Kako se crta slon: jednostavan vodič sa korak-po-korak uputama

Kako Se Crta Slon

Kako Se Crta Slon

Crtež slona može biti fascinantan i inspirativan zadatak za sve koji vole crtati. Uz malo vježbe i pažnje prema detaljima, možete stvoriti prekrasan crtež slona koji će oduševiti sve koji ga vide!

Da biste počeli crtanje slona, trebat ćete osnovne materijale poput olovke, papira i gumice. Možete odabrati crni ili grafitni olovku za skiciranje početnih linija, a zatim dodati boje ili završiti crtež samo s olovkom. Odaberite svoj omiljeni stil i budite kreativni!

Prvi korak je skiciranje osnove tijela slona. Počnite s crtanjem glave slona, koristeći oblike poput kruga i pravokutnika. Zatim, nacrtajte tijelo slona, pazeći na proporcije i udaljenosti između dijelova tijela. Možete koristiti ravne linije ili zaobljene linije, ovisno o stilu koji želite postići.

Nakon što ste završili s tijelom, vrijeme je za dodavanje detalja. Nacrtajte velike uši slona, kao i oči, nos i usta. Dodajte rep i noge, koji će pružiti dodatnu stabilnost i dinamiku crtežu. Ne zaboravite staviti i bore na tijelo slona kako biste mu dali realističan izgled. Možete koristiti gumicu kako biste izbrisali početne linije i napravili crtež čistim i urednim.

Uključite svoju maštu i eksperimentirajte s različitim stilovima i tehnikama crtanja slona. Možete dodati sjene i detalje kako biste crtež učinili još zanimljivijim i realističnijim. Nemojte se bojati pogrešaka – one su samo dio procesa učenja i napredovanja. Zabavite se dok crtanje slona i uživajte u rezultatu vašeg rada!

Kako se crta slon

Korak 1: Priprema materijala

Prije nego što započnete s crtežom, osigurajte da imate sve potrebne materijale:

 • Papir za crtanje
 • Olovka ili olovka za crtanje
 • Gumica

Korak 2: Početak crtanja

Započnite crtanje slona tako da nacrtate veliki ovalni oblik za tijelo slona. To će biti osnova na kojoj ćete graditi ostatak crteža.

Korak 3: Kretanje prema naprijed

Nacrtajte dvije male zakrivljene linije kao vodilice za prednje noge slona. Zatim, iz nadvojevanja iznad ovala, nacrtajte duguljaste zakrivljene linije za vodilice za leđa slona.

Korak 4: Detalji

Dodajte detalje kao što su glava, uši, oči i rep slona. Budite sigurni da pravilno oblikujete ove dijelove kako bi izgledali kao detalji slona.

Korak 5: Oblikovanje slona

Nakon što ste dodali sve detalje, koristite svoje olovke kako biste pravilno oblikovali tijelo slona. Naglasite zakrivljene karakteristike i obris slona.

Korak 6: Bojenje

Ako želite, sada možete obojiti vašeg slona. Upotrijebite boje po želji i nanesite ih ravnomjerno na tijelo slona. Možete odabrati boje koje biste željeli, ali tradicionalne boje slona su sive i smeđe.

You might be interested:  Kako Se Crta Vjeverica

Slon je sada gotov! Uživajte u svom crtežu slona i budite ponosni na svoju umjetnost!

Oprema za crtanje slona

 • Papir – Za crtanje slona potrebno vam je glatko papirno platno ili list papira veličine A4.
 • Olovka – Olovka je neophodna za pravljenje skica i osnovnih linija koje će vam pomoći da stvorite oblik slona.
 • Guma – Guma će vam omogućiti da ispravite greške i napravite promene na crtežu slona.
 • Obojice – Možete koristiti obojice da obojite crtež slona. Odaberite boje koje su vam najdraže i koje želite da koristite za oživljavanje slona na papiru.
 • Četkica i vodene boje – Ako volite raditi sa vodenim bojama, možete koristiti četkicu i vodene boje kako biste dodali boje slonu na crtežu.

Za crtanje slona možete koristiti i druge materijale koje volite i koji će vam pomoći da stvorite željeni efekat. Važno je biti kreativan i igrati se sa različitim tehnikama i materijalima kako biste stvorili jedinstven crtež slona.

Početak crtanja slona

Korak 1: Priprema materijala

Prije nego što počnete crtati slona, potrebno je pripremiti sve potrebne materijale. Za početak vam treba:

 • Papir
 • Olovka
 • Gumica
 • Obojice

Korak 2: Skiciranje osnovnih oblika slona

Započnite crtanje slona tako što ćete skicirati osnovne oblike. Počnite crtati veliki krug koji će predstavljati tijelo slona. Zatim dodajte manju elipsu na vrhu kruga za glavu slona. Za slušalice možete dodati dvije male kružne oblike s obje strane vrha elipse. Onda skicirajte dugačku zakrivljenu liniju dolje od tijela slona za rep. Na kraju dodajte četiri kratke zakrivljene linije za noge slona.

Korak 3: Dodavanje detalja

Kada završite sa skiciranjem osnovnih oblika slona, vrijeme je da dodate detalje. Počnite dodavati elemente lica slona, poput očiju, ušiju, nosa i usta. Onda dodajte bore na tijelu slona kako biste ga učinili realističnijim. Na kraju, dodajte biste i rep slona.

Pravilan oblik glave slona

Pravilan oblik glave slona je ključan za crtanje realističnog prikaza ovog divnog stvorenja. Evo kako možete postići pravilan oblik glave slona korak po korak:

Korak 1: Nacrtajte osnovne oblike

Za početak, nacrtajte ovalni oblik koji će predstavljati glavu slona. Ovaj oval bi trebao biti malo širi na vrhu nego na dnu.

Nakon toga, na vrhu ovala nacrtajte manji oval koji će predstavljati gornji dio slonove glave, poznat kao lubanja. Lubanja bi trebala biti lagano zakrivljena prema naprijed.

Korak 2: Dodajte uši i rogove

Nacrtajte dvije velike uši sa svake strane glave slona. Uši trebaju biti lagano zakrivljene i trebaju prekrivati gornji dio lubanje.

Također, dodajte male rogove iznad svake uši. Rogovi bi trebali biti ravni i usmjereni prema gore.

Korak 3: Nacrtajte oči, nos i usta

Nacrtajte dvije oblongne oči između ušiju i rogova. Oči bi trebale biti malo izbočene. Između očiju nacrtajte mali trokutić koji će predstavljati nos slona.

Nacrtajte mali oval za usta ispod nosa slona. Usta bi trebala biti zakrivljena prema gore.

Korak 4: Dodajte detalje

Dodajte male linije unutar očiju kako biste stvorili sjaj. Također, nacrtajte male krivulje unutar ušiju kako biste ih dali više detalja.

Na kraju, možete nacrtati male crtice na slonovom rogu kako biste ga detaljnije prikazali.

I to je to! Sada imate pravilan oblik glave slona. Slijedite ove korake i dobit ćete realističan prikaz slona. Slobodno dodajte boje i detalje kako bi vaš crtež bio još živopisniji.

Crtanje trupa slona

Sada ćemo se usredotočiti na crtanje trupa slona. Trup slona je velik i masivan, stoga će biti potrebno koristiti nekoliko geometrijskih oblika kako bismo ga nacrtali.

You might be interested:  Koji Su Brojevi Izvuceni Na Eurojackpot

Evo korak-po-korak uputa kako nacrtati trup slona:

 1. Korak 1: Nacrtaj pravokutnik na vrhu papira kako bi predstavljao leđa slona.

 2. Korak 2: Dodaj veliki ovalni oblik na vrhu pravokutnika kako bi predstavljao glavu slona.

 3. Korak 3: Dodaj manji oval u sredini glave kako bi predstavljao oko slona.

 4. Korak 4: Na gornjem dijelu pravokutnika, nacrtaj dva zakrivljena oblika kako bi predstavljali slonove uši.

 5. Korak 5: Dolje na trupu, nacrtaj nekoliko zakrivljenih linija kako bi predstavljao pregibe kože na slonu.

 6. Korak 6: Dodaj noge slona koristeći pravokutne i okrugle oblike. Možeš nacrtati četiri noge slona.

 7. Korak 7: Na kraju dodaj rep slona. Možeš koristiti dva zakrivljena valovita oblika kako bi nacrtao rep slona.

Nakon što slijedite ove korake, dobit ćete jednostavan crtež trupa slona. Ne zaboravi eksperimentirati s bojama i detaljima kako bi tvoj crtež izgledao živopisno!

Dodavanje nogu slonu

Slonovi imaju velike i snažne noge koje im pomažu pri kretanju i održavanju ravnoteže. Da bismo dodali noge slonu, slijedite ove korake:

 1. Osvijetlite svoj crtež slona.
 2. Nacrtajte četiri velika i snažna sloga za noge na donjem dijelu tijela slona.
 3. Za svaku nogu, nacrtajte ravni liniju prema dolje za stopalo.
 4. Na kraju svake linije stopala, dodajte kratke pravokutne oblike za noge slona.
 5. Za oblik repa slona, nacrtajte dug i zakrivljeni oblik koji izlazi iz gornjeg dijela tijela.

Sada kada ste dodali noge slonu, možete nastaviti s detaljnijim crtežom, poput dodavanja nabora kože i karakterističnih značajki slona.

Crtež ušiju slona

 • Korak 1: Nacrtajte glavu slona koristeći jednostavne oblike kao što su krugovi i ovali.
 • Korak 2: Dodajte mali oval na vrhu glave kako biste označili jednu ušnu školjku slona.
 • Korak 3: Nacrtajte drugi oval sa desne strane glave kako biste označili drugu ušnu školjku slona.
 • Korak 4: Povežite ove dvije ušne školjke s desne i lijeve strane glave.
 • Korak 5: Dodajte male detalje na ušima slona kako biste ih učinili realističnijim.

Rep slona

Rep slona je dugačak i vitak. Evo korak-po-korak uputa kako ga nacrtati:

Korak 1:

Nacrtajte ravnu liniju koja izviruje iz donjeg lijevog dijela tijela slona prema dolje.

Korak 2:

Zamislite još jednu ravnu liniju koja polazi iz sredine prve linije i pada prema dolje na istoj udaljenosti kao i prva linija.

Korak 3:

Na kraju druge linije, nacrtajte mali trokut. Ovo je vrh repa slona.

Korak 4:

Dajte repu slona volumen tako što ćete nacrtati nekoliko zakrivljenih linija koje izlaze iz dna trokuta i padaju prema dolje.

Nastavite dodavati zakrivljene linije na rep slona kako biste mu dali izgled vlasi.

Rep slona je važan dio njegove pojave, pa se pobrinite da ga nacrtate savršeno!

Bojenje slona

Bojenje slona pruža priliku da dodate boje i detalje svom crtežu. Evo nekoliko načina kako možete obojiti svog slona:

1. Odabir boja

Prvo, morate odabrati boje koje želite koristiti za bojenje slona. Možete odabrati realistične boje kao što su siva, smeđa i crna, ili možete biti kreativni i koristiti svijetle boje poput žute, zelene ili plave. Ovisno o vašim preferencijama i stilu crtanja, možete odabrati jednu ili više boja za obojiti svoj crtež slona.

2. Bojanje tijela slona

Prvo možete početi s bojanjem tijela slona. Ako želite realističan izgled, koristite nijanse sive boje kako biste dobili prirodnu boju slonove kože. Počnite s tamnijom nijansom za sjene i polako dodajte lakšu nijansu boje kako biste stvorili osjećaj dubine i volumena. Možete koristiti tuš, flomastere, ili bojice da biste obojili tijelo slona.

You might be interested:  Kako Se Brzo Riješiti Nadutosti Forum

3. Dodavanje detalja

3. Dodavanje detalja

Kada završite sa bojenjem tijela, možete dodati detalje poput nabora na koži, dlačica ili očiju. Koristite tanje boje ili olovke kako biste stvorili fine i precizne detalje. Budite pažljivi i usredotočeni dok dodajete detalje kako biste postigli željeni izgled.

4. Bojanje pozadine

Nakon što ste završili s bojenjem slona, možete obojiti pozadinu da biste stvorili dojam okruženja. Možete koristiti zelenu boju za bojanje trave ili plavu boju za nebo. Opet, možete biti kreativni i odabrati neku drugu boju ili uzorak za pozadinu ako želite.

Napomena: Kada bojite slona, budite nježni i pažljivi kako ne biste oštetili papir. Ovisno o materijalima koje koristite za bojenje, pazite da boje ne iskrvare ili se razmazuju.

5. Završne dodir

Nakon što ste završili s bojanjem slona i pozadine, prođite kroz svoj crtež i provjerite jesu li svi detalji završeni i izgledaju li kako želite. Ako primijetite bilo kakve promjene koje želite napraviti, slobodno ih dodajte sada. Ako ste zadovoljni svojim radom, možete potpisati svoje ime u donjem desnom uglu kako biste personalizirali svoj crtež.

FAQ:

Koje boje trebam koristiti za crtanje slona?

Za crtanje slona možete koristiti boje poput sivih ili smeđih nijansi. Također možete koristiti plavu boju za oči slona i crnu boju za konture.

Koje korake trebam slijediti da nacrtam slona?

Evo jednostavnog korak-po-korak vodiča za crtanje slona: 1. Nacrtajte veliki ovalni oblik za tijelo slona. 2. Dodajte manji oval iznad glavnog ovalu za glavu slona. 3. Dodajte dugačak, široki oval za nos slona. 4. Nacrtajte male kružne oblike za uši slona. 5. Dodajte oči, usta i druge detalje na licu slona. 6. Nacrtajte debele noge i rep slona. 7. Dodajte sitne detalje poput nabora na koži slona. 8. Na kraju, obrišite konture i obojite slona prema želji.

Koliko dugo traje naučiti crtanje slona?

Vrijeme potrebno za naučiti crtanje slona varira od osobe do osobe. Neki ljudi mogu naučiti brzo, dok drugi mogu trebati nešto više vremena. Važno je prakticirati redovito i biti strpljiv. Uz malo vježbe i upornosti, možete naučiti crtanje slona u relativno kratkom vremenskom periodu.

Koji su osnovni oblici koje trebam koristiti za crtanje slona?

Da biste nacrtali slona, trebat će vam osnovni oblici poput krugova i ovala. Krugovi se mogu koristiti za nacrtati tijelo i glavu slona, dok se ovali mogu koristiti za nacrtati nos, uši, noge i rep slona.

Trebam li biti umjetnik da bih nacrtao slona?

Ne, ne morate biti profesionalni umjetnik da biste nacrtali slona. Svi mogu naučiti osnove crtanja slona s malo prakse i strpljenja. Slijedeći jednostavne korake i upute, možete nacrtati lijepog i prepoznatljivog slona.

Kako mogu nacrtati slona?

Evo jednostavnog vodiča sa korak-po-korak uputama kako nacrtati slona. Prvo, nacrtajte veliki oval za tijelo slona. Onda, na vrhu ovala nacrtajte manji oval za glavu. Dodajte male, zakrivljene linije za uši. Zatim, nacrtajte krupne oči i dugačku zakrivljenu liniju za trup. Dodajte noge i rep. Na kraju, nacrtajte detalje kao što su kljove i rep slona. To je sve! Sada imate nacrtanog slona!

Koje su boje najbolje za crtanje slona?

Kada crnete slona, možete koristiti sivu i smeđu boju kako biste dobili realističan izgled. Također možete dodati malo crne boje za detalje kao što su kljove i obrve slona. Ako želite crtati slona na zabavan način, možete koristiti razne svijetle i šarene boje kako biste stvorili jedinstven izgled slona. Na kraju, sve ovisi o vašim željama i stilu crtanja!