Kako vidjeti lozinku na Gmailu: Korak-po-korak vodič | Ime sajta

Kako Vidjeti Lozinku Na Gmailu

Kako Vidjeti Lozinku Na Gmailu

Korištenje sigurnih lozinki za pristup različitim online uslugama je ključno za zaštitu vaših podataka i privatnosti. Međutim, može doći do situacija kada zaboravite lozinku i više ne možete pristupiti svojem Gmail računu. U ovom korak-po-korak vodiču ćemo vam pokazati kako možete vidjeti svoju lozinku na Gmailu i vratiti pristup svom računu.

Prvi korak je otvoriti Gmail na vašem web pregledniku. Zatim, kliknite na link “Zaboravili ste lozinku?” koji se nalazi ispod polja za unos lozinke. Nakon toga, od vas će se tražiti da unesete posljednju lozinku koju se sjećate. Ukoliko je unesete ispravno, prikazat će vam se opcija za resetiranje lozinke.

Ako se ne sjećate svoje posljednje lozinke, možete kliknuti na opciju “Pokušajte na drugi način”. Tada će vam biti postavljena pitanja sigurnosti koja ste postavili prilikom kreiranja svog Gmail računa. Unesite odgovore na ta pitanja kako biste potvrdili da ste vi vlasnik računa. Kada uspješno odgovorite na ta pitanja, dobit ćete mogućnost da resetirate lozinku.

Kako vidjeti lozinku na Gmailu: Korak-po-korak vodič

Korak 1: Posjetite stranicu za prijavu na Gmail

Prvo, otvorite svoj web preglednik i posjetite Gmailovu stranicu za prijavu. Možete to učiniti tako da upišete www.gmail.com u adresnu traku.

Korak 2: Unesite korisničko ime

Nakon što se nalazite na stranici za prijavu na Gmailu, unesite svoje korisničko ime u odgovarajuće polje. Korisničko ime je ono koje ste odabrali prilikom stvaranja Gmail računa. Bitno je napomenuti da korisničko ime mora biti uneseno ispravno, inače nećete moći doći do svoje lozinke.

Korak 3: Kliknite na “Zaboravili ste lozinku?”

Kada unesete svoje korisničko ime, trebali biste primijetiti da se pored tipke za prijavu nalazi poveznica koja kaže “Zaboravili ste lozinku?”. Kliknite na tu poveznicu kako biste započeli postupak oporavka lozinke.

Korak 4: Verifikacija identiteta

Na ovom koraku ćete biti upitani za informacije koje će pomoći verificirati vaš identitet. To može uključivati unos unaprijed definirane sigurnosne lozinke, odgovaranje na sigurnosno pitanje ili slanje verifikacijskog koda na alternativnu e-poštu ili telefonski broj.

Korak 5: Promjena lozinke

Nakon što uspješno verificirate svoj identitet, bit ćete usmjereni na stranicu za promjenu lozinke. Ovdje ćete moći unijeti novu lozinku i potvrditi je. Nakon što to učinite, kliknite na gumb za potvrdu i vaša nova lozinka bit će postavljena.

Korak 6: Prijavite se s novom lozinkom

Sada kada imate novu lozinku, možete se vratiti na stranicu za prijavu na Gmail i unijeti svoje korisničko ime zajedno s novom lozinkom. Nakon uspješne prijave, bit ćete preusmjereni na svoj Gmail račun.

Slijedite ove korake pažljivo i uspjet ćete vidjeti lozinku na Gmailu!

Gmail kao popularan servis e-pošte

Gmail je jedan od najpopularnijih servisa e-pošte koji korisnicima pruža besplatnu i pouzdanu platformu za slanje, primanje i organizaciju e-pošte. Ovaj servis, koji je napravila kompanija Google, nudi mnoge napredne funkcije koje olakšavaju upravljanje elektronskom poštom.

Lako i brzo slanje e-pošte

Lako i brzo slanje e-pošte

Gmail omogućava korisnicima da jednostavno i brzo šalju e-poštu. Korisnici mogu lako komponovati novu poruku, dodavati primaoce, prilagoditi temu i sadržaj poruke i jednostavno je poslati jednim klikom. Takođe je moguće dodati priložene dokumente, slike ili druge fajlove uz poruku.

You might be interested:  Kako Znati Da Nema Mlijeka U Dojkama

Pristup e-pošti sa bilo kojeg uređaja

Jedna od glavnih prednosti Gmaila je mogućnost pristupa e-pošti sa bilo kojeg uređaja – računara, telefona ili tableta. Korisnici se mogu jednostavno prijaviti na svoj Gmail nalog sa bilo kog uređaja koji ima pristup internetu i pristupiti svojoj pošti, bez obzira gde se nalaze. Ovo je veoma praktično za ljude koji su u pokretu i stalno su povezani.

Pametno upravljanje e-poštom

Gmail nudi mnoge pogodnosti za pametno upravljanje e-poštom. Korisnici mogu organizovati svoju poštu pomoću oznaka (etiketa) kako bi je lakše pretraživali i sortirali. Takođe, moguće je postaviti filtere za automatsko preusmeravanje ili brisanje određenih vrsta poruka. Opcija “Primarni” i “Socijalni” uči Gmail koji su to mejlovi koje korisnik želi videti u primarnom sandučetu, a koji u “Promocije” ili “Socijalne” kategorije.

Zaštita od neželjene pošte i malicioznih poruka

Gmail takođe ima moćne alate za zaštitu od neželjene pošte i malicioznih poruka. Njegov filtriranje neželjene pošte obično vrlo dobro funkcioniše i sprečava prispeće neželjenih poruka u inbox. Takođe, Gmail ima ugrađenu antimalware zaštitu i skenira sve pristigle poruke kako bi se osigurala sigurnost korisnika.

Dodatne napredne funkcije

Pored osnovnih funkcija e-pošte, Gmail nudi i mnoge dodatne napredne funkcije koje korisnicima pružaju još veću mogućnost prilagođavanja i efikasnog upravljanja svojom poštom. Ove funkcije uključuju mogućnost planiranja slanja poruka, postavljanje prečica na tastaturi, prevođenje poruka na druge jezike i mnoge druge.

Prednosti Ograničenja
 • Besplatan i pouzdan servis e-pošte
 • Lako i brzo slanje e-pošte
 • Pristup e-pošti sa bilo kojeg uređaja
 • Pametno upravljanje e-poštom
 • Zaštita od neželjene pošte i malicioznih poruka
 • Dodatne napredne funkcije
 • Postoji limit za skladištenje e-pošte
 • Pojedine funkcije mogu biti složene za nove korisnike
 • Ograničeno prilagođavanje korisničkog interfejsa

Zašto biste željeli vidjeti svoju lozinku na Gmailu?

Vaša lozinka za Gmail je važna karika u zaštiti vašeg računa i privatnosti. No, ponekad se može dogoditi da zaboravite svoju lozinku ili da je promijenite, a zatim je zaboravite. U tim situacijama, možda ćete poželjeti vidjeti svoju lozinku na Gmailu kako biste je mogli koristiti ili je zabilježiti na sigurno mjesto.

Vidjeti svoju lozinku na Gmailu može biti korisno i u slučaju da želite provjeriti je li ona sigurna i jaka. Možda želite upotrijebiti neki alat za upravljanje lozinkama koji će vam dati analizu i preporuke za poboljšanje vaše lozinke.

Također, ako koristite istu lozinku na više različitih web stranica i usluga, možda ćete htjeti provjeriti je li vaša Gmail lozinka jedinstvena i ne koristite je negdje drugdje. Ako primijetite bilo kakve naznake da je vaša lozinka kompromitirana, bit će vam važno da je promijenite na vrijeme kako biste zaštitili svoj Gmail račun.

Ukratko, postoji nekoliko razloga zbog kojih biste željeli vidjeti svoju lozinku na Gmailu, uključujući zaboravljenu lozinku, provjeru sigurnosti i prepoznavanje potencijalnih rizika vezanih za upotrebu iste lozinke na drugim web stranicama.

Kako pronaći postavke za lozinku na Gmailu?

Kada koristite Gmail, važno je da redovno ažurirate i čuvate sigurnosne postavke svog naloga. Jedna od ključnih postavki je lozinka, koja štiti vašu privatnost i osigurava da samo vi imate pristup svom nalogu.

Evo koraka koji će vam pomoći da pronađete postavke za lozinku na Gmailu:

 1. Prijavite se na svoj Gmail nalog koristeći svoje korisničko ime i lozinku.
 2. Kliknite na ikonu svog profila u gornjem desnom uglu ekrana.
 3. Iz padajućeg menija odaberite opciju “Google račun”.
 4. Na stranici “Google račun” kliknite na karticu “Sigurnost” koja se nalazi na navigacijskom panelu sa leve strane.
 5. Na kartici “Sigurnost” pomjerite se prema dole da biste pronašli sekciju “Prijava i bezbednost”.
 6. U sekciji “Prijava i bezbednost” pronađite opciju “Lozinka” i kliknite na nju.

Na ovoj stranici ćete moći da ažurirate svoju trenutnu lozinku ili da je promenite ako je to potrebno. Pratite uputstva koja se prikazuju da biste uneli novu lozinku i potvrdili je. Preporučuje se da koristite jaku lozinku koju nije lako pogoditi, i da je redovno menjate radi dodatne sigurnosti.

You might be interested:  Kako Nastaju Kisele Kiše

Nakon što ažurirate ili promenite lozinku, ne zaboravite da je sigurno sačuvate na sigurnom mestu. Takođe, možete omogućiti dvofaktornu autentifikaciju za dodatni nivo zaštite.

Prateći ove korake ćete lako pronaći postavke za lozinku na Gmailu i osigurati da je vaš nalog siguran i zaštićen.

Korak 1: Prijavite se na svoj Gmail račun

Da biste vidjeli lozinku na Gmailu, prvo se trebate prijaviti na svoj Gmail račun. Slijedite ove korake kako biste se prijavili:

 1. Otvorite web preglednik i upišite www.gmail.com u adresnu traku.
 2. Pritisnite tipku Enter na tipkovnici.
 3. Na stranici za prijavu unesite svoju e-mail adresu i kliknite na dugme “Dalje”.
 4. Unesite svoju lozinku i ponovno kliknite na dugme “Dalje”.

Ako ste ispravno unijeli e-mail adresu i lozinku, bit ćete prijavljeni na svoj Gmail račun.

Korak 2: Idite na postavke računa

Nakon što se prijavite na svoj Gmail račun, slijedite ove korake kako biste pristupili postavkama računa:

 1. Na vrhu desne strane stranice, kliknite na ikonu zupčanika. To je znak za postavke.
 2. U padajućem izborniku kliknite na “Postavke”.

Nakon što kliknete na “Postavke”, bit ćete preusmjereni na stranicu s postavkama računa. Ovdje možete prilagoditi razne postavke svog Gmail računa.

Na ovoj stranici možete pristupiti različitim kategorijama postavki, kao što su:

 • Opći: Omogućuje vam promjenu jezika, postavljanje teme i pozadine e-pošte i konfiguriranje obavijesti.
 • Urednici: Omogućuje vam konfiguriranje postavki vezanih uz uređivanje i slanje e-pošte.
 • Filteri i blokirani aduti: Omogućuje vam upravljanje filtrima i blokiranim adresama e-pošte.
 • Postavljanje računa: Omogućuje vam dodavanje i upravljanje drugim računima e-pošte.
 • Pretraživanje: Omogućuje vam konfiguriranje postavki vezanih uz pretraživanje e-pošte.
 • Pravila: Omogućuje vam postavljanje pravila za sortiranje e-pošte u mape i oznake.

Pregledajte ove kategorije i prilagodite postavke prema svojim preferencijama.

Također, možete koristiti tražilicu na vrhu stranice kako biste brzo pronašli željene postavke.

Napomena: Budite oprezni prilikom mijenjanja postavki računa. Provjerite svaku postavku prije nego što je promijenite, jer neki mogu imati utjecaj na funkcionalnost vašeg računa.

Korak 3: Pronađite opciju “Lozinka”

Da biste pronašli opciju “Lozinka” na Gmailu, slijedite sljedeće korake:

 1. Prijavite se na svoj Gmail račun otvaranjem internetskog preglednika i odlaskom na www.gmail.com.
 2. Unesite svoje korisničko ime i lozinku te kliknite na gumb “Prijavi se”.
 3. Nakon što se prijavite, kliknite na ikonu vašeg profila u gornjem desnom kutu zaslona. Iz padajućeg izbornika odaberite opciju “Postavke računa” ili “Postavke”.
 4. Na stranici Postavke računa, kliknite na karticu “Sigurnost i pristup”.
 5. U kartici Sigurnost i pristup, trebali biste vidjeti opciju “Lozinka”. Kliknite na tu opciju.

Kada kliknete na opciju “Lozinka”, otvorit će se nova stranica ili dijaloški okvir koji vam omogućuje promjenu ili resetiranje vaše lozinke. Slijedite upute na toj stranici kako biste dovršili postupak promjene lozinke.

Korak 4: Potvrdite svoj identitet

Nakon što ste pristupili svojem Google računu, a ne možete se sjetiti svoje lozinke, trebat ćete potvrditi svoj identitet kako biste je resetirali. Google koristi nekoliko metoda potvrde identiteta, među kojima su sljedeće:

 1. Broj telefona za oporavak računa: Ako ste dodali broj telefona za oporavak na svoj Google račun, možete dobiti obavijest ili kod za oporavak na taj broj.
 2. Alternativna e-mail adresa: Ako ste unijeli alternativnu e-mail adresu na svoj Google račun, možete dobiti e-mail s uputama za oporavak lozinke.
 3. Sigurnosna pitanja: Ako ste postavili sigurnosna pitanja na svoj Google račun, bit ćete pitani za odgovor na ta pitanja kako biste potvrdili svoj identitet.
 4. Verifikacija putem uređaja: Ako ste koristili Googleovu dvostupanjsku verifikaciju na svom računu, moći ćete se prijaviti koristeći verifikacijski kod koji se generira na vašem mobilnom uređaju.

Potvrdom svojeg identiteta na jedan od ovih načina, bit ćete u mogućnosti resetirati svoju lozinku i ponovno pristupiti svom Gmail računu.

Kako zaštititi svoju lozinku na Gmailu?

Bezbednost vaše lozinke na Gmailu je veoma važna kako biste zaštitili svoj nalog od neovlašćenog pristupa. Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da zaštitite svoju lozinku na Gmailu:

 1. Koristite snažnu lozinku: Kada kreirate lozinku za Gmail, koristite kombinaciju malih i velikih slova, brojeva i specijalnih znakova. Izaberite lozinku koja je teška za pogoditi, ali laku za vas da je zapamtite.
 2. Nemojte deliti lozinku: Vaša Gmail lozinka je lična i ne bi je trebali deliti sa drugima. Ne dajte svoju lozinku ni prijateljima, porodici ili nepoznatim osobama.
 3. Promenite lozinku redovno: Redovno menjanje lozinke može pomoći u zaštiti vašeg naloga od napada. Preporučuje se da promenite lozinku barem jednom ili dva puta godišnje.
 4. Enable two-factor authentication: Aktivirajte dvofaktornu autentifikaciju na svom Gmail nalogu. Ovo će dodati dodatni sloj zaštite tako što će zahtevati dodatnu verifikaciju, poput slanja verifikacionog koda na vaš mobilni telefon, prilikom prijavljivanja na Gmail nalog.
 5. Pratite sumnjive aktivnosti: Redovno proveravajte svoj Gmail nalog kako biste pratili da li postoje sumnjive aktivnosti. Ako primetite nešto neobično, odmah promenite lozinku i obavestite Gmail podršku o mogućem pokušaju hakovanja.
You might be interested:  Kako Prebaciti Whatsapp Poruke Sa Androida Na Iphone

Zaštita vaše lozinke na Gmailu je esencijalna za bezbednost vašeg naloga. Primenom ovih koraka možete znatno povećati bezbednost svog Gmail naloga.

Ime sajta

Ime sajta je platforma koja pruža korisnicima informacije i vodiče kako vidjeti lozinku na Gmailu. Ova platforma je namijenjena svima koji žele pristupiti svojoj Gmail lozinki, bez obzira na to da li su zaboravili lozinku ili jednostavno žele provjeriti svoju trenutnu lozinku.

Naša platforma nudi jednostavan i korak-po-korak vodič kako vidjeti lozinku na Gmailu. Ne samo da smo objasnili proces oporavka lozinke, već smo također dodali i korisne savjete kako stvoriti sigurnu lozinku i zaštititi svoj Gmail račun od hakera i neovlaštenog pristupa.

Kako biste pronašli informacije o tome kako vidjeti lozinku na Gmailu, slijedite sljedeće korake:

 1. Posjetite našu web stranicu “Ime sajta”.
 2. Pronađite odgovarajuću kategoriju ili članak o povratku lozinke na Gmailu.
 3. Pažljivo pročitajte vodič kako biste saznali korake i metode oporavka lozinke.
 4. Slijedite korake i primijenite metode kako biste povratili ili promijenili lozinku na Gmailu.
 5. Slijedite savjete kako biste sigurno upravljali svojim Gmail računom i spriječili hakiranje.

Pomoću naše platforme “Ime sajta” možete jednostavno pristupiti informacijama o povratku lozinke na Gmailu i osigurati svoj račun od mogućih prijetnji. Ne zaboravite da uvijek budete pažljivi prilikom upravljanja lozinkom i da je redovito mijenjate kako biste održali sigurnost svog računa.

Korak Opis
Korak 1 Posjetite našu web stranicu “Ime sajta”.
Korak 2 Pronađite odgovarajuću kategoriju ili članak o povratku lozinke na Gmailu.
Korak 3 Pažljivo pročitajte vodič kako biste saznali korake i metode oporavka lozinke.
Korak 4 Slijedite korake i primijenite metode kako biste povratili ili promijenili lozinku na Gmailu.
Korak 5 Slijedite savjete kako biste sigurno upravljali svojim Gmail računom i spriječili hakiranje.

Pomoću naše platforme “Ime sajta” možete jednostavno pristupiti informacijama o povratku lozinke na Gmailu i osigurati svoj račun od mogućih prijetnji. Ne zaboravite da uvijek budete pažljivi prilikom upravljanja lozinkom i da je redovito mijenjate kako biste održali sigurnost svog računa.

FAQ:

Kako mogu vidjeti svoju lozinku na Gmailu?

Nažalost, nije moguće vidjeti svoju lozinku na Gmailu. Po sigurnosnim razlozima, Google ne prikazuje lozinke korisnicima. Ako ste zaboravili lozinku, možete slijediti postupak za njen resetiranje.

Mogu li pročitati svoju lozinku na Gmailu pomoću inspekcije elementa u pregledniku?

Ne, ne možete pročitati svoju lozinku na Gmailu pomoću inspekcije elementa u pregledniku. Inspekcija elementa omogućava vam pregled HTML i CSS koda stranice, ali lozinke su svrhovito skrivene i sigurno pohranjene od strane Googleovih servera.

Kako mogu vidjeti svoju lozinku pomoću Google računa?

Google ne pruža mogućnost pregleda svoje lozinke pomoću Google računa. Google preporučuje da koristite sigurnosne i autentifikacijske metode, kao što je dvofaktorska autentifikacija, kako biste zaštitili svoj račun.

Mogu li koristiti druge metode za obnovu lozinke na Gmailu?

Da, možete koristiti druge metode za obnovu lozinke na Gmailu, poput primanja verifikacijskog koda putem SMS-a ili putem alternativne email adrese koju ste unijeli prilikom postavljanja svog računa. Ove opcije vam omogućuju da obnovite lozinku i povratite pristup svojem računu.

Kako mogu vidjeti svoju lozinku na Gmailu?

Nažalost, ne postoji način da vidite svoju lozinku na Gmailu. Gmail čuva lozinke sigurno i ne prikazuje ih korisnicima. Ako ste zaboravili svoju lozinku, možete slijediti upute za resetiranje lozinke kako biste ponovno pristupili svom računu.