Kako vratiti iPhone na tvorničke postavke | Vodič za resetiranje iPhonea

Kako Vratiti Iphone Na Tvorničke Postavke

Kako Vratiti Iphone Na Tvorničke Postavke

iPhone je jedan od najpopularnijih pametnih telefona na tržištu. Međutim, ponekad se može dogoditi da vam iPhone počne imati probleme ili da želite prodati ili pokloniti svoj uređaj. U takvim slučajevima, vraćanje iPhonea na tvorničke postavke može biti odgovarajuće rješenje.

Resetiranje iPhonea na tvorničke postavke znači vraćanje uređaja na isto stanje u kojem je bio kada ste ga prvi put izvadili iz kutije. Svi podaci i postavke koji su spremljeni na uređaju bit će izbrisani, tako da je važno napraviti sigurnosnu kopiju svih podataka prije nego što krenete u postupak resetiranja.

Postoje različiti načini kako resetirati iPhone na tvorničke postavke, ovisno o modelu uređaja i verziji iOS-a koju koristite. U ovom vodiču ćemo vam objasniti nekoliko najčešćih metoda koje možete koristiti za resetiranje iPhonea.

Kako vratiti iPhone na tvorničke postavke

Ako želite vratiti svoj iPhone na tvorničke postavke, postoji nekoliko različitih načina za to. Evo nekoliko metoda koje možete koristiti:

1. Vrati iPhone na tvorničke postavke putem Postavki

1. Vrati iPhone na tvorničke postavke putem Postavki

 1. Otvorite “Postavke” na svom iPhoneu.
 2. Pronađite opciju “Općenito” i dodirnite je.
 3. Na dnu ekrana odaberite “Poništi”.
 4. Dodirnite “Izbriši sadržaj i postavke”.
 5. Unesite svoj pristupni kod ili lozinku kada se zatraži.
 6. Potvrdite postupak odabirom “Izbriši iPhone”.

Vaš iPhone će se sada vratiti na tvorničke postavke.

2. Vrati iPhone na tvorničke postavke putem iTunesa

 1. Povežite svoj iPhone s računalom putem USB kabela.
 2. Otvorite iTunes na svom računalu.
 3. Odaberite svoj iPhone u iTunesu.
 4. Kliknite na gumb “Vrati iPhone”.
 5. Na pitanje da li želite sigurnosno kopirati iPhone, odaberite opciju “Sigurnosno kopiraj iPhone” ili “Samo vrati”.
 6. Slijedite daljnje upute na zaslonu da biste završili postupak vraćanja na tvorničke postavke.

Nakon završetka postupka, iPhone će se ponovno pokrenuti i bit će vraćen na tvorničke postavke.

3. Vrati iPhone na tvorničke postavke putem Recovery moda

 1. Povežite iPhone s računalom putem USB kabela.
 2. Uključite iPhone držeći gumb za uključivanje / isključivanje.
 3. Istovremeno pritisnite i držite gumb za smanjivanje glasnoće.
 4. Kada se prikaže zaslon za povezivanje s iTunesom, to znači da je iPhone u Recovery modu.
 5. Otvorite iTunes na svom računalu.
 6. Slijedite upute na zaslonu kako biste obnovili iPhone i vratio ga na tvorničke postavke.

Napomena: Ovaj postupak će izbrisati sve podatke s vašeg iPhonea, stoga je važno napraviti sigurnosnu kopiju prije nego što to učinite.

Metoda Praktičnost Sigurnosna kopija?
Postavke Jednostavno Preporučeno
iTunes Potrebno računalo Po izboru
Recovery mode Malčice komplicirano Preporučeno

Nakon što obnovite svoj iPhone na tvorničke postavke, možete ga postaviti kao nov uređaj ili vratiti s svoje sigurnosne kopije, ovisno o vašim potrebama.

You might be interested:  Koji Su Hrvatski Otoci Nastali Vulkanskom Aktivnošću U Dalekoj Prošlosti

Priprema za resetiranje

Da biste uspješno resetirali vaš iPhone na tvorničke postavke, slijedite ove korake kako biste se pripremili za postupak:

1. Backup važnih podataka

Preporučuje se da napravite backup svih važnih podataka prije nego što resetirate iPhone. To možete učiniti s pomoću iClouda ili putem iTunesa na računalu. Backup će osigurati da ne izgubite svoje kontakte, poruke, fotografije i ostale podatke nakon resetiranja uređaja.

2. Isključivanje opcija Find My iPhone i iCloud

Da biste mogli resetirati iPhone, morate prvo isključiti opcije Find My iPhone i iCloud na uređaju. Idite na Postavke > [Vaše ime] > iCloud > Find My iPhone i isključite tu opciju. Zatim morate unijeti svoju Apple-ID lozinku kako biste potvrdili isključivanje.

3. Odjavite se iz svih aplikacija

Prije nego što resetirate iPhone, bitno je da se odjavite iz svih aplikacija na uređaju. Ovo će osigurati da nema problema tijekom resetiranja i da su svi podaci ispravno pohranjeni.

4. Provjerite je li iPhone dovoljno napunjen

Resetiranje iPhonea može potrajati neko vrijeme, stoga je važno da je uređaj dovoljno napunjen prije nego što započnete postupak. Predlaže se da iPhone ima barem 50% baterije, kako bi se izbjeglo prekidanje resetiranja zbog prazne baterije.

5. Izbrišite sve osobne podatke s uređaja

Jednom kada ste napravili backup i odjavili se iz svih aplikacija, možete izbrisati sve osobne podatke s uređaja. To možete učiniti tako da idete na Postavke > Općenito > Resetiraj > Izbriši sav sadržaj i postavke.

Napomena: Ova opcija će izbrisati sve podatke s vašeg uređaja, stoga budite sigurni da ste napravili backup svih važnih podataka prije nego što je koristite.

Nakon što ste obavili sve ove korake, vaš iPhone je spreman za resetiranje. Sada možete nastaviti s postupkom vraćanja na tvorničke postavke kao što je opisano u vodiču.

Backup važnih podataka

Prije nego što vratite iPhone na tvorničke postavke, važno je napraviti backup svih važnih podataka kako biste ih mogli vratiti na uređaj nakon resetiranja.

Evo nekoliko koraka za siguran backup vaših podataka:

 1. Povežite iPhone s računalom putem USB kabela.
 2. Otvorite iTunes na računalu.
 3. Izaberite svoj iPhone u iTunesu.
 4. U odjeljku “Sigurnosno kopiranje” odaberite “Ovaj računar” i kliknite na “Napravi sigurnosnu kopiju sada”.
 5. Preporučuje se također napraviti i sigurnosnu kopiju iCloudom. Da biste to učinili, idite na Postavke > [vaše ime] > iCloud > iCloud sigurnosno kopiranje > Napravi sigurnosnu kopiju sada.

Osigurajte da oba sigurnosna kopija budu uspješno završena prije nego što nastavite s resetiranjem iPhonea na tvorničke postavke.

Važno je napraviti backup jer će se resetiranjem iPhonea sve informacije izbrisati i bit će vraćene na tvorničke postavke. Nakon resetiranja, možete koristiti backup za povrat podataka, uključujući kontakte, poruke, fotografije i više.

Budite strpljivi tijekom postupka sigurnosnog kopiranja, pogotovo ako imate veliku količinu podataka. Sigurnosno kopiranje može potrajati neko vrijeme, ovisno o brzini vašeg računala.

Isključivanje Find My iPhone funkcije

Find My iPhone je funkcija koja omogućava pronalaženje i daljinsko upravljanje izgubljenim ili ukradenim iPhone uređajem. Međutim, prije nego što možete resetirati iPhone na tvorničke postavke, morate isključiti Find My iPhone funkciju. Evo koraka koje trebate slijediti za isključivanje Find My iPhone funkcije:

 1. Idite na “Postavke” na početnom zaslonu iPhonea.
 2. U postavkama se pomaknite prema dolje i dodirnite “Svoje ime”.
 3. Pomaknite se prema dolje na stranici “Svoje ime” i pronađite opciju “iCloud”.
 4. Dodirnite “iCloud”.
 5. Pomaknite se prema dolje i pronađite “Find My iPhone”.
 6. Pritisnite prekidač pokraj “Find My iPhone” da biste ga isključili. Kada se pita za potvrdu, unesite svoju Apple ID lozinku.

Nakon što isključite Find My iPhone funkciju, moći ćete resetirati iPhone na tvorničke postavke koristeći postupak koji je opisan u prethodnom dijelu ovog vodiča.

Izvršavanje tvorničkog resetiranja

Resetiranje iPhonea na tvorničke postavke je postupak koji vraća uređaj u izvorno stanje, kao što je bio kad ste ga prvi put izvadili iz kutije. Sve aplikacije, postavke i podaci će biti izbrisani, stoga je važno napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije nego što krenete s resetiranjem.

You might be interested:  Mravi U Kući Kako Ih Se Riješiti

Koraci za izvršavanje tvorničkog resetiranja:

 1. Otvorite Postavke na vašem iPhoneu.
 2. Idite na Općenito.
 3. Pomaknite se prema dolje i dodirnite opciju Resetiranje.
 4. Odaberite opciju Izbriši sav sadržaj i postavke.
 5. Ukoliko imate postavljen vlastiti sigurnosni PIN, unesite ga da biste potvrdili resetiranje.
 6. Potvrdite resetiranje i pričekajte dok se proces ne završi. Može potrajati nekoliko minuta.

Kada se postupak resetiranja završi, vaš iPhone će se ponovno pokrenuti kao da je nov, a možete ga postaviti ponovno koristeći sigurnosnu kopiju ili napraviti postavke iz početka.

Potvrda resetiranja

Jednom kada odlučite resetirati iPhone na tvorničke postavke, bit će potrebno potvrditi svoju odluku. Resetiranje na tvorničke postavke će izbrisati sve podatke s vašeg uređaja i vratiti ga u izvorno stanje. Prije nego što započnete postupak resetiranja, provjerite je li vaš iPhone povezan s napajanjem i ima dovoljno baterije kako ne bi prekinuo postupak resetiranja.

Da biste potvrdili resetiranje na tvorničke postavke, slijedite ove korake:

 1. Otvorite postavke na vašem iPhoneu.
 2. Pronađite i dodirnite opciju “Generalno”.
 3. Pomaknite se prema dolje i odaberite opciju “Resetiraj”.
 4. Dodirnite opciju “Resetiraj sve postavke”.
 5. Sustav će zatražiti unos vaše lozinke ili PIN koda za potvrdu resetiranja.
 6. Potvrdite resetiranje pritiskom na opciju “Resetiraj iPhone”.

Nakon što potvrdite resetiranje, slijedite upute na zaslonu i pričekajte da se postupak završi. Vaš iPhone će se automatski ponovno pokrenuti i bit će vraćen na tvorničke postavke. Svi vaši podaci bit će izbrisani, a uređaj će biti spreman za podešavanje kao novi ili za vraćanje sigurnosne kopije putem iClouda ili iTunesa.

Važno je napomenuti da resetiranje na tvorničke postavke poništava sva podešavanja i briše sve podatke s uređaja. Prije nego što izvršite ovaj postupak, svakako napravite sigurnosnu kopiju svojih podataka kako biste ih mogli vratiti nakon resetiranja, ako je potrebno.

Postupak vraćanja podataka

Kada obavljate resetiranje iPhonea, svi podaci na uređaju bit će izbrisani i nećete ih moći povratiti. Stoga je važno napraviti sigurnosnu kopiju svih podataka prije nego što započnete postupak resetiranja. Postoji nekoliko načina na koje možete napraviti sigurnosnu kopiju podataka na iPhoneu:

iCloud sigurnosna kopija

1. Otvorite Postavke na svom iPhoneu.

2. Dodirnite svoje ime na vrhu ekrana.

3. Odaberite “iCloud”.

4. Zatim dodirnite “iCloud Backup”.

5. Aktivirajte prekidač za “iCloud Backup”.

6. Kliknite “Napravi sada sigurnosnu kopiju” za trenutnu sigurnosnu kopiju ili “Napravi automatsku sigurnosnu kopiju” kako biste imali redovite sigurnosne kopije na iCloudu.

Sigurnosna kopija putem iTunesa

1. Spojite iPhone na računalo.

2. Pokrenite iTunes, ako se ne otvori automatski.

3. Kliknite na ikonu iPhonea u gornjem lijevom kutu iTunesa.

4. Odaberite karticu “Općenito”.

5. U odjeljku “Sigurnosno kopiranje” odaberite “Ovaj računalo”.

6. Kliknite na “Napravi sigurnosnu kopiju sada” kako biste napravili trenutnu sigurnosnu kopiju ili “Sigurnosna kopija” kako biste automatski radili sigurnosne kopije kad god je iPhone spojen na računalo.

Vraćanje podataka sa sigurnosne kopije

Kada ste resetirali iPhone i želite vratiti podatke, možete koristiti sigurnosnu kopiju koju ste stvorili. Evo kako to učiniti:

 1. Početna postavka iPhonea.
 2. Kad se pojavi opcionalni korak “Apps & Data”, odaberite “Vrati s iClouda”, ako koristite iCloud sigurnosnu kopiju, ili “Vrati s računala”, ako koristite sigurnosnu kopiju putem iTunesa.
 3. Prijavite se na svoj iCloud račun ili spojite iPhone na računalo i odaberite sigurnosnu kopiju koju želite vratiti.
 4. Slijedite upute na zaslonu da dovršite postupak vraćanja podataka.

Nakon postupka vraćanja podataka, vaš iPhone bit će obnovljen s podacima iz sigurnosne kopije.

Aktivacija iPhonea

Koraci za aktivaciju iPhonea:

Koraci za aktivaciju iPhonea:

 1. Uključite iPhone pritiskom na dugme za napajanje.
 2. Slijedite korake na zaslonu kako biste odabrali jezik i državu.
 3. Povežite iPhone s Wi-Fi mrežom kako biste mogli nastaviti s aktivacijom.
 4. Odaberite način aktivacije:
  • Aktivacija putem SIM kartice:
   1. Umetnite SIM karticu koju želite koristiti u iPhone.
   2. Slijedite korake za aktivaciju koji će se prikazati na zaslonu, unoseći relevantne informacije kao što su broj mobilnog telefona i PIN.
  • Aktivacija putem iTunesa:
   1. Umetnite SIM karticu u iPhone.
   2. Povežite iPhone s računalom putem USB kabela.
   3. Otvorite iTunes na računalu.
   4. Slijedite korake za aktivaciju koji će se prikazati na zaslonu iTunesa.
 5. Kada se aktivacija završi, možete postaviti svoj iPhone prema svojim preferencama, kao što su postavljanje ID-a Applea, prilagođavanje postavki zaslona i sl.
You might be interested:  Kako Prodati Dionice Ht Forum

Napomena: Ukoliko imate problem s aktivacijom iPhonea, provjerite internet vezu i pokušajte ponovno. Ako i dalje niste uspjeli aktivirati iPhone, obratite se Apple podršci.

Napomena: Ovaj članak je samo za informativne svrhe i ne preuzimamo odgovornost za bilo kakve greške ili oštećenja koja mogu nastati usled primjene informacija sadržanih u ovom članku.

Rješavanje problema nakon resetiranja

Ako imate probleme nakon resetiranja iPhonea na tvorničke postavke, postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste ih riješili.

1. Provjerite internet vezu

Provjerite jeste li povezani na Wi-Fi mrežu ili mobilni podaci kako biste osigurali pristup internetu. Ako nemate pristup internetu, možda nećete moći pristupiti određenim značajkama ili aplikacijama.

2. Ažurirajte softver

Provjerite ima li dostupnih ažuriranja softvera. Ažuriranje na najnoviju verziju iOS-a može riješiti probleme koje ste iskusili nakon resetiranja. Idite na “Postavke” > “Općenito” > “Ažuriranje softvera” da biste provjerili ima li dostupnih ažuriranja.

3. Ponovno instalirajte aplikacije

Ako imate problema s određenom aplikacijom, pokušajte je deinstalirati i ponovo je instalirati. To može riješiti moguće probleme s koruptiranim datotekama ili postavkama.

4. Isključite i ponovno uključite uređaj

Pokušajte isključiti iPhone i ponovno ga uključiti. Ponekad jednostavno ponovno pokretanje uređaja može riješiti različite probleme.

5. Obrišite sve sadržaje i postavke

Ako problemi i dalje postoje, možda ćete morati ponovno izvršiti resetiranje iPhonea na tvorničke postavke. Međutim, imajte na umu da će to izbrisati sve vaše podatke, pa biste trebali napraviti sigurnosnu kopiju prije nego što to učinite.

Ovi koraci bi trebali pomoći u rješavanju većine problema nakon resetiranja iPhonea na tvorničke postavke. Ako se problemi nastave, preporučuje se kontaktirati Apple podršku ili posjetiti ovlašteni servisni centar.

FAQ:

Hoću li izgubiti sve podatke na svom iPhoneu ako ga vratim na tvorničke postavke?

Da, vraćanje iPhonea na tvorničke postavke će izbrisati sve podatke s uređaja. Prije nego što napravite resetiranje, svakako napravite sigurnosnu kopiju svih važnih podataka kako biste ih mogli vratiti nakon resetiranja.

Trebam li unijeti Apple ID lozinku prilikom resetiranja iPhonea?

Da, prilikom resetiranja iPhonea na tvorničke postavke, bit će vam zatraženo da unesete svoju Apple ID lozinku ili lozinku zaključanog zaslona. Ovo osigurava da samo vlasnik uređaja može izvršiti resetiranje.

Koliko vremena će trajati resetiranje iPhonea na tvorničke postavke?

Trajanje resetiranja iPhonea na tvorničke postavke može varirati ovisno o modelu uređaja i količini podataka koja se mora izbrisati. U većini slučajeva, proces resetiranja traje nekoliko minuta. Budite strpljivi i pričekajte da se postupak završi prije nego što ponovno koristite uređaj.

Kako vratiti iPhone na tvorničke postavke?

Postoje dva načina za vraćanje iPhonea na tvorničke postavke. Prvi način je da odete u postavke i pronađete opciju “Resetiranje” ili “Resetiraj sve postavke”. Drugi način je putem iTunes softvera na računalu, gdje možete oporaviti iPhone i vratiti ga na tvorničke postavke.

Kako popraviti iPhone ako se ne može pokrenuti?

Ako se vaš iPhone ne pokreće, možete pokušati riješiti problem putem načina napajanja i gumba za početak ili putem iTunes softvera. Prvo pokušajte držati gumb za napajanje i gumb za početak istovremeno oko 10 sekundi dok se ne pojavi Apple logo. Ako to ne riješi problem, možete pokušati spojiti iPhone na računalo putem USB kabela i ponovno ga pokrenuti putem iTunes-a.