Kako vratiti Instagram profil: Jednostavni koraci i savjeti

Kako Vratiti Instagram Profil

Kako Vratiti Instagram Profil

Jeste li nedavno izgubili pristup svom Instagram profilu? Možda ste zaboravili lozinku ili vam je račun hakiran. Bez obzira na razlog, ne očajavajte! U ovom članku naučit ćete jednostavne korake i savjete kako biste vratili svoj Instagram profil.

Prvo što trebate učiniti je pristupiti stranici za prijavljivanje na Instagram. Kliknite na opciju “Zaboravili ste lozinku?” ispod polja za unos lozinke. Zatim slijedite upute za resetiranje vaše lozinke. Budite sigurni da koristite jaku lozinku koja se sastoji od kombinacije slova, brojeva i posebnih znakova kako biste osigurali sigurnost svog naloga.

Ako ste pokušali resetirati lozinku, ali ne uspijevate pristupiti svom profilu, moguće je da je vaš račun hakiran. U tom slučaju, odmah se obratite podršci Instagrama. Najčešće ćete morati dostaviti dokaz o vlasništvu nad računom, poput fotografije vašeg lica s prikazanim identifikacijskim dokumentom. Instagram će pregledati vaš zahtjev i vratiti vam pristup vašem profilu u najkraćem mogućem roku.

Nakon što uspješno povratite pristup svom Instagram profilu, preporučljivo je poduzeti nekoliko dodatnih mjera opreza kako biste osigurali sigurnost svog naloga. Promijenite svoju lozinku redovito i ne koristite istu lozinku za više različitih platformi. Također, omogućite dvofaktornu autentifikaciju koja će dodatno zaštititi vaš račun od neovlaštenog pristupa.

Nemojte dozvoliti da izgubljen ili hakiran Instagram profil unese nemir u vaš digitalni život. Slijedite ove jednostavne korake i savjete kako biste povratili pristup svom računu i zadržali sigurnost svog profila. Ne zaboravite redovito provjeravati svoj profil i pratiti najnovije savjete za održavanje sigurnosti na društvenim mrežama. Sretan povratak na Instagram!

Kako vratiti Instagram profil: jednostavni koraci i savjeti

Ako ste izgubili pristup svom Instagram profilu ili je hackiran, ne brinite. Slijedeći ove jednostavne korake i savjete, možete vratiti svoj profil i ponovno ga učiniti sigurnim.

Korak 1: Promjena lozinke

Prvi korak koji trebate poduzeti je promjena lozinke vašeg Instagram računa ako ga još uvijek možete pristupiti. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Prijavite se na Instagram aplikaciju.
 2. Kliknite na svoj profil u donjem desnom kutu ekrana.
 3. Kliknite na “Postavke” (ikona zupčanika) u gornjem desnom kutu ekrana.
 4. Odaberite “Sigurnost” i zatim “Promjena lozinke”.
 5. Slijedite upute i unesite novu lozinku.
 6. Kliknite na “Spremi” i nova lozinka će biti postavljena.

Korak 2: Povratak izgubljenog pristupa

Ako ste izgubili pristup svom Instagram profilu ili je hackiran, a ne možete se prijaviti, morate koristiti mogućnost povratka izgubljenog pristupa. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Otvorite Instagram aplikaciju na svojem uređaju.
 2. Kliknite na “Zaboravljena lozinka?” ispod okvira za prijavu.
 3. Unesite svoju e-mail adresu, broj telefona ili korisničko ime povezano s vašim Instagram računom.
 4. Kliknite na “Sljedeće” i slijedite upute koje ćete dobiti putem e-maila ili SMS-a.
 5. Pritisnite “Vrati pristup” i slijedite upute za vraćanje pristupa vašem Instagram profilu.
You might be interested:  Kidam Kako Vozim Tekst

Savjeti:

 • Redovito mijenjajte lozinku i koristite snažne kombinacije znakova kako biste spriječili hakerske napade.
 • Omogućite dvofaktornu autentifikaciju kako biste dodatno osigurali svoj Instagram račun.
 • Budite oprezni s vanjskim aplikacijama i internetskim stranicama koje traže pristup vašem Instagram računu. Provjerite jesu li pouzdane prije nego im omogućite pristup.
 • Ako sumnjate da je vaš račun bio hakiran, odmah promijenite lozinku i kontaktirajte Instagram podršku za daljnju pomoć.

Prijavite se na svoj Instagram račun

Da biste vratili pristup svom Instagram profilu, morate se prijaviti na svoj račun. Evo jednostavnih koraka koje trebate slijediti:

 1. Otvorite web preglednik i idite na www.instagram.com.
 2. Na početnoj stranici kliknite na “Prijavite se”.
 3. Na prijavnoj stranici unesite svoju registriranu e-poštu, korisničko ime ili telefonski broj.
 4. U polje “Lozinka” unesite svoju sigurnosnu lozinku.
 5. Ako imate dvostruku provjeru, možda ćete morati unijeti i dodatnu sigurnosnu provjeru.
 6. Kliknite na “Prijavite se” kako biste se prijavili na svoj Instagram račun.

Nakon što se uspješno prijavite, bit ćete preusmjereni na svoj Instagram profil i moći ćete koristiti sve funkcije i objavljivati sadržaj kao i prije.

Provjerite svoju e-poštu za obavijesti o blokiranju ili deaktivaciji

Ako vam je Instagram profil blokiran ili deaktiviran, prvi korak je provjeriti svoju e-poštu. Instagram će vam poslati obavijest o tome što se dogodilo s vašim profilom putem e-pošte koju imate povezanu s računom.

Dakle, otvorite svoj e-poštinski račun i provjerite podmapu “Spam” ili “Promotions” jer ponekad e-pošta od Instagrama može završiti tamo. Ako niste dobili nikakvu e-poštu od Instagrama, možete poduzeti sljedeće korake za vraćanje svog profila.

Ispunite zahtjev za oporavak profila

Kada ste pokušali sve prethodne metode oporavka i nijedna od njih nije uspjela, možete uputiti zahtjev za oporavak svog Instagram profila. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Otvorite aplikaciju Instagram: Pokrenite Instagram aplikaciju na svom mobilnom uređaju.
 2. Idite na stranicu za oporavak: Kliknite na “Zaboravljena lozinka?” na prijavnoj stranici.
 3. Izaberite način oporavka: Odaberite opciju “Korisničko ime” ili “E-pošta” za oporavak svog profila.
 4. Unesite tražene podatke: U polje za unos unesite svoje korisničko ime ili e-poštu, ovisno o odabranom načinu oporavka.
 5. Podnesite zahtjev: Pritisnite gumb “Pošalji” kako biste poslali zahtjev za oporavak profila.

Nakon podnošenja zahtjeva, Instagram će pregledati vaše podatke i kontaktirati vas putem e-pošte s daljnjim uputama za oporavak profila. Budite strpljivi i pratite upute kako biste uspješno povratili pristup svom Instagram profilu.

Promijenite lozinku i koristite snažnu kombinaciju

Jedan od prvih koraka u povratku Instagram profila je promjena lozinke. To je ključni korak jer će vam omogućiti da povratite kontrolu nad svojom prijavom i spriječite daljnje neovlašteno pristupanje vašem računu.

Kada mijenjate lozinku, svakako koristite snažnu kombinaciju koja će biti teška za pogoditi. Evo nekoliko savjeta za stvaranje snažne lozinke:

 • Koristite kombinaciju slova, brojeva i posebnih znakova.
 • Izbjegavajte korištenje osobnih podataka kao što su imena, datumi rođenja ili adrese.
 • Koristite kombinaciju velikih i malih slova.
 • Ne koristite istu lozinku za više računa.
 • Redovito mijenjajte lozinku kako biste spriječili neovlaštene pristupe.

Kada promijenite lozinku, važno je zapamtiti je ili je sigurno spremiti. Također je dobra ideja koristiti upravitelj lozinki kako biste olakšali upravljanje i pohranu svojih lozinki.

Ažurirajte svoje sigurnosne postavke

Kako biste osigurali bezbednost svog Instagram profila, veoma je važno redovno ažurirati svoje sigurnosne postavke i pratiti najnovije preporuke. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti:

Kreirajte snažnu lozinku

 • Izbegavajte korišćenje lako pogodljivih informacija poput datuma rođenja ili imena kućnog ljubimca
 • Koristite kombinaciju velikih i malih slova, brojeva i posebnih znakova
 • Ažurirajte lozinku redovno i ne koristite istu lozinku za druge online naloge

Aktivirajte dvofaktornu autentifikaciju

Dvofaktorna autentifikacija dodatno obezbeđuje pristup vašem Instagram profilu. Pored unosa lozinke, biće vam potrebna još jedna verifikacija kao što je kod koji ćete primiti putem SMS-a.

You might be interested:  Kako Izgleda Rak Testisa

Proverite povezane aplikacije i web stranice

Pregledajte sve aplikacije i web stranice koje su povezane sa vašim Instagram nalogom i proverite da li su vam poznate i da li su im potrebni pristupni podaci.

Redovno proveravajte izmene na nalogu

Pratite aktivnosti na svom Instagram nalogu kako biste primetili bilo kakve sumnjive aktivnosti. Ako primetite nešto neobično, promenite lozinku odmah i obavestite Instagram podršku.

Budite pažljivi pri kliku na linkove

Izbegavajte klik na sumnjive linkove i ne unosite svoje Instagram podatke na nepoznatim web stranicama. Pre nego što kliknete na link, proverite je li pouzdan i siguran.

Redovno ažurirajte Instagram aplikaciju

Redovno ažurirajte Instagram aplikaciju

Ažuriranje vaše Instagram aplikacije na najnoviju verziju pomaže u rešavanju potencijalnih sigurnosnih problema i grešaka. Pratite ažuriranja i instalirajte ih odmah kada su dostupna.

Sprovođenje ovih koraka pomoći će vam da održavate siguran Instagram profil i smanjite rizik od krađe ili zloupotrebe vašeg naloga.

Preispitajte svoje aktivnosti i izbjegavajte sumnjive poveznice ili sadržaj

Preispitajte svoje aktivnosti i izbjegavajte sumnjive poveznice ili sadržaj

Da biste zaštitili svoj Instagram profil od mogućnosti hakiranja, važno je preispitati svoje aktivnosti i izbjegavati sumnjive poveznice ili sadržaj. Evo nekoliko savjeta kako to možete učiniti:

 1. Koristite jake lozinke: Izaberite lozinku koja je teška za pogoditi da biste otežali pristup vašem računu neovlaštenim osobama. Važno je izbjegavati koristiti jednostavne lozinke i promijeniti lozinku redovito.
 2. Pazite na e-poštu: Budite pažljivi s e-poštom koju dobijete u vezi s vašim Instagram profilom. Ako dobijete sumnjivu e-poštu koja izgleda kao da dolazi od Instagrama, nemojte kliknuti na poveznice u toj e-pošti. Umjesto toga, ručno posjetite službenu web stranicu Instagrama i prijavite se na svoj račun.
 3. Izbjegavajte sumnjive poveznice: Kada koristite Instagram, budite pažljivi s poveznicama koje klikćete. Poveznice koje dolaze od nepoznatih izvora mogu biti štetne i mogu dovesti do hakiranja vašeg profila. Ako vam netko pošalje sumnjivu poveznicu putem privatne poruke, nemojte je otvarati.
 4. Budite oprezni s vanjskim aplikacijama: Aplikacije trećih strana mogu biti korisne za poboljšanje vašeg Instagram iskustva, ali budite oprezni prilikom davanja pristupa svojim osobnim podacima. Provjerite koje dozvole aplikacija traži prije nego što im date pristup.
 5. Redovito ažurirajte svoj sustav i aplikaciju: Sustav vašeg uređaja i aplikacija koje koristite trebaju biti ažurirane kako bi se održala sigurnost. Redovito provjeravajte ima li dostupnih ažuriranja i instalirajte ih.

Praćenje ovih savjeta može vam pomoći da održite sigurnost svog Instagram profila i izbjegavate mogućnost hakiranja. Budite svjesni svojih aktivnosti i oprezni s poveznicama ili sadržajem koji susrećete na Instagramu kako biste zadržali kontrolu nad svojim računom.

Kontaktirajte podršku za korisnike Instagrama

Ako imate problema sa svojim Instagram profilom, možete kontaktirati podršku za korisnike Instagrama kako biste dobili pomoć. Postoji nekoliko načina kako možete doći do podrške:

1. Slanje e-maila

Jedan od načina za kontaktiranje podrške za korisnike Instagrama je slanje e-maila. Možete poslati e-mail na adresu [email protected]. U e-mailu objasnite problem koji imate sa svojim profilom i detaljno opišite sve informacije koje mogu biti korisne podršci.

2. Korištenje Instagramove web stranice za podršku

Instagram ima web stranicu posvećenu podršci za korisnike. Možete posjetiti tu stranicu pristupanjem adresi https://help.instagram.com/. Na ovoj stranici možete pronaći odgovore na uobičajena pitanja, kao i mogućnost da pošaljete zahtjev za podršku putem obrasca.

3. Kontaktiranje putem društvenih mreža

Još jedan način kontaktiranja podrške je putem društvenih mreža. Instagram ima službene profile na društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera. Možete poslati poruku ili tweet na tim profilima s opisom problema koji imate.

Kada kontaktirate podršku za korisnike Instagrama, uvijek pokušajte biti jasni i koncizni u opisivanju problema. Priložite sve relevantne informacije poput korisničkog imena, e-mail adrese povezane s profilom i detalje o problemu s kojim se susrećete. Ovo će pomoći podršci da brže i učinkovitije riješi vaš problem.

Budite strpljivi i pratite upute Instagrama

Kada vam je Instagram profil iz nekog razloga izbrisan, može biti frustrirajuće. Međutim, važno je da ostanete smireni i strpljivi dok pokušavate da vratite svoj profil. Pratite upute Instagrama kako biste imali najbolje šanse za uspjeh.

You might be interested:  Kako Prekinuti Trudnocu U Prvom Mjesecu

1. Pročitajte pravila i smjernice Instagrama

Pre nego što se obratite Instagramu, važno je da pročitate i razumete pravila i smjernice ove platforme. Na taj način ćete biti sigurni da ste postupili u skladu sa njihovim zahtjevima i da niste prekršili bilo koje odredbe.

2. Ispunite zahtjev za povrat profila

Instagram je omogućio korisnicima da podnesu zahtjev za povrat izgubljenog profila. Otvorite aplikaciju Instagram i pratite upute za podnošenje zahtjeva. Ovo može uključivati pružanje identifikacionih podataka i objašnjavanje situacije koja je dovela do gubitka profila. Budite pažljivi i tačni prilikom unošenja podataka i opisa situacije.

3. Pratite poruke i upute Instagrama

Nakon što podnesete zahtjev za povrat profila, pratite e-poštu ili poruke Instagrama vezano za status vašeg zahtjeva. Instagram će vam poslati detaljnije upute o tome šta dalje trebate uraditi kako biste povratili izgubljen profil. Važno je da pažljivo pročitate i pratite sve što vam Instagram kaže, kako biste imali najbolje šanse za uspjeh.

4. Budite strpljivi

Razumijte da proces povratka profila može potrajati neko vrijeme. Instagram ima mnogo zahtjeva za obradu i može biti potrebno nekoliko dana ili čak nedjelja da biste dobili odgovor. Budite strpljivi i ne obeshrabrujte se. Ako ste ispunili sve zahtjeve i slijedili upute Instagrama, imate dobre šanse da povratite svoj profil.

Slijedite ove savjete i budite strpljivi kada pokušavate povratiti izbrisan ili izgubljen Instagram profil. Pratite upute Instagrama i nadajte se najboljem. U međuvremenu, možete iskoristiti priliku za promovisanje drugih kanala ili usluga na društvenim mrežama kako biste održali prisustvo na internetu i održavali vezu sa svojim pratiocima.

FAQ:

Kako mogu vratiti svoj izgubljeni Instagram profil?

Postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste pokušali vratiti izgubljeni Instagram profil. Prvo, pokušajte pristupiti svom računu putem e-pošte ili broja telefona koji ste koristili prilikom registracije. Ako ne možete pristupiti svom računu putem tih metoda, pokušajte koristiti opciju “Zaboravili ste lozinku?” na početnoj stranici za prijavu. Također je važno provjeriti svoje sigurnosne postavke i osigurati da su vaši podaci ažurirani. Ako ništa od toga ne uspije, možda ćete trebati kontaktirati službu za korisnike Instagrama kako biste dobili daljnju pomoć.

Što učiniti ako mi je Instagram profil hakiran i ne mogu se prijaviti?

Ako sumnjate da je vaš Instagram profil hakiran i ne možete se prijaviti, prvo pokušajte pristupiti svom računu putem e-pošte ili broja telefona koji ste koristili prilikom registracije. Ako ne uspijete, idite na početnu stranicu za prijavu i odaberite opciju “Zaboravili ste lozinku?”, gdje ćete dobiti mogućnost promjene lozinke. Ako hacker promijeni e-poštu ili broj telefona povezan s vašim računom, potrebno je kontaktirati službu za korisnike Instagrama kako biste obavijestili o hakiranju i tražili pomoć u povratu profila.

Koliko dugo traje proces povratka izgubljenog Instagram profila?

Proces povratka izgubljenog Instagram profila može trajati različito vrijeme, ovisno o situaciji i razlozima gubitka pristupa računu. Ako samo trebate resetirati lozinku, postupak može biti brz i jednostavan, obično traje nekoliko minuta. Međutim, ako morate kontaktirati službu za korisnike Instagrama ili pružiti dodatne informacije o svom računu kako biste dokazali svoj identitet, proces će možda trajati dulje. U svakom slučaju, važno je biti strpljiv i slijediti upute koje dobijete tijekom povratka računa.

Imam li mogućnost vraćanja izbrisanih fotografija ili poruka s izgubljenog Instagram profila?

Nakon što izgubite pristup svom Instagram profilu, može biti izuzetno teško vratiti izbrisane fotografije ili poruke. Instagram ne pruža mogućnost povratka izbrisanih sadržaja. To je razlog zašto je važno redovito izrađivati sigurnosne kopije svojih fotografija ili poruka ako želite osigurati da ih ne izgubite zauvijek. Možete isprobati razne metode povratka izgubljenih podataka s Instagrama, ali nema garancije da će uspjeti.