Kako pročitati blokirane poruke - Vodič za otkrivanje blokiranih poruka

Kako Procitati Blokirane Poruke

Kako Procitati Blokirane Poruke

Da li ste ikada primili poruku koju niste mogli pročitati jer je osoba koja je poslala tu poruku blokirala Vaš broj? Blokiranje poruka je vrlo česta pojava u današnje vrijeme, ali postoji nekoliko načina da otkrijete što ta poruka sadrži.

Jedan od načina je da koristite aplikaciju za slanje poruka koja ima funkciju “pročitajte narudžbu”. Ova funkcija omogućava vam da pročitate poruku koju je blokirala osoba na svom telefonu. Ova funkcija može biti vrlo korisna ako želite saznati što je sadržaj blokirane poruke bez da morate pozvati osobu koja vas je blokirala.

Drugi način je korištenje online servisa koji mogu otključati blokirane poruke. Ovi servisi koriste niz tehnika kako bi otkrili sadržaj blokiranih poruka. Možete jednostavno unijeti broj telefona osobe koja vas je blokirala i ovi servisi će vam prikazati sadržaj blokirane poruke.

Treba napomenuti da je otkrivanje blokiranih poruka može biti protuzakonito i kršiti privatnost osobe koja vas je blokirala. Stoga, uvijek budite oprezni i provjerite sa zakonom vaše zemlje prije nego koristite bilo koji od ovih načina.

Šta su blokirane poruke?

Blokirane poruke se odnose na poruke koje su poslate sa računa ili telefona jedne osobe, ali nisu dostavljene drugoj osobi zbog toga što je druga osoba blokirala pošiljaoca. Kada korisnik blokira nekoga na svom telefonu ili na aplikaciji za razmenu poruka, poruke koje taj blokirani korisnik šalje neće biti dostavljene primaocu.

Blokiranje poruka je korisna funkcija koja omogućava korisnicima da zaštite svoju privatnost i spreče primanje neželjenih poruka ili poruka od osoba sa kojima ne žele da komuniciraju.

Kada je neko blokiran, nije samo sprečeno primanje poruka od te osobe, već se takođe sprečava i druge oblike komunikacije kao što su pozivi i video pozivi. Blokirani korisnik neće biti obavešten da je blokiran, što znači da neće biti svestan da su njegove poruke blokirane i da neće biti dostavljene.

Da bi otključali blokirane poruke i ponovno dobili komunikaciju sa osobom koja vas je blokirala, potrebno je da tražite od te osobe da vas odblokira. Možete im poslati poruku putem drugog komunikacijskog kanala, kao što su email ili društvene mreže, i tražiti da vas odblokiraju. Nakon odblokiranja, moći ćete opet da razmenjujete poruke sa tom osobom kao pre.

Zašto neko blokira poruke?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih neko može blokirati poruke:

 • Neprijateljstvo: Osoba može blokirati poruke ako je u lošem odnosu s pošiljaocem ili ne želi komunicirati s njima.
 • Spam: Ako pošiljalac šalje nepoželjne ili neželjene poruke, primalac može ih blokirati kako bi izbjegao primanje daljnjeg neželjenog sadržaja.
 • Nepoželjan sadržaj: Ako poruke sadrže uvredljive ili neprimjerene sadržaje, primalac može odlučiti blokirati pošiljatelja kako bi se zaštitio od takvog sadržaja.
 • Povreda privatnosti: Ako se pošiljalac uporno preko poruka upušta u neželjeno praćenje ili proganjanje, primalac može blokirati poruke kao način zaštite svoje privatnosti.
 • Zaštita mentalnog zdravlja: Ponekad je blokiranje poruka važan korak za očuvanje vlastitog mentalnog zdravlja, osobito ako je osoba izložena zlostavljanju ili uznemiravanju putem poruka.

Blokiranje poruka je mehanizam koji omogućava ljudima da uspostave granice u svojoj mrežnoj komunikaciji i zaštite svoju privatnost. Važno je respektirati tu odluku i ne nastavljati slati poruke osobi koja nas je blokirala.

You might be interested:  Usisavač Koji Usisava I Pere

Kako znati da je poruka blokirana?

 • Kada šaljete poruku nekome i ne dobijete odgovor, to može biti znak da vam je poruka blokirana. Ako osoba primi poruku, obično će odgovoriti ili pokazati neki znak aktivnosti.
 • Ako vam se duže vrijeme ne prikazuje status isporuke poruke, to bi mogao biti još jedan znak da je poruka blokirana. Obično će se poruke koje su poslane i primljene prikazivati s oznakom “isporučeno” ili “pročitano” ako primatelj nije blokirao vaš broj.
 • Ako je osoba kojoj šaljete poruku prije bila aktivan(a) na mreži, a sada nema aktivnosti, to bi također moglo ukazivati na blokiranje vaše poruke. Blokirana osoba obično neće biti dostupna na mreži.

U nekim slučajevima, možete primijetiti i druge znakove blokiranja poruke, kao što su:

 • Pozivi vam se ne odgovaraju ili automatski preusmjeravaju na govornu poštu.
 • Nemate pristup profilu osobe na društvenim mrežama ili više ne možete vidjeti njihove objave.
 • Ako se radi o aplikaciji za razmjenu poruka, može se prikazivati ​​znak da je poruka poslana, ali osoba neće odgovoriti.

Važno je napomenuti da ovi znakovi ne moraju nužno značiti da je poruka blokirana. Postoje i drugi razlozi zašto poruke ne dolaze do primatelja, kao što su problemi sa mrežom ili tehnički problemi na strani primatelja. Ako sumnjate da je poruka blokirana, najbolje je provjeriti s osobom izravno ili koristiti druge načine komunikacije kako biste bili sigurni da je poruka primljena.

Kako otključati blokirane poruke?

Kada vam neko blokira poruke, gubite mogućnost da vidite njihove poruke i da im šaljete poruke na uobičajen način. Međutim, postoje neki načini da otključate blokirane poruke i ponovno uspostavite komunikaciju. Evo nekoliko metoda koje vam mogu pomoći:

Kontakt preko drugih platformi

Jedan od načina da otključate blokirane poruke jeste da koristite druge komunikacijske platforme, kao što su društvene mreže, e-pošta ili telefonski pozivi. Ako imate kontakt s blokiranim korisnikom na drugim platformama, možete koristiti te kanale komunikacije da biste im poslali poruku i objasnili situaciju.

Kreirajte novi račun

Ako ne možete pristupiti blokiranom korisniku putem drugih platformi, možda ćete morati napraviti novi račun kako biste im poslali poruku. Stvaranje novog računa može biti korisno u situacijama kada želite da ostanete anonimni ili imate važnu poruku koju morate dostaviti.

Zamolite nekoga da posreduje

Zamolite nekoga da posreduje

Ako vam je potrebno da se kontaktirate s blokiranim korisnikom i ne možete koristiti nijednu drugu platformu ili napraviti novi račun, možete zamoliti zajedničkog prijatelja ili nekoga drugog da posreduje u vašoj komunikaciji. Neke osobe možda će biti voljne da prenesu vašu poruku blokiranom korisniku i izvedu vas iz situacije blokiranosti.

Važno je da prilikom pokušaja otključavanja blokiranih poruka budete pažljivi i poštujete privatnost drugih korisnika. Otključavanje poruka može biti korisno u situacijama kada je komunikacija od velike važnosti, ali uvijek je važno da to radite na odgovoran način.

Kako pročitati blokirane poruke na Facebook-u?

Facebook je jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svetu, koja omogućava korisnicima da komuniciraju putem poruka. Međutim, ponekad se može desiti da vam neka poruka bude blokirana od strane drugog korisnika. U ovom vodiču ćemo vam pokazati nekoliko načina kako da pročitate blokirane poruke na Facebook-u.

Opcioni načini čitanja blokiranih poruka

1. Korišćenje “Other” (Ostalo) foldera:

 1. Prijavite se na vaš Facebook nalog.
 2. Kliknite na ikonu “Messenger” u gornjem desnom uglu ekrana.
 3. Na bočnoj traci, ispod opcija kao što su “Chats” (Ćaskanje) i “Groups” (Grupe), videćete opciju “See All in Messenger” (Pogledaj sve u Messenger-u). Kliknite na nju.
 4. Potražite opciju “Message Requests” (Zahtevi za poruke) na vrhu strane. Pored nje bi trebalo da bude opcija “Filtered Requests” (Filtrirani zahtevi). Kliknite na nju.
 5. Trebalo bi da vidite sve poruke koje su vam blokirane od strane drugih korisnika i koje se nalaze u “Filtered Requests” (Filtrirani zahtevi) folderu.

2. Korišćenje Facebook Messenger aplikacije:

 1. Preuzmite i instalirajte Facebook Messenger aplikaciju na vaš mobilni uređaj.
 2. Prijavite se na aplikaciju koristeći vašu Facebook prijavu.
 3. Izaberite “Message Requests” (Zahtevi za poruke) opciju u meniju.
 4. Tu će biti smešteni svi blokirani zahtevi za poruke.

Kako čitati blokirane poruke pomoću ekstenzija pregledača

1. Koristeći ekstenziju “Unseen – Facebook Messenger”:

 1. U svom web pregledaču, pronađite i instalirajte ekstenziju “Unseen – Facebook Messenger”.
 2. Prijavite se na vaš Facebook nalog.
 3. Otvorite Facebook Messenger i otvorite poruke koje želite da pročitate.
 4. Ekstenzija će prikazati poruke koje su vam bile blokirane i omogućiti vam čitanje istih.
You might be interested:  Kako Zaustaviti Metastaze Na Jetri

2. Koristeći ekstenziju “Message/Chat Downloader”:

 1. Instalirajte ekstenziju “Message/Chat Downloader” u svom web pregledaču.
 2. Prijavite se na vaš Facebook nalog.
 3. Otvorite Facebook Messenger i otvorite poruke koje želite da pročitate.
 4. Kliknite na ikonu ekstenzije i odaberite opciju za preuzimanje ili prikazivanje poruka koje su vam blokirane.

Koristeći ove opcije, možete pronaći i pročitati blokirane poruke na Facebook-u. Imajte na umu da je važno poštovati privatnost drugih korisnika i da blokirane poruke mogu sadržati sadržaj koji je korisnik odlučio da vam sakrije.

Kako pročitati blokirane poruke na WhatsApp-u?

Blokiranje kontakta na WhatsApp-u je jednostavan način da zaštitite sebe od poruka ili poziva od osobe koju ne želite da čujete ili vidite. Međutim, ako ste blokirani od nekoga, to također znači da nećete moći da vidite poruke ili informacije koje vam ta osoba šalje. Ipak, postoje neki trikovi koje možete primeniti kako biste pročitali blokirane poruke na WhatsApp-u.

Korišćenje grupne chat funkcije

Jedan od načina da pročitate blokirane poruke na WhatsApp-u je da napravite grupni chat sa osobom koja vas je blokirala i još jednim prijateljem. Nakon što napravite grupu, moći ćete da vidite poruke koje osoba koja vas je blokirala šalje prijatelju. Međutim, imajte na umu da ova metoda neće otključati vaš pristup privatnim porukama i neće vam omogućiti da odgovorite na poruke ili da vidite profile osobe koja vas je blokirala.

Korišćenje arhiviranih poruka

Drugi način da pročitate blokirane poruke je da koristite funkciju arhiviranja poruka na WhatsApp-u. Kada arhivirate poruke, one će biti sakrivene iz glavnog ekrana, ali ćete i dalje moći da ih pristupite ako znate gde da ih pronađete. Na taj način možete da pregledate blokirane poruke bez da ih otkrijete osobi koja vas je blokirala.

Veza sa računarom

WhatsApp takođe nudi funkciju koja vam omogućava da se povežete sa svojim WhatsApp nalogom putem računara. Ako ste blokirani na svom telefonu, možete da se prijavite na WhatsApp Web sa svog računara i pristupite svojim porukama. Na taj način možete pročitati poruke koje ste dobili od osobe koja vas je blokirala, ali imajte na umu da nećete moći da šaljete ili primite poruke putem ove platforme ukoliko ste blokirani na svom telefonu.

Važne napomene

 • Pročitane blokirane poruke možda neće biti jasne ili smisleno organizovane jer ćete videti samo poruke koje su poslate od trenutka kada ste napravili grupu, arhivirali poruke ili se povezali sa računarom.
 • Pokušaj da zaobiđete blokadu kontakta na WhatsApp-u može se smatrati kršenjem pravila platforme i može dovesti do privremenog ili trajnog gubitka vašeg naloga.

Ako ste blokirani na WhatsApp-u, najbolje je da poštujete odluku osobe koja vas je blokirala i izbegnete dolazak u neprijatne situacije. Blokiranje je tu da zaštiti korisnike od neželjenih poruka ili poziva, i važno je da uvažimo tu odluku.

Kako pročitati blokirane poruke na Viber-u?

Ako mislite da ste blokirani na Viber-u i želite pročitati poruke koje su vam poslane, postoji nekoliko načina da to učinite. Ispod su neki koraci koje možete slijediti.

1. Provjerite status kontakta

1. Provjerite status kontakta

Prva stvar koju trebate provjeriti je status kontakta na Viber-u. Ako vas je kontakt blokirao, vidjet ćete da je status kontakta “Blokiran”. To znači da ne možete slati poruke tom kontaktu.

2. Ponovno pokrenite aplikaciju

Ako sumnjate da ste blokirani, možete pokušati ponovno pokrenuti aplikaciju Viber. Ponekad se greške mogu dogoditi i blokiranje može biti privremeno. Nakon ponovnog pokretanja aplikacije, provjerite je li se status kontakta promijenio.

3. Provjerite broj telefona

Ako niste sigurni je li vas kontakt blokirao ili ne, možete provjeriti njihov broj telefona. Pokušajte ih nazvati ili im poslati SMS poruku. Ako poruka ili poziv uspije, to znači da niste blokirani. Ako poruka ne uspije ili dobijete poruku o nepostojećem broju, to može ukazivati na blokiranje.

4. Koristite druge metode komunikacije

Ako niste u mogućnosti pročitati blokirane poruke na Viber-u, možete pokušati koristiti druge metode komunikacije, poput e-pošte, poziva ili drugih poruka. Ovo može biti dobra alternativa ako ste blokirani na Viber-u i želite kontaktirati tu osobu.

Zapamtite da je važno poštovati tuđu privatnost i granice. Ako ste blokirani na Viber-u, možda postoji razlog za to, i najbolje je poštovati tu odluku i pokušati komunicirati na drugi način, ako je to moguće.

Kako pročitati blokirane poruke na Telegram-u?

Iako Telegram nudi značajku blokiranja korisnika kako bi se zaštitili od neželjenih poruka ili nepoželjnog kontakta, može biti frustrirajuće ako ste blokirani od strane nekoga i želite pristupiti porukama koje su vam poslane. Međutim, postoje neke metode koje možete isprobati kako biste pročitali blokirane poruke na Telegram-u.

You might be interested:  Kako Zaraditi 30000 Kuna

1. Korištenje alternativnih Telegram aplikacija

Postoje neke alternativne Telegram aplikacije koje možete isprobati kako biste pročitali blokirane poruke. Ove aplikacije često imaju dodatne značajke i mogućnosti koje Telegramova službena aplikacija ne nudi. Međutim, budite oprezni prilikom korištenja tih aplikacija jer neke od njih mogu biti nesigurne ili nepouzdane.

2. Pristupite porukama putem Telegramovog web sučelja

Telegram također nudi mogućnost pristupa svojim porukama putem web sučelja koje možete koristiti putem svog računala ili preglednika na mobilnom uređaju. Otvorite Telegramovu web stranicu (web.telegram.org) i prijavite se sa svojim Telegram korisničkim podacima. Iako ova metoda može omogućiti pristup vašim blokiranim porukama, nećete moći slati poruke ili koristiti druge značajke aplikacije.

3. Korištenje VPN-a

Korištenje virtualne privatne mreže (VPN) može vam pomoći da zaobiđete blokiranje i pristupite svojim blokiranim porukama. VPN mijenja vašu IP adresu i omogućuje vam pristup internetu putem drugih lokacija, što može prevariti Telegramov sustav blokiranja. Postoje mnoge usluge VPN-a dostupne na tržištu, pa odaberite jednu koja vam najviše odgovara i slijedite njihove upute za postavljanje VPN-a na svom uređaju.

Važna napomena: Korištenje VPN-a za zaobilazak blokiranja nije preporučeno, jer takve radnje mogu biti protivno pravilima Telegrama i povrijediti privatnost drugih korisnika. Koristite ovu metodu samo ako imate dobar razlog da pristupite blokiranim porukama, kao što je opasnost po vašu sigurnost.

4. Komunicirajte s blokiranim korisnikom putem zajedničkih grupa

Iako ne možete izravno vidjeti poruke koje vam je poslao blokirani korisnik, možete provjeriti ima li zajedničkih grupa na kojima ste oboje članovi. Ako ste aktivni u istim grupama kao i blokirani korisnik, možete vidjeti njegove poruke u grupi i odgovoriti na njih. Ovo može biti način za privremenu komunikaciju s blokiranim korisnikom sve dok ne riješite situaciju s blokiranjem.

Zaključak:

Budući da Telegram ima stroge sigurnosne mjere i štiti privatnost svojih korisnika, pročitati blokirane poruke može biti izazov. Međutim, s nekim alternativnim metodama možete pokušati dobiti pristup svojim blokiranim porukama. Međutim, važno je biti pažljiv i poštivati privatnost drugih korisnika prilikom korištenja ovih metoda.

FAQ:

Kako mogu pročitati blokirane poruke na WhatsAppu?

Nažalost, ne postoji način da pročitate blokirane poruke na WhatsAppu. Kada vas netko blokira, ne možete vidjeti njihove poruke, status ili online aktivnost.

Postoji li način da pročitam poruke od osobe koja me blokirala na Facebooku?

Ne, kada vas neko blokira na Facebooku, ne možete videti nikakve informacije o toj osobi niti im poslati poruke. Blokiranje garantira da ne možete komunicirati sa blokiranom osobom na bilo koji način putem Facebooka.

Postoji li način da pročitam poruke koje mi je osoba poslala, a koja me blokirala na Viberu?

Ne postoji način da pročitate poruke od osobe koja vas blokirala na Viberu. Kada vas netko blokira, sve poruke koje vam šalje ne dostavljaju se na vaš uređaj, a vi ne možete vidjeti niti odgovarati na njih.

Koje su najbolje aplikacije za otkrivanje blokiranih poruka na iPhoneu?

Postoji nekoliko aplikacija dostupnih na App Storeu koje tvrde da mogu otkriti blokirane poruke na iPhoneu, ali nijedna od njih nije pouzdana i većina ih zahtijeva da platite za korištenje. Stoga se preporučuje da se ne oslanjate na takve aplikacije jer ne postoje sigurni načini da se pročitaju blokirane poruke.

Mogu li pročitati blokirane poruke putem VPN-a?

Upotreba VPN-a neće vam omogućiti da pročitate blokirane poruke. VPN služi da vam pruži anonimnost i osigura vašu privatnost na internetu, ali neće vam omogućiti pristup sadržaju koji vam je zabranjen ili blokiran. Dakle, blokirane poruke nećete moći pročitati uz pomoć VPN-a.

Kako mogu znati jesam li blokiran na WhatsAppu?

Postoji nekoliko načina da provjerite jeste li blokirani na WhatsAppu. Prvo, možete provjeriti profilne informacije osobe koju sumnjate da vas je blokirala. Ako ne možete vidjeti njihovu sliku profila, status ili posljednji put viđen, to može značiti da ste blokirani. Također, možete pokušati poslati poruku toj osobi. Ako vam poruka ne dostigne zaokružene kvačice, vjerojatno ste blokirani. Međutim, ovi znakovi nisu 100% pouzdani, pa je najbolje provjeriti s druge osobe koja ima pristup profilu te osobe ili koristiti dodatne metode koje se spominju u ovom vodiču.