Kako Zagrijati Kupovne Tortilje: Savjeti za Brzo i Ukusno Topljenje!

Kako Zagrijati Kupovne Tortilje

Kako Zagrijati Kupovne Tortilje

Kupovne tortilje su praktičan i ukusan izbor za pripremu raznih jela poput tacos, burrita, quesadilla i drugih meksičkih specijaliteta. No, da bi tortilje bile savršeno ukusne potrebno ih je pravilno zagrijati. U ovom članku ćemo podijeliti nekoliko savjeta kako brzo i ukusno zagrijati kupovne tortilje.

Jedan od najčešćih načina zagrijavanja tortilja je korištenje tave na štednjaku. Prvo prethodno zagrijte tavu na srednjoj temperaturi. Stavite tortilje na tavu i pecite ih oko 30 sekundi sa svake strane ili dok ne postanu tople i elastične. Ako tortilje počnu pući, možete ih premazati malo maslinovog ulja prije pečenja kako biste spriječili pucanje.

Drugi način zagrijavanja tortilja je korištenje mikrovalne pećnice. Stavite tortilje na tanjur i prekrijte ih vlažnom kuhinjskom krpom ili papirnatim ručnikom kako bi se zadržala vlaga. Zagrijavajte ih na visokoj temperaturi 10-15 sekundi ili dok ne postanu tople i elastične. Budite oprezni da ih ne zagrijavate predugo kako ne bi postale suhe i krhke.

Još jedan način je upotreba pećnice. Zagrijte pećnicu na 180°C. Zamotajte tortilje u aluminijsku foliju i stavite ih u pećnicu na 5-10 minuta ili dok ne postanu tople i mekane. Ovaj način je pogodan ako želite zagrijati veću količinu tortilja odjednom.

Uz ove savjete, vaše tortilje će biti ukusne i savršeno zagrijane, spremne za punjenje s omiljenim sastojcima i uživanje u ukusnom obroku. Slobodno eksperimentirajte s raznim punjenjima i umacima kako biste stvorili svoje jedinstvene kombinacije i uživali u autentičnom meksičkom okusu!

Kako zagrijati kupovne tortilje

Ako želite brzo i ukusno zagrijati kupovne tortilje, slijedite ove jednostavne savjete:

 1. Pećnica:

  Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Zamotajte tortilje u aluminijsku foliju i stavite ih na lim za pečenje. Pecite tortilje u pećnici 5-7 minuta, dok ne postanu tople i mekane.

 2. Tava:

  Stavite tavu na srednju vatru i pričekajte da se dobro zagrije. Bez dodavanja ulja ili maslaca, stavite tortilje na tavu i pecite ih 30-60 sekundi sa svake strane, dok ne postanu tople i malo hrskave.

 3. Mikrovalna pećnica:

  Zamotajte tortilje u papirnati ručnik ili kuhinjsku krpu, stavite ih na tanjur i zagrijte ih u mikrovalnoj pećnici 10-15 sekundi. Provjerite temperaturu tortilja prije posluživanja, jer se mogu zagrijati neravnomjerno.

Bez obzira na način zagrijavanja, važno je da tortilje ne postanu presušene. Možete ih držati pokrivene krpom ili aluminijskom folijom dok ne budete spremni poslužiti ih.

Tehnike zagrijavanja tortilja koje će vam olakšati pripremu ukusnih obroka

Da biste pripremili ukusne obroke sa tortiljama, važno je pravilno zagrijati tortilje kako biste postigli savršenu teksturu i ukus. U nastavku su navedene tehnike zagrijavanja tortilja koje će vam olakšati pripremu obroka:

1. Zagrijavanje u tavi

Jedna od najlakših tehnika zagrijavanja tortilja je zagrijavanje u tavi. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i stavite tortilju na suhu tavu. Zagrijavajte tortilju sa svake strane oko 30 sekundi ili dok ne postane mekana i fleksibilna. Pazite da ne zagrijavate tortilje predugo jer će postati suhe i krhke.

2. Zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici

Još jedna brza tehnika zagrijavanja tortilja je upotreba mikrovalne pećnice. Uzmite nekoliko tortilja i stavite ih u mikrovalnu pećnicu na visokoj snazi ​​otprilike 10 do 15 sekundi. Obratite pažnju da ne zagrijavate previše tortilje jer će postati suhe. Nakon zagrijavanja, omotajte ih u papir i držite nekoliko minuta kako bi ostale tople i mekane.

You might be interested:  Kako Vratiti Poruke Na Viberu

3. Zagrijavanje na roštilju

Ako volite roštiljane tortilje, možete ih zagrijati direktno na roštilju. Prethodno zagrijte roštilj na srednje jakoj vatri i stavite tortilje direktno na rešetku. Zagrijavajte ih oko 30 sekundi sa svake strane ili dok ne postanu mekane i dobiju blagu zlatno smeđu boju. Ova tehnika dodaje dodatni dimni okus tortiljama i preporučuje se za pripremu roštiljanih jela sa tortiljama.

4. Zagrijavanje u pećnici

Još jedna opcija je zagrijavanje tortilja u pećnici. Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite tortilje na pleh obložen papirom za pečenje i zagrijavajte ih 5 do 7 minuta ili dok ne postanu mekane i tople. Ova tehnika je pogodna kada zagrijavate veću količinu tortilja odjednom.

Koristeći ove tehnike zagrijavanja tortilja, moći ćete brzo i jednostavno pripremiti ukusne obroke. Pazite da ne zagrijavate tortilje predugo kako ne biste izgubili njihovu mekoću i fleksibilnost. Uživajte u pripremi različitih jela sa tortiljama i eksperimentirajte sa različitim nadjevima i umacima!

Korištenje mikrovalne pećnice

Mikrovalna pećnica je brz i praktičan način za zagrijavanje tortilja. Evo nekoliko koraka kako koristiti mikrovalnu pećnicu za zagrijavanje kupovnih tortilja:

 1. Postavite jednu tortilju na tanjur ili mikrovalnu sigurnu posudu.
 2. Pokrijte tortilju mikrovalnom sigurnom čistom kuhinjskom krpom ili poklopcem za mikrovalnu pećnicu. Ovo će pomoći da tortilja zadrži vlagu i spriječiti da postane suha tokom zagrijavanja.
 3. Postavite posudu s tortiljom u mikrovalnu pećnicu.
 4. Podesite mikrovalnu na srednju jačinu i vreme zagrevanja od oko 10-15 sekundi.
 5. Startujte mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte tortilju na srednjoj jačini. Ovo će vam omogućiti ravnomerno zagrijavanje bez previše sušenja tortilje.
 6. Proverite temperaturu tortilje da biste bili sigurni da je dovoljno zagrijana. Ako je potrebno, možete je zagrevati još nekoliko sekundi, ali budite oprezni da je ne pregrijete.
 7. Izvadite tortilju iz mikrovalne pećnice koristeći rukavice ili kuhinjskih hvataljki, kako biste izbegli opekotine i služite toplo.

Napomena: Uvek budite oprezni kada koristite mikrovalnu pećnicu. Obratite pažnju na uputstva za upotrebu Vaše mikrovalne pećnice i pridržavajte se preporučenih vremena zagrevanja da biste izbegli pregrevanje i mogućnost požara.

Tostiranje u tavi ili na roštilju

Ako želite postići hrskaviju teksturu tortilje, možete je tostirati u tavi ili na roštilju. Ovo je odličan način da dodate dodatnu dimenziju okusa vašoj tortilji.

Tostiranje u tavi

Da biste tostirali tortilje u tavi, slijedite ove korake:

 1. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri.
 2. Stavite tortilju na suhu tavu i pustite da se tosti otprilike 1 do 2 minute sa svake strane.
 3. Pritisnite tortilju spatulom za ravnomjerno tostiranje sa obje strane.
 4. Izvadite tostiranu tortilju iz tave i poslužite je toplu.

Tostiranje na roštilju

Ako više volite okus roštilja, možete tostirati tortilje na roštilju. Evo kako to učiniti:

 1. Zagrijte roštilj na srednje jakoj vatri.
 2. Stavite tortilju na rešetku roštilja i pustite da se tosti otprilike 1 do 2 minute sa svake strane.
 3. Pažljivo okrenite tortilju spatulom kako biste je ravnomjerno tostirali sa obje strane.
 4. Izvadite tostiranu tortilju sa roštilja i poslužite je toplu.

Bez obzira na način tostiranja, pazite da ne pregori tortilja. Provjerite je li tortilja ravnomjerno tostirana sa obje strane i poslužite je toplu. Tostirane tortilje su sjajan način dodavanja hrskavosti i okusa vašim jelima.

Zagrijavanje u pećnici

Zagrijavanje kupovnih tortilja u pećnici je jednostavan i brz način da im vratite svježinu i mekoću. Evo kako to možete učiniti:

 1. Prethodno zagrijavanje pećnice na temperaturu od 180°C.
 2. Omotajte tortilje u aluminijsku foliju kako biste zadržali vlagu i spriječili da se osuše tokom zagrijavanja.
 3. Stavite aluminijski omot s tortiljama na rešetku ili pleh u zagrijanu pećnicu.
 4. Pecite tortilje u pećnici oko 10-15 minuta, ili dok se ne zagriju do željene temperature.
 5. Kada su tortilje zagrijane, pažljivo ih izvadite iz pećnice i lagano otvorite aluminijsku foliju.
 6. Tortilje su sada spremne za kuhanje ili nadjevanje po želji.
You might be interested:  Kako Ukloniti Plijesan Sa Zida

Preporučljivo je zagrijavati tortilje u pećnici samo kratko vrijeme kako biste izbjegli da se previše stvrdnu ili osuše. Ako preferirate mekše tortilje, možete ih zagrijati na nižoj temperaturi i/ili kraće vrijeme.

Topljenje na rešetki štednjaka

Za brzo i ukusno topljenje tortilja koristite rešetku štednjaka. Ovo je jednostavan i efikasan način za zagrijavanje tortilja. Evo koraka koje možete slijediti:

Koraci za topljenje na rešetki štednjaka:

Koraci za topljenje na rešetki štednjaka:

 1. Uključite rešetku na srednje jaku temperaturu i ostavite da se dobro zagrije.
 2. Stavite tortilju direktno na rešetku i pustite je da se zagrijava oko 30 sekundi do 1 minute, ili dok ne primijetite da se počinje blago tamniti i dobiva šuškaviu teksturu.
 3. Okrenite tortilju s pincetom ili spatulom i ponovno pustite da se zagrijava još 30 sekundi do 1 minute na drugoj strani. Pazite da je ne zagrijavate predugo kako biste izbjegli prekomjerno topljenje.
 4. Izvadite tortilju s rešetke i stavite je na tanjur. Sada je spremna za punjenje i posluživanje!

Napomena: Budite oprezni prilikom rukovanja toplim rešetkama i alatima za kuhanje. Koristite kuhinjske rukavice ili ručnike kako biste zaštitili ruke. Također, pazite da ne pregrijete tortilje kako biste izbjegli da postanu suhe i krhke.

Koristite paru za brzo zagrijavanje tortilja

Ako želite brzo zagrijati kupovne tortilje, jedan od najboljih načina je korištenje pare. Parna metoda zagrijavanja tortilja održava njihovu mekoću i sprječava da postanu suhe ili krhke.

Evo koraka koje možete slijediti da biste koristili paru za zagrijavanje tortilja:

 1. Stavite tavu na štednjak. Uključite štednjak na srednje jaku vatru i stavite tavu na njega. Pričekajte nekoliko minuta da se tava zagrije prije nego što dodate tortilje.
 2. Pripremite posudu s vodom. U međuvremenu, pripremite posudu s vodom koja će proizvesti paru. Posudu treba staviti na štednjak ispod tave. Dodajte dovoljno vode da pokrijete dno posude, ali pazite da ne dodate previše vode, jer bi mogla preliti tijekom zagrijavanja.
 3. Stavite tortilje u tavu. Kada se tava zagrije, stavite tortilje jednu po jednu na tavi. Pazite da ih ne preklapate kako biste osigurali ravnomjerno zagrijavanje.
 4. Zagrijte tortilje uz pomoć pare. Pokrijte tavu s poklopcem kako biste zadržali paru unutar tave. Tortilje će se zagrijavati uz pomoć pare koja će omekšati i ugrijati tijesto.
 5. Okrenite tortilje. Nakon otprilike 30 sekundi, okrenite tortilje pomoću špatule kako biste osigurali ravnomjerno zagrijavanje s obje strane. Zagrijavajte ih još 30 sekundi.
 6. Izvadite zagrijane tortilje. Nakon što su tortilje ugrijane i omekšane, izvadite ih iz tave i stavite ih na tanjur. One su sada spremne za upotrebu!

Koristeći ovu metodu zagrijavanja tortilja s parom, možete brzo i lako uživati ​​u toplim tortiljama koje su mekane i ukusne. Isprobajte ovu tehniku sljedeći put kada pripremate tortilje kod kuće!

Upotreba klasičnog štednjaka

Klasični štednjak je jedan od najjednostavnijih načina za zagrijavanje kupovnih tortilja. Evo koraka koje možete slijediti za brzo i ukusno zagrijavanje:

 1. Uključite štednjak i postavite vatru na srednju jačinu.
 2. Uzmite tavicu koja je dovoljno velika da stane vaša tortilja.
 3. Stavite tavu na štednjak i ostavite je da se zagrijava nekoliko minuta.
 4. Pažljivo stavite tortilju u tavu i ostavite je da se zagrijava oko 30 sekundi.
 5. Okrenite tortilju i ostavite je da se zagrijava još 30 sekundi ili dok ne postane mekana i topla.
 6. Uklonite tortilju iz tave i spremna je za posluživanje.

Neki ljudi vole koristiti malo ulja ili maslaca pri zagrijavanju tortilje na štednjaku kako bi dobili hrskaviji roštiljni okus. Ako to želite, jednostavno dodajte malu količinu ulja ili maslaca u tavu prije nego što stavite tortilju.

Tople krpice za brzo zagrijavanje

Jedan od najbržih načina da zagrijete tortilje je korištenje toplih krpa. Evo nekoliko koraka kako da brzo zagrijete svoje tortilje:

 1. Uklonite tortilje iz pakiranja i složite ih na čistu površinu.

 2. Uzmite nekoliko čistih krpica i vlažite ih vodom.

 3. Stavite jednu vlažnu krpicu na dno mikrovalne pećnice i položite tortilje na nju.

 4. Prekrijte tortilje još nekoliko vlažnih krpa, tako da su potpuno prekrivene.

 5. Stavite posudu s tortiljama i krpama u mikrovalnu pećnicu.

 6. Zagrijavajte na srednjoj snazi ​​1 do 2 minute, ovisno o želji.

 7. Pažljivo uklonite posudu iz mikrovalne pećnice i oprezno uklonite krpice s tortiljama.

You might be interested:  Kako Se Najlakše Ubiti

Kada izvadite tortilje, bit će vruće, pa ih možete staviti na tanjur i poslužiti odmah!

Prikupljanje i ponovno zagrijavanje tortilja

Kada vam ostane nekoliko tortilja nakon obroka, možete ih sačuvati i ponovno zagrijati kako biste ih iskoristili za kasnije obroke. Evo nekoliko savjeta kako pravilno prikupiti i zagrijati tortilje:

Prikupljanje tortilja

 • Prilikom pripreme obroka, uvijek napravite nekoliko dodatnih tortilja u slučaju da vam ostane hrane.
 • Pažljivo uklonite ostatak hrane s tortilja kako biste ih mogli bolje sačuvati.
 • Stavite kuhinjski papir između svake tortilje kako bi se izbjeglo da se zalijepe jedna za drugu.
 • Stavite tortilje u hermetički zatvorenu posudu ili plastičnu vrećicu i stavite ih u hladnjak.

Ponovno zagrijavanje tortilja

Ponovno zagrijavanje tortilja

Kada želite ponovno zagrijati tortilje, postoji nekoliko načina da to učinite:

 1. Mikrovalna pećnica: Zamotajte tortilje u kuhinjski papir ili ih stavite u mikrovalnu posudu. Zagrijavajte ih na visokoj temperaturi oko 30 sekundi. Provjerite jesu li dovoljno zagrijane prije posluživanja.
 2. Tava: Zagrijte tavu na srednjoj vatri i stavite tortilje na nju. Zagrijavajte ih oko 30 sekundi sa svake strane ili dok ne postanu mekane i tople.
 3. Papir za pečenje i pećnica: Stavite tortilje na papir za pečenje i zagrijte ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 5 minuta. Pazite da ih ne prepečete.

Sada kada znate kako pravilno prikupiti i ponovno zagrijati tortilje, možete uživati u njima i kasnije, bez gubitka njihovog ukusa i kvalitete.

FAQ:

Kako najbrže zagrijati tortilje?

Najbrže zagrijavanje tortilja možete postići tako da ih stavite u mikrovalnu pećnicu na visokoj temperaturi. Držite ih unutra otprilike 10-15 sekundi ili dok se ne ugriju.

Kako da zagrijem tortilje bez mikrovalne pećnice?

Ako nemate mikrovalnu pećnicu, možete zagrijati tortilje na tavi. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, stavite tortilje i pecite ih oko 30 sekundi do 1 minute sa svake strane ili dok ne postanu mekane i tople.

Kako da tortilje budu hrskave nakon zagrijavanja?

Da biste postigli hrskavu teksturu tortilja, nakon što ih zagrijete na tavi, možete ih kratko staviti pod zagrijani gornji dio pećnice. Stavite ih na rešetku ili na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih oko 1-2 minute na najvišoj temperaturi dok ne dobiju željenu hrskavost.

Kako da tortilje ostanu mekane nakon zagrijavanja?

Da biste tortilje održali mekanima nakon zagrijavanja, možete ih omotati u aluminijsku foliju odmah nakon što ih izvadite sa tave ili iz mikrovalne pećnice. Ostavite ih neko vrijeme u foliji kako bi se pare zadržale unutar tortilja i omekšale ih.

Kako da izbjegnem da se tortilje osuše prilikom zagrijavanja?

Ako želite izbjeći da se tortilje osuše prilikom zagrijavanja, možete ih prekriti čistom krpom ili papirnatim ručnikom dok se hlade. Ovo će spriječiti gubitak vlage iz tortilja i održati ih mekima i sočnima.

Kako mogu brzo zagrijati kupovne tortilje?

Jedan od najbržih načina da zagrijete kupovne tortilje je da koristite mikrovalnu pećnicu. Stavite tortilje na mikrovalnu sigurnu ploču i pokrijte ih vlažnom krpom. Zagrijavajte na visokoj temperaturi otprilike 20-30 sekundi, ili dok se ne ugriju do željene temperature.

Kako mogu postići da tortilje budu hrskave nakon zagrijavanja?

Ako želite da vaše tortilje ostanu hrskave nakon zagrijavanja, možete ih staviti na grill tavu ili suhu tavu sa srednjom-jačom vatrom. Zagrijte tortilje oko 30-45 sekundi sa svake strane, ili dok ne dobiju hrskavu teksturu koju želite. Ovo će im dati lijepu hrskavu koru bez da postanu prepečene ili pretvrde.