Kako se crta vjeverica: detaljni vodič i korak po korak upute

Kako Se Crta Vjeverica

Kako Se Crta Vjeverica

Crtaći su izvrsna metoda za razvijanje kreativnosti i umjetničkih vještina kod djece i odraslih. Ako volite crtanje ili želite naučiti kako crtati, vjeverica je jedno od veselih i šarmantnih stvorenja koja možete crtati. U ovom detaljnom vodiču pružit ćemo vam korak po korak upute kako biste mogli nacrtati vjevericu na jednostavan način.

Za početak, potrebna vam je olovka, gumica, papir i bojice ili flomasteri po vašem izboru. Možete odabrati prirodne boje za vjevericu ili se odlučiti za maštovite i nekonvencionalne boje. Vaša vjeverica, vaš izbor!

Kao prvi korak, nacrtajte okruglu glavu vjeverice olovkom i malo duguljasto tijelo. Također, nacrtajte dvije male kružnice za uši i dugačku zakrivljenu crtu za rep. Možete koristiti gumicu kako biste ispravili i poboljšali linije koje vam se ne sviđaju.

Kada ste zadovoljni osnovnim oblicima, možete prijeći na sljedeći korak – dodavanje detalja na vjeverici. Nacrtajte male, okrugle oči i koristite kružne pokrete kako biste nacrtali nos. Tada možete dodati malu zakrivljenu liniju da predstavlja usta. Tu su i male ruke i noge koje možete nacrtati kao tanke zakrivljene linije.

Nakon što ste nacrtali osnove glave i tijela vjeverice, možete dodati detalje kao što su brkovi, naborani rep i dlaka. Koristite tanke i lagane poteze olovke kako biste postigli željeni izgled. Vjerujte svojim umjetničkim instinktima i dodajte vlastite detalje ako to želite. Na kraju, bojite svoju vjevericu u bojama koje vam se sviđaju i uživajte u svom vlastitom umjetničkom djelu.

Pamtite, crtanje je zabavno i opuštajuće. Iako u početku možda niste zadovoljni rezultatima, vježbom i strpljenjem možete postići izvrsne rezultate. Istražujte različite tehnike, gledajte tutorijale i crtanje će postati sve lakše i ugodnije. Uživajte u stvaranju svoje vlastite vjeverice i iskusite radost crtanja.

U sljedećem vodiču ćemo se posvetiti drugim životinjskim likovima koje možete crtati. Sretno!

Kako crtanje vjeverica: detaljni vodič

Korak 1: Priprema

Da biste iscrtali vjevericu, trebat će vam papir, olovka i gumica. Također možete koristiti obojane olovke ili bojice ako želite obojati svoju vjevericu.

Korak 2: Glava vjeverice

Započnite crtanje tako da nacrtate glavu vjeverice. Možete koristiti okrugli oblik za glavu. Usred glave, nacrtajte nos vjeverice u obliku trokuta. Dodajte male okrugle oči iznad nosa i nacrtajte dvije male uši na vrhu glave.

You might be interested:  Kako Uzeti Uzorak Stolice

Korak 3: Tijelo vjeverice

Nakon što ste nacrtali glavu, nastavite crtanje tijela vjeverice. Crtajte duguljasti oval za tijelo, pazeći da ga spojite s glavom vjeverice. Dodajte dvije prednje noge ispod glave i tijela, i dvije stražnje noge ispod tijela.

Korak 4: Rep vjeverice

Posljednji korak je dodati rep vjeverici. Crtajte dug i zakrivljen rep koji izlazi iz tijela vjeverice. Na kraju repa, nacrtajte nekoliko ‘V’ oblika kako biste prikazali dlaku repa.

Korak 5: Dodatni detalji

Nakon što ste nacrtali osnovni oblik vjeverice, možete dodati dodatne detalje kako biste je učinili zanimljivijom. Možete nacrtati izraze na licu vjeverice, šare ili dlaku da joj dodate teksturu.

Napomena: Nemojte se obeshrabriti ako ne dobijete savršenu vjevericu iz prvog pokušaja. Vježbajte i eksperimentirajte s različitim stilovima crtanja dok ne budete zadovoljni rezultatom. Crtanje je zabavno i kreativno iskustvo!

Korak 1: Priprema materijala

Što vam je potrebno

Da biste mogli nacrtati vjevericu, trebat će vam sljedeći materijali:

 • Papir – po mogućnosti deblji papir kako biste mogli koristiti olovku i bojice
 • Olovka – za izradu osnovnih kontura crteža
 • Gumica – za brisanje grešaka
 • Bojice – za bojanje i detalje na crtežu
 • Boje ili flomasteri – opcionalno, za dodatno bojenje i sjene

Priprema radnog prostora

Da biste se mogli usredotočiti na crtanje, važno je pripremiti svoj radni prostor:

 1. Prostor za crtanje – osigurajte si dovoljno velik, ravnan stol ili radnu površinu
 2. Rasvjeta – provjerite ima li dovoljno dobre svjetlosti kako biste vidjeli sve detalje
 3. Udobnost – osigurajte si udobnu stolicu i dovoljno prostora za ruke i materijale

Kada ste pripremili sve potrebne materijale i radni prostor, možete preći na sljedeći korak – skiciranje osnovnih kontura vjeverice.

Korak 2: Početni obrisi

Nakon što ste pripremili sve što vam je potrebno za crtanje vjeverice, idemo preći na korak 2 – početne obrise.

Dakle, uzmite svoju olovku i počnite crtati jednostavne obrise tijela vjeverice. Počnite s velikom kružnom glavom i nastavite s dugim, zakrivljenim linijama koje će predstavljati tijelo i rep.

Kada budete crtali linije, pokušajte biti što precizniji i pratite oblik vjeverice koristeći sliku referencu ako je potrebno. Ako pogriješite, nemojte se obeshrabriti – olovka je tu da vam pomogne ispraviti bilo kakve greške.

Nakon što ste nacrtali osnovne obrise, možete ih polako popuniti stabilnijim linijama koje će predstavljati konačan izgled vjeverice. Pripazite na male detalje kao što su uši, oči i šape kako biste postigli realističan izgled.

Uz malo strpljenja i vježbe, uskoro ćete moći nacrtati lijepu vjevericu od nule! Slijedite sljedeći korak kako biste dovršili svoju crtež.

Korak 3: Dodavanje detalja

Nakon što smo nacrtali osnovni oblik vjeverice, vrijeme je da dodamo neke detalje kako bismo oblikovali njen karakterističan izgled.

Korak 3.1: Crtanje očiju

Crtanje očiju je važno da bismo dali vjeverici izražajan izgled. Koristite okrugle oblike za oči i nacrtajte ih iznad linije za glavu. Možete koristiti i male kružiće unutar očiju kako biste stvorili utisak sjaja.

Korak 3.2: Crtanje nosa i usta

Koristite mali, ovalni oblik da biste nacrtali nos vjeverice ispod očiju. Dodajte male zupce na vrhu nosa da biste ga učinili izgledom kao vjeveričji nos. Za usta, nacrtajte malu, zakrivljenu liniju ispod nosa.

You might be interested:  Kako Se Zove Simi

Korak 3.3: Crtanje ušiju

Vjeverice imaju karakteristične uši koje izgledaju kao male trouglove. Nacrtajte dvije male linije koje se dižu iznad očiju, koje će predstavljati vrhove ušiju. Zatim, na vrhu svake linije, nacrtajte male trouglove koji će predstavljati uši.

Korak 3.4: Dodavanje repa

Rep je još jedan karakterističan detalj vjeverice. Možete nacrtati rep koji se uvija ili ravni, prema vašem izboru. Nacrtajte dugačku, tanku liniju koja se diže iz donjeg dijela tijela vjeverice i zatim se preko vrha spušta prema dolje.

Korak 3.5: Dodavanje dlake

Za dodatnu teksturu i detalje, možete nacrtati neke linije koje predstavljaju dlaku na tijelu vjeverice. Linije trebaju biti kratke i sitne, a možete ih dodati oko očiju, na ušima, na trbuhu i repu.

Vježbajte crtati ove detalje kako biste postigli najbolji izgled vjeverice. Nemojte se previše brinuti o savršenosti – svaki crtež je jedinstven i ima svoj karakter!

Korak 4: Crtanje glave

U ovom koraku ćemo naučiti kako nacrtati glavu vjeverice. Slijedite ove korake:

 1. Krug: Nacrtajte veliki krug koji će predstavljati glavu vjeverice. Možete koristiti šablon ili samo slobodnom rukom nacrtati krug.
 2. Oči: U gornjem dijelu kruga nacrtajte dvije male kružnice koje će predstavljati oči. Ostavite malo bijelog prostora unutar očiju kako bi vjeverica izgledala živahno.
 3. Nos: U sredini kruga nacrtajte trokutasti oblik koji će predstavljati nos vjeverice.
 4. Uši: Sa svake strane glave nacrtajte po jedan duguljasti oblik koji će predstavljati uši vjeverice. Uši mogu biti pomalo zakrivljene prema gore.
 5. Detalji: Dodajte male detalje poput obojenih prugica na ušima, sjaja u očima i osmijeha na licu. Također, možete nacrtati male obrve iznad očiju i brkove ispod nosa.

Nakon što ste završili sa crtanjem glave vjeverice, prijeđite na sljedeći korak kako biste dovršili svoj crtež.

Korak 5: Tijelo i rep

Pošto smo završili sa crtanje glave, vrijeme je da nacrtamo tijelo i rep vjeverice.

Tijelo

Za crtanje tijela vjeverice, trebate nacrtati oval na donjem dijelu glave. Oval treba biti veći od glave kako bi vjeverica izgledala proporcionalno.

Rep

Vjeverica ima dug i pahuljast rep. Za crtanje repa, trebate nacrtati dugi i zakrivljeni oblik koji izgleda kao valjak. Zakrivite rep na vrhu kako biste dobili pahuljast izgled.

Vjeverica je gotovo spremna! Ostaje samo još nekoliko detalja da dodamo kako bismo dovršili naš crtež.

Korak 6: Noge i šape

Da bismo dovršili crtež vjeverice, sada ćemo dodati noge i šape.

Korak 6.1: Nacrtajte dvije ravne crtice ispod trbuha vjeverice da biste predstavili prednje noge.

Korak 6.2: Dodajte trokutaste šape na krajevima nogu. Ove šape će vjeverici omogućiti da se penje i drži stvari.

Korak 6.3: Ponovite korake 6.1 i 6.2 na stražnjem dijelu tijela da biste nacrtali stražnje noge i šape vjeverice.

Sada kada ste nacrtali sve četiri noge i šape, vaša vjeverica crtež će izgledati potpunije i realističnije.

Korak 7: Bojenje

Koristite različite nijanse smeđe boje

Kada počinjemo bojiti vjevericu, koristimo različite nijanse smeđe boje kako bismo dobili prirodan izgled. Počnite bojati tijelo vjeverice sa svijetlom smeđom bojom. Zatim dodajte tamniju smeđu boju duž kontura tijela da biste stvorili sjenu. Koristite srednje smeđu boju za bojanje dlake na repu i nogama.

You might be interested:  Kako Napraviti Slime Bez Ljepila

Bojenje lica i očiju

Za bojenje lica vjeverice koristite smeđu boju. Oči možete obojiti crnom bojom, a zatim dodati bijele točkice da biste stvorili sjaj u očima.

Bojenje detalja

Da biste dodali više detalja na vjeverici, koristite crno-braon boju koju možete nanijeti sa tankim kistom. Bojite nos, uši i detalje na nogama i repu. Možete dodati i male bijele točkice oko očiju da biste stvorili sjaj.

Završna obrada

Nakon što ste obojali sve dijelove vjeverice, provjerite ima li bilo kakvih nepravilnosti ili nebojanih dijelova i ispravite ih ako je potrebno. Dopustite boji da se potpuno osuši prije nego što dodate posljednje detalje.

Čestitamo, završili ste sa crtežom vjeverice! Sada možete uživati u svom prekrasnom djelu umjetnosti ili ga podijeliti sa svojim prijateljima i obitelji.

Korak 8: Završni dodiri

Kad ste završili sa crtežom vjeverice, vrijeme je za završne dodire kako bi vaša slika izgledala potpuno dovršeno.

Prvo, pregledajte svoj crtež i provjerite ima li nekih linija koje želite popraviti ili dodataka koje želite napraviti. Ako primijetite greške, možete ih ispraviti ili izbrisati olovkom ili gumicom.

Zatim, možete koristiti različite nijanse boje olovke ili olovke da biste dodali dubinu i sjene na vašu sliku. Možete lagano popuniti izabrane dijelove tijela vjeverice kako bi stvorili 3D efekt.

Uz to, možete dodati i druge detalje kao što su dlačice na repu, kapke na očima ili sjaj na vjeveričinom krznu. To će dodati više realizma i detalja slikama.

Kad dodate završne dodire, provjerite jeste li zadovoljni s izgledom crteža i da nije ništa dodatno potrebno. Ako jest, vaša slika vjeverice je gotova i spremna za pokazivanje!

Nakon što dovršite svoj crtež, možete ga obojiti ako želite. Možete koristiti olovke u boji, vodene boje ili bilo koji drugi medij za bojanje.

Završni korak je uživati u svom završenom crtežu vjeverice i podijeliti ga sa svojim prijateljima i obitelji!

FAQ:

Koji su materijali potrebni za crtanje vjeverice?

Za crtanje vjeverice trebat će vam olovka, gumica za brisanje, bojice ili flomasteri, papir i možda šestar i kružni kompas za savršene oblike.

Koje boje koristiti za crtanje vjeverice?

Kao što vjeverice uglavnom imaju smeđu boju dlake, možete koristiti smeđe, narančaste i crvene boje. Također, koristite zelenu boju za oči i smeđu za uši.

Kako započeti crtanje vjeverice?

Započnite crtanje vjeverice crtanjem male kružnice koja će predstavljati glavu. Zatim, nacrtajte drugi, veći kružni oblik ispod glave za tijelo vjeverice.

Kako nacrtati vjeveričje uši i rep?

Vjeverica ima male okrugle uši. Nacrtajte dvije male krugove iznad glave. Za rep, nacrtajte dug pravokutnik s dlakavim vrhom. Možete nacrtati nekoliko tankih linija unutar repa da biste prikazali detalje.

Kako dodati detalje na tijelo vjeverice?

Da biste dodali detalje tijelu vjeverice, nacrtajte dvije prednje noge i dvije stražnje noge koja se protežu ispod tijela. Možete također dodati male linije unutar tijela kako biste prikazali teksturu dlake.

Koje materijale trebam koristiti da nacrtam vjevericu?

Za crtanje vjeverice trebat će vam papir, olovka i gumica. Također možete koristiti obojene olovke ili boje za bojanje vjeverice.