Kako otkriti privatni broj - savjeti i tehnike | [имя сайта]

Kako Otkriti Privatni Broj

Kako Otkriti Privatni Broj

Da li ste ikada dobili telefonski poziv od nepoznatog broja koji je bio anoniman ili privatni? Većina nas se bar jednom našla u takvoj situaciji. Ponekad je to samo slučajan poziv ili greška, ali ponekad se radi o nečem ozbiljnijem. Ako vas zanima kako otkriti privatni broj, imamo nekoliko savjeta i tehnika za vas.

Prvi korak koji možete poduzeti je da koristite opciju *69 ili #31# prije broja koji želite nazvati. Ovi kodovi će vam pomoći da privremeno deaktivirate svoj broj i da pozovete osobu čiji broj želite otkriti. Međutim, važno je napomenuti da ova opcija nije dostupna u svim telefonskim mrežama.

Jedan od načina da otkrijete privatni broj je da koristite uslugu Reverse Lookup. Postoje razni web servisi i aplikacije koje vam omogućavaju da unesete broj s kojeg ste primili poziv i dobijete informacije o vlasniku tog broja. Ovi servisi koriste bazu podataka sa javnim informacijama kako bi vam pomogli da otkrijete identitet anonimne osobe.

Druga opcija je da kontaktirate svog telefonskog operatera i zatražite informacije o pozivu. Neke telefonske kompanije mogu vam pružiti informacije o vlasniku privatnog broja koji vas je pozvao, ali ovo može biti složen i dugotrajan proces.

Napokon, ako se suočite sa ozbiljnom prijetnjom ili uznemiravanjem putem anonimnih poziva, možete kontaktirati lokalnu policiju i prijaviti ovaj problem. Oni će vam pružiti potrebnu podršku i preduzeti odgovarajuće mjere kako bi zaštitili vašu sigurnost.

Kako otkriti privatni broj – savjeti i tehnike

Ako vas neko često zove sa privatnim brojem, možda se pitate kako otkriti ko je taj misteriozni pozivač. Iako je teško direktno otkriti privatni broj, postoje neke tehnike i savjeti koje možete primijeniti.

1. Koristite aplikaciju za identifikaciju poziva

Postoje razne aplikacije za identifikaciju poziva koje vam mogu pomoći da saznate ko vas zove sa privatnim brojem. Ove aplikacije obično koriste bazu podataka sa brojevima telefona i omogućavaju vam da vidite informacije o pozivaču. Možete pretražiti aplikacije u trgovinama aplikacija na vašem telefonu i odabrati onu sa dobrim ocjenama i recenzijama.

2. Blokirajte pozive sa privatnim brojem

Ako vam je stalno dosadno sa pozivima sa privatnim brojem, možete jednostavno blokirati takve pozive. To možete uraditi putem podešavanja na vašem telefonu. Nakon što blokirate pozive sa privatnim brojem, nećete više primati takve pozive.

3. Koristite povratni poziv

Ponekad, ako pozovete broj sa kojeg ste dobili privatni poziv, pozivač može odgovoriti i otkriti svoj identitet. To se neće uvijek dogoditi, ali moglo bi se desiti ponekad.

4. Pokušajte prepoznati glas

Ako vas misteriozni pozivač ne ostavi u neizvesnosti i govori vam, možda možete pokušati prepoznati njegov glas. Ako poznajete nekoga sa sličnim glasom, možda ćete biti u stanju da shvatite ko je pozivač.

5. Zatražite pomoć telefonske kompanije

Ako se stvarno osjećate uznemireno zbog poziva sa privatnim brojem, možete kontaktirati svoju telefonsku kompaniju i zatražiti pomoć. Oni mogu vam pomoći da pratite broj pozivača ili čak i blokirate te pozive sa svoje strane.

Napomena: U nekim zemljama, pokušaj da otkrijete privatni broj ili zloupotrebljavate informacije o drugima može biti ilegalan. Uvijek se konsultirajte sa zakonima i propisima svoje zemlje prije nego što pokušate koristiti ove tehnike.

Pretplatite se na uslugu identifikacije poziva

Da biste otkrili privatni broj telefona i saznali ko vas zove, možete se pretplatiti na uslugu identifikacije poziva. Ova usluga vam omogućuje da vidite informacije o pozivima koje primate, čak i ako je pozivatelj pokušao sakriti svoj broj.

Kako se pretplatiti

 1. Provjerite da li je vaš telefonski operater nudi uslugu identifikacije poziva. Većina operatera ima ovu uslugu u svojoj ponudi, ali uvijek je dobro provjeriti.
 2. Ako je usluga dostupna, kontaktirajte svoj telefonski operater i zatražite pretplatu. Oni će vam pružiti sve potrebne informacije o pretplati i cijeni.
 3. Jednom kada ste se pretplatili, pomoću ove usluge moći ćete vidjeti broj pozivaoca na svakom dolaznom pozivu.

Kako funkcioniše usluga identifikacije poziva

Kada primate poziv, usluga identifikacije poziva će prikazati broj pozivaoca čak i ako je pokušao sakriti svoj broj. Također će vam pružiti dodatne informacije o pozivu, kao što su datum, vrijeme i trajanje poziva.

You might be interested:  Što Posjetiti U Budimpešti

Ova usluga je vrlo korisna, posebno kada očekujete važne pozive ili želite izbjeći neželjene pozive s privatnih brojeva. Također može biti korisna u slučaju da morate pratiti dolazne pozive u poslovne svrhe.

Više informacija o usluzi

Da biste saznali više informacija o usluzi identifikacije poziva, kontaktirajte svog telefonskog operatera. Oni će vam pružiti svu dodatnu podršku i informacije koje vam trebaju.

Uživajte u prednostima pretplate na uslugu identifikacije poziva i neka vam ova usluga olakša identifikaciju pozivatelja sa privatnih brojeva!

Koristite aplikaciju za praćenje poziva

Jedna od najučinkovitijih metoda za otkrivanje privatnog broja je korištenje aplikacije za praćenje poziva. Postoje razne aplikacije dostupne na tržištu koje vam omogućuju praćenje dolaznih poziva s nepoznatih brojeva.

Ove aplikacije rade tako da identificiraju broj poziva te vam daju informacije o tom broju kao što su ime vlasnika, lokacija i ocjene drugih korisnika. Također, neke aplikacije imaju mogućnost automatskog blokiranja poziva s nepoznatih brojeva.

Da biste koristili aplikaciju za praćenje poziva, jednostavno je preuzmite s trgovine aplikacija na svom pametnom telefonu i instalirajte je. Nakon toga, slijedite upute za registraciju i postavke. Većina ovih aplikacija ima besplatne verzije s osnovnim funkcijama, ali nude i naprednije značajke putem pretplate.

Ovdje je kratki pregled nekoliko popularnih aplikacija za praćenje poziva:

 • Truecaller: Truecaller je jedna od najpoznatijih aplikacija za praćenje poziva. Omogućuje vam ne samo identifikaciju brojeva telefona već i blokiranje neželjenih poziva i SMS poruka.
 • Caller ID: Caller ID je jednostavna aplikacija koja vam omogućuje identifikaciju dolaznih poziva. Također vam pruža informacije o broju poziva kao što su ime vlasnika, država i prethodne ocjene korisnika.
 • CIA – Caller ID & Call Blocker: CIA je sveobuhvatna aplikacija koja pruža informacije o broju poziva, kao i mogućnost blokiranja neželjenih poziva. Također vam omogućuje pretraživanje brojeva telefona i pronalazak informacija o njima.

Prilikom korištenja ovih aplikacija, važno je napomenuti da će neki brojevi biti identificirani kao “privatni” ili “nepoznati”. To znači da korisnik tih brojeva nije omogućio dijeljenje svojih podataka. Međutim, ove aplikacije mogu vam pružiti dodatne informacije kao što su zemlja podrijetla ili vrsta usluge koju broj koristi.

Za optimalne rezultate, preporučljivo je koristiti više aplikacija za praćenje poziva i usporediti dobivene informacije kako biste dobili najtočnije podatke o privatnom broju.

Uz korištenje aplikacije za praćenje poziva, također možete razmotriti druge metode kao što su blokiranje anonimnih poziva na telefonskom uređaju ili kontaktiranje svojeg pružatelja telekomunikacijskih usluga radi dodatne podrške i informacija.

Kontaktirajte svoj telefonski operater

Ako želite otkriti privatan broj, možete kontaktirati svoj telefonski operater. Oni imaju pristup podacima o pozivima koje ste primili i mogu vam pomoći da pronađete informacije o privatnom broju.

Evo nekoliko koraka koje možete slijediti:

 1. Konzultirajte svoj telefonski račun – Provjerite svoj telefonski račun za pozive s nepoznatim brojevima. Možda će se pojaviti informacije o pozivima s privatnog broja.
 2. Kontaktirajte korisničku podršku – Nazovite korisničku podršku svog telefonskog operatera i objasnite im svoju situaciju. Recite im da ste primili anonimne pozive i da biste željeli saznati više informacija o tim pozivima.
 3. Dodatne informacije – Operator može zatražiti dodatne informacije o pozivima koje ste primili, kao što su datum, vrijeme i dužina poziva. Pokušajte im pružiti što više detalja kako bi lakše pronašli tražene informacije.
 4. Provjerite svoje ugovorne uvjete – Također provjerite svoje ugovorne uvjete s telefonskim operaterom kako biste vidjeli koje mogućnosti imate za pronalazak privatnog broja. Možda će biti navedene posebne usluge ili naknade za tu vrstu traženja.

Uzmite u obzir da postoje zakoni o zaštiti privatnosti koji mogu ograničavati telefonske operatere u otkrivanju privatnih brojeva. Moguće je da vas operater informira o takvim ograničenjima tijekom vašeg kontakta s njima.

Nadam se da vam ovi savjeti pomažu u otkrivanju privatnog broja! Ako naiđete na bilo kakve poteškoće, uvijek možete konzultirati svog telefonskog operatera za dodatne informacije i podršku.

Zatražite pomoć od pozivatelja

Ukoliko ne uspijete otkriti privatni broj telefona sami, jedna od metoda koju možete iskoristiti jest zatražiti pomoć od samog pozivatelja. Ovo može biti korisno u situacijama kada vas netko nepoznat naziva i želite saznati tko je. Evo nekoliko savjeta kako to učiniti:

 1. Budite ljubazni i pristojni: Kada zovete nazad nepoznatog pozivatelja, uvijek budite pristojni i ljubazni. Nemojte odmah krenuti s optužbama ili agresivnim tonom, jer to može izazvati negativnu reakciju pozivatelja i otežati dobivanje tražene informacije.
 2. Pitajte tko je: Kada se javite na telefon, ljubazno pitajte tko je pozivatelj. Možda će vam pozivatelj odmah otkriti svoj identitet. Ako ne, nastavite s narednim koracima.
 3. Pitajte za ime i svrhu poziva: Ako pozivatelj ne otkrije svoj identitet, ljubazno ga/zamolite za ime i svrhu poziva. Možda se radi o nekoj poslovnoj ili službenoj komunikaciji koju ste zaboravili ili koju niste očekivali, pa vam pozivatelj može doći u pomoć s dodatnim informacijama.
 4. Pitajte za broj telefona: Ako pozivatelj ne želi otkriti svoj identitet ni svrhu poziva, možete ljubazno zatražiti broj telefona na koji vas zove. Neki pozivatelji će biti spremni podijeliti taj podatak, budući da je njihov broj već prikazan na vašem uređaju.
 5. Zapamtite podatke: Nakon što dobijete ime ili broj telefona od pozivatelja, obavezno ih zabilježite. To vam može koristiti u budućim pokušajima pronalaska identiteta ili prijavi nepoželjnih poziva.
 6. Potražite dodatne informacije: Ukoliko je pozivatelj spreman otkriti neke dodatne informacije, kao što je adresa ili tvrtka s koje zove, iskoristite tu priliku da saznate više.
You might be interested:  Kako Poslati Poruku Osobi Koja Vas Je Blokirala Na Viberu

Uvijek imajte na umu da pozivatelj može odbiti dijeljenje informacija ili može biti nepošten u vezi s otkrivanjem identiteta. U takvim situacijama, možete razmisliti o drugim metodama pronalaska privatnog broja telefona.

Istražite javne baze podataka

Jedan od načina da otkrijete privatni broj je istraživanje javnih baza podataka. Postoji nekoliko baza podataka dostupnih online koje sadrže informacije o ljudima kao što su imena, adrese i telefone. Ove baze podataka često pokrivaju poslovne brojeve telefona i telefone koji su javno dostupni, ali mogu sadržavati i privatne brojeve telefona.

Da biste istražili javne baze podataka, možete posjetiti web stranice koje pružaju pristup ovim bazama podataka. Na tim web stranicama obično možete upisati ime i prezime osobe ili adresu kako biste pronašli informacije o njihovom broju telefona. Ove web stranice često nude besplatan pretraživač, ali također nude i plaćene usluge s dodatnim informacijama.

Međutim, važno je napomenuti da neke baze podataka mogu biti zastarjele ili sadržavati nepotpune informacije. Također, neke osobe mogu odlučiti da ne budu uključene u javne baze podataka kako bi zaštitile svoju privatnost. Stoga, istraživanje javnih baza podataka može biti korisno, ali nije uvijek pouzdano rješenje za pronalaženje privatnih brojeva telefona.

Evo nekoliko web stranica koje pružaju pristup javnim bazama podataka:

 • Adresar.biz.hr – Hrvatski imenik koji pruža informacije o osobama i tvrtkama u Hrvatskoj.
 • kd.hr – Web stranica Komore drvnih i građevinskih djelatnosti koja omogućava pretragu članova prema imenu ili tvrtki.
 • Hrvatska pošta – usluga Karta – Mogućnost pretrage poštanskih brojeva i adresa u Hrvatskoj.

Prije upotrebe ovih web stranica, trebali biste pročitati uvjete korištenja i politiku privatnosti kako biste bili sigurni da je vaša privatnost zaštićena prilikom pretraživanja baza podataka.

Na kraju, treba napomenuti da je važno poštovati privatnost drugih ljudi prilikom traženja njihovih brojeva telefona. Ako osoba nije javno dostupna ili od vas ne želi da imate njen broj telefona, važno je to poštovati i ne pokušavati ga otkriti na druge načine.

Koristite internet provajdera da biste pronašli informacije o broju

Kada želite saznati informacije o privatnom broju telefona, možete pokušati koristiti internet provajdera. Ovi provajderi često nude usluge traženja informacija o brojevima telefona. U nastavku su neki koraci koje možete slijediti kako biste koristili internet provajdera kako biste pronašli informacije o broju telefona:

 1. Posjetite web stranicu internet provajdera koji nudi usluge traženja informacija o brojevima telefona.
 2. Na stranici provajdera, potražite opciju ili alat za traženje brojeva telefona.
 3. Unesite privatni broj telefona koji želite istražiti u odgovarajuće polje za unos.
 4. Kliknite na gumb za pretraživanje ili izvršite akciju koja pokreće traženje informacija o broju.
 5. Provjerite rezultate pretrage kako biste vidjeli koje informacije su dostupne za taj broj telefona.

Informacije koje možete pronaći o broju mogu uključivati vlasnika broja, adresu, funkcionalnost broja (da li je mobilni ili fiksni), operatora, i druge relevantne podatke. Važno je napomenuti da usluge internet provajdera mogu biti plaćene, stoga provjerite cijenovnik ili uvjete korištenja prije nego što iskoristite usluge traženja informacija o brojevima telefona.

Uz pomoć internet provajdera, možete dobiti dodatne informacije o privatnom broju telefona i tako bolje razumjeti tko je vlasnik broja i iz kojeg područja dolazi.

Na koji način koristiti internet provajdera za traženje informacija o broju telefona
Korak Opis
1 Posjetite web stranicu internet provajdera
2 Potražite opciju za traženje brojeva telefona
3 Unesite privatni broj telefona u odgovarajuće polje za unos
4 Kliknite na gumb za pretraživanje ili izvršite akciju za traženje informacija o broju
5 Provjerite rezultate pretrage

Koristeći internet provajdera za pronalaženje informacija o privatnim brojevima telefona, možete brzo otkriti dodatne detalje o broju i bolje razumjeti kome pripada.

Konsultujte se sa privatnim istražiteljem

Ako želite da saznate identitet osobe koja vas zove sa privatnog broja, jedna od opcija je da se konsultujete sa privatnim istražiteljem. Istražitelji su profesionalci koji pružaju usluge istraživanja, prikupljanja informacija i pronalaska lica.

Pozivanje privatnog istražitelja može biti korisno u slučajevima kada želite da otkrijete privatni broj radi zaštite svog privatnog života ili u situacijama kada se osećate uznemireno zbog nepoznatih poziva i želite da saznate identitet osobe sa druge strane.

Postupak rada sa privatnim istražiteljem

Postupak rada sa privatnim istražiteljem

Kada se odlučite da se konsultujete sa privatnim istražiteljem, prvi korak je da pronađete registrovanog i ovlaštenog profesionalca. Obratite pažnju na reference, iskustvo i licence koje poseduje istražitelj kako biste osigurali kvalitetnu uslugu.

Nakon što odaberete privatnog istražitelja, trebali biste zakazati sastanak sa njim kako biste razgovarali o svojim potrebama i ciljevima. Privatni istražitelj će vam postaviti nekoliko pitanja kako bi dobio sve relevantne informacije koje će mu pomoći u istraživanju. Takođe će vam objasniti postupak rada i troškove koji su povezani sa njegovom uslugom.

Na osnovu prikupljenih informacija, istražitelj će pokrenuti svoju istragu kako bi otkrio identitet osobe sa privatnog broja. To može uključivati proveru telefonskih evidencija, korišćenje specijalizovane opreme za praćenje poziva, intervjuisanje svedoka ili bilo koji drugi metod koji je primeren situaciji.

Proces otkrivanja privatnog broja

Proces otkrivanja privatnog broja može biti složen i vremenski zahtevan. Privatni istražitelj će koristiti svoje veštine, znanje i resurse kako bi pratio tragove i došao do cilja.

You might be interested:  Kada Staviti Parafinsko Ulje Na Vino

Važno je napomenuti da privatni istražitelji moraju raditi u skladu sa zakonom i etičkim standardima. Oni ne smeju zloupotrebljavati informacije ili se baviti nezakonitim aktivnostima.

Učinkovitost savjetovanja sa privatnim istražiteljem

Učinkovitost otkrivanja privatnog broja zavisi od različitih faktora, kao što su dostupnost informacija, saradnja svedoka i tehničkih resursa.

U nekim slučajevima, privatni istražitelj može biti u mogućnosti da otkrije identitet osobe sa privatnog broja, dok u drugim situacijama to može biti teže izvodljivo. Ne može se garantovati uspeh u svakom slučaju, ali saradnja sa privatnim istražiteljem pruža najbolju šansu za postizanje željenih rezultata.

Zaključak

Ako želite otkriti identitet osobe koja vas zove sa privatnog broja, konsultacija sa privatnim istražiteljem može biti korisna opcija. Privatni istražitelji su stručnjaci u pronalaženju informacija i mogu vam pomoći u otkrivanju identiteta osobe. Važno je zapamtiti da saradnja sa privatnim istražiteljem mora biti u skladu sa zakonom i etičkim standardima.

Budite oprezni sa privatnim brojevima

 • Zašto su privatni brojevi problematični?
 • Privatni brojevi telefona mogu biti izvor raznih problema i zloupotreba. Budite oprezni jer ljudi često koriste privatne brojeve kako bi vas zvali s nepoželjnim namjerama kao što su spam pozivi, prevare, ili zlostavljanje.

 • Kako se zaštititi od privatnih brojeva?
 • Postoje nekoliko tehnika koje vam mogu pomoći da se zaštitite od privatnih brojeva:

  • Koristite aplikacije za filtriranje poziva – postoje razne aplikacije koje možete instalirati na svoj mobilni telefon kako biste filtrirali i blokirali pozive s privatnih brojeva.
  • Ne dijelite svoj broj telefona s nepoznatim osobama – budite oprezni prilikom davanja svog broja telefona nepoznatim osobama, pogotovo na internetu.
  • Nemojte odgovarati na pozive s nepoznatih brojeva – najbolje je ignorirati pozive s nepoznatih brojeva kako biste izbjegli bilo kakve probleme.
  • Prijavite zloupotrebu – ako ste žrtva zloupotrebe putem privatnih brojeva, prijavite to mjestu lokalnih vlasti ili telekomunikacijskom operateru.
 • Kako identificirati privatni broj?
 • Identifikacija privatnih brojeva može biti izazovna jer se takvi brojevi često skrivaju ili koriste tehnike kao što je preuzimanje tuđeg identiteta. Ipak, postoje neki znakovi koji mogu ukazivati da je broj privatni:

  • Kada se poziv javi, broj telefona neće biti prikazan ili će se prikazati kao “anoniman” ili “nepoznat”.
  • Pozivi s privatnog broja često dolaze s nepoznate ili sumnjive svrhe.
  • Ako je poziv s privatnog broja dosadan, nepoželjan ili zlonamjeran, pokušajte blokirati taj broj kako biste zaštitili sebe.

FAQ:

Kako mogu otkriti privatni broj koji me zove?

Postoji nekoliko tehnika koje možete koristiti da otkrijete privatni broj koji vas zove. Možete provjeriti sa svojim telefonskim operaterom ima li mogućnost praćenja privatnih brojeva. Također možete koristiti aplikacije poput “Truecaller” ili “Whoscall” koje vam mogu pomoći da otkrijete identitet privatnog broja.

Mogu li pozvati policiju da otkrije privatni broj koji me maltretira?

Da, možete pozvati policiju ako vas neko maltretira putem telefona sa privatnog broja. Oni imaju ovlaštenje da istraže takve slučajeve i pomognu vam otkriti identitet osobe koja vas zove.

Postoji li besplatna metoda za otkrivanje privatnih brojeva?

Nema besplatne metode koja vam može pouzdano otkriti privatni broj. Međutim, možete koristiti neke aplikacije koje nude besplatne probe, ali dugoročno ćete morati platiti za pristup punom rasponu funkcionalnosti.

Da li je otkrivanje privatnih brojeva legalno?

Da, otkrivanje privatnih brojeva je legalno. Međutim, zloupotreba tih podataka može biti nezakonita. Važno je koristiti pronađene informacije na odgovoran način i poštovati privatnost drugih ljudi.

Mogu li koristiti aplikaciju za otkrivanje privatnih brojeva na svom mobilnom telefonu?

Da, možete koristiti aplikacije za otkrivanje privatnih brojeva na svom mobilnom telefonu. Postoji mnogo aplikacija dostupnih na tržištu koje vam mogu pomoći da otkrijete identitet privatnog broja koji vas zove. Ove aplikacije obično zahtijevaju pristup vašem adresaru i bazi podataka brojeva da bi pružili informacije o identitetu pozivača.

Kako mogu otkriti privatni broj?

Postoji nekoliko različitih tehnika koje možete koristiti kako biste otkrili privatni broj. Jedna od njih je korištenje usluga traženja broja koje su dostupne na internetu. Ove usluge omogućuju pretragu brojeva telefona i često su besplatne. Također, možete pokušati saznati privatni broj koristeći callback metodu. Ovo uključuje da pozovete broj koji vam je nepoznat i odmah prekinete poziv. Ako je osoba koja vam je pozvala skrivala svoj broj, vaš telefon će vam omogućiti da vidite broj pozivaoca. Također je moguće da zamolite svoju telefonsku kompaniju da vam pomogne u pronalaženju privatnog broja.

Kako mogu saznati ko mi je poslao privatni broj?

Ako ste primili poziv ili poruku s privatnog broja i želite saznati tko vam je to poslao, postoji nekoliko načina da to otkrijete. Prvo, možete pokušati koristiti uslugu traženja broja na internetu. Ove usluge omogućuju pretragu brojeva telefona i često su besplatne. Druga mogućnost je da koristite callback metodu – nazovete broj koji vam je nepoznat i odmah prekinete poziv. Ako je osoba koja vam je pozvala skrivala svoj broj, vaš telefon će vam omogućiti da vidite broj pozivaoca. Također, uvijek možete kontaktirati svoju telefonsku kompaniju i zamoliti ih da vam pomognu u otkrivanju vlasnika privatnog broja.