Kako koristiti lubrikant: savjeti i upute | [Имя сайта]

Kako Se Koristi Lubrikant

Kako Se Koristi Lubrikant

Koristite lubrikant može biti korisno i ugodno iskustvo tijekom seksualnih aktivnosti. Bez obzira na to jesu li vaše zalihe prirodnog lubrikanta nedovoljne ili jednostavno želite dodati malo glatkoće i klizavosti, lubrikant može poboljšati vaše iskustvo i pomoći u smanjenju nelagode.

Pravilan odabir i korištenje lubrikanta mogu biti ključni za maksimalno uživanje. Važno je odabrati odgovarajući lubrikant za vaše potrebe i paziti na sastojke koji vam mogu odgovarati ili uzrokovati alergijske reakcije. Korištenje lubrikanta također može biti korisno pri korištenju seksualnih igračaka, jer može olakšati njihovu upotrebu i smanjiti trenje koje može uzrokovati nelagodu ili iritaciju.

Postoji nekoliko vrsta lubrikanata dostupnih na tržištu, uključujući lubrikante na bazi vode, silikonske lubrikante i lubrikante na bazi ulja. Svaka vrsta lubrikanta ima svoje prednosti i osobine, pa je važno odabrati onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. Na primjer, lubrikanti na bazi vode su sigurni za upotrebu s kondomima i seksualnim igračkama, dok silikonski lubrikanti obično pružaju dugotrajniju klizavost.

Pri korištenju lubrikanta, važno je slijediti upute proizvođača. Nanesite odgovarajuću količinu lubrikanta na područje koje želite podmazati i ponovite postupak po potrebi. Ako primijetite bilo kakve nelagode ili iritacije, prekinite upotrebu i posavjetujte se s liječnikom. Uživajte u ugodnom i glatkom iskustvu uz korištenje lubrikanta!

Kako koristiti lubrikant: savjeti i upute

Koje vrste lubrikanta postoje?

Prije nego što krenemo s uputama, važno je znati da postoje različite vrste lubrikanta na tržištu. Evo nekoliko glavnih vrsta lubrikanata:

 • Vodeni lubrikant: Ovo je najčešće korištena vrsta lubrikanta. On se temelji na vodi i ima prirodnu teksturu koja je slična prirodnoj vlagi tijela. Vodeni lubrikant je siguran za upotrebu s kondomima i seksualnim igračkama od lateksa.
 • Silikonski lubrikant: Silikonski lubrikant je vodootporan i često traje dulje od vodenog lubrikanta. Međutim, silikonski lubrikant nije kompatibilan sa svim materijalima, stoga provjerite preporuke proizvođača kondoma ili igračaka prije upotrebe.
 • Uljni lubrikant: Uljni lubrikant se rijetko koristi jer može oštetiti lateks i gumu. Preporučuje se samo za upotrebu s ne-latex kondomima.

Kako koristiti lubrikant?

Pravilna upotreba lubrikanta može poboljšati seksualno iskustvo i smanjiti trenje tijekom spolnog odnosa. Evo nekoliko korisnih savjeta o tome kako pravilno koristiti lubrikant:

 1. Odaberite pravu vrstu lubrikanta: Prvo odaberite lubrikant koji je kompatibilan s vašim kondomima ili igračkama. Ako niste sigurni, provjerite upute proizvođača.

 2. Nanesite odgovarajuću količinu: Nanesite dovoljno lubrikanta kako biste osigurali glatko klizanje tijekom spolnog odnosa. Ako koristite kondom, dodajte malo lubrikanta na vrh kondoma nakon stavljanja kondoma na penis.

 3. Ponovno nanosite po potrebi: Ako primijetite da lubrikant počinje gubiti učinkovitost tijekom spolnog odnosa, nanesite još malo lubrikanta po potrebi. Ne bojte se dodati više ako je potrebno.

 4. Isprobajte različite tehnike: Lubrikant može biti koristan za eksperimentiranje s različitim seksualnim tehnikama, kao što su masaža ili povlačenje kože.

 5. Izbjegavajte nadražaj: Ako primijetite bilo kakve znakove nadražaja ili nelagode prilikom korištenja lubrikanta, možda biste trebali isprobati drugu marku ili vrstu lubrikanta.

Zaključak

Zaključak

Korištenje lubrikanta može biti korisno za poboljšanje seksualnog iskustva. Odaberite pravu vrstu lubrikanta za svoje potrebe i slijedite ove upute kako biste osigurali optimalnu učinkovitost i udobnost tijekom spolnog odnosa.

Zašto koristiti lubrikant?

 • Prirodna vlažnost može varirati: Tijekom seksualnog odnosa, prirodna vlažnost vagine može varirati iz različitih razloga, kao što su hormonalne promjene, stres ili određeni lijekovi. Korištenje lubrikanta pomaže u održavanju dodatne vlažnosti i može pomoći u sprečavanju neugodnosti i trenja.

 • Poboljšava udobnost i smanjuje nelagodu: Lubrikant može uvelike poboljšati udobnost tijekom seksa, posebno ako se suočavate s suhoćom, nelagodom ili osjetljivošću. Pruža glatkoću i kliznost koja olakšava penetraciju i smanjuje trenje.

 • Omogućava eksperimentiranje s različitim vrstama seksualnih aktivnosti: Lubrikant može otvoriti vrata za različite vrste seksualnih aktivnosti, kao što su analni seks ili upotreba seksualnih igračaka. S lužnatim sastojcima koji su navlažujući, lubrikant može smanjiti rizik od nagnječenja ili iritacija.

 • Poboljšava osjećaje i senzacije: Dodavanje lubrikanta može poboljšati osjećaje i senzacije tijekom seksa, čineći ga ugodnijim i intenzivnijim. To se posebno odnosi na upotrebu lubrikanta na bazi silikona, koji može pružiti dugotrajnu i gladak osjećaj.

 • Može pomoći kod problema s erekcijom: Kod muškaraca koji imaju problema s erekcijom, korištenje lubrikanta može biti korisno za postizanje i održavanje erekcije. Dodatna vlažnost može olakšati penetraciju i smanjiti nelagodu koju muškarci mogu osjećati.

You might be interested:  Kako Skinuti Sliku Sa Pinteresta

Uz to, važno je napomenuti da postoje različite vrste lubrikanata, kao što su lubrikanti na bazi vode, silikona ili ulja. Svaka vrsta ima svoje prednosti i posebnosti, pa je važno odabrati onu koja najbolje odgovara vašim potrebama i preferencama.

Tip lubrikanta Prednosti
Lubrikant na bazi vode Siguran za upotrebu s kondomima i seksualnim igračkama na bazi silikona. Lako se ispire vodom. Ne ostavlja mrlje.
Lubrikant na bazi silikona Dugotrajna kliznost. Može se koristiti pod vodom. Ugodno za suhu kožu. Ne isušuje se.
Lubrikant na bazi ulja Pogodan za masažu cijelog tijela. Može se koristiti za vaginalni i analni seks. Ne preporučuje se upotreba s kondomima ili seksualnim igračkama na bazi silikona.

Različiti tipovi lubrikanata

Lubrikanti su dostupni u različitim oblicima i formulacijama, prilagođenim individualnim potrebama korisnika. Evo nekoliko različitih tipova lubrikanata koji su često dostupni na tržištu:

 • Vodeni lubrikanti: Vodeni lubrikanti su najčešće korišteni tipovi lubrikanata. Oni su kompatibilni s kondomima i seksualnim igračkama od lateksa. Vodeni lubrikanti su obično bezbojni, bez mirisa i lako se ispiraju vodom. Oni mogu biti idealni za osobe s osjetljivom kožom. Međutim, vodeni lubrikanti imaju tendenciju da se brže osuše i mogu zahtijevati ponovno nanošenje tijekom seksa.
 • Silikonski lubrikanti: Silikonski lubrikanti su dugotrajniji od vodenih lubrikanata i ne isušuju se jednako brzo. Oni su vodootporni i mogu se koristiti u vodi ili pod tušem. Silikonski lubrikanti su pogodni za dugotrajne seksualne aktivnosti. Međutim, važno je napomenuti da silikonski lubrikanti nisu kompatibilni s kondomima i igračkama od silikona, jer mogu oštetiti materijal.
 • Uljeni lubrikanti: Uljeni lubrikanti su obično izrađeni od prirodnih biljnih ulja, kao što su kokosovo ulje ili ulje badema. Oni su bogati i hidratantni, što ih čini idealnim za suhu kožu. Uljeni lubrikanti također mogu biti korisni za masažu tijela. Međutim, važno je napomenuti da uljeni lubrikanti nisu kompatibilni s kondomima od lateksa, jer mogu uzrokovati pucanje materijala.

Prilikom odabira lubrikanta, važno je uzeti u obzir vlastite osobne potrebe i preferencije. Također je važno pročitati upute i sastojke proizvoda kako biste bili sigurni da je lubrikant siguran i prikladan za upotrebu.

Kako odabrati pravi lubrikant?

Pravilan odabir lubrikanta može vam pružiti optimalnu udobnost i poboljšati vaše iskustvo u intimnom kontaktu. Međutim, postoje mnoge vrste lubrikanata na tržištu, pa je važno znati koji je najbolji za vas. Evo nekoliko faktora koje trebate uzeti u obzir prilikom odabira lubrikanta:

Vrsta lubrikanta

 • Vodeni lubrikant: Vodeni lubrikant je jedan od najčešće korištenih zbog svoje univerzalne primjene. On je bezbojan, bezmirisan i kompatibilan sa svim vrstama kondoma i seksualnih igračaka. Vodeni lubrikant se također lako ispire vodom.
 • Silikonski lubrikant: Silikonski lubrikant nudi dugotrajno podmazivanje i ne isušuje se tako brzo kao vodeni lubrikant. Međutim, nekompatibilan je s kondomima i seksualnim igračkama izrađenim od silikona. Budite pažljivi pri odabiru silikonskog lubrikanta ako koristite igračke ili kondome od silikona.
 • Uljni lubrikant: Uljni lubrikant, kao što je kokosovo ulje ili ulje za masažu, može biti prirodna alternativa. Međutim, treba paziti prilikom korištenja uljnog lubrikanta s kondomima, jer može smanjiti njihovu učinkovitost.

Tekstura lubrikanta

Neke vrste lubrikanata imaju dodatnu teksturu koja može dodatno poboljšati senzacije tijekom seksualnog kontakta. Lubrikanti sa silikonskim kuglicama ili gelovima s hlađenjem ili zagrijavanjem mogu pružiti dodatnu stimulaciju. Odabir lubrikanta s određenom teksturom osobna je preferencija, pa eksperimentirajte da biste pronašli ono što vam najbolje odgovara.

Specifične potrebe

Uzimajte u obzir specifične potrebe i uvjete koje možda imate pri odabiru lubrikanta. Na primjer, ako imate osjetljivu kožu ili alergijske reakcije, možda ćete htjeti odabrati lubrikant koji je posebno formuliran kako bi izbjegao iritaciju. Također, ako koristite lubrikant za analni seks, važno je odabrati lubrikant koji je posebno formuliran za tu namjenu kako bi osigurao maksimalnu udobnost i podmazivanje.

Preglednost i sastav

Preglednost i sastav

Kada birate lubrikant, svakako provjerite sastojke i provjerite ima li neželjenih kemikalija ili aditiva koji vam mogu izazvati nelagodu. Također je korisno odabrati lubrikant koji je dermatološki testiran i koji ima dobru preglednost kako biste mogli vidjeti eventualnu prisutnost mikropukotina ili iritacija nakon upotrebe.

Tržišna ponuda

Na kraju, važno je napomenuti da tržište pruža mnogo različitih robnih marki i proizvoda lubrikanata. Kupujte od pouzdanih proizvođača i provjerite povratne informacije i recenzije proizvoda prije nego što napravite svoj finalni izbor.

Zapamtite, odabir pravog lubrikanta može biti osobna odluka i može se razlikovati ovisno o vašim željama i potrebama. Isprobajte različite vrste i teksture. Sve dok vam pruža ugodnost i olakšava vašu intimnu povezanost, odabir pravog lubrikanta bit će pravi za vas.

You might be interested:  Kako Se Cestita Vaskrs

Kako koristiti lubrikant s kondomima?

Kada koristite kondome, lubrikant može pružiti dodatnu udobnost i poboljšati seksualni doživljaj. Evo nekoliko savjeta o tome kako pravilno koristiti lubrikant s kondomima:

 1. Odaberite pravi lubrikant: Postoje različite vrste lubrikanata, kao što su vodeni, silikonski ili na bazi ulja. Važno je odabrati lubrikant koji je kompatibilan s kondomima, jer neki lubrikanti mogu oštetiti lateks. Obavezno pročitajte upute proizvođača na pakiranju kondoma i lubrikanta.
 2. Nanesite lubrikant na spolni organ: Prije postavljanja kondoma, nanesite malu količinu lubrikanta na spolni organ kako biste osigurali glatko i udobno penetriranje. Možete koristiti prste ili izravno nanesite lubrikant iz tube na spolni organ. Pazite da izbjegnete kontakt lubrikanta s vrhom kondoma ili otvorom, kako ne biste smanjili njegovu učinkovitost.
 3. Nanesite lubrikant na kondom: Nakon što kondom stavite na spolni organ, nanesite dodatnu količinu lubrikanta na površinu kondoma. Ovo će dodatno smanjiti trenje i pomoći u sprječavanju pucanja kondoma. Budite oprezni prilikom nanošenja lubrikanta na kondom, tako da ne “pomaknete” kondom i ne smanjite njegovu zaštitnu funkciju.
 4. Provjerite rok trajanja: Lubrikanti imaju rok trajanja, pa je važno provjeriti rok trajanja lubrikanta prije korištenja. Stari lubrikant može izgubiti svoju učinkovitost i postati otporan na raspadanje, što smanjuje zaštitu kondoma.
 5. Dodajte više lubrikanta prema potrebi: Ako tijekom seksualnog odnosa osjetite da je lubrikant isuviše suh ili da je njegovo djelovanje oslabljeno, uvijek možete dodati više lubrikanta po potrebi. Ovo će vam pomoći u očuvanju udobnosti i užitka tokom seksualnog odnosa.

Zapamtite, pravilno korištenje lubrikanta s kondomima može poboljšati vaš seksualni doživljaj i pružiti dodatnu zaštitu i udobnost. Slijedite ove savjete i uživajte u sigurnom i ugodnom seksu.

Kako koristiti lubrikant s seksualnim igračkama?

Pravilna upotreba lubrikanta s ​​seksualnim igračkama može značajno poboljšati vaše seksualno iskustvo. Evo nekoliko savjeta i uputa kako koristiti lubrikant s seksualnim igračkama:

1. Odaberite pravi lubrikant

Postoje različite vrste lubrikanata dostupne na tržištu, uključujući vodene, silikonske i na bazi ulja. Pri odabiru lubrikanta za korištenje s seksualnim igračkama, važno je provjeriti da je kompatibilan s materijalom igračke. Na primjer, ako koristite igračku od silikona, trebali biste izbjegavati silikonski lubrikant, jer bi mogao oštetiti igračku. Vodeni lubrikant je često siguran izbor jer je kompatibilan sa svim materijalima igračaka.

2. Pravilno nanesite lubrikant

Nanesite lubrikant izravno na seksualnu igračku i na područje genitalija prije upotrebe. Osigurajte da koristite dovoljno lubrikanta kako biste osigurali glatko klizanje i smanjili trenje. Možete dodati više lubrikanta tijekom igre ako je potrebno.

3. Pazite na kompatibilnost

Prije upotrebe lubrikanta s seksualnim igračkama, provjerite je li lubrikant kompatibilan s materijalom igračke. Ako niste sigurni, provjerite upute proizvođača igračke ili se posavjetujte s prodavačem. Korištenje nekompatibilnog lubrikanta može dovesti do oštećenja igračke.

4. Čišćenje igračke

Nakon upotrebe, temeljito operite seksualnu igračku sapunom i toplom vodom. Osušite je ručnikom ili ostavite da se prirodno osuši prije spremanja. Budite sigurni da ste uklonili sav lubrikant s igračke kako bi se spriječila njegova oštećenja ili degradacija.

5. Imajte na umu osjetljivost

Ako imate osjetljivu kožu ili alergiju na određene sastojke, pažljivo pročitajte sastojke lubrikanta prije njegove upotrebe. Ako primijetite ikakve negativne reakcije na koži, prekinite upotrebu lubrikanta i posavjetujte se s liječnikom.

Korištenje lubrikanta s seksualnim igračkama može vam pružiti dodatnu udobnost i smanjiti nelagodu tijekom seksualnih aktivnosti. Slijedite ove savjete i upute kako biste osigurali sigurnu i ugodnu upotrebu lubrikanta s ​​seksualnim igračkama.

Kako koristiti lubrikant za analni seks?

Analni seks može biti ugodan i prijatan iskustvo, ali za to je potrebno osigurati da postoji dovoljno podmazivanja kako bi se izbjegla nelagoda ili bol. Korištenje lubrikanta je ključno za olakšavanje penetracije i smanjenje trenja. Evo nekoliko savjeta kako pravilno koristiti lubrikant za analni seks:

1. Odaberite pravi lubrikant

Prvo što trebate učiniti je odabrati pravi lubrikant. Za analni seks, preporučuje se korištenje lubrikanta na bazi vode ili silikonskog lubrikanta, jer su oni kompatibilni s kondomima i drugim seksualnim pomagalima.

2. Koristite obilnu količinu lubrikanta

Nanošenje samo malo lubrikanta na područje anusa nije dovoljno. Da biste olakšali penetraciju, koristite obilnu količinu lubrikanta. Možete ga nanijeti izravno na penis, kondom ili na analno područje. Također možete koristiti lubrikant i na spolovilu kako biste dodatno povećali podmazivanje.

3. Nanesite lubrikant prije penetracije

Bitno je nanijeti lubrikant prije penetracije. To osigurava da područje bude dobro podmazano prije nego što dođe do kontakta s penisom ili drugim seksualnim pomagalima. Ovo će smanjiti trenje i nelagodu.

4. Koristite kvalitetan lubrikant

Odaberite kvalitetan lubrikant koji je siguran za upotrebu. Izbjegavajte lubrikante koji sadrže alkohol, parfeme ili druge potentne kemikalije koje mogu izazvati iritaciju ili alergijske reakcije.

5. Dodajte više lubrikanta po potrebi

Tijekom analnog seksa, može doći do smanjenja podmazivanja. U tom slučaju, dodajte više lubrikanta po potrebi kako biste održali glatkoću i komfor. Budite pažljivi i osluškujte partnera, jer je važno osigurati da dovoljno lubrikanta bude prisutno tijekom cijelog seksualnog čina.

You might be interested:  Što Je Socijalni Inženjering

Korištenje lubrikanta za analni seks može značajno poboljšati iskustvo i smanjiti nelagodu. Slijedite ove savjete i uživajte u analnom seksu na siguran i ugodan način.

Kako koristiti lubrikant za oralni seks?

Oralni seks može biti ugodan i senzualan doživljaj za oba partnera. Korištenje lubrikanta može dodatno poboljšati iskustvo i olakšati penetraciju. Evo nekoliko savjeta o tome kako ispravno koristiti lubrikant za oralni seks.

1. Odaberite pravi lubrikant

Postoji nekoliko vrsta lubrikanata dostupnih na tržištu, kao što su na bazi vode, na bazi silikona ili na bazi ulja. Važno je odabrati lubrikant koji je siguran za oralnu upotrebu. Preporučuje se da koristite lubrikant na bazi vode, koji je siguran za ingestiju i neće ometati normalnu vaginalnu floru ili bakterijsku ravnotežu.

2. Nanesite lubrikant na penis

Nakon odabira lubrikanta na bazi vode, nanesite ga na penis. Možete to učiniti tako da malu količinu lubrikanta stavite na prste i nježno ga nanesete na penis.

3. Oralna stimulacija

Nakon nanošenja lubrikanta, možete započeti s oralnom stimulacijom. Lubrikant će olakšati klizanje i povećati ugodnost za oba partnera. Pripazite da ne nanosite previše lubrikanta kako biste izbjegli neugodan okus ili teksturu.

4. Važno napomenuti

Važno je napomenuti da kutija lubrikanta može sadržavati upute o količini i načinu upotrebe. Slijedite te upute kako biste osigurali ispravno doziranje i korištenje lubrikanta.

Zaključak

Korištenje lubrikanta za oralni seks može poboljšati seksualno iskustvo i povećati ugodnost za oba partnera. Pravilan odabir lubrikanta i pravilno nanošenje su ključni za uživanje u oralnom seksu. Zapamtite da svaki par može imati različite preferencije i treba eksperimentirati kako bi pronašli ono što im najviše odgovara.

Kako pravilno skladištiti lubrikant?

Skladištenje lubrikanta na pravilan način je važno kako bi se očuvala njegova učinkovitost i kvaliteta. Evo nekoliko savjeta kako pravilno skladištiti lubrikant:

 1. Držite lubrikant na sobnoj temperaturi. Visoke temperature mogu uzrokovati promjene u konzistenciji i sastavu lubrikanta.
 2. Izbjegavajte izlaganje lubrikanta sunčevim zrakama i izvorima topline. Sunčeva svjetlost i toplina mogu utjecati na kvalitetu lubrikanta.
 3. Čvrsto zatvorite bočicu lubrikanta nakon svake upotrebe. To će spriječiti ulazak zraka i vlage u bočicu, što može dovesti do smanjenja kvalitete lubrikanta.
 4. Čuvajte lubrikant izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca. Lubrikant nije namijenjen za konzumaciju i može biti opasan ako se proguta ili koristi na način koji nije predviđen.
 5. Provjerite rok trajanja lubrikanta prije nego ga skladištite. Stariji lubrikanti mogu izgubiti učinkovitost i kvalitetu, stoga je važno korisititi svježi proizvod.

Ako slijedite ove smjernice, vaš lubrikant će ostati svjež i učinkovit duže vrijeme, pružajući vam udobnost i zadovoljstvo tijekom svake upotrebe.

FAQ:

Kada trebam koristiti lubrikant?

Lubrikant možete koristiti ako osjećate nelagodu ili suhoću tijekom seksualnih aktivnosti. Također se preporučuje za analni seks, kako bi se smanjila mogućnost ozljede. Lubrikant se može koristiti i tijekom masturbacije radi bolje stimulacije.

Kako odabrati pravi lubrikant?

Prilikom odabira lubrikanta, važno je uzeti u obzir svoje potrebe i želje. Na tržištu postoje različite vrste lubrikanata, kao što su vodeni, silikonski ili na bazi ulja. Vodeni lubrikanti su najuniverzalniji i sigurni za upotrebu s kondomima i seksualnim igračkama. Silikonski lubrikanti traju duže, ali nisu kompatibilni s igračkama na bazi silikona. Lubrikanti na bazi ulja mogu biti gusta teksture i nisu kompatibilni s kondomima iz lateksa.

Kako koristiti lubrikant s kondomom?

Kada koristite kondom, lubrikant se može nanijeti na vanjsku stranu kondoma kako bi se olakšala penetracija i smanjila mogućnost pucanja. Važno je koristiti vodeni lubrikant s kondomima iz lateksa kako bi se izbjegla oštećenja materijala i smanjila mogućnost pucanja.

Mogu li koristiti lubrikant s seksualnim igračkama?

Da, lubrikant se može koristiti s seksualnim igračkama kako bi se olakšala penetracija i povećala udobnost. Važno je odabrati lubrikant koji je kompatibilan s materijalom igračke. Na primjer, vodeni lubrikanti su sigurni za upotrebu s većinom materijala, dok silikonski lubrikanti nisu kompatibilni s igračkama na bazi silikona.

Kako se koristi lubrikant za analni seks?

Za analni seks preporučuje se upotreba lubrikanta radi smanjenja trenja i mogućih ozljeda. Lubrikant se može nanijeti na vanjski otvor anusa i na dodatak ili penis prije penetracije. Važno je koristiti lubrikant na vodenoj bazi, jer se silikonski lubrikanti mogu teže isprati s anusa. Također je važno koristiti dovoljno lubrikanta da se osigura glatka i udobna penetracija.

Koje su prednosti korištenja lubrikanta?

Korištenje lubrikanta ima mnoge prednosti. Lubrikant će smanjiti trenje, što će omogućiti ugodniji seksualni odnos. Također, lubrikant može pomoći kod suvoće vagine ili analnog područja, čime će se izbjeći nelagoda ili bol tijekom seksa. Također, korištenje lubrikanta može poboljšati osjećaj tijekom masturbacije.

Kako odabrati pravi lubrikant?

Prilikom odabira lubrikanta, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora. Ako koristite kondome, odaberite lubrikant na bazi vode kako biste izbjegli oštećenje kondoma. Također, ako imate osjetljivu kožu ili alergiju, odaberite hipoalergenski lubrikant. Postoje lubrikanti na bazi vode, silikonski lubrikanti i lubrikanti na bazi ulja, svaki sa svojim prednostima i nedostacima. Odaberite lubrikant prema vašim potrebama i preferencijama.