Kidam kako vozim tekst: Ključne informacije i saveti

Kidam Kako Vozim Tekst

Kidam Kako Vozim Tekst

Sada kad si dobio vozačku dozvolu, imaš mogućnost da napokon preuzmeš kontrolu nad svojom vožnjom. Ali vožnja može biti prilično zastrašujuća, pogotovo ako si nov vozač. Srećom, mi smo tu da ti pružimo ključne informacije i savete kako bi ti pomogli da postaneš siguran i samouveren vozač.

Prva stvar koju trebaš da uradiš je da se upoznaš sa saobraćajnim pravilima i propisima. Ovo uključuje poznavanje znakova, pravila o prioritetu, ograničenja brzine i mnoge druge stvari. Ovo će ti pomoći da se osećaš sigurno i da izbegneš potencijalne nezgode.

Takođe je važno da naučiš kako pravilno upravljati vozilom. To uključuje poznavanje svih kontrola i instrumenata u automobilu, kao i osnove održavanja vozila. Samouverenost na putu dolazi sa praktičnim iskustvom, stoga preporučujemo da vežbaš što je više moguće, kako bi ti se stekla potrebna veština i iskustvo za vožnju u različitim saobraćajnim situacijama.

Podseti se da je vožnja ozbiljna odgovornost i da trebaš biti potpuno koncentrisan na put tokom vožnje. Smanji ometanje u automobilu tako što ćeš isključiti mobilni telefon i ostale elektronske uređaje. Ne zaboravi da koristiš sedišni pojas i da voziš sa prilagođenom brzinom u skladu sa uslovima puta. Takođe, uvek drži vazdušni prostor i poštuj pravila vožnje, kako bi ti i drugi učesnici u saobraćaju bili sigurni.

Napokon, jedan od najvažnijih saveta koje možemo da ti damo je da budeš uvek pažljiv i predvidljiv vozač. To znači da pravovremeno signaliziraš svoje namere, pridržavaš se pravila saobraćaja i da budeš svestan svog okruženja. Takođe, budi tolerantnih i poštuj druge vozače na putu. Sa pravim pristupom i ispravnim navikama, možeš postati siguran i odgovoran vozač koji uživa u vožnji.

Contents

Šta je kidanje kako vozim?

Definicija kidanja

Kidanje je pojam koji se koristi u vožnji da opiše situaciju kada vozač iznenada brzo ubrzava svoje vozilo ili oštro koči. Ovo se često dešava kada vozač naglo prebacuje između različitih brzina, nepravilno koristi kvačilo ili ima nepravilnu tehniku vožnje.

Zašto je kidanje opasno?

Kidanje može biti vrlo opasno jer narušava stabilnost vozila i kontrolu nad vozilom. Naglo ubrzavanje može dovesti do gubitka trakcije i izazvati proklizavanje točkova, što može rezultirati gubitkom kontrole nad vozilom. Oštro kočenje može dovesti do blokiranja točkova i produžene zaustavne putanje, što također može biti vrlo opasno, pogotovo u situacijama kada je potrebno izbeći prepreku ili brzo reagovati na neočekivane situacije.

Kako izbeći kidanje?

Kako izbeći kidanje?

Da bi se izbeglo kidanje, treba slediti nekoliko osnovnih saveta:

 • Koristite kvačilo pravilno i postepeno menjajte brzine.
 • Ne naglo ubrzavajte ili kočite vozilo, već postepeno prilagođavajte brzinu.
 • Držite dovoljan razmak između svog vozila i vozila ispred sebe, kako biste imali dovoljno vremena za prilagođavanje brzine.
 • Poštujte ograničenja brzine i prilagodite brzinu uslovima puta.
 • Redovno održavajte svoje vozilo i proveravajte kočnice i sistem za prenos snage kako biste bili sigurni da su u dobrom stanju.

Zaključak

Kidanje kako vozim je nepravilna tehnika vožnje koja može biti vrlo opasna. Pravilno korišćenje kvačila, postepene promene brzine i održavanje odgovarajuće distance su ključni faktori za izbegavanje kidanja i vožnju sigurno i kontrolisano.

Definicija i objašnjenje

U ovom delu članka ćemo definirati i objasniti pojam “Kidam kako vozim”. “Kidam kako vozim” je izraz koji se koristi u kolokvijalnom govoru u Hrvatskoj i označava brzu i neopreznu vožnju. Ovaj izraz se često koristi za opisivanje vozača koji krše saobraćajne propise i voze prebrzo, praveći opasne situacije na putu.

Kada kažemo da neko “kida kako vozi”, to znači da ta osoba vozi brzo i agresivno, često jureći po putu i preteći druge vozila. Ova vrsta vožnje krši saobraćajne propise i predstavlja opasnost ne samo za vozača, već i za druge učesnike u saobraćaju.

You might be interested:  Kako Izliječiti Iritabilni Kolon

Vožnja na ovakav način može dovesti do ozbiljnih saobraćajnih nezgoda i povreda. Prekomerna brzina, nepridržavanje pravila saobraćaja i agresivno ponašanje za volanom su karakteristike vozača koji “kida kako vozi”. Ova vrsta neodgovorne vožnje često rezultira kaznama od strane saobraćajne policije.

Važno je napomenuti da je vožnja na ovakav način ilegalna i opasna. Pravilno poštovanje saobraćajnih propisa i vožnja sa pažnjom su ključni faktori za bezbednu vožnju. Ishodilo od toga možemo svi uživati ​​u sigurnijem putovanju i manjem riziku od nezgoda.

Koje su ključne informacije?

 • Važnost poznavanja saobraćajnih pravila: Pre nego što sednete za volan, važno je da imate dovoljno znanja i razumevanja o saobraćajnim pravilima i propisima. Ovo će vam pomoći da vozite bezbedno i da se pridržavate svih pravila puta.
 • Bezbednost prilikom vožnje: Kada sednete za volan, važno je da uvek nosite sigurnosni pojas i da koristite druge bezbednosne mere, kao što su dečiji sedišta i kacige. Takođe, trebali biste biti svesni okoline i pratiti saobraćajne znakove i semafore kako biste minimizirali rizik od nesreća.
 • Znakovi i signalizacija: Važno je da razumete značenje svih saobraćajnih znakova i signalizacije. Ovi znakovi i signali pružaju vam važne informacije o ograničenjima brzine, prednostima, zabranama i drugim bitnim aspektima puta.
 • Pravilna upotreba voznih traka: Ukoliko vozite po autoputu ili prometnoj ulici sa više traka, bitno je da znate pravila za promenu traka i propuštanje drugih vozila. Pravilna upotreba voznih traka pomoći će vam da se lakše kretate kroz promet.
 • Pravilno parkiranje: Važno je da znate kako pravilno parkirati vozilo kako biste izbegli kazne i nepotrebne smetnje drugim vozačima. Upotrebom parking senzora i korišćenjem parking mesta koja su označena za to možete da izbegnete probleme prilikom parkiranja.
 • Vožnja po različitim vremenskim uslovima: Važno je da znate kako prilagoditi svoju vožnju različitim vremenskim uslovima, kao što su kiša, sneg ili magla. Ovo uključuje prilagođavanje brzine, upotrebu svetala i održavanje bezbedne udaljenosti od drugih vozila.

Pravila saobraćaja i sigurnost

Osnovna pravila saobraćaja

Osnovna pravila saobraćaja

 • Prilikom vožnje, uvek koristite sigurnosni pojas.
 • Držite se ograničenja brzine i poštujte saobraćajne znakove.
 • Uvek koristite pokazivače pravca prilikom promene trake ili skretanja.
 • Ne koristite mobilni telefon tokom vožnje.
 • Nikada ne vozite pod uticajem alkohola ili droge.
 • Vožnju treba prilagoditi vremenskim uslovima i vidljivosti.

Bezbednost pešaka

Prilikom prelaska puta, uvek koristite obeležena pešačka prelaza i čekajte da vozila stave znak zaustavljanja ili da se uverite da je put slobodan. U mestima bez pešačkih prelaza, prelazite put samo na sigurnom mestu sa što boljom vidljivošću. Budite oprezni dok prelazite put i uvek gledajte u oba smera.

Dečja bezbednost u vozilu

Deca mlađa od 12 godina ili niža od 150 cm treba da budu smeštena u dečje sedište u skladu sa njihovom težinom i visinom. Ovi propisi su važni kako bi se osigurala sigurnost dece tokom vožnje. Deca ne smeju sedeti na mestu za suvozača i uvek treba da budu vezana sigurnosnim pojasom.

Pravila za vozače motocikla

Vozači motocikla moraju nositi zaštitnu kacigu tokom vožnje. Osim toga, vozači motocikla trebaju biti uvek na visokom oprezu i biti posebno pažljivi kada se kreću između vozila. Uvek poštujte pravila saobraćaja i vožnju prilagodite uslovima na putu.

Sigurna vožnja po autoputu

Prilikom vožnje po autoputu, držite se propisane brzine i koristite odgovarajuće trake. Pre skretanja na izlaz, na vreme signalizirajte pokazivačem pravca i pridržavajte se saobraćajnih znakova. Održavajte bezbedno rastojanje između vozila i budite pažljivi prilikom preticanja. Uvek koristite svetla tokom vožnje po autoputu, čak i tokom dnevnih sati.

Upotreba cesta pri smanjenoj vidljivosti

U slučaju smanjene vidljivosti, kao što je magla, jaka kiša ili sneg, vožnju treba prilagoditi uslovima na putu. Smanjite brzinu i povećajte razmak između vozila. Uvek koristite svetla koja su propisana zakonom, kao što su kratka i duga svetla ili maglenke, kako bi drugi vozači mogli da vas primete na vreme.

Broj Hitna situacija Telefonski broj
112 Hitna medicinska pomoć 112
192 Vatrogasci 192
194 Policija 194

Legalna ograničenja brzine

Ograničenje brzine je zakonski propisana maksimalna dozvoljena brzina vožnje na određenom delu puta. Ove zakonske odredbe postavljene su kako bi se osigurala sigurnost svih učesnika u saobraćaju i smanjila mogućnost saobraćajnih nezgoda.

U Hrvatskoj, ograničenja brzine su propisana Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Ove brzine mogu se razlikovati u zavisnosti od vrste puta, uslova na putu, udaljenosti od naselja i drugih faktora. Važno je pridržavati se ovih ograničenja kako biste izbegli kazne i osigurali sigurnu vožnju.

Primeri ograničenja brzine

Evo nekih uobičajenih ograničenja brzine u Hrvatskoj:

 • U naseljenim mestima: ograničenje brzine je najčešće 50 km/h, ali može biti i veće ili manje u zavisnosti od putnih uslova.
 • Van naselja: ograničenje brzine je najčešće 90 km/h, ali može biti veće na autocestama i brzim cestama.
 • Na autocestama: ograničenje brzine je obično 130 km/h, ali može biti i manje u zavisnosti od putnih uslova.

Kazne za prekoračenje brzine

Prekoračenje ograničenja brzine može rezultirati novčanim kaznama, oduzimanjem vozačke dozvole ili drugim sankcijama. Kazne se određuju prema prekoračenju brzine i mogu biti različite u zavisnosti od situacije.

Prekoračenje brzine Kazna
Do 10 km/h 1000 do 3000 kn
Od 10 do 30 km/h 3000 do 7000 kn
Od 30 do 50 km/h 7000 do 15000 kn
Više od 50 km/h 15000 kn i oduzimanje vozačke dozvole

Uz ove novčane kazne, prekoračenje brzine može dovesti i do gubitka poena na vozačkoj dozvoli, povećanja iznosa osiguranja vozila i drugih negativnih posledica. Zato je važno pridržavati se ograničenja brzine i voziti pažljivo i odgovorno.

You might be interested:  Kako Smanjiti Anti Tpo

Kako biti bezbedan?

 • Pravilno koristite sigurnosne pojaseve: Sigurnosni pojasevi su od vitalne važnosti kako bi se smanjio rizik od povreda prilikom vožnje. Uvek treba nositi vezani sigurnosni pojas i pravilno ga postaviti pre nego što se uputite na put.
 • Držite se ograničenja brzine: Uvek treba vožnju prilagoditi uslovima na putevima i držati se ograničenja brzine. Prebrza vožnja može dovesti do gubitka kontrole nad vozilom i povećati rizik od udesa.
 • Nemojte voziti pod uticajem alkohola i droga: Vožnja pod uticajem alkohola i droga smanjuje sposobnost koncentracije i reakcije. Ovo može dovesti do opasnosti po vas i druge učesnike u saobraćaju. Uvek sebe stavite u sigurne ruke ili koristite alternativne načine prevoza kada ste pod uticajem alkohola ili droga.
 • Pratite saobraćajna pravila i znakove: Važno je da se pridržavate saobraćajnih pravila i znakova kako biste održali sebe i druge bezbednima. Obratite pažnju na znakove upozorenja i ograničenja brzine, kao i na pravila vožnje na putevima.
 • Budite pažljivi i odgovorni: Kao vozač, uvek treba biti pažljiv i odgovoran prilikom vožnje. Održavajte pogled na putu, budite svesni okoline i uvek budite spremni na brze reakcije.
 • Održavajte redovno vozilo: Redovno servisiranje i održavanje vozila ključni su za bezbednost u saobraćaju. Provjeravajte tečnosti, kočnice i pneumatike, i obezbedite da je vozilo u tehnički ispravnom stanju pre nego što krenete na put.
 • Koristite bezbednosnu opremu: Uvek treba koristiti bezbednosnu opremu, kao što su kacige, prsluci s reflektujućim trakama, prsluci za spasavanje, itd. Ova oprema može vam pomoći da ostanete vidljivi i zaštićeni tokom vožnje.
 • Uvek budite pažljivi prelazeći preko puteva: Prelazak preko puta može biti opasan, posebno u urbanim područjima i na prometnim putevima. Uvek proverite da li je put bezbedan i koristite pešačke prelaze kada je to moguće.
 • Pratite vremenske uslove: Vremenski uslovi mogu uticati na vašu bezbednost na putu. Prilagodite svoju vožnju prema vremenskim uslovima, vozeći sporije i sa pažnjom kada su putevi mokri, klizavi ili smanjene vidljivosti.
 • Poštujte druge vozače i pešake: Uvek treba biti pažljiv prema drugim vozačima i pešacima na putevima. Održavajte razumnu udaljenost od drugih vozila, signalizirajte svoje namere i uvek pustite pešake da prvo pređu put.

Vožnja po propisima

Vožnja po propisima je veoma važna kako bi se osigurala bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Evo nekoliko ključnih informacija i saveta za vožnju po propisima:

Poštujte ograničenje brzine

 • Prilagodite brzinu vožnje signalizaciji i uslovima puta.
 • Nikad ne prekoračujte dozvoljenu brzinu.
 • Ukoliko su uslovi puta loši, smanjite brzinu kako biste očuvali kontrolu nad vozilom.

Koristite sigurnosne pojaseve

Pre svake vožnje, pravilno zategnite sigurnosne pojaseve kako biste osigurali svoju bezbednost i bezbednost svih putnika u vozilu. Pojas bi trebalo nositi tokom celog putovanja.

Poštujte saobraćajne znakove i signalizaciju

Pravilno interpretirajte i poštujte sve saobraćajne znakove i signalizaciju. To uključuje pridržavanje obeleženih brzina, pravilno skretanje i korišćenje svetlosnih signala prilikom vožnje noću.

Ostanite koncentrisani na put

U fokusu mora biti konstantno zadržavanje pažnje na putu. Nemojte koristiti mobilne telefone ili bilo kakve druge uređaje tokom vožnje, koji bi vam mogli odvratiti pažnju sa puta.

Zadržite bezbedno rastojanje

Održavajte bezbedno rastojanje između vašeg vozila i vozila ispred. Na taj način ćete imati dovoljno vremena za reakciju ukoliko se dogodi naglo kočenje ili nezgoda.

Pravilno održavanje vozila

Redovno održavanje vozila ključno je za sigurnost i dugotrajnost automobila. Održavanje obuhvata nekoliko ključnih aspekata, koje treba pratiti i sprovoditi na redovnoj osnovi.

Redovna zamena ulja i filtera

 • Redovna zamena motornog ulja važna je za optimalno podmazivanje motora i smanjenje habanja delova motora.
 • Uz zamenu ulja, treba se redovno menjati i filter ulja kako bi se uklonile nečistoće iz motornog sistema.

Provera i zamena kočionih pločica

 • Kočione pločice treba redovno proveravati, jer pravovremena zamena može sprečiti oštećenje kočionog sistema i povećati bezbednost vožnje.
 • Ako primetite da kočnice proizvode neobične zvukove ili da vozilo sporije koči, vreme je za pregled i eventualnu zamenu.

Redovna provera guma

 • Gume treba redovno proveravati kako bi se osigurala adekvatna vuča i bezbednost na putevima.
 • Proverite pritisak u gumama i prilagodite ga prema preporukama proizvođača.
 • Proverite dubinu šare guma i zamenite ih ako su istrošene.

Tehnički pregled

 • Redovni tehnički pregledi su obavezni i neophodni kako bi se automobil smatrao sigurnim za saobraćaj.
 • Potrebno je redovno proveravati sve neispravnosti na vozilu i blagovremeno ih otkloniti.

Zamena zupčastog kaiša

 • Zupčasti kaiš je ključni deo motora koji obezbeđuje pravilan rad ventila i pokretanje motora.
 • Proverite preporučeni interval zamene zupčastog kaiša i ne zaboravite ga zameniti kako bi izbegli veća oštećenja motora.
Vrsta održavanja Periodičnost
Zamena ulja i filtera Na 10.000 km ili godišnje
Provera kočionih pločica Jednom godišnje ili na 20.000 km
Provera guma Jednom mesečno
Tehnički pregled Jednom godišnje
Zamena zupčastog kaiša Preporučeni interval proizvođača

Pravilno održavanje vozila će produžiti njegov vek trajanja, poboljšati sigurnost i smanjiti troškove popravke.

Saveti za kidanje kako vozim

1. Pridržavajte se ograničenja brzine

 • Važno je da uvek pridržavate ograničenja brzine koja su postavljena na putu.
 • Vožnja brže od dozvoljene može dovesti do ugrožavanja vaše sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

2. Održavajte razdaljinu

 • Držanje bezbedne razdaljine između vašeg i drugih vozila je ključno.
 • Na taj način imate dovoljno vremena da reagujete na promene u saobraćaju i sprečite moguće sudare.
You might be interested:  Koji Med Je Najzdraviji

3. Budite pažljivi i koncentrisani

 • Prilikom vožnje obratite pažnju na put, saobraćajne znakove i druga vozila.
 • Izbegavajte bilo kakve distrakcije poput telefona, hrane ili razgovora sa suvozačima koji mogu ometati vašu koncentraciju.

4. Poštujte saobraćajna pravila

 • Poštovanje saobraćajnih pravila je od vitalnog značaja za sigurnost na putevima.
 • Znakovi, svetla i pravila vožnje postoje radi vaše zaštite i bezbednosti drugih.

5. Ne vozite pod uticajem alkohola ili droga

 • Vožnja pod uticajem alkohola ili droga je nezakonita i veoma opasna.
 • Ove supstance mogu umanjiti vaše sposobnosti i reakcije, čime postajete potencijalna pretnja za sebe i druge u saobraćaju.

6. Koristite sigurnosni pojas

 • Uvek se pobrinite da ste pravilno vezani sigurnosnim pojasom pre nego krenete u vožnju.
 • Sigurnosni pojas vam pruža dodatnu zaštitu u slučaju sudara.

7. Redovno održavajte vozilo

 • Redovno održavanje vozila je ključno za njegovu sigurnost i performanse.
 • Proveravajte tečnosti, gume i druge ključne delove vozila kako biste bili sigurni da je u savršenom stanju za vožnju.

8. Prilagodite se uslovima puta

 • Različiti uslovi puta zahtevaju prilagođavanje vašeg načina vožnje.
 • Uključite svetla kada je loša vidljivost, prilagodite brzinu na mokrim ili klizavim putevima i držite veću razdaljinu u lošim vremenskim uslovima.

9. Budite strpljivi

 • Budući da saobraćaj može biti nepredvidiv, važno je da ostanete smireni i strpljivi.
 • Ako se nađete u gužvi, zadržite emocionalnu kontrolu i ne pokušavajte da kidate kako biste stigli na odredište brže.

10. Budite odgovorni vozač

 • Najvažniji savet je da budete odgovorni vozač.
 • Preuzmite odgovornost za svoje postupke i vožnju, i uvek se ponašajte na način koji će vam omogućiti da stignete sigurno na odredište.

Upravljanje stresom i fokusiranje

Uloga stresa u vožnji

Stres može biti veliki faktor rizika u vožnji. Kada smo pod stresom, naša sposobnost koncentracije i fokusiranja može biti narušena, što može dovesti do pogrešaka i nezgoda na putevima. Upravljanje stresom je ključno za sigurnu vožnju.

Saveti za upravljanje stresom

Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da efikasno upravljate stresom tokom vožnje:

 • Budite svesni svojih emocija i prepoznajte kada se osećate pod stresom. To će vam pomoći da se fokusirate na rešavanje problema.
 • Praktikujte duboko disanje i opuštajuće tehnike kao što su meditacija ili vizualizacija kako biste smirili um i telo.
 • Oslobodite se suvišnih distrakcija u automobilu, poput mobilnih telefona ili buke, kako biste se mogli bolje koncentrisati na vožnju.
 • Planirajte svoj put unapred i budite svesni mogućih izazova na putu, kao što su gužve ili radovi na putu. To će vam pomoći da se pripremite i smanjite stres tokom vožnje.
 • Ako osećate da vam je potrebna pauza tokom vožnje, zaustavite se na sigurnom mestu i odmorite se. Osvežiti um i telo može vam pomoći da se vratite u fokusiranu stanju.

Benefiti fokusiranja tokom vožnje

Kada smo fokusirani tokom vožnje, imamo veću sposobnost da brzo reagujemo na promene u saobraćaju, primetimo opasnosti i izbegnemo nezgode. Takođe, fokusiranost nam pomaže da se bolje prilagodimo različitim uslovima na putu i održimo sigurnu vožnju.

Zaključak

Upravljanje stresom i fokusiranjem su ključni za sigurnu vožnju. Bilo da se suočavate sa stresom u saobraćaju ili se pokušavate koncentrisati na put, ovi saveti će vam pomoći da ostanete smireni i fokusirani tokom vožnje.

FAQ:

Kakva je kazna za vožnju bez vozačke dozvole u Hrvatskoj?

Kazna za vožnju bez vozačke dozvole u Hrvatskoj može biti novčana kazna u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna, kao i oduzimanje motornog vozila na razdoblje od 30 do 90 dana. Ukoliko je vožnja bez vozačke dozvole učinjena više puta, kazna može biti i zatvorska kazna.

Kako produžiti važenje vozačke dozvole u Hrvatskoj?

Da biste produžili važenje vozačke dozvole u Hrvatskoj, trebate posjetiti nadležan policijski ured i podnijeti zahtjev za produženje. Potrebno je priložiti određene dokumente, kao što su popunjeni zahtjev, važeća osobna iskaznica, original važeće vozačke dozvole i dokaz o plaćenoj administrativnoj pristojbi. Također će biti potrebno proći liječnički pregled i polaganje ispita za produženje vozačke dozvole.

Postoji li mogućnost obnove ili zamjene vozačke dozvole u Hrvatskoj?

Da, postoji mogućnost obnove ili zamjene vozačke dozvole u Hrvatskoj. Obnova vozačke dozvole moguća je ukoliko je dozvola istekla ili je izgubljena, ukradena ili uništena. U slučaju obnove, potrebno je priložiti određene dokumente i podnijeti zahtjev nadležnom policijskom uredu. Zamjena vozačke dozvole moguća je ukoliko se mijenjaju podaci na dozvoli, kao što su ime, adresa ili fotografija.

Koliko traje tečaj za osposobljavanje vozača u Hrvatskoj?

Tečaj za osposobljavanje vozača u Hrvatskoj traje ovisno o vrsti vozila i kategoriji dozvole koju želite dobiti. Na primjer, tečaj za B kategoriju može trajati oko 40 sati, dok za C kategoriju (zasnivač) može trajati oko 320 sati. Tijekom tečaja, morate proći teorijsku i praktičnu obuku, te položiti ispit kako biste dobili vozačku dozvolu.

Koliko često trebam provjeravati tehničku ispravnost svog vozila u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj, tehničku ispravnost vozila treba provjeravati redovito. Zakonom je propisano da se prvom registracijom, vozilo mora provjeriti najkasnije do isteka treće godine od dana prve registracije. Nakon toga, tehnički pregled treba provjeravati svake godine. U slučaju promjene vlasnika, vozilo treba provjeriti i prije prodaje kako bi se osiguralo da je tehnički ispravno.

Šta je “Kidam kako vozim tekst”?

“Kidam kako vozim tekst” je članak koji pruža ključne informacije i savete o vožnji automobila.