Kako vratiti poruke na Viberu: sve što trebate znati

Kako Vratiti Poruke Na Viberu

Kako Vratiti Poruke Na Viberu

Viber je jedna od najpopularnijih aplikacija za besplatno slanje poruka i pozive širom svijeta. Ali što ako slučajno izbrišete važne poruke i želite ih vratiti? Srećom, Viber ima opciju za vraćanje izgubljenih poruka, ali postoje neki koraci koje trebate slijediti kako biste to uspješno obavili. U ovom članku ćemo vam pokazati sve što trebate znati o tome kako vratiti poruke na Viberu.

Prvo što trebate znati je da Viber automatski radi rezervne kopije vaših poruka svakodnevno. Ove rezervne kopije su spremljene na vašem uređaju i možete ih koristiti za vraćanje izgubljenih poruka. Međutim, važno je napomenuti da rezervne kopije nisu trajne i da se automatski brišu nakon određenog vremena ili kada napravite novu rezervnu kopiju. Zato je važno djelovati što prije ako želite vratiti izgubljene poruke.

Da biste vratili izgubljene poruke na Viberu, prvo idite na postavke aplikacije. Zatim odaberite opciju “Računi i postavke” i kliknite na “Viber Backup”. Ovdje ćete vidjeti sve dostupne rezervne kopije vaših poruka. Odaberite najnoviju rezervnu kopiju i kliknite na opciju “Obnovi”. Pričekajte nekoliko trenutaka dok se poruke vraćaju i bit ćete u mogućnosti vidjeti svoje izgubljene poruke na svom Viber računu.

Imajte na umu da postoji nekoliko stvari koje morate uzeti u obzir prije obnove poruka. Prvo, obnovom rezervne kopije izgubit ćete sve poruke koje su primljene nakon izrade rezervne kopije. Drugo, obnova poruka može potrajati neko vrijeme, ovisno o količini poruka koje želite vratiti. Konačno, provjerite jeste li spojeni na Wi-Fi mrežu prije obnove poruka kako biste izbjegli trošenje podataka.

Pregledajte arhivirane poruke na Viberu

Arhiviranje poruka je korisna značajka na Viberu koja vam omogućava da sakrijete određene poruke iz glavnog popisa poruka. To vam omogućuje da organizirate svoje poruke i smanjite nered u vašem inboxu. Međutim, može se dogoditi da želite pregledati poruke koje ste arhivirali. Srećom, Viber ima način da pristupite tim arhiviranim porukama.

Evo kako možete pregledati arhivirane poruke na Viberu:

 1. Otvorite Viber aplikaciju na svom uređaju.
 2. Pomaknite se prema dolje na glavnom zaslonu aplikacije.
 3. Dodirnite opciju “Poruke arhive” koja se nalazi ispod popisa kontakata.
 4. Prikazat će vam se popis svih vaših arhiviranih poruka.
 5. Da biste pregledali određenu poruku, jednostavno dodirnite je na popisu.

Arhivirane poruke će se prikazati s odgovarajućim kontaktom ili brojem telefona i datumom kad su arhivirane. Moći ćete čitati i odgovarati na ove poruke kao i na sve druge poruke koje nisu arhivirane.

Napomena: Arhivirane poruke će ostati arhivirane sve dok ih ne vratite u glavni popis poruka. Ako želite vratiti arhiviranu poruku, jednostavno je dodirnite i držite pritisnutu na popisu arhiviranih poruka i odaberite opciju “Vrati” ili “Unarchive”. Poruka će se vratiti u glavni popis poruka.

Zaključak

Pregledanje arhiviranih poruka na Viberu je jednostavan postupak koji vam omogućava da pristupite porukama koje ste sakrili. Arhiviranje poruka može biti korisno za organizaciju vašeg inboxa, ali uvijek možete pristupiti i vratiti arhivirane poruke ako ih trebate pregledati ili ponovno uključiti u glavni popis poruka.

Kako vratiti obrisane poruke na Viberu

Kako vratiti obrisane poruke na Viberu

Viber je popularna messaging aplikacija koja omogućava korisnicima slanje poruka, fotografija, videozapisa i drugih medija. Međutim, ponekad se može dogoditi da slučajno obrišete važnu poruku i želite je vratiti. U ovom članku ćemo vam pokazati kako možete vratiti obrisane poruke na Viberu.

You might be interested:  Koji Vitamini Ne Smiju Zajedno

Korak 1: Provjerite korpa za smeće na Viberu

Jedno od prvih mjesta na kojima možete potražiti obrisane poruke je korpa za smeće na Viberu. Ako ste nedavno obrisali poruku, postoji mogućnost da se još uvijek nalazi u korpi za smeće.

 1. Otvorite Viber aplikaciju na svom uređaju.
 2. Dodirnite ikonu “Više” u donjem desnom kutu zaslona.
 3. Izaberite “Korpa za smeće” iz padajućeg izbornika.

U korpi za smeće možete pregledati sve obrisane poruke i vratiti ih na svoju listu poruka.

Korak 2: Ponovno instalirajte Viber aplikaciju

Ako ne možete pronaći obrisane poruke u korpi za smeće, sljedeći korak je ponovno instalirati Viber aplikaciju na svom uređaju. Kada ponovno instalirate Viber, može se dogoditi da će se neke obrisane poruke vratiti na vašu listu poruka.

 1. Deinstalirajte Viber aplikaciju s vašeg uređaja.
 2. Posjetite službenu web stranicu Viber i preuzmite najnoviju verziju aplikacije.
 3. Instalirajte Viber na svoj uređaj i otvorite ga.

Nakon ponovne instalacije, provjerite svoju listu poruka da biste vidjeli jesu li se obrisane poruke vratile.

Korak 3: Koristite alate za oporavak podataka

Ako niti jedan od prethodnih koraka nije uspio vratiti obrisane poruke, možete razmotriti korištenje alata za oporavak podataka. Postoje razni alati dostupni na internetu koji mogu pomoći u povratu obrisanih poruka.

Prilikom odabira alata za oporavak podataka, obratite pažnju na njihovu pouzdanost i recenzije drugih korisnika. Također, uvijek je dobra ideja napraviti sigurnosnu kopiju vaših podataka prije korištenja takvih alata, kako biste izbjegli gubitak drugih važnih informacija.

Zaključak

Vraćanje obrisanih poruka na Viberu može biti izazov, ali ovi koraci vam mogu pomoći u povratu važnih poruka. Prvo provjerite korpu za smeće na Viberu, a zatim ponovno instalirajte aplikaciju. Ako niti jedan od tih koraka ne uspije, razmislite o korištenju alata za oporavak podataka. Slijedeći ove korake, imate veću šansu povratiti obrisane poruke na Viberu.

Pronađite sigurnosnu kopiju poruka na Viberu

Viber je popularna aplikacija za slanje poruka koja omogućuje korisnicima da komuniciraju putem tekstualnih poruka, poziva i video poziva. Međutim, može se dogoditi da izgubite neke važne poruke ili ih slučajno izbrišete. Srećom, Viber ima funkciju sigurnosne kopije koja vam omogućuje da oporavite izgubljene poruke. Evo kako pronaći sigurnosnu kopiju poruka na Viberu.

Korak 1: Provjerite postoji li sigurnosna kopija

Prvo morate provjeriti postoji li sigurnosna kopija poruka na vašem uređaju. Otvorite Viber aplikaciju i idite na “Postavke” u donjem desnom kutu ekrana. Zatim odaberite “Račun” i pomaknite se prema dolje do opcije “Sigurnosna kopija poruka”. Ako je ta opcija omogućena, to znači da je sigurnosna kopija poruka već stvorena.

Korak 2: Vratite sigurnosnu kopiju poruka

Ako sigurnosna kopija poruka već postoji, možete je vratiti na sljedeći način:

 1. Otvorite Viber aplikaciju i idite na “Postavke”.
 2. Odaberite “Račun” i pomaknite se prema dolje do opcije “Sigurnosna kopija poruka”.
 3. Tu ćete vidjeti datum i vrijeme posljednje sigurnosne kopije poruka.
 4. Ako želite vratiti poruke iz sigurnosne kopije, odaberite opciju “Vrati poruke”.

Korak 3: Pričekajte obnovu poruka

Nakon što odaberete opciju “Vrati poruke”, Viber će početi s obnovom poruka iz sigurnosne kopije. Ovisno o veličini sigurnosne kopije i brzini internetske veze, taj postupak može potrajati neko vrijeme. Važno je da ne prekidate postupak, već pričekate da se poruke uspješno obnove.

To su osnovni koraci za pronalaženje sigurnosne kopije poruka na Viberu. Imajte na umu da će sigurnosna kopija sadržavati samo poruke koje su bile prisutne prilikom stvaranja kopije, tako da će poruke koje su poslane ili primljene nakon toga biti izgubljene. Ako niste stvorili sigurnosnu kopiju prije gubitka poruka, nažalost, nećete moći vratiti izgubljene poruke.

Vratite izgubljene poruke preko Google Drive-a

Ako ste izgubili svoje poruke na Viberu, možete ih pokušati vratiti pomoću Google Drive-a. Google Drive je usluga koja omogućuje korisnicima pohranu i sinkronizaciju svojih datoteka i podataka na različitim uređajima.

Evo kako možete vratiti svoje izgubljene poruke preko Google Drive-a:

 1. Prvo, morate imati sigurnosnu kopiju vaših Viber razgovora pohranjenu na svom Google Drive računu. Da biste to provjerili, otvorite Google Drive aplikaciju na svom mobilnom uređaju i provjerite je li sigurnosna kopija Viber poruka uključena.
 2. Sljedeći korak je deinstalirati Viber aplikaciju sa svog mobilnog uređaja.
 3. Nakon deinstalacije, ponovno instalirajte Viber aplikaciju sa službene trgovine aplikacija.
 4. Kada se ponovno prijavite na Viber, pojavit će se poruka s upitom želite li obnoviti svoje poruke iz sigurnosne kopije na Google Drive-u. Odaberite tu opciju.
 5. Vaše izgubljene poruke trebale bi biti obnovljene i vidljive u vašem Viber razgovoru nakon uspješne obnove iz sigurnosne kopije na Google Drive-u.
You might be interested:  Što Je Europska Unija

Važno je napomenuti da je ova metoda uspješna samo ako ste prethodno napravili sigurnosnu kopiju svojih Viber poruka na Google Drive-u. Ako niste omogućili sigurnosnu kopiju ili je sigurnosna kopija neuspješna, žalimo, ali ne postoji način da povratite svoje izgubljene poruke preko Google Drive-a.

U svakom slučaju, preporučuje se redovito izraditi sigurnosne kopije vaših Viber poruka kako biste izbjegli gubitak podataka u budućnosti.

Upotreba iTunes-a za vraćanje izgubljenih poruka

Kada se poruke izgube sa vašeg Viber računa, jedan od načina da ih vratite je putem iTunes-a. iTunes je softver koji koriste korisnici Apple uređaja za upravljanje svojim uređajima i sigurnosne kopije podataka. Evo kako možete koristiti iTunes za vraćanje izgubljenih poruka na Viberu:

 1. Pristupite svom Apple uređaju na kojem koristite Viber aplikaciju.
 2. Povežite uređaj sa računalom na kojem je instaliran iTunes pomoću USB kabela koji ste dobili sa uređajem.
 3. Pokrenite iTunes na računalu. Ako nemate iTunes, preuzmite ga sa zvanične Apple stranice.
 4. U iTunes-u, kliknite na ikonu uređaja koja se nalazi u gornjem lijevom uglu prozora.
 5. Izaberite opciju “Podaci” u bočnoj traci.
 6. U glavnom prozoru, izaberite “Sigurnosne kopije”.
 7. U odjeljku “Sigurnosne kopije”, izaberite “Vrati sigurnosnu kopiju” i odaberite najnoviju sigurnosnu kopiju za vraćanje.
 8. Sacekajte da se proces vraćanja podataka završi. Može potrajati neko vrijeme, posebno ako imate veliku sigurnosnu kopiju.
 9. Kada se proces završi, otvorite Viber aplikaciju na svom uređaju i provjerite da li su vaše izgubljene poruke vraćene.

Važno je napomenuti da će se vraćanjem sigurnosne kopije podataka putem iTunes-a obnoviti svi podaci sa uređaja, uključujući i sve druge aplikacije, poruke, fotografije i druge podatke. Budite sigurni da napravite sigurnosnu kopiju svih važnih podataka prije nego što započnete proces vraćanja.

Koristite Data Recovery softver za povrat poruka

Jedan od načina za povrat izgubljenih poruka na Viberu je korištenje Data Recovery softvera. Ovi programi mogu skenirati vaš telefon ili računar i pronalaziti izbrisane ili izgubljene poruke i druge podatke. Evo kako možete koristiti Data Recovery softver za povrat poruka na Viberu:

Korak 1: Preuzmite i instalirajte Data Recovery softver

Prvo morate preuzeti i instalirati Data Recovery softver na vaš uređaj. Postoji mnogo različitih programa dostupnih na tržištu, pa odaberite onaj koji vam najbolje odgovara. Nakon preuzimanja, slijedite jednostavne upute za instalaciju softvera.

Korak 2: Pokrenite program i odaberite vrstu podataka

Nakon što ste instalirali softver, pokrenite ga na svom uređaju. Obično će vam biti prikazan izbornik s različitim opcijama povrata podataka. Odaberite opciju “Poruke” ili “Viber poruke” kako biste započeli proces povrata.

Korak 3: Povežite uređaj sa softverom

Da biste skenirali uređaj i pronašli izgubljene poruke, morate povezati svoj telefon ili računar sa Data Recovery softverom. Pratite upute programa kako biste uspješno povezali uređaj i omogućili pristup podacima.

Korak 4: Skenirajte uređaj i pronađite izgubljene poruke

Korak 4: Skenirajte uređaj i pronađite izgubljene poruke

Kada ste uspješno povezali uređaj sa softverom, možete započeti skeniranje. Data Recovery softver će pregledati uređaj i pronaći izbrisane ili izgubljene poruke na Viberu. Ovo može potrajati neko vrijeme, ovisno o veličini podataka na uređaju.

Korak 5: Povratite izgubljene poruke

Nakon što je skeniranje završeno, softver će prikazati pronađene izgubljene poruke na Viberu. Moći ćete pregledati poruke i odabrati one koje želite povratiti. Kada odaberete željene poruke, samo slijedite upute softvera za povrat podataka na vaš uređaj.

Koristite Data Recovery softver za povrat poruka na Viberu je jedan od najefikasnijih načina da brzo vratite izgubljene poruke. Međutim, važno je napomenuti da je uspješnost povrata poruka ovisi o nekoliko faktora, kao što su vrijeme od kada su poruke izbrisane i da li su bile prethodno zamijenjene novim podacima. Također, ako izgubljene poruke nisu pronađene prilikom prvog skeniranja, možda je potrebno koristiti naprednije alate ili se obratiti stručnjaku za oporavak podataka.

Zaštitite Vaše poruke na Viberu

Kada koristite Viber za slanje poruka, važno je preduzeti određene korake kako biste zaštitili svoju privatnost i osigurali da samo vi imate pristup svojim porukama. U nastavku ćemo vam pružiti nekoliko savjeta kako biste osigurali svoje poruke na Viberu.

You might be interested:  Jesenski Vrganji Kada Rastu

Koristite jaku lozinku

Prvi korak u zaštiti vaših poruka na Viberu je korištenje jake lozinke za svoj Viber račun. Lozinka treba biti dugačka i sadržavati kombinaciju slova, brojeva i posebnih znakova. Također, važno je ne koristiti istu lozinku za više različitih računa kako biste izbjegli da hackeri jednom kad dobiju pristup vašem Viber računu, mogu pristupiti i drugim važnim informacijama.

Osigurajte svoj uređaj

Drugi korak u zaštiti vaših poruka je osigurati svoj uređaj na kojem koristite Viber. To možete učiniti postavljanjem lozinke ili PIN-a kako biste spriječili neovlašteni pristup vašem uređaju. Ovo će pomoći u zaštiti vašeg Viber računa i vaših poruka od pristupa drugih osoba.

Koristite dvofaktornu autentifikaciju

Jedna od najučinkovitijih metoda za zaštitu vaših poruka je korištenje dvofaktorne autentifikacije. Ova sigurnosna funkcija dodaje dodatni sloj zaštite tako što zahtijeva od vas da unesete poseban kôd prilikom prijave na svoj Viber račun. Kôd se obično šalje na vaš mobilni telefon putem SMS-a ili može biti generiran putem aplikacije za autentifikaciju. Ova funkcija osigurava da samo vi možete pristupiti svojim porukama, čak i ako netko uspije saznati vašu lozinku.

Redovno ažurirajte Viber aplikaciju

Viber redovno izdaje ažuriranja kako bi popravio sigurnosne propuste i poboljšao zaštitu vaših podataka. Stoga je važno redovito provjeravati ažuriranja i instalirati najnoviju verziju aplikacije kada je dostupna. To će vam pomoći u zaštiti vaših poruka od ranjivosti.

Slijedeći ove savjete, možete zaštititi vaše poruke na Viberu i osigurati da samo vi imate pristup vašim privatnim razgovorima.

Koristite Viber Desktop za povrat poruka

Kada koristite Viber Desktop, imate mogućnost povratka poruka koje ste izbrisali. Ovo je veoma korisno ako želite vratiti važne poruke ili se jednostavno predomislite o brisanju neke konverzacije.

Evo kako možete koristiti Viber Desktop za povrat poruka:

 1. Otvorite Viber Desktop na svom računalu.
 2. Prijavite se koristeći svoj Viber broj i verifikacijski kod.
 3. Nakon što se prijavite, vidjet ćete sve svoje konverzacije na lijevoj strani prozora.
 4. Desnim klikom na željenu konverzaciju, odaberite “Prikaži izbrisane poruke”.
 5. Tada će se prikazati sve poruke koje ste izbrisali iz te konverzacije.
 6. Da biste vratili poruke, jednostavno kliknite na poruku i povucite je nazad u konverzaciju.

Imajte na umu da možete povratiti samo one poruke koje ste izbrisali dok ste bili povezani na Viber Desktop. Ako ste izbrisali poruke na mobilnom uređaju, nećete ih moći povratiti koristeći Viber Desktop.

Također, imajte na umu da se ako koristite Viber na više uređaja sinkroniziraju izbrisane poruke. To znači da ako izbrišete poruku na jednom uređaju, ona će biti izbrisana sa svih uređaja na kojima koristite Viber.

Viber Desktop pruža korisnu značajku povrata izbrisanih poruka, koja vam omogućava da se predomislite i vratite važne poruke. Isprobajte ovu funkciju i uvjerite se koliko je korisna!

FAQ:

Kako mogu vratiti izbrisane poruke na Viberu?

Da biste vratili izbrisane poruke na Viberu, trebate izvršiti sigurnosnu kopiju svojih poruka. Ako ste prije izvršili sigurnosnu kopiju na vašem uređaju, možete je vratiti iz postavki aplikacije. Ako niste napravili sigurnosnu kopiju, nažalost, ne postoji način da vratite izbrisane poruke na Viberu.

Mogu li vratiti izbrisane poruke na Viberu ako nemam sigurnosnu kopiju?

Ako nemate sigurnosnu kopiju svojih poruka na Viberu, nažalost, ne postoji način da vratite izbrisane poruke. Sigurnosna kopija je jedini način da povratite izbrisane poruke na Viberu.

Kako mogu sigurnosno kopirati svoje poruke na Viberu?

Da biste sigurnosno kopirali poruke na Viberu, otvorite aplikaciju i idite na Postavke. Zatim odaberite “Račun” i dodirnite “Sigurnosna kopija poruka”. Odaberite “Stvori sigurnosnu kopiju” i pričekajte dok se postupak ne završi. Nakon toga možete koristiti tu sigurnosnu kopiju da biste vratili izbrisane poruke.

Gdje se mogu pronaći sigurnosne kopije poruka na Viberu?

Sigurnosne kopije poruka na Viberu se obično pohranjuju na vašem uređaju. Možete ih pronaći u mapi za sigurnosne kopije svojih aplikacija ili na vašem uređaju u mapi Viber. Ako niste sigurni gdje su pohranjene sigurnosne kopije na vašem uređaju, preporučuje se da provjerite Postavke aplikacije ili provjerite online upute za vaš specifični uređaj.

Mogu li vratiti izbrisane poruke na Viberu s druge osobe?

Ne, nije moguće vratiti izbrisane poruke na Viberu s druge osobe. Samo osoba koja je izbrisala poruke s njenog uređaja može ih povratiti ako ima sigurnosnu kopiju. Ako nemate sigurnosnu kopiju poruka, nemate mogućnost vratiti izbrisane poruke.