Kako vratiti izbrisane kontakte - najlakši način!

Kako Vratiti Izbrisane Kontakte

Kako Vratiti Izbrisane Kontakte

Jeste li ikada izbrisali važan kontakt s vašeg telefona i osjetili paniku? Izgubljeni kontakti mogu biti stresan problem, ali postoji jednostavan način kako ih možete vratiti. U ovom članku ćemo vam pokazati najlakši način da povratite izbrisane kontakte i ponovno budete sigurni.

Prvi korak je da provjerite jeste li nedavno napravili sigurnosnu kopiju vaših kontakata. Ako jeste, možete ih lako vratiti s vaše sigurnosne kopije. Ako niste napravili sigurnosnu kopiju, nemojte brinuti. Postoji nekoliko drugih metoda koje možete isprobati.

Jedna od metoda je preko vašeg Google računa. Ako ste sinkronizirali kontakte s vašim Google računom, možete ih povratiti jednostavnim prijavljivanjem na svoj račun s vašeg telefona ili računalnog preglednika. Vaši kontakti će se automatski sinkronizirati i biti dostupni svugdje gdje pristupate svom Google računu.

Drugi način je korištenje posebnih aplikacija za oporavak podataka. Te aplikacije mogu pretražiti memoriju vašeg uređaja i pronaći izbrisane kontakte. Tako će vam omogućiti da vratite izbrisane kontakte na jednostavan način.

U svakom slučaju, bilo da koristite sigurnosnu kopiju, Google račun ili aplikacije za oporavak podataka, važno je da djelujete brzo. Što duže čekate, to je veća vjerojatnost da će se izbrisani kontakti trajno izgubiti. Zato ne gubite vrijeme i isprobajte jedan od ovih načina što prije kako biste povratili važne kontakte.

Contents

Obnova izbrisanih kontakata sa sigurnosnom kopijom

Obnova izbrisanih kontakata sa sigurnosnom kopijom

Ako ste izgubili svoje kontakte sa telefona ili računara, a imate sigurnosnu kopiju svojih podataka, postoji način da povratite izbrisane kontakte. Sigurnosna kopija je važna jer čuva sve informacije o vašim kontaktima, uključujući brojeve telefona, e-adrese i druge podatke.

Evo koraka koje možete preduzeti da obnovite izbrisane kontakte sa sigurnosnom kopijom:

 1. Prvo, morate pronaći sigurnosnu kopiju svojih kontakata. Ova sigurnosna kopija može biti na vašem telefonu, računaru ili u oblaku, kao što je Google Drive.
 2. Kada pronađete sigurnosnu kopiju, morate je otvoriti ili uvesti u odgovarajući program za upravljanje kontaktima. Na primer, ako koristite iPhone, možete otvoriti sigurnosnu kopiju putem iTunes programa. Ako koristite Android telefon, možete koristiti Google Contacts.
 3. Nakon što otvorite sigurnosnu kopiju, možete pretražiti i izabrati kontakte koje želite obnoviti. Obično postoji opcija za pretraživanje ili filtriranje kontaktima prema određenim kriterijumima, kao što su ime, prezime ili broj telefona.
 4. Kada pronađete kontakte koje želite obnoviti, samo kliknite na odgovarajuću opciju za vraćanje ili povratak izbrisanih podataka. Ova opcija se obično nalazi na dnu ekrana ili u meniju sa opcijama.
 5. Nakon što kliknete na opciju za obnovu, program će vam zatražiti da potvrdite svoj izbor. Potvrdite da želite obnoviti izbrisane kontakte i sačekajte da se proces završi.

Kada se proces završi, vaši izbrisani kontakti će biti obnovljeni i ponovno dostupni na vašem telefonu ili računaru. Ovisno o programu koji koristite za upravljanje kontaktima, možda ćete morati sinhronizovati uređaj sa računarom ili internetom kako biste videli obnovljene kontakte.

Napomena: Ako nemate sigurnosnu kopiju svojih kontakata, možda nećete moći obnoviti izbrisane kontakte. U tom slučaju, pokušajte sa drugim metodama opisanim u prethodnom delu članka kako biste povratili izgubljene kontakte.

Korištenje programa za oporavak podataka

Kada izgubite kontakte s telefona ili računara, možete koristiti programe za oporavak podataka kako biste ih vratili. Postoje mnogi programi dostupni na tržištu koji vam mogu pomoći u ovoj situaciji. Evo nekoliko osnovnih koraka koji će vam pomoći u korištenju programa za oporavak podataka:

You might be interested:  Kako Se Riješiti Grlobolje

Korak 1: Preuzimanje programa za oporavak podataka

Prvo, morate preuzeti i instalirati program za oporavak podataka koji želite koristiti. Postoji veliki izbor programa na internetu, pa odaberite onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Korak 2: Pokretanje programa i odabir pravilnih postavki

Nakon instalacije programa za oporavak podataka, pokrenite ga i slijedite upute za odabir odgovarajućih postavki. Većina programa će vam omogućiti da odaberete vrstu podataka koje želite oporaviti, kao i da odredite mjesto s kojeg su podaci izbrisani.

Korak 3: Skeniranje uređaja

Program za oporavak podataka zatim će skenirati uređaj kako bi pronašao izbrisane kontakte. Ovaj proces može potrajati neko vrijeme, ovisno o veličini uređaja i broju podataka koji su izbrisani.

Korak 4: Pregled i povratak izbrisanih kontakata

Nakon što skeniranje završi, program će prikazati listu pronađenih kontakata. Pregledajte listu i označite kontakte koje želite vratiti. Zatim pritisnite gumb za oporavak podataka i program će obnoviti izbrisane kontakte i vratiti ih na vaš uređaj.

Uvijek je važno napomenuti da uspješnost oporavka podataka ovisi o mnogim faktorima, uključujući vrijeme koje je prošlo od brisanja, način brisanja i mogućnost prekomjernog pisanja podataka. U nekim slučajevima može biti nemoguće oporaviti izbrisane kontakte, ali programi za oporavak podataka često pružaju najbolju šansu za oporavak.

Vraćanje kontakata sa sinhronizacijom sa oblakom

Jedan od najlakših načina za vraćanje izbrisanih kontakata je putem sinhronizacije sa oblakom. Većina modernih mobilnih uređaja ima funkciju sinhronizacije sa oblakom, koja omogućava automatsko čuvanje i ažuriranje kontakata na internetu. Ovo je veoma korisna opcija koja vam omogućava da povratite izbrisane kontakte sa samo nekoliko koraka.

Koraci za vraćanje kontakata sa sinhronizacijom sa oblakom:

 1. Otvorite podešavanja na svom mobilnom uređaju.
 2. Pronađite sekciju za naloge ili sinhronizaciju.
 3. Odaberite svoj nalog koji koristite za sinhronizaciju kontakata.
 4. Uključite sinhronizaciju kontakata, ako već nije uključena.
 5. Počekajte nekoliko minuta da se kontakti sinhronizuju sa oblakom.
 6. Otvorite aplikaciju za kontakte na svom mobilnom uređaju.
 7. Pojavljuju se izbrisani kontakti koje možete vratiti na svoj uređaj.

Ukoliko ste slučajno izbrisali neki kontakt i imate sinhronizaciju sa oblakom aktiviranu, ovi koraci će vam pomoći da povratite kontakte brzo i jednostavno. Samo se pobrinite da je sinhronizacija podešena i uključena kako biste se osigurali da su vaši kontakti uvek sigurni i dostupni na oblaku.

Konsultacija s provajderom usluga mobilnih telefona

Kada izgubite kontakte sa svog mobilnog telefona, jedna od opcija je da se obratite provajderu usluga mobilnih telefona za pomoć. Provajderi imaju tehničku podršku koja može pružiti savete i uputstva kako da povratite izgubljene kontakte.

Koraci za konsultaciju s provajderom:

Koraci za konsultaciju s provajderom:

 1. Pronađite broj provajdera usluga mobilnih telefona.
 2. Pozovite broj za korisničku podršku.
 3. Izložite problem i recite da želite da povratite izbrisane kontakte.
 4. Slušajte savete operatera i pratite uputstva.

Šta očekivati od konsultacije:

Operater će vam najverovatnije ponuditi nekoliko opcija kako da povratite izbrisane kontakte:

 • Upotreba cloud servisa: Provajder može proveriti da li ste koristili cloud servis za sigurnosno kopiranje svojih kontakata. Ako jeste, oni mogu vam pomoći da pristupite svojim sigurnosnim kopijama i vratite izgubljene kontakte.
 • Provera sinhronizacije: Operater može proveriti da li ste sinhronizovali kontakte sa drugim uređajima ili aplikacijama. Ako jeste, oni mogu vam pokazati kako da povratite kontakte sa sinhronizovanih izvora.
 • Rekreacija kontakata: Ako niste koristili cloud servis niti sinhronizaciju, operater može vam predložiti da ručno ponovno unesete izgubljene kontakte u svoj telefon.

Ostale mogućnosti:

U nekim slučajevima, provajder usluga mobilnih telefona može biti ograničen u mogućnosti da povrati izbrisane kontakte. U tim situacijama, možda će vam biti potrebni dodatni alati ili softver da biste rešili problem. Operater vas može uputiti na treće strane ili profesionalne servise koji pružaju takve usluge.

Prednosti konsultacije sa provajderom: Nedostaci konsultacije sa provajderom:
 • Brza podrška
 • Ekspertski saveti
 • Mogućnost rešavanja problema sa većom efikasnošću
 • Moguće čekanje u redu zbog poziva korisničke podrške
 • Ograničene mogućnosti povratka izgubljenih kontakata
 • Eventualni troškovi za dodatne alate ili servise

Nakon konsultacija s provajderom, važno je slediti njihova uputstva i rešavati problem pažljivo. U nekim slučajevima, može biti potrebno da se obratite stručnjaku ili profesionalnom servisu da biste dobili dodatnu pomoć. Takođe, budite spremni na mogućnost da neke kontakte nećete moći potpuno vratiti, posebno ako niste imali sigurnosne kopije ili sinhronizovane izvore.

You might be interested:  Kako Smršaviti 10 Kg U Mjesec Dana

Pronalaženje kontakata u arhivi aplikacije za poruke

Ako ste nedavno izbrisali kontakte iz aplikacije za poruke i želite ih vratiti, postoji mogućnost da ih pronađete u arhivi aplikacije. Arhiva je mjesto gdje se automatski pohranjuju izbrisane ili arhivirane poruke i kontakti kako bi se omogućilo njihovo povratno vraćanje ili korištenje.

Korak 1: Otvorite aplikaciju za poruke

Prvi korak je otvoriti aplikaciju za poruke na svom uređaju. Aplikacija za poruke može se razlikovati ovisno o vrsti uređaja (smartphone, tablet) i operacijskom sustavu (Android, iOS, Windows). Otvorite aplikaciju i prijavite se ako je potrebno.

Korak 2: Pronađite opciju za pregled arhiviranih kontakata

Nakon što otvorite aplikaciju za poruke, morate pronaći opciju koja vam omogućuje pregled arhiviranih kontakata. Ova opcija može biti nazvana “Arhiva”, “Izbrisane poruke”, “Izbrisani kontakti” ili slično. Obično je smještena u postavkama aplikacije ili u izborniku na vrhu zaslona.

Korak 3: Pregledajte arhivirane kontakte

Nakon što pronađete opciju za pregled arhiviranih kontakata, trebate je otvoriti i pregledati arhivirane kontakte. Kontakti će obično biti prikazani kao popis ili tablica. Možete koristiti opciju za pretraživanje ili pregledavanje stranica kako biste pronašli točan kontakt koji želite vratiti.

Korak 4: Vratite izbrisane kontakte

Nakon što pronađete kontakt koji želite vratiti, označite ga ili odaberite opciju za vraćanje. Aplikacija će zatim automatski vratiti kontakt u vašu glavnu listu kontakata. Ovisno o aplikaciji i uređaju, postupak vraćanja kontakta može se razlikovati, pa slijedite upute ili koristite opcije na zaslonu kako biste dovršili proces vraćanja kontakta.

Napomena: Ako ne možete pronaći arhivirane kontakte ili se niti jedan kontakt ne prikazuje u arhivi aplikacije, mogu postojati ograničenja ili problemi s aplikacijom ili uređajem. U tom slučaju, preporučuje se konzultiranje podrške korisnicima ili pretraživanje online resursa za rješenja specifična za vašu situaciju.

Vraćanje kontakata iz e-mail aplikacije

Ako ste izgubili kontakte sa svoje e-mail aplikacije, postoji nekoliko načina da ih povratite. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti da vratite izbrisane kontakte.

Korak 1: Provjerite koš za smeće

Prva stvar koju trebate provjeriti je folder sa smećem u vašoj e-mail aplikaciji. Kontakti koje ste nedavno izbrisali mogu se nalaziti u ovom folderu. Ako pronađete izbrisane kontakte, možete ih povratiti jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem u glavni direktorij kontakata.

Korak 2: Koristite opciju obnovljanja

Ako niste pronašli izbrisane kontakte u smeću, možda vaša e-mail aplikacija ima opciju obnovljanja kontakata. Provjerite izbornike ili postavke aplikacije kako biste pronašli ovu opciju. Obično se naziva “Obnovi kontakte” ili slično.

Korak 3: Kontaktirajte podršku

Ako nijedna od prethodnih opcija nije uspjela, možete kontaktirati podršku svoje e-mail aplikacije. Objasnite im svoj problem i pitajte postoji li način da povratite izbrisane kontakte. Oni će vam pružiti savjete ili vam pomoći u povratku izgubljenih kontakata.

Slijedite ove korake kako biste povratili izbrisane kontakte iz svoje e-mail aplikacije. U budućnosti, redovno pravite sigurnosne kopije svojih kontakata kako biste ih lako povratili u slučaju gubitka.

Vraćanje kontakata putem društvenih mreža ili IM aplikacija

Ako želite brzo vratiti izbrisane kontakte, možete iskoristiti društvene mreže ili aplikacije za instant poruke koje ste koristili za komunikaciju sa tim kontaktima.

Kako vratiti kontakte putem društvenih mreža?

Ako ste imali kontakte sa kojima ste komunicirali putem društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter, Instagram ili LinkedIn, možete koristiti funkcionalnosti tih platformi za povratak izbrisanog kontakta.

Da biste vratili kontakte putem društvenih mreža, slijedite ove korake:

 1. Prijavite se na vaš račun na odabranoj društvenoj mreži.
 2. Potražite izbornik za kontakte ili prijatelje.
 3. Pretražite listu kontakata kako biste pronašli izbrisan kontakt.
 4. Ako pronađete izbrisan kontakt, označite ga i vratite u vašu listu kontakata.

Kako vratiti kontakte putem IM aplikacija?

Možda ste koristili aplikacije za instant poruke kao što su WhatsApp, Viber, Telegram ili Skype za komunikaciju sa izgubljenim kontaktima. Ove aplikacije često omogućuju vraćanje izgubljenih kontakata.

Da biste vratili kontakte putem IM aplikacija, slijedite ove korake:

 1. Otvorite aplikaciju za instant poruke na vašem uređaju.
 2. Pronađite izbornik za kontakte ili prijatelje unutar aplikacije.
 3. Pretražite listu kontakata kako biste pronašli izbrisan kontakt.
 4. Ako pronađete izbrisan kontakt, označite ga i vratite u vašu listu kontakata.

Vraćanje kontakata putem društvenih mreža ili IM aplikacija može biti jednostavan način povratka izgubljenih kontakata. Imajte na umu da ovi koraci mogu varirati ovisno o platformi ili aplikaciji koju koristite, pa provjerite upute ili pružatelje usluga za dodatne informacije.

Potvrda oporavka kontakata vraćanjem poruke ili poziva

U slučaju da ste slučajno izbrisali kontakte sa svog uređaja, postoji jedan jednostavan način da ih ponovno vratite – putem poruke ili poziva.

You might be interested:  Kako Zagrijati Kupovne Tortilje

Najčešće, kada šaljete poruku ili pozivate nekoga, vaš uređaj automatski sprema taj kontakt u memoriju. Ova funkcionalnost vam može pomoći pri oporavku slučajno izbrisanih kontakata.

Evo kako možete iskoristiti ovu funkcionalnost da biste vratili izbrisane kontakte:

 1. Idite na aplikaciju za slanje poruka ili pozive na vašem uređaju.
 2. U polje za slanje poruke ili broj za poziv, počnite kucati ime ili broj kontakta koji ste izbrisali.
 3. Dok kucate, trebali biste primijetiti da se pojavljuje padajući izbornik s prethodno korištenim kontaktima koji imaju slična imena ili brojeve.
 4. Pregledajte padajući izbornik i potražite izbrisani kontakt.
 5. Ako pronađete izbrisani kontakt, odaberite ga iz padajućeg izbornika.
 6. Ako se kontakt pojavi u polju za slanje poruku ili broj za poziv, to znači da ste ga uspješno vratili.
 7. Ako se kontakt ne pojavi, vjerojatno ga niste prethodno koristili u aplikaciji za slanje poruka ili pozive. U ovom slučaju, morat ćete isprobati druge metode oporavka.

Napomena: Ova metoda oporavka kontakata može biti uspješna samo ako ste već koristili izbrisani kontakt pri slanju poruka ili poziva.

U slučaju da ova metoda ne uspije, možete pokušati s drugim metodama oporavka, poput korištenja sigurnosne kopije podataka ili korištenja softvera za oporavak podataka.

FAQ:

Kako mogu vratiti izbrisane kontakte na svom mobilnom telefonu?

Ako ste nedavno izbrisali kontakte sa svog mobilnog telefona, postoji nekoliko načina da ih vratite. Prvo, provjerite da li imate sigurnosnu kopiju svog telefona na kojoj su kontakti pohranjeni. Ako imate, jednostavno vratite sigurnosnu kopiju i kontakti će se vratiti. Ako nemate sigurnosnu kopiju, možete pokušati koristiti softver za oporavak podataka koji može vratiti izgubljene kontakte sa vašeg telefona.

Šta ako nisam napravio sigurnosnu kopiju svojih kontakata i izgubio sam ih?

Ako niste napravili sigurnosnu kopiju svojih kontakata i izgubili ste ih, može biti malo teže da ih povratite. Međutim, postoji nekoliko metoda koje biste mogli pokušati. Prvo, provjerite jeste li ih možda slučajno arhivirali. U nekim slučajevima, arhivirani kontakti mogu biti povučeni nazad. Drugo, provjerite da li su izbrisani samo sa vašeg telefona ili i sa vašeg računa. Ako su izbrisani samo sa telefona, možete pokušati sinhronizirati vaš telefon sa računom kako biste vratili kontakte. Ako je sve drugo neuspješno, možda ćete morati koristiti softver za oporavak podataka koji može pomoći u vraćanju izgubljenih kontakata.

Postoji li neki besplatni softver za oporavak podataka koji mogu koristiti?

Da, postoji nekoliko besplatnih softvera za oporavak podataka koji možete koristiti za vraćanje izbrisanih kontakata. Jedan od popularnih softvera je “Recuva”, koji je jednostavan za korištenje i može povratiti izgubljene kontakte sa mobilnih telefona. Međutim, uvijek je važno provjeriti kompatibilnost softvera sa vašim telefonom i obratiti pažnju na recenzije korisnika prije preuzimanja i korištenja bilo kojeg softvera za oporavak podataka.

Kako mogu spriječiti gubitak kontakata u budućnosti?

Da biste spriječili gubitak kontakata u budućnosti, preporučuje se redovno pravljenje sigurnosnih kopija svog telefona. Možete koristiti usluge cloud-a (poput Google Drive-a ili iCloud-a) kako biste sigurno pohranili svoje kontakte i druge važne podatke. Također je dobra ideja pratiti ažuriranja operativnog sistema vašeg telefona i redovno instalirati sigurnosne zakrpe kako biste se zaštitili od potencijalnih sigurnosnih rizika.

Kako mogu vratiti izbrisane kontakte na svom telefonu?

Da biste vratili izbrisane kontakte sa svog telefona, možete koristiti nekoliko metod a, ovisno o modelu telefona. Jedna od najjednostavnijih metoda je da provjerite da li su vaši kontakti pohranjeni u vašem Google nalogu i da ih povratite iz njega. Također, možete koristiti neku aplikaciju za povrat izbrisanih podataka sa svog telefona.

Kako mogu sačuvati kontakte da mi se ne izbrišu u budućnosti?

Da biste spriječili gubitak kontakata u budućnosti, trebali biste redovno bekapirati podatke sa svog telefona. Možete koristiti Google nalog za sinhronizaciju kontakata ili neku aplikaciju za bekapiranje podataka. Također, dobro je imati kopiju kontakata na računaru ili drugom uređaju.

Šta da radim ako sam slučajno izbrisao kontakte sa svog telefona, a nemam nikakvu kopiju?

Ako ste slučajno izbrisali kontakte sa svog telefona, a nemate kopiju, postoji nekoliko načina da pokušate povratiti podatke. Prvo, provjerite da li su vaši kontakti pohranjeni u vašem Google nalogu i da ih povratite iz njega. Također, možete koristiti neku aplikaciju koja može povratiti izbrisane podatke sa vašeg telefona. Ako ništa od toga ne uspije, možda ćete morati kontaktirati stručnjake za oporavak podataka kako biste pokušali povratiti izgubljene kontakte.