Kako provjeriti izbrisane poruke i pozive

Kako Provjerit Izbrisane Poruke I Pozive

Kako Provjerit Izbrisane Poruke I Pozive

U eri tehnologije i digitalne komunikacije, poruke i pozivi postali su sastavni dio našeg svakodnevnog života. Ipak, ponekad se može dogoditi da izbrišemo neku poruku ili propustimo dolazni poziv. Ali ne brinite! Postoji nekoliko načina kako možete provjeriti izbrisane poruke i pozive i vratiti ih nazad.

Jedan od načina kako provjeriti izbrisane poruke je korištenje funkcije oporavka poruka na mobilnim uređajima. Ovisno o operativnom sustavu vašeg uređaja, postoje različiti načini kako to učiniti. Na primjer, ako koristite iPhone, možete koristiti funkciju “Recently Deleted” koja vam omogućava da pregledate i vratite izbrisane poruke. Ako koristite Android telefon, možete iskoristiti aplikacije poput “Undeleter” koje vam pomažu u oporavku izbrisanih podataka.

Još jedan način kako provjeriti izbrisane poruke je putem aplikacija koje koristite za komunikaciju. Na primjer, popularna aplikacija WhatsApp omogućava korisnicima da oporave izbrisane poruke putem opcije “Restore”. Ova opcija automatski stvara sigurnosne kopije vaših razgovora, pa možete vratiti izbrisane poruke sa sigurnosnih kopija. Slične funkcije postoje i u drugim aplikacijama, kao što su Viber i Messenger.

Na kraju, ako ste izbrisali poruku ili propustili poziv na mobilnom uređaju, uvijek možete provjeriti i svoj telefonski račun. Na računu će biti prikazani detalji o svim pozivima i porukama koje ste primili i poslali. Tako možete provjeriti informacije o izbrisanom pozivu i kontaktirati osobu ponovno ili provjeriti sadržaj izbrisane poruke.

Contents

Kako pronaći izbrisane poruke i pozive?

Kako biste pronašli izbrisane poruke i pozive na svom uređaju, slijedite ove korake:

 1. Provjerite mapu smeća: U većini aplikacija za razmjenu poruka postoji mapa smeća ili mapa “Izbrisano” u kojoj se čuvaju izbrisane poruke. Provjerite tu mapu kako biste pronašli eventualno izbrisane poruke ili pozive.
 2. Koristite funkciju povratka: Neke aplikacije za razmjenu poruka imaju mogućnost vraćanja izbrisanih poruka ili poziva. Provjerite postavke aplikacije kako biste vidjeli ima li takva opcija i kako je možete koristiti.
 3. Provjerite aplikaciju za sigurnosne kopije: Ako ste sigurnosno kopirali svoj uređaj ili aplikaciju, možda ćete moći pronaći izbrisane poruke ili pozive u sigurnosnoj kopiji. Provjerite aplikaciju za sigurnosne kopije i pratite upute za povrat izbrisanih podataka.
 4. Kontaktirajte podršku aplikacije: Ako nijedna od prethodnih metoda nije uspjela pronaći izbrisane poruke ili pozive, možete se obratiti podršci aplikacije za dodatnu pomoć. Opišite svoj problem i pitajte ih je li moguće povratiti izbrisane podatke.

Važno je napomenuti da povrat izbrisanih poruka i poziva ne jamči uspjeh u svim slučajevima. Ovisno o aplikaciji i uvjetima brisanja, može biti teško ili nemoguće vratiti izbrisane podatke. Stoga je važno redovito izrađivati sigurnosne kopije svojih podataka kako biste izbjegli gubitak važnih poruka i poziva.

Pretraživanje arhive

Pretraživanje arhive

Kako biste pronašli izbrisane poruke i pozive, možete koristiti funkciju pretraživanja arhiviranih podataka. Ova opcija vam omogućuje pregled svih arhiviranih poruka i poziva i pronalaženje željenih informacija.

Evo koraka za pretraživanje arhive:

 1. Otvorite aplikaciju za poruke ili pozive na svom uređaju.
 2. Na vrhu ekrana, pritisnite ikonu za pretraživanje (obično prikazanu kao ikona lupe).
 3. U polje za pretraživanje unesite ključne riječi ili izraze koji se odnose na poruke ili pozive koje tražite.
 4. Pritisnite tipku za pretraživanje ili povucite prema dolje da biste pokrenuli pretraživanje.
 5. Aplikacija će prikazati rezultate pretraživanja na ekranu.

Ako želite dodatno filtrirati rezultate pretraživanja, možete koristiti naprednije opcije pretraživanja koje su dostupne u aplikaciji. Te opcije često omogućuju filtriranje rezultata po datumu, do/određenim kontaktima ili drugim parametrima koji vam omogućuju preciznije pretraživanje arhiviranih poruka i poziva.

Napomena: Pretraživanje arhive može biti korisno za pronalaženje izbrisanih poruka i poziva, ali nema garanciju da će sve informacije biti dostupne. Neki podaci mogu biti trajno izbrisani i više se ne mogu pronaći. Također, dostupnost opcije pretraživanja arhive može se razlikovati ovisno o aplikaciji koju koristite i načinu upravljanja arhiviranim podacima.

You might be interested:  Kako Vidjeti Lozinku Na Gmailu

U svakom slučaju, ako vam je potrebna veća preciznost u pronalaženju izbrisanih poruka i poziva, preporučuje se konzultiranje s stručnjakom za digitalnu forenziku ili kontaktiranje podrške aplikacije koju koristite.

Upotreba oporavka izbrisanih poruka

Kada izbrišete poruke sa svog uređaja, one se obično ne samo izbrišu s vašeg ekrana, već se često pohranjuju i u posebnom dijelu memorije nazvanom “korpa” ili “folder s obrisanim datotekama”. Ovaj dio memorije često nije odmah dostupan, ali može biti vraćen korištenjem odgovarajućih alata ili softvera. Evo nekoliko koraka o tome kako koristiti oporavak izbrisanih poruka:

Korak 1: Provjerite folder za smeće

Prvi korak u oporavku izbrisanih poruka je provjeriti folder za smeće ili korpu na svom uređaju. Otvorite folder za smeće i potražite izbrisane poruke koje želite oporaviti. Ako ih pronađete, jednostavno ih premjestite natrag u željeni mapu ili razgovor.

Korak 2: Korištenje softvera za oporavak

Ako ne možete pronaći izbrisane poruke u svojoj korpi ili folderu smeća, možete koristiti poseban softver za oporavak podataka. Postoji mnogo različitih opcija dostupnih na internetu, ali trebali biste biti oprezni pri odabiru softvera i provjeriti njegove recenzije i preporuke.

Jednom kada preuzmete i instalirate odabrani softver, slijedite upute na zaslonu kako biste pokrenuli postupak oporavka izbrisanih poruka. Ovisno o softveru, možda ćete morati povezati svoj uređaj sa svojim računalom ili slijediti dodatne korake kako biste skenirali uređaj i pronašli izbrisane poruke.

Korak 3: Proces oporavka

Kada softver završi skeniranje uređaja, prikazat će vam listu izbrisanih poruka koje su pronađene. Odaberite poruke koje želite oporaviti i slijedite upute za oporavak. Ovisno o softveru, možda ćete trebati odabrati mjesto na kojem želite pohraniti oporavljene poruke.

Varijacija sa kopijom sigurnosnih podataka

Ako ste izradili rezervnu kopiju svojih podataka prije nego što ste izbrisali poruke, možete pokušati vratiti izgubljene podatke iz sigurnosne kopije. Na većini uređaja postoji mogućnost vraćanja podataka s sigurnosne kopije. Otvorite postavke uređaja i potražite opciju za vraćanje sigurnosne kopije. Slijedite upute za vraćanje izbrisanih poruka iz sigurnosne kopije.

Upozorenje:

Postupak oporavka izbrisanih poruka može biti uspješan u mnogim slučajevima, ali ne uvijek. Mogu postojati situacije u kojima se izbrisane poruke ne mogu oporaviti ili su oštećene. Također, važno je napomenuti da korištenje softvera za oporavak može predstavljati rizik za sigurnost podataka i privatnost. Provjerite recenzije softvera i koristite pouzdane izvore prije nego što preuzmete ili instalirate bilo kakav softver za oporavak podataka.

Kao mjera predostrožnosti, uvijek je preporučljivo redovito izrađivati sigurnosne kopije svojih podataka kako biste izbjegli gubitak vrijednih poruka i informacija. Na taj način možete biti sigurni da ćete uvijek imati pristup važnim podacima, čak i ako slučajno izbrišete nešto na svom uređaju.

Korištenje metoda oporavka poziva

Kada izbrišete pozive s vašeg telefona, obično mislite da su zauvijek izgubljeni. Međutim, postoje neke metode koje možete koristiti za pokušaj oporavka izbrisanih poziva. Evo nekoliko metoda koje možete isprobati:

1. Upotreba aplikacija za oporavak podataka

Postoje aplikacije treće strane koje vam mogu pomoći u oporavku izbrisanih poziva sa svog telefona. Ove aplikacije mogu skenirati vaš uređaj i pokušati pronaći izbrisane podatke. Međutim, nemojte imati prevelika očekivanja jer se ne može garantirati uspješnost oporavka svih izbrisanih poziva.

2. Backup i vraćanje podataka

Ako redovito radite sigurnosne kopije telefona, možda ćete moći vratiti izbrisane pozive pomoću tih sigurnosnih kopija. Provjerite svoje sigurnosne postavke i potražite opciju za vraćanje izbrisanih podataka. Imajte na umu da će vraćanje iz sigurnosne kopije vjerojatno izbrisati sve nove podatke koji su se pojavili nakon izrade sigurnosne kopije.

3. Kontaktirajte svog operatora

U nekim slučajevima, vaš mobilni operater može imati mogućnost da oporavi izbrisane pozive sa svojih servera. Obratite se svom mobilnom operateru i objasnite situaciju. Mogu vam pružiti informacije o postupku oporavka i mogućnostima oporavka izbrisanih poziva.

4. Potražite pomoć stručnjaka

Ako su vam izbrisani pozivi vrlo važni i nijedna od predloženih metoda nije uspjela, možda je vrijedno potražiti pomoć stručnjaka. Postoje tvrtke koje se specijaliziraju za oporavak podataka s mobilnih uređaja. Kontaktirajte takvu tvrtku i objasnite svoj problem. Oni bi trebali moći pružiti profesionalnu pomoć i pokušati oporaviti izbrisane pozive.

Imajte na umu da učinkovitost metoda oporavka poziva može varirati ovisno o uređaju, operativnom sustavu i vremenskom periodu koji je prošao od brisanja poziva. Uvijek je najbolje redovito raditi sigurnosne kopije podataka kako biste smanjili mogućnost gubitka važnih informacija.

Korisni softver za oporavak

Kada izgubite ili izbrišete poruke ili pozive sa svog smartphone uređaja, može biti vrlo frustrirajuće. Međutim, postoji nekoliko korisnih softvera koji vam mogu pomoći da oporavite izbrisane poruke i pozive. Ovi softveri koriste napredne tehnike za oporavak podataka kako bi vam pomogli da povratite izgubljene informacije.

You might be interested:  Koji Bluetooth Zvucnik Kupiti

1. Dr.Fone

Jedan od najpopularnijih softvera za oporavak izgubljenih podataka je Dr.Fone. Ovaj softver omogućuje vam oporavak izbrisanih poruka, poziva, kontakata, fotografija, videa i drugih podataka sa vašeg smartphone uređaja. Dr.Fone je kompatibilan sa svim glavnim operativnim sistemima kao što su Android i iOS.

2. iMobie PhoneRescue

PhoneRescue je još jedan koristan softver za oporavak podataka. Ovaj softver vam omogućuje oporavak izbrisanih poruka, poziva, kontakata, fotografija, aplikacija i drugih podataka. PhoneRescue također nudi nekoliko različitih načina oporavka, uključujući direktno oporavljanje sa uređaja, oporavak putem sigurnosnih kopija iCloud-a i oporavak putem sigurnosnih kopija iTunes-a.

3. Tenorshare UltData

Tenorshare UltData je još jedan koristan softver za oporavak izgubljenih podataka. Ovaj softver omogućuje vam oporavak izbrisanih poruka, poziva, kontakata, fotografija, videa i drugih podataka sa vašeg smartphone uređaja. Tenorshare UltData je kompatibilan sa brojnim smartphone uređajima, uključujući iPhone, iPad, iPod, Android telefone i tablete.

4. FonePaw Android Data Recovery

FonePaw Android Data Recovery je softver koji je specijaliziran za oporavak izgubljenih podataka sa Android uređaja. Ovaj softver vam omogućuje oporavak izbrisanih poruka, poziva, kontakata, fotografija, videa, audio datoteka i drugih podataka. FonePaw Android Data Recovery podržava širok spektar Android uređaja i verzija operativnog sistema.

Ovih četiri softvera su samo neki od mnogih dostupnih na tržištu. Kada koristite softver za oporavak, važno je da budete oprezni i pažljivi kako biste izbjegli moguće gubitke podataka ili probleme sa uređajem. Uvijek je preporučljivo prvo izvršiti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja softvera za oporavak.

Restauracija iz sigurnosne kopije

Ako ste ranije napravili sigurnosnu kopiju svog uređaja, možete pokušati obnoviti izbrisane poruke i pozive s tog određenog vremenskog perioda.

Kako obnoviti izbrisane poruke i pozive iz sigurnosne kopije:

 1. Spojite svoj uređaj na računalo putem USB kabela.
 2. Otvorite softver za upravljanje uređajem, poput iTunes-a ili Finder-a.
 3. Pronađite opciju za vraćanje iz sigurnosne kopije i odaberite sigurnosnu kopiju koju želite obnoviti.
 4. Započnite postupak obnove iz sigurnosne kopije i pričekajte da se završi.
 5. Kada završi obnova, provjerite jesu li izbrisane poruke i pozivi ponovno dostupni na vašem uređaju.

Važno je napomenuti da će postupak obnove iz sigurnosne kopije vratiti sve podatke sa sigurnosne kopije, što znači da će se možda izgubiti podaci koji su dodani nakon posljednje sigurnosne kopije.

Također, pazite da odaberete ispravnu sigurnosnu kopiju koja sadrži izbrisane poruke i pozive koje želite obnoviti.

Ako nemate sigurnosnu kopiju svog uređaja ili ako sigurnosna kopija ne sadrži izbrisane poruke i pozive, može biti teže ili čak nemoguće obnoviti te podatke.

Preporučuje se redovno izrađivati sigurnosne kopije svog uređaja kako biste bili spremni za takve situacije.

Provjera postavki aplikacija

1. Provjerite dozvole aplikacija

Prva stvar koju trebate provjeriti su dozvole koje ste dali aplikaciji. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Otvorite postavke vašeg mobilnog uređaja.
 2. Idite na “Aplikacije” ili “Aplikacijski manager”.
 3. Pronađite aplikaciju za koju želite provjeriti dozvole i otvorite je.
 4. Kliknite na “Dozvole” ili “Permissions”.
 5. Provjerite jesu li sve potrebne dozvole omogućene.

2. Provjerite postavke aplikacija

Pored dozvola, također je važno provjeriti postavke aplikacije. Evo kako to možete učiniti:

 1. Otvorite aplikaciju za koju želite provjeriti postavke.
 2. Pronađite opciju “Postavke” ili “Settings” (obično označeno ikonom zupčanika).
 3. Pregledajte dostupne postavke i provjerite jesu li one koje se odnose na poruke i pozive ispravno konfigurirane.

3. Provjerite postavke operativnog sustava

Pored postavki aplikacija, također je važno provjeriti postavke operativnog sustava vašeg mobilnog uređaja. Evo kako to možete učiniti:

 1. Otvorite postavke vašeg mobilnog uređaja.
 2. Pronađite opciju koja se odnosi na poruke i pozive (na primjer, “Poruke” ili “Komunikacija”).
 3. Pregledajte dostupne postavke i provjerite jesu li one ispravno konfigurirane.

4. Provjerite postavke mreže

Ako imate problema s prikazivanjem izbrisanih poruka i poziva, možda je problem u postavkama mreže. Evo kako to možete provjeriti:

 1. Otvorite postavke vašeg mobilnog uređaja.
 2. Pronađite opciju “Mreže” ili “Networks”.
 3. Pregledajte dostupne postavke i provjerite jesu li one pravilno konfigurirane.

5. Kontaktirajte podršku aplikacije

Ako ste provjerili sve gore navedene korake i još uvijek imate problema, najbolje je kontaktirati podršku aplikacije. Oni će vam moći pružiti dodatne informacije i pomoći riješiti vaše probleme sa izbrisanim porukama i pozivima.

Povezivanje s korisničkom podrškom

Ponekad se suočavamo s raznim problemima prilikom provjeravanja izbrisanih poruka i poziva na našem uređaju. U takvim slučajevima, možemo se obratiti korisničkoj podršci kako bismo dobili potrebnu pomoć. Evo nekoliko načina kako se možemo povezati s korisničkom podrškom:

1. Telefonski broj podrške

Jedan od najčešćih načina da se povežemo s korisničkom podrškom je putem telefonskog broja podrške. Obično pružatelji usluga imaju poseban telefonski broj kojeg možemo nazvati kako bismo dobili podršku. Na telefonskom pozivu možemo jasno objasniti naš problem i dobiti savjete od stručnjaka koji rade u korisničkoj podršci.

2. Slanje e-pošte

Još jedan način povezivanja s korisničkom podrškom je slanje e-pošte. U većini slučajeva, pružatelji usluga imaju poseban e-poštanski adresa posebno za korisničku podršku. Možemo koristiti ovu adresu kako bismo poslali naš problem i pitanja. Ovaj način nam omogućava da jasno objasnimo problem i dobijemo pisanu dokumentaciju za buduću referencu.

You might be interested:  Što Je Europska Unija

3. Live chat

Mnogi pružatelji usluga također nude opciju “live chat”, gdje možemo razgovarati s predstavnikom korisničke podrške putem poruka uživo. Ova opcija omogućava da razgovaramo u stvarnom vremenu s korisničkom podrškom kako bismo brzo dobili rješenja za naše probleme.

4. Podrška putem društvenih mreža

Mreže kao što su Facebook i Twitter često nude podršku putem poruka na svojim platformama. Možemo izravno kontaktirati korisničku podršku putem društvenih mreža kako bismo dobili pomoć. Ova opcija je popularna jer omogućuje javnu komunikaciju, a naše pitanje može se vidjeti i drugim korisnicima.

5. Online članci i forumi

Na web stranicama pružatelja usluga ili forumima često postoje online članci i forumi koji sadrže informacije i odgovore na najčešća pitanja korisnika. Prije nego što se povežemo s korisničkom podrškom, možemo provjeriti ove izvore kako bismo vidjeli postoji li već objavljeni odgovor na naše pitanje.

Uz ove načine, možemo se osloniti na korisničku podršku kako bismo dobili potrebnu pomoć oko provjere izbrisanih poruka i poziva.

Korištenje posebnih alata za oporavak

Ukoliko želite oporaviti izbrisane poruke i pozive na vašem uređaju, možete koristiti posebne alate za oporavak podataka. Ovi alati omogućavaju pristup izbrisanim datotekama i vraćanje podataka koji su bili izgubljeni.

Postoji nekoliko popularnih alata za oporavak podataka koji su dostupni na tržištu. Evo nekih od njih:

 1. Dr.Fone: Ovaj alat je jedan od najčešće preporučenih alata za oporavak podataka. Omogućava vam oporavak izbrisanih poruka, poziva, kontakata i drugih podataka s vašeg telefona.
 2. PhoneRescue: PhoneRescue je još jedan popularan alat za oporavak podataka koji podržava različite vrste podataka kao što su poruke, kontakti, fotografije, videozapisi i još mnogo toga. Također vam omogućava oporavak podataka s vašeg uređaja ili sigurnosne kopije.
 3. dr.fone – Android Data Recovery: Ovaj alat je posebno dizajniran za Android uređaje i omogućava vam oporavak izgubljenih poruka, poziva, datoteka, kontakata i drugih podataka. Može raditi s različitim brendovima Android telefona, kao što su Samsung, HTC, LG, Motorola i mnogi drugi.

Kada koristite ove alate, važno je slijediti upute i pratiti korake oporavka podataka. Oprezno pročitajte korisnički priručnik i zapamtite da je uspješnost oporavka podataka ovisi o mnogim faktorima, uključujući i to koliko je vremena prošlo od izgube podataka.

Preporučuje se da odmah prekinete s upotrebom uređaja kako biste povećali šanse za uspješnim oporavkom podataka.

Korištenje posebnih alata za oporavak podataka može biti korisno u mnogim situacijama, ali nemojte se oslanjati samo na to. Redovito izrađujte sigurnosne kopije vaših podataka kako biste se zaštitili od gubitka podataka i osigurali da uvijek imate dostupnost važnih informacija.

FAQ:

Kako mogu provjeriti izbrisane poruke?

Da biste provjerili izbrisane poruke na svojim uređajima, možete koristiti program za oporavak podataka ili aplikacije za oporavak poruka. Ove aplikacije mogu skenirati vaš uređaj i pronaći izbrisane poruke koje mogu biti vraćene.

Kako mogu provjeriti izbrisane pozive?

Da biste provjerili izbrisane pozive, možete koristiti program za oporavak podataka ili aplikaciju za oporavak poziva. Ova vrsta aplikacije može pristupiti vašem telefonskom dnevniku i pronaći izbrisane pozive koje možete pregledati i obnoviti.

Koje aplikacije preporučujete za provjeru izbrisanih poruka i poziva?

Postoje mnoge aplikacije za provjeru izbrisanih poruka i poziva, ali neke popularne opcije uključuju “Dr.Fone”, “iMobie PhoneRescue”, “Coolmuster” i “FonePaw”. Ove aplikacije imaju dobre povratne informacije korisnika i mogu vam pomoći u pronalaženju i obnavljanju izbrisanih poruka i poziva.

Mogu li provjeriti izbrisane poruke ili pozive bez upotrebe dodatne aplikacije?

Da, postoji mogućnost da koristite bekap podataka ili sinhronizaciju sa oblakom da biste pristupili izbrisanim porukama ili pozivima. Ako imate omogućenu automatsku sinhronizaciju ili redovito izrađujete bekap podataka, možete se prijaviti na svoj račun na oblaku i provjeriti da li su izbrisane poruke ili pozivi tamo sačuvani.

Morate li imati pristup fizičkom uređaju da biste provjerili izbrisane poruke ili pozive?

Obično je potrebno da imate fizički pristup uređaju kako biste mogli koristiti aplikacije ili programe za provjeru izbrisanih poruka i poziva. Međutim, ako koristite sinhronizaciju sa oblakom ili imate bekap podataka, možete pristupiti izbrisanim podacima putem računara ili drugog uređaja.

Kako mogu provjeriti izbrisane poruke na svom telefonu?

Da biste provjerili izbrisane poruke na svom telefonu, prvo provjerite koristite li aplikaciju koja automatski sprema izbrisane poruke. Ako ne, postoje razne aplikacije i softveri koji vam mogu pomoći u oporavku izbrisanih poruka. Možete pretražiti i koristiti različite metode oporavka podataka, ovisno o vrsti telefona koji koristite.

Je li moguće provjeriti izbrisane pozive na svom telefonu?

Da, moguće je provjeriti izbrisane pozive na svom telefonu. Najjednostavniji način je provjeriti povijest poziva na vašem telefonu, koja bi trebala sadržavati informacije o svim dolaznim i odlaznim pozivima. Ako ste slučajno izbrisali povijest poziva, postoje i određene aplikacije i softveri koji vam mogu pomoći u oporavku izbrisanih poziva.