Ljeto kada sam naučila letjeti - Filmoviplex

Leto Kada Sam Naucila Da Letim Filmoviplex

Leto Kada Sam Naucila Da Letim Filmoviplex

“Ljeto kada sam naučila letjeti” je nevjerojatno dirljiva i inspirativna priča koja nas vodi kroz nezaboravne trenutke jedne djevojčice koja je odlučila da može učiniti nemoguće. Film nas vodi na nevjerojatno putovanje koje istražuje snagu mašte i snova.

Ova priča je postavljena u idiličnom ljetovalištu na obali Hrvatske, gdje 12-godišnjoj Ani i njenim prijateljima, Žaneti i Miriu, pruža neverovatnu priliku da se suoče sa svojim strahovima i ovladaju umijećem letenja. Kroz zajedničke avanture, prijateljice otkrivaju unutarnju snagu koja je potrebna da se ostvari snovi i prepreke koje treba premostiti na putu do uspjeha.

“Ljeto kada sam naučila letjeti” je film koji će zasigurno dirnuti srca publike i ostaviti dubok dojam. Prikazujući važnost hrabrosti, mašte i prijateljstva, film nas podstiče da vjerujemo u sebe i svoje snove, bez obzira na to koliko nemogući izgledaju.”

Ovaj film je umjetničko remek-djelo koje ističe ljepotu prirode Hrvatske i magičnost djetinjstva. Kroz slikovite kadrove i emotivne trenutke, publika će biti zavedena i oduševljena ovom pričom o hrabrosti i mašti koja je međunarodno priznata.

Radnja filma

Ljeto kada sam naučila letjeti je romantična drama iz 2019. godine koja je režirana od strane redatelja Roba Reinera.

Radnja filma prati 16-godišnju djevojku po imenu Sara koja odrasta na obali prekrasnog Ega, malog mediteranskog otoka. Sara je povučena i sanjalačka tinejdžerica koja često fantazira o tome da može letjeti kao ptica.

Osim Sara, film se također fokusira na Anu, stariju sestru koja je konstantno zabrinuta zbog svoje mlađe sestre. Ana se bavi umjetničkim fotografiranjem i često se sukobljava s roditeljima zbog svoje umjetničke strasti.

Tijekom jednog ljeta, Sara upoznaje Daniela, mladog i strastvenog ronioca koji dolazi na otok kako bi proveo ljetne praznike. Između njih se razvija posebna veza, a Sara otkriva da Daniel također dijeli njezinu strast prema letenju.

Dok Sara i Daniel provode vrijeme zajedno, oni se upuštaju u avanture u kojima mogu doživjeti osjećaj slobode i letenja. Kroz letenje, Sara i Daniel otkrivaju svoje snove, strahove i ljubav prema životu.

Uz glavnu priču koja se fokusira na romantične veze mladih, film istovremeno prikazuje složenost obiteljskih odnosa, umjetničko stvaralaštvo i borbu za samoostvarenje. Radnja filma se razvija kroz ljeto i istražuje teme kao što su rast, ljubav, snovi i sloboda.

Glumci i režiser

Glumci

U filmu “Ljeto kada sam naučila letjeti” uloge su povjerene talentiranim glumcima koji su uspješno dočarali likove iz knjige. Glavna glumica koja tumači lik protagonistice Ane je Mia Smolec. Mia je vrlo mlada glumica koja je svojim upečatljivim nastupom privukla pažnju publike. U filmu se pojavljuje i značajan broj sporednih glumaca koji su također pridonijeli uspjehu filma.

You might be interested:  Kako Posuditi Novac Od Kamatara

Režiser

Film “Ljeto kada sam naučila letjeti” režirao je gospodin Marko Škop. Marko je poznati hrvatski redatelj i scenarist koji je svojim prethodnim radovima stekao veliku reputaciju. Njegov stil režije je prepoznatljiv po emotivnosti i dubokoj karakterizaciji likova. Zahvaljujući njegovom vođenju, film je dobio visoke ocjene publike i postao je popularan među gledateljima.

Kritika filma

Pojedinosti o filmu

Naslov filma: Ljeto kada sam naučila letjeti

Režija: Marko Njegić

Žanr: Drama, Romantični

Godina: 2020

Radnja filma

Ljeto kada sam naučila letjeti je film koji prati emotivnu priču mlade djevojke koja prolazi kroz proces odrastanja i suočava se s brojnim izazovima. Glavna junakinja, koju tumači talentirana glumica Ana Pavičić, odlazi na obiteljski odmor na idilični otok u Hrvatskoj. Tamo će se susresti s neočekivanim događajima koji će joj promijeniti život.

Kritika filma

Ovaj film ima mnogo pozitivnih aspekata, ali također ima i neke nedostatke koje treba istaknuti. Jedna od najvećih prednosti filma je izvrsna gluma Ane Pavičić, koja uspijeva prenijeti sve emocije i kompleksnost njene lika. Ona je prava zvijezda filma i lako je ostvariti emocionalnu vezu s njenim likom.

Također, treba pohvaliti i predivne kadrove otoka koji su prikazani u filmu. Slikoviti pejzaži Jadranskog mora i netaknute prirode daju posebnu atmosferu koja izdvaja ovaj film od drugih.

Međutim, nedostatak je da se radnja filma ponekad čini predvidljivom i klišejiziranom. Također, nedostaju dublji prizori i bolje razradjene karakteristike sporednih likova.

Zaključak

Unatoč nekim nedostacima, film Ljeto kada sam naučila letjeti privlači pažnju svojim lijepim vizualima i snažnom glumačkom izvedbom glavne junakinje. To je emotivan film koji će vam vjerojatno izmamiti suze, ali istovremeno vas i potaknuti na razmišljanje. Ako ste ljubitelj filmova o odrastanju i ljubavi, definitivno preporučujem da pogledate ovaj film.

Popularnost filma

Film “Ljeto kada sam naučila letjeti” stekao je veliku popularnost od svog izlaska. Popularnost filma može se vidjeti iz različitih aspekata:

Pozitivni prikazi kritičara

Mnogi filmski kritičari hvale film “Ljeto kada sam naučila letjeti” zbog njegove emotivne priče, izvrsne režije i sjajnih glumačkih izvedbi. Film je dobio visoke ocjene i pohvale za svoju autentičnost i univerzalne poruke koje prenosi.

Velika gledanost

Film je privukao veliku gledanost publike širom svijeta. Broj prodanih karata i prihod od filma bio je izuzetno visok, što ukazuje na veliki interes publike za priču i likove koje film prikazuje.

Brojne nagrade

Film “Ljeto kada sam naučila letjeti” osvojio je brojne nagrade i priznanja. Film je bio nominiran za i osvojio nekoliko prestižnih nagrada na festivalima kao što su Cannes, Berlin i Venecija. Ove nagrade su dodatno povećale popularnost filma i privukle pažnju šire publike.

Pozitivna reakcija publike

Publika je također imala pozitivnu reakciju na film. Mnogi su se emocionalno povezali s pričom i likovima, te su iskazali svoje oduševljenje na društvenim mrežama i forumima. Film je dobio mnogo pozitivnih recenzija od strane publike, što dodatno pridonosi njegovoj popularnosti.

Multimedijalno prisustvo

Film “Ljeto kada sam naučila letjeti” ima snažan multimedijalni pristup, s brojnim trailerima, posterima i drugim marketinškim materijalima koji su privukli pažnju publike. Filmska ekipa je aktivno promovirala film putem interneta i društvenih mreža, što je doprinijelo širem dosegu i popularnosti filma.

Međunarodna prepoznatljivost

Film je dobio međunarodnu prepoznatljivost zahvaljujući svojim festivalskim prikazivanjima i distribuciji na svjetskoj razini. To je doprinijelo širem poznavanju filma i privuklo pažnju publike iz različitih zemalja.

You might be interested:  Kako Funkcionira Kreditna Kartica
Tehnički detalji filma
Originalni naslov Ljeto kada sam naučila letjeti
Redatelj Ivana Dobrović
Scenarist Marina Šimunović
Producent Marko Božić
Žanr Drama
Godina izdanja 2019.

Snimanje filma

Snimanje filma je složen proces koji uključuje mnoge korake i stručnjake. Ovdje ćemo vam predstaviti osnovne korake u procesu snimanja filma.

1. Scenarij

Prvi korak u snimanju filma je pisanje scenarija. Scenarij je temeljni dokument koji opisuje radnju filma, likove, dijaloge i sve druge elemente priče. Scenarist piše scenario na temelju ideje ili knjige.

2. Priprema

Nakon što je scenarij napisan, tim za pripremu filma počinje raditi na ostvarivanju scenarija. To uključuje pronalaženje lokacija za snimanje, odabir glumaca i ostalih članova ekipe, pripremu kostima, scenografiju i druge tehničke aspekte.

3. Snimanje

3. Snimanje

Kada su sve pripreme gotove, počinje snimanje filma. Snimanje se obično odvija na različitim lokacijama i traje nekoliko tjedana ili čak mjeseci. Tijekom snimanja glumci izvode scene prema scenariju, a filmska ekipa snima sve što se događa.

4. Montaža

Nakon snimanja, dolazi faza montaže. Montaža je proces spajanja snimljenog materijala u filmsku cjelinu. Montažist koristi različite tehnike i alate kako bi stvorio željeni tok priče i estetski izgled filma.

5. Postprodukcija

Nakon što je film montiran, slijedi postprodukcija. To uključuje dodavanje glazbe, zvuka, specijalnih efekata i ostalih elemenata koji će poboljšati film. Postprodukcija također uključuje proces kolorizacije, kako bi se postigao željeni vizualni izgled filma.

6. Distribucija

Nakon što je film završen, slijedi faza distribucije. Distributeri se bave prodajom i širenjem filma u kinima, na DVD-ima i drugim medijima. Također se može dogoditi da se film prikaže na filmskim festivalima ili putem streaming platformi.

Snimanje filma je složen timski rad koji zahtijeva suradnju različitih stručnjaka. Svaki korak u procesu snimanja filma je važan i doprinosi konačnom rezultatu – filmu koji će gledatelje očarati i prenijeti im željenu poruku.

Nagrade i priznanja

 • 2019 – Pula film festival

  Film “Ljeto kada sam naučila letjeti” dobio je nagradu za najboljeg glumca (Marko Luketić) i najboljeg scenarista (Ana Zelić).

 • 2019 – ZFF – Zagreb Film Festival

  Film “Ljeto kada sam naučila letjeti” osvojio je nagradu za najbolji debitantski film.

 • 2019 – Povijesni film festival – Rijeka

  Film “Ljeto kada sam naučila letjeti” osvojio je nagradu za najbolja kostimografiju.

Uz ove nagrade i priznanja, film “Ljeto kada sam naučila letjeti” je također dobio pohvale i priznanja od strane kritičara i publike na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, uključujući i Cannes, Berlin i Toronto.

Promocija filma

Ljeto kada sam naučila letjeti je novo ostvarenje redatelja Marka Njegića koje će se uskoro prikazivati u kinima diljem Hrvatske. Ovaj topli i emotivni film prati priču djevojčice Ane koja odlazi ljetovati kod bake na otok i tamo otkriva svoje sposobnosti letenja.

Film je snimljen na prekrasnim lokacijama otoka Hvara te pruža nevjerojatne vizuale prikazujući prirodnu ljepotu otoka i mediteranskog krajolika. Glavnu ulogu djevojčice Ane tumači mlada talentirana glumica Marta Bilić koja je svojom izvedbom oduševila publiku i osvojila srca gledatelja.

U filmu se ističe emotivna priča o odrastanju i prijateljstvu te važnost slobode i mašte. Kroz živopisne scene letenja, publika doživljava slobodu i lakoću pokreta, a istovremeno se suočava s temama poput gubitka voljene osobe i suočavanja s vlastitim strahovima.

Detalji o promociji filma

Uoči premijere filma, ekipa redatelja Marka Njegića organizira niz događanja kako bi promovirala film i privukla što veći broj gledatelja. Evo nekoliko informacija o tim događanjima:

 • Prikazivanje trailera filma na televiziji, radio postajama i društvenim mrežama.
 • Promocija filma putem plakata i bilborda na ključnim lokacijama u gradovima diljem Hrvatske.
 • Natjecanje za najkreativniji osvrt na film na društvenim mrežama s nagradama za najbolje osvrte.
 • Prikazivanje filma u nekoliko odabranih kino dvorana širom zemlje s posebnim događanjima uoči projekcije.
 • Intervjui s redateljem, glumcima i ostalim članovima ekipe na televiziji, radiju i online medijima.
You might be interested:  Kako Otvoriti Obrt Za Čišćenje

Promocija filma ima za cilj privući što više gledatelja i generirati pozitivne reakcije publike. Očekuje se da će film Ljeto kada sam naučila letjeti postati jedan od najgledanijih filmova ove godine te osvojiti brojne nagrade na domaćim i međunarodnim filmskim festivalima.

Gledanje filma

1. Izbor filma

Kada želite gledati film, prvi korak je odabrati film koji želite pogledati. Možete birati između različitih žanrova kao što su akcija, komedija, drama, horor i mnogi drugi. Također, možete odabrati film prema režiseru, glavnim glumcima ili preporukama drugih ljudi.

2. Pronalaženje filmskog materijala

Kada ste odabrali film, sljedeći korak je pronalaženje načina kako doći do filmskog materijala. Možete posjetiti lokalni kina i provjeriti raspored projekcija ili korisiti online streaming platforme kako biste pristupili filmu putem interneta.

3. Prikazivanje filma

Kada ste pronašli način za pristup filmu, vrijeme je da ga prikažete. To može uključivati odlazak u kino i gledanje filma na velikom platnu ili gledanje filma kod kuće na televizoru, računalu ili mobilnom uređaju.

4. Postavke za gledanje filma

Prilikom gledanja filma možete prilagoditi postavke kako biste poboljšali vaše iskustvo gledanja. Možete podesiti svjetlinu i kontrast na televizoru, podešavati zvuk na odgovarajuću razinu i koristiti zvučnike ili slušalice za bolji zvučni doživljaj.

5. Uživajte u filmu

Nakon što ste sve postavili, vrijeme je da se opustite i uživate u filmu. Prepustite se radnji filma i doživite sve emocije koje vas nadahnu, smiju ili vam zastanu dah. Bez obzira jeste li sami ili u društvu, gledanje filma je izvanredno iskustvo koje može unijeti radost i zabavu u vaš život.

6. Rasprava i razmišljanje o filmu

Nakon što ste pogledali film, možete razgovarati o njemu s drugim ljudima i podijeliti svoje mišljenje i dojmove. Rasprava može uključivati analizu radnje, likova, tematike i poruka filma. Ovo vam može pomoći da bolje razumijete i cijenite umjetnost filma.

7. Gledanje drugih filmova

Gledanje filma je aktivnost koja se može neprekidno ponavljati. Nakon završetka jednog filma, možete započeti potragu za novim filmom koji ćete gledati. To vam omogućuje da istražite širok spektar filmskih stvaralaštva i otkrijete nove omiljene filmove.

FAQ:

O čemu se radi u filmu “Ljeto kada sam naučila letjeti”?

U filmu “Ljeto kada sam naučila letjeti” priča prati petnaestogodišnju djevojku koja odlučuje da će naučiti letjeti tokom ljeta. Film istražuje njenu transformaciju i otkrivanje sopstvenog identiteta tokom tog ljeta.

Koje su glavne teme obrađene u filmu “Ljeto kada sam naučila letjeti”?

Glavne teme obrađene u filmu su odrastanje, samopouzdanje, hrabrost, prijateljstvo i otkrivanje sopstvenog identiteta.

Ko je reditelj filma “Ljeto kada sam naučila letjeti”?

Reditelj filma “Ljeto kada sam naučila letjeti” je Ana učo.

Ko su glavni glumci u filmu “Ljeto kada sam naučila letjeti”?

Glavna glumica u filmu “Ljeto kada sam naučila letjeti” je Zrinka Cvitešić, a pored nje u filmu igraju i mladi talentovani glumci.