Kako skinuti sliku sa Pinteresta: jednostavni vodič sa korak-po-korak uputama

Kako Skinuti Sliku Sa Pinteresta

Kako Skinuti Sliku Sa Pinteresta

Pinterest je popularna društvena mreža koja se fokusira na vizuelno deljenje inspiracije, ideja i slika. Mnogi korisnici vole pretraživati i čuvati slike sa Pinteresta kako bi ih koristili kao izvor inspiracije u svom radu ili kao deo svog ličnog kolekcije. Međutim, često se javlja pitanje kako preuzeti te slike sa Pinteresta, posebno ako želite da ih koristite offline ili na drugim platformama. U ovom vodiču ćemo vam pokazati korak-po-korak kako da skinete sliku sa Pinteresta i sačuvate je na svom uređaju.

Korak 1: Prvo, otvorite Pinterest na svom računaru ili mobilnom uređaju i pronađite sliku koju želite preuzeti. Kliknite na sliku kako biste je otvorili u većem prikazu.

Korak 2: Nakon što ste otvorili sliku, primetićete ikonu “Save” (Sačuvaj) koja se nalazi u donjem desnom uglu slike. Kliknite na tu ikonu.

Korak 3: Kada kliknete na ikonu “Save”, otvoriće vam se meni sa nekoliko opcija. Odaberite opciju “Download image” (Preuzmi sliku) kako biste započeli preuzimanje slike.

Korak 4: Nakon što ste odabrali opciju “Download image”, vaša slika će se automatski preuzeti na vaš uređaj. Kada preuzimanje bude završeno, moći ćete da pristupite slici na svom uređaju i koristiti je kako god želite.

Uživajte u preuzimanju slika sa Pinteresta i stvaranju zbirke inspiracije koja će vam služiti kao nepresušni izvor ideja! Nemojte zaboraviti da uvek proverite i poštujete autorska prava, posebno ako planirate koristiti slike u komercijalne svrhe.

Nadamo se da vam je ovaj vodič sa korak-po-korak uputama bio od pomoći. Sada možete lako preuzeti slike sa Pinteresta i koristiti ih kako god želite. Srećno pretraživanje i skidanje slika!

Prednosti Pinterest platforme za deljenje slika

Prednosti Pinterest platforme za deljenje slika

Pinterest je popularna društvena platforma koja se fokusira na deljenje slika i inspirativnih ideja. Korisnici mogu da dodaju slike i video zapise na svoje “tablice” ili kolekcije. Ova platforma je postala veoma popularna kod ljubitelja umetnosti, modnih trendova, dekoracije enterijera i mnogih drugih interesantnih tema.

1. Vizualno prezentovanje ideja

Jedna od glavnih prednosti Pinterest platforme je njena sposobnost da vizualno prenosi ideje. Korisnici mogu da pregledaju slike i video zapise, i da se inspirišu za sopstvene projekte ili aktivnosti. Na Pinterestu možete pronaći bezbroj ideja za uređenje doma, recepte za ukusan obrok, modne kombinacije i još mnogo toga.

You might be interested:  Kako Napraviti Kefirna Zrnca

2. Vrsta sadržaja

Pinterest platforma je jedinstvena zbog vrste sadržaja koji se deli. Umesto da se fokusira samo na tekstualne postove, Pinterest se oslanja na vizuelne elemente. Ovo je posebno korisno za umetnike, dizajnere i fotografe koji mogu da dele svoje radove na ovoj platformi i da privuku publiku koja je zainteresovana za njihovu vrstu sadržaja.

3. Organizacija i arhiviranje

Pinterest omogućava korisnicima da organizuju svoje slike i video zapise u kolekcije ili “tablice”. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da lako prate i arhiviraju sadržaj koji ih interesuje. Na primer, možete napraviti kolekciju sa receptima za večeru, kolekciju sa idejama za putovanje ili kolekciju sa idejama za venčanje.

4. Otkrivanje novih ideja

Jedna od prednosti Pinterest platforme je mogućnost otkrivanja novih ideja. Korisnici mogu da pregledaju sadržaj drugih korisnika, da prate njihove kolekcije i da se inspirišu za sopstvene projekte. Na taj način možete da otkrijete nove modne trendove, novu tehniku slikanja ili da dobijete ideje za uređenje svog doma.

5. Društvena interakcija

Pinterest takođe omogućava korisnicima da se povežu sa drugim korisnicima i da komuniciraju putem komentara ili poruka. Ova društvena interakcija omogućava korisnicima da podele svoje mišljenje, da razmenjuju ideje i da se povežu sa ljudima sa sličnim interesovanjima.

Summary:
Prednosti Pinterest platforme za deljenje slika
Vizualno prezentovanje ideja
Vrsta sadržaja
Organizacija i arhiviranje
Otkrivanje novih ideja
Društvena interakcija

Korak 1: Kreiraj Pinterest nalog

Da biste povukli slike sa Pinteresta, prvi korak je da kreirate Pinterest nalog. Evo kako to možete učiniti:

 1. Otvorite veb pregledač: Pokrenite veb pregledač na računaru ili mobilnom uređaju i unesite URL Pinteresta u adresnu traku.
 2. Idite na početnu stranicu Pinteresta: Kada se učita Pinterest, bićete preusmereni na početnu stranicu. Ako već imate nalog, možete se prijaviti pomoću svojih podataka za prijavljivanje. Ako nemate nalog, trebaćće vam nekoliko trenutaka da napravite jedan.
 3. Kreirajte nalog: Da biste kreirali novi nalog, kliknite na dugme “Registruj se” ili “Prijavi se sa e-poštom”. Zatim unesite svoju e-adresu i lozinku. Možete se takođe prijaviti putem svojih Facebook ili Google naloga ako vam je to lakše.
 4. Potvrdite svoj nalog: Nakon što unesete svoje podatke za registraciju, Pinterest će poslati potvrdni e-poštu na unetu e-adresu. Otvorite e-poštu i pratite uputstva za potvrdu svog naloga.
 5. Podesite profil: Nakon potvrde naloga, Pinterest će vas pitati da unesete neke dodatne informacije o sebi kako bi personalizovao vaše iskustvo pretraživanja. Možete odabrati interesovanja, pratiti različite teme i još mnogo toga.

Nakon završetka ovih koraka, trebali biste imati aktivan Pinterest nalog i biti spremni da preuzmete slike sa ove platforme.

Korak 2: Pretraživanje željene slike na Pinterestu

Korak 2: Pretraživanje željene slike na Pinterestu

Nakon što ste se ulogovali na Pinterest, idite na početnu stranicu i pronađite polje za pretragu na vrhu ekrana. To polje obično ima ikonu lupice i natpis “Pretraži”.

U polje za pretragu unesite ključnu reč ili frazu koja opisuje sliku koju želite da skinete. Na primer, ako želite da pronađete sliku sa prelepim zalaskom sunca, možete uneti ključne reči poput “zalazak sunca”, “prelep pejzaž” ili “priroda”.

You might be interested:  Kako Koristiti Chia Sjemenke

Kada unesete ključne reči, pritisnite Enter ili kliknite na ikonu lupe pored polja za pretragu. Pinterest će zatim prikazati rezultate koji odgovaraju vašoj pretrazi.

Možete pregledati rezultate pretrage tako što ćete povlačiti skroz dole, a zatim kliknite na sliku koja vam se sviđa da biste je otvorili u većem prikazu.

U većem prikazu možete povući skroz dole da biste videli dodatne slike iz iste teme ili sličnih tema. Takođe možete koristiti prečice sa tastature da biste se kretali kroz slike (strelica gore i strelica dole).

Kada pronađete željenu sliku, možete pristupiti koraku 3 da biste saznali kako je skinuti na računar ili telefon.

Korak 3: Otvaranje slike za preuzimanje

Nakon što nađete sliku koju želite preuzeti na Pinterestu, trebat ćete otvoriti tu sliku da biste je mogli spremiti na svoj uređaj. Slijedite ove korake da biste otvorili sliku za preuzimanje:

 1. Kliknite na sliku koju želite preuzeti da biste je otvorili u većem formatu.
 2. Ako je slika zaključana, možda će vam trebati lozinka ili potvrda za otključavanje. U ovom slučaju pratite korake za otključavanje slike.
 3. Kada se slika otvori u većem formatu, provjerite je li prikazana u cijelosti i bez ometajućih elemenata ili vodenog žiga.
 4. Po želji, povećajte sliku ili prilagodite prikaz koristeći opcije dostupne na Pinterest platformi.
 5. Kad ste zadovoljni prikazom slike, spremni ste za preuzimanje.

Vaša slika je sada spremna za preuzimanje na vaš uređaj!

Korak 4: Desni klik na sliku i izbor opcije “Preuzmi sliku”

Kada pronađete sliku koju želite preuzeti na Pinterestu, izvršite desni klik na nju kako biste vidjeli kontekstni izbornik.

Korak 4.1: Desni klik će otvoriti izbornik sa raznim opcijama. Sada ćemo odabrati opciju “Preuzmi sliku” kako bismo preuzeli sliku na svoje računalo.

 • Korak 4.2: Kliknite desnim mišem na sliku koju želite preuzeti.
 • Korak 4.3: Iz kontekstnog izbornika odaberite opciju “Preuzmi sliku”.
 • Korak 4.4: Slika će se sada preuzeti i bit će spremljena na lokaciju koju ste odabrali na vašem računalu.

Sad ste uspješno preuzeli sliku sa Pinteresta pomoću desnim klika i odabira opcije “Preuzmi sliku”. Spremljena slika može biti pronađena na odabranoj lokaciji na vašem računalu.

Korak 5: Odabir lokacije za čuvanje slike na računaru

Nakon što ste odabrali sliku koju želite skinuti sa Pinteresta, sada je vrijeme da odaberete lokaciju na vašem računaru na kojoj želite čuvati tu sliku.

Postoji nekoliko načina na koje možete odabrati lokaciju za čuvanje slike:

 • Predefinirana mapa: Možete odabrati predefiniranu mapu koja se već nalazi na vašem računaru. Na taj način će se slika automatski spremiti u tu mapu.
 • Nova mapa: Ako želite stvoriti novu mapu posebno za ovu sliku, možete kliknuti desnim klikom na bilo kojoj lokaciji na računalu i odabrati “Nova mapa”. Nakon što ste stvorili novu mapu, možete je odabrati kao lokaciju za spremanje slike.
 • Eksterni uređaj: Ako želite spremiti sliku na eksterni uređaj poput USB-a ili vanjskog tvrdog diska, možete jednostavno odabrati željeni uređaj kao lokaciju spremanja slike.
You might be interested:  Kako Se Piše Nova Godina

Nakon što ste odabrali željenu lokaciju, kliknite na “Spremi” i slika će se preuzeti i spremiti na vaš računar.

Korak 6: Potvrda preuzimanja slike

Kada ste odabrali željenu sliku i kliknuli na nju, otvorit će se prikaz veće verzije slike. U tom prikazu, možete provjeriti jesu li svi detalji slike jasno vidljivi i jesu li točno ono što želite preuzeti.

Nakon što ste provjerili sliku i uvjerili se da je to ono što želite preuzeti, možete se pomaknuti prema sljedećem koraku.

Korak 7: Provera preuzete slike na računaru

Kada ste preuzeli sliku sa Pinteresta, sledite ove korake da biste je pronašli na svom računaru:

 1. Idite na “Fajlovi” sekciju na vašem računaru.
 2. Kliknite na “Preuzimanja” folder.
 3. Tamo ćete pronaći preuzetu sliku sa Pinteresta.

Možete prepoznati sliku po imenu koje ste joj dali prilikom preuzimanja. Ako niste promenili originalno ime, može biti da slika ima slučajno generisano ime.

Uverite se da ste preuzeli pravu sliku tako što ćete je otvoriti pomoću pregledača slika koji podržava format slike koju ste preuzeli. Možete je takođe otvoriti u web pregledaču povlačenjem slike u prozor pregledača.

Kada ste sigurni da je slika tačno preuzeta, možete je koristiti na svom računaru ili je deliti sa drugima prema svojim potrebama.

FAQ:

Kako mogu skinuti sliku sa Pinterest-a?

Da biste skinuli sliku sa Pinterest-a, prvo otvorite sliku koju želite preuzeti. Zatim kliknite desnim klikom na sliku i odaberite opciju “Spremi sliku kao” ili “Preuzmi sliku”. Odaberite odredište na vašem računaru ili mobilnom uređaju i kliknite “Spremi” ili “Preuzmi”. Slika će se preuzeti na vaš uređaj.

Koje su korake potrebno slijediti da bih preuzeo sliku sa Pinterest-a na svoj mobilni uređaj?

Kako biste preuzeo sliku sa Pinterest-a na mobilni uređaj, prvo otvorite sliku koju želite preuzeti. Zatim dodirnite ikonu “Dijeljenje” ili “Options” na gornjem ili donjem dijelu zaslona. Iz ponuđenih opcija odaberite “Preuzmi sliku” ili “Spremi sliku”. Slika će se preuzeti i spremiti u galeriju vašeg mobilnog uređaja.

Postoji li način da preuzmem više slika odjednom sa Pinterest-a?

Trenutno Pinterest ne podržava opciju preuzimanja više slika odjednom. Morate preuzeti svaku sliku posebno slijedeći korake koje sam već opisao. Međutim, postoji mogućnost da koristite vanjske alate ili aplikacije trećih strana koje omogućuju preuzimanje više slika sa Pinterest-a odjednom.

Da li je dozvoljeno preuzimati slike sa Pinterest-a i koristiti ih u komercijalne svrhe?

Preuzimanje slika sa Pinterest-a može biti dozvoljeno ili zabranjeno, ovisno o autorskim pravima i licencama slika koje želite preuzeti. Najbolje je da provjerite autorska prava svake slike prije preuzimanja i korištenja u komercijalne svrhe. Ako niste sigurni, kontaktirajte vlasnika slike ili pravne stručnjake kako biste se informirali o dozvolama i licencama.

Da li postoji način da pretražujem slike na Pinterest-u bez registracije?

Da, možete pregledavati i pretraživati slike na Pinterest-u bez registracije. Međutim, ako želite preuzimati slike, komentirati ili pratiti određene kolekcije, morat ćete se registrirati i stvoriti korisnički račun na Pinterest-u. Registracija je besplatna i jednostavna.