Kako skinuti gelirane nokte - Savjeti i tehnike za sigurno skidanje gela

Kako Skinuti Gelirane Nokte

Kako Skinuti Gelirane Nokte

Gelirani nokti su popularan trend u kozmetičkoj industriji koji može trajati nekoliko tjedana. Međutim, dolazi vrijeme kada je potrebno skinuti gel sa noktiju. Skinuti gelirane nokte je važno obaviti pravilno kako biste očuvali zdravlje i ljepotu svojih noktiju. U ovom članku ćemo vam dati nekoliko savjeta i tehnika kako sigurno skinuti gel sa noktiju.

Jedna od najsigurnijih tehnika za skidanje geliranih noktiju je posjetiti profesionalnog manikira. Oni imaju specijalne proizvode i tehniku koja će ukloniti gel bez ozljeđivanja prirodnog nokta. Međutim, ako želite sami skinuti gel sa noktiju, postoji nekoliko koraka koje možete slijediti.

Prvi korak je da ocijedite gornji sloj gela koristeći datoteku za nokte. Budite pažljivi da ne prekomjerno brusite ili oštetite prirodni nokat. Zatim, koristite acetonski odstranjivač laka za nokte i natopite blazinicu. Stavite natopljenu blazinicu na nokat i zamotajte ga aluminijskom folijom. Ostavite da se natopljena blazinica drži na noktu oko 10-15 minuta.

Nakon što je gel amolekula, uvijek koristite tupu drvenu štapić ili metalni alat da lagano gurnete gel sa nokta. Nikad nemojte pokušavati odstraniti gel silom jer to može ozlijediti nokat. Nakon što je gel uklonjen, temeljito operite ruke i i nanesite hidratantnu kremu. Vaši nokti će biti spremni za sljedeći manikir ili za prirodan izgled.

Contents

Priprema za skidanje geliranih noktiju

Prije nego što krenete sa skidanjem geliranih noktiju, važno je da se pravilno pripremite kako biste sigurno i efikasno uklonili gel. Evo nekoliko koraka koje trebate slijediti prije samog procesa skidanja:

 1. Spremite sve potrebne alate i materijale: Prije nego započnete skidanje gel lakova sa noktiju, potrebno je da pripremite sve alate i materijale koji će vam biti potrebni. Potrebno vam je:
  • Aceton ili specijalni gel za uklanjanje gela
  • Dozator ili čačkalica za nanošenje acetona
  • Vata ili mekana papirna maramica
  • Aluminijumska folija
  • Tanak turpija za raščešljavanje gela
  • Kreme za hidrataciju i njegu noktiju nakon skidanja gela
 2. Skraćivanje geliranih noktiju: Preporučuje se da prije skidanja geliranih noktiju skratite nokte na željenu dužinu. To će olakšati proces skidanja i smanjiti rizik od lomljenja noktiju.
 3. Raščešljavanje gela: Nakon što ste skratili nokte, tanjom turpijom blago raščešljajte površinu gela. Ovo će pomoći acetnu ili gelu za skidanje gela da djeluju efikasnije i brže.
 4. Zaštita kože oko noktiju: Prije nanošenja acetona ili gela za skidanje gela, preporučuje se da zaštitite kožu oko noktiju tako što ćete nanijeti malo kreme ili ulja oko noktiju. Ovo će spriječiti isušivanje i iritaciju kože tokom procesa skidanja.

Nakon što ste se adekvatno pripremili, spremni ste za sam proces skidanja geliranih noktiju. Zapamtite da je važno da budete strpljivi i pažljivi kako biste očuvali zdravlje i ljepotu svojih noktiju.

Kako odabrati pravu tehniku skidanja gela

Kada je vrijeme za skidanje geliranih noktiju, važno je odabrati pravu tehniku kako biste sigurno uklonili gel s noktiju bez oštećivanja prirodnog nokta. Postoji nekoliko tehnika koje možete koristiti, a sve ovisi o vašim osobnim preferencijama i iskustvu.

You might be interested:  Kako Se Prenosi Crveni Vjetar

1. Tehnika odstranjivanja acetonom

Ova tehnika koristi acetonsko rješenje koje pomaže u omekšavanju i otapanju gela. Evo kako možete koristiti ovu tehniku:

 1. Skupite sve potrebne materijale:
  • Aceton
  • Aluminijumska folija
  • Vatirane jastučiće
  • Drveni štapić za nokte
 2. Pripremite nokte:
  • Obrišite nokatnu ploču alkoholom kako biste uklonili nečistoće.
  • Oblikujte nokte i uklonite suvišne nokte.
 3. Namočite vatirane jastučiće s acetonom i stavite ih na nokatnu ploču.
 4. Omotajte svaki prst aluminijumskom folijom kako biste držali acetonske jastučiće na mjestu.
 5. Držite aluminijumsku foliju na noktima 10-15 minuta kako bi se gel omekšao.
 6. Uklonite aluminijumsku foliju i koristite drveni štapić za nokte kako biste blago uklonili gel s noktiju.
 7. Nakon uklanjanja gela, hidratizirajte nokte i kožicu oko noktiju vitaminom E ili uljem za nokte.

2. Tehnika turpijanja

Druga tehnika koju možete koristiti je turpijanje gela s noktiju. Ova tehnika uključuje korištenje turpije za nokte kako biste postepeno uklonili gel s površine nokta. Evo kako možete koristiti ovu tehniku:

 1. Pripremite nokte:
  • Oblikujte nokte i uklonite suvišne nokte.
 2. Uzmite turpiju za nokte i postepeno uklonite gel s površine nokta. Budite pažljivi da ne prekomjerno turpijate kako biste izbjegli oštećenje prirodnog nokta.
 3. Koristite buffing blok ili polirnu turpiju kako biste zagladili nokatnu ploču nakon uklanjanja gela.
 4. Nakon uklanjanja gela, hidratizirajte nokte i kožicu oko noktiju vitaminom E ili uljem za nokte.

Odabir prave tehnike skidanja gela ovisi o vašim osobnim preferencijama i vještinama. Ako niste sigurni koje je najbolje za vas, uvijek je najbolje konzultirati profesionalnog manikira kako biste dobili pravilne savjete i tehniku skidanja gela.

Korištenje acetona za skidanje gela sa noktiju

Skidanje gela sa noktiju kod kuće može biti jednostavno i sigurno uz pomoć acetona. Aceton je jak otapalo koje će pomoći da se gel sa noktiju otopi i omekša, olakšavajući njegovo uklanjanje. Važno je pravilno koristiti acetona kako biste izbjegli oštećenje noktiju ili kože oko noktiju.

Šta će vam trebati:

 • Aceton (100% čisti)
 • Pamučni jastučići ili komadići vate
 • Aluminijumska folija
 • Drveni štap ili rašpica

Koraci za skidanje gela sa noktiju pomoću acetona:

 1. Koristite drveni štap ili rašpicu kako biste pažljivo skinuli gornji sloj gela sa noktiju. Budite nježni kako ne biste oštetili prirodni nokat ispod gela.
 2. Natopite pamučni jastučić ili komadić vate u acetone. Pazite da ga ne natopite previše, kako ne biste zaslužili nokat i kožu oko nokta.
 3. Stavite natopljeni pamučni jastučić ili komadić vate na gel nokta.
 4. Zamotajte svaki nokat u aluminijsku foliju kako biste držali pamuk na mjestu i spriječili isparavanje acetona.
 5. Ostavite foliju na noktima 10 do 15 minuta kako bi se gel otopio i omekšao.
 6. Ponestale folije lagano povucite prema dolje dok držite pamuk na noktima kako biste uklonili omekšani gel.
 7. Ako gel ostane na noktu, ponovite korake 2-6 dok se gel potpuno ne ukloni.
 8. Nakon uklanjanja gela, temeljito operite ruke sapunom i vodom kako biste uklonili ostatke acetona.

Važno je napomenuti da acetonsko skidanje gela može isušiti nokte i kožu oko noktiju. Nakon postupka, preporučljivo je nanijeti hidratantnu kremu na ruke i nokte kako biste im vratili vlažnost.

Alternativne metode skidanja gela bez acetona

Skidanje gel laka sa noktiju može biti nezgodno i zahtjevno, ali postoje alternativne metode koje ne uključuju upotrebu acetona.

1. Toplom vodom i sapunom

Jedna od najjednostavnijih metoda za skidanje gela sa noktiju je upotreba tople vode i sapuna. Potopite nokte u posudu s toplom vodom i dodajte malo tečnosti za pranje suđa ili običnog tečnog sapuna. Ostavite nokte u vodi oko 10-15 minuta. Nakon toga, koristite plastični štapić za manikir kako biste nježno skidali gel sa noktiju.

2. Korištenje folije i akrilne kuglice

Ova metoda zahtijeva foliju za namatanje noktiju i akrilnu kuglicu. Prvo, lagano izgrebajte sloj gela sa nokta korištenjem datoteke za nokte. Zatim, natopite pamučni jastučić sa acetonom ili gelom za skidanje laka i stavite na nokat. Stavite akrilnu kuglicu na pamučni jastučić i omotajte nokat folijom. Ostavite da djeluje oko 10-15 minuta, a zatim nježno uklonite foliju i koristite plastični štapić za manikir da biste uklonili ostatke gela.

3. Korištenje ulja za skidanje

Još jedan način za sigurno skidanje gela sa noktiju je upotreba ulja za skidanje. Možete koristiti biljno ulje, maslinovo ulje ili ulje za bebe. Namočite pamučni jastučić ili vatu u ulju i stavite na nokat. Omotajte nokat folijom i ostavite da djeluje 10-15 minuta. Nakon toga, nježno uklonite gel koristeći plastični štapić za manikir.

4. Parna kupka

Parna kupka je još jedan način za skidanje gela sa noktiju bez upotrebe acetona. Zagrijte vodu do vrenja i stavite je u duboku posudu. Nakon toga, držite ruke iznad pare oko 10-15 minuta. Para će omekšati gel, što će vam omogućiti da ga nježno uklonite koristeći plastični štapić za manikir.

You might be interested:  Kako Programirati Daljinski Za Garažna Vrata

Napomena: Ove metode mogu biti manje učinkovite ili zahtijevati više vremena od tradicionalnog korištenja acetona za skidanje gela. Također, preporučuje se pričekati da se nokti potpuno suše prije nanosa novog gela ili laka na nokte.

Važnost hidratacije nakon skidanja gela sa noktiju

Hidratacija je ključna nakon skidanja gela sa noktiju kako bi se nokti i koža održavali zdravima i hidratiziranima. Ovaj proces je važan jer skidanje gela može isušiti nokte i kožu oko njih.

Nakon skidanja gela sa noktiju, važno je pridržavati se sljedećih koraka kako bi se osigurala pravilna hidratacija:

1. Upotreba hidratantne kreme

Nanesite hidratantnu kremu ili ulje na nokte i kožu oko njih nakon skidanja gela. Ovo će pomoći u obnavljanju i održavanju hidratacije.

2. Redovito hidratiziranje

Nastavite redovito nanositi hidratantnu kremu ili ulje na nokte i kožu kako biste održali hidrataciju. Preporučuje se nanositi hidratantnu kremu najmanje jednom dnevno ili prema potrebi.

3. Izbjegavajte pretjerano pranje ruku

Pretjerano pranje ruku može isušiti kožu i nokte. Pokušajte izbjegavati prečesto pranje ruku i koristite blagi sapun kako biste minimizirali isušivanje.

4. Koristite zaštitne rukavice

Kada obavljate kućanske poslove ili dolazite u kontakt s kemikalijama, noseći zaštitne rukavice može pomoći u očuvanju hidratacije noktiju i kože.

Hidratacija nakon skidanja gela sa noktiju će pomoći u sprečavanju pucanja, lomljenja i oštećenja noktiju, te će ih održavati jakima i zdravima.

Kako izbjeći oštećenje prirodnih noktiju pri skidanju gela

Skidanje gela sa noktiju može biti izazovno i može dovesti do oštećenja prirodnih noktiju ako se ne pridržavate određenih tehnika i savjeta. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti kako biste izbjegli oštećenje prirodnih noktiju pri skidanju gela:

1. Nemojte grebati ili pokušavati otkinuti gel

1. Nemojte grebati ili pokušavati otkinuti gel

Jedna od najvažnijih stvari koje trebate zapamtiti je da ne pokušavate otkinuti ili grebati gel sa noktiju. To može dovesti do lomljenja prirodnih noktiju ili oštećenja površine nokta. Umjesto toga, koristite pravilne tehnike za skidanje gela.

2. Koristite kvalitetan acetonski ili nefleksibilni gel skidač

Prilikom skidanja gela, koristite kvalitetan acetonski ili nefleksibilni gel skidač. Ove vrste skidača su efikasne u omekšavanju gela i olakšavaju njegovo uklanjanje sa nokatne ploče. Izaberite proizvod koji je prilagođen za skidanje gela i slijedite upute proizvođača.

3. Koristite aluminijumsku foliju i blazinice

Jedan od najčešćih načina skidanja gela je korištenje aluminijumske folije i blazinica. Namočite blazinice acetonskim skidačem, stavite ih na nokat i zamotajte folijom oko prsta. Ostavite da djeluje 10-15 minuta, a zatim pažljivo uklonite foliju i polirajte gel sa nokta, koristeći drveni štap ili metalni štapić za manikir.

4. Njega nakon skidanja gela

Nakon uklanjanja gela, važno je pravilno njegovati i hidratizirati prirodne nokte. Koristite kvalitetni hidratantni ulje ili kremu koja će hidrataciju vratiti vašim noktima. Također, izbjegavajte korištenje agresivnih proizvoda na noktima neko vrijeme nakon skidanja gela, kako biste im omogućili da se oporave.

5. Izbjegavajte prečesto nanošenje gela

Još jedan način da izbjegnete oštećenje prirodnih noktiju je da izbjegnete prečesto nanošenje gela. Često nanošenje gela može uzrokovati slabljenje prirodnih noktiju i njihovo lomljenje. Pazite da ostavite dovoljno vremena između nanošenja gelova kako bi vaši nokti imali vremena za oporavak.

Slijedeći ove savjete i tehnike, možete smanjiti rizik od oštećenja prirodnih noktiju pri skidanju gela. Uvijek budite pažljivi i nježni prema svojim noktima kako biste ih održali zdravima i jakima. Ako niste sigurni u postupak skidanja gela ili želite dodatne savjete, posjetite profesionalnog manikira kako biste se posavjetovali i primili stručnu pomoć.

Savjeti za ubrzavanje procesa skidanja gela sa noktiju

Ako želite skinuti geliranje s noktiju kod kuće, postoje neki savjeti i tehnike koje vam mogu pomoći ubrzati proces skidanja gela i olakšati ovaj postupak. Evo nekoliko prijedloga za sigurno skidanje gela sa noktiju:

 • Koristite acetonski odstranjivač ili tekući acetone za skidanje gela. Aceton je snažno otapalo koje je učinkovito u uklanjanju gela s noktiju. Ulijte dovoljno acetona u posudu da biste mogli uroniti sve nokte u njega.
 • Prije uranjanja noktiju u acetonski odstranjivač, možete lagano izbrusiti površinu gela koristeći blok za poliranje. To će pomoći otvoriti gornji sloj gela i omogućiti acetonskom odstranjivaču da lakše prodre.
 • Namotajte foliju od aluminija oko noktiju nakon što ih uronite u acetonski odstranjivač kako bi se stvorila izolacija i omogućila brže djelovanje acetona. Ostavite foliju na noktima 10-15 minuta.
 • Nakon što ste skinuli foliju, pažljivo uklonite gel s noktiju koristeći plastični žličicu ili drvenu štapićem za nokte. Gel bi trebao lako skliznuti s površine nokta. Ako se gel ne uklanja lako, nemojte ga siliti ili grebati nokte jer to može oštetiti prirodni nokat. Umjesto toga, ponovite postupak uranjanja u acetonski odstranjivač i zamotajte foliju ako je potrebno.
You might be interested:  Kako Gledati Utakmicu Na Mobitelu

Nakon što ste skinuli gel s noktiju, preporučljivo je da njegujete nokte i kožicu oko noktiju kako biste ih hidratizirali i oporavili od procesa skidanja gela. Možete koristiti hidratantnu kremu za ruke i ulje za njegu noktiju radi bolje hidratacije i revitalizacije noktiju.

Ukratko, ovi savjeti mogu vam pomoći ubrzati proces skidanja gela sa noktiju kod kuće. Važno je biti pažljiv i oprezan prilikom skidanja gela kako ne bi oštetili prirodne nokte. Ukoliko niste sigurni u svoje sposobnosti ili imate kompleksnije probleme vezane za vaše nokte, preporučljivo je posjetiti profesionalnog manikera kako bi vam pomogao ukloniti gel na pravilan način i očuvao vaše nokte u najboljem stanju.

Prevencija za očuvanje zdravlja noktiju nakon skidanja gela

Skinuti gel sa noktiju je samo prvi korak u pravilnoj njezi noktiju. Nakon što se gel ukloni, potrebno je poduzeti nekoliko preventivnih mjera kako bi se očuvalo zdravlje noktiju i spriječile daljnje štete.

1. Hidratacija noktiju

Nakon skidanja gela, nokti mogu biti suhi i oslabljeni. Stoga je važno redovito hidratizirati nokte kako bi se spriječilo pucanje i lomljenje. Možete koristiti hidratantnu kremu za nokte ili ulje za cutikule kako biste nahranili nokte i omekšali kožicu oko noktiju.

2. Njega cutikule

2. Njega cutikule

Redovita njega cutikule je ključna za zdravlje noktiju. Nakon skidanja gela, potrebno je pažljivo gurati i odstraniti višak kožice oko noktiju. Također možete koristiti ulje za cutikule kako biste ih omekšali i spriječili da se suše.

3. Nokti bez lakova

Nakon skidanja gela, preporučljivo je ne nanositi odmah novi sloj laka za nokte. Neki nokti mogu biti oslabljeni od gela, pa je dobro dati im malo odmora i omogućiti im da se prirodno oporave prije nanošenja novog laka.

4. Izbjegavajte acetona

Aceton može isušiti nokte i kožicu oko njih. Stoga je važno izbjegavati korištenje acetona kada skidate lak ili gel sa noktiju. Umjesto acetona, koristite blage odstranjivače laka za nokte koji sadrže hidratantna sredstva.

5. Pravilna prehrana

Uravnotežena prehrana bogata vitaminima i mineralima ključna je za zdravlje noktiju. Dobar unos vitamina B, A, C i E, kao i cinka i biotina, može pomoći u jačanju noktiju. Dodatak prehrani ili konzumacija namirnica poput ribe, orašastih plodova, voća i povrća može pomoći u očuvanju zdravlja noktiju.

6. Zaštita noktiju

Kako biste spriječili oštećenja noktiju, koristite zaštitne rukavice prilikom kućanskih poslova ili rada s kemikalijama. Također izbjegavajte stiskanje ili grickanje noktiju, jer to može dovesti do lomljenja i infekcija.

7. Redovito održavanje

Nakon skidanja gela, redovito održavanje noktiju ključno je za njihovo zdravlje. Redovito ih skraćujte kako biste spriječili pucanje ili cijepanje, te pazite da ih redovito njegujete uljem ili kremom za nokte.

Slijedeći ove preventivne mjere, vaši nokti će ostati zdravi i snažni nakon skidanja gela.

FAQ:

Koje su najčešće tehnike za skidanje geliranih noktiju?

Najčešće tehnike za skidanje geliranih noktiju su: turpijanje, odstranjivač za gel lakove, umakanje u acetone, upotreba folija i dodataka za skidanje.

Koliko dugo traje proces skidanja geliranih noktiju?

Trajanje procesa skidanja geliranih noktiju može varirati ovisno o tehnici koju koristite. Uglavnom, proces traje između 30 i 60 minuta.

Kako se koristi odstranjivač za gel lakove?

Da biste koristili odstranjivač za gel lakove, potrebno je nanijeti ga na vatiranu foliju, umotati foliju oko komada pamuka i ostaviti ga da odstoji na noktu nekoliko minuta. Nakon toga, gel lak se lako može ukloniti.

Koje su prednosti turpijanja prilikom skidanja geliranih noktiju?

Prednosti turpijanja prilikom skidanja geliranih noktiju su: bezbolnost, brzina i mogućnost kontroliranja skidanja gela.

Koje su opasnosti prilikom skidanja geliranih noktiju i kako ih izbjeći?

Opasnosti prilikom skidanja geliranih noktiju mogu uključivati oštećenje prirodne ploče nokta i isušivanje kože. Da biste ih izbjegli, preporučuje se koristiti zaštitnu kremu i vlažiti nokte nakon skidanja gela.

Kako se sigurno skinuti gelirani nokti kod kuće?

Da biste sigurno skinuli gelirane nokte kod kuće, trebate koristiti akril ili dvofazni odstranjivač laka za nokte. Počnite natapanjem pamučne kuglice u odstranjivač laka za nokte i nanesite je na nokat. Zamotajte folijom oko nokta kako bi se odstranjivač laka bolje upio i ostavite da djeluje nekoliko minuta. Nakon toga, lagano skidajte gelirani lak sa nokta koristeći štapić za manikuru. Pazite da ne oštetite prirodni nokat.