Kako prebaciti kune na drugi broj - vodič za jednostavan prijenos sredstava

Kako Prebaciti Kune Na Drugi Broj

Kako Prebaciti Kune Na Drugi Broj

U današnjem digitalnom dobu, prebacivanje novca s jednog računa na drugi nikada nije bilo lakše. Bez obzira na to da li želite poslati novac prijatelju, članu obitelji ili platiti račune, postupak prebacivanja sredstava može biti jednostavan i brz.

Najčešći način prebacivanja novca je putem bankovnog računa. Da biste prebacili kune na drugi broj, trebate samo pristupiti svojem bankovnom računu putem internetskog bankarstva ili mobilne aplikacije vaše banke. Unesite detalje primatelja, kao što su ime, prezime i broj računa, te iznos koji želite prebaciti.

Prilikom prebacivanja sredstava, uvijek je važno provjeriti točnost unesenih podataka, kako ne biste pogrešno poslali novac. Ako niste sigurni u ispravnost podataka, najbolje je konzultirati se sa svojom bankom prije nego što prenesete novac na drugi broj.

Također je važno imati na umu da prebacivanje novca na drugi broj može biti povezano s naknadama i provizijama, koje se razlikuju ovisno o banci. Provjerite sa svojom bankom da biste saznali koliko će vas koštati prijenos sredstava.

Odaberite pravi način za prijenos sredstava

Prijenos sredstava s jednog broja na drugi može biti jednostavan ako odaberete pravi način. Postoje različite mogućnosti za prebacivanje kuna na drugi broj, a u nastavku su navedene neke od njih:

1. Bankovni transfer

Jedan od najčešćih načina za prijenos sredstava jest bankovni transfer. Ovo je siguran način za prebacivanje kuna s jednog računa na drugi. Potrebno je unijeti podatke o primatelju, kao što su broj računa i ime primatelja, te iznos koji želite prebaciti. Banka će izvršiti transfer na temelju tih podataka.

2. Mobilna aplikacija

Mnoge banke pružaju mogućnost prijenosa sredstava izravno preko mobilne aplikacije. Potrebno je preuzeti aplikaciju banke na svoj mobilni uređaj i prijaviti se na svoj račun. Zatim možete odabrati opciju prijenosa sredstava i slijediti daljnje upute. Ova metoda je vrlo praktična jer vam omogućava da obavite prijenos bilo gdje i bilo kad, samo uz pomoć svog mobilnog telefona.

3. Mjenjačnica

Još jedan način za prijenos sredstava je posjet mjenjačnici. Mjenjačnice pružaju uslugu razmjene valuta, pa tako možete promijeniti svoje kune u drugu valutu ili uplatiti novac na drugi račun. Mjenjačnice obično imaju različite načine plaćanja, kao što su gotovina ili kartice, tako da možete odabrati onu koja vam najviše odgovara.

4. Online platni sustavi

Online platni sustavi kao što su PayPal, Skrill ili Neteller također omogućavaju prijenos sredstava s jednog računa na drugi. Potrebno je imati otvoren račun na odabranom online platnom sustavu i unijeti podatke o primatelju i iznosu koji želite prebaciti. Ovi sustavi obično naplaćuju proviziju za prijenos sredstava i mogu biti vrlo praktični za međunarodne prijenose.

Usporedba načina prijenosa sredstava
Način prijenosa Prednosti Nedostaci
Bankovni transfer – Siguran
– Direktan prijenos
– Može biti potrebno neko vrijeme da se prijenos obavi
– Moguće plaćanje provizije
Mobilna aplikacija – Praktično
– Brz prijenos
– Potrebno preuzimanje aplikacije
– Moguće tehničke poteškoće
Mjenjačnica – Mogućnost razmjene valuta
– Fizička lokacija
– Moguće plaćanje provizije
– Vremenski zahtjevno
Online platni sustavi – Brzi i jednostavni prijenosi
– Međunarodni prijenosi
– Moguće plaćanje provizije
– Potrebno otvaranje računa
You might be interested:  Kako Da Beze Kore Ostanu Hrskave

Prilikom odabira načina prijenosa sredstava važno je uzeti u obzir svoje potrebe i preferencije, kao i provizije koje može naplaćivati odabrana metoda. Bez obzira na odabran način, uvijek se preporučuje provjeriti točnost podataka prije nego što izvršite prijenos sredstava kako biste izbjegli potencijalne probleme.

Kreirajte račun na odgovarajućoj platformi

Za prebacivanje kuna na drugi broj, prvi korak je kreiranje računa na odgovarajućoj platformi. Ova platforma može biti mobilna aplikacija ili web stranica koja omogućuje prijenos sredstava s jednog računa na drugi.

Da biste kreirali račun, slijedite ove korake:

 1. Odaberite odgovarajuću platformu: Postoji više platformi koje nude usluge prijenosa sredstava. Provjerite dostupne opcije i odaberite onu koja vam najviše odgovara.
 2. Preuzmite aplikaciju: Ako se odlučite koristiti mobilnu aplikaciju, preuzmite je s odgovarajućeg app store-a i instalirajte je na svoj mobilni uređaj.
 3. Registrirajte se: Pokrenite aplikaciju ili otvorite web stranicu i slijedite upute za registraciju. Obično će biti potrebno unijeti osobne podatke kao što su ime, prezime, adresa i broj telefona.
 4. Verifikacija računa: Nakon registracije, možda će biti potrebno provesti postupak verifikacije kako bi se potvrdila vaša autentičnost. To može uključivati slanje skeniranog ID-a ili elektroničke kopije osobnih dokumenata.
 5. Povežite bankovni račun: Da biste mogli prebaciti kune na drugi broj, trebat ćete povezati svoj bankovni račun s platformom. Slijedite upute za dodavanje bankovnog računa i provjerite jesu li potrebni dodatni koraci za potvrdu.

Nakon uspješne registracije i verifikacije, imat ćete aktivni račun na odgovarajućoj platformi i bit ćete spremni prenijeti kune na drugi broj.

Povežite račun s bankovnim računom

 • Da biste mogli izvršiti prijenos sredstava s vašeg računa, prvo će vam biti potrebno povezati račun s bankovnim računom.
 • Za to će vam biti potrebni sljedeći podaci o bankovnom računu:
  • Broj računa
  • Naziv banke
  • SWIFT/BIC kod banke
 • Proces povezivanja računa s bankovnim računom je jednostavan:
  1. Prijavite se na svoj račun na našoj platformi.
  2. Idite na postavke računa.
  3. Kliknite na opciju “Dodaj bankovni račun”.
  4. Unesite potrebne podatke o bankovnom računu i spremite promjene.

Napomena: Prije nego što izvršite prijenos sredstava s bankovnog računa na račun na našoj platformi, provjerite jesu li podaci o bankovnom računu ispravni i ažurirani.

Odaberite opciju za prijenos sredstava

Postoji nekoliko opcija koje možete koristiti za prijenos sredstava na drugi broj:

 • Bankovni prijenos – Možete koristiti usluge vaše banke kako biste prebacili sredstva na drugi broj telefona. Ova opcija vam omogućuje da prenesete novac sa svog bankovnog računa na broj koji želite.
 • e-Banking – Ako imate pristup online bankarstvu, možete koristiti tu opciju za prijenos sredstava. Otvorite svoj račun putem interneta i odaberite opciju za prijenos sredstava na drugi broj telefona.
 • Usluga mobitelom – Neke banke i mobilni operateri nude uslugu prijenosa sredstava putem mobilnih uređaja. Ova opcija vam omogućuje da jednostavno prenesete novac na drugi broj telefona putem aplikacije ili SMS-a.

U nastavku je dana tablica koja uspoređuje različite opcije za prijenos sredstava:

Opcija Prednosti Nedostaci
Bankovni prijenos
 • Siguran način prijenosa novca
 • Fleksibilnost
 • Može biti spor
 • Moguće naknade
e-Banking
 • Brz način prijenosa novca
 • Jednostavnost korištenja
 • Potrebna internetska veza
 • Moguće naknade
Usluga mobitelom
 • Jednostavan i brz način prijenosa novca
 • Dostupno na mobilnom uređaju
 • Ovisi o podržanim bankama i mobilnim operaterima
 • Moguće su naknade
You might be interested:  Kako Napraviti Čaj Od Gospine Trave

Unesite podatke o primatelju i iznos

Za prebacivanje kuna na drugi broj, morat ćete unijeti podatke o primatelju i iznos koji želite prenijeti. Evo koraka koje trebate slijediti:

 1. Podaci o primatelju:
 2. Unesite podatke o primatelju kako biste osigurali da sredstva budu prebačena na pravi broj.

  • Ime i prezime primatelja: Unesite puno ime i prezime osobe kojoj želite poslati novac.
  • Broj računa primatelja: Unesite broj računa primatelja na koji želite prenijeti sredstva.
  • Banka primatelja: Odaberite banku primatelja s popisa dostupnih banaka.
 3. Iznos koji želite prenijeti:
 4. Unesite iznos koji želite prenijeti sa svog računa na račun primatelja.

  • Iznos u kunama: Unesite iznos koji želite prenijeti. Budite pažljivi i provjerite jeste li unijeli ispravan iznos.
  • Namjena: Napišite kratku napomenu za koju svrhu šaljete sredstva (npr. za račun za stanarinu, povrat dugovanja itd.).

Nakon što ispravno unesete sve podatke o primatelju i iznosu, provjerite jesu li svi podaci točni, a zatim slijedite upute za završetak prenosa kuna na drugi broj. Uz ispravno popunjene podatke, prebacivanje sredstava na drugi broj trebalo bi biti jednostavno i brzo.

Potvrdite prijenos i provjerite detalje

Da biste bili sigurni da je prijenos sredstava uspješno izvršen, potrebno je potvrditi i provjeriti detalje. Ovdje su koraci koje trebate slijediti:

1. Provjerite iznos prijenosa

Prvo provjerite da je iznos koji se prikazuje na vašoj transakcijskoj stranici ili aplikaciji ispravan. Preporučljivo je usporediti taj iznos s iznosom koji ste unijeli prilikom iniciranja prijenosa kuna na drugi broj.

2. Provjerite broj računa

Provjerite točnost broja računa na koji šaljete sredstva. Jeste li pravilno unijeli broj računa primatelja? Ovo je važno kako bi se osiguralo da sredstva stignu na pravu destinaciju. Ako niste sigurni u broj računa, provjerite ga s primateljem prije nego što potvrdite prijenos.

3. Provjerite informacije o primatelju

Uredno provjerite sve informacije o primatelju koje ste unijeli pri iniciranju prijenosa. Ovo uključuje ime primatelja, adresu i druge relevantne podatke. Ako primijetite bilo kakvu pogrešku, ispravite je prije nego što nastavite s potvrdom prijenosa.

4. Potvrdite prijenos

Kada ste provjerili sve detalje i uvjereni ste da su ispravni, kliknite na “Potvrdi” ili slično naznačenu opciju kako biste dovršili prijenos sredstava. Nakon potvrde, sredstva će biti prebačena s vašeg računa na odabrani račun primatelja.

Važno je biti pažljiv i provjeriti sve detalje prije nego što prijeđete na sljedeći korak. Na taj način ćete osigurati da sredstva stignu na pravu destinaciju i da neće biti nepotrebnih pogrešaka u prijenosu.

Potvrdite unos sigurnosnim kodom ili lozinkom

Kako biste zaštitili svoje sredstva prilikom prebacivanja kuna na drugi broj, potrebno je potvrditi unos sigurnosnim kodom ili lozinkom. Ovo je dodatna sigurnosna mjera koja pomaže u sprečavanju neautoriziranog pristupa vašem računu.

Kreiranje sigurnosnog koda ili lozinke

Da biste mogli potvrditi unos, prvo trebate kreirati sigurnosni kod ili lozinku. Evo kako to možete učiniti:

 1. Pristupite aplikaciji za online bankarstvo ili se obratite svom bankaru kako biste zatražili kreiranje sigurnosnog koda ili lozinke.
 2. Ako koristite online bankarstvo, prijavite se na svoj račun pomoću korisničkog imena i lozinke.
 3. Nakon što se prijavite, odaberite opciju za kreiranje sigurnosnog koda ili lozinke. Slijedite upute na zaslonu i odaberite kod ili lozinku koja vam odgovara.
 4. Zapamtite svoj sigurnosni kod ili lozinku i nemojte je dijeliti s drugima. To je vaša osobna informacija koja se koristi samo za potvrdu transakcija.

Kako potvrditi unos

Nakon što ste kreirali sigurnosni kod ili lozinku, sada možete potvrditi unos prilikom prebacivanja kuna na drugi broj. Evo koraka koje trebate slijediti:

 1. Počnite sa procesom prebacivanja kuna na drugi broj prema uputama koje ste dobili od svoje banke.
 2. Kada dođete do koraka za unos sigurnosnog koda ili lozinke, upišite svoj sigurnosni kod ili lozinku s kojim ste se registrirali.
 3. Kliknite na gumb “Potvrdi” kako biste dovršili proces.
 4. Ako je uneseni sigurnosni kod ili lozinka točna, vaša transakcija će biti potvrđena i sredstva će biti prebačena na željeni broj.
 5. Ako uneseni sigurnosni kod ili lozinka nisu točni, dobit ćete obavijest o pogrešnom unosu. Pokušajte ponovno unijeti ispravan sigurnosni kod ili lozinku.
You might be interested:  Kako Znati Da Bebi Ne Odgovara Adaptirano Mlijeko

Zapamtite, sigurnosni kod ili lozinka potrebni su samo prilikom prebacivanja kuna na drugi broj i trebate ih čuvati kao povjerljive informacije. Redovito mijenjajte svoj sigurnosni kod ili lozinku kako bi se osigurali da vaši financijski podaci ostanu sigurni.

Provjerite status i potvrdu o uspješnom prijenosu

Provjerite status i potvrdu o uspješnom prijenosu

Za provjeru statusa i potvrdu o uspješnom prijenosu sredstava, slijedite sljedeće korake:

 1. Posjetite web stranicu vaše banke i prijavite se u svoj račun.
 2. Pronađite opciju koja se odnosi na plaćanja ili prijenos sredstava.
 3. Kliknite na tu opciju i odaberite “Status plaćanja” ili sličan naziv.
 4. Unesite potrebne podatke kako biste pronašli željeni prijenos.
 5. Ako je prijenos uspješno izvršen, trebali biste vidjeti potvrdu o uspješnom prijenosu na zaslonu.
 6. Također, možete dobiti potvrdu o uspješnom prijenosu putem e-pošte ili SMS poruke, ovisno o postavkama obavijesti vašeg računa.

Ako niste sigurni kako pronaći opciju za provjeru statusa plaćanja, uvijek možete kontaktirati službu za korisnike banke i zatražiti njihovu pomoć. Oni će vam moći pružiti sve potrebne informacije i voditi vas kroz postupak provjere statusa prijenosa sredstava.

Pojmovnik:
Pojam Opis
Prijenos sredstava Proces prijenosa novca s jednog računa na drugi.
Status plaćanja Informacija koja pokazuje je li prijenos sredstava uspješno izvršen ili nije.
Potvrda o uspješnom prijenosu Dokument koji potvrđuje da je prijenos sredstava uspješno izvršen.

Napomena: Provjera statusa i potvrda o uspješnom prijenosu obično se odnose samo na elektroničke prijenose sredstava, a ne na gotovinske transakcije.

FAQ:

Kako mogu prebaciti kune s jednog broja na drugi?

Da biste prebacili kune s jednog broja na drugi, morate koristiti uslugu prijenosa sredstava koju vam pružaju vaše banke. Možete to obaviti putem internetskog bankarstva, mobilne aplikacije ili osobno posjetom bankovnom šalteru. Potrebno je unijeti detalje računa na koji želite prebaciti novac i odabrati iznos koji želite prenijeti. Nakon potvrde, banka će izvršiti prijenos sredstava na odabrani račun.

Koliko vremena je potrebno da se prebaci novac s jednog broja na drugi?

Vrijeme potrebno za prijenos sredstava s jednog broja na drugi može varirati ovisno o banci i načinu prijenosa. Uobičajeno vrijeme za prijenos novca putem internetskog bankarstva ili mobilne aplikacije je između nekoliko trenutaka i nekoliko sati. Međutim, prijenos novca putem bankovnog šaltera može potrajati duže, obično između 1-3 radna dana.

Po kojim tarifama se naplaćuje prijenos sredstava s jednog broja na drugi?

Tarife za prijenos sredstava s jednog broja na drugi ovise o banci i vrsti transfera koji odabirete. Većina banaka naplaćuje naknadu za prijenose putem bankovnog šaltera, dok je korištenje internetskog bankarstva ili mobilne aplikacije često besplatno. Također je važno provjeriti postoji li i provizija za prijenose u inozemstvo.

Mogu li prebaciti kune s broja koji nije otvoren u mojoj banci?

Da, u većini slučajeva možete prebaciti kune s broja koji nije otvoren u vašoj banci. Ovo se naziva prijenos sredstava između računa. Za to će vam najvjerojatnije biti potrebni broj računa na koji prenosite novac i SWIFT / BIC kod banke primatelja. Važno je provjeriti s vašom bankom postoji li bilo kakva ograničenja ili naknade za ovu vrstu prijenosa.