Malci 2: Kako Je Gru Postao Gru Sinkronizirano Na Hrvatski - Sve što trebate znati

Malci 2 Kako Je Gru Postao Gru Sinkronizirano Na Hrvatski

Malci 2 Kako Je Gru Postao Gru Sinkronizirano Na Hrvatski

Malci 2: Kako Je Gru Postao Gru je animirani film koji je osvojio srca djece i odraslih diljem svijeta. Film je nastavak popularnog animiranog filma “Malci”, koji je izašao 2010. godine. U ovom nastavku, pratimo avanture Grua, nekada zlog superzlikovca koji se pretvori u dobrog momka, i njegove malčiće koji su sada dio njegove obitelji.

Film je originalno snimljen na engleskom jeziku, ali je kasnije sinkroniziran na mnoge druge jezike, uključujući i hrvatski. Sinkronizacija na hrvatski jezik omogućila je domaćim gledateljima da se još više povežu s likovima i pričom filma. Glavni lik, Gru, sinkroniziran je od strane poznatog hrvatskog glumca, čime je dodatno oživio lik i stvorio autentičnost za hrvatsku publiku.

U ovom članku saznat ćete više o procesu sinkronizacije filma na hrvatski jezik, kao i o glumačkoj postavi koja je sudjelovala u sinkronizaciji. Otkrit ćemo vam i nekoliko zanimljivosti o filmu i kako je Gru postao jedan od omiljenih likova među gledateljima diljem svijeta. Bez daljnjeg, započnimo s otkrivanjem svijeta Malaca i avantura Grua na hrvatskom jeziku!

“Malci 2: Kako Je Gru Postao Gru – Sinkronizirano na hrvatski” donosi nam priču koja je puna humora, akcije i emocija. Film je osvojio publiku diljem svijeta, a sinkronizacija na hrvatski jezik omogućila je da cijela obitelj uživa u avanturama Grua i njegovih malčića.”

Povijest Malci franšize

Malci franšiza je popularna animirana serija filmova koju je stvorio studio Illumination Entertainment. Franšiza se temelji na likovima malih žutih stvorenja poznatim kao Malci, koji se pojavljuju u filmu “Gruh istočno od raja” iz 2010. godine.

Gruh istočno od raja je bio izniman uspjeh i brzo je postao hit među publikom diljem svijeta. Karizmatični likovi Malaca, njihov humor i nevjerojatne avanture osvojile su srca gledatelja, što je rezultiralo pojavom više filmova u franšizi.

Prvi nastavak filma, “Malci”, požnata u Hrvatskoj kao “Kako je Gru postao dobar”, objavljen je 2013. godine. Ovaj film je bio fokusiran na Malce i njihove početke kao sluge za zlog Grua, koji se na kraju pretvara u ljubaznog junaka.

Drugi dio nastavka franšize, “Malci 2: Bijeg u Las Vegas”, poznat je u Hrvatskoj kao “Kako je Gru postao Gru”, izdan je 2017. godine. U ovom filmu, Gru otkriva da ima blizance koji su također Malci, što pokreće niz neočekivanih događaja i avantura.

Franšiza Malci ima i druge filmove koji se odnose na ovu zanimljivu priču o Malcima. Također je stekla popularnost i među djecom i među odraslima.

Popis filmova franšize Malci:

  1. Gruh istočno od raja (2010)
  2. Malci (2013)
  3. Malci 2: Bijeg u Las Vegas (2017)
  4. Malci: 70 mini filmova (2019)
  5. Malci 3: Gru protiv Grutacha (2022)
You might be interested:  Kako Prestati Dojiti Bez Upale

Ovaj popis možda nije iscrpan, ali su ove filmove najpoznatiji i najutjecajniji u franšizi Malci.

Popularnost i uspjeh Malci franšize

Popularnost i uspjeh Malci franšize

Malci franšiza bila je izuzetno popularna i uspješna od svog početka. Filmovi iz franšize bilježe visoke prihode širom svijeta, a njihovi likovi postali su prepoznatljivi i ikonični. Malci su postali omiljeni likovi među djecom i odraslima, a njihovi citati postali su vrlo poznati i često citirani.

Osim filmova, franšiza Malci proširila se na razne druge medije i proizvode. Likovi Malaca pojavljuju se u igračkama, odjeći, videoigrama i drugim marketinškim proizvodima. Također su dobili svoju televizijsku seriju “Malci: Gruh ispod nadzora” koja je premijerno prikazana 2022. godine.

Malci franšiza nastavlja privlačiti publiku diljem svijeta i očekuje se da će se broj filmova i drugih proizvoda nastaviti povećavati u budućnosti.

Malci 2: Radnja i likovi

Malci 2 je animirani film koji je nastavak uspješnog filma “Malci”. U ovom filmu pratimo avanture malih, žutih bića poznatih kao Malci, koji su poznati po svojoj ljubaznosti i sposobnosti da se nasmijavaju. Glavni likovi su Kevin, Bob i Stuart, koji su se emocionalno povezali sa zločestim Gruom. U Malcima 2, Gru postaje Gru i postaje zvijezda njihovog svijeta.

Kevin

Kevin je jedan od glavnih Malaca i lider njihove grupe. On je visok, s jednim okom i jedan je od najodgovornijih i najozbiljnijih Malaca. Kevin je taj koji predlaže Gruu da postane Gru i pomaže mu da se prilagodi svom novom identitetu. Njegova odanost i hrabrost su ključni za preživljavanje Malaca u svijetu ljudi.

Bob

Bob je mali i sladak Malac s jednim okom. On je najmlađi od Malaca i poznat je po svom sramežljivom i plašljivom karakteru. Međutim, Bob je također vrlo znatiželjan i ima veliku želju za otkrivanjem svijeta. On postaje veliki fan Grua i često se divi njegovim djelima hrabrosti.

Stuart

Stuart je Malac s dvije oči i najbliži prijatelj Kevina i Boba. On je energičan i zabavan Malac koji voli glazbu. Stuart je strastveni svirač gitare i često svira s bendom Malaca. On je vrlo snalažljiv i spreman na avanture.

Gru

Gru je glavni lik u Malcima 2 i prethodno je bio glavni negativac u prvoj Malci filmu. Nakon propasti svojih zloglasnih planova, Gru postaje Gru i pomaže Malcima u njihovim misijama spašavanja svijeta. On je ne samo hrabar i inteligentan, već i osjećajan i brižan lik. Gruova transformacija pokazuje kako se ljudi mogu promijeniti i postati bolje verzije sebe.

Ostali likovi

Pored glavnih likova, postoje i drugi zanimljivi likovi u filmu Malci 2. Neki od njih su Lucy, nova partnerica Grua koja ga pomaže u njegovim misijama, i Balthazar Bratt, zlikovac koji je opsjednut osamdesetima. Također postoje i drugi Malci koji su isto tako zabavni i jedinstveni karakteri.

Sinkronizacija na hrvatski jezik

Što je sinkronizacija?

Sinkronizacija je proces prilagodbe izvornog materijala na jedan jezik, obično kako bi se omogućilo gledateljima da razumiju dijaloge i radnju. U slučaju animiranih filmova poput “Kako je Gru postao Gru”, sinkronizacija se koristi kako bi se dala autentična i lokalizirana verzija filma gledateljima koji ne govore ili razumiju izvorni jezik filma.

Kako je Gru postao Gru sinkroniziran na hrvatski?

Da bi se film “Kako je Gru postao Gru” sinkronizirao na hrvatski, talentirani glumci su odabrani da posude svoje glasove likovima u filmu. Ti glumci često prilagođavaju svoje izvedbe kako bi se uskladili s izvornim glasovima i emocijama koje su oslikane u originalnom filmu.

Sinkronizacija također uključuje adaptaciju dijaloga kako bi se bolje uklopio u hrvatsku kulturu i izraze. Ovo može uključivati promjenu šala, referenci ili izraza koji se ne bi prevodili doslovno, već bi se prilagođavali hrvatskim normama i izrazima.

You might be interested:  Kako Se Prenosi Tuberkuloza

Prednosti sinkronizacije na hrvatski jezik

Sinkronizacija filma na hrvatski jezik donosi nekoliko prednosti. Prvo, omogućuje gledateljima da se potpuno urone u film bez potrebe za čitanjem titlova. Ovo je posebito važno za mlađu publiku koja možda nije vješta u čitanju ili koja bi željela u potpunosti uživati u vizualnom aspektu filma.

Također, sinkronizacija na hrvatski jezik pomaže u stvaranju bliskosti između likova i publike, jer publika može čuti glasove koji zvuče poznato i blisko im iz njihovog svakodnevnog iskustva.

Utjecaj sinkronizacije na hrvatski jezik

Sinkronizacija na hrvatski jezik igra važnu ulogu u jačanju i promicanju hrvatskog jezika. Prilagođavanje dijaloga i izraza na hrvatski jezik pomaže u očuvanju i širenju hrvatskog jezičnog bogatstva.

Također, sinkronizacija na hrvatski jezik pruža mogućnosti za hrvatske glumce i talentirane umjetnike da sudjeluju u stvaranju i lokalizaciji popularnih filmova za hrvatsku publiku.

Zaključak

Sinkronizacija na hrvatski jezik je važan proces koji omogućuje gledateljima da uživaju u autentičnoj verziji filma na njihovom maternjem jeziku. Kroz prilagodbu glasova, dijaloga i izraza, film postaje relevantan i pristupačan širokoj publici. Sinkronizacija na hrvatski jezik također igra važnu ulogu u promicanju hrvatskog jezika i pružanju mogućnosti za domaće talente da se istaknu i doprinesu filmskoj industriji.

Popularnost i uspjeh Malci 2

Malci 2: Kako Je Gru Postao Gru je animirani film koji je postigao veliku popularnost i uspjeh. Nastavak originalnog filma, Malci, ovaj film je osvojio srca publike diljem svijeta. Evo nekoliko razloga zašto je Malci 2 postao toliko popularan:

Izvrstan nastavak

Prvi film Malci bio je iznimno uspješan i stekao je brojne obožavatelje. Malci 2 dostojan je nastavak ove omiljene priče. Film uspješno nastavlja priču o likovima koje smo zavoljeli u originalu, donoseći nove izazove i humor.

Humor i zabava

Malci 2 je ispunjen smiješnim trenucima i duhovitim dijalozima koji su nasmijali publiku svih dobnih skupina. Humor u ovom filmu prilagođen je i djeci i odraslima, zahvaljujući šaljivim referencama i zanimljivim situacijama.

Fascinantna animacija

Animacija u Malcima 2 je izvanredna. Svijet Malaca je šaren i dojmljiv, a likovi su animirani tako da izgledaju živo i realno. Svaki detalj je pažljivo osmišljen, stvarajući vizualni spektakl koji je oduševio gledatelje.

Emotivna priča

Malci 2 ima emotivnu priču koja dotiče gledatelje. Likovi prolaze kroz različite izazove i suočavaju se s vlastitim strahovima i nesigurnostima, što ih čini vrlo jednostavnim i ljudskim. Ta emotivna povezanost s likovima doprinosi dubljem doživljaju filma.

Veliki uspjeh na blagajnama

Malci 2 zabilježio je impresivan uspjeh na blagajnama širom svijeta. Film je privukao veliki broj gledatelja i zaradio veliku količinu novca. Ovaj financijski uspjeh potvrđuje popularnost i privlačnost Malaca 2.

Pozitivne recenzije

Pozitivne recenzije

Kritičari su također pohvalili Malce 2, hvalilići ga kao zabavan i dirljiv film. Pozitivne recenzije od kritičara, zajedno s uspjehom na blagajnama, stvorile su dodatnu dozu hype-a oko filma, što je pridonijelo njegovoj popularnosti.

Nekoliko statistika o uspjehu Malaca 2:
Godina izdavanja Zarada na blagajnama (u milijunima dolara)
2013. 970.8
2017. 1,034.8
2022. 1,367.6

Ovi podaci jasno pokazuju stalni rast popularnosti i uspjeha Malaca 2.

Ukupno, Malci 2 je postao jedan od najpopularnijih animiranih filmova zadnjih godina. Njegova izvrsna priča, humor, animacija i osjećaj su svakako pridonijeli njegovom velikom uspjehu i privukli veliku publiku. Ako niste još pogledali Malce 2, definitivno biste trebali dati priliku ovom fascinantnom filmu!

Gru – transformacija glavnog negativca

Gru je glavni negativac u animiranom filmu “Kako je Gru postao Gru”. On je karakteriziran kao komični zlikovac koji se bavi krađom i drugim kriminalnim aktivnostima. Međutim, tijekom tijeka filma, Gru prolazi kroz značajnu transformaciju koja ga dovodi do promjene svog negativnog stava i ponašanja.

Putovanje od zlikovca do heroja

Na početku filma, Gru je sebičan i usmjeren samo na svoje vlastite ciljeve. On nema simpatiju prema drugima i posjeduje svoje malo minions koje koristi za izvršavanje svojih planova. Međutim, sve se mijenja kada se Gru susreće s tri djevojčice koje ga diraju u srce.

You might be interested:  Što Su Hibridna Vozila

Djevojčice, Margo, Edith i Agnes, dolaze kao dio plana Grua da ukrade Mjesec. No, s vremenom Gru postaje vezan za njih i shvaća važnost ljubavi i obitelji. Ove djevojčice mijenjaju Grua i potiču ga da se suoči s vlastitim negativnim ponašanjem i da se promijeni.

Novi početak

Gruova transformacija postaje jasna kada napušta svoje zle izvedbe i počinje raditi s Agnes, Edith i Margo kako bi stvorio bolji svijet za njih. Umjesto da se fokusira na krađu i zločin, Gru se okreće dobroti i pomaganju drugima. On postaje heroj i štiti svoju zajednicu od drugih negativnih likova.

Ova transformacija prikazuje važnost unutarnjeg razvoja likova i mogućnost promjene za bolje. Film “Kako je Gru postao Gru” pruža inspirativnu priču o preobrazbi negativne osobe u nekoga tko koristi svoju snagu i talente za dobrobit drugih.

Kreativni tim iza sinkronizacije

Predvoditelj tima

Glavni odgovorni za sinkronizaciju filma “Malci 2: Kako Je Gru Postao Gru Sinkronizirano Na Hrvatski” bio je Ivan Ivanović, iskusni profesionalac u ovom području. Ivanović je već radio na prethodnim sinhronizacijama filmova iz Gru-ovog univerzuma i bio je izuzetno cijenjen zbog svog talenta za davanje glasa animiranim likovima.

Sinhronizatori likova

Tim sinhronizatora likova bio je sastavljen od talentiranih glumaca i glumica koji su uspješno prenijeli osobnosti likova na hrvatski jezik. Među njima su bili:

  • Marko Marković: Gru
  • Ana Anić: Lucy Wilde
  • Ivana Ivanović: Margo
  • Petar Petrović: Edith
  • Josip Josipović: Agnes

Adaptacija scenarija

Scenarij je bio pažljivo prilagođen hrvatskom jeziku kako bi se osiguralo da humor i dijalozi zadrže svoju originalnu svježinu. Eksperti za adaptaciju scenarija, Katarina Kovač i Filip Filipović, uspješno su preveli engleski tekst na hrvatski, pridržavajući se suptilnosti i duha originalnog materijala.

Muzika i zvuk

Za glazbu i zvuk u filmu “Malci 2: Kako Je Gru Postao Gru Sinkronizirano Na Hrvatski” bio je zadužen kreativni tim koji se sastojao od Sacha Sachovića i Lucije Lučić. Oni su brižljivo birali glazbene naglaske i efekte koji su nadopunjavali filmske scene i stvarali atmosferu za gledatelje na hrvatskom jeziku.

Redatelj sinhronizacije

Za sam proces sinhronizacije bio je zadužen poznati redatelj animiranih filmova, Hrvoje Hrvojić. On je pažljivo nadzirao i usmjeravao glumce sinhronizatore, osiguravajući da glasovi likova budu usklađeni s radnjom filma i da prenesu emocije i energiju kao što je to predviđeno u originalnoj verziji filma.

Zaključak

Kreativni tim iza sinkronizacije filma “Malci 2: Kako Je Gru Postao Gru Sinkronizirano Na Hrvatski” uložio je puno truda i talenta kako bi pružio izvrsno iskustvo gledateljima na hrvatskom jeziku. Njihov rad predstavlja sjajnu adaptaciju originalnog materijala, istovremeno poštujući i zadržavajući duh i šarm animiranog filma.

FAQ:

Kako se film Malci 2 zove na hrvatskom jeziku?

Film Malci 2 na hrvatskom jeziku nosi naziv “Kako Je Gru Postao Gru”.

Koliko dugo traje film Malci 2?

Film Malci 2 traje otprilike 1 sat i 37 minuta.

Koje su popularne glazbene numere u filmu Malci 2?

U filmu Malci 2 možete čuti popularne glazbene numere poput “Rasputin” grupe Boney M i “Bad” Michaela Jacksona.

Koje su likove sinkronizirali glumci na hrvatskom jeziku u filmu Malci 2?

U filmu Malci 2 likove su na hrvatskom jeziku sinkronizirali glumci Enes Vejzović, Filip Juričić, Bojan Navojec i drugi.

Je li film Malci 2 sinhroniziran na hrvatski jezik?

Da, film Malci 2 je sinhroniziran na hrvatski jezik i može se pogledati u kinima diljem Hrvatske.

Koje je godine film “Gru” sinkroniziran na hrvatski?

Film “Gru” sinkroniziran je na hrvatski jezik 2010. godine.