Kako skinuti umjetne nokte i sačuvati prirodne nokte zdravima

Kako Skinuti Umjetne Nokte

Kako Skinuti Umjetne Nokte

Umjetni nokti su popularan način da se nokti produže i vizualno poboljšaju. Međutim, nakon nekog vremena, može postati potrebno uklanjanje umjetnih noktiju. Postupak uklanjanja može biti delikatan i zahtijeva pažljivo rukovanje kako bi se izbjegla moguća oštećenja prirodnih noktiju.

Jedna od najčešćih metoda za uklanjanje umjetnih noktiju je upotreba acetona. Možeš koristiti komade vate ili pamučne loptice natopljene acetonom i staviti ih na nokte. Zatim ih omotaj folijom i ostavi da djeluje oko 10 do 15 minuta. Nakon toga, umjetni nokti će se omekšati i lako će se moći ukloniti. Važno je ne vući ili potezati umjetne nokte, već pustiti da se lagano odvoje od prirodnih noktiju.

Nakon uklanjanja umjetnih noktiju, prirodni nokti mogu biti osjetljivi i skloni lomljenju. Da bi se sačuvali zdravi nokti, treba ih pravilno njegovati. Redovito se brini o svojim noktima i koristi hidratantnu kremu ili ulje za kutikule kako bi ih ojačao. Također, izbjegavaj nošenje umjetnih noktiju često i na duge periode kako bi se prirodni nokti mogli oporaviti i ojačati.

Vrlo je važno da se pridržavaš pravila i uputa profesionalnog manikira ili tehničara za umjetne nokte u vezi s uklanjanjem umjetnih noktiju. Nepravilno uklanjanje može oštetiti prirodne nokte i dovesti do infekcija. Ako nisi siguran kako pravilno ukloniti umjetne nokte, obrati se stručnjaku kako bi ti pomogao da očuvaš zdravlje svojih prirodnih noktiju.

Contents

Kako se riješiti umjetnih noktiju?

Ako želite ukloniti umjetne nokte kako biste vratili prirodan izgled svojim noktima, slijedite ove korake:

 1. Nakvasite komadić pamučne vate ili tufera u acetone.

  Aceton je uobičajeni sastojak u proizvodima za skidanje umjetnih noktiju i pomaže u otapanju ljepila koje drži umjetne nokte na mjestu.

 2. Stavite namočenu vatu ili tufere na umjetne nokte.

  Omotajte nokte u foliju kako biste ih osigurali i dopustili acetoni da djeluje na ljepilo.

 3. Držite umjetne nokte umotane u foliju 10-15 minuta.

  Ovo će omogućiti acetone da omekša ljepilo i olakša uklanjanje umjetnih noktiju.

 4. Pažljivo uklonite foliju i vatu s noktiju.

  Koristite drveni štapić za nokte ili manikuristovu špatulu kako biste polako odvojili umjetne nokte od prirodnih noktiju.

 5. Nakon uklanjanja umjetnih noktiju, lagano odstranite preostale ljepilo s površine prirodnih noktiju.

  Koristite buffer ili blagi piling kako biste uklonili ljepilo i ostatak umjetnih noktiju s noktiju.

 6. Završite postupak skidanja umjetnih noktiju hidratizirajući ruke i nokte kremom ili uljem za nokte.

  To će pomoći u vraćanju hidratacije i očuvanju zdravlja prirodnih noktiju nakon uklanjanja umjetnih noktiju.

Prirodni način za skidanje umjetnih noktiju

Ako želite skinuti umjetne nokte bez korištenja kemijskih sredstava, postoje neki prirodni načini koji mogu pomoći. Evo nekoliko metoda koje možete isprobati kod kuće:

1. Topla voda i sapun

Jedan od najjednostavnijih načina za skidanje umjetnih noktiju je potopiti ih u toplu vodu s malo sapuna. Topla voda će pomoći omekšati umjetnu masu koja drži nokte na mjestu, dok sapun pomaže uklanjanju ulja i masti sa noktiju. Nakon što su nokti omekšani, nježno pokušajte odvojiti umjetne nokte od prirodnih noktiju.

2. Aceton i folija

Još jedan popularan način za skidanje umjetnih noktiju je korištenje acetona i folije. Potrebno je natopiti pamučni jastučić u aceton i staviti ga na svaki nokat. Zatim omotajte nokatni prst folijom kako bi se aceton duže zadržao na noktu. Ostavite foliju na noktima oko 10-15 minuta kako bi se umjetni nokti omekšali. Nakon toga, koristite drveni štapić ili metalnu turpiju za pažljivo odvajanje umjetnih noktiju od prirodnih noktiju.

You might be interested:  Kako Dobiti Ljubičastu Boju

3. Ulje za uklanjanje laka za nokte

Ulje za uklanjanje laka za nokte također može biti učinkovit način za uklanjanje umjetnih noktiju. Potrebno je natopiti pamučni jastučić u ulje za uklanjanje laka za nokte, staviti ga na svaki nokat i omotati nokat folijom ili aluminijskom folijom. Ostavite ga na noktima oko 15-20 minuta, a zatim pažljivo uklonite umjetne nokte. Ulje pomaže omekšati umjetnu masu i lakše ih je odvojiti od prirodnih noktiju.

4. Njega noktiju nakon skidanja umjetnih noktiju

Bitno je da nakon skidanja umjetnih noktiju pravilno njegujete prirodne nokte kako bi se oporavili od eventualnih oštećenja. Možete koristiti hidratantne kreme i ulja za nokte kako biste ih održavali hidratiziranima i hranjenima. Također, izbjegavajte korištenje agresivnih proizvoda za njegu noktiju i dajte noktima odmor od nošenja umjetnih noktiju kako bi se prirodni nokti mogli oporaviti.

Korak po korak vodič za uklanjanje umjetnih noktiju

Uklanjanje umjetnih noktiju može biti izazovno i zahtjevno, ali s pravilnim pristupom možete sačuvati svoje prirodne nokte zdravima. Slijedite ovaj vodič korak po korak kako biste uspješno uklonili umjetne nokte.

Korak 1: Priprema

Prije početka procesa uklanjanja umjetnih noktiju, pripremite sve alate koje ćete koristiti. Trebat će vam acetone, vata, folija ili čačkalice, škare za nokte, turpija za nokte i hidratantna krema za ruke.

Korak 2: Skraćivanje umjetnih noktiju

Škarama za nokte pažljivo skratite umjetne nokte koliko god je to moguće. Ovo će olakšati proces uklanjanja i smanjiti mogućnost oštećenja prirodnih noktiju.

Korak 3: Turpijanje

Nakon skraćivanja, upotrijebite turpiju za nokte kako biste nježno izgladili površinu umjetnih noktiju. Cilj je ukloniti sjaj s površine noktiju, što će omogućiti acetone da bolje prodre i otapa ljepilo.

Korak 4: Mokri pamučni jastučići

Natopite pamučne jastučiće u acetone. Možete ih podijeliti na manje komade kako biste bolje prilagodili površinu vaših noktiju. Pazite da pamučni jastučići budu dovoljno vlažni, ali ne prenatopljeni kako bi izbjegli curenje acetona na kožu.

Korak 5: Primjena acetona

Stavite natopljene pamučne jastučiće na svoje umjetne nokte. Pazite da pritisnete jastučiće dovoljno čvrsto na nokte kako bi se acetone ravnomjerno rasporedio. Ovo možete učiniti jedan po jedan nokat ili koristiti foliju ili čačkalice kako biste omotali cijelu ruku.

Korak 6: Vrijeme za djelovanje

Nakon što ste postavili pamučne jastučiće, ostavite ih da djeluju 15-20 minuta. Ovo će omogućiti acetone da omekša i otapa ljepilo.

Korak 7: Uklanjanje umjetnih noktiju

Nakon što je prošlo dovoljno vremena, lagano pritisnite i povucite pamučne jastučiće s noktiju. Umjetni nokti će se lagano odvojiti od prirodnih noktiju. Ako osjetite otpor, vratite pamučne jastučiće i ostavite ih da djeluju nekoliko minuta više.

Korak 8: Završni dodir

Nakon uklanjanja umjetnih noktiju, lagano polirajte površinu prirodnih noktiju. Ovo će ukloniti preostale ostatke ljepila i izgladiti površinu noktiju. Zatim nanesite hidratantnu kremu za ruke kako biste nahranili i hidratizirali kožu oko noktiju.

Slijedeći ove korake, možete sigurno i uspješno ukloniti umjetne nokte i sačuvati svoje prirodne nokte zdravima.

Savjeti za njegu prirodnih noktiju nakon skidanja umjetnih

Kada skinete umjetne nokte, važno je pravilno njegovati i paziti na svoje prirodne nokte kako biste ih održali zdravim i jakim. Evo nekoliko savjeta za njegu prirodnih noktiju nakon skidanja umjetnih:

 1. Odmarajte nokte: Nakon skidanja umjetnih noktiju, dajte svojim prirodnim noktima dovoljno vremena da odmore. Nemojte odmah nanositi novi sloj lakova ili estetskih proizvoda na nokte. Dopustite im da dišu i obnove se prirodno.
 2. Hidratizirajte nokte: Pravilna hidratacija ključna je za zdrave nokte. Koristite hidratantnu kremu ili ulje za nokte i redovito ga nanosite na nokte i kutikulu kako biste zadržali vlagu.
 3. Izbjegavajte agresivne proizvode: Nakon skidanja umjetnih noktiju, izbjegavajte upotrebu agresivnih proizvoda kao što su acetone i sredstva za uklanjanje lakova. Oni mogu isušiti nokte i oštetiti ih. Radije koristite blaže proizvode koji su nježniji prema noktima.
 4. Redovito uređujte nokte: Nastavite s redovitim oblikovanjem i uređivanjem noktiju kako biste spriječili njihovo pucanje ili lomljenje. Korištenje pravilnog alata za njegu noktiju pomoći će vam zadržati nokte u dobrom stanju.
 5. Koristite bazu i zaštitni lak: Prije nanošenja sloja laka na nokte, koristite bazu kako biste zaštitili nokte od oštećenja. Također, koristite zaštitni lak kako biste produžili trajnost laka na noktima i spriječili pucanje i lomljenje.
 6. Uravnotežena prehrana: Pravilna prehrana ima važnu ulogu u zdravlju noktiju. Konzumirajte hranu bogatu vitaminima i mineralima, poput voća, povrća, orašastih plodova, ribe i mesa, kako biste podržali zdrav rast noktiju.
You might be interested:  Kada Dijete Počinje Govoriti

Pravilna njega i paznja mogu pomoći da vaši prirodni nokti ostanu zdravi i jaki nakon skidanja umjetnih. Slijedite ove savjete redovito kako biste održali svoje nokte u najboljem stanju.

Problemi koji mogu nastati pri skidanju umjetnih noktiju

 • Bol i nelagoda: Skidanje umjetnih noktiju može biti bolno i nelagodno iskustvo, posebno ako se nepravilno primjenjuje. Može doći do povrede prirodne ploče nokta, što može uzrokovati bol i krvarenje.
 • Traumatiziranje prirodnih noktiju: Agresivno skidanje umjetnih noktiju može rezultirati traumom prirodnih noktiju. Oštećenje noktiju može uključivati lomljenje, pucanje ili proređivanje noktiju. Također se može desiti da se gornji sloj prirodnih noktiju oštećuje prilikom skidanja umjetnih noktiju, što može uzrokovati da nokti postanu slabi i tanki.
 • Infekcija: Nepravilno skidanje umjetnih noktiju može dovesti do infekcije. Kada se neprimjereno koristi alat za skidanje, može se probiti koža oko nokta, otvarajući vrata bakterijama i drugim infekcijama.
 • Suhoća i isušivanje noktiju: Korištenje kemikalija za skidanje umjetnih noktiju može isušiti prirodne nokte i uzrokovati im suhoću. To može dovesti do lomljivosti i krhkosti noktiju.
 • Oštećenje kože oko noktiju: Skidanje umjetnih noktiju može oštetiti i kožu oko noktiju. Koža može postati suha, crvena i iritirana, uz mogućnost svrbeža i ljuštenja.
 • Alergijske reakcije: Neki ljudi mogu razviti alergijske reakcije na kemikalije koje se koriste za skidanje umjetnih noktiju. To može uzrokovati svrbež, oticanje, crvenilo i osip na koži oko noktiju.
 • Ozljede: Nepažljivo skidanje umjetnih noktiju može rezultirati ozljedama na koži oko noktiju. Oštar alat ili prejak pritisak mogu uzrokovati bolne posjekotine ili ogrebotine.

Pri skidanju umjetnih noktiju, važno je biti pažljiv i slijediti pravila kako biste izbjegli ove potencijalne probleme. Ako niste sigurni kako pravilno ukloniti umjetne nokte, savjetujte se sa stručnjakom ili posjetite salon koji pruža usluge skidanja umjetnih noktiju.

Profesionalna pomoć pri skidanju umjetnih noktiju

Kada trebate potražiti profesionalnu pomoć za skidanje umjetnih noktiju?

 • Ako imate oštećene ili slomljene prirodne nokte ispod umjetnih noktiju.
 • Ako imate infekciju noktiju ili kože oko noktiju.
 • Ako imate jaku bol ili nelagodu prilikom pokušaja samostalnog skidanja umjetnih noktiju.
 • Ako vam je potrebno posebno tretiranje za vraćanje i očuvanje zdravlja prirodnih noktiju nakon skidanja umjetnih.

Skidanje umjetnih noktiju može biti neugodan i zahtjevan proces, posebno ako nemate iskustva ili pravilnu opremu. Stoga je važno potražiti stručnu pomoć kada se odlučite skinuti umjetne nokte kako biste izbjegli oštećenja prirodnih noktiju i dobili odgovarajuću njegu.

Kako stručnjaci pomažu pri skidanju umjetnih noktiju?

Profesionalni kozmetičari ili tehničari za nokte imaju iskustvo i obučeni su za pravilno uklanjanje umjetnih noktiju. Evo nekoliko načina na koje vam mogu pomoći:

 • Korištenje posebnih tekućina za otapanje gela ili akrila kako bi se omekšali umjetni nokti prije skidanja.
 • Pažljivo odstranjivanje umjetnih noktiju uz pomoć alata i tehnika koje minimiziraju oštećenje prirodnih noktiju.
 • Davanje savjeta o njezi i održavanju prirodnih noktiju nakon uklanjanja umjetnih.

Također je važno zapamtiti da profesionalci mogu brzo i učinkovito ukloniti umjetne nokte, štedeći vam vrijeme i trud.

Kako pronaći stručnjaka za skidanje umjetnih noktiju?

Da biste pronašli kvalificiranog profesionalca za skidanje umjetnih noktiju, možete:

 1. Zatražiti preporuke od prijatelja, obitelji ili kolega.
 2. Konzultirati se s lokalnim salonima ljepote i provjeriti jesu li njihovi tehničari za nokte licencirani i obučeni za skidanje umjetnih noktiju.
 3. Proučiti recenzije i ocjene profesionalaca na internetskim platformama ili društvenim mrežama.

Nemojte ustručavati potražiti stručnu pomoć kada se odlučite skinuti umjetne nokte. Korištenje profesionalnih usluga pomoći će vam da sačuvate i njegujete svoje prirodne nokte na najbolji mogući način.

Alternativne metode uklanjanja umjetnih noktiju

U procesu uklanjanja umjetnih noktiju, važno je izabrati metodu koja neće oštetiti prirodne nokte i njihovu strukturu. Osim tradicionalnih metoda korištenjem acetona i turpije, postoje i alternativni načini za sigurno uklanjanje umjetnih noktiju. Ove metode su manje agresivne i mogu pomoći u očuvanju zdravlja prirodnih noktiju.

1. Topli oblog s acetonom

1. Topli oblog s acetonom

Jedna od alternativnih metoda za uklanjanje umjetnih noktiju je korištenje toplih obloga s acetonom. Potrebno je namočiti komadić vate u malu količinu acetona i staviti ga na svaki umjetni nokat. Zatim omotati cijelu ruku sa folijom i ostaviti da djeluje oko 15-20 minuta. Nakon toga, umjetni nokat će omekšati i bit će lakše ukloniti.

2. Korištenje kokosovog ulja

Kokosovo ulje je odlična alternativa za uklanjanje umjetnih noktiju. Potrebno je toplo kokosovo ulje utrljati u umjetne nokte i ostaviti da djeluje neko vrijeme. Nakon toga, umjetni nokti će postati mekani i lako će se skinuti. Kokosovo ulje također ima hidratantna svojstva koja pomažu u očuvanju zdravlja prirodnih noktiju.

3. Korištenje mineralne vode i limuna

Mineralna voda s gaziranim svojstvima i limunov sok također mogu biti korisni pri uklanjanju umjetnih noktiju. Potrebno je umočiti prste u mineralnu vodu nekoliko minuta, a zatim utrljati sok od limuna na umjetne nokte. Ova kombinacija će omekšati umjetne nokte i olakšati njihovo uklanjanje.

You might be interested:  Kako Deaktivirati Instagram Profil

4. Prirodni noktir uklanjač

Prirodni noktir uklanjač je još jedna alternativna metoda koja može biti korisna pri uklanjanju umjetnih noktiju. Ovo je proizvod koji sadrži prirodne sastojke koji pomažu u omekšavanju umjetnih nokatirovu. Prirodni noktir uklanjač može se nanijeti na umjetne nokte pomoću štapića za čišćenje noktiju, a zatim lagano ukloniti umjetne nokte.

Prilikom uklanjanja umjetnih noktiju, bilo kojom metodom, važno je biti nježan i pažljiv kako ne bi oštetili prirodne nokte. Redovito hidratiziranje i jačanje prirodnih noktiju također će pomoći u očuvanju zdravlja noktiju. Ako niste sigurni koju metodu odabrati, uvijek je najbolje konzultirati se s profesionalcem kako biste izbjegli moguće komplikacije.

Kako izbjegavati oštećenje prirodnih noktiju prilikom skidanja umjetnih

 • Pravilan proces skidanja: Važno je koristiti pravilan proces skidanja umjetnih noktiju kako bi se izbjeglo oštećenje prirodnih noktiju. To uključuje upotrebu odgovarajućih proizvoda i alata, kao i pažljivo i polagano skidanje noktiju.
 • Izbjegavanje pritiska: Treba izbjegavati pretjeran pritisak prilikom skidanja umjetnih noktiju kako bi se spriječilo lomljenje ili pucanje prirodnih noktiju. Umjesto toga, treba koristiti blagi pritisak i polagane pokrete.
 • Njega noktiju: Tokom procesa skidanja umjetnih noktiju, važno je pružiti dodatnu njegu prirodnim noktima kako bi ostali zdravi. To uključuje nežno čišćenje noktiju, hidrataciju i nanošenje ulja za jačanje noktiju.
 • Izbjegavanje agresivnih proizvoda: Agresivni proizvodi za skidanje umjetnih noktiju mogu izazvati oštećenje prirodnih noktiju. Umjesto toga, treba koristiti blage proizvode koji su namijenjeni za skidanje umjetnih noktiju, kao i prirodne alternative.
 • Potražite stručnu pomoć: Ako niste sigurni kako pravilno skinuti umjetne nokte ili kako izbjeći oštećenje prirodnih noktiju, uvijek je najbolje potražiti stručnu pomoć kozmetičara ili manikira. Oni će vam dati savjete i upute kako pravilno skidati umjetne nokte i sačuvati prirodne nokte zdravima.

Pravilno skidanje umjetnih noktiju i njega prirodnih noktiju nakon toga je ključno kako bi se izbjeglo oštećenje i održalo zdravlje noktiju. Slijedeći ove savjete, možete učiniti vaše prirodne nokte snažnima i lijepima.

FAQ:

Kako mogu skinuti umjetne nokte kod kuće?

Da biste skinuli umjetne nokte kod kuće, najbolje je koristiti akrilnu otopinu ili acetonsko rješenje. Potopite pamučnu kuglicu u otopinu i stavite je na umjetni nokat, zatim ga omotajte aluminijumskom folijom i držite neko vrijeme. Nakon što se nokat omekša, koristite drvenu zastavicu ili metalni štapić za pomjeranje umjetnog nokta. Pazite da ne oštetite prirodni nokat tokom ovog procesa.

Koji su najbolji proizvodi za skidanje umjetnih noktiju?

Postoji nekoliko dobro poznatih proizvoda za skidanje umjetnih noktiju koji su efikasni i prijateljski prema prirodnim noktima. Neke od popularnih marki su CND Shellac Nourishing Remover, OPI Expert Touch Lacquer Remover i Gelish Artificial Nail Remover. Ove otopine sadrže sastojke koji pomažu u omekšavanju umjetnih materijala, čineći ih lakšima za uklanjanje.

Da li je korištenje acetona sigurno za prirodne nokte?

Aceton je efikasan za skidanje umjetnih noktiju, ali može isušiti i oštetiti prirodne nokte ako se koristi prečesto ili na pogrešan način. Da biste smanjili štetu, koristite acetonsku otopinu samo kada je potrebno i koristite hidratantnu kremu ili ulje za nokte nakon uklanjanja umjetnih noktiju kako biste vratili vlagu noktima.

Koliko dugo treba ostaviti acetonsku otopinu na umjetnim noktima?

Trebalo bi ostaviti acetonsku otopinu na umjetnim noktima najmanje 10-15 minuta kako bi se materijal omekšao i olakšao uklanjanje. Ako nakon tog vremenskog perioda nokat i dalje nije omekšao, možda će biti potrebno produžiti vrijeme. Uvijek pratite uputstva proizvođača kako biste bili sigurni da koristite proizvod ispravno.

Da li postoji alternativa za korištenje acetona za uklanjanje umjetnih noktiju?

Da, postoji nekoliko alternativa za korištenje acetona za uklanjanje umjetnih noktiju. Neke od ovih alternativa uključuju upotrebu alkohola, octa ili limunovog soka kao sastojaka za omekšavanje umjetnog materijala. Međutim, važno je napomenuti da ove alternative mogu biti manje efikasne od acetona i može biti potrebno više vremena i truda za uklanjanje umjetnih noktiju.

Kako pravilno skinuti umjetne nokte kod kuće?

Da biste pravilno skinuli umjetne nokte kod kuće, prvo morate pripremiti materijale kao što su aceton, vata, folija i drveni štapić za nokte. Zatim, natopite komadić vate u aceton, stavite ga na nokat i omotajte folijom kako bi se aceton zadržao na noktu. Ostavite ga da djeluje oko 10-15 minuta. Nakon toga, lagano uklonite umjetni nokat drvenim štapićem za nokte. Ako je potrebno, ponovite postupak dok svi umjetni nokti ne budu uklonjeni.