Kako vratiti poruke na Instagramu: jednostavno objašnjenje koraka

Kako Vratiti Poruke Na Instagramu

Kako Vratiti Poruke Na Instagramu

Ako ste ikada slučajno izbrisali poruke na Instagram aplikaciji i sada se pitate kako da ih vratite, ne brinite. Postoji nekoliko koraka koje možete slijediti kako biste povratili izbrisane poruke na Instagramu. U ovom članku, objasnit ćemo vam kako to učiniti jednostavno i brzo.

Prvo, važno je napomenuti da Instagram nema funkciju povratka izbrisanih poruka, ali postoji jedan način da ih povratite. Da biste to učinili, morate pristupiti svom Instagram računu putem web preglednika.

Jedan od načina kako povratiti izbrisane poruke je da koristite aplikaciju za oporavak datoteka treće strane. Postoji nekoliko aplikacija koje su dizajnirane da vam pomognu u oporavku izbrisanih poruka sa Instagrama. Jednom kada preuzmete i instalirate odgovarajuću aplikaciju, možete slijediti upute za oporavak izbrisanih poruka.

Drugi način da povratite izbrisane poruke je da kontaktirate Instagram tim podrške. To možete učiniti tako da kliknete na “Help Center” opciju na dnu Instagram web stranice. Zatim odaberite “Report a Problem” i opišite problem koji imate sa izbrisanjem poruka. Instagram tim će se potruditi da vam pomogne povratiti izbrisane poruke.

U zaključku, iako Instagram nema ugrađenu funkciju povratka izbrisanih poruka, postoji nekoliko načina kako to učiniti. Možete koristiti aplikaciju za oporavak datoteka treće strane ili kontaktirati Instagram tim podrške. Bez obzira na izabrani način, važno je da pratite upute pažljivo kako biste uspješno povratili izbrisane poruke na Instagramu.

Contents

Kako vratiti poruke na Instagramu: jednostavna objašnjenja koraka

Ako slučajno izbrišete poruke na Instagramu, postoji nekoliko koraka koje možete slijediti kako biste ih vratili. Evo jednostavnog objašnjenja kako to učiniti:

Korak 1: Otvorite Instagram

Prvo otvorite aplikaciju Instagram na svom pametnom telefonu ili tabletu.

Korak 2: Idite na izbornik poruka

Nakon što se prijavite u svoj Instagram račun, dodirnite ikonu “Papirnati avion” u donjem desnom kutu ekrana. To će otvoriti vašu stranicu poruka.

Korak 3: Pretražite izbrisane poruke

Kada se nalazite na stranici poruka, dodirnite ikonu “Postavke” (tri vodoravne crte) u gornjem desnom kutu ekrana. Zatim dodirnite “Arhivirane” na izborniku.

Korak 4: Vratite izbrisane poruke

Nakon što odaberete “Arhivirane”, bit ćete preusmjereni na stranicu s izbrisanim porukama. Da biste vratili poruku, jednostavno je dodirnite i zadržite, a zatim odaberite opciju “Unarchive” ili “Vrati” na izborniku koji se pojavi.

Slijedeći ove četiri jednostavna koraka, možete vratiti izbrisane poruke na Instagramu i vratiti se na važne razgovore sa svojim prijateljima i pratiteljima.

Pronalaženje smještenih poruka u Instagram aplikaciji

Instagram je popularna platforma za dijeljenje fotografija i videozapisa. Osim dijeljenja sadržaja na vašem profilu i pregledavanja sadržaja drugih korisnika, Instagram također omogućuje komunikaciju putem poruka. Ako ste primili poruku i trenutno je ne možete pronaći u glavnom dijelu aplikacije, slijede koraci kako pronaći smještene poruke u Instagram aplikaciji.

1. Otvorite Instagram aplikaciju

Prvo, potrebno je otvoriti Instagram aplikaciju na svom pametnom telefonu. Pronađite ikonu Instagram aplikacije na svom početnom zaslonu ili u aplikacijskom ladicu i dodirnite je kako biste je otvorili.

2. Prikaz opcija poruka

Nakon što otvorite aplikaciju, dodirnite ikonu poruka koja se obično prikazuje kao papirnati avionić u donjem desnom kutu zaslona.

You might be interested:  Mango Voće Kako Se Jede

3. Pronađite smještene poruke

U gornjem desnom kutu zaslona dodirnite ikonu s tri vodoravne crte kako biste otvorili izbornik. Iz padajućeg izbornika odaberite “Smještene poruke”.

4. Pregled smještenih poruka

Nakon što otvorite smještene poruke, bit ćete preusmjereni na novi zaslon na kojem se prikazuju sve poruke koje ste primili, a trenutno su smještene. Možete se kretati kroz poruke dodirivanjem svake poruke ili koristeći opcije za pretraživanje unutar smještenih poruka kako biste pronašli određenu poruku.

Kada pronađete željenu poruku, dodirnite je kako biste otvorili razgovor i vidjeli cjelokupnu konverzaciju.

Prateći ove jednostavne korake, moći ćete lako pronaći smještene poruke u Instagram aplikaciji i nastaviti komunikaciju s drugim korisnicima.

Administratori Instagram računa: dostupnost obrisanih poruka

Kada korisnik obriše poruku na Instagramu, ona se smatra trajno izbrisana. Međutim, postoje situacije kada administratori Instagram računa mogu imati pristup ovim obrisanim porukama.

Pristup administratora

Administratori Instagram računa imaju mogućnost pristupa svim podacima koji se nalaze na platformi, uključujući i obrisane poruke. Ova opcija je omogućena zbog potrebe održavanja sigurnosti i zaštite korisnika, kao i sprečavanja zloupotrebe.

Proces pristupa obrisanim porukama

Kada korisnik obriše poruku, ona se uklanja sa svih njegovih uređaja i servera Instagrama. Međutim, podaci o ovim porukama mogu ostati na Instagramovim serverima i biti dostupni administratorima u određenim situacijama.

Da biste dobili pristup obrisanim porukama, potrebno je kontaktirati tim za podršku Instagrama i pružiti validan razlog zahtjeva. Administratori će pregledati zahtjev i, ako su ispunjeni određeni uvjeti, mogu odlučiti da vam pruže pristup obrisanim porukama.

Važnost privatnosti

Iako administratori Instagram računa imaju ovu mogućnost pristupa obrisanim porukama, važno je napomenuti da je privatnost korisnika ipak visoko zaštićena. Pristup ovim podacima je strogo regulisan i zahtijeva posebne uvjete i razloge.

Trebate li kontaktirati tim za podršku?

Ako ste izgubili bitne poruke ili vam je potrebna informacija koja je bila sadržana u obrisanoj poruci, možete kontaktirati tim za podršku Instagrama kako biste zatražili pristup ovim porukama. Važno je imati validan razlog i biti spreman pružiti sve informacije koje će podržati vašu potrebu za pristupom ovim podacima.

Pomoću arhiviranih poruka povratno pristupanje izbrisanima

Ako želite pristupiti porukama koje ste izbrisali na Instagramu, postoji mogućnost da se te poruke nalaze u arhivi. Kada koristite arhivu poruka, možete povratno pristupiti izbrisanim porukama i vratiti ih u svoj primarni inbox. Evo kako to možete učiniti:

 1. Otvorite aplikaciju Instagram na svom mobilnom uređaju i prijavite se na svoj račun.
 2. Idite na svoj profil tako da dodirnete ikonu profila u donjem desnom kutu ekrana.
 3. Dodirnite ikonu sa tri crtice u gornjem desnom kutu profila.
 4. Iz padajućeg menija odaberite “Postavke”.
 5. U postavkama, dodirnite “Arhivirane poruke”.
 6. Otvorit će se vaša arhivirana poštanska sandučića s porukama koje ste izbrisali.
 7. Da biste vratili izbrisane poruke u primarni inbox, samo dodirnite poruku koju želite vratiti.
 8. Dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu poruke.
 9. Iz padajućeg menija odaberite “Vrati u sandučić”.

Nakon što vratite poruku u primarni inbox, ona će se ponovno prikazivati kao ne pročitana poruka. Možete je otvoriti i dalje komunicirati s pošiljateljem kao i prije.

Važno je napomenuti da arhivirane poruke nisu trajno izbrisane i mogu se vratiti u primarni inbox koristeći gore navedene korake. Međutim, ako kompletno izbrišete poruku iz arhive, nećete je moći povratiti.

Korištenje sigurnosne kopije kako biste vratili izgubljene poruke

Ako ste izgubili svoje poruke na Instagramu, postoji način da ih vratite pomoću sigurnosne kopije podataka koju ste možda napravili prije nego što su se izgubile.

Da biste koristili sigurnosnu kopiju, slijedite ove korake:

 1. Pristupite postavkama svog Instagram računa. Možete to učiniti tako da dodirnete ikonu vašeg profila i zatim dodirnete gumb “Postavke”.
 2. U postavkama profila, kliznite prema dolje dok ne pronađete opciju “Sigurnosne kopije podataka”.
 3. Dodirnite opciju “Sigurnosne kopije podataka” i provjerite jeste li napravili sigurnosnu kopiju prije gubitka poruka.

Ako postoji sigurnosna kopija, slijedite ove korake da biste je vratili:

 1. Potvrdite da želite obnoviti izgubljene poruke iz sigurnosne kopije. Obratite pažnju da će se sve nove poruke nakon sigurnosne kopije izgubiti.
 2. Po završetku obnove, poruke će se vratiti u vašu aplikaciju Instagram i bit će dostupne za pregled i komunikaciju sa svojim kontaktima.

Ukoliko niste napravili sigurnosnu kopiju prije nego što su se poruke izgubile, nažalost neće biti načina da ih vratite.

Važno je redovito izrađivati sigurnosne kopije podataka kako biste bili sigurni da možete povratiti izgubljene poruke ili druge informacije u slučaju neželjenog gubitka.

Korak po korak vratite izbrisane poruke pomoću backup-a

Ako želite vratiti izbrisane poruke na Instagramu, možete to učiniti koristeći backup koji ste prethodno napravili. Evo koraka koje trebate slijediti kako biste uspješno vratili izbrisane poruke:

 1. Provjerite ako imate backup: Prije svega, provjerite jeste li napravili backup svojih Instagram poruka. Ako koristite Android uređaj, možete provjeriti jesu li vaše poruke sigurnosno kopirane u Google Drive-u. Na iPhone-u, provjerite jeste li napravili sigurnosnu kopiju putem iCloud-a.
 2. Obrišite Instagram aplikaciju: Ako ste već izbrisali poruke na Instagramu, morate prvo obrisati aplikaciju s vašeg uređaja. To se radi kako bi se omogućila instalacija starije verzije aplikacije koja će imati pristup vašem backup-u.
 3. Pronađite i preuzmite stariju verziju aplikacije: Nakon što ste obrisali aplikaciju, potrebno je pronaći i preuzeti stariju verziju Instagram aplikacije. Ovisno o vašem uređaju, možda ćete trebati koristiti različite izvore za preuzimanje. Pazite da preuzmete verziju aplikacije koja je kompatibilna s vašim uređajem i koja sadrži opciju vraćanja poruka.
 4. Instalirajte stariju verziju aplikacije: Nakon preuzimanja starije verzije aplikacije, instalirajte je na svom uređaju. Slijedite upute za instalaciju koje su specifične za vaš uređaj.
 5. Spajanje na svoj backup: Nakon uspješne instalacije starije verzije Instagram aplikacije, otvorite je i odaberite opciju za spajanje na svoj backup. Ovdje ćete možda trebati unijeti svoje prijavne podatke kako biste pristupili svojem backup-u.
 6. Pristupanje izbrisanim porukama: Kada ste uspješno spojeni na svoj backup, trebali biste imati pristup svim svojim izbrisanim porukama iz prošlosti. Pregledajte poruke kako biste pronašli one koje želite vratiti.
 7. Vratite poruke koje želite zadržati: Nakon što pronađete poruke koje želite vratiti, jednostavno ih označite i vratite na svoj trenutni račun na Instagramu. Ovi koraci se mogu razlikovati ovisno o aplikaciji ili uređaju koji koristite, pa se konzultirajte s uputstvima za svoju specifičnu situaciju.
You might be interested:  Kako Spriječiti Mačku Da Zapišava

Važno je napomenuti da, iako možete koristiti backup kako biste vratili izbrisane poruke, ovo može biti malo složen postupak i možda neće uvijek biti 100% efikasan. Stoga je preporučljivo redovito praviti backup svojih poruka kako biste ih mogli vratiti u slučaju potrebe. Također, moguće je da neke poruke neće biti vraćene, posebno ako ste ih izbrisali prije nego što ste napravili backup.

Deskop verzija Instagrama: obnova poruka u pregledniku

Ako koristite Instagram na svom pregledniku, možda se pitate kako vratiti izbrisane poruke. Iako Instagram nema direktnu opciju za obnovu poruka, postoje neki koraci koje možete slijediti:

Korak 1: Prijavite se u svoj Instagram račun

Otvorite preglednik i posjetite službenu web stranicu Instagrama. Prijavite se u svoj Instagram račun koristeći svoje korisničko ime i lozinku.

Korak 2: Otvorite poruke

Kada se prijavite, kliknite na ikonu “Prijatelji” u gornjem desnom kutu zaslona. Iz padajućeg izbornika odaberite opciju “Poruke” da otvorite svoj popis razgovora.

Korak 3: Potražite izbrisane poruke

Pregledajte svoje razgovore i potražite izbrisane poruke. Instagram ne prikazuje izbrisane poruke na isti način kao što to radi na mobilnoj aplikaciji, ali ponekad se izbrisane poruke i dalje mogu prikazivati ​​u razgovoru. Skrolajte unatrag unutar razgovora kako biste provjerili ima li izbrisanih poruka.

Korak 4: Obnovite poruke ako je moguće

Ako vidite izbrisane poruke u razgovoru, kliknite desnom tipkom miša na poruku i odaberite opciju “Obnovi poruku” ako je dostupna. Ne garantiramo da će ova opcija biti dostupna za sve izbrisane poruke, ali vrijedi pokušati.

Korak 5: Koristite alternativne metode obnove

Ako niste uspjeli pronaći izbrisane poruke ili ako opcija “Obnovi poruku” nije dostupna, možete isprobati neke alternativne metode obnove poruka. Na primjer, možete pokušati koristiti alate i softvere treće strane za obnovu izbrisanih podataka, ali budite oprezni prilikom preuzimanja takvih programa i provjerite je li izvor pouzdan.

Imajte na umu da obnova izbrisanih poruka nije uvijek moguća i da je važno redovito napraviti sigurnosne kopije važnih poruka kako biste izbjegli gubitak podataka.

Alati trećih strana za vraćanje izgubljenih poruka na Instagramu

Alati trećih strana za vraćanje izgubljenih poruka na Instagramu

Ako ste izgubili važne poruke na Instagramu i želite ih vratiti, postoji nekoliko alata trećih strana koji vam mogu pomoći. Ovi alati omogućavaju vraćanje izbrisanih poruka ili oporavak poruka koje ste izgubili iz raznih razloga. Evo nekoliko popularnih alata za vraćanje izgubljenih poruka na Instagramu:

1. Dr.Fone – Recover (Android/iOS)

Dr.Fone – Recover je jedan od najpopularnijih alata za oporavak izgubljenih podataka na Android i iOS uređajima. Ovaj alat vam omogućava vraćanje različitih vrsta podataka, uključujući poruke, kontakte, fotografije i još mnogo toga. Da biste vratili izgubljene poruke na Instagramu, jednostavno povežite svoj uređaj s računalom, odaberite opciju oporavka poruka i pratite upute na ekranu.

2. iMobie PhoneRescue

2. iMobie PhoneRescue

iMobie PhoneRescue je još jedan popularan alat za oporavak izgubljenih podataka na Android i iOS uređajima. Ovaj alat vam omogućava oporavak različitih vrsta podataka, uključujući poruke, kontakte, slike i još mnogo toga. Da biste vratili izgubljene poruke na Instagramu, jednostavno preuzmite i instalirajte iMobie PhoneRescue na svoj uređaj, pokrenite alat i odaberite opciju oporavka poruka.

You might be interested:  Kako Napraviti Umak Za Pečenje

3. Fucosoft iPhone Data Recovery

Fucosoft iPhone Data Recovery je specijalizirani alat za oporavak izgubljenih podataka samo na iPhone uređajima. Ovaj alat vam omogućava vraćanje različitih vrsta podataka, uključujući poruke, kontakte, medije i još mnogo toga. Da biste vratili izgubljene poruke na Instagramu, jednostavno preuzmite i instalirajte Fucosoft iPhone Data Recovery na svoj iPhone, pokrenite alat, povežite svoj uređaj s računalom i pratite upute na ekranu.

Važno je napomenuti da ovi alati mogu biti korisni za vraćanje izgubljenih poruka na Instagramu, ali ne postoji garancija da ćete uspješno vratiti sve poruke. Također, uvijek je dobro napraviti sigurnosnu kopiju važnih podataka kako biste izbjegli gubitak podataka u budućnosti.

Trikovi i savjeti za zaštitu poruka od gubitka na Instagramu

 • Redovno pravite sigurnosne kopije: Jedan od najvažnijih trikova za zaštitu poruka od gubitka na Instagramu je redovno pravljenje sigurnosnih kopija. Koristite aplikaciju za upravljanje porukama ili alat za sigurnosnu kopiju koji vam omogućava automatsko čuvanje vaših poruka i razmjenu sa drugim uređajima.
 • Aktivirajte automatsku sinkronizaciju: Automatska sinkronizacija omogućava da se vaše poruke automatski ažuriraju na svim uređajima na kojima koristite Instagram. To znači da, čak i ako izgubite ili oštetite svoj uređaj, ćete još uvijek imati pristup svim svojim porukama na drugim uređajima.
 • Pažljivo se prijavite i odjavite: Ako koristite Instagram na javnom računalu ili tuđim uređajima, uvijek se pobrinite da se odjavite nakon završetka sesije. Tako ćete spriječiti da drugi pristupe vašim porukama i smanjiti rizik od gubitka ili krađe podataka.
 • Podesite jaku lozinku: Lozinka je prva linija odbrane vaših poruka. Pobrinite se da koristite jaku lozinku koja se sastoji od kombinacije brojeva, slova i posebnih znakova. Izbjegavajte korištenje lozinki koje su jednostavne za pogoditi, kao što su rođendani ili imena kućnih ljubimaca.
 • Držite aplikaciju ažuriranom: Redovno ažuriranje aplikacije Instagram je još jedan važan trik za zaštitu poruka. Nova ažuriranja često sadrže sigurnosna poboljšanja i zakrpe za bugove koji mogu ugroziti sigurnost vaših podataka.
 • Provjera postavki privatnosti: Pregledajte postavke privatnosti na svom Instagram računu i provjerite je li vaš profil postavljen na privatno. To će vam omogućiti veću kontrolu nad tim tko može vidjeti vaše poruke i smanjiti rizik od neovlaštenog pristupa.
 • Budite oprezni s nepoznatim porukama: Nikada ne otvarajte ili ne odgovarajte na nepoznate ili sumnjive poruke na Instagramu. Ove poruke mogu potencijalno biti lažne ili sadržavati zlonamjerni softver koji može ugroziti vašu sigurnost i podatke

Korištenje ovih trikova i savjeta pomaže u zaštiti vaših poruka od gubitka i smanjuje rizik od krađe podataka. Pobrinite se da budete svjesni sigurnosnih mjera i uvijek budite oprezni kada koristite Instagram.

FAQ:

Koje su korake potrebno slijediti da biste vratili izbrisane poruke na Instagramu?

Da biste vratili izbrisane poruke na Instagramu, prvo morate otvoriti aplikaciju i prijaviti se na svoj račun. Zatim idite na svoj profil i dodirnite ikonu postavki u gornjem desnom kutu zaslona. Nakon toga, pomaknite se prema dolje i dodirnite opciju “Privatnost”. Ovdje ćete vidjeti mogućnost “Izbrisane poruke”. Kada dodirnete tu opciju, prikazat će vam se sve izbrisane poruke i moći ćete ih vratiti jednostavnim dodirivanjem.

Mogu li vratiti poruke s Instagrama koje sam izbrisao prije više mjeseci?

Da, možete vratiti poruke s Instagrama koje ste izbrisali prije više mjeseci. Instagram ne briše poruke zauvijek, već ih pohranjuje u svojoj bazi podataka. Ako slijedite prethodno opisane korake, možete pristupiti izbrisanim porukama i vratiti ih čak i ako su izbrisane prije duljeg vremenskog razdoblja.

Mogu li vratiti samo neke od izbrisanih poruka na Instagramu, ili mogu vratiti samo sve poruke odjednom?

Na Instagramu možete vratiti samo sve izbrisane poruke odjednom. Ne postoji mogućnost selektivnog vraćanja pojedinačnih poruka. Nakon što pristupite izbrisanim porukama, imat ćete mogućnost vratiti sve poruke koje su prethodno izbrisane jednostavnim dodirivanjem.

Koliko dugo Instagram čuva izbrisane poruke i mogu li se one ikada trajno izbrisati?

Instagram čuva izbrisane poruke dulje vrijeme. Nema preciznih informacija o tome koliko dugo točno čuvaju izbrisane poruke, ali možete pristupiti izbrisanim porukama i vratiti ih čak i ako su izbrisane prije duljeg vremenskog razdoblja. Izbrisane poruke se ne brišu trajno, što znači da imate mogućnost povratka izbrisanih poruka u bilo kojem trenutku.