Kako pratiti drugi mobitel - Najbolji načini za praćenje mobilnog telefona

Kako Pratiti Drugi Mobitel

Kako Pratiti Drugi Mobitel

U današnjem digitalnom dobu, mobilni telefoni su postali neizostavan dio našeg života. Kroz ove uređaje komuniciramo, radimo, zabavljamo se i dijelimo naše uspjehe i trenutke s drugima. Međutim, ponekad se može pojaviti potreba za praćenjem drugoga mobitela, bilo da je riječ o zaštiti voljene osobe, praćenju zaposlenika ili pronalaženju izgubljenog uređaja.

Postoji nekoliko načina za praćenje mobilnog telefona, no važno je napomenuti da se morate pridržavati zakonskih propisa i pravila o zaštiti privatnosti. U mnogim slučajevima, praćenje mobilnih telefona je moguće samo uz pristanak osobe koju pratite.

Jedan od najjednostavnijih načina praćenja mobilnog telefona je putem GPS lokacije. Mnogi moderni mobilni telefoni imaju ugrađenu GPS tehnologiju koja omogućava praćenje njihove lokacije. Također postoje aplikacije i softveri koji vam mogu pomoći u praćenju mobilnog telefona putem GPS-a. Međutim, važno je napomenuti da su ove aplikacije često vezane uz pristup podacima između dva mobilna uređaja, stoga je potrebna privola obje strane.

Na primjer, aplikacija Find My iPhone omogućava vlasnicima Apple uređaja da prate svoje uređaje putem GPS-a. Isti princip vrijedi i za Android uređaje uz pomoć aplikacije Find My Device.

Drugi način praćenja mobilnog telefona je putem softvera za praćenje. Ove aplikacije omogućavaju detaljnije praćenje mobilnih uređaja, kao što su pristup telefonskim pozivima, porukama, fotografijama i drugim podacima pohranjenim na uređaju. Međutim, važno je naglasiti da je upotreba ovog softvera ilegalna ukoliko nemate pristanak osobe koju pratite.

Ukratko, praćenje mobilnog telefona može biti korisno u određenim situacijama, no važno je slijediti zakone i etičke smjernice. Prije nego što se upustite u praćenje mobilnog telefona, trebate se posavjetovati sa stručnjakom ili provjeriti zakonske propise u vašoj zemlji kako biste bili sigurni da postupate na legalan i etički način.

GPS praćenje mobitela

GPS praćenje mobitela je jedan od najpopularnijih načina za praćenje mobilnih telefona. GPS (Globalni pozicioni sistem) omogućava da se precizno odredi trenutna lokacija mobilnog telefona koristeći satelite i posebne GPS aplikacije. Ova tehnologija je korisna u mnogim situacijama, kao što su pronalaženje izgubljenog telefona, praćenje lokacije voljenih osoba ili nadgledanje kretanja zaposlenika u okviru poslovnih aktivnosti.

Postoji nekoliko vrsta GPS praćenja mobitela koje možete koristiti, uključujući:

 • GPS praćenje putem aplikacija: Mnoge aplikacije, poput Google Maps, imaju ugrađene opcije za GPS praćenje mobilnih telefona. Korisnici mogu podesiti postavke privatnosti kako bi odredili ko može videti njihovu lokaciju u određenim situacijama.

 • GPS praćenje putem softvera: Postoje specijalizovani softveri koji se mogu instalirati na mobilne telefone radi praćenja njihove lokacije. Ovi softveri pružaju detaljnije informacije o putanji i kretanju mobilnog telefona.

 • GPS praćenje putem SIM kartica: Neke SIM kartice omogućavaju praćenje mobilnih telefona preko GPS tehnologije. Ove kartice se mogu umetnuti u bilo koji mobilni telefon i koriste se za praćenje lokacije.

Prednosti GPS praćenja mobitela su brojne. Tako, na primer, roditelji mogu koristiti GPS praćenje da bi znali gde se njihova deca nalaze i da bi bili sigurni da su bezbedni. Takođe, GPS praćenje može biti korisno u slučaju gubitka mobilnog telefona, jer omogućava da se pronađe tačna lokacija telefona. Takođe, GPS praćenje mobitela može biti korisno u poslovne svrhe, kao što je praćenje kretanja zaposlenika na terenu ili nadgledanje isporuka.

Međutim, važno je napomenuti da GPS praćenje mobitela može biti osetljiva tema u vezi privatnosti. Pre korišćenja GPS praćenja, važno je da imate saglasnost osobe čiji mobitel pratite i da pažljivo razmotrite sve zakonske aspekte praćenja. Takođe je bitno obezbediti pravilnu zaštitu podataka i osigurati da informacije o lokaciji budu sigurne i privatne.

Aplikacije za praćenje mobitela

1. mSpy

mSpy je jedna od najpoznatijih aplikacija za praćenje mobitela koja vam omogućava da pratite gotovo sve aktivnosti na ciljanom mobitelu. Ova aplikacija vam omogućava da u realnom vremenu pristupite podacima kao što su poruke, pozivi, lokacija, pregledani sadržaji, društvene mreže i još mnogo toga. Također vam pruža mogućnost postavljanja upozorenja za ključne riječi, blokiranja određenih aplikacija i mogućnost nadgledanja mobitela putem daljinskog upravljača.

2. FlexiSPY

FlexiSPY je još jedna popularna aplikacija za praćenje mobitela koja vam omogućava da pratite gotovo sve aktivnosti na ciljanom mobitelu. Ova aplikacija vam omogućava da pristupite podacima kao što su poruke, pozivi, lokacija, pregledani sadržaji, društvene mreže, snimljeni razgovori i još mnogo toga. Također vam pruža mogućnost postavljanja upozorenja za ključne riječi, snimanja okoline mobitela i mogućnost nadgledanja mobitela putem daljinskog upravljača.

3. Highster Mobile

Highster Mobile je jednostavna aplikacija za praćenje mobitela koja vam omogućava pristup mnogim aktivnostima na ciljanom mobitelu. Ova aplikacija vam omogućava pristup podacima kao što su poruke, pozivi, lokacija, društvene mreže i još mnogo toga. Također vam pruža mogućnost postavljanja upozorenja za ključne riječi i pregledavanje preglednika na ciljanom mobitelu.

4. Spyzie

Spyzie je jednostavna i učinkovita aplikacija za praćenje mobitela koja vam omogućava praćenje raznih aktivnosti na ciljanom mobitelu. Ova aplikacija vam omogućava pristup podacima kao što su poruke, pozivi, lokacija, pregledani sadržaji, društvene mreže i još mnogo toga. Također vam pruža mogućnost postavljanja upozorenja za ključne riječi, blokiranja određenih aplikacija i praćenja mobitela putem daljinskog upravljača.

5. XNSPY

XNSPY je sveobuhvatna aplikacija za praćenje mobitela koja vam omogućava da pratite različite aktivnosti na ciljanom mobitelu. Ova aplikacija vam omogućava pristup podacima kao što su poruke, pozivi, lokacija, pregledani sadržaji, društvene mreže, snimke zaslona i još mnogo toga. Također vam pruža mogućnost postavljanja upozorenja za ključne riječi, blokiranja određenih aplikacija i nadgledanja mobitela putem daljinskog upravljača.

6. SpyHuman

SpyHuman je jednostavna aplikacija za praćenje mobitela koja vam omogućava praćenje raznih aktivnosti na mobilnom uređaju. Ova aplikacija vam omogućava pristup podacima kao što su poruke, pozivi, lokacija, pregledani sadržaji, društvene mreže i još mnogo toga. Također vam pruža mogućnost postavljanja upozorenja za ključne riječi i ograničavanja korištenja mobilnog uređaja.

7. iKeyMonitor

iKeyMonitor je još jedna korisna aplikacija za praćenje mobitela koja vam omogućava da pratite aktivnosti na ciljanom mobitelu. Ova aplikacija vam omogućava pristup podacima kao što su poruke, pozivi, lokacija, pregledani sadržaji, društvene mreže i još mnogo toga. Također vam pruža mogućnost postavljanja upozorenja za ključne riječi, snimanja okoline mobitela i praćenja mobitela putem daljinskog upravljača.

8. Appmia

Appmia je sveobuhvatna aplikacija za praćenje mobitela koja vam omogućava da pratite razne aktivnosti na ciljanom mobitelu. Ova aplikacija vam omogućava da pristupite podacima kao što su poruke, pozivi, lokacija, pregledani sadržaji, društvene mreže, snimci zaslona i još mnogo toga. Također vam pruža mogućnost postavljanja upozorenja za ključne riječi, blokiranja određenih aplikacija i nadgledanja mobitela putem daljinskog upravljača.

9. TheTruthSpy

TheTruthSpy je pouzdana aplikacija za praćenje mobitela koja vam omogućava da pristupite mnogim aktivnostima na ciljanom mobitelu. Ova aplikacija vam omogućava pristup podacima kao što su poruke, pozivi, lokacija, pregledani sadržaji, društvene mreže, snimci zaslona i još mnogo toga. Također vam pruža mogućnost postavljanja upozorenja za ključne riječi i praćenja mobitela putem daljinskog upravljača.

10. Hoverwatch

Hoverwatch je jedna od najpoznatijih aplikacija za praćenje mobitela koja vam omogućava da pratite različite aktivnosti na ciljanom mobitelu. Ova aplikacija vam omogućava pristup podacima kao što su poruke, pozivi, lokacija, pregledani sadržaji, društvene mreže, snimci zaslona i još mnogo toga. Također vam pruža mogućnost postavljanja upozorenja za ključne riječi, blokiranja određenih aplikacija, snimanja okoline mobitela i nadgledanja mobitela putem daljinskog upravljača.

Praćenje mobitela putem IMEI broja

Praćenje mobitela putem IMEI broja

IMEI broj (International Mobile Equipment Identity) je jedinstveni broj koji se koristi za identifikaciju mobilnog uređaja. Svi mobilni uređaji imaju svoj jedinstveni IMEI broj koji se može koristiti za praćenje lokacije uređaja.

Kako pratiti mobitel putem IMEI broja?

Da biste pratili mobitel putem IMEI broja, slijedite sljedeće korake:

 1. Potražite IMEI broj na mobilnom uređaju. Obično se nalazi ispod baterije, na originalnom pakiranju ili u postavkama uređaja.
 2. Zabilježite IMEI broj mobitela.
 3. Koristite internetske usluge traženja IMEI broja. Postoje web stranice i alati koji vam omogućuju unos IMEI broja i praćenje lokacije uređaja.
 4. Ako vam je mobitel ukraden, odmah kontaktirajte lokalnu policiju i pružite im IMEI broj. Oni će pomoći u praćenju i pronalaženju uređaja.
 5. U slučaju gubitka mobitela, možete se obratiti svom mobilnom operatoru i zatražiti pomoć u pronalaženju uređaja putem IMEI broja.

Važno:

Praćenje mobitela putem IMEI broja je moguće samo uz suradnju s lokalnim vlastima i mobilnim operatorima. Obično je potrebna službena prijava krađe ili gubitka mobitela kako bi se IMEI broj aktivirao za praćenje.

Također je važno napomenuti da praćenje mobitela putem IMEI broja može biti zakonski ograničeno u određenim zemljama. Prije nego iskoristite ovu metodu, provjerite lokalne zakone i propise o praćenju mobitela.

Na kraju, imajte na umu da se IMEI broj koristi isključivo za praćenje lokacije mobilnog uređaja i ne pruža informacije o korisniku, poput privatnih podataka ili poruka.

Praćenje mobitela putem SIM kartice

 1. Kako SIM kartica funkcionira

  SIM (Subscriber Identity Module) kartica je uređaj veličine kovanice koji se koristi za identifikaciju korisnika mobilne mreže. Svaki mobilni uređaj ima svoju SIM karticu koja sadrži informacije o korisniku, kao što su broj telefona i osobni podaci. SIM kartica se koristi za uspostavljanje veze između mobilnog uređaja i mobilne mreže.

 2. Prednosti praćenja mobitela putem SIM kartice

  • Jednostavnost: Praćenje mobilnog uređaja putem SIM kartice je jednostavan način praćenja jer ne zahtijeva dodatne uređaje ili softver.

  • Pouzdanost: SIM kartica je stalno aktivna, što znači da se mobilni uređaj može pratiti u stvarnom vremenu.

  • Pristupačnost: Većina mobilnih uređaja ima SIM karticu, što znači da je praćenje putem SIM kartice dostupno većini korisnika.

 3. Kako praćenje putem SIM kartice funkcioniše

  Praćenje mobilnog uređaja putem SIM kartice obično uključuje upotrebu specijaliziranih softverskih aplikacija ili online usluga. Ove aplikacije ili usluge koriste informacije sa SIM kartice za lociranje mobilnog uređaja. Korisnik može pristupiti tim informacijama putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

 4. Osjetljivost na privatnost

  Važno je napomenuti da praćenje mobilnog uređaja putem SIM kartice može biti osjetljivo pitanje privatnosti. Praćenje mobitela putem SIM kartice se obično vrši uz pristanak vlasnika mobilnog uređaja. Međutim, ukoliko se koristi bez pristanka vlasnika, može biti protuzakonito.

Praćenje mobitela putem mreže

Praćenje Putem GPS Mreže

Najpopularniji način praćenja mobilnog telefona putem mreže je korištenje GPS tehnologije. GPS (Globalni pozicijski sustav) omogućuje određivanje točne lokacije mobilnog uređaja pomoću satelita. Mnogi mobilni uređaji već imaju ugrađen GPS čip, koji omogućava praćenje lokacije.

Praćenje Putem Mobilnog Operatera

Drugi način praćenja mobitela putem mreže je korištenje mreže mobilnog operatera. Mobilni operateri mogu pratiti lokaciju mobilnog uređaja putem signala koji emitira uređaj. Ova metoda praćenja je manje precizna od GPS praćenja, ali još uvijek može pružiti dovoljno informacija o lokaciji.

Praćenje Putem Aplikacija za Mobilne Uređaje

Postoje i razne aplikacije koje omogućuju praćenje mobilnih uređaja putem mreže. Ove aplikacije često imaju dodatne značajke kao što su praćenje u stvarnom vremenu, postavljanje geo-ograničenja i praćenje aktivnosti uređaja. Korisnici mogu instalirati takve aplikacije na mobilne uređaje koje žele pratiti, a zatim pratiti njihovu lokaciju putem interneta.

Sigurnost i Etika Praćenja Mobitela Putem Mreže

Važno je napomenuti da praćenje mobilnih telefona putem mreže može biti osjetljivo pitanje koje se tiče privatnosti. Preporučljivo je dobiti pristanak osobe koju želite pratiti prije nego što započnete s praćenjem. Također, važno je koristiti takve tehnike praćenja u skladu s zakonima i propisima koji se odnose na privatnost.

Ukratko, praćenje mobilnih telefona putem mreže može biti korisno u nekim situacijama kao što je praćenje djece, starijih osoba ili izgubljenih mobilnih uređaja. Međutim, važno je koristiti ove tehnike s oprezom i u skladu s pravnim i etičkim smjernicama.

Ugrađene značajke praćenja mobitela

Mnogi mobilni telefoni danas dolaze s ugrađenim značajkama praćenja koje omogućuju praćenje mobilnog uređaja. Ove značajke mogu biti korisne u različitim scenarijima, poput praćenja djece, starijih osoba ili izgubljenog mobitela.

Lokacija

Jedna od najosnovnijih značajki praćenja mobitela je praćenje lokacije. Mobilni uređaj može koristiti GPS, Wi-Fi ili mobilnu mrežu kako bi odredio svoju trenutnu lokaciju. Ova informacija može biti korisna za osobe koje žele pratiti lokaciju svog mobitela ili nekoga drugoga.

Zvukovi i alarmi

Druga ugrađena značajka je mogućnost reprodukcije zvukova ili alarma na mobitelu. Ova značajka može biti korisna ako je mobitel izgubljen u blizini, ali korisnik ne može pronaći točno mjesto. Pomoću daljinskog upravljanja, korisnik može reproducirati zvuk kako bi lakše pronašao mobitel.

Brisanje podataka

Ugrađene značajke praćenja mobitela često uključuju i mogućnost daljinskog brisanja podataka. Ovo je korisno u slučaju gubitka ili krađe mobitela, kako bi se osiguralo da osoba koja pronađe uređaj ne može pristupiti osjetljivim informacijama.

Rotacija zaslona i osvjetljenje

Još jedna značajka koju neki mobilni uređaji imaju je mogućnost daljinskog upravljanja rotacijom zaslona i osvjetljenjem. Ovo može biti korisno ako želite promijeniti postavke zaslona na udaljenom mobilnom uređaju, na primjer, ako koristite mobitel kao digitalni okvir za slike ili medijski uređaj.

Galerija i kamera

Neki mobilni uređaji omogućuju daljinsko pristupanje galeriji slika i kameri. Ova značajka može biti korisna za roditelje koji žele provjeriti slike na dječijem mobitelu ili za osobe koje žele vidjeti trenutne slike s odredišta.

Dohvat

Jedna od naprednijih značajki ugrađenih u mobilne uređaje je mogućnost daljinskog pristupa mobitelu i dohvaćanje određenih informacija. Ovo može uključivati ​​pristup kontaktima, porukama ili aplikacijama na mobitelu. Međutim, ta funkcionalnost često zahtijeva određene postavke i pristup korisničkom računu na udaljenom uređaju.

Pregled ugrađenih značajki praćenja mobitela
Značajka Korisnost
Lokacija Visoka
Zvukovi i alarmi Visoka
Brisanje podataka Visoka
Rotacija zaslona i osvjetljenje Srednja
Galerija i kamera Srednja
Dohvat Niska

Ukratko, ugrađene značajke praćenja mobitela mogu biti korisne u različitim situacijama. Važno je, međutim, koristiti ih na odgovoran način i uzeti u obzir privatnost i sigurnost osoba kojima se pristupa uz pomoć tih značajki.

WiFi praćenje mobitela

WiFi praćenje mobitela je jedan od načina kako možete pratiti drugi mobitel. Ova metoda koristi WiFi signal koji se emitira iz mobilnih uređaja kako bi se pratili i locirali.

Evo nekoliko koraka kako pratiti mobitel putem WiFi signala:

 1. Provjerite dostupne WiFi mreže
 2. Prvi korak je provjera dostupnih WiFi mreža u vašoj okolini. Možete to učiniti na svom mobitelu tako da otvorite postavke, odaberete Wi-Fi i pregledate dostupne mreže. Također možete koristiti aplikacije za skeniranje WiFi signala kako biste identificirali uređaje u blizini.

 3. Odaberite ciljani uređaj
 4. Nakon što ste identificirali dostupne WiFi mreže, trebate odabrati ciljani mobilni uređaj koji želite pratiti. Na većini uređaja možete vidjeti ime i MAC adresu uređaja u postavkama Wi-Fi.

 5. Koristite softver za praćenje
 6. Sada kada ste identificirali ciljani uređaj, možete koristiti softver za praćenje da biste pratili njegovu lokaciju putem WiFi signala. Postoji mnogo softvera i aplikacija koje vam omogućuju praćenje mobilnih uređaja putem WiFi signala.

Napomena: Važno je napomenuti da je praćenje mobilnih uređaja bez pristanka vlasnika ilegalno i krši privatnost. Uvijek se pobrinite da imate pristanak osobe koju želite pratiti prije nego što koristite bilo koju metodu praćenja.

Preporuke za praćenje mobitela

Ako želite pratiti mobilni telefon druge osobe, evo nekoliko preporuka kako to možete učiniti:

 • Koristite softver za praćenje mobilnog telefona
 • Instalirajte posebne aplikacije za praćenje
 • Zamolite provajdera mobilne telefonije za informacije o lokaciji
 • Pratite mobilni telefon putem GPS sustava

Koristite softver za praćenje mobilnog telefona

Jedan od načina da pratite mobilni telefon druge osobe je korištenje softvera za praćenje mobilnog telefona. Postoje razne aplikacije dostupne na tržištu koje vam omogućuju da pratite mobilni telefon putem njihovog ugrađenog GPS-a. Ove aplikacije često imaju i dodatne značajke kao što su nadzor tekstualnih poruka, poziva i društvenih mreža.

Instalirajte posebne aplikacije za praćenje

Postoje određene aplikacije koje su posebno dizajnirane za praćenje mobilnih telefona. Ove aplikacije vam omogućuju da dobijete detaljne informacije o pozivima, tekstualnim porukama, lokaciji i drugim aktivnostima mobilnog telefona. Međutim, važno je napomenuti da instaliranje ovih aplikacija na tuđi mobilni telefon može biti ilegalno bez pristanka vlasnika.

Zamolite provajdera mobilne telefonije za informacije o lokaciji

U nekim situacijama, provajderi mobilne telefonije mogu vam pružiti informacije o lokaciji mobilnog telefona. Ako imate dovoljno jak razlog, na primjer, ako je mobilni telefon izgubljen ili ukraden, možete se obratiti provajderu i zamoliti ih da vam pomognu da pronađete telefon.

Pratite mobilni telefon putem GPS sustava

Neki mobilni telefoni imaju ugrađen GPS sustav koji vam omogućuje da pratite njihovu lokaciju. Ako imate pristup mobilnom telefonu druge osobe i znate kako pristupiti postavkama, možete omogućiti GPS praćenje. Međutim, i ovdje je važno naglasiti da praćenje mobilnog telefona bez pristanka vlasnika može biti nezakonito.

FAQ:

Kako mogu pratiti drugi mobitel?

Postoji nekoliko načina za praćenje mobilnog telefona. Jedan od najčešćih načina je korištenje špijunskog softvera koji se instalira na ciljani telefon. Ovaj softver omogućuje vam da pratite lokaciju, poruke, pozive i druge aktivnosti na telefonu. Također možete koristiti GPS praćenje ako znate korisničke podatke mobilnog telefona koji želite pratiti. Međutim, važno je naglasiti da je praćenje mobitela bez pristanka osobe protuzakonito u većini država.

Koji su najbolji načini za praćenje mobilnog telefona?

Najbolji načini za praćenje mobilnog telefona uključuju korištenje špijunskog softvera koji je dizajniran posebno za tu namjenu. Ovi softveri omogućavaju vam da pratite lokaciju, poruke, pozive, društvene mreže i druge aktivnosti na telefonu. Također možete koristiti GPS praćenje ako imate pristup korisničkim podacima mobilnog telefona. Uvijek je važno naglasiti da je praćenje mobitela bez pristanka protuzakonito i kršenje privatnosti.

Koje su legalne metode praćenja mobilnog telefona?

Legalne metode praćenja mobilnog telefona uključuju korištenje aplikacija za praćenje koje su instalirane uz pristanak korisnika. Ove aplikacije mogu pratiti lokaciju mobitela, poruke, pozive i druge aktivnosti uz dozvolu korisnika. Također, roditelji mogu koristiti aplikacije za praćenje dječjeg mobilnog telefona kako bi se osigurali da su sigurni. Važno je uvijek poštivati privatnost drugih i ne koristiti nelegalne metode praćenja mobitela.

Kakve su posljedice nelegalnog praćenja mobilnog telefona?

Nelegalno praćenje mobilnog telefona ima ozbiljne posljedice. U većini zemalja, praćenje mobilnog telefona bez pristanka osobe protuzakonito je i može rezultirati kaznenim djelima. Osoba koja nelegalno prati mobilni telefon može se suočiti s kaznenim gonjenjem i novčanim kaznama. Također, to predstavlja kršenje privatnosti osobe i može oštetiti odnos između osoba. Važno je uvijek poštivati privatnost drugih i legalno pratiti mobilni telefon samo uz pristanak korisnika.