Kako vidjeti sve lozinke na mobitelu - Korak po korak vodič

Kako Vidjeti Sve Lozinke Na Mobitelu

Kako Vidjeti Sve Lozinke Na Mobitelu

Jeste li ikada zaboravili lozinku i niste mogli pristupiti svojim podacima na mobitelu? Možda više ne morate prolaziti kroz taj problem jer postoji nekoliko načina da vidite sve lozinke pohranjene na vašem mobilnom uređaju. U ovom korak po korak vodiču pokazat ćemo vam kako to učiniti.

Prvo, važno je napomenuti da je pristup lozinkama pohranjenim na mobitelu moguć samo na nekim uređajima i operativnim sustavima. Neki telefoni imaju posebne mogućnosti koje vam omogućuju pregledavanje pohranjenih lozinki, dok drugi ne. Provjerite podržava li vaš telefonski model i operativni sustav ovu funkcionalnost prije nego što počnete s postupkom.

Ako vaš uređaj podržava pregledavanje lozinki, obično možete pristupiti podacima iz postavki ili izbornika preglednika. Tamo će biti prikazane sve pohranjene lozinke, zajedno s web stranicama ili aplikacijama s kojima su povezane. Međutim, uvijek je važno biti oprezan prilikom pristupa lozinkama na mobitelu i uvijek koristiti dodatne sigurnosne značajke, poput zaključavanja zaslona s PIN-om ili otiskom prsta.

Ako pristup lozinkama nije moguć na vašem uređaju, uvijek postoji mogućnost da koristite sigurne aplikacije za pohranu lozinki koje će vam omogućiti sigurno čuvanje i pristup vašim podacima, bez straha od gubitka ili izloženosti lozinki.

Konačno, važno je napomenuti da uvijek trebate biti odgovorni vlasnik svojih lozinki i paziti na svoje podatke. Iako možete pristupiti lozinkama pohranjenim na mobilnom uređaju, to ne znači da biste trebali zlorabiti ili dijeliti te podatke s drugima. Zaštita vaše privatnosti trebala bi biti uvijek na prvom mjestu, čak i kada je riječ o pristupu vlastitim lozinkama.

Korak 1: Pregledajte postavke sigurnosti

Prije nego što pokušate vidjeti sve lozinke na svom mobilnom uređaju, prvo je važno pregledati postavke sigurnosti. Ovo je bitno kako biste bili sigurni da imate odgovarajuće dozvole za pristup lozinkama.

Otvorite postavke na svom mobilnom uređaju.

 • Na Android uređaju, dodirnite ikonu “Postavke” koja izgleda kao zupčanik.
 • Na iPhone uređaju, dodirnite ikonu “Postavke” koja izgleda kao zupčanik.

Nakon što otvorite postavke, potražite opciju “Sigurnost” ili “Sigurnost i privatnost”.

 • Na Android uređaju, opcija “Sigurnost” može biti smještena unutar izbornika “Dodatne postavke” ili “Privatnost”.
 • Na iPhone uređaju, opcija “Sigurnost” može biti smještena unutar izbornika “Općenito” ili “Touch ID & lozinke”.

Kada pronađete opciju “Sigurnost”, provjerite je li omogućena mogućnost “Pohrana lozinki” ili “Automatsko popunjavanje lozinki”. Ako je ta mogućnost omogućena, to znači da su lozinke pohranjene na vašem mobilnom uređaju.

Također, provjerite je li omogućena mogućnost “Pristup aplikacijama” ili “Dozvola za pristup lozinkama”. Ako je ta mogućnost omogućena, to znači da aplikacije na vašem mobilnom uređaju imaju pristup lozinkama.

U nekim slučajevima, postavke sigurnosti mogu biti zaštićene lozinkom ili otisakom prsta. Ako je to slučaj, unesite odgovarajuću lozinku ili otisak prsta kako biste mogli pristupiti postavkama sigurnosti.

You might be interested:  Kako Spojiti Bezicne Slusalice Na Mobitel

Pregledajte sve postavke sigurnosti kako biste bili sigurni da imate odgovarajuće dozvole za pristup lozinkama na svom mobilnom uređaju.

Korak 2: Koristite aplikaciju upravitelja lozinki

Koristite aplikaciju upravitelja lozinki kako biste sigurno i organizirano pohranili sve svoje lozinke.

Jedna od najboljih metoda za upravljanje svojim lozinkama je korištenje aplikacija upravitelja lozinki. Ove aplikacije omogućuju vam pohranjivanje svih vaših lozinki na siguran način, a pristup njima je zaštićen snažnom glavnom lozinkom ili biometrijskim skenerom, poput otiska prsta ili skeniranja lica.

Osim pohranjivanja lozinki, upravitelji lozinki često imaju i funkcije kao što su automatsko popunjavanje lozinki na web stranicama i aplikacijama te generiranje sigurnih nasumičnih lozinki koje su teško pogoditi. To vam omogućuje da koristite jedinstvenu i složenu lozinku za svaki račun koji imate, bez potrebe da ih pametno zapamćujete ili bilježite.

Ovdje je nekoliko popularnih aplikacija za upravljanje lozinkama koje možete koristiti:

 • 1Password: Ova aplikacija omogućuje vam da pohranite svoje lozinke, kreditne kartice, osobne podatke i još mnogo toga. Ima automatsko popunjavanje lozinki na svim uređajima i može se sinkronizirati s oblakom kako biste pristupali svojim podacima s bilo kojeg uređaja.
 • LastPass: LastPass je popularan upravitelj lozinki koji vam omogućuje pohranu lozinki, generiranje sigurnih lozinki i automatsko popunjavanje lozinki na web stranicama. Također ima mogućnost dijeljenja lozinki s drugima, pogodna je za korištenje u timovima.
 • KeePass: KeePass je besplatna i open-source aplikacija za upravljanje lozinkama koja vam omogućuje sigurno pohranjivanje lozinki na vašem uređaju. Ima mnoge napredne značajke i mogućnost integracije s drugim aplikacijama.

Odaberite aplikaciju koja vam najviše odgovara i preuzmite je na svoj mobilni uređaj. Slijedite upute za postavljanje i stvaranje glavne lozinke ili biometrijskog autentifikatora. Nakon toga, možete početi dodavati svoje lozinke u aplikaciju kako biste ih organizirano pohranili i sigurno pristupili svakoj od njih kada vam zatrebaju.

Korak 3: Provjerite preglednik

Ako želite pokušati pronaći spremljene lozinke na svom mobilnom uređaju, jedno mjesto koje biste trebali provjeriti je preglednik. Većina preglednika ima funkciju automatskog popunjavanja lozinki, koja sprema lozinke kada se prijavite na različite web stranice.

Evo nekoliko koraka kako provjeriti spremljene lozinke u pregledniku:

1. Otvorite preglednik

1. Otvorite preglednik

Otvorite preglednik koji koristite na svom mobilnom uređaju. Najčešći preglednici na mobilnim uređajima su Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari i Opera.

2. Pristupite postavkama preglednika

Sada pristupite postavkama preglednika. U većini slučajeva možete pristupiti postavkama preglednika tako da tapnete na ikonu s tri točkice ili linija u gornjem desnom kutu sučelja preglednika.

3. Pronađite postavku “Lozinke”

Nakon što pristupite postavkama preglednika, trebate pronaći postavku “Lozinke” ili sličan naziv. Ova postavka se može nalaziti u odjeljku “Sigurnost” ili “Privatnost” preglednika.

4. Pregledajte spremljene lozinke

U postavkama lozinki, trebali biste pronaći popis svih spremljenih lozinki koje je preglednik automatski popunio. Ovisno o pregledniku, možda ćete trebati unijeti lozinku za pristup ovom popisu.

U nekim preglednicima, poput Google Chrome-a, svaka spremljena lozinka bit će popraćena nazivom korisničkog računa ili nazivom web stranice na kojoj je lozinka upotrijebljena.

5. Kopirajte ili pregledajte lozinke

Kada pronađete popis spremljenih lozinki, možete ih kopirati u siguran dokument ili pregledavati pojedinačne lozinke kako biste provjerili jesu li ispravno spremljene.

Važno je napomenuti da je pristupanje spremljenim lozinkama moguće samo ako imate pristup mobilnom uređaju i ako je lozinka postavljena za pristup postavkama preglednika.

Imajte na umu da je važno paziti na sigurnost svojih lozinki i privatnih podataka. Ako dijelite mobilni uređaj s drugim osobama ili ste zabrinuti zbog sigurnosti, preporučuje se da koristite pouzdanu lozinku za zaključavanje uređaja i podesite dvofaktornu autentifikaciju za sve važne račune.

Korak 4: Pregledajte Wi-Fi mreže

Otvorite Postavke na svom mobilnom telefonu i pronađite Wi-Fi postavke.

You might be interested:  Kako Staviti Cepic U Rektum

Kada otvorite Wi-Fi postavke, bit će vam prikazane dostupne Wi-Fi mreže u blizini. To su mreže na koje se možete povezati s vašim mobilnim telefonom.

Na popisu dostupnih mreža provjerite ima li naziva mreže koju ste nedavno koristili i za koju želite prikazati spremljenu lozinku.

Ako pronađete mrežu koju tražite, dodirnite je kako biste otvorili opcije za povezivanje.

Potražite opciju “Prikaži lozinku” ili nešto slično. Ovisno o vrsti mobitela i verziji operativnog sustava, moguće je da će korisničko sučelje malo varirati, ali općenito postoji mogućnost koja vam omogućuje prikazivanje lozinke Wi-Fi mreže.

Kada pronađete opciju “Prikaži lozinku”, dodirnite je da biste prikazali lozinku mreže. Možda ćete se morati autenticirati pomoću lozinke za otključavanje vašeg mobilnog telefona ili korisničkog računa kako biste pristupili lozinki Wi-Fi mreže.

Nakon što prikažete lozinku, možete je zapisati ili primijeniti na drugom uređaju kako biste se s njim povezali na istu Wi-Fi mrežu.

Molimo vas da budete oprezni i da se ne povezujete na Wi-Fi mreže koje nisu vaše ili na koje nemate dopuštenje.

Korak 5: Koristite USB debugging mode

USB debugging mode (debugging preko USB-a) je važna funkcija koja omogućuje pristup uređaju preko računala putem USB veze. Ova opcija omogućuje naprednim korisnicima da pristupe i kontroliraju detalje uređaja koje inače ne bi bili dostupni.

Za korištenje USB debugging mode-a, trebate imati instalirane odgovarajuće USB drajvere na računalu. Uz to, morate omogućiti USB debugging mode na svom mobilnom uređaju. Evo kako to možete učiniti:

 1. Načinite svetk na “Settings” (Postavke) na vašem mobilnom uređaju.
 2. Uđite u “About phone” (O telefonu) ili “About device” (O uređaju).
 3. Pronađite opciju “Build number” (Broj izrade) i dodirnite je sedam puta.
 4. Vratite se na prethodni izbornik i pronađite opciju “Developer options” (Razvojni opcije).
 5. Dodirnite “Developer options” (Razvojni opcije) i pronađite “USB debugging” (USB debugging mode).
 6. Omogućite “USB debugging” (USB debugging mode) tako da prebacite prekidač u desnoj poziciji.
 7. Povežite vaš mobilni uređaj s računalom putem USB kabla.

Kada ste omogućili USB debugging mode i povezali uređaj s računalom, bit ćete u mogućnosti pristupiti i pregledati lozinke spremljene na vašem mobilnom uređaju putem različitih alata.

Napomena: Korištenje USB debugging mode-a može predstavljati sigurnosni rizik za vaš mobilni uređaj. Budite oprezni pri korištenju ove funkcije i provjerite je li vaš uređaj zaštićen od neovlaštenog pristupa.

Korak 6: Isprobajte aplikaciju za hakiranje lozinki

Nakon pripremnih koraka, vrijeme je da isprobate aplikaciju za hakiranje lozinki na svojem mobilnom uređaju. Slijedite ove korake kako biste to učinili:

 1. Preuzmite aplikaciju za hakiranje lozinki na svoj mobilni uređaj iz pouzdanih izvora.
 2. Instalirajte aplikaciju na svoj mobilni uređaj.
 3. Pokrenite aplikaciju i slijedite upute za postavljanje.
 4. Unesite sve potrebne informacije kako biste aplikaciji omogućili pristup do lozinki pohranjenih na vašem mobilnom uređaju.
 5. Pratite korake aplikacije kako biste došli do izbornika ili alata koji omogućavaju prikaz svih spremljenih lozinki.

Važno je napomenuti da je hakiranje tuđih lozinki ilegalno i krši privatnost drugih ljudi. Preporučamo da koristite aplikaciju ili alate samo za vlastite potrebe i u skladu s važećim zakonima.

Korak 7: Pogledajte spremljene Wi-Fi lozinke

Nakon što ste pristupili dijelu za upravljanje postavkama na svom mobilnom uređaju, sada možete pristupiti spremljenim Wi-Fi lozinkama. Slijedite ove korake da biste to učinili:

 1. Otvorite postavke na svom mobilnom uređaju.
 2. Pronađite opciju “Wi-Fi” i dodirnite je.
 3. Prikazat će vam se popis dostupnih Wi-Fi mreža. Dodirnite ikonu postavki Wi-Fi mreže (obično ikona s tri vertikalne točkice ili druga ikona za postavke).
 4. U izborniku koji se prikaže, odaberite opciju “Spremljene mreže” ili sličnu opciju.
 5. Prikazat će vam se popis spremljenih Wi-Fi mreža.
 6. Odaberite Wi-Fi mrežu čiju lozinku želite vidjeti.
 7. Prikazat će vam se informacije o mreži, uključujući i lozinku.
You might be interested:  Kako Prepoznati Pravi Med

Imajte na umu da ćete možda morati unijeti svoj PIN, lozinku za otključavanje zaslona ili druge sigurnosne informacije kako biste pristupili spremljenim Wi-Fi lozinkama.

Kada pristupite lozinki, pobrinite se da je ne dijelite s drugima, osim ako imate dozvolu vlasnika mreže. Čuvanje tuđih lozinki bez dozvole može biti protuzakonito i predstavljati kršenje privatnosti.

Korak 8: Koristite “zaboravljenu lozinku” opciju

Kada se prijavljujete na različite aplikacije i web stranice, često može doći do situacije da zaboravite lozinku. Srećom, većina servisa ima opciju za resetiranje lozinke koja vam omogućuje da povratite pristup svom računu.

Da biste koristili “zaboravljenu lozinku” opciju, slijedite ove korake:

 1. Idite na stranicu za prijavu na određenu aplikaciju ili web mjesto.
 2. Pronađite opciju “Zaboravili ste lozinku?” ili nešto slično.
 3. Kliknite na tu opciju.
 4. Obično ćete biti preusmjereni na stranicu za unos svoje registrirane e-pošte ili korisničkog imena.
 5. Unesite svoju e-poštu ili korisničko ime i kliknite na gumb “Pošalji” ili slično.
 6. Provjerite svoju e-poštu i potražite poruku koja vam je poslana od strane servisa s daljnjim uputama.
 7. Slijedite upute iz e-pošte kako biste resetirali svoju lozinku.
 8. Obično ćete morati generirati novu lozinku i potvrditi je na stranici.
 9. Kada ste resetirali lozinku, moći ćete se prijaviti na svoj račun s novom lozinkom.

Važno je napomenuti da prilikom resetiranja lozinke, većina servisa će vas možda tražiti da odgovorite na neka sigurnosna pitanja ili pružite dodatne informacije kako bi potvrdili vaš identitet. To je važno jer osigurava da samo vi imate pristup svom računu.

U svakom slučaju, kada koristite “zaboravljenu lozinku” opciju, obavezno slijedite upute pružene od strane servisa kako biste najbolje iskoristili ovu značajku.

FAQ:

Kako mogu vidjeti sve lozinke spremljene na mom mobitelu?

Da biste vidjeli sve lozinke spremljene na svom mobitelu, trebate koristiti poseban softver koji može pristupiti memoriji uređaja i izvući lozinke. Postoje različiti softveri dostupni za takve svrhe, ali većina njih zahtijeva root pristup uređaju. Također je važno napomenuti da je takva praksa kršenje privatnosti drugih korisnika i može biti protuzakonita.

Postoji li način da vidim sve lozinke na mobitelu bez korištenja posebnog softvera?

Bez korištenja posebnog softvera, nemate pristup popisu svih lozinki spremljenih na mobitelu. Operativni sustavi mobilnih uređaja dizajnirani su s ciljem zaštite privatnosti korisnika, pa je pristup takvim podacima ograničen. Ukoliko se koristite pametnim telefonom s instaliranim Androidom, možete pristupiti Chrome postavkama i vidjeti sve spremljene lozinke u pregledniku.

Je li moguće vidjeti lozinke na mobitelu ako sam zaboravio svoju lozinku?

Ako ste zaboravili lozinku na mobilnom uređaju, ne postoji način da je vidite jer lozinka štiti vaše podatke od neovlaštenog pristupa. Ukoliko ste zaboravili lozinku, možete pokušati s različitim metodama za otključavanje uređaja, kao što su unos dodatnog sigurnosnog uzorka ili kontaktiranje službe korisničke podrške proizvođača mobitela.

Kako spriječiti druge ljude da vide moje lozinke na mobitelu?

Kako biste spriječili druge ljude da vide vaše lozinke na mobitelu, važno je poduzeti nekoliko sigurnosnih mjera. Prvo, uvijek zaključajte svoj mobitel sa sigurnosnim kodom ili lozinkom. Također, ne dijelite svoje lozinke s drugim osobama. Ako koristite aplikacije koje automatski spremaju lozinke, uvijek provjerite jesu li zaštićene sigurnosnim mehanizmima poput otiska prsta ili PIN koda. Također je važno redovito ažurirati softver na svom mobitelu kako biste imali najnoviju sigurnosnu zaštitu.