Kako ugasiti iPhone kad zablokira - jednostavni savjeti i trikovi

Kako Ugasiti Iphone Kad Zablokira

Kako Ugasiti Iphone Kad Zablokira

U današnjem digitalnom dobu gotovo svatko ima pametni telefon, a iPhone je među najpopularnijim modelima. Bez obzira koliko napredan i pouzdan bio, moguće je da će se vaš iPhone jednog dana zablokirati i prestati reagirati na vaše naredbe. U takvim situacijama, mnogi ljudi paničare i ne znaju kako isključiti uređaj. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih savjeta i trikova koje možete isprobati kako biste ugasili vaš iPhone i ponovno ga pokrenuli.

Jedan od najjednostavnijih načina za isključivanje iPhonea kad zablokira je dugotrajno pritiskanje tipke za uključivanje/isključivanje na bočnoj strani uređaja. Držite tu tipku oko 10 sekundi dok na zaslonu ne vidite opciju za isključivanje. Zatim povucite klizač kako biste isključili iPhone i ostavite ga nekoliko trenutaka. Nakon toga ponovno pritisnite tipku za uključivanje/isključivanje kako biste ponovno pokrenuli uređaj.

Ako dugotrajno pritiskanje tipke za uključivanje/isključivanje ne daje rezultate, možete pokušati s drugom metodom. Pritisnite i držite tipku za uključivanje/isključivanje i glasnoću dolje istovremeno dok se ne pojavi opcija za isključivanje na zaslonu. Povucite klizač kako biste ugasili uređaj, pričekajte nekoliko trenutaka, a zatim ponovno pritisnite tipku za uključivanje/isključivanje da biste ga ponovno pokrenuli.

Ako ni prvi ni drugi način ne uspiju, možete pokušati prisiliti restartiranje vašeg iPhonea. Da biste to učinili, pritisnite i brzo otpustite tipku za pojačavanje zvuka, a zatim pritisnite i brzo otpustite tipku za smanjivanje zvuka. Nakon toga pritisnite i držite tipku za uključivanje/isključivanje dok ne vidite Apple logotip. To će prisiliti uređaj da se resetira i ponovno pokrene, nadamo se, sada bez ikakvih problema.

Pametni telefoni postali su sastavni dio našeg svakodnevnog života, ali ponekad se čak i najbolji uređaji mogu pokvariti i zablokirati. Srećom, uz ove jednostavne savjete i trikove, možete brzo i jednostavno ugasiti svoj iPhone kad zablokira i ponovno ga pokrenuti kako biste nastavili s radom ili zabavom.

Jednostavni savjeti kako ugasiti iPhone kad zablokira

Jednostavni savjeti kako ugasiti iPhone kad zablokira

 • Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje

  Ako se vaš iPhone zaglavi i ne reagira na dodir, pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje s desne strane uređaja. Držite pritisnutu tipku dok se ne pojavi opcija “Isključi” na zaslonu.

 • Povucite klizač “Isključi”

  Kada se pojavi opcija “Isključi” na zaslonu, povucite klizač udesno kako biste isključili iPhone. Pričekajte nekoliko sekundi dok se uređaj potpuno ne isključi.

 • Ponovno uključite iPhone

  Nakon što je iPhone potpuno isključen, ponovno ga uključite pritiskom i držanjem tipke za uključivanje / isključivanje dok se ne pojavi Apple logo na zaslonu. Vaš iPhone će se ponovno pokrenuti i trebao bi normalno funkcionirati.

Ako se problem ponovi ili ukoliko vaš iPhone i dalje ne reagira nakon što ga ponovno uključite, preporučuje se da se obratite Appleovoj službi za podršku ili odnesete uređaj u najbliži autorizirani servis.

Kako pravilno restartovati iPhone

Kada se vaš iPhone zablokira ili prestane reagirati na vaše naredbe, možda će biti potrebno izvršiti restart. Pravilan restart iPhone-a može riješiti manje probleme s performansama ili privremeno ispraviti tehničke probleme.

Metoda 1: Restart putem tipki

1. Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje na desnoj strani iPhone-a.

2. Nakon nekoliko sekundi, pojavit će se klizač “Isključi” na zaslonu.

3. Povucite klizač “Isključi” sdesna u lijevo kako biste isključili iPhone.

You might be interested:  Muškarci Koji Mrze Žene 2011

4. Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje da biste ponovno uključili iPhone kada se zaslon isključi i pojavi se Apple logo.

Metoda 2: Restart putem postavki

1. Otvorite aplikaciju “Postavke” na početnom zaslonu iPhone-a.

2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite opciju “Općenito”.

3. Pomaknite se prema dolje i dodirnite opciju “Isključi”.

4. Povucite klizač “Isključi” sdesna u lijevo kako biste isključili iPhone.

5. Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje da biste ponovno uključili iPhone kada se zaslon isključi i pojavi se Apple logo.

Metoda 3: Tvrd reset

Napomena: Tvrd reset može biti potreban kada operativni sustav iPhone-a potpuno zaključa i neposredno resetiranje ne rješava problem.

1. Pritisnite i brzo otpustite tipku za pojačavanje zvuka (gore), a zatim pritisnite i brzo otpustite tipku za smanjivanje zvuka (dolje).

2. Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje na desnoj strani iPhone-a dok se ne pojavi Apple logo.

3. Pustite tipku za uključivanje / isključivanje kada se pojavi Apple logo i pričekajte da se iPhone ponovno pokrene.

Koristite ove metode za pravilan restart iPhone-a i vratite ga u normalan rad ako se susretnete s tehničkim poteškoćama ili zamućenim performansama. Ako se problemi i dalje javljaju, preporučuje se posjet servisu Apple ili ovlaštenom tehničaru kako biste dobili dodatnu pomoć.

Kako koristiti kombinaciju tastera za isključivanje iPhone-a

Kada se vaš iPhone zablokira i prestane reagirati, možete ga isključiti pomoću kombinacije tastera. Ova kombinacija tastera prisilno isključuje uređaj, čak i ako se nalazi u blokiranom stanju.

Evo kako koristiti kombinaciju tastera za isključivanje iPhone-a:

 1. Pritisnite i držite taster za isključivanje/uključivanje na vrhu ili s desne strane uređaja.
 2. Istim trenutkom pritisnite i držite taster za smanjivanje glasnoće na levoj strani uređaja.
 3. Držite oba tastera istovremeno pritisnuta najmanje 10 sekundi dok ne vidite Appleov logotip.
 4. Otpustite oba tastera kada se pojavi Appleov logotip i pustite uređaj da se ponovno pokrene.

Nakon što se vaš iPhone ponovno pokrene, trebao bi normalno funkcionirati kao i obično. Ova kombinacija tastera za isključivanje može biti korisna kada vaš iPhone ne reagira na dodir ili kada se aplikacija zamrzne.

Važno je napomenuti da pritisak na tipke može biti malo drugačiji ovisno o modelu iPhonea koji koristite. Na nekim modelima taster za isključivanje/uključivanje može se nalaziti na vrhu uređaja, dok se na drugim modelima može nalaziti s desne strane.

Nadam se da će vam ovi jednostavni savjeti pomoći da isključite vaš iPhone kada se zablokira. Ako se problem ponovi ili ako imate bilo kakve druge poteškoće s vašim iPhoneom, preporučujem da se obratite Appleovoj podršci za dodatnu pomoć.

Kako izvršiti tvornički reset iPhone-a

Ako želite izvršiti tvornički reset iPhone-a, slijedite ove jednostavne korake:

 1. Otvorite postavke na vašem iPhone-u.
 2. Otvorite opciju “Općenito”.
 3. Na dnu opcija, pronađite i dodirnite opciju “Resetiraj”.
 4. Izaberite “Izbriši sav sadržaj i postavke”.
 5. Unesite svoj lozinku za potvrdu.
 6. Potvrdite svoj izbor dodirivanjem opcije “Izbriši iPhone”.

Vaš iPhone će sada započeti postupak resetiranja. Ovaj postupak će obrisati sve podatke s uređaja i vratiti ga u prvobitno tvorničko stanje. Molimo da budete sigurni da ste prije toga napravili sigurnosnu kopiju podataka kako biste mogli vratiti svoje informacije nakon resetiranja.

U slučaju da želite prodati ili pokloniti svoj iPhone, preporučujemo da izvršite tvornički reset kako biste osigurali da su svi vaši podaci trajno izbrisani s uređaja.

Kako isključiti iPhone putem postavki

Ako vam se iPhone zaglavi ili ne reagira na dodir, možete ga isključiti putem postavki. Evo jednostavnog koraka po korak vodiča kako to učiniti:

 1. Otvorite aplikaciju Postavke na svom iPhone-u.
 2. Odaberite opciju Općenito.
 3. Pomaknite se prema dolje i dodirnite opciju Isključi.
 4. Povucite klizač s desna u lijevo kako biste potvrdili isključivanje iPhone-a.

Vaš iPhone će se isključiti i možete ga ponovno uključiti pritiskom na tipku Uključi/Isključi na bočnoj strani uređaja.

Važno je napomenuti da se ovaj postupak može razlikovati, ovisno o verziji iOS-a na vašem iPhone-u. Uvijek se preporučuje da ažurirate svoj iPhone na najnoviju verziju softvera kako biste imali najnovije značajke i funkcionalnosti, uključujući način isključivanja uređaja.

Kako resetovati iPhone putem iTunes-a

Ako vaš iPhone zablokira i ne reagira na vaše naredbe, možete pokušati resetovati uređaj putem iTunes-a. Ovo je metoda koju možete koristiti ako nemate pristup postavkama uređaja ili ako se uređaj ne uključuje.

1. Instalirajte najnoviju verziju iTunes-a na računalu

Da biste resetovali iPhone putem iTunes-a, morate imati instaliranu najnoviju verziju iTunes-a na svom računalu. Posjetite službenu web stranicu Apple-a i preuzmite najnoviju verziju iTunes-a za svoj operativni sustav.

You might be interested:  Kako Očistiti Perilicu Suđa

2. Povežite iPhone s računalom

Koristite USB kabel da biste povezali iPhone s računalom. Ukoliko se iTunes ne otvori automatski, otvorite ga ručno.

3. Odaberite svoj iPhone u iTunes-u

U iTunes-u, kliknite na ikonu iPhonea koja se pojavljuje u gornjem lijevom kutu prozora.

4. Odaberite opciju “Restore iPhone”

U prozoru s pregledom iPhonea, kliknite na gumb “Restore iPhone”. Ovo će pokrenuti postupak resetiranja uređaja.

5. Slijedite upute na zaslonu

Slijedite upute koje se pojavljuju na zaslonu i potvrdite svoju odluku o resetiranju uređaja. Budite svjesni da će se svi vaši podaci izbrisati prilikom ovog postupka, stoga biste trebali imati sigurnosnu kopiju svog iPhonea prije nego što nastavite.

6. Pustite iTunes da dovrši postupak resetiranja

Podaci o vašem iPhoneu bit će uklonjeni, a postupak resetiranja trajat će nekoliko minuta. Nemojte prekidati vezu između iPhonea i računala tijekom ovog postupka.

7. Konfigurirajte iPhone

Nakon što se postupak resetiranja završi, iPhone će se ponovno pokrenuti i prikazat će se početni zaslon. Sada možete konfigurirati uređaj i vratiti podatke s sigurnosne kopije ako ste je napravili.

Resetiranje iPhonea putem iTunes-a može biti korisno ako se uređaj blokira ili ne reagira na svakodnevne naredbe. Međutim, budite svjesni da će se svi podaci izbrisati prilikom ovog postupka, stoga se pobrinite da imate sigurnosnu kopiju svojih podataka prije nego što krenete u ovaj postupak.

Kako isključiti iPhone uz pomoć AssistiveTouch-a

AssistiveTouch je jedna od korisnih funkcija dostupnih na iPhone-u koja omogućuje korištenje telefona bez upotrebe fizičkih tipki. Pomoću AssistiveTouch-a možete jednostavno isključiti iPhone kada se blokira ili se ne reagira na dodir.

Korak 1: Aktiviranje AssistiveTouch-a

Da biste koristili AssistiveTouch, prvo ga trebate aktivirati na svom iPhone-u. Slijedite sljedeće korake:

 1. Otvorite Postavke na iPhone-u.
 2. Izaberite Općenito.
 3. Idite na Pristupačnost.
 4. Izaberite AssistiveTouch.
 5. Prebacite prekidač pored AssistiveTouch-a udesno kako biste ga aktivirali.

Korak 2: Isključivanje iPhone-a pomoću AssistiveTouch-a

Kada aktivirate AssistiveTouch, možete isključiti iPhone bez pritiskanja fizičkih tipki. Slijedite sljedeće korake:

 1. Otvorite AssistiveTouch iz centra za upravljanje.
 2. Izaberite Ikona uređaja.
 3. Kliknite na Možnosti.
 4. Odaberite Isključi uređaj i povucite klizač za potvrdu.
 5. Ovaj postupak će ugasiti vaš iPhone.

Nakon što u potpunosti isključite iPhone, možete ga ponovno uključiti pritiskom i držanjem bočne ili gornje tipke (ovisno o modelu iPhone-a).

Prečice tipki za isključivanje iPhone-a
Tipka Akcija
Bočna tipka (gornja tipka na starijim modelima) Pritisni i drži nekoliko sekundi
AssistiveTouch Otvori AssistiveTouch -> Ikona uređaja -> Možnosti -> Isključi uređaj

Sada znate kako koristiti AssistiveTouch za isključivanje vašeg iPhone-a kada se blokira ili ne reagira na dodir. Ova jednostavna funkcija može biti vrlo korisna za rješavanje problema s vašim iPhone-om bez korištenja fizičkih tipki.

Kako se nositi sa čestim blokiranjem iPhone-a

Kada se iPhone često blokira, to može biti frustrirajuće iskustvo. Međutim, postoje neki jednostavni savjeti i trikovi koji vam mogu pomoći da se nosite sa ovim problemom.

1. Ponovno pokrenite iPhone

Jedan od najjednostavnijih načina da se nosite sa čestim blokiranjem iPhone-a je da ga jednostavno ponovno pokrenete. Da biste to učinili, pritisnite i držite dugme za uključivanje/isključivanje na vrhu uređaja. Kada se pojavi klizač za isključivanje, povucite ga da biste isključili uređaj. Nakon nekoliko sekundi, ponovo pritisnite i držite dugme za uključivanje/isključivanje da biste ponovno pokrenuli uređaj.

2. Očistite memoriju

Ako primijetite da se iPhone često blokira, možda je vrijeme da očistite njegovu memoriju. Da biste to učinili, idite na Postavke > Općenito > Skladištenje i upotrebu iClouda > Upravljanje pohranom. Tamo ćete vidjeti popis aplikacija na uređaju, zajedno s njihovom veličinom. Odaberite aplikaciju koja zauzima puno prostora i pritisnite opciju “Izbriši aplikaciju” da biste je uklonili.

3. Ažurirajte iOS

Redovito ažuriranje iOS-a može riješiti mnoge probleme, uključujući i često blokiranje iPhone-a. Da biste provjerili ima li dostupnih ažuriranja, idite na Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera. Tamo će vam biti prikazan popis dostupnih ažuriranja, ako ih ima. Ako vidite ažuriranje, pritisnite “Preuzmi i instaliraj” kako biste ga preuzeli i instalirali na svom uređaju.

4. Provjerite prostor na uređaju

Ako na iPhone-u nedostaje prostora, to može prouzrokovati često blokiranje. Provjerite koliko prostora vam je preostalo tako što ćete otvoriti Postavke > Općenito > Skladištenje i upotrebu iClouda. Ako je prostor ograničen, pokušajte izbrisati nepotrebne datoteke, aplikacije ili fotografije kako biste oslobodili prostor.

5. Vratite tvorničke postavke

Ako se iPhone i dalje često blokira nakon pokušaja gore navedenih savjeta, možda će biti potrebno vratiti uređaj na tvorničke postavke kako biste riješili problem. Prije nego što to učinite, obavezno napravite sigurnosnu kopiju važnih podataka, jer se na taj način brišu svi podaci s uređaja. Da biste vratili uređaj na tvorničke postavke, idite na Postavke > Općenito > Vrati > Izbriši sav sadržaj i postavke.

You might be interested:  Toplana Zagreb Kada Počinje Grijanje

Pregled savjeta:
Broj Savjet
1. Ponovno pokrenite iPhone
2. Očistite memoriju
3. Ažurirajte iOS
4. Provjerite prostor na uređaju
5. Vratite tvorničke postavke

Pokušajte primijeniti ove savjete i trikove kako biste se nosili sa čestim blokiranjem iPhone-a. Ako se problem nastavi, preporučuje se da se obratite službi za podršku Apple-a ili posjetite ovlašteni servis kako biste dobili dodatnu pomoć.

Kako se konsultovati sa tehničkom podrškom

Ako imate poteškoće sa svojim iPhone-om i ne možete samostalno riješiti problem, možda će vam trebati pomoć tehničke podrške. Evo nekoliko načina na koje se možete konsultovati sa tehničkom podrškom kako biste riješili svoje probleme.

1. Pozivanje tehničke podrške

Jedan od najčešćih načina da se konsultujete sa tehničkom podrškom je putem telefona. Otvorite aplikaciju Telefoni na svom iPhone-u i unesite broj tehničke podrške koji je dostupan na web stranici proizvođača. Razgovarajte sa agentom tehničke podrške i opišite svoj problem. Agent će vam pružiti detaljne upute kako da riješite vaš problem ili će zakazati termin za servisiranje uređaja u slučaju hardverskog kvara.

2. Slanje e-maila

Ako ne želite ili ne možete pozvati tehničku podršku telefonom, možete im poslati e-mail sa detaljnim opisom svog problema. Posjetite web stranicu proizvođača i pronađite odjeljak za podršku gdje možete pronaći njihovu e-mail adresu. Opišite problem što je detaljnije moguće i pošaljite e-mail. Tehnička podrška će vam odgovoriti na e-mail sa odgovarajućim rješenjem ili vam dati daljnje upute kako da riješite problem.

3. Čet uživo

3. Čet uživo

Mnoge kompanije za tehničku podršku pružaju mogućnost razgovora uživo putem četa na svojoj web stranici. Posjetite web stranicu proizvođača i pronađite odjeljak za čet podršku. Počnite čet razgovor sa agentom tehničke podrške i postavite svoje pitanje ili opišite svoj problem. Agent će vam uživo pružiti rješenje i odgovoriti na sva vaša pitanja.

4. Posjet tehničkom centru

Ako su vaši problemi hardverske prirode ili ako vam nijedna od prethodne metode nije pomogla, možete posjetiti tehnički centar proizvođača. Posjetite web stranicu da biste pronašli tehnički centar kojem pripada vaša lokacija. Zakažite termin ili jednostavno se uputite u tehnički centar. Tehnički stručnjaci će provjeriti uređaj i popraviti ga, ili će vam ponuditi zamjenski uređaj ako je to potrebno.

Nadam se da će vam ovi savjeti pomoći da se konsultujete sa tehničkom podrškom i riješite svoje probleme sa iPhone-om. Zapamtite, tehnička podrška je tu da vam pomogne i pruži rješenje, pa nemojte oklijevati pitati za pomoć kada vam je potrebna.

FAQ:

Kako mogu ugasiti iPhone kad se zablokira?

Ako se vaš iPhone zablokira i ne reagira na naredbe, možete ga prisiliti da se ugasi držeći pritisnutu tipku za uključivanje/isključivanje i tipku za smanjivanje glasnoće najmanje 10 sekundi. Nakon toga, pojavit će se zaslon s klizačem za isključivanje, koji možete povući da biste potvrdili isključivanje uređaja.

Što ako pritisak na tipke za isključivanje i smanjivanje glasnoće ne radi?

Ako pritiskanje tipki za isključivanje i smanjivanje glasnoće ne rezultira isključivanjem vašeg iPhonea, možete isprobati i druge metode. Jedna od njih je da spojite iPhone na punjač i pričekate nekoliko minuta. Nakon toga, opet pokušajte pritisnuti tipke za isključivanje i smanjivanje glasnoće. Ako ni to ne uspije, moguće je da postoji problem s hardverom i trebali biste potražiti stručnu pomoć.

Ima li još neki način za isključivanje iPhonea?

Da, još jedan način da isključite iPhone je da otvorite Postavke aplikaciju i odete na Opcije > Općenito > Isključi. Povucite klizač da biste isključili uređaj. Međutim, ova opcija možda neće biti dostupna ako se uređaj potpuno zablokira.

Hoće li gubitak podataka ako prisilno isključim iPhone?

Ako prisilno isključite iPhone, ne bi trebali izgubiti podatke. Kada ponovno uključite uređaj, trebao bi se pokrenuti normalno i svi vaši podaci trebali bi biti netaknuti. Međutim, uvijek je dobra ideja redovito izrađivati podatke kako biste bili sigurni da niste izgubili ništa važno u slučaju bilo kakvih problema.

Zašto se moj iPhone često zablokira?

Postoji nekoliko mogućih razloga zašto se iPhone može često zablokirati. To može biti uzrokovano softverskim problemima, nedostatkom slobodne memorije, zastarjelim verzijama aplikacija ili čak hardverskim problemima. Ako primjećujete često zamrzavanje svog iPhonea, preporučuje se ažuriranje softvera, brisanje nepotrebnih datoteka ili provjeravanje da li je uređaj oštećen.