Kako poslati poruku osobi koja vas je blokirala na Viberu

Kako Poslati Poruku Osobi Koja Vas Je Blokirala Na Viberu

Kako Poslati Poruku Osobi Koja Vas Je Blokirala Na Viberu

Je li vam se ikada dogodilo da pokušate poslati poruku nekome na Viberu, ali shvatite da ste blokirani? To može biti frustrirajuće iskustvo, pogotovo ako trebate hitno doći do te osobe.

Međutim, postoji nekoliko načina na koje možete pokušati poslati poruku osobi koja vas je blokirala na Viberu. Nijedna od ovih metoda nije 100% pouzdana i može biti da nećete uspjeti doći do te osobe, ali vrijedi pokušati.

Jedan od načina na koji možete pokušati poslati poruku osobi koja vas je blokirala je stvaranje nove Viber računa. Možete koristiti drugi broj telefona ili koristiti aplikacije koje vam omogućavaju generiranje privremenih brojeva. Kad se registrirate s novim računom, možete pokušati poslati poruku blokiranoj osobi.

Druga metoda je poslati poruku preko zajedničkog prijatelja. Ako poznajete nekoga tko je u kontaktu s blokiranom osobom na Viberu, možete mu poslati poruku i zamoliti da je prenese. Naravno, ovo ovisi o volji i dostupnosti zajedničkog prijatelja da vam pomogne.

Ukratko, iako je blokiranje na Viberu namijenjeno da onemogući komunikaciju s neželjenim kontaktima, postoje načini na koje možete pokušati poslati poruku osobi koja vas je blokirala. Važno je imati na umu da ova metoda može biti neuspješna i da bi trebali poštovati tuđu odluku ako su blokirali vaš kontakt.

Korak 1: Provjerite jeste li zaista blokirani

Da biste bili sigurni da vas je netko blokirao na Viberu, postoje neki znakovi koji ukazuju na to. Evo nekoliko načina kako možete provjeriti jeste li zaista blokirani:

 1. Pokušajte poslati poruku: Ako ste blokirani, poruka neće biti dostavljena osobi koja vas je blokirala.
 2. Pogledajte status poruka: Ako su sve vaše poruke koje ste poslali prethodnoj osobi i dalje s jednom kvačicom (dostavljeno), jako je vjerojatno da ste blokirani. Ako je ta osoba i dalje aktivna na Viberu, a poruke nisu ni pročitane ni označene kao dostavljene (s dvije kvačice), to je dodatan znak da ste blokirani.
 3. Pokušajte nazvati: Ako ste blokirani, nećete moći nazvati osobu koja vas je blokirala. Umjesto toga, dobit ćete poruku da vas osoba ne može primiti ili da vas trenutno ne može pozvati.

Ako ste provjerili sve ove znakove i suma sumarum vam se čini da ste zaista blokirani, možete preći na sljedeći korak kako biste pokušali poslati poruku osobi koja vas je blokirala.

Korak 2: Pronađite alternativne načine komunikacije

Jednom kada ste blokirani na Viberu, vaše mogućnosti slanja poruka toj osobi putem tog kanala su ograničene. Međutim, postoje alternativni načini komunikacije koje možete iskoristiti kako biste ostvarili kontakt s osobom koja vas je blokirala. Evo nekoliko opcija koje možete razmotriti:

1. Korištenje drugih platformi za komunikaciju

Pokušajte koristiti druge platforme za slanje poruka, kao što su WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram ili e-pošta. Provjerite koje platforme osoba koristi i pokušajte ih kontaktirati putem tih kanala. Ovo može biti posebito korisno ako već imate te kontakte na drugim platformama.

You might be interested:  Što Znači Anti Tpo

2. Osobni susret

Ako je moguće, možete razmotriti mogućnost osobnog susreta s tom osobom kako biste komunicirali o stvarima koje želite podijeliti. Ovo je najučinkovitiji način komunikacije, ali naravno, ovisi o vašem odnosu s tom osobom i vašoj mogućnosti da se sastanete licem u lice.

3. Slanje poruka putem posrednika

Ako imate zajedničke prijatelje ili poznanike s tom osobom, možete ih zamoliti da vam prenesu poruku. Ovo je neka vrsta posrednika, gdje osoba koja vas je blokirala prima poruku putem treće strane. Međutim, budite oprezni s ovom metodom, jer osoba koja vas blokira može biti frustrirana ili nezainteresirana za primanje vaših poruka putem drugih ljudi.

4. Kontaktiranje putem telefona ili osobne pošte

Ako imate telefonski broj ili adresu te osobe, možete pokušati kontaktirati putem telefona ili slanjem pisma. Ovo su tradicionalne metode komunikacije, ali mogu biti vrlo učinkovite ako drugi načini nisu dostupni.

Važno je da prilikom komunikacije s osobama koje su vas blokirale na Viberu budete pažljivi i poštujete njihovu odluku da ne komuniciraju s vama. Nemojte biti nametljivi, već pokušajte pronaći načine da izražavate svoje stavove i poruke na način koji je prihvatljiv za obje strane.

Korak 3: Iskoristite zajedničke kontakte

Korak 3: Iskoristite zajedničke kontakte

Još jedan način da pošaljete poruku osobi koja vas je blokirala na Viberu je da iskoristite zajedničke kontakte. Ako imate zajedničke prijatelje ili članove porodice s tom osobom, možete zamoliti njih da proslede poruku ili da vam posreduju u komunikaciji.

Prvo, identifikujte osobe koje su vam zajedničke s blokiranom osobom. Možete razgovarati s njima i pitati ih za pomoć. Zamolite ih da prenesu poruku ili da vam daju neku drugu način da se čujete s blokiranom osobom, kao što je slanje poruka preko druge platforme ili razgovor uživo.

Budite pažljivi pri odabiru osoba kojima ćete se obratiti za pomoć. Izaberite ljude kojima verujete i koji će biti voljni da posreduju u komunikaciji. Ne zloupotrebljavajte njihovu pomoć i budite iskreni u svojim namerama.

Molite zajedničke kontakte da budu diskretni i pristojni u vezi s vašim zahtevom. Neka izraze svoje mišljenje, ali ih podsetite da je njihova uloga samo da olakšaju komunikaciju između vas i blokirane osobe.

Uvek budite zahvalni za pomoć koju vam pruže zajednički kontakti. Pokažite im poštovanje i zahvalnost, čak i ako ne uspete da uspostavite komunikaciju s blokiranom osobom.

Imajte na umu da ova opcija može biti neugodna, posebno ako su odnosi između zajedničkih kontakata i blokirane osobe napeti ili komplikovani. Pažljivo procenite situaciju i budite spremni prihvatiti da vaša poruka možda neće biti prenesena ili da vas blokirana osoba i dalje ignorira.

Korak 4: Koristite platformu za slanje anonimnih poruka

Ako želite poslati poruku osobi koja vas je blokirala na Viberu, jedna od opcija je korištenje platforme za slanje anonimnih poruka. Ove platforme omogućuju slanje poruka bez otkrivanja vašeg identiteta, što znači da osoba koja vas je blokirala neće znati da ste im poslali poruku.

Da biste koristili platformu za slanje anonimnih poruka, slijedite ove korake:

 1. Prvo, pronađite pouzdanu platformu za slanje anonimnih poruka. Postoji nekoliko platformi dostupnih na internetu, pa provjerite recenzije i povratne informacije drugih korisnika kako biste pronašli najbolju opciju.
 2. Nakon što odaberete platformu, otvorite je i pronađite opciju za slanje anonimnih poruka. Ovisno o platformi, ova opcija može biti nazvana “Anonimna poruka” ili nešto slično.
 3. Kliknite na tu opciju i otvorit će vam se obrazac za slanje poruke. Unesite poruku koju želite poslati osobi koja vas je blokirala.
 4. Neki obrasci mogu tražiti da unesete broj telefona osobe kojoj želite poslati poruku. Ako je to slučaj, unesite broj telefona osobe koju želite kontaktirati. U suprotnom, unesite samo poruku.
 5. Nakon što unesete poruku, provjerite je još jednom kako biste bili sigurni da je točna. Također, provjerite sve mogućnosti koje vam platforma nudi, poput dodavanja slika ili emotikona u poruku.
 6. Kada ste zadovoljni svojom porukom, kliknite na gumb “Pošalji” ili sličnu opciju koja će poslati vašu poruku osobi koja vas je blokirala.
 7. Platforma će obično zadržati vaš identitet skrivenim, tako da osoba koja vas je blokirala neće moći saznati da ste vi poslali poruku. Međutim, svaka platforma djeluje na različite načine, pa je važno provjeriti pravila i smjernice platforme kako biste bili sigurni da je vaša anonimnost zaštićena.
You might be interested:  Kako Znati Da Imas Virus Na Mobitelu

Koristeći platformu za slanje anonimnih poruka, imate mogućnost kontaktiranja osobe koja vas je blokirala na Viberu bez otkrivanja vašeg identiteta. Međutim, važno je koristiti ovu opciju sa odgovornošću i poštivati privatnost drugih ljudi.

Korak 5: Preispitajte razloge blokade

Da biste bolje razumjeli razloge zbog kojih ste blokirani na Viberu, preispitajte interakcije i komunikaciju koje ste imali sa osobom koja vas je blokirala. Preispitajte sljedeće faktore:

 • Da li ste možda poslali uvredljive ili neprikladne poruke?
 • Da li ste uhodili tu osobu ili se na neki način ponašali neprikladno?
 • Da li ste prečesto slali poruke ili vas je osoba smatrala napadnom?
 • Da li ste dijelili lažne ili obmanjujuće informacije?

Važno je da sami preispitate svoje postupke i budete iskreni u vezi svoje uloge u situaciji. To će vam pomoći da shvatite zašto vas je osoba blokirala i kako možete izbjeći slične situacije u budućnosti.

Korak 6: Pokušajte razgovarati licem u lice

Ako ste pokušali sve prethodne korake i niste uspjeli poslati poruku osobi koja vas je blokirala na Viberu, možda je vrijeme da pokušate razgovarati licem u lice. Ovo može biti najučinkovitiji način da riješite nesporazum ili razjasnite situaciju.

Čak i ako je osoba blokirala vaš broj na Viberu, možda ćete još uvijek moći razgovarati s njom na drugim platformama ili u stvarnom životu. Dogovorite sastanak ili razgovarajte s njom o situaciji koja vas je dovela do blokiranja na Viberu.

Bitno je da budete iskreni i otvoreni u svom razgovoru. Pokušajte objasniti svoje misli i osjećaje i poslušajte što druga osoba ima za reći. Ponekad je jednostavno nesporazum koji se može riješiti kroz iskren i miran razgovor.

Ako osoba i dalje odluči ignorirati vas ili nastavlja s blokiranjem, možda je najbolje prihvatiti situaciju i nastaviti dalje. Pokušajte se koncentrirati na svoje dobrobiti i okružite se ljudima koji vas podržavaju i razumiju.

Korak 7: Poštujte tuđu želju za privatnošću

Ako ste blokirani na Viberu od strane neke osobe, to može biti jasan znak da ta osoba želi prekinuti komunikaciju s vama. U ovom koraku, važno je poštovati tuđu želju za privatnošću i ne nastavljati slati poruke osobi koja vas je blokirala.

Uporno slanje poruka osobi koja vas je blokirala može biti neugodno za obje strane i može dovesti do daljnjeg pogoršanja odnosa. Nastavljanje komunikacije sa osobom koja vas je blokirala može biti shvaćeno kao jednostavan izbor ne poštovanja tuđe privatnosti.

Ako osoba odluči da ne želi komunicirati s vama, važno je da to razumijete i da se pridržavate njene odluke. Pokažite zrelost i poštujte tuđu želju za privatnošću.

Umjesto da otpremate poruke osobi koja vas je blokirala na Viberu, možda je vrijeme da pronađete druge načine komunikacije ili da se usredotočite na druge važne stvari u svom životu. Pokušajte naučiti iz iskustva i nastavite dalje.

You might be interested:  Kako Ocistiti Pecnicu Na Struju Iznutra

Pametno je prihvatiti činjenicu da neke veze jednostavno ne uspijevaju i da je najbolje prihvatiti odluku druge osobe da prekine komunikaciju. To je dio odrastanja i razvoja osobnosti.

U konačnici, važno je poštovati tuđe granice i želju za privatnošću. To je temeljni element zdrave komunikacije i odnosa s drugim ljudima. Budite pažljivi, empatični i poštujte tuđu privatnost.

Korak 8: Naučite lekciju iz iskustva

Kada shvatite da ste blokirani na Viberu, važno je da naučite lekciju iz tog iskustva. Blokiranje može biti vrlo frustrirajuće i može izazvati negativne emocije, ali važno je pronaći način da iz svega izvučete nešto pozitivno.

Jedna od lekcija koje možete naučiti je važnost komunikacije i razgovora. Možda je blokiranje na Viberu signal da je komunikacija između vas i te osobe bila slaba ili da niste uspjeli postići obostrani dogovor. Razmislite o tome kako možete poboljšati svoje komunikacijske vještine i bolje se izraziti u budućim situacijama.

Također, možete naučiti da se ne trebate previše oslanjati na virtualne platforme za komunikaciju. Usvijestite važnost osobnog kontakta i interakcije, jer samo tako možete izbjeći pogrešno protumačene poruke ili nesporazume.

Konačno, važno je prihvatiti da ne možete kontrolirati odluke druge osobe. Ako ste blokirani na Viberu, to može biti znak da ta osoba želi održavati svoju privatnost ili da želi prekinuti kontakt s vama. Naučite prihvatiti ove situacije i nastavite dalje.

Usvajanje ovih lekcija može vam pomoći da rastete kao osoba i unaprijedite svoje odnose s drugima. Umjesto da gubite vrijeme i energiju na pokušaje slanja poruka blokiranom korisniku na Viberu, fokusirajte se na svoj osobni razvoj i na izgradnju zdravih komunikacijskih vještina.

FAQ:

Kako poslati poruku osobi koja me je blokirala na Viberu?

Ako ste blokirani na Viberu, nećete moći slati poruke toj osobi. Blokirana osoba neće vidjeti vaše poruke, pozive niti će primiti obavijesti o njima. Jedino što možete učiniti jest pokušati kontaktirati tu osobu na drugi način, poput telefonskog poziva ili slanja poruke putem druge aplikacije.

Mogu li kontaktirati osobu koja me je blokirala na Viberu putem grupne poruke?

Ne, ako ste blokirani na Viberu, ne možete kontaktirati tu osobu putem grupne poruke. Vaše poruke u grupi neće biti dostavljene blokiranoj osobi.

Koje su druge opcije za kontakt s osobom koja me je blokirala na Viberu?

Ako ste blokirani na Viberu, možete pokušati kontaktirati tu osobu putem drugih aplikacija za slanje poruka kao što su WhatsApp ili Facebook Messenger. Također možete pokušati kontaktirati tu osobu putem telefonskog poziva ili slanjem e-maila, ako imate njihove kontaktne podatke.

Može li osoba koja me je blokirala vidjeti moj status na Viberu?

Ne, ako ste blokirani na Viberu, osoba koja vas je blokirala neće moći vidjeti vaš status. Vaš status će biti prikazan samo korisnicima koji vas nisu blokirali.

Da li će osoba koja me je blokirala na Viberu znati da sam joj poslao poruku?

Ne, ako ste blokirani na Viberu, osoba koja vas je blokirala neće primiti obavijest o tome da ste joj poslali poruku. Vaša poruka neće biti dostavljena blokiranoj osobi i neće biti prikazana na njenoj aplikaciji.

Kako mogu poslati poruku osobi koja me je blokirala na Viberu?

Nažalost, ne postoji način da pošaljete poruku osobi koja vas je blokirala na Viberu. Kada osoba blokira vaš broj, više nećete moći slati poruke, zvati ili video pozive tom korisniku.

Postoji li način da zaobiđem blokadu na Viberu i pošaljem poruku?

Ne, nije moguće zaobići blokadu na Viberu i poslati poruku osobi koja vas je blokirala. Blokada je namijenjena upravo tome da onemogući kontakt između blokirane osobe i blokirane osobe, tako da nećete imati mogućnost slanja poruka.