Kako prebaciti George na novi mobitel - Savjeti i trikovi

Kako Prebaciti George Na Novi Mobitel

Kako Prebaciti George Na Novi Mobitel

Imate novi mobitel i želite prebaciti sve podatke s vašeg starog mobitela na novi? Ne brinite, mi vam možemo pomoći! U ovom članku ćemo vam pružiti korisne savjete i trikove kako biste uspješno prenijeli sve kontakte, poruke, fotografije i druge podatke na novi mobilni uređaj.

Prvo što trebate napraviti je napraviti sigurnosnu kopiju svih podataka s vašeg starog mobitela. To možete učiniti putem oblaka, na vanjskom uređaju ili pomoću posebnog softvera. Važno je osigurati da imate sve podatke sigurno spremljene kako biste ih mogli prenijeti na novi mobitel.

Nakon što ste napravili sigurnosnu kopiju, vrijeme je da prebacite podatke na novi mobitel. To možete učiniti putem USB veze, Bluetootha ili putem neke aplikacije za prijenos podataka. Važno je provjeriti je li oba uređaja kompatibilna i imaju potrebne postavke kako biste uspješno prenijeli podatke.

Kada prebacujete podatke, važno je biti strpljiv i provjeriti je li sve preneseno ispravno. Nakon što su podaci preneseni, možete provjeriti sve kontakte, poruke, fotografije i druge podatke na novom mobitelu kako biste bili sigurni da su sve točno preneseni.

Ako imate bilo kakve probleme s prebacivanjem podataka ili vam je potrebna dodatna pomoć, uvijek možete potražiti savjet od stručnjaka ili konzultirati upute za vaš specifični mobilni uređaj. Imajte na umu da su ovi savjeti samo općenite smjernice i mogu se razlikovati ovisno o modelu i marki mobitela.

Ukratko, prebacivanje svih podataka s starog mobitela na novi može biti nešto što može biti malo zahtjevno, ali s pravim savjetima i trikovima, to može biti jednostavan postupak. Slijedite ove korake i uskoro ćete moći uživati ​​u svim svojim podacima na novom mobilnom uređaju!

Contents

Priprema stareg mobitela

Prije prebacivanja podataka na novi mobitel, potrebno je napraviti neke pripreme na starom mobitelu kako bi se osiguralo da su svi podaci sigurni i da će biti lako prenosivi na novi uređaj.

1. Backup podataka

Prva stvar koju trebate napraviti je napraviti backup svih podataka sa starog mobitela. Ovo uključuje kontakte, poruke, slike, videozapise i sve ostale važne datoteke. Možete koristiti alate za sigurnosno kopiranje ugrađene u mobilni operativni sustav ili koristiti dodatne aplikacije za backup.

2. Provjera memorije

Nakon što ste napravili backup podataka, provjerite koliko memorije zauzima vaš stari mobitel. Ako je memorija ispunjena do kraja, možda ćete morati izbrisati neke datoteke kako biste oslobodili prostor za nove podatke na novom mobitelu.

3. Provjera verzije operativnog sustava

Provjerite koja verzija operativnog sustava je instalirana na starom mobitelu. Ako je verzija zastarjela, preporučljivo je ažurirati ooperativni sustav prije nego prenesete podatke na novi mobitel kako biste osigurali bolju kompatibilnost i funkcionalnost.

4. Odspojite račune

Odjavite se iz svih aplikacija i onemogućite sinkronizaciju podataka prije nego prenesete podatke na novi mobitel. To će spriječiti da se neželjeni podaci sinkroniziraju na novi uređaj koji može prouzročiti probleme ili prenapuniti memoriju.

5. Isključite sigurnosne funkcije

Osigurajte da su sve sigurnosne funkcije na starom mobitelu isključene prije nego što prenesete podatke na novi uređaj. To uključuje zaslon zaključavanja, lozinku za otvaranje mobitela i slično. Onemogućavanje sigurnosnih funkcija olakšat će prenos podataka i spriječiti bilo kakve probleme prilikom prebacivanja podataka.

6. Obrišite osobne podatke

Prije nego što napravite prelazak na novi mobitel, obrišite sve osobne podatke sa starog uređaja kao što su slike, videozapisi, poruke, kontakti i ostale osjetljive informacije. To možete učiniti pomoću opcije za resetiranje tvorničkih postavki na starom mobitelu ili ručno izbrisati sve datoteke.

You might be interested:  Fotoaparat Koji Izbacuje Slike

7. Isključite stari mobitel

Kada ste sigurni da ste napravili sve potrebne korake za pripremu starog mobitela, isključite ga kako biste ga spremili za prelaz na novi uređaj. Ako želite, možete ukloniti SIM karticu i SD karticu prije isključivanja mobitela.

Sada kada je stari mobitel spreman za prebacivanje na novi uređaj, možete nastaviti s postupkom za prenos podataka na novi mobitel.

Backup podataka

Da biste preneli George na novi mobilni telefon, pre svega je važno da napravite sigurnosnu kopiju svih podataka sa starog telefona. Pravljenje backup-a je ključno kako biste osigurali da ne izgubite važne informacije i da možete lako preneti sve podatke na novi telefon.

Kako napraviti backup podataka:

 1. Uključite stari mobilni telefon.
 2. Idite na podešavanja (Settings).
 3. Pronađite opciju za backup (Backup) ili prenos podataka (Data transfer).
 4. Izaberite da li želite napraviti backup na internu memoriju ili eksterni uređaj (poput SD kartice ili računara).
 5. Odaberite tipove podataka koje želite sačuvati, kao što su kontakti, poruke, slike, video zapisi itd.
 6. Pritisnite dugme za početak backup-a (Start backup).
 7. Sacekajte da se backup završi. Vreme koje je potrebno za završetak backup-a zavisi od količine podataka koje treba sačuvati.

Proverite backup:

Kada se backup završi, preporučuje se da proverite da li su svi podaci uspešno sačuvani. Evo nekoliko koraka za proveru:

 • Proverite u podešavanjima (Settings) na starom telefonu da li se backup nalazi na odgovarajućem mestu (internoj memoriji ili eksternom uređaju).
 • Proverite da li su svi podaci koje ste želeli sačuvati prisutni (kontakti, poruke, slike, video zapisi itd.).
 • Ukoliko koristite eksterni uređaj za backup, kao što je SD kartica, proverite da li je ona ispravno sačuvana i da li možete pristupiti podacima sa nje.

Kada ste se uverili da je backup uspešno napravljen i da su svi podaci prisutni, možete preći na sledeći korak – prenos podataka na novi mobilni telefon.

Prijenos kontakata

Za prijenos kontakata sa starog na novi mobilni uređaj, postoje nekoliko mogućnosti. Evo nekoliko savjeta i trikova kako to možete učiniti:

1. Pomoću SIM kartice

Ako su vaši kontakti spremljeni na SIM kartici, samo trebate izvaditi SIM karticu iz starog telefona i umetnuti je u novi telefon. Nakon toga, vaši kontakti će biti dostupni na novom telefonu.

2. Korištenje Bluetootha

Ako oba uređaja imaju Bluetooth mogućnosti, možete upariti oba uređaja putem Bluetootha i zatim prenijeti kontakte s jednog uređaja na drugi. Ovaj postupak može se razlikovati ovisno o marki i modelu mobilnih uređaja, pa preporučujemo da provjerite korisničke upute za vaše uređaje.

3. Korištenje aplikacija za prijenos kontakata

Postoje razne aplikacije za prijenos kontakata dostupne na trgovinama aplikacija. Te aplikacije omogućuju prijenos kontakata s jednog uređaja na drugi putem Wi-Fi veze ili oblaka. Preporučujemo istraživanje i preuzimanje pouzdane aplikacije koja je kompatibilna s vašim mobilnim uređajem.

4. Ručni prijenos

Ako imate samo nekoliko kontakata koje želite prenijeti, možete ih ručno unijeti na novom telefonu. Otvorite aplikaciju za kontakte na oba telefona i zatim koristite opciju za dodavanje novih kontakata na novi uređaj.

5. Koristite uslugu sinkronizacije

Ako koristite uslugu sinkronizacije kao što je Google kontakti ili Apple iCloud, možete jednostavno sinkronizirati kontakte sa starim telefonom i zatim se prijaviti na istu uslugu na novom telefonu kako biste prenijeli kontakte. Na taj način ćete imati pristup svojim kontaktima iz bilo kojeg uređaja povezanog s tom uslugom.

Prijenos slika i videa

Kada prebacujete George na novi mobilni telefon, vjerojatno želite prenijeti i slike i videa s vašeg starog telefona. Ovdje su neki načini kako to možete učiniti:

Prijenos preko bežične mreže

Jedan od najjednostavnijih načina za prijenos slika i videa je putem bežične mreže. Mnogi mobilni telefoni danas imaju mogućnost bežičnog prijenosa datoteka putem Wi-Fi mreže. Sve što trebate je osigurati da su oba telefona povezana na istu Wi-Fi mrežu i koristiti aplikaciju ili funkciju koja omogućuje prijenos datoteka. Nakon toga, odaberite željene slike i videozapise i prenesite ih na novi telefon.

Prijenos putem Bluetooth-a

Druga opcija za prijenos slika i videa je putem Bluetooth veze. Većina mobilnih telefona ima ugrađen Bluetooth modul koji omogućuje bežični prijenos datoteka. Za prijenos slika i videozapisa putem Bluetooth-a, trebat će vam funkcija “Dijeli” ili “Prenesi” na starom telefonu. Odaberite datoteke koje želite prenijeti i uparite oba telefona putem Bluetooth-a. Nakon uspješnog uparivanja, prenesite odabrane datoteke na novi mobilni telefon.

Prijenos putem kabela i računala

Ako se ne možete spojiti na bežičnu mrežu ili nemate Bluetooth na oba telefona, možete koristiti USB kabel i računalo za prijenos slika i videa. Povežite svoj stari telefon s računalom pomoću USB kabela i prenesite slike i videozapise na računalo. Zatim odspojite stari telefon i povežite novi telefon. Kopirajte prenesene datoteke s računala na novi telefon.

Korištenje cloud usluge

Cloud usluge, poput Google Photos, iCloud ili Dropbox, također su vrlo praktični način za prijenos slika i videa. Sve što trebate učiniti je prenijeti slike i videozapise na cloud uslugu putem starog telefona, a zatim ih preuzeti na novi telefon putem iste cloud usluge. Ovo je posebno korisno ako imate veliki broj slika i videa koje želite prenijeti.

Odaberite način prijenosa koji vam najbolje odgovara i prenesite svoje slike i videozapise na novi telefon. Tako ćete biti sigurni da ne izgubite važne uspomene i sadržaj prilikom prelaska na novi mobilni telefon.

You might be interested:  Kako Smanjiti Anti Tpo

Prijenos glazbe

Kako biste prenijeli glazbu na novi mobitel George, postoji nekoliko koraka koje trebate slijediti:

1. Provjerite metode prijenosa

Prvo provjerite koje metode prijenosa podržava vaš novi mobitel. Većina mobilnih uređaja ima nekoliko mogućnosti za prijenos glazbe kao što su:

 • Povezivanje preko USB kabela
 • Korištenje cloud usluge
 • Prijenos putem Bluetootha

Provjerite koje metode su podržane na vašem novom mobitelu i odaberite onu koja vam najviše odgovara.

2. Prenesite glazbu putem USB kabela

Ako se odlučite za prijenos putem USB kabela, slijedite ove korake:

 1. Umetnite USB kabel u svoj novi mobitel i spojite ga na računalo.
 2. Na računalu otvorite mapu s glazbom koju želite prenijeti.
 3. Otvorite mapu na novom mobitelu koja je namijenjena za glazbu.
 4. Kopirajte datoteke glazbe iz mape na računalu i zalijepite ih u mapu na novom mobitelu.
 5. Po završetku prijenosa, odspojite USB kabel.

3. Prenesite glazbu putem cloud usluge

Ako se odlučite za prijenos putem cloud usluge, slijedite ove korake:

 1. Preuzmite odgovarajuću cloud uslugu na svoj novi mobitel.
 2. Prijavite se ili stvorite račun na cloud usluzi.
 3. Na računalu prijavite se na istu cloud uslugu.
 4. Učitajte glazbene datoteke na računalu na cloud uslugu.
 5. Otvorite cloud uslugu na novom mobitelu i preuzmite glazbu.

4. Prenesite glazbu putem Bluetootha

Ako se odlučite za prijenos putem Bluetootha, slijedite ove korake:

 1. Omogućite Bluetooth na oba uređaja (vašem računalu i novom mobitelu).
 2. Na računalu odaberite datoteke glazbe koje želite prenijeti.
 3. Desnom tipkom miša kliknite odabrane datoteke i odaberite opciju “Poslati preko Bluetootha”.
 4. Odaberite svoj novi mobitel kao ciljni uređaj Bluetooth prijenosa.
 5. Prihvatite prijenos na novom mobitelu.

Nakon što prenesete glazbu na novi mobitel, moći ćete uživati u omiljenim pjesmama bilo gdje i bilo kada.

Prijenos aplikacija

Prijenos aplikacija sa starog na novi mobitel može biti pomalo kompliciran proces, ali uz nekoliko koraka možete osigurati da ne izgubite vaše omiljene aplikacije.

Korak 1: Provjerite kompatibilnost

Prvo što trebate učiniti je provjeriti je li novi mobitel kompatibilan sa aplikacijama koje želite prenijeti. Provjerite verziju operativnog sustava na starom i novom mobitelu. Također, provjerite ima li novi mobitel dovoljno memorije za instalaciju aplikacija.

Korak 2: Sinkronizacija sa Google računom

Ako koristite Android mobitel, prijavite se na svoj Google račun i omogućite sinkronizaciju podataka, uključujući aplikacije. Nakon što se prijavite na novi mobitel sa istim Google računom, aplikacije bi se trebale automatski prenijeti. U slučaju da se aplikacije ne prenesu automatski, možete ih preuzeti iz Google Play Trgovine.

Korak 3: Prijenos aplikacija sa iOS na Android

Ako prelazite sa iOS-a na Android, postoji nekoliko načina za prenos aplikacija. Možete koristiti aplikacije za prijenos podataka kao što su ‘Move to iOS’ i ‘Copy My Data’ koje vam omogućuju prijenos aplikacija, kontakata i drugih podataka sa iOS-a na Android. Također, možete ručno preuzeti aplikacije iz Google Play Trgovine.

Korak 4: Backup aplikacija

Prije nego što prenesete aplikacije, preporučuje se da napravite backup vaših aplikacija na starom mobitelu. To možete učiniti putem aplikacija za backup kao što su ‘Helium’ ili ‘Easy Backup & Restore’. Nakon što napravite backup, preuzmite aplikacije na novi mobitel.

Korak 5: Preuzimanje aplikacija

Ako nema automatskog prenošenja aplikacija sa starog na novi mobitel, možete posjetiti Google Play Trgovinu na novom mobitelu i preuzeti željene aplikacije pojedinačno. Na Google Play Trgovini možete pronaći ogroman izbor aplikacija za različite svrhe.

Slijedite ove korake kako biste osigurali da ne izgubite vaše omiljene aplikacije prilikom prebacivanja na novi mobitel. Ako imate pitanja ili problema, ne ustručavajte se kontaktirati proizvođača mobitela ili pružatelja usluga za podršku.

Konfiguracija novoga mobitela

Prije nego što prebacite sve podatke s Georgeovog starog mobitela na novi, morate ga pravilno konfigurirati. Evo nekoliko koraka koje trebate slijediti:

1. Postavljanje osnovnih postavki

 • Uključite novi mobitel i odaberite jezik za postavke.
 • Slijedite upute na zaslonu kako biste postavili datum, vrijeme i vremensku zonu.
 • Kreirajte i postavite lozinku za zaključavanje mobitela kako biste osigurali privatnost i sigurnost.

2. Povezivanje na Wi-Fi mrežu

Kako biste koristili internet na novom mobitelu, morate se povezati na dostupnu Wi-Fi mrežu. Slijedite ove korake:

 1. Idite na postavke mreže.
 2. Odaberite Wi-Fi i omogućite ga.
 3. Odaberite ime dostupne mreže i unesite lozinku (ako je potrebno).
 4. Provjerite je li veza uspješno uspostavljena prikazom ikone Wi-Fi na statusnoj traci.

3. Sinkronizacija s Google računom

3. Sinkronizacija s Google računom

Da biste prenijeli sve Georgeove kontakte, kalendare i druge podatke, morate sinkronizirati novi mobitel s njegovim Google računom. Slijedite ove korake:

 1. Otvorite postavke mobitela.
 2. Odaberite “Računi” ili “Sinkronizacija” (ovisno o modelu).
 3. Dodajte Georgeov Google račun i prijavite se.
 4. Označite sve podatke koje želite sinkronizirati (kontakte, kalendar, itd.).

4. Preuzimanje aplikacija

Na novom mobitelu morate preuzeti aplikacije koje je George koristio na svom starom mobitelu. Slijedite ove korake:

 1. Otvorite Google Play Store.
 2. Prijavite se pomoću Georgeovog Google računa.
 3. Pretražite i preuzmite aplikacije jednu po jednu.

Nakon što ste slijedili ove korake, Georgeov novi mobitel bit će uspješno konfiguriran i spreman za korištenje.

Testiranje i provjera prebacivanja

1. Prebacivanje kontakata

Prije nego što George prebaci svoje kontakte na novi mobitel, važno je testirati obje verzije aplikacije za spremanje kontakata – na starom i na novom mobitelu. George treba provjeriti jesu li sve kontaktne informacije prenesene i ispravno pohranjene. Također je važno testirati funkcionalnost pretraživanja i filtriranja kontakata na novom mobitelu kako bi se osiguralo da je sve ispravno preneseno.

You might be interested:  Zašto Je More Slano

2. Prebacivanje poruka

George bi trebao provjeriti jesu li sve poruke prenesene na novi mobitel. On može provjeriti pregledavanjem i provjeriti datume i sadržaj poruka kako bi se osiguralo da je sve preneseno ispravno. Također je važno testirati funkcionalnost slanja i primanja poruka na novom mobitelu kako bi se osiguralo da je sve ispravno konfigurirano.

3. Prebacivanje slika i videa

George treba provjeriti jesu li sve slike i video zapisi preneseni na novi mobitel. On može provjeriti postoji li dostupnost svih slika i videa u galeriji novog mobitela. Također je važno provjeriti funkcionalnost dijeljenja i uređivanja slika i videa na novom mobitelu kako bi se osiguralo da je sve ispravno preneseno.

4. Prebacivanje aplikacija

George bi trebao provjeriti jesu li sve njegove aplikacije prenesene na novi mobitel. On može provjeriti postoji li dostupnost svih aplikacija na početnom zaslonu novog mobitela. Također je važno testirati funkcionalnost aplikacija kako bi se osiguralo da su sve ispravno prenesene i konfigurirane.

5. Provjera internetske veze

George bi trebao provjeriti je li internetna veza na novom mobitelu uspostavljena i stabilna. On može isprobati različite web stranice i aplikacije kako bi provjerio brzinu i funkcionalnost veze. Također je važno provjeriti funkcionalnost Wi-Fi i mobilne veze kako bi se osiguralo da su sve ispravno postavljene.

6. Prebacivanje ostalih postavki

George treba provjeriti jesu li sve ostale postavke, poput prilagođenih zvukova, pozadinskih slika i postavki sigurnosti, prenesene na novi mobitel. On može provjeriti postoji li dostupnost svih postavki u izbornicima novog mobitela. Također je važno testirati funkcionalnost postavki kako bi se osiguralo da je sve ispravno postavljeno prema Georgeovim preferencijama.

FAQ:

Kako prebaciti sve podatke s jednog mobitela na drugi?

Da biste prebacili sve podatke s jednog mobitela na drugi, možete koristiti nekoliko metoda. Prva opcija je koristiti sigurnosno rješenje poput Google računa ili iCloud-a da biste sinkronizirali svoje kontakte, poruke, kalendare i druge podatke. Također možete koristiti USB kabel ili Bluetooth vezu za prijenos podataka s jednog mobitela na drugi. Postoji i mogućnost prenosa podataka putem aplikacija trećih strana, kao što je “Smart Switch” za Samsung uređaje, koji omogućuje brz i jednostavan prijenos podataka s jednog uređaja na drugi.

Kako prebaciti kontakte na novi mobitel?

Postoji nekoliko načina za prebacivanje kontakata na novi mobitel. Ako koristite Google račun, možete sinkronizirati svoje kontakte s Google-om i prilikom postavljanja novog mobitela jednostavno se prijaviti na svoj Google račun i kontakati će se automatski prenijeti. Također, većina mobitela ima opciju izvoza kontakata na SD karticu ili SIM karticu, koje možete umetnuti u novi mobitel i uvesti kontakte. Ako imate korporativni mobitel, možete zatražiti tehničku podršku kako biste prenijeli kontakte s jednog uređaja na drugi.

Kako prenijeti fotografije s jednog mobitela na drugi?

Prenos fotografija s jednog mobitela na drugi možete obaviti na nekoliko načina. Jedna opcija je koristiti USB kabel za spajanje oba mobitela na računalo i zatim kopirati fotografije s jednog na drugi uređaj. Također, možete koristiti aplikacije za prijenos datoteka putem Wi-Fi veze, poput “SHAREit” ili “Send Anywhere”. Ove aplikacije omogućuju brzi i jednostavni prijenos fotografija s jednog mobitela na drugi. Ako imate Google račun, možete sinkronizirati svoje fotografije s Google Photos i prilikom postavljanja novog mobitela jednostavno ih preuzeti s računa.

Kako prenijeti aplikacije s jednog mobitela na drugi?

Prenos aplikacija s jednog mobitela na drugi može biti ograničen ovisno o platformi i verziji operativnog sustava. Ako koristite Android uređaj, možete koristiti Google račun za sinkroniziranje vaših aplikacija i jednostavno ih preuzeti na novi mobitel. Također, možete koristiti “Smart Switch” aplikaciju za Samsung uređaje koja omogućuje brzi prijenos svih aplikacija s jednog uređaja na drugi. Ako koristite iPhone, možete koristiti iCloud za sinkroniziranje aplikacija i jednostavno ih preuzeti na novi mobitel. Ako imate plaćene aplikacije, morat ćete se prijaviti na svoj račun i preuzeti ih ponovno.

Kako mogu prebaciti sve podatke sa starog mobitela na novi?

Postoje nekoliko načina za prebacivanje podataka sa starog mobitela na novi. Možete koristiti aplikacije za prijenos podataka, poput “Smart Switch” ako se radi o Samsung mobitelu, ili “Move to iOS” ako koristite iPhone. Također, možete koristiti Google račun za sinkronizaciju i prijenos kontakata, kalendara, poruka i sličnih podataka. Ukoliko imate fizičku podršku, kao što je MicroSD kartica ili USB kabel, možete kopirati potrebne podatke na novi mobitel. Ako vam je potrebna pomoć, možete se obratiti u servisni centar vaše mobilne mreže ili se posavjetovati sa stručnjakom.

Mora li George imati isti operativni sustav na starom i novom mobitelu?

Ne, George ne mora imati isti operativni sustav na starom i novom mobitelu. Većina modernih mobitela ima aplikacije i alate za prijenos podataka s različitih operativnih sustava. Ukoliko prelazite sa Androida na iPhone, možete koristiti aplikaciju “Move to iOS” koja će prenijeti kontakte, poruke, fotografije i druge podatke. Također, možete koristiti Google račun za sinkronizaciju i prijenos nekih podataka. Ako ste neodlučni, možete se obratiti u servisni centar vaše mobilne mreže ili kontaktirati proizvođača mobitela radi dodatnih informacija i pomoći.