Muci Me Nesanica Što Da Radim - Tople Preporuke i Savjeti

Muci Me Nesanica Što Da Radim

Muci Me Nesanica Što Da Radim

Mnogi ljudi suočeni su s problemom nesanice, što može biti izuzetno frustrirajuće i utjecati na našu svakodnevicu. Nesanica može uzrokovati umor, razdražljivost i smanjenu koncentraciju, što može negativno utjecati na naše fizičko i mentalno zdravlje. Srećom, postoji nekoliko strategija i savjeta koje možete isprobati kako biste poboljšali svoj san i kvalitetu svog života.

Jedan od najvažnijih savjeta je održavati redovit raspored spavanja. Pokušajte ići spavati i buditi se u isto vrijeme svaki dan, čak i vikendima. Tijekom noći, tijelo ima svoj unutarnji ritam koji regulira naš san i budnost. Stalna promjena rasporeda spavanja može poremetiti taj unutarnji ritam i dovesti do nesanice.

Također, važno je stvoriti mirno i ugodno okruženje za spavanje. Osigurajte da je vaša spavaća soba tamna, tiha i dovoljno hladna. Izbjegavajte upotrebu elektroničkih uređaja prije spavanja, kao što su pametni telefoni, tableti i televizori. Plavo svjetlo koje emitiraju ovi uređaji suprimira proizvodnju melatonina, hormona koji je neophodan za spavanje.

Uz održavanje redovitog rasporeda spavanja i stvaranje mirnog okruženja, možete isprobati i različite tehnike opuštanja prije spavanja. Meditacija, duboko disanje i joga mogu pomoći smanjiti stres i pripremiti tijelo za spavanje. Također, izbjegavajte konzumiranje stimulansa poput kave, čaja i gaziranih pića nekoliko sati prije spavanja.

Zapamtite, nesanica je često privremeni problem koji može biti uzrokovan stresom, anksioznošću ili promjenama u životnom stilu. Ako probleme sa spavanjem traju dulje vrijeme ili se pogoršavaju, važno je potražiti medicinsku pomoć.

Sada kada ste upoznati s nekoliko savjeta i strategija za borbu protiv nesanice, isprobajte ih i pronađite kombinaciju koja najbolje odgovara vama. Uz malo strpljenja i dosljednosti, možete poboljšati svoje spavanje i kvalitetu svog života.

Contents

Muči me nesanica

Nesanica je poremećaj spavanja koji se karakteriše poteškoćama u zaspijanju, održavanju sna ili ranim buđenjem. To je često stanje koje može negativno utjecati na svakodnevni život i zdravlje osobe. Nesanica može biti privremena ili kronična, a uzroci mogu biti različiti.

Evo nekoliko preporuka i savjeta koji mogu pomoći u prevladavanju nesanice:

 1. Pazite na svoju rutinu spavanja. Pokušajte ići na spavanje i buđenje u isto vrijeme svaki dan kako biste uspostavili redoviti ritam spavanja i buđenja.
 2. Izbjegavajte konzumaciju kofeina, alkohola i nikotina prije spavanja. Ove tvari mogu ometa spavanje i dovode do nesanice.
 3. Stvorite mirno i ugodno okruženje za spavanje. Osigurajte tamnu, tihi i hladnu sobu kako biste stvorili optimalne uvjete za spavanje.
 4. Vježbajte redovito, ali izbjegavajte intenzivnu tjelesnu aktivnost neposredno prije spavanja. Tjelesna aktivnost može pomoći u opuštanju tijela i umora, što može olakšati spavanje.
 5. Opustite se prije spavanja. Izbjegavajte stresne situacije i aktivnosti koje vas mogu stimulirati neposredno prije spavanja. Umjesto toga, pokušajte se opustiti uz toplu kupku, čitanje knjige ili neku drugu opuštajuću aktivnost.
 6. Izbjegavajte dugotrajne drijemeže tijekom dana. Drijemanje tijekom dana može otežati spavanje noću.

Ako navedeni savjeti ne pomažu u prevladavanju nesanice, preporučuje se potražiti stručnu pomoć od ljekara ili stručnjaka za spavanje. Nesanica može biti simptom drugih zdravstvenih problema koji zahtijevaju liječenje.

Uzroci i simptomi

Uzroci nesanice

 • Stres
 • Depresija
 • Anksioznost
 • Poremećaji spavanja
 • Upotreba određenih lijekova
 • Sredina u kojoj spavate (bučna, pretopla ili prehladna)
 • Nepravilna prehrana
 • Konzumacija kofeina ili alkohola
 • Bolesti i stanja kao što su nesanica, apneja za vrijeme spavanja, astma, žgaravica

Simptomi nesanice

 • Teško zaspijete
 • Budite se često tokom noći
 • Rano se budite ujutro
 • Osjećate umor čak i nakon noći sna
 • Iritabilnost
 • Problemi s koncentracijom i pamćenjem
 • Smanjena produktivnost
 • Glavobolje
 • Problemi sa želucem i probavom
 • Depresija i tuga
 • Anksioznost
You might be interested:  Kako Ću Joj Reć Da Varin

Kako se boriti protiv nesanice

Nesanica je često stanje u kojem osoba ima poteškoća sa spavanjem. Uzroci nesanice mogu biti različiti, kao što su stres, anksioznost, loše spavanje navike ili određeni zdravstveni problemi. Srećom, postoje neke tehnike i navike koje mogu pomoći u borbi protiv nesanice.

1. Redovit raspored spavanja

1. Redovit raspored spavanja

Pravilan raspored spavanja je ključan za borbu protiv nesanice. Pokušajte održavati isto vrijeme za odlazak u krevet i buđenje svaki dan, čak i vikendom. To pomaže tijelu da se navikne na određeni ritam spavanja.

2. Stvaranje mirnog okruženja za spavanje

Važno je osigurati da vaša spavaća soba bude mirna i ugodna. Isključite elektroničke uređaje, poput mobitela i televizora, koji mogu ometati san. Pokušajte stvoriti tamu i mir u sobi kako biste se lakše opustili i zaspali.

3. Vježba i tjelesna aktivnost

Redovito vježbanje i tjelesna aktivnost mogu pomoći u borbi protiv nesanice. Pokušajte vježbati najmanje 30 minuta svaki dan, ali izbjegavajte vježbanje neposredno prije spavanja, jer to može povećati energiju i otežati vam da zaspite.

4. Opustite se prije spavanja

Prije odlaska na spavanje, pokušajte se opustiti i smiriti. Možete isprobati tehnike poput dubokog disanja, meditacije ili vježbi opuštanja mišića. Također izbjegavajte stimulativne aktivnosti poput gledanja televizije ili korištenja računala neposredno prije spavanja.

5. Izbjegavajte kofein i alkohol

Kofein i alkohol mogu ometati normalan san i pogoršati nesanicu. Izbjegavajte konzumiranje kofeina barem nekoliko sati prije spavanja, a alkohola nekoliko sati prije odlaska na spavanje.

6. Uspostavite rituale prije spavanja

Rutina prije spavanja može pomoći vašem tijelu da se pripremi za san. Pokušajte uspostaviti rituale kao što su čitanje knjige, opuštajuća kupka ili ispijanje šalice toplog biljnog čaja prije odlaska na spavanje.

7. Konzultirajte se s liječnikom ako je potrebno

Ako nesanica postaje dugotrajna i ometa vašu svakodnevnu funkcionalnost, savjetujte se s liječnikom kako biste provjerili je li prisutan neki medicinski problem koji zahtijeva intervenciju.

Uz redovne implementacije ovih tehnika i navika, možete poboljšati kvalitetu svog sna i boriti se protiv nesanice. Imajte na umu da svaka osoba može imati različite potrebe za spavanjem, pa je važno prilagoditi tehike svojim vlastitim potrebama.

Tople preporuke za poboljšanje sna

1. Održavajte redovnu rutinu spavanja

Prvi korak ka boljem snu je održavanje redovne rutine spavanja. Pokušajte ići na spavanje i buditi se u isto vrijeme svaki dan, čak i vikendom. Ovaj stabilan raspored će pomoći tijelu da se prilagodi i uspostavi zdrav ritam spavanja.

2. Stvorite opuštajuću atmosferu

Prepustite se opuštajućem okruženju prije spavanja. Isključite svjetla, smanjite buku i stvorite mirnu atmosferu u svojoj spavaćoj sobi. Možete koristiti zavjese koje blokiraju svjetlost, mirisne svijeće ili umirujuću glazbu kako biste stvorili optimalne uvjete za san.

3. Izbjegavajte kofein i tešku hranu

Izbjegavajte konzumiranje kofeina i teške hrane nekoliko sati prije spavanja. Kofein, koji se nalazi u kavi, čaju i gaziranim pićima, može ometati kvalitetu sna. Teška hrana može uzrokovati probavne smetnje i nelagodu, što također može ometati vaš san. Umjesto toga, preporučuje se biranje lagane večere koja je lako probavljiva.

4. Vježbajte redovito

Vježba može pridonijeti boljem snu, ali je važno izbjegavati vježbanje neposredno prije spavanja. Učinite tjelesne aktivnosti nekoliko sati prije spavanja kako biste omogućili tijelu da se ohladi i opusti. Redovito vježbanje može pomoći kod nesanice i poboljšati ukupni san.

5. Tehnike opuštanja

Isprobajte razne tehnike opuštanja prije spavanja kako biste smirili um i tijelo. To može uključivati meditaciju, duboko disanje, istezanje ili opuštajuće vježbe. Pronađite onu koja vam najviše odgovara i prakticirajte je redovito kako biste se pripremili za dobar san.

6. Ograničite korištenje elektronike

Elektronički uređaji kao što su mobiteli, tableti i televizori mogu ometati san zbog plavog svjetla koje emitiraju. Pokušajte ograničiti korištenje elektronike prije spavanja. Umjesto toga, čitajte knjigu, slušajte opuštajuću glazbu ili se bavite nekom drugom aktivnošću koja će vam pomoći da se opustite prije spavanja.

7. Stvorite udoban okoliš za spavanje

Osigurajte da vaš krevet i jastuk pružaju adekvatnu potporu i udobnost. Važno je imati dobar madrac koji je prilagođen vašim potrebama. Također, provjerite temperaturu i vlagu u spavaćoj sobi kako biste stvorili optimalne uvjete za san. Osiguranje tihe i tamne sobe može također pomoći u poboljšanju kvalitete sna.

8. Konzultirajte stručnjaka

Ako se problemi sa spavanjem nastave unatoč promjenama životnih navika, razmislite o konzultaciji sa stručnjakom. Liječnik ili stručnjak za spavanje mogu pružiti daljnje savjete i preporuke kako bi vam pomogli da poboljšate svoj san.

Uz ove tople preporuke, nadamo se da ćete poboljšati svoj san i dobiti dobar noćni odmor.

Naravni lijekovi protiv nesanice

Nesanica je uobičajeni problem s kojim se mnogi suočavaju. Umor, stres i loše navike spavanja mogu dovesti do poremećaja spavanja. Ako patite od nesanice, možda biste željeli isprobati neke od ovih prirodnih lijekova koji su poznati po svojim umirujućim svojstvima.

1. Biljni čajevi

Biljni čajevi poput kamilice, matičnjaka i mente mogu imati umirujući učinak na tijelo. Čaj od kamilice je posebno poznat po svojim svojstvima za opuštanje i pomoći pri spavanju. Pijte šalicu toplog biljnog čaja prije spavanja kako biste smirili svoj um i tijelo.

2. Aromaterapija

Upotreba esencijalnih ulja može biti učinkovit način za rješavanje nesanice. Ulja poput lavande i kamilice imaju umirujući učinak i mogu pomoći pri opuštanju prije spavanja. Dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja u difuzor ili na jastuk kako biste stvorili mirnu i opuštajuću atmosferu u spavaćoj sobi.

You might be interested:  Kako Napraviti Video Od Slika

3. Opustite se prije spavanja

Stvorite rutinu za opuštanje prije spavanja kako biste pripremili svoje tijelo za san. To može uključivati ​​čitanje knjige, meditaciju, toplu kupku ili lagane statične vježbe. Ove aktivnosti mogu pomoći da se umiri vaš um i smanji tjeskobu, što može olakšati spavanje.

4. Promijenite svoje prehrambene navike

Prehrana također može imati utjecaj na kvalitetu sna. Izbjegavajte teške obroke, kofein, alkohol i nikotin prije spavanja, jer mogu uzrokovati probleme sa spavanjem. Umjesto toga, odaberite lagane obroke s visokim udjelom proteina i unosom prehrambenih dodataka kao što su magnezij ili melatonin, koji mogu pomoći u reguliranju sna.

5. Vježbajte redovito

Fizička aktivnost tijekom dana može poboljšati kvalitetu sna. Redovito vježbanje može smanjiti stres, ublažiti umor i pomoći tijelu da se opusti prije spavanja. Pokušajte vježbati najmanje 30 minuta dnevno, ali izbjegavajte intenzivne vježbe neposredno prije spavanja, jer to može povećati vašu energiju i otežati vam zaspati.

6. Stvorite ugodan okoliš za spavanje

Vaša spavaća soba trebala bi biti ugodna i mirna kako biste mogli spavati bolje. Pazite na temperaturu prostorije, udoban madrac i jastuk te blokirajte svjetlost izvana. Također, izbjegavajte korištenje elektronike u spavaćoj sobi prije spavanja, jer to može ometati san.

Uzimanje ljekova za spavanje može imati nuspojave i naviku, stoga je važno prvo isprobati prirodne lijekove protiv nesanice. Ako se problemi sa spavanjem nastave, uvijek je najbolje konzultirati se s liječnikom.

Večernje navike za bolji san

 • Pravilno planiranje večere: Izbor hrane koju jedemo navečer može imati veliki utjecaj na kvalitetu sna. Važno je izbjegavati tešku i masnu hranu koja može izazvati probavne smetnje ili neugodnosti. Umjesto toga, konzumirajte lagane obroke kao što su povrće, riba i nemasno meso.
 • Izbjegavanje stimulansa: Kofein i alkohol mogu ometati san. Pokušajte izbjegavati kavu, čaj, energetska pića i alkohol nekoliko sati prije spavanja kako biste omogućili tijelu da se opusti i pripremi za odmor.
 • Stvaranje opuštajuće atmosfere: Kreiranje mirne i ugodne okoline u spavaćoj sobi je ključno za dobar san. Pokušajte smanjiti buku, ugasiti svjetla i stvoriti atmosferu koja potiče relaksaciju. Možete koristiti i aromaterapiju ili umirujuću glazbu kako biste dodatno opustili um i tijelo.
 • Ritual prije spavanja: Uvedite rutinu prije spavanja koja će signalizirati vašem tijelu da je vrijeme za odmor. To može uključivati ​​aktivnosti poput čitanja knjige, meditacije, toplog tuša ili laganih istezanja. Bilo koja aktivnost koja vas opušta i priprema za san će biti korisna.
 • Izbjegavanje ekrana: Mnogi od nas koriste telefone, tablete i televizore prije spavanja, ali zasloni emitiraju plavu svjetlost koja može utjecati na naš cirkadijski ritam. Pokušajte izbjegavati ekrane barem sat vremena prije spavanja kako biste omogućili tijelu da se prirodno pripremi za san.

Savjeti za opuštanje prije spavanja

San je važan dio našeg života i ključan za naše dobro mentalno i fizičko zdravlje. Ako imate problema sa spavanjem, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se opustite prije odlaska na počinak:

Razvijte rutinu prije spavanja

Važno je uspostaviti rutinu prije spavanja kako bi tijelo i um bili pripremljeni za odmor. Izdvojite vrijeme za umirujuće aktivnosti poput čitanja, meditacije ili slušanja opuštajuće glazbe. To će vašem tijelu i umu signalizirati da je vrijeme za opuštanje.

Izbjegavajte elektroničke uređaje

Ekran svjetla elektroničkih uređaja može ometati proizvodnju melatonina, hormona koji pomaže regulirati san. Pokušajte izbjegavati korištenje telefona, tableta i računala barem sat vremena prije spavanja.

Provedite vrijeme na svježem zraku

Provedite vrijeme na svježem zraku

Kratka šetnja na svježem zraku prije spavanja može pomoći tijelu da se opusti i pripremi za san. Također možete uživati u mirnom vrtu ili terasi kako biste se povezali s prirodom i smirili svoje misli.

Izbjegavajte teške obroke i stimulanse

Pokušajte izbjegavati teške obroke i stimulanse poput kofeina, alkohola i nikotina u večernjim satima. Oni mogu ometati vaš san i otežati vam opuštanje prije spavanja.

Stvorite mirno okruženje

Osigurajte si mirno okruženje za spavanje. Tamne zavjese, tišina i ugodna temperatura mogu pomoći tijelu da brže i dublje zaspi. Također možete koristiti opuštajuće arome poput lavande ili kamilice u obliku svijeća ili ulja za opuštanje.

Opustite se uz toplu kupku

Topla kupka prije spavanja može pomoći tijelu da se opusti i pripremi za san. Dodavanje soli, ulja ili esencijalnih ulja sa smirujućim svojstvima može dodatno pojačati opuštajući učinak.

Vježbajte redovito

Redovita tjelesna aktivnost može poboljšati kvalitetu sna. Pokušajte vježbati nekoliko sati prije spavanja kako bi tijelo imalo vremena da se ohladi prije odlaska na počinak.

Isključite brige

Ako vam je um pun briga i stresa, može biti teško zaspati. Pokušajte isključiti brige i napraviti popis stvari koje trebate obaviti sljedeći dan kako biste ih “isključili” iz svog uma prije spavanja.

Slijedite ove savjete i stvorite si vlastitu rutinu za opuštanje prije spavanja. Bit će vam lakše usnuti i probuditi se svježi i odmorni.

Promjena načina života za bolji san

Poštujte redoviti raspored spavanja

Jedan od najvažnijih faktora za kvalitetan san je redoviti raspored spavanja. Pokušajte svaki dan ići spavati i buditi se u isto vrijeme kako biste uspostavili unutarnji ritam spavanja. Održavanje dosljednog rasporeda spavanja pomaže tijelu da se prilagodi i poboljšava kvalitetu sna.

Vježbajte redovito

Tjelesna aktivnost tijekom dana može pomoći u poboljšanju sna. Redovito vježbanje može smanjiti tjeskobu, stres i depresiju, te potaknuti zdraviji san. Međutim, izbjegavajte intenzivnu tjelesnu aktivnost neposredno prije spavanja, jer to može otežati uspavljivanje.

You might be interested:  Kolači Koji Se Ne Peku Recepti Sa Slikama

Izbjegavajte kofein i alkohol

Kofein, koji se nalazi u kavi, čaju, gaziranim pićima i čokoladi, može narušiti kvalitetu sna ako se konzumira u kasno popodne ili navečer. Alkohol također može poremetiti san i uzrokovati nemiran san tijekom noći. Pokušajte izbjegavati konzumaciju kofeina i alkohola barem nekoliko sati prije odlaska na spavanje.

Stvorite mirno okruženje za spavanje

Osigurajte da vaša spavaća soba bude idealna za opuštanje i spavanje. Temepratura sobe, udobnost kreveta i jastuka, kao i rasvjeta, mogu značajno utjecati na kvalitetu sna. Pokušajte stvoriti mirno, tamno i tiho okruženje koje će vam pomoći da se brže uspavate i dobro odmorite.

Izbjegavajte dugotrajno spavanje tijekom dana

Ako imate problema sa spavanjem noću, izbjegavajte dugotrajno spavanje tijekom dana. Duga dremka može otežati uspavljivanje noću i poremetiti vaš prirodni ritam spavanja. Ako se budite umorni tijekom dana, radije odmorite oko 20-30 minuta, umjesto da spavate nekoliko sati.

Izbjegavajte teške obroke prije spavanja

Brze hrane i teški obroci mogu otežati probavu i uzrokovati nelagodu dok pokušavate zaspati. Pokušajte izbjegavati obilne obroke barem nekoliko sati prije spavanja. Ako trebate nešto jesti prije odlaska na spavanje, odaberite lagane zalogaje koji su lakše probavljivi.

Napravite opuštajuće rutine prije spavanja

Kako biste se opustili prije spavanja, možete uvesti opuštajuće rutine kao što su čitanje knjige, slušanje umirujuće glazbe, meditacija ili topli kupka. Ove aktivnosti mogu pomoći smanjiti stres i tjeskobu, te pripremiti tijelo i um za odmor.

Potražite stručnu pomoć ako je potrebno

Ako imate trajne probleme sa spavanjem koji negativno utječu na vašu kvalitetu života, važno je potražiti stručnu pomoć. Obratite se svom liječniku ili specijalistu za spavanje kako biste dobili pravilnu dijagnozu i upute za liječenje. Ponekad je važno riješiti temeljni problem koji uzrokuje poremećaj spavanja kako biste postigli bolji san.

Konzultacija s stručnjakom

U situaciji kada patite od nesanice i imate problema sa spavanjem, može biti korisno zatražiti pomoć i savjet stručnjaka. Konzultacija s odgovarajućim stručnjakom može vam pružiti potrebnu podršku i pomoći vam u prevladavanju problema s nesanicom.

1. Posjetite svog liječnika opće prakse

Prvi korak u rješavanju problema s nesanicom je posjetiti svog liječnika opće prakse. On može provesti temeljit pregled, razgovarati s vama o vašim simptomima i pružiti vam savjete kako biste poboljšali kvalitetu spavanja. Liječnik može vam također propisati odgovarajuće lijekove ili vas uputiti na daljnje konzultacije s specijalistom.

2. Konzultirajte se s psihologom ili psihijatrom

Neki slučajevi nesanice mogu biti uzrokovani stresom, anksioznošću ili drugim emocionalnim problemima. U takvim slučajevima, korisno može biti konzultirati se s psihologom ili psihijatrom. Oni mogu provesti terapijske sesije s vama, pružiti vam alate za upravljanje stresom i pomoći vam u prevladavanju uzroka nesanice.

3. Razgovarajte s nutricionistom

Prehrambene navike mogu imati veliki utjecaj na kvalitetu spavanja. Ako imate problema s nesanicom, vrijedno je razgovarati s nutricionistom kako biste pregledali svoju prehranu i dobili preporuke o tome koje namirnice trebate jesti kako biste poboljšali svoj san. Nutricionist može također preporučiti dodatke prehrani koji mogu pomoći u regulaciji sna.

4. Potražite savjet od specijalista za spavanje

Ako problemi sa spavanjem postanu kronični ili se pogoršaju, možda će vam biti potrebno konzultirati se sa specijalistom za spavanje. Specijalist za spavanje može provesti detaljne testove kako bi utvrdio uzrok vaših problema sa spavanjem i pružio vam odgovarajući tretman. To može uključivati terapiju spavanjem, promjenu navika spavanja ili upotrebu posebnih medicinskih uređaja.

5. Povežite se s grupom podrške

Pored konzultacija s profesionalnim stručnjacima, možete se također povezati s grupom podrške. Grupa podrške može vam pružiti emocionalnu podršku, dijeljenje iskustava i korisne savjete od drugih ljudi koji se također suočavaju s problemima nesanice. Ove grupe često organiziraju udruge ili organizacije za pomoć ljudima s problemima spavanja.

U svakom slučaju, važno je biti otvoren i iskren u razgovoru s stručnjakom o svojim problemima sa spavanjem kako bi vam mogli pružiti najbolju moguću pomoć i podršku. Nesanica se može uspješno riješiti uz pravilan tretman i podršku, stoga nemojte oklijevati potražiti pomoć stručnjaka ako se suočavate s ovim problemom.

FAQ:

Koji su uzroci nesanice?

Nesanica može imati brojne uzroke, kao što su stres, anksioznost, depresija, loše spavanje navike, konzumacija kofeina ili alkohola, fizička ili emocionalna nelagoda, pretjerana tjelesna aktivnost prije spavanja, itd.

Kako mogu poboljšati svoje spavanje?

Postoji nekoliko načina kojima možete poboljšati svoje spavanje. Možete pokušati uspostaviti rutinu spavanja, izbjegavati konzumiranje kofeina ili alkohola prije spavanja, stvoriti ugodan i tamni prostor za spavanje, vježbati redovito tijekom dana, izbjegavati spavanje tijekom dana, opustiti se prije spavanja, i slično.

Koliko sati sna je potrebno za dobar odmor?

Preporučuje se da odrasli spavaju između 7-9 sati noću kako bi se osjećali odmorno i osvježeno tijekom dana. Međutim, važno je napomenuti da svaka osoba može imati različite potrebe za snom.

Ima li prirodnih lijekova za nesanicu?

Da, postoje neki prirodni lijekovi koji se mogu koristiti za poboljšanje sna. Neki od njih uključuju biljke poput kamilice i valerijane, umirujuća ulja poput lavande, opuštajuće čajeve, i slično. Međutim, prije korištenja takvih pripravaka uvijek se trebate posavjetovati s liječnikom.

Kada je potrebno potražiti medicinsku pomoć za nesanicu?

Ako imate kroničnu nesanicu koja traje duže od mjesec dana i utječe na vašu svakodnevnu funkcionalnost, preporučuje se potražiti medicinsku pomoć. Također, ako se nesanica kombinira s drugim simptomima kao što su depresija, tjeskoba ili umor, također je važno konzultirati se s liječnikom.