Kako Se Igra Uno: Pravila, Strategije i Savjeti | Nazime Seki

Kako Se Igra Uno

Kako Se Igra Uno

Uno je popularna igra kartama koja je osvojila srca mnogih igrača diljem svijeta. Ova jednostavna, ali zabavna igra pruža veći izazov nego što se na prvi pogled može činiti. U ovoj igri je vaš cilj da se riješite svih svojih karata prije protivnika.

Pravila igre Uno su jednostavna. Svaki igrač dobiva 7 karata, a ostale se stavljaju licem prema dolje na stol kao špil. Zatim se okreće jedna karta sa špila, koja postaje početna karta. Igrači izbacuju karte jednu po jednu, iste boje ili broja kao prethodna karta. Međutim, postoje i posebne karte poput “+2”, “preskači” ili “mijenjanje smjera” koje mogu promijeniti tok igre.

Strategija je ključna kada igrate Uno. Najjednostavnija taktika je da koristite sve specialne karte protiv svojih protivnika i da zadržite što manje karata u rukama. Također je važno pratiti boje koje su bile odigrane i koju boju ima protivnička karta. Ponekad je bolje zadržati neke jače karte za kasnije, kada možete natjerati protivnike da povuku više karata.

Uno je izvrstan izbor za društvene večeri, putovanja ili jednostavno za opuštanje sa prijateljima i obitelji. Igrajući Uno, razvijate svoje logičko razmišljanje, strategijsko razmišljanje i brzinu reakcije. Spremni ste za izazov igre Uno? Spremite se, položite karte na stol i počnite s igrom!

Contents

Uno – Kako se igra i pravila

Opis igre Uno

Uno je kartaška igra koju je osmislio Merle Robbins 1971. godine. Igra se sa specijalnim špilom koji se sastoji od 108 karata. Uno se može igrati od 2 do 10 igrača i cilj igre je osloboditi se svih karata iz svog špila.

Pravila igre Uno

Pravila igre Uno su jednostavna:

 1. Igrači sjede u krugu i dijele se po 7 karata.
 2. Jedna karta se okreće licem prema gore da bi se započeo odbačajni špil. Ona označava početnu kartu.
 3. Igrač koji je na redu mora odigrati kartu koja se podudara po broju, boji ili simbolu sa prethodno odbačenom kartom. Na primjer, ako prethodna karta ima broj 5, igrač može odabrati kartu 5 bilo koje boje.
 4. Ako igrač nema odgovarajuću kartu, mora povući kartu iz zalihe. Ako ta karta odgovara, igrač je slobodan odmah je odigrati. Ako ne, igrač gubi svoj potez.
 5. Uno! – Kada igrač ima samo jednu kartu u svom špilu, mora povikati “Uno” kako bi obavijestio ostale igrače.
 6. Kada igrač odigra svoju posljednju kartu, on pobjeđuje i ostali igrači zbrajaju svoje karte da izračunaju bodove.

Bodovanje Uno

Bodovanje u Uni je jednostavno:

 • Karte sa brojevima nose bodove prema broju na karti (npr. karta 5 nosi 5 bodova).
 • Specijalne karte nose dodatne bodove – Skip (20 bodova), Reverse (20 bodova) i Draw Two (20 bodova).
 • Wild karta nosi 50 bodova, a Wild Draw Four karta nosi 50 bodova plus dodatnih 50 bodova za svaku kartu koju protivnik mora povući.

Savjeti za igranje Uno

Evo nekoliko savjeta za igranje Uno:

 • Pratite boju i brojeve karata koje protivnici igraju kako biste imali bolju predstavu o njihovom špilu.
 • Koristite specijalne karte poput Skip, Reverse i Draw Two kako biste otežali protivnicima da se oslobode svojih karata.
 • Pametno koristite Wild karte i Wild Draw Four karte kako biste promijenili boju igre i otežali protivnicima da se oslobode karata.
 • Planirajte svoje poteze unaprijed i pokušajte predvidjeti poteze protivnika kako biste mogli reagirati na njih.
 • Nemojte zaboraviti povikati “Uno” kada imate samo jednu kartu u svom špilu kako biste opomenuli protivnike.

Zaključak

Uno je zabavna i uzbudljiva kartaška igra koja može biti odigrana od strane igrača svih dobnih skupina. Pravila su jednostavna, ali taktika i strategija igre mogu biti ključni za pobjedu. Slijedite ova pravila i savjete kako biste postali uspješan igrač Uno!

Kako pobijediti u igri Uno

Igra Uno je popularna kartaška igra koja može biti veoma zabavna, ali također može biti i veoma izazovna. Da biste pobijedili u igri Uno, morate imati dobar plan i strategiju. U nastavku su neki savjeti koji će vam pomoći da pobijedite u igri Uno.

1. Pazite na svoje karte

Jedan od najvažnijih savjeta je da pazite na svoje karte. Budite svjesni koje karte imate u vašoj ruci i razmislite o tome kako možete najbolje iskoristiti te karte kako biste pobijedili. Ako imate neke posebne karte poput karte +4 ili promjene boje, sačuvajte ih za trenutke kada to može biti najkorisnije.

You might be interested:  Kako Psu Smiriti Želudac

2. Koristite taktike protiv protivnika

Kada igrate Uno, niste samo protiv preostalih igrača, već i protiv protivnika. Pokušajte primijetiti obrasce i taktike koje koriste drugi igrači i koristite ih protiv njih. Na primjer, ako primijetite da jedan od protivnika često mijenja boju, možda biste trebali sačuvati karte iste boje kako biste ga prisilili da ih mijenja.

3. Praćenje karata

Drugi savjet je da pratite karte koje su već odigrane. Ako primijetite da su sve karte određene boje već odigrane, možete biti sigurni da će uskoro doći na red neka karta druge boje. Koristite tu informaciju kako biste donijeli bolje odluke i pobijedili u igri.

4. Korištenje zamjenskih karata

Uno ima nekoliko posebnih karata koje mogu biti ključne za pobjedu. Pokušajte sačuvati karte poput “Reverse” (obrnuti redoslijed igre) ili “Skip” (preskoči igrača) za trenutke kada vam mogu biti najkorisnije. Također, korištenje karte “+2” može vam pomoći da protivnicima dodate više karata i smanjite im šanse za pobjedu.

5. Upotreba jokera i “+4” karata

Kao što vjerojatno već znate, posebne karte poput jokera i “+4” karata mogu biti vrlo korisne u igri Uno. Pokušajte sačuvati ih za trenutke kada vam mogu najviše pomoći. Na primjer, ako primijetite da jedan od protivnika ima samo jednu ili dvije karte na ruci, možda biste trebali koristiti jokera ili “+4” kartu kako biste im otežali situaciju.

6. Vodite računa o bodovima

Konačno, ne zaboravite voditi računa o bodovima tijekom igre. Uno igra se dok jedan od igrača ne isprazni sve karte iz ruke. Kad se to dogodi, preostali igrači računaju bodove na preostalim kartama. Pokušajte se riješiti karata sa što manje bodova, kako biste osigurali pobjedu.

Slijedeći ove savjete, možete povećati svoje šanse za pobijedu u igri Uno. Ali najvažnije je zapamtiti da je igra Uno prije svega o zabavi. Uživajte u igri i ne zaboravite se smijati čak i kad ne pobijedite.

Strategije i taktike za igranje Uno

1. Upoznajte se sa ciljevima igre

Uno je igra kartama u kojoj je cilj osloboditi se svih svojih karata, tako da postavite kartu koja se podudara sa bojom ili brojem sa posljednjom kartom koja je odigrana. Važno je imati na umu da se Uno igra može igrati sa različitim pravilima, pa je dobro provjeriti pravila koja se primjenjuju prije početka igre.

2. Pratite karte protivnika

Bitno je pratiti karte protivnika kako biste znali koje karte posjeduju, što vam može pomoći u donošenju strategija za odabir karata koje ćete odigrati. Ako primijetite da neki protivnik često ima karte određene boje, možete pokušati igrati kartu iste boje kako biste mu otežali oslobađanje od karata.

3. Čuvajte specijalne karte

Specijalne karte kao što su +2, +4, preskakanje poteza ili promjena smjera su vrlo korisne kartice koje mogu promijeniti tijek igre. Pokušajte ih zadržati za trenutak kada će vam najviše odgovarati, kao što je trenutak kada protivnik ima samo nekoliko karata i možete ga prisiliti da poduzme dodatne kartice ili da promijeni smjer igre.

4. Koristite strategiju odugovlačenja

Ponekad može biti korisno odgoditi odigravanje karti koje se podudaraju sa bojom ili brojem posljednje odigrane karte. Na taj način možete produljiti igru i prisiliti protivnika da povuče više karata, što će vam dati više vremena za prikupljanje odgovarajućih karata.

5. Budi pažljiv s odabirom boje

Kada ste prisiljeni odabrati novu boju, budite pažljivi s odabirom boje. Ako primijetite da neki od igrača nema kartu u određenoj boji, možete odabrati tu boju kako biste smanjili mogućnosti njihovog odigravanja.

6. Prilagodite se situaciji

Uno je igra koja se dinamično mijenja s tijekom igre, pa se prilagodite situaciji. Analizirajte kartice koje vam dolaze i provjerite ima li nekih korisnih kombinacija koje možete odigrati. Budite spremni mijenjati strategiju ovisno o tome kakve karte imaju protivnici i koji potezi su najbolji za postizanje cilja oslobađanja karti.

7. Komunikacija sa suigračima

Ako igrate Uno u timu, komunikacija s vašim suigračima može biti vrlo korisna. Dogovorite se o strategiji koju ćete koristiti kako bi poboljšali svoje šanse za pobjedu. Možete, na primjer, dogovoriti koju boju ćete odabrati kada igrate specijalne karte ili kako ćete koordinirati svoje poteze kako biste iznenadili protivnike.

8. Proučite sve mogućnosti

Kako biste bili uspješni u Uno igri, proučite sve mogućnosti koje imate na raspolaganju. Saznajte kako koristiti i kombinirati različite karte kako biste stvorili najbolje strategije. Budite otvoreni za istraživanje i učenje novih načina igranja kako biste poboljšali svoje vještine i postali bolji Uno igrač.

Savjeti za uspjeh u igri Uno

Savjeti za uspjeh u igri Uno

1. Dobro upoznajte pravila

Da biste bili uspješni u igri Uno, ključno je dobro upoznati pravila igre. Uno je igra kartama u kojoj cilj igrača je da prvi izbaci sve karte iz ruke.

2. Pravilno koristite posebne karte

Uno sadrži nekoliko posebnih karti koje mogu značajno utjecati na tijek igre. Karte poput +4, preskakanje ili promjena smjera mogu biti vrlo korisne i trebate znati kako ih pravilno koristiti u svoju korist.

3. Prilagodite svoju strategiju

Savjeti za uspjeh u igri Uno ne bi bili potpuni bez strategije. Budući da su karte koje svaki igrač ima tajne, važno je prilagoditi svoju strategiju na temelju trenutne situacije. Neka vam cilj bude da se riješite karata što je brže moguće, ali pritom pokupite što je manje bodova.

4. Pratite protivnike

Praćenje karata vaših protivnika može biti vrlo korisno u igri Uno. Ako primijetite da protivnik ima malo karata ili da su mu ruke pune karata određe boje, možete iskoristiti tu informaciju kako biste otežali njegovu igru. Također, pratite koji su protivnici posljednji bacili kartu kako biste imali ideju koju boju ili broj karata trebate baciti.

You might be interested:  Kako Se Moliti Za Nekoga

5. Budite taktični

Uno može biti vrlo taktička igra, posebno ako pažljivo razmislite o tome koje karte bacate i koje zadržavate. Na primjer, ako imate više istih karti u ruci, možete ih iskoristiti da izigravate protivnike tako da namjerno čekate da oni bace kartu koja vam odgovara.

6. Komunicirajte sa suigračima

Ako igrate Uno u timu, komunikacija s vašim suigračima može biti ključan faktor za uspjeh. Razgovarajte o svojim planovima, dijelite informacije i radite zajedno kako biste nadmudrili protivnike.

7. Pazite na svoj protivnikov špil

Dok igrate Uno, uočite koje karte već nisu u igri. Ovo će vam pomoći da procijenite koje karte vaši protivnici još uvijek drže i koje su vam kartedobro zadržati u ruci za kasnije.

Pravila za uno
Broj igrača Broj karata
2 do 4 7
5 do 6 5

Uno – zabavan način provesti vrijeme

Uno je popularna kartaška igra koja je odličan način da se provede vrijeme s prijateljima i obitelji. Bez obzira jeste li strastveni igrač ili povremeni ljubitelj igara, Uno je jednostavna i zabavna igra koja će vam garantirano donijeti puno smijeha i uzbuđenja.

Jednostavna igra s pravilima

Uno se igra s posebnim špilom karata koje se sastoje od boje i broja karata te posebnih akcijskih karata. Cilj igre je osloboditi se svih karata prije protivnika. Pravila su jednostavna i lako ih je naučiti, čak i za početnike. Možete se brzo upustiti u igru i započeti zabavno natjecanje s protivnicima.

Razne strategije

Uno nije samo igra sreće, već su potrebne i određene strategije kako biste pobijedili. Ponekad je pametno zadržati karte s visokim brojevima za kasnije i iznenaditi protivnike. Također možete koristiti posebne akcijske karte kako biste zbunili protivnike i povećali svoju šansu za pobjedu. Upotreba strategije dodaje dodatni izazov igri i čini je još zanimljivijom.

Uzbudljivo iskustvo za sve uzraste

Jedna od najboljih stvari kod Uno igre je to što je prikladna za igrače svih uzrasta. Možete je igrati s djecom, adolescentima, mladima i odraslima bez obzira na njihove karteške vještine ili iskustvo. Uno je odlična igra za društvena okupljanja, rođendane ili jednostavno za opuštanje s prijateljima i obitelji.

Pronađite zabavu u Uno

Ako tražite način da se zabavljate i provedete vrijeme s ljudima koje volite, Uno je sjajan izbor. Bez obzira jeste li početnik ili iskusni igrač, ova igra će vam pružiti nevjerojatno iskustvo i oživjeti svaku zabavu. Zato izvucite špil karata i započnite igrati Uno – sigurno ćete se dobro zabaviti!

Korisni trikovi i tehnike u igri Uno

Uno je popularna kartaška igra koja je poznata po svom zabavnom karakteru i izazovima koje pruža igračima. Osim osnovnih pravila, postoje i neki trikovi i tehnike koje možete koristiti kako biste povećali svoje šanse za pobedu. U nastavku su opisane neke od tih korisnih trikova i tehnika u igri Uno.

1. Praćenje karata

Jedan od ključnih trikova u igri Uno je praćenje karata koje su već odigrane. Pokušajte pratiti koje su boje već odigrane i koje vrste karata su trenutno u igri. Na taj način ćete imati bolji pregled nad situacijom i lakše ćete donositi odluke o kojoj karti igrate.

2. Pametno korišćenje specijalnih karata

Specijalne karte poput promene boje, +4 i promene smera mogu biti veoma korisne u igri Uno. Međutim, važno je pametno ih koristiti. Držite ih za trenutke kada vam zaista trebaju ili kada želite preokrenuti situaciju u svoju korist. Koristite ih stratetijski kako biste zbunili protivnike i omogućili sebi više opcija za poteze.

3. Piljenje karata

Piljenje karata je tehnika u kojoj držite veliki broj karata na ruci kako bi se osigurali da u svakom trenutku imate opcije za poteze. Ovo je korisno kada želite izbeći hvatanje drugih karata ili kada želite zadržati veći broj karata na ruci kako biste mogli igrati više karata odmah.

4. Korišćenje odgovarajuće boje

Kada igrate kartu, posebno se fokusirajte na odgovarajuću boju. Igranje odgovarajuće boje pomoći će vam da održite ritam i omogućiti vam igranje više karata odjednom. Osim toga, to može izbaciti protivnike iz ravnoteže ako nisu spremni na tu boju.

5. Komunikacija s protivnicima

Iako Uno često može biti igra individualnosti, komunikacija s protivnicima može biti ključna za strategiju. Ponekad je korisno dogovoriti se s nekim igračima kako biste se udružili protiv drugih ili kako biste uskladili poteze kako biste svi imali koristi. Budite pažljivi kod takve komunikacije i budite spremni i na izdaju od strane drugih igrača.

Korišćenje ovih korisnih trikova i tehnika može vam pomoći da poboljšate svoje šanse za pobedu u igri Uno. Samo budite pažljivi i prilagodite svoju strategiju igri i protivnicima s kojima igrate.

Kako igrati Uno s više igrača

Kako igrati Uno s više igrača

Uno je popularna kartaška igra koju može igrati od 2 do 10 igrača. Igra se s posebnim setom od 108 karata, uključujući brojeve, akcijske karte i boje. Cilj igre je prvi izbaciti sve karte iz ruke.

Priprema:

Da biste igrali Uno s više igrača, morate prvo pripremiti igru. Evo koraka koje trebate slijediti:

 1. Smjestite se oko stola tako da svaki igrač može lako dosegnuti kartice.
 2. Miješajte karte temeljito.
 3. Podijelite svakom igraču po 7 karata.
 4. Ostatak karata postavite licem prema dolje na sredinu stola, to će biti “hrpa za uzimanje”.
 5. Okrenite vrhnu kartu iz “hrpe za uzimanje” i postavite je pokraj “hrpe za uzimanje”. Ova karta predstavlja početnu kartu za igru.

Tok igre:

Uno se igra u smjeru kazaljke na satu, a igrači redom igraju karte u skladu s pravilima. Evo osnovnih pravila kojih treba slijediti:

 • Igrači moraju igrati kartu koja odgovara boji ili broju prethodno odigrane karte.
 • Ako igrač nema odgovarajuću kartu, mora uzeti kartu s “hrpe za uzimanje”.
 • Akcijske karte uvode posebne efekte i mogu promijeniti smjer igre, prisiliti sljedećeg igrača da uzme karte, ili preskočiti sljedećeg igrača.
 • Karte “joker” i “joker izazov” omogućuju igraču da odabere boju koja će se igrati sljedeće.
 • Igrač mora obznaniti “Uno” kada izbaci svoju posljednju kartu. Ako to ne učini i drugi igrači primijete, igrač mora uzeti dvije karte kao kaznu.
 • Pobjednik igre je igrač koji prvi izbaci sve karte iz ruke.

Strategije i savjeti:

Uno je igra koja zahtijeva brzo razmišljanje i odabir prave strategije. Evo nekoliko savjeta kako povećati svoje šanse za pobjedu:

 • Uvijek pratite boju i broj prethodno odigrane karte kako biste znali koju kartu igrati.
 • Predlažemo da zadržite nekoliko “akcijskih” karata kao rezervu, jer su one posebno korisne kao odgovor na promjene u igri.
 • Pokušajte prikupiti što više “joker” karata kako biste imali veći izbor boja koje ćete igrati.
 • Promatrajte ponašanje drugih igrača kako biste shvatili njihove strategije i prilagodili svoju igru.
 • Budite oprezni kada obznanjujete “Uno”, jer drugi igrači mogu pokušati iskoristiti tu priliku da vas sabotiraju ili prisile da uzmete dodatne karte.
You might be interested:  Kako Je Hrvatska Dobila Ime

Sada kada znate kako igrati Uno s više igrača, možete okupiti prijatelje i obitelj za zabavno kartaško iskustvo!

Uno – popularna kartaška igra za sve generacije

Uno je jedna od najomiljenijih kartaških igara širom svijeta. Ova zabavna igra je osvojila srca igrača svih generacija i pruža nevjerojatno iskustvo igre. Uno je idealan za druženje i provođenje vremena sa prijateljima i porodicom.

Kako se igra Uno?

Uno se igra sa posebnim špilom od 108 karata. Cilj igre je osloboditi se svih karata u ruci prije svojih protivnika. Igrači bacaju karte prateći boju ili broj prethodne karte. Tu su i posebne karte koje mogu izazvati promjene smjera, preskočiti nekoga ili prisiliti protivnika da uzme dodatne karte. Pobjednik igre je igrač koji prvi isprazni ruku od karata.

Strategije za pobjedu

Uno je igra sreće, ali ima i strategijski element koji može pomoći igračima da povećaju svoje šanse za pobjedu. Evo nekoliko savjeta za pobjedu u Uno:

 1. Koristite specijalne karte taktički: Specijalne karte poput Plus 4 i zamjene boje mogu dramatično promijeniti tok igre. Koristite ih mudro i na pravi način kako biste preokrenuli situaciju u svoju korist.
 2. Pametno koristite karte za prisilno uzimanje: Karte koje prisiljavaju protivnika da uzme dodatne karte mogu biti korisne za usporavanje vaših protivnika. Čuvajte ih za prave trenutke kako biste poremetili strategiju protivnika.
 3. Pazite na količinu karata u rukama protivnika: Pokušajte pratiti broj karata u rukama svojih protivnika kako biste znali kada je pravi trenutak da ih prisilite da uzmu više karata.
 4. Čuvajte iznenađenja za kraj: Ako imate specijalne karte poput “Uno” karte, čuvajte ih za kraj. To vas može iznenaditi kod protivnika i dati vam prednost u završnim trenucima igre.

Zaključak

Uno je zabavna kartaška igra koja pruža satove neograničene zabave za sve generacije. Igra je jednostavna za naučiti, ali ima dovoljno dubine da zadrži igrače zainteresovane. Bez obzira da li igrate sa prijateljima ili porodicom, Uno je savršena igra za provođenje kvalitetnog vremena i donošenje smijeha i radosti u vaš dom.

Naučite nove varijacije igre Uno

Uno je popularna kartaška igra koja se igra širom svijeta. Igra je jednostavna za naučiti i pruža mnogo zabave za sve uzraste. Međutim, osim osnovne verzije igre, postoji mnogo različitih varijacija koje možete isprobati kako biste dodali malo više uzbuđenja.

1. Uno Spin

Uno Spin je jedna od najpopularnijih varijacija igre Uno. Umjesto klasičnih Uno karata, igra se koristi posebni Uno Spin uređaj koji ima kotač za okretanje. Svaki put kada igrača igra Spin kartu, on mora okrenuti kotač i izvršiti akciju koju pokaže kotač. Ova varijacija čini igru još dinamičnijom i neizvjesnijom.

2. Uno Attack

Uno Attack je još jedna uzbudljiva varijacija igre Uno. Ova verzija uključuje poseban Uno Attack uređaj koji ima kartični izbačajnik. Umesto da sami izvlačite karte, Uno Attack uređaj će nasumično izbacivati karte. Igrači moraju biti spremni da se brzo prilagode i reaguju na neočekivane situacije.

3. Mega Uno

Mega Uno je varijacija igre Uno koja se igra sa dvostrukim brojem karata. Umjesto 108 karata, u ovom mega pakovanju ima 216 karata sa dodatnim specijalnim kartama. Ova varijacija je idealna za veće grupe igrača i pruža više mogućnosti za strategiju i interakciju među igračima.

4. Team Uno

Team Uno je varijacija igre Uno koja se igra u parovima. Igrači rade zajedno sa svojim partnerima kako bi pobijedili ostale parove. Ova varijacija pruža dodatnu ravnotežu između strategije i komunikacije. Partneri mogu sarađivati u vezi sa kartama i koristiti posebne strategije kako bi osvojili igru.

5. Reverse Uno

Reverse Uno je varijacija igre Uno koja mijenja pravila kada se igra Reverse karta. Uobičajeno, Reverse karta mijenja smjer igre, ali u ovoj varijaciji, igrač koji je igrao Reverse kartu takođe mijenja boju koje će se igrati. Ova iznenađujuća promjena pomaže u održavanju igre nepredvidljivom i zabavnom.

Iako je osnovna verzija igre Uno već vrlo zabavna, eksperimentiranje sa različitim varijacijama može osvježiti igru i dodati još više uzbuđenja. Isprobajte neku od ovih varijacija i otkrijte svoju omiljenu!

FAQ:

Koje su osnovne igračke koje se koriste za Igru Uno?

Osobama za Igu Uno potrebne su karte Uno. Ove karte su posebno dizajnirane i imaju različite brojeve i boje.

Koliko igrača može sudjelovati u igri Uno?

Mogu sudjelovati minimalno 2 i maksimalno 10 igrača. Preporučeni broj igrača je između 3 i 6.

Koji je cilj igre Uno?

Cilj igre Uno je da se prvi riješite svih svojih karata. Igrači pokušavaju odigravati karte iste boje ili broj, ili koriste posebne karte kao što su “Wild” i “Draw Four” kako bi ometali druge igrače.

Kako igrati kartu “Wild” ili “Draw Four” u igri Uno?

Kada igrač ima kartu “Wild” ili “Draw Four”, može je odigrati kad god želi. Kartom “Wild” odabire boju kojom će igrati, a kartom “Draw Four” može prisiliti sljedećeg igrača da povuče četiri karte.

Koje su neke osnovne strategije koje mogu pomoći u igri Uno?

Nekoliko osnovnih strategija u igri Uno uključuje zadržavanje karata visokog broja do kasnijeg dijela igre, praćenje karata drugih igrača, koristiti posebne karte u pravom trenutku, i ciljati igrače s manjim brojem karata.

Kako se igra Uno?

Uno je kartaška igra koja se igra sa posebnim špilom od 108 karata. Cilj igre je prvi izbaciti sve karte iz ruke. Svaki igrač izvlači karte sa špila i izbacuje ih redom prema broju, boji ili posebnim akcijskim kartama.