Kako se crta medo - savjeti i tehnike crtanja medvjeda

Kako Se Crta Medo

Kako Se Crta Medo

Danas želimo podijeliti nekoliko savjeta i tehnika za crtanje medvjeda. Medvjedi su omiljeni likovi mnogim ljudima i često ih možemo vidjeti u knjigama, crtanim filmovima i igračkama. Crtanje medvjeda može biti zabavno i opuštajuće, a uz malo vježbe i pažnje, možete postići sjajne rezultate.

Kada počinjete crtati medvjeda, prvo je važno razumjeti njegov oblik tijela. Medvjedi imaju veliku glavu i okrugli trup, s kratkim nogama i dugim rukama. Jedna od tehnika koju možete koristiti za crtanje medvjeda je stvaranje osnovnih oblika poput kruga za glavu i trupa, te ovala za ruke i noge.

Nakon što ste stvorili osnovne oblike, možete početi dodavati detalje. Medvjedi obično imaju male, okrugle uši i velike oči. Dodajte ove detalje pažljivo, koristeći zaobljene linije kako biste stvorili meki i plišani izgled. Također možete dodati i male nosiće i usta kako biste dovršili izgled medvjeda.

Kada završite s dodavanjem detalja na glavi, pređite na tijelo medvjeda. Nacrtajte zaobljene linije kako biste prikazali oblik i skulpturu tijela. Možete koristiti sjenčanje ili bojanje kako biste postigli dubinu, stvarajući sjene ispod trupa medvjeda. Na kraju, ne zaboravite crtati ruke i noge, koristeći zaobljene linije kako biste stvorili mekoću i pokretljivost.

Sada kada znate nekoliko savjeta i tehnika za crtanje medvjeda, vrijeme je da isprobate sami. Ne bojte se eksperimentirati i pronaći svoj vlastiti stil. Crtanje medvjeda može biti izazovno na početku, ali s vježbom i upornosti, moći ćete nacrtati medvjede sa samopouzdanjem i zadovoljstvom.

Kako crtati medvjeda – savjeti i tehnike

1. Priprema i materijali

Da biste nacrtali medvjeda, prvo ćete trebati sljedeće materijale:

 • Papir
 • Olovka
 • Gumica
 • Bojice ili olovke u smeđim bojama

2. Počnite s osnovnim oblikom

Započnite crtež medvjeda crtanjem osnovnog oblika. To može biti ovalni ili kružni oblik koji će predstavljati tijelo i glavu medvjeda.

Koristite lagane poteze olovkom kako biste stvorili oblik, tako da ga možete jednostavno izbrisati ako trebate promijeniti nešto.

3. Dodajte detalje lica

Kada imate osnovni oblik, možete dodati detalje lica medvjeda. To uključuje oči, nos i uši.

Uši medvjeda su obično okrugle i malo zašiljene. Nos može biti trokutasti oblik, a oči su obično dvije male crne točkice.

4. Nacrtajte tijelo

Nakon što ste dodali detalje lica, možete nacrtati tijelo medvjeda. Tijelo medvjeda obično izgleda kao veliki oval ispod glave.

Nemojte zaboraviti dodati šape medvjeda. Šape također mogu biti ovalne i posjedovati kandže.

5. Dodajte dlaku

Da biste prikazali dlaku medvjeda, možete koristiti kratke poteze olovkom ili bojicama u smeđim bojama.

Možete koristiti tamnu smeđu boju za veće površine dlake i svjetliju smeđu boju za manje detalje kao što su vrhovi dlaka.

You might be interested:  Što Je Hipotekarni Kredit

6. Završni detalji

Kada završite s glavnim dijelovima medvjeda, možete dodati završne detalje, kao što su sjaj u očima, sjena ili bilo koji drugi detalji koji će poboljšati vaš crtež.

Sada kada znate osnovne korake za crtanje medvjeda, isprobajte ih sami i pustite mašti na volju.

Izbor materijala i alata

Da biste nacrtali medvjeda, trebat će vam određeni materijali i alati. Evo popisa stvari koje će vam biti potrebne:

 • Papir za crtanje – preporučuje se deblji papir za dobar osjećaj i kontrolu olovkom.
 • Olovka – koristite olovku srednje tvrdoće kako biste mogli lako izbrisati pogreške i kontrolirati pritisak.
 • Gumica – gumica je važan alat za ispravljanje pogrešaka i čišćenje linija.
 • Bojice – možete koristiti bojice ili druge boje kako biste obojali medvjeda nakon što završite s crtežom.
 • Flomasteri – ovi markeri su dobri za izražajne i tamnije linije.
 • Šestar i ravnilo – ovi alati mogu vam pomoći u crtanju ravni i ravnomjernih linija.

Imajte na umu da je ovo samo osnovni popis materijala i alata koje možete koristiti za crtanje medvjeda. Ako imate bilo kakve druge omiljene alate za crtanje, slobodno ih upotrijebite kako biste dobili željeni rezultat.

Početak crtanja medvjeda

Kako biste započeli crtanje medvjeda, prvo morate pripremiti svoje materijale. Evo nekoliko osnovnih koraka:

 1. Nabavite papir i olovku.
 2. Prvo ćemo crtati glavu medvjeda. Počnite s jednim velikim pravokutnikom koji će predstavljati glavu.
 3. Dodajte dvije male kružnice na vrhu pravokutnika. To će biti uši medvjeda.
 4. Ispod glave, nacrtajte još jedan pravokutnik koji će predstavljati tijelo medvjeda.
 5. Zatim, nacrtajte četiri linije koje će predstavljati udove medvjeda. Dvije linije idu dolje iz tijela, a dvije linije idu prema gore iznad tijela.

Na kraju, možete dodati detalje i izbrisati nepotrebne linije kako biste stvorili više realističan izgled medvjeda. Neka vaša mašta i kreativnost vode dok crtate medvjeda!

Prvi korak – oblikovanje tijela medvjeda

Za početak crtanja medvjeda, važno je pravilno oblikovati njegovo tijelo. Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći u tome:

 1. Pripremite alate: Trebat će vam olovka, gumica i papir. Ako želite, možete koristiti i bojice ili druge materijale za bojenje.
 2. Nacrtajte oblik tijela: Počnite crtanjem velikog okruglog oblika koji će predstavljati tijelo medvjeda. Možete ga staviti na sredinu papira ili na vrh, ovisno o tome kako želite postaviti medvjeda.
 3. Dodajte glavu: Na vrhu tijela, nacrtajte manji kružni oblik koji će predstavljati glavu medvjeda. Pripazite da bude dovoljno velik u odnosu na tijelo.
 4. Nacrtajte uši: S obje strane glave, nacrtajte dvije male zakrivljene linije koje će predstavljati uši medvjeda. Uši mogu biti okrugle, trokutaste ili s nekim drugim oblikom, ovisno o stilu koji želite postići.
 5. Dodajte oči i nos: Na licu medvjeda, nacrtajte dvije male kružne oblike koji će predstavljati oči. Možete dodati krug za nos između njih, ili samo nacrtajte mali trokutasti oblik.
 6. Nacrtajte usta i ostale detalje: Ispod očiju, nacrtajte zakrivljenu liniju koja će predstavljati usta medvjeda. Možete dodati i druge detalje kao što su obrve, zubi ili brkovi, ako želite.
 7. Dodajte šape: Nacrtajte četiri zakrivljene linije ispod tijela medvjeda koje će predstavljati prednje i stražnje šape. Možete dodati prste na šapama, ako želite.
 8. Pojačajte linije: Sada kad imate osnovnu strukturu medvjeda, pojačajte crte olovkom kako bi bile vidljivije i izražajnije.
 9. Obrišite nepotrebne linije: Koristite gumicu da obrišete sve nepotrebne linije i konture koje su vam više ne potrebne.
You might be interested:  Kako Nauciti Psa Da Ne Mokri Po Kuci

Slijedeći ove korake, bit ćete korak bliže stvaranju lijepe i realistične slike medvjeda. Slobodno eksperimentirajte sa stilom i detaljima kako biste postigli željeni izgled medvjeda.

Drugi korak – crtanje glave medvjeda

Da biste nacrtali glavu medvjeda, slijedite ove korake:

 1. Prvo, nacrtajte oval koji će predstavljati osnovni oblik glave. Ovaj oval će biti okvir na kojem ćemo graditi ostale detalje.
 2. Zatim, dodajte dva manja ovalska oblika na gornjem dijelu većeg ovalu. Ovi oblici će predstavljati uši medvjeda.
 3. Potom, nacrtajte dva veća ovalna oblika ispod prvog ovalu. Ovi oblici će predstavljati oči medvjeda. U unutrašnjosti očiju možete nacrtati manje krugove, kako bi oči bile realističnije.
 4. Na donjem dijelu glave, nacrtajte duge zakrivljene linije koje će predstavljati medvjedovu njušku.
 5. Naposljetku, dodajte male kružne oblike koji će predstavljati nos i usta medvjeda.

Kada završite s crtanjem glave medvjeda, slijedite daljnje korake kako biste dovršili svoj crtež medvjeda.

Treći korak – dodavanje šapa i repa

Sada ćemo naučiti kako dodati šape i rep na našeg medvjeda. Ove dodatne crtice će doprinijeti stvaranju realističnog izgleda medvjeda.

Dodavanje šapa

Da bismo dodali šape, slijedite ove korake:

 1. Na donji dio tijela medvjeda, blizu donje crte trbuha, nacrtajte dvije male polukružne linije.
 2. Na kraju svake polukružne linije nacrtajte ovalne oblike koji će predstavljati šape medvjeda.
 3. Okrugle linije koje spojite s ovalima će predstavljati prelaze između šapa i tijela medvjeda.

Dodavanje repa

Da bismo dodali rep medvjeda, slijedite ove korake:

 1. Nacrtajte dugu, zakrivljenu liniju na stražnjem dijelu tijela medvjeda.
 2. Na kraju zakrivljene linije nacrtajte malu kuglu koja će predstavljati rep.

Kada završite s dodavanjem šapa i repa, medvjed će izgledati još realističnije i popunjeniji. Nastavite slijediti naše korake kako biste dovršili crtež medvjeda.

Dodavanje detalja – oči, nos i uši medvjeda

Za crtanje medvjeda, osim osnovnih linija i oblika tijela, trebamo dodati neke važne detalje koji će mu dati karakterističan izgled. To uključuje oči, nos i uši medvjeda.

Oči

Medvjedi obično imaju velike i tamne oči. Da biste dočarali njihov izraz, možete koristiti dvije okrugle crne točkice unutar njihovih glava. Postavite ih nešto bliže nosu kako biste istaknuli medvjedov pogled.

Nos

Nos medvjeda može biti predstavljen kao mala trokutasta crna površina između očiju. Možete ga nacrtati ispod očiju, u sredini medvjedove glave. Ili ga možete napraviti većim i postaviti ga više prema vrhu snimke, što će dati medvjedu drugačiji izraz.

Uši

Medvjedove uši su obično vrlo karakteristične. One mogu biti velike i zaobljene. Možete ih nacrtati na vrhu medvjedove glave, s jednom na svakoj strani. Dočarajte njihovo oblikovanje s koristeći manje linije i oblike unutar njih, kako biste naglasili teksturu ušiju.

Sada kada ste dodali oči, nos i uši medvjeda, možete dovršiti svoj crtež ili nastaviti dodavati dodatne detalje kao što su šape, rep i krzno. Improvizirajte i eksperimentirajte s različitim tehnikama kako biste stvorili jedinstvenog medvjeda.

Bojanje medvjeda

Kada ste završili sa crtanje medvjeda, možete odabrati boje za obojiti sliku. Bojanje medvjeda može biti zabavno i kreativno iskustvo.

Koraci za bojanje medvjeda:

 1. Odaberite boje: Najprije odaberite boje koje želite koristiti za bojanje medvjeda. Možete koristiti bojice, flomastere, vodene boje ili druge vrste boja po izboru.
 2. Počnite s konturama: Počnite bojati medvjeda koristeći lagane poteze kako biste dodali konture tijela, glave, šapa i drugih dijelova medvjeda. Možete koristiti smeđu ili sivu boju za konture.
 3. Bojite slojevito: Nakon što ste dodali konture, možete početi dodavati boje u slojevima. Za medvjeda, možete koristiti smeđe nijanse kako biste stvorili realističan izgled. Počnite bojiti s laganim bojama i postupno dodajte tamnije nijanse da biste stvorili dubinu i sjenu.
 4. Dodajte detalje: Kada se osnovne boje slojevito nanesu, možete dodati dodatne detalje poput očiju, nosa, ušiju i dlaka. Koristite manje četkice i precizne poteze kako biste stvorili ove detalje.
 5. Sjenčanje i miješanje boja: Da biste stvorili dubinu i dimenziju, možete koristiti tehniku sjenčanja i miješanja boja. Lagano prelazite preko boja kako biste uklonili oštre prijelaze i stvorili glatke prijelaze boje.
 6. Završni dodiri: Kada ste zadovoljni s bojama i detaljima medvjeda, možete dodati završne dodire poput sjaja na očima, sjaja na nosu ili sjaja na kaputu medvjeda. Ovo će dodati dodatnu dimenziju i sjaj vašem crtežu.
You might be interested:  Kako Napisat Zahtjev Za Zastaru

Bojanje medvjeda može biti izazovno, ali s praksom možete postići prekrasne rezultate. Budite kreativni i uživajte u procesu stvaranja umjetnosti.

Završni dodiri i popravci

Kada ste završili sa iscrtavanjem medvjeda, vreme je da napravite nekoliko završnih dodira i popravki kako bi vaš crtež izgledao još bolje. Evo nekoliko saveta i tehnika koje možete primeniti:

1. Dodajte detalje na licu medvjeda

Da biste dodali više izraza na licu medvjeda, možete crtati tanke zakrivljene linije iznad očiju kako biste napravili obrve. Takođe, dodajte nekoliko malih krugova iznad očiju kako biste stvorili sjaj u očima medvjeda. Za nos, možete dodati mali trokut ispod očiju, i liniju koja povezuje nos i usta. Za usta, crtajte kratke zakrivljene linije ispod nosa da biste nacrtali osmeh.

2. Dodajte senke i svetlosti

Da biste dodali dubinu svom crtežu, možete koristiti senke i svetlosti. Koristite olovku ili boju tamniju od ostatka medvjeda i senčite neka područja koja su u hladu, kao što su donji deo glave, iza ušiju i između ruku i tela. Za svetlije delove medvjeda, koristite belu olovku ili boju kako biste istakli vrhove ušiju, vrhove nogu i nos.

3. Popravite proporcije i linije

Ako primetite da neke proporcije nisu tačne ili da neke linije nisu ravne, možete ih popraviti gumicom ili prekojiti preko njih novom linijom. Budite strpljivi i pažljivo prilagođavajte crteže prema potrebi.

4. Dodajte detalje na telo medvjeda

Da biste dodali dodatne detalje na telo medvjeda, možete crtati zakrivljene linije kako biste naglasili prelaze između delova tela ili dlaku medvjeda. Takođe možete dodati male krugove ili tačkice kako biste prikazali dlačice na telu.

5. Proverite proporcije

5. Proverite proporcije

Nakon što ste završili sa svim završnim dodirima i popravcima, preporučljivo je još jednom proveriti proporcije medvjeda. Uverite se da su glava i telo u pravilnom odnosu, kao i da su noge i ruke pravilno postavljene. Ako uočite bilo kakve greške, popravite ih pre nego što završite crtež.

Sada kada ste završili sa završnim dodirima i popravcima, možete biti ponosni na svoj crtež medvjeda! Nadamo se da su vam ovi saveti i tehnike bili od pomoći i da ćete uživati u procesu crtanja i stvaranju svog medvjeda.

FAQ:

Koje su tehnike crtanja medvjeda?

Postoji nekoliko tehnika crtanja medvjeda. Možete koristiti tehniku olovke i papira, akvarel, ulje na platnu ili digitalnu tehniku crtanja.

Koje boje mogu koristiti za crtanje medvjeda?

Za crtanje medvjeda možete koristiti smeđu, crnu, bijelu i različite nijanse smeđe boje kako biste dobili realističan izgled medvjeda. Također, možete koristiti zelenu za pozadinu ili druge boje koje će dodatno istaknuti medvjeda.