Kako saznati da ste blokirani na WhatsAppu - Vodič

Kako Znati Da Si Blokiran Na Whatsapp

Kako Znati Da Si Blokiran Na Whatsapp

Ako koristite WhatsApp, možda ste se susreli s situacijom kada određene poruke više nisu dostavljene ili ne dobijate odgovore od određenih kontakata. To su neki od znakova da ste možda blokirani na WhatsAppu. Blokiranje na ovoj platformi može biti frustrirajuće iskustvo, ali postoje načini da saznate da li ste zaista blokirani.

Jedan od znakova da ste blokirani je kada vaše poruke ne prolaze kroz WhatsApp servere i ne dostavljaju se primaocu. Kada pošaljete poruku nekome, a ne vidite dvije kvačice pored nje (što znači da je poruka uspješno dostavljena), to može biti indikacija da ste blokirani.

Drugi znak može biti nedostatak mogućnosti da vidite profilnu sliku osobe kojoj šaljete poruke. Ako samo vidite prazno mjesto ili neku generičku sliku, to može ukazivati na to da vas je ta osoba blokirala.

Još jedan indikator je kada ne možete vidjeti status osobe ili njen zadnji put kada je bila online. Ako neko vrijeme ne vidite nikakvu ažuriranu informaciju o toj osobi, to može značiti da ste blokirani.

Znakovi da ste blokirani na WhatsAppu

 • Ne vidite profilnu sliku osobe koju sumnjate da vas je blokirala.
 • Ne vidite njihovu zadnju aktivnost ili status.
 • Ne vidite promene profila koje su promenili
 • Ne dobijate poruke od te osobe. Vaše poruke takođe nisu dostavljene.
 • Nemate mogućnost da pozovete tu osobu na WhatsAppu.
 • Grupne poruke u kojima je ta osoba takođe nemaju informaciju o njenom prisustvu.
 • Kada proveravate status poruke, vidite samo jedno kvačica (koja se obično pojavi kada je poruka poslata), ali ne i dva (koji se pojavljuju kada je poruka dostavljena).

Ako primetite ove znakove ili sumnjate da ste blokirani na WhatsAppu, verovatno jeste. Međutim, imajte na umu da ovi znakovi mogu biti subjektivni i ne moraju nužno značiti da vas je neko zaista blokirao. Jedini način da budete sigurni je da pokušate kontakte sa tom osobom putem drugih kanala komunikacije.

Kako provjeriti blokiranu osobu na WhatsAppu

Ako sumnjate da vas je netko blokirao na WhatsAppu, možete provjeriti slijedeće stvari kako biste bili sigurni da ste blokirani:

1. Provjerite status poruka

Ako je osoba blokirala vaš broj na WhatsAppu, vaše poruke koje joj šaljete neće biti dostavljene. To znači da će poruka biti označena samo sa jednim znakom kvačice (samo poslana) ili sa dvije kvačice (poslana, ali nije dostavljena).

You might be interested:  Prirodni Kolagen Kako Napraviti

2. Provjerite status zadnjeg viđenja

Ako vas je netko blokirao na WhatsAppu, nećete moći vidjeti kada je ta osoba zadnji put bila online. Umjesto toga, vidjet ćete statički status “Zadnji put viđen/a prije…” koji se ne mijenja.

3. Provjerite profilnu sliku

Jedan od naznaka da ste blokirani na WhatsAppu je ako više ne možete vidjeti profilnu sliku osobe koja vas je možda blokirala. Umjesto profilne slike možete vidjeti samo sivu sliku ili nijednu sliku.

4. Provjerite pozive

Kada vas netko blokira na WhatsAppu, nećete moći obavljati pozive toj osobi. Ako vas je netko blokirao, vaš poziv će biti neuspješan i nećete moći čuti zvuk zvona.

5. Provjerite grupne poruke

5. Provjerite grupne poruke

Ako ste bili dio grupe u kojoj je osoba koja vas je blokirala, možda ćete primijetiti da više ne vidite njezine poruke. Također, nećete moći vidjeti njezin status zadnjeg viđenja u grupnom chatu.

Uz ove naznake blokiranja, važno je napomenuti da neke od ovih stvari mogu biti posljedica drugih čimbenika, poput slabog signala ili problema s internetom. Ako ste i dalje nesigurni, možda biste trebali razmisliti o izravnom kontaktiranju te osobe kako biste dobili odgovor.

Provjerite “Pročitano” stanje poruka

WhatsApp vam omogućava da provjerite “Pročitano” stanje poruka kako biste saznali da li je neko pročitao vašu poruku. Kada pošaljete poruku nekoj osobi, WhatsApp će vam pokazati da li je ta osoba pročitala poruku ili ne.

Da biste provjerili “Pročitano” stanje poruke, slijedite ove korake:

 1. Otvorite WhatsApp aplikaciju na svom telefonu.
 2. Idite na listu razgovora i pronađite razgovor u kojem želite provjeriti “Pročitano” stanje poruke.
 3. Uđite u taj razgovor tako da kliknete na njega.
 4. Skrolajte kroz razgovor da pronađete poruku koju želite provjeriti.
 5. U gornjem desnom uglu poruke vidjet ćete ikonu oznaku “✓✓”.
 6. Ako u gornjem desnom uglu poruke vidite dva znaka “✓✓”, to znači da je poruka pročitana od strane primaoca.

Kada provjeravate “Pročitano” stanje poruke, imajte na umu da je ova funkcija dostupna samo ako su i vi i primaoc poruke korisnici WhatsAppa i kada ste povezani s internetom.

Upamtite da ova funkcija može biti isključena u postavkama privatnosti, pa čak i ako je poruka pročitana, nećete uvijek vidjeti ikonu “✓✓”.

Da li vam se mijenja status poruke?

Kada pošaljete poruku nekoj osobi na WhatsAppu koja vas je blokirala, primijetit ćete promjenu statusa te poruke. Normalno,poruka će imati jednoznak “dostavljeno” ispod nje kada je poslana. Međutim, kada vas netko blokira, taj će se status promijeniti u “nepročitano”. To znači da je poruka uspješno poslana, ali je primatelj blokirao vaš broj i nije imao priliku pročitati poruku.

Provjerite Status i Sliku profila

Status i Slika profila vrlo su važni pokazatelji WhatsApp korisnika, a mogu vam dati dobru ideju o tome jeste li blokirani ili ne. Evo kako možete provjeriti ove informacije:

1. Provjerite Status

Status je kratka poruka koju korisnici mogu postaviti na svoj profil kako bi drugi vidjeli. Ali, ako ste blokirani, nećete moći vidjeti status te osobe, već ćete vidjeti prazno polje ili poruku “Status nije dostupan”. Da biste provjerili status korisnika na WhatsAppu:

 1. Otvorite WhatsApp i idite na listu kontakata.
 2. Pronađite osobu za koju sumnjate da vam je blokirala broj.
 3. Kliknite na ime te osobe da biste otvorili njezin profil.
 4. Potražite polje statusa. Ako je prazno ili vidite poruku “Status nije dostupan”, to može biti znak da ste blokirani.
You might be interested:  Kako Izbaciti Gnoj Iz Sinusa Forum

2. Provjerite Sliku profila

Slika profila je još jedan pokazatelj koji može ukazivati na to jeste li blokirani od strane korisnika. Ako ste blokirani, nećete moći vidjeti sliku profila te osobe, umjesto toga vidjet ćete zadanu sliku profila ili prazno polje. Da biste provjerili sliku profila na WhatsAppu:

 1. Otvorite WhatsApp i idite na listu kontakata.
 2. Pronađite osobu za koju sumnjate da vam je blokirala broj.
 3. Kliknite na ime te osobe da biste otvorili njezin profil.
 4. Potražite sliku profila. Ako je prazna ili vidite zadanu sliku, to može biti znak da ste blokirani.

Važno je napomenuti da iako prazan status ili prazna slika mogu biti znakovi blokade na WhatsAppu, to nije uvijek slučaj. Postoje i drugi razlozi zašto ne biste mogli vidjeti ove informacije, kao što je korisnik koji promijenio postavke privatnosti. Ako sumnjate da ste blokirani, prije nego donesete zaključke, pokušajte komunicirati s tom osobom putem drugih kanala kako biste provjerili jesu li vas doista blokirali.

Pokušajte poslati poruku sa drugog uređaja

Ako sumnjate da ste blokirani na WhatsAppu, možete pokušati poslati poruku sa drugog uređaja kako biste provjerili je li problem samo na vašem uređaju ili je doista riječ o blokiranju.

Evo nekoliko koraka koje možete slijediti:

 1. Preuzmite WhatsApp na drugi uređaj koji nije povezan sa vašim WhatsApp računom.
 2. Prijavite se na svoj WhatsApp račun na novom uređaju.
 3. Pokušajte poslati poruku osobi koja vas navodno blokirala.

Ako uspijete poslati poruku i primite odgovor, najvjerojatnije niste blokirani na WhatsAppu. Međutim, ako vaša poruka ne ode ili ne dobijete odgovor, to može ukazivati na blokiranje vašeg broja.

Svakako imajte na umu da ova metoda nije savršena jer osoba koja vas je blokirala može odlučiti da ne odgovori na vašu poruku čak i ako primi. Također, ako koristite isti broj telefona prijavljen na WhatsAppu na drugom uređaju, možda nećete moći pristupiti svom računu na prvom uređaju dok je drugi uređaj aktivan.

Usporedite listu kontakata sa zajedničkim prijateljima

Kada ste blokirani na WhatsAppu, nećete moći vidjeti kontakt u svojoj listi kontakata. Međutim, jedan način da provjerite jeste li blokirani jest usporediti svoju listu kontakata sa zajedničkim prijateljima.

Evo kako to možete učiniti:

 1. Otvorite WhatsApp.
 2. Pritisnite ikonu “Chats” na dnu zaslona za odlazak na popis svih poruka.
 3. Pritisnite ikonu “New Chat” za otvaranje novog chat prozora.
 4. U polju pretraživanja upišite ime osobe za koju sumnjate da ste blokirani.
 5. Pregledajte rezultate pretraživanja i provjerite jesu li zajednički prijatelji vidljivi.

Ako zajednički prijatelji ne može vidjeti profilne slike, status, ili posljednje viđeno vrijeme od strane osobe za koju sumnjate da ste blokirani, to može biti znak da ste blokirani na WhatsAppu.

Ova metoda nije 100% sigurna, ali može pružiti neke naznake ako ste blokirani na WhatsAppu. Dakle, vodite računa prilikom donošenja zaključaka i pokušajte provjeriti i druge mogućnosti.

Alternativa za provjeru – pitajte prijatelja

Ako niste sigurni da li ste blokirani na WhatsAppu, ili ako želite da imate dodatnu potvrdu, možete pitati svog prijatelja da vam pomogne. Evo nekoliko načina kako vam prijatelj može pomoći da provjerite da li ste blokirani:

 1. Potvrdite dostupnost na WhatsAppu: Zamolite prijatelja da vas pokuša pronaći u svom kontakt listi na WhatsAppu. Ako vas pronađe i vidi vaše ažuriranje statusa, fotografiju profila i poslednju prijavu, to znači da niste blokirani.
 2. Pokušajte poslati poruku: Zamolite prijatelja da vam pošalje poruku na WhatsAppu. Ako poruka bude isporučena i možete odgovoriti, to takođe ukazuje da niste blokirani.
 3. Provjera potvrde prijema: Zamolite prijatelja da vam pošalje poruku na koju vi nećete odgovoriti. Ako u vašem chatu sa prijateljem, pored poruke bude prikazana samo jedna kvačica (što znači da je poruka poslata, ali nije dostavljena), to može ukazivati na to da ste blokirani.
 4. Poziv: Zamolite prijatelja da vas pozove preko WhatsApp poziva. Ako poziv bude uspešan i možete razgovarati normalno, to je još jedan znak da niste blokirani.
You might be interested:  Kako Napraviti Domaći Tvrdi Sir

Uvek je najbolje da saznate od svog prijatelja da li ste blokirani na WhatsAppu, jer će njihovo iskustvo pružiti najbolju potvrdu. Međutim, imajte na umu da ne postoji zvanična opcija ili obaveštenje koje vam govori ako vas je neko blokirao na WhatsAppu. Stoga, ove metode provjere mogu biti samo indikativne, a konačno saznanje morate dobiti direktno od osobe koja vas je navodno blokirala.

FAQ:

Kako mogu znati da li me je neko blokirao na WhatsAppu?

Postoji nekoliko znakova koji mogu ukazivati ​​na to da vas je neko blokirao na WhatsAppu. Ako primijetite da ne dobijate nove poruke od određene osobe, da se njen profil i status ne ažuriraju, ili da vam se ne prikazuju njene profilna slika i informacije o prisutnosti, postoji velika šansa da ste blokirani. Međutim, ovi znakovi nisu sigurni, pa je najbolje da provjerite sa tom osobom direktno ako sumnjate da vas je blokirala.

Koje su još indikacije da ste blokirani na WhatsAppu?

Pored nedostajanja novih poruka, neki drugi indikatori koji mogu ukazivati ​​na to da ste blokirani na WhatsAppu uključuju: da ne možete da vidite posljednji put kada je neko bio online, da se ne prikazuje obavijest o dostavljenim ili pročitanim porukama, kao i da vaše poruke ne sadrže ikonu dvije kvačice. Ako primijetite ove znakove, može biti indicija da ste blokirani.

Da li postoji način da saznate ko vas je blokirao na WhatsAppu?

WhatsApp ne pruža zvanični način da saznate ko vas je blokirao na platformi. Međutim, možete primijetiti neke indikatore koje smo ranije spomenuli, kao što su nedostatak novih poruka i promjena u profilu i statusu osobe. Također, možete direktno pitati tu osobu ako ste u kontaktu preko drugih kanala komunikacije.

Ako mene neko blokira na WhatsAppu, da li još uvijek mogu vidjeti njegove stare poruke?

Da, ako vas neko blokira na WhatsAppu, još uvijek možete vidjeti njegove stare poruke. Međutim, nećete biti u mogućnosti da vidite bilo kakve nove poruke koje vam šalje nakon blokade. Isto tako, nećete moći vidjeti kada je ta osoba bila online ili da li je pročitala vaše poruke.

Koliko dugo mogu biti blokiran na WhatsAppu?

Ne postoji određeno vremensko ograničenje koliko dugo možete biti blokirani na WhatsAppu. Blokada traje sve dok vas osoba ne odluči odblokirati. Jednom kada vas odblokiraju, moći ćete ponovno komunicirati s tom osobom kao i prije.