Kako skinuti pjesmu za zvono mobitela - vodič i savjeti

Kako Skinuti Pjesmu Za Zvono Mobitela

Kako Skinuti Pjesmu Za Zvono Mobitela

Ako ste umorni od dosadnih i uobičajenih melodija za zvono na vašem mobitelu, možete jednostavno promijeniti zvuk za dolazne pozive i poruke. Postoji mnogo načina da to uradite, ali u ovom vodiču ćemo vam pokazati nekoliko jednostavnih metoda kako da skinete pjesmu za zvono na vašem mobitelu.

Jedan od najjednostavnijih načina da promijenite zvuk za zvono na vašem mobitelu je preuzeti pjesmu sa interneta. Postoji mnogo web stranica koje nude besplatne melodije za zvono koje možete preuzeti direktno na vaš mobitel. Samo pronađite web stranicu koja vam se sviđa, odaberite pjesmu koju želite i preuzmite je na vaš mobitel. Nakon toga, iščitajte uputstva kako da je postavite kao zvono na vašem mobitelu.

Ako već imate pjesmu na svom računaru ili drugom uređaju, možete je također prenijeti na svoj mobitel. Jednostavno spojite svoj mobitel na računar pomoću USB kabla i prebacite pjesmu na svoj mobitel. Zatim idite u postavke zvuka na svom mobitelu i odaberite tu pjesmu kao zvono za dolazne pozive ili poruke.

Ukoliko imate muziku na servisima kao što su Spotify ili Apple Music, možda ćete morati koristiti dodatne programe ili aplikacije kako biste preuzeli pjesmu sa njih. Obratite pažnju na pravila tih servisa kako biste bili sigurni da ne kršite autorska prava.

Ne zaboravite da provjerite da li vaš mobitel podržava odabrani format zvuka. Neki mobiteli podržavaju samo određene formate, pa je važno da preuzmete ili prenesete pjesmu u odgovarajućem formatu. Također, imajte na umu da morate biti oprezni pri preuzimanju pjesama sa interneta kako ne biste instalirali neželjene ili zlonamerne programe na svoj mobitel.

Ukratko, skinuti pjesmu za zvono mobitela je jednostavan i pristupačan način da personalizujete svoj mobitel. Koristite besplatne web stranice ili prenesite svoje omiljene pjesme na svoj mobitel i uživajte u posebnom zvuku za dolazne pozive i poruke.

Odabir pjesme za zvono

1. Pretraživanje interneta

1. Pretraživanje interneta

Jedan od najčešćih načina da pronađete pjesmu za zvono je pretraga interneta. Postoje razni web stranice i platforme koje pružaju besplatne i plaćene pjesme za preuzimanje. Možete pretraživati po žanru, izvođaču ili naslovu pjesme kako biste pronašli ono što vam se sviđa.

2. Korištenje aplikacija

Postoje mnoge aplikacije koje vam omogućuju preuzimanje i postavljanje pjesama za zvono na vaš mobitel. Ove aplikacije obično imaju veliku kolekciju pjesama s različitim žanrovima. Možete pretraživati i odabrati pjesmu koja vam se najviše sviđa.

3. Korištenje glazbenih biblioteka

Ako imate vlastitu kolekciju glazbe na računalu, možete odabrati pjesmu iz te biblioteke kao vaše zvono. Jednostavno prenesite pjesmu na mobitel i postavite je kao zvono. Ovo je dobar način da personalizirate svoj mobitel s omiljenom glazbom.

4. Pravljenje vlastite melodije

Ako imate vještine za glazbu, možete stvoriti vlastitu melodiju koju ćete koristiti kao zvono. Možete koristiti glazbene producentske alate ili aplikacije za stvaranje melodija. Ovo je kreativan način da dodate osobni dodir svom mobitelu i imate jedinstveno zvono koje nitko drugi nema.

You might be interested:  Kako Smanjiti Slinu U Ustima

Moguće metode odabira pjesme za zvono:
Metode Prednosti Nedostaci
Pretraživanje interneta
 • Veliki izbor pjesama
 • Mogućnost pretraživanja po žanru, izvođaču, naslovu
 • Mogućnost slušanja pjesme prije preuzimanja
 • Potencijalno plaćene pjesme
 • Kvaliteta pjesama može varirati
Korištenje aplikacija
 • Jednostavan način pronalaženja i preuzimanja pjesama
 • Veliki izbor pjesama različitih žanrova
 • Mogućnost personalizacije zvukova zvona
 • Potencijalno plaćene aplikacije
 • Prisutnost oglasa u besplatnim verzijama aplikacija
Korištenje glazbenih biblioteka
 • Možete koristiti omiljene pjesme iz vlastite kolekcije
 • Možete imati glazbu koju već volite
 • Samo dostupne pjesme iz vlastite kolekcije
 • Morate prenijeti pjesmu na mobitel
Pravljenje vlastite melodije
 • Imate potpunu kontrolu nad zvukom zvona
 • Možete stvoriti nešto jedinstveno
 • Zahtijeva vještine u stvaranju glazbe
 • Trajanje procesa stvaranja melodije

Provjerite podržava li vaš mobitel prilagođena zvona

Ako želite skinuti pjesmu za zvono mobitela, prvo trebate provjeriti podržava li vaš mobitel prilagođena zvona. Neki mobiteli ne podržavaju mogućnost postavljanja prilagođenih zvona, dok drugi mogu podržavati samo određene formate zvukova.

1. Provjerite specifikacije vašeg mobitela

Prva stvar koju trebate učiniti je proučiti specifikacije svog mobitela. Možete provjeriti upute ili priručnik koji ste dobili uz mobitel ili otići na službenu web stranicu proizvođača kako biste saznali kakve funkcionalnosti za postavljanje prilagođenih zvona vaš mobitel podržava.

2. Provjerite format zvuka

Neki mobiteli podržavaju samo određene formate zvuka za prilagođena zvona. Najčešće podržani formati su MP3 i M4R. Možete provjeriti format zvuka tako da idete na Postavke zvuka u svom mobitelu i vidite koje formate možete odabrati za svoje zvono.

3. Koristite dodatne aplikacije

Ako vaš mobitel ne podržava prilagođena zvona ili određene formate zvuka, možete pokušati koristiti dodatne aplikacije koje omogućuju pretvorbu zvuka u podržane formate ili omogućuju postavljanje prilagođenih zvona na mobitelu koji inače ne podržava tu mogućnost.

Važno je napomenuti da su neki mobiteli zaključani kod određenih operatera i ti mobiteli možda neće podržavati prilagođena zvona, čak i ako podržavaju tu funkciju. U takvim slučajevima možda će biti potrebno otključati mobitel kako biste mogli koristiti prilagođena zvona.

Tablica podržanih formata zvuka
Mobitel Podržani formati zvuka
iPhone 12 M4R, MP3
Samsung Galaxy S20 MP3, OGG, WAV
Huawei P30 MP3, AAC, FLAC

Provjerite specifikacije vašeg mobitela i podržane formate zvuka kako biste bili sigurni da možete koristiti prilagođena zvona na vašem mobitelu.

Preuzimanje pjesme s interneta

Ako želite preuzeti pjesmu za zvono mobitela s interneta, slijedite ove korake:

 1. Pronađite web stranicu koja nudi preuzimanje pjesama: Postoji mnogo web stranica koje pružaju pjesme za preuzimanje. Možete koristiti pretraživač i upisati ključne riječi poput “preuzimanje pjesama za zvono mobitela” kako biste pronašli relevantne rezultate.
 2. Odaberite pjesmu za preuzimanje: Pregledajte dostupne pjesme na web stranici i odaberite onu koju želite koristiti kao zvono mobitela. Možda će biti potrebno koristiti pretragu ili filtrirati rezultate kako biste pronašli željenu pjesmu.
 3. Kliknite na gumb za preuzimanje: Nakon što odaberete pjesmu, pronađite gumb za preuzimanje i kliknite na njega. Ovisno o web stranici, možda će se otvoriti dodatni prozor ili će vas pitati gdje želite spremiti pjesmu.
 4. Preuzmite pjesmu na svoje računalo ili mobitel: Nakon što kliknete na gumb za preuzimanje, bit će vam ponuđene opcije za spremanje pjesme. Odaberite željenu lokaciju na svom računalu ili mobitelu gdje želite spremiti pjesmu. Nakon preuzimanja, pjesma će biti spremna za upotrebu kao zvono mobitela.

Napomena: Prije preuzimanja pjesme s interneta, uvijek provjerite ima li autorska prava na pjesmu. Preuzimanje ilegalnih kopija pjesama protivno je zakonu i može dovesti do zakonskih posljedica.

Kako konvertirati pjesmu u zvono mobitela

Da biste konvertirali svoju omiljenu pjesmu u zvono mobitela, trebat ćete slijediti nekoliko jednostavnih koraka:

Korak 1: Odabir pjesme

Prvo odaberite pjesmu koju želite pretvoriti u zvono mobitela. Možete odabrati pjesmu koja je već pohranjena na vašem mobitelu ili je možete preuzeti s interneta.

Korak 2: Skraćivanje pjesme

Nakon što odaberete željenu pjesmu, trebat ćete je skratiti na željenu duljinu koju želite koristiti kao zvono mobitela. Većina mobitela ima ograničenje trajanja zvona, obično između 15 i 30 sekundi.

Korak 3: Konvertiranje formata

Za pretvaranje pjesme u zvono mobitela, morate je konvertirati u kompatibilni format. Najčešći formati zvona su MP3 i M4R. Ako pjesma nije već u jednom od tih formata, trebat ćete je konvertirati pomoću različitih alata za konverziju zvuka koji su dostupni online.

Korak 4: Prijenos zvona na mobitel

Nakon što ste skratili pjesmu i konvertirali je u odgovarajući format, trebat ćete je prenijeti na svoj mobitel. Postoji nekoliko načina da to učinite, kao što su upotreba USB-a, Bluetooth veze ili bežične mreže. Jednostavno spojite svoj mobitel na računalo ili koristite aplikaciju za prijenos datoteka za prebacivanje zvona na svoj mobitel.

You might be interested:  Kako Istražiti Obiteljsko Stablo

Korak 5: Postavljanje zvona

Nakon što ste prenijeli zvono na svoj mobitel, sada ga možete postaviti kao svoje zvono. Otvorite postavke zvuka na mobitelu i pronađite opciju za postavljanje zvona. Tamo ćete moći odabrati svoje novo zvono mobitela između ostalih dostupnih zvukova.

Slijedeći ove jednostavne korake, možete brzo i jednostavno konvertirati svoju omiljenu pjesmu u zvono mobitela i personalizirati svoj mobitel na originalan način.

Prijenos zvona na mobilni uređaj

Ako želite postaviti određenu pjesmu ili zvuk kao zvono na svom mobilnom uređaju, slijedite ove korake kako biste prijenos zvona na svoj mobilni uređaj:

Korak 1: Odaberite željenu pjesmu ili zvuk

Prvo morate odabrati pjesmu ili zvuk koji želite koristiti kao zvono. Možete odabrati neku pjesmu koju već imate na svom računalu ili preuzeti novi zvuk s interneta.

Korak 2: Pretvorite zvuk u odgovarajući format

Nakon što odaberete pjesmu ili zvuk, morate provjeriti je li u odgovarajućem formatu za zvono vašeg mobilnog uređaja. Većina mobilnih uređaja podržava formate kao što su MP3 ili M4R. Ako vaša pjesma ili zvuk nije u tom formatu, trebat će vam besplatni pretvarač formata za pretvaranje zvuka u željeni format.

Korak 3: Prijenos zvona na mobilni uređaj

Nakon što pretvorite zvuk u odgovarajući format, možete prijeći na prijenos zvona na svoj mobilni uređaj. Postoji nekoliko načina za to:

 • Prijenos putem USB-a: Spojite svoj mobilni uređaj na računalo pomoću USB kabela i jednostavno prenesite odabrani zvuk na mapu zvukova na vašem mobilnom uređaju.
 • Prijenos putem Bluetootha: Ako vaš mobilni uređaj podržava Bluetooth, možete upariti svoj računalni uređaj s mobilnim uređajem i prenijeti zvuk na taj način.
 • Prijenos putem e-pošte: Možete poslati odabranu pjesmu ili zvuk kao privitak e-pošte na svoju e-poštu na mobilnom uređaju i preuzeti je s mobilnog uređaja.

Korak 4: Postavljanje zvona na mobilni uređaj

Nakon što prenesete zvuk na svoj mobilni uređaj, morate ga postaviti kao zvono. Idite na postavke zvuka na vašem mobilnom uređaju, odaberite prethodno preneseni zvuk iz mape zvukova i postavite ga kao zvono za dolazne pozive.

Također možete postaviti različite zvukove za druge obavijesti na mobilnom uređaju, kao što su poruke ili obavijesti o e-pošti.

Napomena: Uvjeti i koraci mogu se malo razlikovati ovisno o vrsti mobilnog uređaja koji koristite. Provjerite upute proizvođača ili priručnik za više detalja o postavljanju zvona na svoj mobilni uređaj.

Postavljanje zvona kao zadani ton za pozive

Kada imate svoju omiljenu pjesmu ili zvuk koji želite koristiti kao zvono za pozive na svojem mobitelu, možete ga postaviti kao zadani ton za sve dolazne pozive. Evo nekoliko koraka kako to učiniti:

 1. Preuzmite zvuk na svoj mobitel: Da biste postavili zvuk kao zadani ton za pozive, prvo morate preuzeti zvuk na svoj mobitel. Možete to učiniti na nekoliko načina, kao što je preuzimanje zvuka s interneta ili prebacivanje zvuka s računala putem USB veze.

 2. Pronađite postavke zvona: Nakon što preuzmete zvuk na svoj mobitel, trebate pronaći postavke zvona. Ovisno o modelu i operativnom sustavu vašeg mobitela, postavke zvona mogu se nalaziti u izborniku “Postavke” ili “Zvuk” u aplikaciji “Postavke”.

 3. Odaberite zadani ton za pozive: U postavkama zvona pronađite opciju “Zadani ton za pozive”. Otvorite tu opciju i trebali biste vidjeti popis dostupnih zvukova na vašem mobitelu.

 4. Odaberite prethodno preuzeti zvuk: U popisu dostupnih zvukova pronađite zvuk koji ste prethodno preuzeli na svoj mobitel. Kada ga pronađete, odaberite ga kao zadani ton za pozive.

 5. Potvrdite promjene: Nakon što odaberete zvuk kao zadani ton za pozive, potvrdite promjene i zatvorite postavke zvona. Vaš odabrani zvuk sada će biti postavljen kao zadani ton za sve dolazne pozive na vašem mobitelu.

Unatoč razlikama u koracima i postavkama zvona na različitim mobilnim uređajima, ovaj vodič bi trebao biti sličan na većini mobitela koji podržavaju postavljanje zvona kao zadani ton za pozive. Ukoliko imate poteškoća prilikom postavljanja zvuka kao zadani ton, uvijek možete potražiti dodatnu pomoć u uputstvima za vaš specifičan mobilni uređaj.

Kako postaviti zvono za određene kontakte

Kada želite da određene kontakte imaju posebno zvono na vašem mobilnom telefonu, možete slijediti nekoliko jednostavnih koraka:

 1. Otvorite aplikaciju za kontakte na vašem mobilnom telefonu.
 2. Pronađite kontakt za koji želite postaviti posebno zvono i otvorite ga.
 3. Kada se kontakt otvori, pritisnite dugme za uređivanje kontakta.
 4. Pomaknite se prema dolje dok ne vidite opciju “Postavi zvono” ili sličnu opciju.
 5. Pritisnite “Postavi zvono” i odaberite željeno zvono iz liste dostupnih zvukova na vašem telefonu.
 6. Spremite promjene i zatvorite aplikaciju za kontakte.
You might be interested:  Što Je Vat Broj

Nakon što postavite posebno zvono za određeni kontakt, kada vam taj kontakt pošalje poruku ili vas nazove, čut ćete odabrani zvuk. To vam može pomoći da prepoznate taj poziv ili poruku bez gledanja na telefon.

Važno je napomenuti da opcije za postavljanje zvona za kontakte mogu varirati ovisno o proizvođaču i modelu mobilnog telefona. Upute koje smo naveli ovdje su opće instrukcije koje bi trebale raditi na većini telefona, ali uvijek provjerite korisnički priručnik ili tražite online informacije specifične za vaš model telefona ako se susretnete s poteškoćama.

Problemi i rješenja pri postavljanju zvona za mobitel

1. Zvuk ne radi nakon postavljanja zvona

Ako nakon što postavite novo zvono za mobitel primijetite da zvuk ne radi, može biti nekoliko mogućih uzroka:

 • Zvono nije kompatibilno s vašim mobilnim uređajem: Provjerite je li zvono koje ste preuzeli kompatibilno s vašim modelom mobitela. Ponekad određeni formati zvukova nisu podržani na nekim uređajima.
 • Zvono nije ispravno preuzeto: Pokušajte ponovno preuzeti zvono kako biste osigurali da se cijela datoteka preuzme ispravno.
 • Zvuk je previše tihi: Provjerite postavke zvuka na svom mobilnom uređaju i povećajte glasnoću zvukova.

2. Zvuk je prekratak ili ima lošu kvalitetu

Ako primijetite da je zvuk koji ste postavili za mobitel prekratak ili ima lošu kvalitetu, moguće je da je zvuk pretrgnut ili komprimiran. Evo nekoliko rješenja za ovaj problem:

 • Preuzmite zvono u visokoj kvaliteti: Potražite zvukove za mobitele koji su dostupni u visokoj kvaliteti kako biste osigurali najbolje iskustvo.
 • Koristite zvono koje nema lošu kompresiju: Ponekad se zvukovi za mobitele mogu komprimirati kako bi se smanjila veličina datoteke. Pokušajte pronaći zvukove koji nisu komprimirani ili imaju minimalnu kompresiju.
 • Izrežite zvuk prema vašim potrebama: Ako imate problem s prekratkom verzijom zvuka, možete koristiti softver za uređivanje zvuka kako biste produžili ili prilagodili zvuk prema vašim potrebama.

3. Zvuk je postavljen kao zvono, ali ne svira

3. Zvuk je postavljen kao zvono, ali ne svira

Ako ste uspješno postavili zvuk za mobitel, ali kada dobijete poziv zvuk ne svira, moguće je da postoji neki problem s postavkama zvuka na vašem mobitelu. Evo nekoliko mogućih rješenja:

 • Provjerite postavke zvuka: Idite na postavke zvuka na vašem mobilnom uređaju i provjerite je li zvono postavljeno kao zadano zvono za dolazne pozive.
 • Resetirajte postavke zvuka: Ako niste sigurni da su postavke zvuka ispravno konfigurirane, možete ih resetirati na tvorničke postavke ili se konzultirati s podrškom proizvođača mobitela.
 • Koristite drugi zvuk: Ako ništa drugo ne uspije, pokušajte koristiti drugi zvuk koji je kompatibilan s vašim mobilnim uređajem kako biste provjerili je li problem s određenim zvukom ili postavkama mobitela.

FAQ:

Koji su najbolji načini za besplatan download pjesama za zvono mobitela?

Jedan od najboljih načina za besplatan download pjesama za zvono mobitela jest preko interneta. Postoje razne web stranice koje nude besplatne mp3 datoteke za preuzimanje. Također, možete koristiti mobilne aplikacije koje omogućavaju preuzimanje pjesama za zvono mobitela.

Koje web stranice su najbolji izvor besplatnih mp3 datoteka za zvono mobitela?

Postoje mnoge web stranice koje nude besplatne mp3 datoteke za zvono mobitela. Neke od popularnih web stranica su Zedge, Mobile9 i Audiko. Ove stranice imaju veliki izbor pjesama i zvukova za preuzimanje.

Kako preuzeti pjesmu s web stranice za zvono mobitela?

Da biste preuzeli pjesmu s web stranice za zvono mobitela, prvo morate posjetiti stranicu koju želite koristiti. Zatim pretražite pjesmu koju želite preuzeti i pronađite opciju za preuzimanje. Kliknite na tu opciju i pjesma će se automatski preuzeti na vaš mobilni uređaj.

Postoji li način da snimim zvuk s interneta i postavim ga kao zvono mobitela?

Da, postoji način da snimite zvuk s interneta i postavite ga kao zvono mobitela. Možete koristiti razne program za snimanje zvuka kao što su Audacity ili online alate poput Apowersoft Free Online Audio Recorder. Nakon snimanja, prenesite snimku na svoj mobilni uređaj i postavite je kao zvono.