Kako se odblokirati kad te netko blokira na WhatsAppu? | Važni savjeti i trikovi

Kako Se Odblokirati Kad Te Netko Blokira Na Whatsappu

Kako Se Odblokirati Kad Te Netko Blokira Na Whatsappu

Jedno od najčešćih iskustava koja osoba može imati na platformi WhatsApp jest kada neko odluči da ih blokira. Bez obzira da li se radi o prijatelju, bivšem partneru ili kolegi sa posla, ta situacija može biti veoma frustrirajuća. Srećom, postoje neki načini da se odblokirate i vratite u normalu.

Prva stvar koju trebate učiniti jest da prihvatite činjenicu da vas je neko blokirao. Bez obzira na razloge tog postupka, važno je da se pokušate suzdržati od ljutnje i frustracije. Umjesto toga, fokusirajte svoju energiju na pronalaženje načina kako se odblokirati i nastaviti dalje.

Jedan od načina da se odblokirate jest da koristite drugi WhatsApp račun. Na primjer, možete napraviti novi račun koristeći drugi broj telefona ili koristiti drugu aplikaciju koja podržava WhatsApp. Na taj način, moći ćete komunicirati sa osobom koja vas je blokirala bez ikakvih problema.

Naravno, ova opcija može biti malo kompliciranija, ali ako vam je stalo da se odblokirate, definitivno je vrijedna pokušaja. Također, možete pokušati da stupite u kontakt sa osobom koja vas je blokirala preko drugih kanala, kao što su e-mail ili društvene mreže. Možda će biti spremna da vas odblokira nakon što razgovarate o svojim problemima i hitnoj komunikaciji.

Contents

Kako odblokirati WhatsApp nakon blokade

Ako vas je netko blokirao na WhatsAppu, postoji nekoliko načina da se ponovno odblokirate.

Korak 1: Provjerite da ste zaista blokirani

Prvo, trebate biti sigurni da vas je osoba zaista blokirala. Evo nekoliko znakova koji ukazuju na to:

 • Vaše poruke ne stižu do osobe koja vas je blokirala.
 • Označeni čekovi u vašim porukama ostaju samo na jednom tiku.
 • Nemate pristup profilnoj slici osobe koja vas je blokirala.

Korak 2: Pričekajte neko vrijeme

Ponekad blokada na WhatsAppu može biti privremena. Strpljivo pričekajte neko vrijeme i provjerite ponovno jesu li vaše poruke dostavljene. Ako su dostavljene, znači da ste odblokirani.

Korak 3: Promijenite broj telefona ili račun

Ako sumnjate da vas je osoba namjerno blokirala, možete pokušati odblokirati WhatsApp promjenom broja telefona ili stvaranjem novog računa. Budite svjesni da ćete s tim izgubiti sve svoje prijašnje poruke i kontakte.

Korak 4: Kontaktirajte osobu koja vas je blokirala

Na kraju, ukoliko poznajete osobu koja vas je blokirala, možete ju kontaktirati na neki drugi način (npr. telefonom ili osobno) i pitati je zašto ste blokirani. Pokušajte razjasniti eventualne nesporazume ili riješiti problem koji je doveo do blokade.

Pregled blokade na WhatsAppu

Blokiranje na aplikaciji WhatsApp je mjera koju možete poduzeti kako biste zaštitili svoju privatnost i smanjili kontakt s određenim osobama. Kada blokirate nekoga na WhatsAppu, ta osoba više neće moći vidjeti vaš status, zadnje vrijeme aktivnosti ili bilo kakve promjene na vašem profilu.

Kako provjeriti jeste li blokirani?

Postoji nekoliko načina kako provjeriti jeste li blokirani na WhatsAppu:

 • Poruke: Pokušajte poslati poruku osobi koju sumnjate da vas je blokirala. Ako je poruka poslana, ali nema obavijesti o dostavljanju, vjerojatno ste blokirani. Također, ako vam osoba nikada ne odgovara na poruke, to može biti znak da ste blokirani.
 • Status i zadnje vrijeme aktivnosti: Ako ne možete vidjeti status osobe i zadnje vrijeme aktivnosti, to može ukazivati na blokadu. Međutim, važno je napomenuti da ove informacije mogu biti skrivene iz drugih razloga, kao što je postavljanje privatnosti profila na WhatsAppu.
 • Pozivanje: Ako pokušate nazvati osobu koja vas je blokirala na WhatsAppu, poziv neće proći ili će se odmah prekinuti. To može biti indikator blokade.
You might be interested:  Sve Što Nismo Preboljeli

Što se događa kada ste blokirani?

 • Poruke: Nakon što ste blokirani, osoba koja vas je blokirala više neće primati vaše poruke. Te poruke će biti isporučene, ali neće biti dostavljene primatelju.
 • Status i zadnje vrijeme aktivnosti: Također, više nećete moći vidjeti status i zadnje vrijeme aktivnosti osobe koja vas je blokirala. Te informacije će biti skrivene za vas.
 • Pozivanje: Ako vas je neko blokirao, nećete moći nazvati tu osobu putem WhatsApp poziva.

Kako se odblokirati na WhatsAppu?

Nažalost, ne postoji pravilan način da se odblokirate na WhatsAppu. Blokada je odluka koju je korisnik aplikacije donio kako bi se zaštitio od određenih kontakata. Ako ste blokirani, jedina opcija koju imate je da razmotrite svoje postupke i pokušate pristupiti toj osobi na drugi način kako biste riješili probleme.

Uvijek je važno poštovati privatnost i granice drugih korisnika. Ako je osoba odlučila blokirati vas na WhatsAppu, važno je da to poštujete i ne pokušavate ih dalje kontaktirati putem aplikacije.

Koraci za otključavanje blokiranog kontakta

 • Korak 1: Otvorite aplikaciju WhatsApp na svom mobilnom uređaju.
 • Korak 2: Kliknite na ikonu poruka na dnu ekrana.
 • Korak 3: U gornjem desnom uglu ekrana pritisnite ikonu s tri vertikalne točkice da biste otvorili izbornik.
 • Korak 4: Iz izbornika odaberite “Postavke”.
 • Korak 5: U postavkama, pritisnite “Račun”.
 • Korak 6: Zatim odaberite “Privatnost”.
 • Korak 7: U odjeljku “Blokirani kontakti” pronađite ime osobe koju želite odblokirati.
 • Korak 8: Dodirnite ime kontakta da biste otvorili njihov profil.
 • Korak 9: Na dnu profila kontakta pritisnite gumb “Odblokiraj”.
 • Korak 10: Zatim će se pojaviti upit za potvrdu. Odaberite “Odblokiraj” da biste potvrdili.

Sada ste uspješno odblokirali kontakt na WhatsAppu. Možete vratiti komunikaciju s blokiranim korisnikom bez ikakvih ograničenja.

Korištenje alternativnih aplikacija za komunikaciju

Kada vam netko blokira na WhatsAppu, možete iskoristiti mogućnosti koje nude alternativne aplikacije za komunikaciju. Ove aplikacije omogućuju slanje poruka, razmjenu fotografija i videozapisa, kao i telefoniranje sa svojim kontaktima.

Viber

 • Viber je jedna od najpopularnijih alternativnih aplikacija za komunikaciju.
 • Omogućuje slanje poruka, razmjenu fotografija i videozapisa te besplatno telefoniranje.
 • Da biste koristili Viber, samo trebate preuzeti aplikaciju sa službenih platformi i registrirati svoj broj telefona.

Telegram

 • Telegram je još jedna popularna aplikacija koja pruža alternativu WhatsAppu.
 • Slično kao i Viber, Telegram omogućuje slanje poruka, razmjenu fotografija i videozapisa te telefoniranje.
 • Telegram također nudi mogućnost stvaranja grupa i kanala, gdje možete komunicirati s više ljudi istovremeno.

Signal

 • Signal je aplikacija koja se ističe po svojoj sigurnosti i enkripciji poruka.
 • Ta enkripcija osigurava da su vaše poruke privatne i sigurne.
 • Signal također nudi slične funkcionalnosti kao i druge aplikacije za komunikaciju, uključujući slanje poruka, razmjenu fotografija i videozapisa te telefoniranje.

Facebook Messenger

 • Facebook Messenger je popularna aplikacija za komunikaciju koja ima svoju vlastitu bazu korisnika.
 • Omogućuje slanje poruka, razmjenu fotografija i videozapisa te telefoniranje.
 • Da biste koristili Facebook Messenger, samo trebate imati Facebook račun i instalirati aplikaciju.

Kada ste blokirani na WhatsAppu, možete isprobati ove alternativne aplikacije kako biste nastavili komunicirati s ljudima koji su vam važni. Svaka od ovih aplikacija ima svoje prednosti i korisničko iskustvo, pa preporučujemo da ih isprobate i vidite koja vam najviše odgovara.

Kako provjeriti jeste li i dalje blokirani

Ako vam je netko blokirao na WhatsAppu, postoji nekoliko načina kako provjeriti jeste li i dalje blokirani ili je osoba odlučila ukloniti blokadu. U nastavku su navedene neke metode koje možete koristiti kako biste provjerili status blokade.

1. Slanje poruke

Pokušajte poslati poruku osobi koja vas je navodno blokirala. Ako vidite samo jedno kvačilo pored poruke, to znači da je vaša poruka uspješno poslana. Međutim, ako ne vidite nikakvo kvačilo ili samo jedno sivo kvačilo, postoji mogućnost da ste i dalje blokirani.

2. Provjera statusa dostave

Drugi način za provjeru blokade je da provjerite status dostave vaše poruke. Ako vidite samo jednu kvačicu pored vaše poruke, poruka je isporučena na WhatsApp servere, ali još nije dostavljena primatelju. Ako vidite dvije kvačice, to znači da je poruka dostavljena primatelju. Ako ne vidite nijednu kvačicu ili samo jednu sivu kvačicu, to može ukazivati na to da ste i dalje blokirani.

3. Provjera profila

Pokušajte pristupiti profilu osobe koja vas je navodno blokirala. Ako primijetite da ne možete vidjeti njen profil, slike ili ažuriranja statusa, to može upućivati na to da ste i dalje blokirani. Također, ako primijetite da profila osobe nema na vašoj listi kontakata, to također može biti znak da ste blokirani.

4. Poziv

Posljednja metoda koju možete isprobati je pozivanje osobe koja vas je blokirala. Ako se poziv ne uspije ili dobijete poruku o neuspjehu poziva, to može ukazivati na to da ste i dalje blokirani. Međutim, budite oprezni jer vaš poziv može biti preusmjeren na glasovnu poštu ili automatski odbijen iz drugih razloga.

Ovo su samo neke metode koje možete koristiti za provjeru blokade na WhatsAppu. Važno je napomenuti da ove metode nisu 100% pouzdane i postoji mogućnost da ne daju točan rezultat. Uvijek je najbolje komunicirati s osobom koja vas je blokirala kako biste razjasnili situaciju.

You might be interested:  Kako Zaustaviti Proljev Kod Beba

Izbjegavanje ponovne blokade na WhatsAppu

Jednom kada ste bili blokirani na WhatsAppu, važno je izbjegavati buduće blokade kako biste održali komunikaciju sa tom osobom. Evo nekoliko korisnih savjeta kako se izbjegava ponovna blokada na WhatsAppu:

Nemojte biti nametljivi

Kada osoba blokira drugu osobu na WhatsAppu, obično je to zbog nametljivih poruka ili ponašanja. Važno je dati prostor blokiranoj osobi i ne pokušavati je kontaktirati putem drugih kanala. Nemojte slati neprestane poruke ili zvati tu osobu s drugih telefona.

Poštujte granice

Kada osoba blokira drugu osobu, to može biti rezultat neprikladnih ili uvredljivih poruka. Budite svjesni svojih riječi i ponašanja kada komunicirate putem WhatsAppa. Poštujte granice i izbjegavajte slanje uvredljivih ili neprimjerenih sadržaja.

Budite strpljivi

Može proći neko vrijeme prije nego što osoba koja vas je blokirala odluči da vas odblokira. Budite strpljivi i neka prođe određeno vrijeme prije nego što pokušate ponovno uspostaviti kontakt. Nemojte biti napadni ili zahtijevati objašnjenje za blokadu.

Izbjegavajte svađu

Čak i kada vas blokiraju, važno je izbjegavati svađu ili sukob. Ako imate nesuglasica s drugom osobom, pokušajte riješiti problem na miran način ili se dogovoriti za razgovor lice u lice ako je moguće. Neprestane svađe i konflikti samo će dovesti do daljnje blokade i neprijateljstva.

Razmislite o svojem ponašanju

Uzmite vremena da razmislite o svom ponašanju i načinu komunikacije sa drugim ljudima na WhatsAppu. Možda je važno raditi na sebi i unaprijediti svoje vještine komunikacije kako biste izbjegli buduće blokade. Pokušajte biti pažljiviji, empatičniji i respektirati druge ljude.

Slijedeći ove savjete, možete smanjiti šanse da vas blokiraju na WhatsAppu i ostvariti zdrave i respektabilne komunikacijske veze s drugim korisnicima.

Važni savjeti za komunikaciju na WhatsAppu

1. Osigurajte svoj račun

Prije nego što počnete koristiti WhatsApp, važno je osigurati svoj račun kako biste spriječili neovlašteni pristup.

 • Postavite snažnu šifru za pristup svom računu.
 • Aktivirajte funkciju dvostupne verifikacije kako biste dodatno zaštitili svoj račun.
 • Nikada ne dijelite šifru ili PIN s drugima.

2. Podešavanje privatnosti

WhatsApp pruža mogućnosti podešavanja privatnosti kako biste imali kontrolu nad tim tko može vidjeti vaše informacije.

 • Odredite tko može vidjeti vaš status, profilnu sliku i informacije o posljednjem viđenju.
 • Blokirajte kontakte koji vam šalju neželjene poruke ili pozive.

3. Koristite sigurnu mrežu

Kada koristite WhatsApp, uvijek pripazite da ste spojeni na sigurnu mrežu kako biste zaštitili svoje podatke.

 • Ne koristite otvorene Wi-Fi mreže koje nisu pouzdane.
 • Ažurirajte vašu aplikaciju WhatsApp kako biste imali najnoviju sigurnosnu zaštitu.
 • Ako koristite WhatsApp Web, provjerite je li vaša veza sigurna i nije podložna hakiranju.

4. Budite oprezni pri dijeljenju informacija

Kada koristite WhatsApp, budite oprezni pri dijeljenju osjetljivih informacija putem poruka ili poziva.

 • Nikada ne dijelite osobne podatke, poput broja kreditne kartice ili lozinke, putem WhatsAppa.
 • Provjerite identitet osobe s kojom komunicirate prije nego što dijelite osjetljive informacije.
 • Ako primate sumnjive poruke ili pozive, ne odgovarajte i blokirajte pošiljatelja.

5. Redovito ažurirajte aplikaciju

Redovito ažuriranje aplikacije WhatsApp ključno je za dobivanje najnovijih sigurnosnih značajki i ispravki bugova.

 • Provjerite ima li ažuriranja dostupnih za aplikaciju WhatsApp na svom uređaju.
 • Pratite upute za ažuriranje i instalirajte najnoviju verziju aplikacije kako biste bili sigurni da koristite najnoviju sigurnosnu zaštitu.

6. Čuvajte privatne poruke

WhatsApp pruža mogućnost enkripcije privatnih poruka kako bi se osigurala njihova sigurnost i privatnost.

 • Nikada ne dijelite lozinku ili ključ za dešifriranje svojih privatnih poruka s drugima.
 • Nikada ne dijelite osjetljive informacije putem javnih razgovora ili grupa.
 • Redovito brišite stare poruke koje više nisu potrebne kako biste smanjili rizik od neovlaštenog pristupa.

7. Pripazite na phishing napade

Phishing napadi su česti na internetu, pa tako i na WhatsAppu. Pripazite na sljedeće znakove prije nego kliknete na bilo kakve sumnjive linkove:

 • Pogledajte URL i uvjerite se da je autentičan i povezan s legitimnim izvorom.
 • Budite oprezni pri otvaranju poruka od nepoznatih pošiljatelja koje sadrže sumnjive linkove.
 • Nikada ne dijelite osobne informacije na sumnjivim aplikacijama ili web stranicama koje se povezuju s WhatsAppom.

8. Provjerite autentičnost

Kada komunicirate s novim kontaktima izvan vašeg kruga poznanika, provjerite njihovu autentičnost kako biste izbjegli prevare ili obmanjivanje.

 • Koristite dostupne opcije WhatsAppa za provjeru autentičnosti kontakta, kao što je provjera profila ili upitivanje zajedničkih kontakata.
 • Nikada ne dijelite vašu osobnu informaciju ili novac sa strancima na WhatsAppu.
 • Ako primijetite sumnjive aktivnosti, prijavite to WhatsAppu kako bi poduzeo odgovarajuće mjere.

9. Uključite dvostupnu verifikaciju

Dvostupna verifikacija dodatno štiti vaš račun od neovlaštenog pristupa. Evo kako to možete uključiti:

Korak Opis
1. Otvorite WhatsApp aplikaciju na svom uređaju.
2. Idite na Postavke računa.
3. Odaberite Opcije privatnosti.
4. Odaberite Dvostupnu verifikaciju.
5. Slijedite upute za postavljanje dvostupne verifikacije, uključujući unos PIN-a.

Slijedeći ove važne savjete za komunikaciju na WhatsAppu, možete osigurati svoju sigurnost i privatnost prilikom korištenja ove popularne aplikacije za razmjenu poruka.

Kako započeti razgovor nakon odblokade

Kada vas netko odblokira na WhatsAppu, to je prilika za ponovno uspostavljanje komunikacije. Evo nekoliko savjeta o tome kako započeti razgovor nakon odblokade:

 1. Budite ljubazni: Bez obzira na razlog blokiranja, važno je biti ljubazan i pristojan. Nemojte pokazivati negativne emocije ili optuživati ​​osobu zbog blokiranja. Umjesto toga, započnite razgovor s prijateljskim i pozitivnim tonom.
 2. Iskažite iskrenost: Ako je razlog blokiranja bio nesporazum ili neslaganje, izrazite svoju iskrenu želju za rješavanjem problema. Osoba možda neće biti spremna oprostiti odmah, ali važno je pokazati da ste spremni na konstruktivan razgovor.
 3. Pitajte za oprost: Ako smatrate da je potrebno, izrazite svoje iskreno žaljenje zbog svojih postupaka koji su doveli do blokiranja. Pokažite da ste svjesni svojih pogrešaka i spremni da se popravite.
 4. Počnite od općih tema: Ako se vaš razgovor odvija nakon duže vremenske stanke, počnite s općim temama kako biste razbili led. Pitajte o nečemu što mislite da bi moglo biti zanimljivo ili važno za tu osobu. To će pokazati da vam je stalo do njenih interesa i života.
 5. Budite strpljivi: Ne očekujte da će se sve riješiti odmah. Osoba koja vas je blokirala može trebati vremena da se oporavi od prijašnjih događaja. Budite strpljivi i dajte joj prostora, ali u isto vrijeme, budite dostupni ako želi razgovarati. Pustite da veza ponovno raste prirodno.
You might be interested:  Kako Pomoći Depresivnoj Osobi

Pametno i taktično započinjanje razgovora nakon odblokade pomoći će izgraditi povjerenje i obnoviti odnos s osobom. Budite svjesni svojih postupaka i komunicirajte s poštovanjem prema drugima.

Savjeti i trikovi za bolje iskustvo korištenja WhatsAppa

1. Postavite svoj profilni foto

Postavljanje svoje profilne fotografije može poboljšati vaše iskustvo korištenja WhatsAppa jer drugi korisnici lako mogu prepoznati da ste vi. To može olakšati komunikaciju i izbjegavanje nesporazuma.

2. Personalizirajte pozadinu i zvukove

2. Personalizirajte pozadinu i zvukove

WhatsApp vam omogućuje personalizaciju pozadine sučelja i zvukova obavijesti. Možete odabrati omiljenu sliku ili boju za pozadinu i prilagoditi različite zvukove za različite vrste obavijesti. To će vam pomoći da svoj WhatsApp doživljavate na jedinstven način.

3. Upotrijebite oznake za razgovore

Oznake za razgovore su korisne za organiziranje vaše komunikacije u WhatsAppu. Možete stvoriti oznake za različite kategorije, poput obitelji, prijatelja ili poslovnih kontakata. Ovo će vam pomoći da brzo pristupite određenim razgovorima i zadržite preglednost u aplikaciji.

4. Iskoristite brze odgovore

Brzi odgovori su unaprijed definirane poruke koje možete koristiti kako biste brzo odgovorili na česta pitanja ili komentare. Možete stvoriti brze odgovore i pristupiti im tijekom razgovora kako biste brže komunicirali s drugima.

5. Zaštita razgovora lozinkom

Ako želite dodatno osigurati privatnost svojih razgovora, možete postaviti lozinku za pristup WhatsAppu. Time će se zaštititi pristup vašim razgovorima, a drugi neće moći pristupiti vašem WhatsApp računu bez pravilne lozinke.

6. Isključite obavijesti za određene kontakte

Ako želite spriječiti primanje obavijesti iz određenog razgovora ili kontakt, možete isključiti obavijesti za tu osobu. To može biti korisno kad želite izbjeći ometanje određenih poruka ili kada želite privremeno prekinuti komunikaciju.

7. Koristite grupne chatove za zajedničko planiranje

Grupni chatovi su korisni kada želite planirati događaje ili dogovore s više ljudi. Možete stvoriti grupu za određenu svrhu i tako imati pristup svima koji su uključeni u taj događaj ili dogovor. To će vam olakšati organizaciju i komunikaciju s više ljudi.

8. Pretražite poruke

Ako trebate pronaći određenu poruku ili informaciju u razgovoru, možete koristiti značajku pretraživanja u WhatsAppu. Jednostavno unesite ključne riječi i WhatsApp će vam prikazati sve relevantne poruke. To vam može uštedjeti vrijeme i olakšati pronalazak željenih informacija.

9. Koristite zvukove za različite kontakte

Ako želite dodatno personalizirati svoje iskustvo korištenja WhatsAppa, možete dodijeliti različite zvukove ili melodije određenim kontaktima. To će vam omogućiti prepoznavanje koga poruka dolazi samo na temelju zvuka i dodatno će obogatiti vašu interakciju s aplikacijom.

10. Redovito ažurirajte aplikaciju

Da biste imali najbolje moguće iskustvo korištenja WhatsAppa, važno je redovito ažurirati aplikaciju na najnoviju dostupnu verziju. Redovito ažuriranje omogućuje vam pristup najnovijim značajkama, sigurnosnim poboljšanjima i ispravkama grešaka.

Savjet Opis
Postavite profilnu fotografiju
 • Olakšava prepoznavanje
 • Poboljšava komunikaciju
Personalizirajte pozadinu i zvukove
 • Izaberite omiljenu sliku ili boju
 • Prilagodite zvukove obavijesti
Upotrijebite oznake za razgovore
 • Organizirajte razgovore
 • Brzi pristup određenim razgovorima
Iskoristite brze odgovore
 • Definirane poruke za brzi odgovor
 • Brža komunikacija
Zaštita razgovora lozinkom
 • Dodatna privatnost
 • Zaštita pristupa

FAQ:

Kako mogu znati da sam blokiran na WhatsAppu?

Postoji nekoliko znakova koji ukazuju da ste blokirani na WhatsAppu. Prvo, nećete moći vidjeti profilnu sliku osobe koja vas je blokirala. Također, poruke koje šaljete toj osobi neće biti isporučene, a vaše poruke neće biti prikazane u oblašću za razmjenu poruka.

Što trebam učiniti ako sam blokiran na WhatsAppu?

Ako ste blokirani na WhatsAppu, najbolje je da poštujete tu odluku i ne pokušavate kontaktirati tu osobu putem aplikacije. Možete pokušati razgovarati s tom osobom na drugim platformama, ako smatrate da je to prikladno, ali nemojte inzistirati ako vam osoba jasno daje do znanja da ne želi komunikaciju s vama.

Postoji li način da se odblokiram ako me netko blokira na WhatsAppu?

Nažalost, ne postoji način da se sami odblokirate ako vas je netko blokirao na WhatsAppu. Odluka da vas blokira je isključivo na osobi koja je donijela tu odluku. Najbolje je prihvatiti tu činjenicu i nastaviti s komunikacijom s drugim ljudima koji vam nisu blokirani.