu i fiksirajte je špangicom. Možete dodati i nekoliko cvjetnih ukrasa ili traka za kosu kako biste upotpunili romantični izgled.

Da li uši u kosi mogu izgledati elegantno?

Da, uši u kosi mogu izgledati vrlo elegantno. Za elegantan izgled ušiju u kosi, možete koristiti glatke i uredne uši. Da biste to postigli, prvo ispravite kosu koristeći peglu za kosu. Zatim, razdvojte kosu na sredini i skupite je u nisku punđu ili pletenicu. Možete dodati ukosnicu ili ukrasnu traku kako biste upotpunili elegantan izgled. Također možete koristiti malo laka za kosu kako biste fiksirali i sjaj na stilu.

Kako stvoriti uši u kosi sa punđom?

Da biste stvorili uši u kosi sa punđom, prvo ispravite kosu koristeći peglu za kosu. Zatim, skupite kosu u nisku punđu na vrhu glave. Zatim, upotrijebite ukosnice kako biste pričvrstili punđu na glavi. Zatim, upotrijebite pramenove kose kako biste zamotajte oko punđe i sakrili ukosnice. Možete dodati i ukrasne šnale kako biste upotpunili izgled. Na kraju, koristite lak za kosu kako biste fiksirali i spriječili da se uši raspadnu.