Kako prebaciti WhatsApp poruke sa Androida na iPhone

Kako Prebaciti Whatsapp Poruke Sa Androida Na Iphone

Kako Prebaciti Whatsapp Poruke Sa Androida Na Iphone

Ako ste nedavno prešli sa Androida na iPhone i želite preneti sve svoje WhatsApp poruke, postoji nekoliko načina da to uradite. WhatsApp ne nudi izravnu metodu za prenos poruka između tih dvaju operativnih sistema, ali postoji nekoliko alata i tehnika koje možete iskoristiti.

Jedan od načina je da koristite aplikaciju pod nazivom “WazzapMigrator”, koja vam omogućava prenos svih vaših WhatsApp poruka iz Androida na iPhone. Ova aplikacija radi kopiranje svih poruka sa Android uređaja na računar, a zatim ih prenosi na novi iPhone. To je siguran i jednostavan način da prenesete sve svoje poruke bez gubitka podataka.

Druga metoda je da koristite “WhatsApp Backup & Restore” opciju koja je dostupna na Androidu. Prvo ćete morati napraviti sigurnosnu kopiju svojih WhatsApp poruka na Google Drive-u, a zatim ih povratiti na novom iPhone uređaju. Ovaj postupak može biti malo složeniji i zahteva nekoliko koraka, ali je besplatan i podržava prenos svih poruka, slika, videa i drugih priloga.

Na kraju, postoji i treća metoda koja zahteva korištenje treće strane alata za prenos WhatsApp poruka. Postoje različiti alati dostupni na tržištu koji tvrde da mogu preneti WhatsApp poruke sa Androida na iPhone. Međutim, važno je biti oprezan prilikom korištenja ovih alata i provjeriti recenzije i povratne informacije korisnika kako biste bili sigurni da su pouzdani.

Korak 1: Instalacija aplikacije na Android uređaju

Da biste preneli WhatsApp poruke sa svog Android uređaja na iPhone, prvi korak je da instalirate odgovarajuću aplikaciju na Android uređaju. Postoji nekoliko aplikacija koje vam omogućavaju da to uradite, ali najpopularnija opcija je “WazzapMigrator”.

Evo kako da instalirate aplikaciju na svom Android uređaju:

 1. Otvorite Google Play Store na svom Android uređaju.
 2. U polje za pretragu unesite “WazzapMigrator”.
 3. Kada pronađete aplikaciju, kliknite na nju da biste otvorili njenu stranicu.
 4. Kliknite na dugme “Instaliraj” da biste započeli proces instalacije.
 5. Nakon što se instalacija završi, otvorite aplikaciju na svom Android uređaju.

Nakon što ste uspešno instalirali aplikaciju na svom Android uređaju, prelazite na sledeći korak u procesu prenosa WhatsApp poruka na iPhone.

Korak 2: Pokretanje aplikacije na Android uređaju

Da biste prebacili WhatsApp poruke sa Android uređaja na iPhone, prvo morate pokrenuti aplikaciju na svom Android uređaju. Evo kako to možete učiniti:

 1. Uključite Android uređaj: Provjerite je li vaš Android uređaj uključen i ispravno radi.
 2. Navigirajte do početnog zaslona: Pritisnite gumb za povratak ako se nalazite u aplikaciji ili izborniku. To će vas odvesti na početni zaslon.
 3. Pronađite ikonu WhatsApp aplikacije: Na početnom zaslonu potražite ikonu WhatsApp aplikacije. Obično se nalazi na jednom od početnih zaslona ili u aplikacijskom ladicu.
 4. Pokrenite WhatsApp aplikaciju: Dodirnite ikonu WhatsApp aplikacije da biste je pokrenuli. Nakon što se aplikacija pokrene, otvorit će se na početnom zaslonu.
You might be interested:  Kako Pripremiti Mlince Bez Mesa

Nakon što ste uspješno pokrenuli WhatsApp aplikaciju na Android uređaju, možete nastaviti sa sljedećim korakom – stvaranjem sigurnosne kopije WhatsApp poruka.

Korak 3: Prijavljivanje na WhatsApp na Android uređaju

Kada ste preuzeli i instalirali WhatsApp na vaš Android uređaj, sledite ove korake da se prijavite na svoj nalog:

 1. Otvorite WhatsApp aplikaciju na svom Android uređaju.
 2. Tapnite na “Prihvati i nastavi” ako se prikaže poruka o uslovima korišćenja i politici privatnosti.
 3. Unesite svoj broj telefona koji je povezan sa svojim WhatsApp nalogom i tapnite na “Dalje”.
 4. WhatsApp će vam poslati SMS sa šestocifrenim verifikacijskim kodom. Ako je WhatsApp sposoban da automatski detektuje vaš verifikacijski kod, biće automatski unesen. U suprotnom, ručno unesite šestocifreni kod i tapnite na “Dalje”.
 5. Ako imate opciju, možete odabrati da vam WhatsApp pošalje verifikacijski kod putem telefonskog poziva. Pratite uputstva koja vam WhatsApp pruža i unesite dobijeni verifikacijski kod.
 6. Unesite svoje ime i profilnu fotografiju (opciono) i tapnite na “Dalje”.
 7. Našli ste se sada na glavnom ekranu WhatsApp aplikacije i uspešno ste se prijavili na svoj nalog.

Nakon što se prijavite na WhatsApp na svom Android uređaju, možete nastaviti sa prenosom svojih WhatsApp poruka sa Androida na iPhone koristeći dodatne korake koje ćemo opisati u daljem delu ovog vodiča.

Korak 4: Izrada rezervne kopije poruka na Android uređaju

Da biste preneli WhatsApp poruke sa Android uređaja na iPhone, prvo morate napraviti rezervnu kopiju poruka na Android uređaju. Ovaj korak osigurava da imate sve poruke sačuvane kako biste ih kasnije mogli preneti na iPhone.

Metoda 1: Korišćenje aplikacije Google Drive

 1. U otvorenoj WhatsApp aplikaciji na Android telefonu, dodirnite ikonu sa tri vertikalne tačke u gornjem desnom uglu ekrana.
 2. Iz padajućeg menija, dodirnite “Postavke”.
 3. Zatim, izaberite opciju “Chat” ili “Poruke”.
 4. U sledećem meniju, dodirnite opciju “Rezervna kopija”.
 5. Pritisnite dugme “Napravi rezervnu kopiju sada” da biste pokrenuli proces pravljenja rezervne kopije poruka. Ovaj proces može potrajati nekoliko minuta, zavisno od broja poruka koje želite sačuvati.
 6. Nakon završetka procesa, možete se vratiti na početni ekran WhatsApp aplikacije.
 7. Rezervna kopija poruka je sada napravljena i sačuvana na vašem Google Drive nalogu.

Metoda 2: Korišćenje aplikacije za izradu rezervnih kopija

 1. Instalirajte aplikaciju za izradu rezervnih kopija sa Google Play Store-a na svom Android uređaju.
 2. Pokrenite aplikaciju i pratite uputstva za izradu rezervne kopije poruka sa WhatsApp aplikacije.
 3. Sačuvajte rezervnu kopiju poruka na lokalnom skladištu ili na cloud platformi po vašem izboru.

Napravljena rezervna kopija poruka će biti neophodna u kasnijim koracima za prenos WhatsApp poruka sa Android uređaja na iPhone.

Korak 5: Prebacivanje rezervne kopije poruka na iPhone

U ovom koraku prebacićemo rezervnu kopiju svojih poruka sa Android uređaja na iPhone.

1. Poveži iPhone sa računarom

Uključi svoj iPhone i koristi originalni USB kabl da ga povežeš sa računarom.

2. Pokreni iTunes

2. Pokreni iTunes

Na računaru otvori iTunes aplikaciju. Ako je potrebno, preuzmi i instaliraj najnoviju verziju iTunes-a sa zvanične Apple stranice.

3. Izaberi uređaj

Kada iPhone bude uspešno povezan sa računarom, s desne strane iTunesa će se prikazati ikona tvojeg iPhone uređaja. Klikni na ikonu da bi pristupio podešavanjima uređaja.

4. Odaberi opciju “Restore Backup”

U okviru podešavanja svog uređaja, pronađi opciju “Restore Backup” koja se nalazi pod sekcijom “Backups” ili “Summary”. Klikni na ovu opciju.

You might be interested:  Kako Aktivirati Mtoken Erste

5. Odaberi rezervnu kopiju poruka

Iz padajućeg menija odaberi rezervnu kopiju poruka koju želiš da prebaciš na iPhone. Ove rezervne kopije bi trebalo automatski da se naprave kada si koristio WhatsApp na svom Android uređaju. Kada odabereš odgovarajuću rezervnu kopiju, klikni na dugme “Restore” ili “Synchronise” da bi započeo proces prebacivanja.

6. Sačekaj da se proces završi

Ovo može potrajati neko vreme, zavisno od veličine tvoje rezervne kopije. Sačekaj da se proces završi i ne prekidaj vezu između uređaja i računara.

7. Proveri rezultat

Kada se proces završi, možeš otvoriti aplikaciju WhatsApp na svom iPhone uređaju i proveriti da li su tvoje poruke prebačene. Tvoje poruke sa Android uređaja bi trebalo da budu dostupne na iPhone-u, uključujući i tekstualne poruke, multimedijske datoteke i pozive.

Napomena: Ovaj proces samo prebacuje tvoje poruke sa Androida na iPhone. Ostale podatke kao što su kontakti, fotografije i aplikacije nije moguće automatski prebaciti sa Androida na iPhone. Ti podaci će morati biti preneti ručno ili preko drugih metoda.

Korak 6: Instalacija aplikacije na iPhone uređaju

Nakon što je vaš Android uređaj preneo sve WhatsApp poruke na iPhone aplikaciju “Wutsi”, sledeći korak je instaliranje ove aplikacije na iPhone uređaju.

 1. Idite na App Store na vašem iPhone uređaju.
 2. U tražilicu unesite “Wutsi” i pritisnite “Pretraži”.
 3. Pronađite aplikaciju “Wutsi” na listi rezultata pretrage.
 4. Kada pronađete aplikaciju, tapnite na nju da biste otvorili stranicu aplikacije.
 5. Na stranici aplikacije, pritisnite dugme “Instaliraj” da biste započeli preuzimanje i instalaciju.
 6. Kada se instalacija završi, aplikacija “Wutsi” će se automatski pojaviti na početnom ekranu vašeg iPhone uređaja.

Sada ste spremni da koristite aplikaciju “Wutsi” na svom iPhone uređaju i pristupite svim prenesenim WhatsApp porukama sa vašeg Android uređaja.

Korak 7: Pokretanje aplikacije na iPhone uređaju

Nakon što ste preneli svoje WhatsApp poruke sa Android uređaja na iPhone, sada možete pokrenuti aplikaciju na iPhone uređaju i pristupiti svojim porukama.

Evo kako pokrenuti WhatsApp na iPhone uređaju:

 1. Idite na početni ekran svog iPhone uređaja.
 2. Pronađite ikonu WhatsApp aplikacije. Izgleda kao zeleni govorornik na bijeloj pozadini.
 3. Tapnite na ikonu WhatsApp aplikacije kako biste je otvorili.
 4. Po prvi put kada pokrenete WhatsApp na iPhone-u, trebat ćete se prijaviti svojim telefonskim brojem i verifikacijskim kodom.
 5. Unesite broj telefona koji ste koristili na Android uređaju i tapnite na “Next”.
 6. Na sljedećem ekranu, iPhone će vas pitati želite li preuzeti sigurnosnu kopiju svojih poruka sa servisa iCloud. Možete odabrati “Restore Chat History” ako želite preuzeti sigurnosnu kopiju s iCloud-a ili samo tapnite na “Skip” ako ne želite preuzeti sigurnosnu kopiju.
 7. WhatsApp će zatim verificirati vaš broj telefona i ponuditi vam opciju vraćanja vaše WhatsApp poruke s Android uređaja. Ako ste prethodno napravili sigurnosnu kopiju Chats na Android uređaju, WhatsApp će vas pitati želite li vratiti poruke. Odaberite “Restore” da biste započeli proces. Ovo može potrajati neko vrijeme, ovisno o količini podataka i brzini vašeg interneta.
 8. Nakon što završi proces vraćanja poruka, možete početi koristiti WhatsApp na svojem iPhone uređaju i pristupiti svojoj prenesenoj WhatsApp razmeni poruka.

Napomena: Ako niste napravili sigurnosnu kopiju Chats na Android uređaju ili ne želite vratiti poruke, sve poruke iz iPhone verzije WhatsApp-a bit će izbrisane i zamijenjene prenesenim porukama.

Korak 8: Prijavljivanje na WhatsApp na iPhone uređaju

Nakon što ste preneli WhatsApp poruke sa svog Android uređaja na iPhone, sada je vreme da se prijavite na WhatsApp aplikaciju na iPhone uređaju kako biste pristupili prenetim porukama.

 1. Na početnom ekranu svog iPhone uređaja, pronađite ikonu WhatsApp aplikacije.
 2. Kada pronađete ikonu, dodirnite je da biste je otvorili.
 3. Nakon što se aplikacija otvori, pojaviće se dobro poznat ekran dobrodošlice koji vam omogućava prijavljivanje na WhatsApp.
 4. Unesite broj telefona koji ste koristili na svom Android uređaju prilikom prenosa poruka.
 5. Nakon unosa broja telefona, dodirnite dugme “Dalje”.
 6. WhatsApp će poslati verifikacioni kod na uneti broj telefona. Prijavite se na svoj telefonski broj da biste dobili verifikacioni kod.
 7. Kada dobijete verifikacioni kod, unesite ga u polje za unos koda u WhatsApp aplikaciji.
 8. Dodirnite dugme “Dalje” nakon unosa verifikacionog koda.
 9. WhatsApp će zatim ponuditi da povuče informacije i poruke sa prethodnog Android uređaja koji ste preneli na iPhone. Dodirnite dugme “Nastavi” da biste završili proces prijavljivanja.
You might be interested:  Kako Da Se Zaljubi U Mene

Nakon što završite ovaj korak, bićete uspešno prijavljeni na WhatsApp aplikaciju na svom iPhone uređaju i imaćete pristup svim prenetim porukama sa svog Android uređaja.

FAQ:

Kako mogu prebaciti svoje WhatsApp poruke sa Androida na iPhone?

Da biste preneli WhatsApp poruke sa Androida na iPhone, možete koristiti aplikacije kao što je “WazzapMigrator”. Prvo morate napraviti sigurnosnu kopiju svojih WhatsApp poruka na svom Android uređaju. Zatim tu sigurnosnu kopiju možete preneti na svoj iPhone pomoću aplikacije “WazzapMigrator”. Ova aplikacija će pretvoriti sigurnosnu kopiju iz Android formata u iOS format i preneti vaše poruke na iPhone.

Da li postoji neka druga metoda za prenos WhatsApp poruka sa Androida na iPhone?

Da, postoji još jedan način za prenos WhatsApp poruka sa Androida na iPhone. Možete koristiti softver kao što je “Dr.Fone – WhatsApp Transfer” koji omogućava direktan prenos WhatsApp podataka sa Androida na iPhone. Ovaj softver vam omogućava da prenesete ne samo poruke, već i priloge poput slika i videa. Potrebno je preuzeti i instalirati ovaj softver na svoj računar, povezati oba uređaja na računar i pratiti uputstva da biste preneli svoje WhatsApp podatke.

Da li je moguće preneti samo određene WhatsApp poruke sa Androida na iPhone?

Da, možete preneti samo određene WhatsApp poruke sa Androida na iPhone koristeći određene aplikacije. Na primer, aplikacija “WazzapMigrator” vam omogućava da odaberete koje poruke želite preneti na iPhone. Takođe, softver “Dr.Fone – WhatsApp Transfer” takođe vam omogućava da odaberete određene poruke za prenos. Ove aplikacije vam pružaju mogućnost da pregledate i selektujete poruke pre nego što ih prenesete na iPhone.

Da li je moguće preneti WhatsApp poruke sa iPhone na Android?

Da, moguće je preneti WhatsApp poruke sa iPhone na Android. Možete koristiti iste aplikacije kao i za prenos sa Androida na iPhone, kao što su “WazzapMigrator” i “Dr.Fone – WhatsApp Transfer”. Postupak će biti sličan, samo ćete morati prvo napraviti sigurnosnu kopiju svojih WhatsApp podataka na svom iPhone-u, a zatim tu sigurnosnu kopiju preneti na vaš Android uređaj pomoću odgovarajuće aplikacije.

Da li mogu preneti WhatsApp poruke sa Androida na iPhone bez upotrebe bilo kakve aplikacije?

Nažalost, ne postoji direktna metoda za prenos WhatsApp poruka sa Androida na iPhone bez upotrebe aplikacija. Morate koristiti aplikacije kao što su “WazzapMigrator” ili “Dr.Fone – WhatsApp Transfer” da biste preneli podatke iz jednog operativnog sistema na drugi. Ove aplikacije pomažu u konverziji formata i prenosu podataka sa jednog uređaja na drugi.

Kako prebaciti WhatsApp poruke sa Androida na iPhone?

Da biste preneli WhatsApp poruke sa Androida na iPhone, možete koristiti “Move to iOS” aplikaciju koju Apple nudi na Android uređajima. Takođe možete koristiti posebne alate treće strane kao što je “dr.fone – WhatsApp Transfer”. Ovi alati vam omogućavaju da prenesete poruke, kontakte, slike i druge podatke sa jednog uređaja na drugi.