Kako skinuti pjesmu sa YouTubea - jednostavan vodič

Kako Skinuti Pjesmu Sa Youtubea

Kako Skinuti Pjesmu Sa Youtubea

YouTube je sjajna platforma za slušanje omiljenih pjesama, ali ponekad je frustrirajuće što ne možemo preuzeti pjesmu s YouTubea na svoje uređaje. Srećom, postoji način da to jednostavno sprovedete. U ovom vodiču, provedat ćemo vas korak po korak kroz proces skidanja pjesama sa YouTubea.

Korak 1: Prvo što trebate učiniti je pronaći željenu pjesmu na YouTubeu. Možete to učiniti putem pretraživača na YouTubeu ili kopiranjem i lijepljenjem URL-a pjesme u pretraživač. Ako koristite pretraživač, ne zaboravite provjeriti je li videozapis samo audio format.

Korak 2: Nakon što pronađete željenu pjesmu, trebat ćete je kopirati URL. To možete učiniti jednostavnim desnim klikom na adresu u tražilici i odabiranjem “Kopiraj” iz opcija. Ako koristite mobilni uređaj, zadržite pritisnutu adresu i odaberite “Kopiraj URL”.

Korak 3: Sada ćete trebati pristupiti web stranici koja vam omogućava preuzimanje pjesama sa YouTubea. Postoji mnogo web stranica koje to omogućuju, pa odaberite jednu koja vam najbolje odgovara. Nakon što pristupite odabranoj web stranici, zalijepite URL pjesme u odgovarajuće polje i odaberite “Preuzmi”.

Napomena: Budite pažljivi pri odabiru web stranice za preuzimanje pjesama sa YouTubea. Provjerite ima li web stranica dobru reputaciju i izbjegavajte one koje zahtijevaju preuzimanje dodatnih programa ili softvera.

Preuzimanje pjesama sa YouTubea

YouTube je popularna platforma za dijeljenje video sadržaja, ali ponekad želite samo preuzeti pjesmu sa određenog videa. U ovom vodiču ćemo vam pokazati kako jednostavno preuzeti pjesme sa YouTubea.

Metoda 1: Korištenje vanjskih web stranica

Najjednostavniji način za preuzimanje pjesama sa YouTubea je korištenje vanjskih web stranica. Postoje mnoge web stranice koje omogućavaju preuzimanje pjesama sa YouTubea u nekoliko jednostavnih koraka. Evo nekoliko popularnih web stranica:

Evo koraka za korištenje ovih web stranica:

 1. Kopirajte URL pjesme sa YouTubea koju želite preuzeti.
 2. Otvorite željenu web stranicu za preuzimanje pjesama.
 3. U odgovarajuće polje zalijepite kopirani URL.
 4. Kliknite na tipku “Preuzmi” ili sličnu.
 5. Nakon što se završi pretvaranje, preuzmite pjesmu na vaše računalo.

Metoda 2: Korištenje desktop aplikacija

Ako vam se ne sviđa ideja korištenja vanjskih web stranica, možete koristiti desktop aplikacije za preuzimanje pjesama sa YouTubea. Postoje različite aplikacije dostupne za različite operativne sustave, a neke su čak besplatne. Evo nekoliko popularnih desktop aplikacija:

Aplikacija Operativni sustav
4K YouTube to MP3 Windows, macOS, Linux
Free YouTube to MP3 Converter Windows, macOS
ClipGrab Windows, macOS, Linux

Koristite ove korake za preuzimanje pjesama sa YouTubea pomoću desktop aplikacija:

 1. Preuzmite i instalirajte željenu desktop aplikaciju.
 2. Kopirajte URL pjesme sa YouTubea koju želite preuzeti.
 3. U aplikaciji zalijepite kopirani URL.
 4. Odaberite željeni format i kvalitetu zvuka.
 5. Kliknite na tipku “Preuzmi” ili sličnu.
 6. Pjesma će se preuzeti na vaše računalo.

Napomena: Pazite da prilikom preuzimanja pjesama sa YouTubea ne kršite autorska prava. Zaštitite se i preuzimajte samo pjesme koje su dostupne za preuzimanje ili za koje imate adekvatna prava.

Upotreba specijaliziranih web stranica

Jedan od načina da skinete pjesmu sa YouTubea je korištenje specijaliziranih web stranica. Postoje mnoge web stranice dostupne na internetu koje vam omogućuju da preuzmete pjesme sa YouTubea jednostavno i brzo. Evo kako možete upotrijebiti ove web stranice:

You might be interested:  Kako Skinuti Ljepilo Sa Tkanine

1. Pronađite web stranicu za preuzimanje pjesama sa YouTubea

Prvi korak je pronalaženje specijalizirane web stranice za preuzimanje pjesama sa YouTubea. Možete koristiti tražilicu kako biste pronašli takve web stranice. Preporučuje se odabir pouzdane web stranice sa pozitivnim recenzijama i ocjenama korisnika.

2. Kopirajte link pjesme sa YouTubea

Nakon što pronađete web stranicu koju želite koristiti, idite na YouTube i pronađite pjesmu koju želite preuzeti. Kopirajte URL pjesme s adrese trake preglednika kako biste ga kasnije zalijepili na web stranicu za preuzimanje.

3. Posjetite web stranicu za preuzimanje

Otvorite web stranicu koju ste pronašli i koju želite koristiti za preuzimanje pjesme. Na početnoj stranici obično postoji polje za unos URL-a. Zalijepite URL pjesme koju ste kopirali s YouTubea u to polje.

4. Odaberite format i kvalitetu

Na web stranici za preuzimanje, obično ćete moći odabrati format i kvalitetu preuzete pjesme. Na primjer, možda ćete moći odabrati MP3 format i razlučivost pjesme. Odaberite format i kvalitetu prema svojim željama i potrebama.

5. Pokrenite preuzimanje

5. Pokrenite preuzimanje

Kada ste odabrali format i kvalitetu, pritisnite gumb za preuzimanje ili sličan gumb na web stranici kako biste započeli preuzimanje pjesme. Ovisno o veličini pjesme i brzini vaše internetske veze, preuzimanje će možda potrajati neko vrijeme.

6. Preuzimanje je završeno

Nakon što se preuzimanje završi, pjesma će biti spremljena na vaše računalo. Provjerite svoju mapu za preuzimanje ili odredište koje ste odabrali tijekom postupka preuzimanja kako biste pronašli pjesmu koju ste preuzeli.

Napomena: Prije preuzimanja pjesme s YouTubea, pobrinite se da imate pravo preuzeti tu pjesmu i da je koristite samo u osobne svrhe. Preuzimanje pjesama s autorskim pravima bez dozvole autora može biti ilegalno i protiv zakona o autorskim pravima.

Instalacija softvera za preuzimanje

1. Besplatni softver za preuzimanje

Postoji mnogo besplatnih softvera za preuzimanje dostupnih na internetu. Među najpopularnijim su 4K Video Downloader, Free YouTube Download i ClipGrab. Ovi programi su jednostavni za upotrebu i omogućavaju vam preuzimanje videa i zvuka sa YouTubea.

2. Preuzimanje softvera

2. Preuzimanje softvera

Prvo trebate posjetiti službene web stranice odabrane programske opreme kako biste preuzeli instalacijski program. Na većini web stranica ćete pronaći gumb za preuzimanje na početnoj stranici ili pojedinim stranicama proizvoda. Klikom na taj gumb započet će se preuzimanje instalacijskog programa na vaše računalo.

3. Instalacija softvera

Nakon što je preuzimanje softvera dovršeno, pronađite preuzeti instalacijski program na svojem računalu i dvaput kliknite na njega kako biste pokrenuli instalaciju. Slijedite upute na zaslonu kako biste dovršili instalacijski proces.

4. Pokretanje softvera

Nakon uspješne instalacije programa, možete ga pokrenuti klikom na prečac ili ikonu programa na radnoj površini računala ili u izborniku “Programi”. Kada se program pokrene, bit ćete spremni za preuzimanje pjesama s YouTubea.

Uz 4K Video Downloader i druge alate, možete jednostavno kopirati URL videa s YouTubea i zalijepiti ga u program kako biste započeli preuzimanje. Odaberite željeni format i kvalitetu te kliknite na “Preuzmi” kako biste započeli preuzimanje pjesme.

Korištenje dodataka u pregledniku

Da bi skinuli pjesmu sa YouTubea, možete koristiti različite dodatke i proširenja u pregledniku. Ove dodatke možete dodati u preglednik kako biste imali direktni pristup funkcijama koje omogućuju skidanje pjesama sa YouTubea. U nastavku je opisan postupak za dodavanje i korištenje ovih dodataka u najčešće korištenim preglednicima kao što su Google Chrome, Mozilla Firefox i Microsoft Edge.

Google Chrome

 • Otvorite preglednik Google Chrome.
 • Pronađite i instalirajte dodatak za skidanje pjesama sa YouTubea, kao što je “YouTube Video Downloader”.
 • Kada se dodatak instalira, pojavit će se ikona dodatka u gornjem desnom kutu preglednika.
 • Otvorite YouTube stranicu sa pjesmom koju želite skinuti.
 • Kliknite na ikonu dodatka i odaberite željenu opciju za skidanje pjesme.
 • Pjesma će se preuzeti na vaše računalo u željenom formatu.

Mozilla Firefox

 • Otvorite preglednik Mozilla Firefox.
 • Pronađite i instalirajte dodatak za skidanje pjesama sa YouTubea, kao što je “Video DownloadHelper”.
 • Kada se dodatak instalira, pojavit će se ikona dodatka u gornjem desnom kutu preglednika.
 • Otvorite YouTube stranicu sa pjesmom koju želite skinuti.
 • Kliknite na ikonu dodatka i odaberite željenu opciju za skidanje pjesme.
 • Pjesma će se preuzeti na vaše računalo u željenom formatu.

Microsoft Edge

 • Otvorite preglednik Microsoft Edge.
 • Pronađite i instalirajte dodatak za skidanje pjesama sa YouTubea, kao što je “Video Downloader Professional”.
 • Kada se dodatak instalira, pojavit će se ikona dodatka u desnom gornjem kutu preglednika.
 • Otvorite YouTube stranicu sa pjesmom koju želite skinuti.
 • Kliknite na ikonu dodatka i odaberite željenu opciju za skidanje pjesme.
 • Pjesma će se preuzeti na vaše računalo u željenom formatu.
You might be interested:  Kako Izgleda Krpelj U Kozi

Korištenjem ovih dodataka u pregledniku, možete jednostavno i brzo skinuti pjesme sa YouTubea direktno na svoje računalo. Budite svjesni da preuzete pjesme mogu biti zaštićene autorskim pravima, stoga preuzimajte samo pjesme koje imate dozvolu koristiti ili koje su javno dostupne.

Preuzimanje putem mobilnih aplikacija

Uz pomoć mobilnih aplikacija, možete lako preuzeti pjesmu sa YouTubea direktno na vaš mobilni uređaj. Za Android korisnike, postoji mnogo aplikacija dostupnih u Google Play Storeu koje nude tu funkciju. Neke od popularnih aplikacija su:

 • Snaptube: Snaptube vam omogućuje preuzimanje videa i zvuka sa YouTubea, kao i sa drugih popularnih platformi za deljenje video sadržaja. Jednostavno pronađite željenu pesmu na YouTubeu, kopirajte URL i zatim ga zalijepite u Snaptube aplikaciju. Nakon toga, moći ćete preuzeti pesmu u željenom formatu i kvaliteti.
 • VidMate: VidMate je još jedna popularna aplikacija koja vam omogućuje preuzimanje sadržaja sa različitih platformi, uključujući i YouTube. Možete pretraživati i preuzimati pesme direktno sa YouTubea ili koristiti URL videozapisa da biste ga preuzeli.
 • YMusic: YMusic je aplikacija koja je posebno dizajnirana za preuzimanje muzike sa YouTubea. Možete pretraživati pesme i albume, izabrati željeni format zvuka i preuzeti pesmu direktno na vaš uređaj.

Za korisnike iPhonea, situacija je malo složenija zbog strožih pravila App Storea o preuzimanju sadržaja sa YouTubea. Ipak, postoje aplikacije kao što su Documents by Readdle ili MyMedia koje vam mogu pomoći u preuzimanju pesama. Potrebno je prvo preuzeti video sa YouTubea, a zatim ga konvertovati u zvukovni format koristeći neku od dostupnih funkcija unutar aplikacija.

Preporučene aplikacije za preuzimanje muzike sa YouTubea:
Aplikacija Dostupna za
Snaptube Android
VidMate Android
YMusic Android
Documents by Readdle iOS
MyMedia iOS

Nakon što preuzmete pesmu pomoću neke od ovih aplikacija, možete je slušati kad god želite, čak i kada nemate pristup internetu. Uživajte u svojoj omiljenoj muzici gde god se nalazili!

Sigurnost i zakonitost preuzimanja

Preuzimanje pjesama s YouTubea može biti nezakonito i može se kretati u sivoj zoni pravnog okvira. Kada preuzimate pjesme bez dozvole vlasnika autorskih prava, kršite zakone o autorskim pravima i mogli biste biti podvrgnuti pravnim posljedicama.

Također, preuzimanje pjesama s nepoznatih ili sumnjivih web stranica može dovesti do ugrožavanja sigurnosti vašeg računala. Neke web stranice koje nude usluge preuzimanja imaju skrivene viruse ili zlonamjerne programe koji mogu štetiti vašem sustavu. Stoga je važno koristiti pouzdane izvore za preuzimanje pjesama, kao što su popularne platforme za streaming glazbe koje nude legalne opcije preuzimanja.

Jedan od načina da budete sigurni i zakoniti prilikom preuzimanja pjesama je korištenje službenih YouTube aplikacija ili web stranice koje pružaju legalne opcije preuzimanja. Neke od tih opcija za preuzimanje su dostupne samo s plaćenim pretplatničkim planovima, ali nude sigurno i zakonito preuzimanje pjesama.

Ako ste zainteresirani za preuzimanje pjesama s YouTubea, preporučljivo je provjeriti zakone o autorskim pravima u svojoj zemlji i pridržavati se njihovih smjernica. Također, uvijek se pobrinite da koristite pouzdane i sigurne izvore za preuzimanje, kako biste izbjegli rizik od zlonamjernog softvera.

Naravno, uvijek je najbolje kupiti glazbu na službenim platformama i podržati umjetnike koji stvaraju glazbu. Na taj način ste sigurni da podržavate autore i da pravilno koristite njihov sadržaj.

Kako konvertirati preuzetu pjesmu u željeni format

Jednom kada ste preuzeli pjesmu s YouTubea, možda ćete htjeti konvertirati tu pjesmu u željeni format. Evo nekoliko načina kako to možete učiniti:

1. Korištenje online konvertera

Postoji mnogo online konvertera koji vam omogućuju da pretvorite preuzetu pjesmu s YouTubea u razne formate. Jedan od popularnih alata je OnlineVideoConverter. Evo kako možete koristiti ovaj alat:

 1. Pristupite web stranici OnlineVideoConverter.
 2. Kliknite na gumb “Konvertujte video” kako biste otvorili konverter.
 3. Odaberite preuzetu pjesmu s vašeg računala i učitajte je na konverter.
 4. Odaberite željeni format u kojem želite konvertirati pjesmu.
 5. Kliknite na gumb “Početak” kako biste započeli postupak konverzije.
 6. Nakon što konverzija završi, preuzmite konvertiranu pjesmu na svoje računalo.

2. Korištenje audio konvertera

Ako želite konvertirati pjesmu s YouTubea u audio format, možete koristiti poseban audio konverter kao što je Freemake Audio Converter. Evo kako to možete učiniti:

 1. Preuzmite i instalirajte Freemake Audio Converter na svoje računalo.
 2. Otvorite program i odaberite preuzetu pjesmu s YouTubea koju želite konvertirati.
 3. Odaberite željeni audio format u kojem želite konvertirati pjesmu (na primjer MP3, WAV, FLAC itd.).
 4. Kliknite na gumb “Konvertuj” kako biste započeli postupak konverzije.
 5. Kada konverzija završi, preuzmite konvertiranu pjesmu na svoje računalo.
You might be interested:  Kako Ublažiti Zubobolju Forum

Koristeći ove metode, možete konvertirati preuzetu pjesmu s YouTubea u željeni format i uživati ​​u svojoj glazbi bez veze s internetom. Uvijek provjerite jesu li vaše radnje u skladu s pravilima o autorskim pravima prije nego što konvertirate i preuzimate bilo koje pjesme s YouTubea.

Najbolje prakse i preporuke

1. Provjerite pravne aspekte

Prilikom skidanja pjesama sa YouTubea, važno je da provjerite pravne aspekte. Postoje neke pjesme koje su zaštićene autorskim pravima i njihovo skidanje može biti ilegalno. Uvijek se informirajte o tome da li je pjesma slobodna za preuzimanje ili ima određene restrikcije.

2. Koristite pouzdane alate za preuzimanje

Postoje mnogi alati za preuzimanje pjesama sa YouTubea, ali nije svaki od njih pouzdan. Preporučuje se da koristite dobro poznate i pouzdane alate za preuzimanje, kako biste izbjegli viruse ili neželjene programe.

3. Pazite na kvalitetu zvuka

Kada skidate pjesmu sa YouTubea, provjerite da li je kvalitet zvuka dobar. Ponekad se dogodi da zvuk bude komprimiran ili lošeg kvaliteta. Ako želite visokokvalitetnu verziju pjesme, možda ćete morati potražiti opcije sa boljom kvalitetom zvuka.

4. Budite oprezni prilikom instaliranja dodatnih programa

U nekim slučajevima, alati za preuzimanje pjesama sa YouTubea mogu zahtijevati instaliranje dodatnih programa ili proširenja. Budite oprezni prilikom instaliranja ovih programa, jer neki od njih mogu biti adware ili malware. Uvijek provjerite odakle dolazi program i pročitajte recenzije korisnika prije instaliranja.

5. Obratite pažnju na sigurnost

Prilikom preuzimanja pjesama sa YouTubea, budite oprezni s osobnim podacima i svojom sigurnošću. Pripazite na web stranice koje traže vaše osobne podatke ili traže da upišete svoje korisničko ime i lozinku. Također, izbjegavajte klikanje na sumnjive reklame i linkove koji vode na nepoznate web stranice.

6. Podržite autore pjesama

Uvijek je važno podržati autore pjesama koje preuzimate. Ako vam se sviđa određena pjesma, preporučuje se da je kupite ili podržite autora na drugi način. Na taj način ćete osigurati da umjetnici i dalje stvaraju glazbu koju volite.

FAQ:

Koje su prednosti skinuti pjesmu sa YouTubea?

Postoji nekoliko prednosti skidanja pjesama sa YouTubea. Prvo, možete slušati pjesmu offline, čak i ako nemate pristup internetu. Drugo, možete preslušavati pjesme bez oglasa ili prekida. Također, možete napraviti vlastitu playlistu omiljenih pjesama na svojem uređaju.

Koji su koraci za skidanje pjesme sa YouTubea?

Evo jednostavnih koraka za skidanje pjesme sa YouTubea. Prvo, koristite internet pretraživač na računalu ili mobilnom uređaju kako biste pronašli željenu pjesmu na YouTubeu. Zatim kopirajte URL pjesme. Nakon toga posjetite web stranicu ili preuzmite aplikaciju koja vam omogućuje pretvaranje YouTube videozapisa u MP3 format. Na kraju, zalijepite URL pjesme na web stranicu ili aplikaciju i odaberite opciju za preuzimanje. Kada se preuzimanje završi, datoteka će se spremiti na vaš uređaj.

Koje su alternative za skidanje pjesama sa YouTubea?

Osim preuzimanja pjesama sa YouTubea, postoje i druge alternative za slušanje glazbe. Prvo, možete koristiti striming platforme kao što su Spotify, Apple Music ili Deezer, koje vam omogućuju pristup velikom broju pjesama uz mjesečnu pretplatu. Također, možete kupiti pjesmu putem digitalnih trgovina kao što su iTunes, Google Play ili Amazon Music. Na kraju, možete koristiti besplatne glazbene aplikacije koje vam omogućuju preslušavanje i preuzimanje pjesama, ali budite oprezni jer neke od njih mogu biti ilegalne ili nekvalitetne.

Koje su dozvoljene vrste korištenja preuzete pjesme sa YouTubea?

Prilikom preuzimanja pjesme sa YouTubea, važno je provjeriti licencu pjesme i prirodu vaše uporabe. Ako je pjesma zaštićena autorskim pravima, morate dobiti dozvolu od izvođača ili vlasnika autorskih prava prije korištenja pjesme za komercijalne svrhe ili distribuciju. Međutim, ako pjesma nema autorska prava ili je dostupna pod Creative Commons licencom, možete je slobodno koristiti za osobne svrhe ili nekomercijalne projekte. Važno je poštovati autorska prava kako biste podržali umjetnike i glazbenu industriju.