Kako odrediti veličinu grudnjaka | Vodič za odabir pravog broja i oblika grudnjaka

Kako Odrediti Veličinu Grudnjaka

Kako Odrediti Veličinu Grudnjaka

Jedna od najvažnijih stvari prilikom kupovine grudnjaka je odabir prave veličine. Pravilan broj i oblik grudnjaka ne samo da će pružiti potrebnu podršku i udobnost, već će i naglasiti vašu figuru na pravi način. Međutim, mnoge žene imaju problema s pravilnim određivanjem veličine grudnjaka, što može rezultirati lošim izgledom i neugodom prilikom nošenja. U ovom vodiču naučit ćemo vas kako pravilno odrediti veličinu grudnjaka.

Jedan od glavnih faktora koje trebate uzeti u obzir prilikom odabira veličine grudnjaka je obim prsnog koša. Da biste izmjerili obim prsnog koša, stavite metar ispod svojih grudi i izmjerite obim ispod grudi. Zapišite ovu mjeru u centimetrima. Ako je broj paran, dodajte četiri centimetra, dok ako je broj neparan dodajte pet centimetara. Na primjer, ako je obim prsnog koša 78 cm, dodajte četiri centimetra i dobit ćete obim grudnjaka 82 cm. Ovaj broj će biti vaš broj grudnjaka.

Sljedeći korak je odrediti oblik grudnjaka. Oblik grudnjaka trebao bi prilagoditi oblik vaših dojki i pružiti odgovarajuću podršku. Ako imate manje grudi, možete odabrati push-up ili push-in grudnjak kako biste stvorili izgled punijih grudi. Ako imate veće grudi, preporučuju se grudnjaci s ojačanim košaricama i širim trakama kako bi se pružila dodatna podrška i udobnost. Također, obratite pažnju na oblik košarica. Ako vam se rubovi košarica urezuju u kožu ili nisu u potpunosti ispunjeni, to može biti znak da trebate drugi oblik košarica.

Uzeti u obzir i slog grudnjaka. Slog grudnjaka ovisi o vašem osobnom ukusu i namjeni. Možete odabrati bezbrižne i udobne svakodnevne grudnjake, ili se odlučiti za seksi čipkaste ili push-up grudnjake za posebne prilike. Također, ne zaboravite provjeriti pravilnost traka i kopči na grudnjaku kako biste bili sigurni da će pružiti sigurnost i udobnost tijekom nošenja.

Određivanje prave veličine grudnjaka može biti izazovno, ali je izuzetno važno za pravilnu potporu i udobnost. Slijedite ove smjernice i isprobajte različite stilove i oblike kako biste pronašli grudnjak koji najbolje odgovara vašem tijelu i stilu života.

Kako izračunati veličinu grudnjaka?

Kako biste pronašli pravilan broj i oblik grudnjaka koji vam odgovaraju, važno je pravilno izmjeriti vaše tijelo. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti kako biste odredili veličinu grudnjaka:

1. Korak: Izmjerite opseg grudi

Da biste izmjerili opseg grudi, omotajte krojačku metru ispod grudi i izmjerite opseg. Vodite računa da metar bude priljubljen uz tijelo, ali ne previše stegnut. Zabilježite ovu vrijednost.

2. Korak: Izmjerite opseg prsiju

Izmjerite opseg prsiju tako da stavite krojačku metru preko najšireg dijela grudi. Zabilježite ovu vrijednost.

3. Korak: Odredite veličinu broja

Da biste odredili veličinu broja grudnjaka, oduzmite opseg grudi od opsega prsiju. Na primjer, ako je opseg prsiju 90 cm, a opseg grudi 85 cm, razlika je 5 cm. U ovom slučaju, veličina broja grudnjaka bila bi 5 ili 36.

You might be interested:  Kako Se Brzo Riješiti Nadutosti Forum

4. Korak: Odredite veličinu oblika

Da biste odredili veličinu oblika grudnjaka, usporedite diferencu između opsega grudi i opsega prsiju s donjom tablicom:

Razlika (cm) Veličina oblika
0-2.5 AA
2.5-5 A
5-7.5 B
7.5-10 C
10-12.5 D
12.5-15 DD
15-17.5 DDD
17.5-20 G
20+ H+

Na primjer, ako je razlika između opsega prsiju i opsega grudi 5 cm, veličina oblika grudnjaka bila bi B.

Sada kada ste izračunali veličinu broja i oblika grudnjaka, možete krenuti u potragu za savršenim grudnjakom koji će vam pružiti udobnost i podršku.

Važnost pravilnog izbora veličine grudnjaka

Pravilan izbor veličine grudnjaka je od velike važnosti za udobnost i zdravlje žene. Mnoge žene nose grudnjake koji nisu u pravoj veličini, a to može uzrokovati različite probleme poput boli, nelagode i narušavanja estetskog izgleda.

Neprikladna veličina grudnjaka

Nositi grudnjak koji je previše velik ili premalen može dovesti do neugodnosti. Ako je grudnjak premalen, može pritiskati grudi i izazvati nelagodu, a ako je prevelik, grudi neće biti pravilno podržane i mogu se pomerati.

Takođe, prevelik grudnjak može izazvati i nabadanje trake na leđima, što može dovesti do iritacije kože.

Znaci neprikladne veličine grudnjaka

Postoje neki znaci koji ukazuju na to da nosite grudnjak neprikladne veličine:

 • Prorez na vrhu grudnjaka se ne pravilno prileže uz telo
 • Trake grudnjaka se spuštaju sa ramena
 • Grudi se izlivaju preko rubova grudnjaka
 • Traka na leđima se nabadala ili se pomerila prema gore

Prednosti pravilnog izbora veličine grudnjaka

Kada nosite grudnjak pravilne veličine, možete osetiti mnoge prednosti:

 • Veća udobnost i podrška
 • Estetski izgled – pravilan oblik grudi
 • Prevencija bola i nelagode
 • Poboljšana držanja tela

Kako odrediti pravu veličinu grudnjaka

Da biste odabrali pravu veličinu grudnjaka, važno je uzeti merenja grudi. To možete uraditi sami ili se možete posavetovati sa prodavcem u prodavnici donjeg veša koji će vam pomoći da izaberete pravilan oblik i veličinu.

Takođe, važno je znati razliku između evropskih i američkih veličina grudnjaka, jer se one razlikuju u sistemima oznaka.

Zaključak

Pravilan izbor veličine grudnjaka je važan za udobnost i zdravlje žene. Nošenje grudnjaka neprikladne veličine može dovesti do nelagode, boli i estetskih problema. Odaberite pravilan oblik i veličinu grudnjaka i uživajte u udobnosti i podršci koju vam pruža.

Mjerenje obujma prsnog koša

Mjerenje obujma prsnog koša je prvi korak u određivanju pravog broja grudnjaka. Da biste točno odredili veličinu grudnjaka, trebate pravilno izmjeriti svoj obujam prsnog koša.

Evo nekoliko koraka koje možete slijediti kako biste ispravno izmjerili obujam prsnog koša:

 1. Nosite pravilan grudnjak: Prije nego počnete s mjerenjem, svakako nosite pravilan grudnjak koji vam odgovara. Ne nosite sportski grudnjak ili grudnjak koji vam ne pruža potporu.
 2. Stavite metar oko prsnog koša: Stavite meki metar ravno oko prsnog koša, ispod pazuha i preko najšireg dijela prsnog koša. Držite metar ravno i ugodno, ali ne prenapeto.
 3. Zabilježite mjeru: Zabilježite mjeru koju ste dobili na svom metru. Pazite da budete precizni i točni prilikom mjerenja.

Nakon što izmjerite obujam prsnog koša, možete koristiti taj broj kao referencu za određivanje veličine grudnjaka. Broj koji ste dobili predstavlja opseg vašeg prsnog koša, koji je potreban za odabir ispravnog broja grudnjaka.

Uzimajući u obzir mjeru vašeg obujma prsnog koša, možete pronaći svoju veličinu grudnjaka u tablici veličina grudnjaka koju pruža proizvođač ili koristiti online kalkulator veličine grudnjaka za preciznije rezultate.

Važno je napomenuti da veličina grudnjaka nije univerzalna i može se razlikovati među različitim proizvođačima i stilovima grudnjaka. Stoga je uvijek najbolje isprobati nekoliko različitih veličina kako biste pronašli onu koja vam najbolje odgovara i pruža udobnost i potporu koju tražite.

Za najpreciznije rezultate, možete potražiti pomoć prodavača u trgovini rublja koji će vam pomoći odabrati pravilan broj i oblik grudnjaka.

Mjerenje opsega grudi

Mjerenje opsega grudi je važan korak u odabiru pravog broja grudnjaka. Pravilno mjerenje osigurava da vam grudnjak pruža adekvatnu podršku i udobnost.

You might be interested:  Kako Vratit Zubno Meso

Evo kako pravilno izmjeriti opseg grudi:

 1. Korak 1: Stojte uspravno i udahnite normalno.
 2. Korak 2: Položite mjernu traku oko prsiju, ispod grudi. Osigurajte da je traka ravno postavljena i ne previše stegnuta.
 3. Korak 3: Zapišite mjerenje u centimetrima.

Napomena: Ako je mjerenje između dva broja, obično je bolje odabrati veći broj kako biste osigurali udobnost.

Ovdje je tablica koja vam može pomoći u određivanju vaše veličine grudnjaka na temelju mjerenja opsega grudi:

Mjerenje opsega grudi (cm) Veličina grudnjaka
63-67 65
68-72 70
73-77 75
78-82 80
83-87 85
88-92 90
93-97 95
98-102 100
103-107 105

Imajte na umu da ovo samo služi kao smjernica, a da se veličina grudnjaka može razlikovati ovisno o marki i stilu grudnjaka. Preporučljivo je isprobati nekoliko različitih veličina kako biste pronašli onu koja vam najbolje odgovara.

Kako odabrati pravi oblik grudnjaka

Pravilan oblik grudnjaka igra ključnu ulogu u pružanju udobnosti i podrške. Ovdje su neki faktori koje trebate uzeti u obzir prilikom odabira pravog oblika grudnjaka:

Veličina i oblik grudi

Prvo trebate uzeti u obzir veličinu i oblik svojih grudi. Neki oblici grudnjaka, poput push-up grudnjaka, mogu dodati volumen manjim grudima, dok bi ženama s većim grudima možda bolje odgovarali grudnjaci s većom pokrivenošću i čvrstom podrškom.

Željeni izgled

Također je važno razmotriti željeni izgled prilikom odabira oblika grudnjaka. Ako želite naglasiti dekolte, možda ćete se odlučiti za grudnjak s push-up efektom. Ako želite prirodan izgled, bez puno dodatnog oblika, možda ćete preferirati grudnjake bez punjenja.

Sportske aktivnosti

Ako planirate nositi grudnjak prilikom sportskih aktivnosti, trebali biste odabrati oblik grudnjaka koji pruža maksimalnu podršku i udobnost. Sportski grudnjaci obično imaju šire trake i dodatnu podršku za smanjenje pomjeranja grudi tijekom vježbanja.

Materijal

Materijal od kojeg je grudnjak izrađen također može imati utjecaj na odabir pravog oblika grudnjaka. Trebali biste birati materijale koji su udobni za nošenje i prilagođavaju se vašem tijelu. Pamuk je jedan od popularnih izbora jer je mekan i prozračan.

Probajte različite oblike

Najbolji način da odredite pravi oblik grudnjaka je isprobati različite stilove i oblike. Svaka žena je jedinstvena, pa ono što radi za jednu osobu možda neće raditi za drugu. Posjetite trgovine koje nude široku paletu stilova i obratite pažnju na to kako svaki oblik i stil grudnjaka osjećaju i izgledaju na vama.

Konstantno mjerenje

Veličina grudi može se mijenjati tijekom vremena, pa je važno redovito mjeriti svoju veličinu grudnjaka. To će vam pomoći u održavanju pravog oblika grudnjaka i osigurati da uvijek dobijete pravu podršku i udobnost.

Slijedeći ove smjernice moći ćete odabrati pravi oblik grudnjaka koji će vam pružiti udobnost, podršku i željeni izgled.

Uzorci i savjeti za pravilan odabir

 • Pokušajte različite veličine grudnjaka – Nemojte se ograničavati na samo jedan broj ili oblik grudnjaka. Isprobajte različite veličine kako biste pronašli onu koja vam najbolje odgovara.
 • Pazite na trake – Trake grudnjaka trebaju biti čvrsto, ali ugodno prianjati uz ramena. Trebale bi ostati na mjestu i ne slijetati s ramena.
 • Obratite pažnju na pravilno centriranje – Vaše grudi trebaju biti centrirane u šalici grudnjaka. Ako primijetite da grudi ispadaju s bilo koje strane, možda vam treba veća šalica.
 • Provjerite ispravno pristajanje – Grudnjak treba pravilno pristajati uz prsa, bez nabora, uvlačenja ili zatezanja. Ako primijetite ove probleme, pokušajte s drugom veličinom.
 • Uvijek se savjetujte s prodavačem – Prodavači u trgovinama odjeće često imaju iskustva u odabiru pravog grudnjaka. Ako niste sigurni koji broj ili oblik odabrati, pitajte za njihov savjet.

Napomena: Ovi savjeti su samo općenite smjernice i može biti da će vam se različiti stilovi i marka grudnjaka razlikovati u veličinama. Uvijek je najbolje isprobati različite opcije i prilagoditi sebi.

Mogući problemi s pogrešnom veličinom grudnjaka

Ako nosite pogrešnu veličinu grudnjaka, to može uzrokovati razne probleme i nelagode. Evo nekoliko najčešćih problema koje možete doživjeti:

 • Nedovoljna podrška: Ako grudnjak nije pravilno veličine, može pružiti nedovoljnu podršku vašim grudima. To može rezultirati neugodnim osjećajima i bolom u leđima i grudima.
 • Izbočenje grudnog koša: Pogrešna veličina grudnjaka može uzrokovati izbočenje grudnog koša na stranama ili ispod ruke. To može biti neugodno i estetski nepoželjno.
 • Zaglavljivanje trake: Ako je grudnjak premalen, traka oko prsa može se zaglaviti i biti previše tijesna. To može izazvati nelagodu i ometati vaše udobno kretanje.
 • Isklizavanje naramenica: Ako su naramenice grudnjaka predugacke ili prekratke, mogu se neprestano skliznuti s ramena. Ovo može biti frustrirajuće i ometati vam aktivnosti.
 • Neprikladno oblikovanje grudi: Ako grudnjak nije pravilno veličine, može nepravilno oblikovati vaše grudi. To može uzrokovati neravnomjerno izgledanje i nedostatak samopouzdanja.
You might be interested:  Kako Riješiti Zatvor Stolice Forum

Ako primijetite neke od ovih problema, preporučuje se provjera veličine grudnjaka i prilagodba prema potrebi. Imajte na umu da pravilno određivanje veličine grudnjaka zahtijeva precizna mjerenja i stručno savjetovanje. Ukoliko niste sigurni, svakako se obratite stručnjaku za odabir pravog grudnjaka.

Savjeti stručnjaka za pravilan izbor grudnjaka

Evo nekoliko savjeta stručnjaka kako odabrati pravi grudnjak:

Pronađite svoju veličinu

 • Izmjerite opseg ispod grudi kako biste odredili svoj broj grudnjaka. To je mjera koju ćete koristiti za odabir broja grudnjaka, na primjer, 75, 80, 85, itd.
 • Izmjerite opseg grudi na najširem dijelu kako biste odredili svoju veličinu košarice. Ova mjera će vam pomoći odabrati pravilan oblik košarice grudnjaka, na primjer, A, B, C, D, itd.

Probajte različite stilove i oblike

Nije sve u veličini. Različiti stilovi i oblici grudnjaka odgovarat će različitim tjelesnim oblicima i odjeći. Isprobajte različite stilove grudnjaka, kao što su push-up, sportski ili bežićni grudnjaci, kako biste vidjeli što vam najbolje odgovara.

Pazite na pravilan položaj grudnjaka

Grudnjak bi trebao savršeno pristajati i biti učvršćen na pravilan način. Pazite da su naramenice čvrste i ne preskaču, a traka grudnjaka je ravna i udobna oko prsa.

Prilagodite se različitim situacijama

Razmislite o namjeni grudnjaka i prilagodite ga situaciji. Za sportske aktivnosti odaberite sportski grudnjak koji pruža potporu i udobnost. Za posebne trenutke, kao što su vjenčanja ili večernje izlaske, odaberite grudnjak koji će se diskretno uklopiti ispod odjeće.

Održavajte grudnjak pravilno

Održavajte grudnjak pravilno

Pravilno pranje i održavanje bitno je za dugotrajnost i kvalitetu grudnjaka. Slijedite upute na etiketi za pranje. Ručno pranje je često najbolja opcija kako biste osigurali dugotrajnost i očuvali oblik grudnjaka.

Slijedeći ove savjete stručnjaka, možete biti sigurni da ćete odabrati pravi grudnjak koji će vam dati potporu, udobnost i samopouzdanje.

FAQ:

Kako da odaberem pravu veličinu grudnjaka?

Da biste odabrali pravu veličinu grudnjaka, trebate pravilno izmjeriti opseg ispod grudi i opseg grudi.

Koji su znakovi da grudnjak nije prave veličine?

Ako primijetite da vam grudnjak ne pristaje savršeno i da ostavlja tragove na koži, da vam trake grudnjaka stalno padaju sa ramena ili da šalje previše pritiska na grudi, to su znakovi da grudnjak nije prave veličine.

Koliko često bih trebao/prodtnosti grudnjak?

Preporučuje se da zamijenite grudnjak svakih šest do osam mjeseci ili kada primijetite da vam više ne odgovara. Tijekom vremena, elastičnost grudnjaka može se smanjiti, pa je važno redovito provjeriti pravilnost.

Kako znam je li mi grudnjak pravilno izmjeren?

Grudnjak je pravilno izmjeren ako vam pruža podršku i udobnost. Uzimajući u obzir oblik i veličinu vaših grudi, stručni prodavač može vam pomoći pronaći pravi grudnjak.

Kako mogu znati jeste li odabrali pravi oblik grudnjaka?

Pravi oblik grudnjaka trebao bi pružiti podršku, oblikovati vaše grudi na prirodan način i pristajati vašem tijelu. Ako niste sigurni, uvijek možete zatražiti mišljenje stručnjaka ili isprobati različite stilove kako biste vidjeli koji vam najbolje odgovara.