Kako Napraviti Kahoot Kviz - Jednostavni vodič za stvaranje Kahoot kviza

Kako Napraviti Kahoot Kviz

Kako Napraviti Kahoot Kviz

Kahoot je popularna platforma za stvaranje interaktivnih kvizova i testova. Ova platforma omogućava nastavnicima, trenerima i svima koji žele da stvore zabavne i obrazovne kvizove za svoje učenike ili publiku. Uz Kahoot, možete prilagoditi svoje kvizove sa slikama, videozapisima, pitanjima i još mnogo toga.

Da biste napravili Kahoot kviz, prvo morate imati nalog na Kahoot platformi. Možete se registrovati besplatno i brzo. Nakon što se registrujete, možete započeti sa stvaranjem svog kviza. Prvo, odaberite vrstu kviza koji želite da kreirate – da li je to obrazovni kviz za učenje ili zabavni kviz za testiranje znanja.

Nakon što odaberete vrstu kviza, možete početi sa dodavanjem pitanja i odgovora. Možete uneti tekstualna pitanja ili dodati slike i videozapise kako biste uneli vizualne elemente u vaš kviz. Takođe možete dodati i više odgovora i postaviti tačne odgovore za svako pitanje.

Kada završite sa stvaranjem svojih pitanja i odgovora, možete prilagoditi izgled svog kviza. Možete odabrati temu, boje i stil za vaš kviz. Nakon što prilagodite izgled kviza, možete ga sačuvati i podijeliti sa svojim učenicima ili publikom. Oni će moći da pristupe kvizu putem svog mobilnog telefona ili računara, i uživaju u zabavnom i edukativnom iskustvu Kahoot kviza.

Kako napraviti Kahoot kviz

Kahoot je popularna online platforma koja omogućava stvaranje interaktivnih kvizova i drugih oblika učenja. U ovom vodiču ćemo vam pokazati kako napraviti svoj vlastiti Kahoot kviz.

Korak 1: Registracija

Prvi korak je registracija na Kahoot stranici. Posjetite njihovu web stranicu i kliknite na “Sign up” opciju. Možete se registrirati putem e-pošte ili putem vašeg Google ili Microsoft računa.

Korak 2: Stvaranje novog kviza

Korak 2: Stvaranje novog kviza

Nakon što ste se uspješno prijavili, idite na početnu stranicu i kliknite na “Create” opciju. Zatim odaberite “Quiz” kao tip svog kviza.

Korak 3: Dodavanje pitanja

Zatim ćete biti preusmjereni na stranicu za uređivanje kviza. Kliknite na “Add question” opciju da biste dodali nova pitanja. Možete odabrati između različitih vrsta pitanja, kao što su multiple choice, true/false, ili odgovori u obliku riječi.

Korak 4: Unos odgovora

Nakon što ste dodali pitanje, unesite moguće odgovore za tu opciju. Također možete dodati slike ili videozapise za svaki odgovor ako želite. Možete postaviti samo jedan točan odgovor ili više njih, ovisno o vrsti pitanja.

Korak 5: Uređivanje kviza

Nakon što ste dodali sva pitanja i odgovore, možete uređivati izgled i postavke svog kviza. Možete promijeniti boje, dodati slike ili videozapise, postaviti vremensko ograničenje za odgovore, ili čak podijeliti kviz s drugima da ga isprobaju prije objavljivanja.

Korak 6: Objavljivanje kviza

Nakon što ste završili uređivanje svog kviza, kliknite na “Save and continue” opciju. Zatim ćete biti vraćeni na početnu stranicu, gdje možete vidjeti svoj novi kviz na popisu. Kliknite na “Play” kako biste ga pokrenuli ili kliknite na “Share” kako biste podijelili kviz s drugima.

Korak 7: Igranje kviza

Kada pokrenete kviz, dobit ćete jedinstveni kod igre koje možete podijeliti s drugima. Igrači mogu pristupiti kvizu putem svojih pametnih telefona ili računala, unoseći taj kod na Kahoot web stranici. Igrači će moći vidjeti pitanja na svojim uređajima i odgovarati na njih u stvarnom vremenu.

You might be interested:  Kako Izbrisati Facebook Na Mobitelu

Tako je jednostavno! Slijedeći ove korake, možete lako napraviti svoj vlastiti Kahoot kviz i podijeliti ga s ostatkom svijeta.

Registracija na Kahoot platformi

Registracija na Kahoot platformi je potpuno besplatna i jednostavna. Slijedite ove korake kako biste se registrirali:

 1. Posjetite službenu web stranicu Kahoot platforme: www.kahoot.com

 2. Kliknite na gumb “Registrirajte se” ili “Sign up” u gornjem desnom kutu web stranice.

 3. Odaberite svoju ulogu na platformi između “Učitelj”, “Učenik” ili “Poslovni korisnik”.

 4. Unesite svoju e-poštu i odaberite sigurnu lozinku za svoj račun.

 5. Kliknite na gumb “Registrirajte se” ili “Sign up”.

Nakon što završite s ovim koracima, bit ćete registrirani korisnik na Kahoot platformi. Imat ćete pristup brojnim mogućnostima, kao što su izrada i sudjelovanje u kvizovima, praćenje napretka učenika i još mnogo toga.

Važno je napomenuti da će vam, ovisno o ulozi koju ste odabrali prilikom registracije, biti pružene različite opcije i mogućnosti na platformi. Na primjer, kao učitelj imat ćete dodatne mogućnosti upravljanja svojim razredom i ocjenjivanja kvizova.

Započnite svoju registraciju na Kahoot platformi danas i otkrijte zabavu i interaktivnost ovog popularnog alata za učenje!

Odabir teme i naslova kviza

Prvi korak u stvaranju Kahoot kviza je odabir teme i naslova kviza. Tema kviza je ono što će igrači učiti ili se zabavljati dok sudjeluju u kvizu. Odabirom zanimljive teme možete privući više igrača i povećati njihov interes za kviz. Također, naslov kviza treba biti kratak, jasan i privlačan kako bi igrači znali o čemu se radi kviz.

Da biste odabrali temu kviza, razmislite o području interesa ili znanju za koje želite da kviz bude. Može biti nešto vezano uz školu, posao, zabavu, sport, znanost, povijest ili bilo koje drugo područje koje biste željeli istražiti kroz kviz. Također, možete odabrati i općenitu temu koja će obuhvatiti širok raspon znanja.

Nakon što ste odabrali temu kviza, trebate smisliti naslov koji će privući igrače i zainteresirati ih za sudjelovanje u kvizu. Naslov treba biti informativan i intrigantan, ali i jednostavan za razumijevanje. Dobar način za smišljanje naslova je razmišljanje o ključnim pitanjima ili izazovima koje kviz postavlja.

Evo primjera nekih tema i naslova kvizova:

 • Tema: Zemljopis
  • Naslov: “Svjetski prijestolnice”
  • Naslov: “Putovanje kroz kontinente”
 • Tema: Povijest
  • Naslov: “Veliki ratovi”
  • Naslov: “Povijest umjetnosti”
 • Tema: Zabava
  • Naslov: “Filmovi i glazba”
  • Naslov: “Zvijezde i slavni”

Kada odaberete temu i naslov kviza, možete započeti s izradom pitanja i odgovora za kviz. No prije toga, uvjerite se da vam tema i naslov odgovaraju i da će privući vašu ciljanu publiku.

Dodavanje pitanja i odgovora

Da biste dodali pitanje i odgovore u svoj Kahoot kviz, slijedite ove korake:

 1. Prijavite se na Kahoot platformu i odaberite opciju “Stvori kviz”.
 2. Korak 1: Dodavanje naslova i opisa
 3. Nakon što ste odabrali opciju “Stvori kviz”, dodajte naslov i opis kviza. Naslov bi trebao biti kratki opis kviza kako bi igrači znali o čemu se radi.

 4. Korak 2: Dodavanje pitanja
 5. Kliknite na “Dodaj pitanje” kako biste započeli dodavanje novog pitanja. Unesite tekst pitanja u odgovarajuće polje.

 6. Korak 3: Dodavanje odgovora
 7. Za svako pitanje dodajte moguće odgovore. Unesite tekst odgovora u odgovarajuće polje. Također možete označiti točan odgovor klikom na odgovarajuću opciju. Možete dodati više odgovora i samo jedan od njih treba biti točan.

 8. Korak 4: Dodavanje slika ili videozapisa (opciono)
 9. Opciono možete dodati slike ili videozapise za svako pitanje kako biste ga vizualno obogatili. Kliknite na odgovarajuću opciju i odaberite sliku ili videozapis sa svog uređaja.

 10. Korak 5: Dodavanje točne i krive ocjene (opciono)
 11. Ako želite dodati točne i krive ocjene za svako pitanje, možete to učiniti u ovom koraku. Odaberite točan odgovor i dodijelite mu točnu ocjenu, a za krive odgovore dodijelite negativnu ocjenu.

 12. Korak 6: Dodavanje sljedećeg pitanja
 13. Nakon što ste završili s jednim pitanjem, kliknite na “Dodaj sljedeće pitanje” kako biste dodali još jedno pitanje. Ponovite postupak dodavanja pitanja i odgovora za svako pitanje u kvizu.

 14. Kada završite sa svim pitanjima, možete dodati rezultate, teme, glasnoću i druge postavke za svoj kviz. Spremite kviz i podijelite ga s igračima!
You might be interested:  Ljeto Kada Sam Naučila Letjeti Online

Postavljanje vremenskog ograničenja

Postavljanje vremenskog ograničenja je odličan način da se kviz učini dinamičnim i da se potakne brzo razmišljanje natjecatelja. U ovom vodiču ćemo proći kroz korake kako postaviti vremensko ograničenje za svoj Kahoot kviz.

Korak 1: Odabir vremenskog ograničenja

Prvo, trebate odabrati koliko vremena želite dati za svako pitanje u svom kvizu. Možete odabrati vremensko ograničenje u rasponu od 5 do 120 sekundi. Uzmite u obzir složenost pitanja i dobro promislite koliko vremena je potrebno za odgovor.

Korak 2: Kliknite na ikonu vremenskog ograničenja

Nakon što otvorite Kahoot kviz, idite na stranicu za uređivanje pitanja. Tamo ćete vidjeti ikonu za vremensko ograničenje pored svakog pitanja.

Korak 3: Postavljanje vremenskog ograničenja

Da biste postavili vremensko ograničenje, jednostavno kliknite na ikonu vremenskog ograničenja pored pitanja i odaberite željeno vrijeme. Možete koristiti defaultnu postavku vremenskog ograničenja ili ručno unijeti željeno vrijeme.

Korak 4: Provjera postavki vremenskog ograničenja

Nakon što postavite vremensko ograničenje za sva pitanja u kvizu, provjerite postavke kako biste bili sigurni da ste zadovoljni svojim izborom. Možete pregledati svako pitanje i provjeriti koliko vremena ste postavili.

Korak 5: Spremanje kviza

Nakon što ste postavili vremensko ograničenje i provjerili svoje postavke, spremite svoj Kahoot kviz. Kliknite na gumb za spremanje i vaš kviz će biti spreman za igranje sa vremenskim ograničenjem za svako pitanje.

Sada kada znate kako postaviti vremensko ograničenje u Kahoot kvizu, možete dodati još uzbudljivosti i izazova svojim natjecateljima. Uživajte u stvaranju i igranju Kahoot kviza!

Dodavanje medija u kviz

Uz dodavanje pitanja i odgovora, Kahoot također omogućuje dodavanje medija u kviz kako bi ga učinio još zanimljivijim i vizualno atraktivnijim.

Evo nekoliko načina kako možete dodati medije u svoj Kahoot kviz:

Slike

Možete dodati slike u pitanje ili odgovor tako da kliknete na opciju “Dodaj sliku”. Možete odabrati sliku sa svog računala ili odabrati sliku iz biblioteke slika koje je Kahoot već pripremio za vas.

Videozapisi

Kahoot vam također omogućuje dodavanje videozapisa u pitanje ili odgovor. Možete dodati videozapis sa YouTube-a tako da unesete URL videozapisa ili odaberete videozapis iz biblioteke videozapisa koje je Kahoot pripremio.

Zvukovi

Da biste dodali zvuk u kviz, morate imati pretplatu na Kahoot Premium. Tada možete dodati zvuk u pitanja, odgovore ili pozadinsku glazbu. Odaberite zvuk sa svog računala ili odaberite zvuk iz biblioteke zvukova koje je Kahoot pripremio.

Atributi medija

Kada dodate sliku, videozapis ili zvuk, možete također dodati atribute medija kao što su naslov, opis i autor. Ovi atributi su važni za označavanje i uređivanje medija unutar kviza.

Optimizacija medija

Da biste osigurali da se vaši mediji dobro prikazuju na različitim uređajima, preporučuje se da optimizirate svoje medije. To možete učiniti rezanjem ili povećanjem slika, prebacivanjem videozapisa u odgovarajući format i smanjenjem veličine datoteka zvuka.

Sada kada znate kako dodati medije u kviz, možete stvoriti vizualno zadovoljavajući i zabavan Kahoot kviz za svoje igrače!

Prilagođavanje izgleda kviza

Jedna od najvažnijih stvari prilikom stvaranja Kahoot kviza je prilagođavanje izgleda kviza kako biste stvorili vizualno privlačno iskustvo za svoje igrače.

Evo nekoliko načina kako možete prilagoditi izgled kviza:

1. Dodavanje slika

 • Dodajte slike koje će vizualno predstavljati pitanja ili odgovore.
 • Slike mogu biti zabavne ili ilustrativne, ovisno o temi kviza.
 • Prilikom dodavanja slika, pazite da su jasne i dovoljno velike da se mogu vidjeti na zaslonu.

2. Odabir boja

 • Odaberite boje koje odgovaraju temi kviza ili boje vaše marke.
 • Kahoot vam omogućuje da prilagodite boje pozadine, teksta i izbornika.
 • Pazite da boje budu lako čitljive na zaslonu kako bi igrači mogli lako pratiti kviz.

3. Upotreba fontova

 • Odaberite fontove koji su jasni i čitljivi, kako bi igrači mogli lako čitati pitanja i odgovore.
 • Kahoot vam omogućuje da prilagodite veličinu fonta i stilova kao što su podebljano ili kurzivno.
 • Pazite da fontovi budu dovoljno veliki za čitanje na manjim zaslonima kao što su mobilni telefoni.

4. Stvaranje pozadinske glazbe ili zvučnih efekata

 • Ako želite dodati dodatnu dimenziju kvizu, možete stvoriti pozadinsku glazbu ili dodati zvučne efekte.
 • Pazite da zvučni elementi ne budu preglasni i da ne ometaju igrače.
 • Provjerite jeste li dobili dozvolu za korištenje glazbe ili zvučnih efekata kako ne biste kršili autorska prava.
You might be interested:  Kako Se Računaju Bodovi Za Srednju

Prilagođavanje izgleda kviza važno je za stvaranje jedinstvenog i zanimljivog iskustva za igrače. Isprobajte različite opcije kako biste pronašli kombinaciju koja najbolje odgovara vašem kvizu i ciljnoj publici.

Postavljanje pravila igre

Kada stvarate Kahoot kviz, postavljanje pravila igre je važan korak pripreme. Ove smjernice instruiraju igrače o pravilima kviza, bodovanju i drugim relevantnim informacijama.

Evo nekoliko koraka koje možete slijediti prilikom postavljanja pravila igre u svom Kahoot kvizu:

 1. Objasnite svrhu kviza: Na početku kviza navedite svrhu igre i njen cilj. Na primjer, možete reći da je cilj kviza testiranje znanja iz određene teme ili pružanje zabave.

 2. Objasnite pravila kviza: Definirajte pravila kviza kako bi igrači znali što mogu i ne mogu raditi tijekom igre. Na primjer, možete reći da svaki igrač treba odgovoriti na pitanje u roku od određenog vremena.

 3. Objasnite bodovanje: Obavijestite igrače kako će se bodovati njihovi odgovori. Možete navesti da je svaki točan odgovor nagrađen određenim brojem bodova, dok se za netočne odgovore ne dobivaju bodovi.

 4. Naglasite konkurenciju ili timski duh: Ako želite da kviz bude natjecateljski, naglasite da će se bodovi prikazivati na zaslonu tijekom igre kako bi igrači mogli pratiti svoj napredak i usporediti se s drugima. Ako želite da kviz bude timska igra, objasnite da će se igrajući kao tim, zajednički doprinose uspjehu cijele grupe.

Postavljanje pravila igre u vašem Kahoot kvizu je ključno kako bi igra bila jasna i fer za sve igrače. Slijedite ove smjernice kako bi vaš kviz bio zabavan i uzbudljiv za sve sudionike.

Dijeljenje kviza s korisnicima

Kada ste završili izradu Kahoot kviza, vrijeme je da ga podijelite s korisnicima. Postoji nekoliko načina na koje možete dijeliti kviz, a ovdje su neki od najčešćih načina:

1. Podijelite poveznicu

Nakon što završite s izradom kviza, možete ga podijeliti s korisnicima s pomoću jednostavne poveznice. Kada prelazite na način pregleda kviza, bit će vam dostupne različite opcije dijeljenja na vrhu ekrana. Možete kopirati poveznicu i poslati je putem e-pošte, poruka ili je objaviti na društvenim mrežama kako biste omogućili korisnicima da pristupe kvizu.

2. Dijeljenje putem PIN-a

Druga mogućnost je dijeljenje PIN-om. PIN je jedinstveni broj koji se generira za svaki kviz. Možete ga podijeliti s korisnicima putem e-pošte, poruka ili ga izravno unijeti na web stranici Kahoot kako biste omogućili pristup kvizu. Korisnici će morati unijeti taj PIN kako bi pristupili kvizu.

3. Integracija na web stranicu ili LMS sustav

Ako imate vlastitu web stranicu ili koristite LMS (Sustav za upravljanje učenjem), možete integrirati Kahoot kviz. Kahoot nudi različite integracije koje vam omogućuju da jednostavno uključite kviz na svoju web stranicu ili LMS. Vaši korisnici mogu pristupiti kvizu izravno s vaše web stranice ili LMS sustava.

4. Dijeljenje putem QR koda

Kahoot također omogućuje generiranje QR koda za vaš kviz. QR kod može biti tiskan ili prikazan na zaslonu. Korisnici mogu skenirati QR kod kako bi pristupili kvizu s mobilnog uređaja. Ova metoda je posebno praktična ako se kviz koristi na događajima ili u učionici gdje je veći broj korisnika okupljen na jednom mjestu.

Odaberite metodu koja vam najbolje odgovara i podijelite svoj Kahoot kviz s korisnicima diljem svijeta!

FAQ:

Koje su prednosti korištenja Kahoot kviza u nastavi?

Korištenje Kahoot kviza u nastavi ima mnoge prednosti. To je interaktivni alat koji pomaže uključiti učenike i motivirati ih za učenje. Također može poboljšati timski rad, jer učenici mogu surađivati i natjecati se jedni s drugima. Također, Kahoot kvizovi su lako dostupni i jednostavni za korištenje.

Mogu li učenici igrati Kahoot kviz sami kod kuće?

Da, učenici mogu igrati Kahoot kviz sami kod kuće. Kahoot ima opciju “Challenge”, koja omogućuje učenicima da igraju kviz izvan nastave. Učitelj može postaviti izazovni kviz s vremenskim ograničenjem i podijeliti ga s učenicima putem e-pošte ili društvenih mreža. Učenici mogu pristupiti kvizu s bilo kojeg uređaja i igrati ga u svom ritmu.