Kako Smiriti Kašalj Kod Korone - Savjeti i Tretmani

Kako Smiriti Kašalj Kod Korone

Kako Smiriti Kašalj Kod Korone

Kašalj je jedan od najčešćih simptoma infekcije COVID-19, uzrokovane koronavirusom. Iako se većina slučajeva oporavlja bez ozbiljnih komplikacija, kašalj može biti neprijatan i neugodan simptom. Srećom, postoje brojni savjeti i tretmani koji mogu pomoći ublažiti kašalj kod infekcije koronavirusom.

Jedan od prvih koraka u smirivanju kašlja je održavanje hidracije organizma. Važno je redovno konzumirati vodu i druge tekućine kako bi se očuvala vlažnost sluznice grla i pluća. Također, vlaženje zraka u prostoriji u kojoj se nalazite može pomoći u smanjenju iritacije grla i kašlja. Koristite ovlaživače zraka ili jednostavno stavite posudu s vodom pokraj radijatora.

Pored hidracije, inhaliranje pare može biti korisno u smirivanju kašlja. Udišite paru iz vruće vode ili se tuširajte s toplom vodom kako biste oslobodili dišne ​​puteve. Možete dodati nekoliko kapi eukaliptusovog ili mentolovog ulja u vodu kako biste pojačali učinak inhalacije pare.

Uz ove savjete, postoje i određeni tretmani koji mogu pomoći smiriti kašalj uzrokovan koronavirusom. Jedan od njih je upotreba ekspektoransa, koji su lijekovi koji pomažu iskašljavanju sluzi i olakšavaju disanje. Ovi lijekovi se mogu kupiti bez recepta ili ih može preporučiti vaš ljekar.

Potrebno je napomenuti da, iako ovi savjeti i tretmani mogu pomoći smiriti kašalj, važno je pratiti upute i savjete ljekara i slijediti preporučene protokole za liječenje COVID-19 infekcije. Ako imate simptome infekcije koronavirusom, svakako se obratite stručnjaku za zdravstvenu pomoć.

Nadalje, preporučljivo je izbjegavati pušenje i izloženost duhanskom dimu, jer pušenje može pogoršati kašalj i iritaciju pluća. Istovremeno, trebali biste izbjegavati alergene koji mogu izazvati ili pogoršati kašalj. Ovi alergeni mogu uključivati ​​prašinu, kućni ljubimci, pelud i određenu hranu.

Konačno, važno je pridržavati se općih mjera prevencije infekcije koronavirusom kako biste smanjili rizik od daljnjeg širenja virusa. Ovo uključuje često pranje ruku, nošenje maske u javnosti i održavanje fizičke distance od drugih ljudi.

Uz ove savjete i tretmane, možete pružiti olakšanje od kašlja uzrokovanog koronavirusom i pomoći u bržem oporavku od infekcije. Važno je napomenuti da se simptomi COVID-19 mogu razlikovati od osobe do osobe, stoga je uvijek najbolje konzultirati stručnjaka za zdravstvenu pomoć kako biste dobili individualizirane savjete i tretmane.

Contents

Savjeti za ublažavanje kašlja

Savjeti za ublažavanje kašlja

1. Pijte dovoljno tekućine

Kod kašlja je važno da održavate dobro hidrirano tijelo. Pijte najmanje 8 čaša vode dnevno kako biste osigurali dovoljan unos tekućine. Također možete piti tople napitke poput biljnog čaja, koji pomažu u smirivanju iritiranog grla.

2. Izbjegavajte duhanske proizvode

Pušenje i izlaganje duhanskom dimu može pogoršati kašalj i iritirati dišne puteve. Stoga je važno izbjegavati pušenje i izloženost duhanskom dimu kako biste olakšali simptome kašlja.

3. Koristite ovlaživač zraka

Suh zrak može dodatno iritirati dišne puteve i pogoršati kašalj. Koristite ovlaživač zraka u svojoj sobi kako biste održali vlažan zrak. Možete i staviti posudu s vodom pored radijatora kako biste povećali vlažnost zraka.

4. Provedite inhalaciju

Inhaliranje pare može pomoći u oslobađanju dišnih puteva i ublažavanju kašlja. Možete koristiti toplu vodu i dodati nekoliko kapi eteričnih ulja poput eukaliptusa ili mente. Pokrijte glavu ručnikom dok inhalirate paru kako biste postigli najbolje rezultate.

5. Isprati grlo slanom vodom

Slana voda može pomoći u smanjenju upale i ublažavanju iritacije grla. Pripremite otopinu slane vode (1 čajna žličica soli na čašu tople vode) i grgljajte ovu otopinu nekoliko puta dnevno kako biste ublažili kašalj.

6. Izbjegavajte iritante

Izbjegavajte izlaganje iritantima koji mogu pogoršati kašalj, poput jakih mirisa, prašine i kemikalija. Ako ste osjetljivi na određene tvari, izbjegavajte ih koliko je moguće kako biste smanjili simptome kašlja.

You might be interested:  Rogač Kako Se Jede

7. Koristite biljne sirupe za kašalj

7. Koristite biljne sirupe za kašalj

Postoje brojni biljni sirupi koji mogu pomoći u ublažavanju kašlja. Među njima su sirupi s medom, biljkama poput timijana i anisa, koji imaju umirujući učinak na dišne puteve. Pravilno doziranje i konzultacija s ljekarnikom ili liječnikom su važni pri korištenju ovih sirupa.

8. Odmorite se i izbjegavajte napor

Kod kašlja je važno da se odmorite i izbjegavate pretjeran napor. Dajte svojem tijelu vremena za oporavak i izbjegavajte aktivnosti koje mogu izazvati kašalj i pogoršati simptome.

9. Koristite dezinfekcijska sredstva

Virusi i bakterije mogu biti uzrok kašlja, stoga redovito koristite dezinfekcijska sredstva za čišćenje površina i pridržavajte se higijenskih pravila kako biste smanjili šanse za infekciju i suzbili kašalj.

10. Posavjetujte se s liječnikom

Ako kašalj ne prolazi ili se pogoršava, posavjetujte se s liječnikom. On će vam pružiti odgovarajuće liječenje i preporuke za ublažavanje kašlja, posebno ako je povezan s COVID-19 ili drugim zdravstvenim stanjima.

Prirodni lijekovi protiv kašlja

Kašalj je simptom koji se javlja kod različitih infekcija, uključujući i zarazu koronavirusom. Evo nekoliko prirodnih lijekova koji mogu pomoći u smirivanju kašlja kod korone:

Med

Med je jedan od najpoznatijih prirodnih lijekova protiv kašlja. Sadrži prirodne antibakterijske i protuupalne tvari koje pomažu u ublažavanju iritacije grla i smanjenju kašlja. Možete ga dodati u čaj ili jednostavno uzeti žlicu meda prije spavanja.

Đumbir

Đumbir ima protuupalna svojstva i pomaže u suzbijanju kašlja. Možete ga koristiti za pripremu čaja, dodati ga u jela ili koristiti u obliku tinkture. Đumbir također pomaže u smirivanju upaljenih sinusa i smanjenju sluzi u dišnim putevima.

Pelin

Pelin je biljka koja se tradicionalno koristi za liječenje kašlja. On ima antiseptička svojstva i pomaže u ublažavanju suhog kašlja. Može se koristiti u obliku čaja ili tinkture, ali se savjetuje oprez pri upotrebi pelina jer može biti toksičan u većim količinama.

Eukaliptusovo ulje

Eukaliptusovo ulje ima antivirusna, antibakterijska i protuupalna svojstva. Dodavanje nekoliko kapi eukaliptusovog ulja u vruću vodu za inhalaciju može pomoći u smirivanju kašlja i olakšavanju disanja. Također se može koristiti kao sastojak u balzamima za olakšavanje kašlja.

Topla vlažna para

Inhaliranje tople vlažne pare može pomoći u ublažavanju suhog kašlja. Možete koristiti inhalator pare, vruću tuš kabinu ili jednostavno staviti ručnik preko glave dok držite glavu nad posudom s toplom vodom. To će pomoći u vlaženju dišnih puteva i smirivanju kašlja.

Iskašljavajući sirupi

Iskašljavajući sirupi mogu pomoći u razrjeđivanju sluzi i olakšavanju kašlja. Neki prirodni sastojci koji se često koriste u takvim sirupima su biljke poput sljeza, bršljana, bijelog sljeza i zvjezdaste anisa. Ovi sirupi mogu se koristiti prema uputama na pakiranju ili prema savjetu ljekarnika.

Vitamin C

Vitamin C pomaže jačanju imunološkog sustava i ubrzava proces ozdravljenja tijela. Možete ga uzimati u obliku dodataka prehrani ili konzumirati hranu bogatu vitaminom C poput agruma, paprike i kelja. To će pomoći ublažavanju simptoma kašlja i poticanju bržeg oporavka.

Uz korištenje prirodnih lijekova, uvijek se savjetujte s liječnikom ili ljekarnikom kako biste dobili pravilan savjet i dozu za vaše specifično stanje.

Topli napici za olakšavanje kašlja

Topli napici mogu biti vrlo korisni u olakšavanju kašlja i ublažavanju simptoma povezanih s COVID-19. Ova vrsta kašlja je često suh i iritantan, a topli napici mogu pomoći u smirivanju iritacije grla i ublažavanju nelagode.

Biljni čajevi

Biljni čajevi su jedan od najpoznatijih i najpopularnijih načina za ublažavanje kašlja. Evo nekoliko biljnih čajeva koje možete isprobati:

 • Đumbir – Čaj od đumbira može ublažiti upalu grla i imati antimikrobna svojstva.
 • Kamilica – Kamilica ima umirujući učinak na iritirano grlo i može pomoći u smirivanju kašlja.
 • Eukaliptus – Čaj od eukaliptusa može olakšati disanje i pomoći pri iskašljavanju sluzi.

Vruće vode s medom i limunom

Kombinacija tople vode, meda i limuna može biti izuzetno učinkovita u smirivanju kašlja. Med ima protuupalna svojstva i može ublažiti iritaciju grla, dok limun sadrži vitamin C koji može ojačati imunološki sustav.

Supsupa

Topla pileća ili povrtna supa može biti izvrsna opcija za smirivanje kašlja kod korone. Topla supa može pomoći u hidrataciji i olakšavanju disanja.

Para

Udisanje pare može biti vrlo korisno kod suhog kašlja. Možete se nagnuti nad zdjelicu s vrućom vodom i pokriti glavu ručnikom kako biste udahnuli paru. Ovo može pomoći u smanjenju iritacije grla i olakšavanju disanja.

Važno je napomenuti da topli napici mogu pružiti samo privremeno olakšanje i neće izliječiti samu infekciju COVID-19. Ako imate simptome COVID-19, obratite se svom liječniku radi dijagnoze i uputa o daljnjem liječenju.

Respiratorne vježbe za smirivanje kašlja

Respiratorne vježbe mogu biti korisne u smirivanju kašlja i olakšavanju disanja kod osoba koje pate od kašlja uzrokovanog koronavirusom. Ove vježbe pomažu u jačanju disajnih mišića, proširivanju pluća i poboljšanju protoka zraka, što može smanjiti napade kašlja i poboljšati kvalitetu disanja.

1. Duboko disanje

Jedna od osnovnih respiratornih vježbi je duboko disanje. Ova vježba pomaže proširiti pluća i omogućiti veći protok zraka. Evo kako je izvesti:

 • Sjednite ili lezite udobno, držeći leđa ravno.
 • Duboko udahnite kroz nos, osjetite kako zrak ulazi u pluća i trbuh se širi.
 • Zadržite dah na nekoliko sekundi.
 • Lagano izdahnite kroz usta, osjetite kako zrak izlazi iz pluća i trbuh se polako spušta.
 • Ponovite vježbu nekoliko puta.

2. Tjelesna aktivnost

Tjelesna aktivnost može pomoći u smirivanju kašlja tako što poboljšava protok zraka i jača respiratorne mišiće. Evo nekoliko vrsta tjelesne aktivnosti koje su pogodne za osobe s kašljem izazvanim koronavirusom:

 • Šetnja na svježem zraku
 • Yoga
 • Plivanje
 • Statične vježbe disanja
You might be interested:  Kako Očuvati Prirodnu Baštinu

3. Vježbe disanja

Određene vježbe disanja mogu pomoći u smirivanju kašlja i poboljšanju disanja. Evo nekoliko vježbi koje možete isprobati:

 1. Puhač svijeće: Sjednite ili stojite, držeći leđa ravno. Duboko udahnite i lagano izdahnite kroz usne kao da gasite svijeću. Ponovite nekoliko puta.
 2. Usmjereno disanje: Sjednite ili lezite udobno. Zamislite da udišete zrak kroz nos i da ga izdišete kroz nos. Osjetite kako zrak ulazi u nos i izlazi iz nosa. Ponovite nekoliko puta.
 3. Vježba “1-4-2”: Sjednite ili lezite udobno. Udahnite polako kroz nos, zadržite dah na četiri sekunde, a zatim lagano izdahnite kroz usta na dvostruko dulje vrijeme, odnosno osam sekundi. Ponovite nekoliko puta.

Primijenjene redovito, ove respiratorne vježbe mogu pomoći u smirivanju kašlja i poboljšanju općeg stanja disanja. Međutim, uvijek se trebate posavjetovati sa svojim liječnikom prije nego što započnete bilo kakve vježbe, posebno ako imate simptome povezane s COVID-19.

Antitusični sirupi i lijekovi

Kada imate suhi kašalj, antitusični sirupi i lijekovi mogu pomoći u smirivanju kašlja i ublažavanju simptoma. Ovi lijekovi djeluju na kašaljni centar u mozgu i suzbijaju refleks kašlja. Međutim, važno je napomenuti da se antitusične lijekove ne smije koristiti kod kašlja koji prati iskašljavanje sputuma (produktivni kašalj), jer oni mogu otežati izbacivanje sputuma iz pluća.

Neka od najčešće korištenih antitusičnih sirupa uključuju:

 • Codeine: Codeine je opioidni lijek koji se koristi u liječenju suhog kašlja. Međutim, važno je upozoriti da codeine ima sedativni učinak i može izazvati ovisnost, stoga ga treba koristiti samo prema uputama liječnika.
 • Dextromethorphan: Dextromethorphan je antitusični lijek koji se često nalazi u sirupima za kašalj bez recepta. On djeluje na kašaljni centar u mozgu i može pomoći u olakšavanju suhog kašlja. Važno je slijediti preporučene doze i ne pretjerivati s upotrebom ovog lijeka.
 • Bromhexine: Bromhexine je ekspektorans koji može pomoći u razrjeđivanju sputuma i olakšavanju kašlja. On se često koristi u kombinaciji s drugim lijekovima za liječenje kašlja, poput mucolitika i bronhodilatatora.

Prije uzimanja bilo kojeg antitusičnog sirupa ili lijeka, obavezno se konzultirajte s liječnikom ili ljekarnikom kako biste dobili adekvatne upute i dozu lijeka. Također je važno pratiti upute na pakiranju i ne prelaziti preporučene doze lijeka.

Uz antitusične sirupe, također možete pokušati s drugim mjerama za smirivanje kašlja, poput inhalacija pare, ispijanja toplih tekućina, vlaženja zraka i održavanja hidratacije.

Primjeri antitusičnih sirupa i lijekova
Ime lijeka Oblik Doziranje
Codeine Sirup Prema uputama liječnika
Dextromethorphan Sirup, kapsula Prema uputama liječnika
Bromhexine Sirup, tableta Prema uputama liječnika

Alternativni tretmani za kašalj kod korone

Uzimanje lijekova može biti korisno u liječenju simptoma kašlja kod korone, ali postoje i alternativni tretmani koji mogu pružiti olakšanje i smanjiti nelagodu. Evo nekoliko prirodnih i alternativnih metoda koje možete isprobati:

1. Topli napici

Isprobajte ispijanje toplog biljnog čaja s medom, limunom i đumbirom. Ovi sastojci imaju protuupalna svojstva i mogu pomoći u smirivanju kašlja. Također možete pokušati s ispijanjem toplih napitaka poput juha ili bujona.

2. Inhalacija

Inhaliranje pare može pružiti trenutno olakšanje kod kašlja. Možete koristiti vruću tuš kabinu ili posudu s vrućom vodom. Dodajte nekoliko kapi esencijalnih ulja poput eukaliptusa ili metvice radi dodatnog olakšanja.

3. Vlaženje zraka

Suhi zrak može iritirati dišne puteve i pogoršati kašalj. Pokušajte koristiti ovlaživač zraka u prostoriji u kojoj provodite najviše vremena kako biste povećali vlažnost zraka. Ovo može pomoći u ublažavanju simptoma kašlja.

4. Med i propolis

Med ima prirodna protuupalna svojstva i može pomoći u smirivanju iritiranih dišnih puteva. Možete uzeti žlicu meda nekoliko puta dnevno ili ga dodati u toplo mlijeko ili biljni čaj. Propolis, smolasta tvar pčela, također ima protuupalna svojstva i može se koristiti u obliku praha ili kapi.

5. Ispiranje grla slanom vodom

Slana voda može pomoći u ublažavanju iritacije grla i smanjiti simptome kašlja. Pripremite slanu otopinu tako da otopite žličicu soli u šalici tople vode. Isperite grlo slanom vodom nekoliko puta dnevno.

6. Akupunktura

Akupunktura je drevna metoda koja se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini za liječenje različitih zdravstvenih problema. Neki ljudi izvješćuju o olakšanju simptoma kašlja nakon sesija akupunkture.

7. Probiotici

Probiotici su dobre bakterije koje se nalaze u probiotičkim dodacima i određenoj hrani poput jogurta. Konzumiranje probiotika može pomoći u jačanju imunološkog sustava i smanjiti simptome kašlja.

Važno je napomenuti da ovi alternativni tretmani za kašalj kod korone mogu pružiti olakšanje, ali ne zamjenjuju medicinske savjete i liječenje. Uvijek se obratite svom liječniku prije nego što započnete bilo kakav novi tretman ili uzimate dodatke prehrani.

Vlaženje zraka u prostoriji kao način smirivanja kašlja

Jedan od načina za smirivanje kašlja kod koronavirusa je vlaženje zraka u prostoriji. Suho okruženje može pogoršati simptome kašlja, jer suha sluznica nosa i grla može biti nadražena i osjetljiva.

Za vlaženje zraka u prostoriji možete koristiti različite metode:

Korištenje ovlaživača zraka

Ovlaživači zraka su uređaji koji pomažu povećati vlažnost u prostoriji. Ovi uređaji koriste vodu ili paru za stvaranje vlažnosti u zraku. Ovlaživači zraka mogu biti posebno korisni u suhim, zimskim mjesecima ili u klimatiziranim prostorijama gdje je zrak obično suh.

Korištenje kućnih metoda

Ako nemate ovlaživač zraka, može biti korisno koristiti kućne metode za vlaženje zraka. Na primjer, možete staviti posudu s vodom blizu izvora topline, kao što je radijator ili peć. Kada voda lagano isparava, vlaženje zraka se povećava.

You might be interested:  Kako Vratiti Whatsapp Poruke Na Novom Telefonu

Također, možete koristiti vlažne krpe ili ručnike kako biste povećali vlažnost u prostoriji. Stavite vlažne krpe na radijator ili objesite ih na sušilo za rublje.

Prednosti vlaženja zraka

Vlaženje zraka može pomoći smiriti kašalj kod koronavirusa na nekoliko načina:

 • Pomaže u vlaženju suhe sluznice, što može smanjiti nadraženost i osjetljivost.
 • Pomaže u razrjeđivanju sluzi u plućima i olakšava iskašljavanje.
 • Može ublažiti suhoću grla i olakšati disanje.
 • Poboljšava opću udobnost u prostoriji.

Vlaženje zraka je jednostavan i prirodan način za smirivanje kašlja kod koronavirusa. Važno je osigurati da vlažnost ne bude previsoka, jer previše vlažan zrak može potencijalno pogoršati simptome kao što su zagušen nos ili glavobolja.

Preventivne mjere za smanjenje kašlja kod korone

1. Izbjegavanje situacija u kojima se može prenijeti infekcija

Da biste smanjili rizik od kašlja uzrokovanog koronavirusom, važno je izbjegavati situacije u kojima se infekcija može prenijeti. To uključuje:

 • Izbjegavanje bliskog kontakta s osobama koje kašlju ili imaju simptome respiratornih infekcija.
 • Izbjegavanje većih skupina ljudi, posebno u zatvorenim prostorima.
 • Prakticiranje socijalne distance, odnosno održavanje udaljenosti od najmanje 1 metra od drugih ljudi.
 • Izbjegavanje rukovanja i dodirivanja lica rukama, posebno nakon dodirivanja površina koje su možda kontaminirane.

2. Nošenje maske

Nošenje maske može pomoći u sprječavanju širenja koronavirusa, a samim time i smanjenju kašlja. Maske bi trebale pokrivati nos i usta te biti pravilno postavljene i pričvršćene. Važno je slijediti upute i preporuke zdravstvenih vlasti i koristiti maske tamo gdje je to obavezno ili preporučeno.

3. Redovito pranje ruku

Redovito pranje ruku sapunom i vodom može ukloniti viruse i bakterije koje mogu uzrokovati infekciju. Potrebno je temeljito oprati svaku površinu ruku najmanje 20 sekundi. Također je važno izbjegavati dodirivanje lica rukama, posebno nakon dodirivanja kontaminiranih površina.

4. Kašljanje i kihanje u maramicu ili u lakat

Kada kašljete ili kihnete, najbolje je prekriti usta i nos maramicom ili unutarnjim dijelom lakta. Time se smanjuje širenje kapljica koje mogu sadržavati virus. Važno je izbjegavati kašljanje ili kihanje otvorenim ustima jer se na taj način povećava rizik od širenja infekcije.

5. Redovito provjetravanje prostora

Provjetravanje prostora može pomoći u uklanjanju zraka zagađenog virusom te smanjiti rizik od infekcije i kašlja. Preporučuje se redovito otvarati prozore u prostoriji kako bi se osiguralo protok svježeg zraka.

6. Održavanje dobrog općeg zdravlja

Održavanje dobrog općeg zdravlja može pomoći u jačanju imunološkog sustava i smanjenju rizika od infekcija. To uključuje: redovitu tjelovježbu, zdravu prehranu, adekvatan san i izbjegavanje pušenja ili konzumacije alkohola u velikim količinama.

Važno je napomenuti da su ove preventivne mjere opće smjernice, a da se za informacije specifične za koronavirus treba savjetovati s lokalnim zdravstvenim vlastima ili pratiti preporuke Svjetske zdravstvene organizacije.

FAQ:

Kako smiriti suhi kašalj kod korone?

Da biste smirili suhi kašalj kod korone, možete pokušati nekoliko stvari. Prvo, pijte puno tekućine kako biste održali hidrataciju i vlažnost grla. Također možete pokušati inhalirati paru iz vruće vode ili tuša kako biste olakšali nadražaj na grlu. Ako kašalj ne prolazi ili postaje sve gori, svakako se obratite svom ljekaru.

Koje su neke prirodne metode za smirivanje kašlja kod korone?

Postoji nekoliko prirodnih metoda koje možete pokušati za smirivanje kašlja kod korone. Možete pokušati čaj od đumbira, med s toplom vodom ili inhalaciju pare iz biljnih čajeva poput kamilice. Također je važno održavati dobru hidrataciju tijela pijenjem puno tekućine.

Trebam li uzimati lijekove za smirivanje kašlja kod korone?

Ako imate kašalj kod korone, možete pokušati smiriti ga prirodnim metodama kao što su topli napici, inhalacija pare i dovoljna hidratacija. Međutim, ako kašalj ne prolazi ili postaje sve gori, može biti korisno konzultirati se s ljekarom. Oni mogu preporučiti odgovarajući lijek za smirivanje kašlja koji je siguran za uzimanje tokom infekcije koronavirusom.

Koliko dugo može trajati kašalj kod korone?

Trjanje kašlja kod korone može varirati od osobe do osobe. Obično simptomi kašlja mogu trajati od nekoliko dana do nekoliko sedmica, ovisno o ozbiljnosti infekcije i individualnim faktorima. Ako kašalj traje duže od dva tjedna ili se pogoršava, svakako se obratite svom ljekaru.

Kako smiriti iritirajući kašalj kod korone noću?

Da biste smirili iritirajući kašalj kod korone noću, možete pokušati nekoliko stvari. Pokušajte spavati u uspravnom položaju kako biste smanjili nadražaj na grlo. Također možete pokušati inhalirati paru iz vruće vode prije spavanja ili uzeti tople napitke poput čaja od kamilice. Uzimanje lijekova za smirivanje kašlja također može biti korisno, ali se uvijek trebate posavjetovati s ljekarom prije nego što počnete uzimati bilo kakve lijekove.

Koje su najbolje metode za smirivanje kašlja kod korone?

Najbolje metode za smirivanje kašlja kod korone uključuju uzimanje iskašljavajućih sirupa, inhalaciju toplom parom i redovnu hidrataciju tijela.

Trebam li odmah potražiti medicinsku pomoć ako imam jak kašalj kod korone?

Ukoliko imate jak kašalj kod korone, važno je pratiti svoje simptome. Ako osjećate teškoće s disanjem, bol u prsima ili vrtoglavicu, trebate odmah potražiti medicinsku pomoć.