Što je leasing auta - sve što trebate znati | Najbolji leasing ponuda

Što Je Leasing Auta

Što Je Leasing Auta

Leasing auta je popularna opcija za sve one koji žele voziti novi automobil, ali nemaju dovoljno novca da ga kupuju odmah. Ova vrsta financiranja omogućuje vam da koristite automobil tijekom određenog razdoblja, a da ga ne morate odmah platiti u cijelosti.

Leasing ponuda omogućuje vam da plaćate mjesečne rate za korištenje vozila. Uz to, leasing uključuje i određenu kamatu, koja se obračunava na osnovu iznosa automobila i vremenskog razdoblja koje ga planirate koristiti.

Jedna od prednosti leasinga auta je fleksibilnost. Možete birati vremensko razdoblje na koje želite uzeti automobil u leasing, kao i vrstu plaćanja. Također, leasing omogućuje da koristite najnovije modele automobila bez dugoročnih financijskih obaveza.

Međutim, leasing ima i određene mane. Prva je činjenica da automobil nikada neće biti vaša vlasnička imovina. Također, leasing uključuje određene uvjete koji mogu biti komplicirani i skupi ako niste pažljivi. U svakom slučaju, leasing auta je jedna od mogućnosti koju treba razmotriti ako želite novi automobil bez potpune financijske obaveze.

Najbolja leasing ponuda ovisi o vašim individualnim potrebama i financijskom stanju. Predlažemo vam da se posavjetujete s leasing kompanijama i provjerite ponude prije donošenja konačne odluke.

Contents

Što je leasing auta – sve što trebate znati

Leasing auta je financijski aranžman koji vam omogućuje da koristite automobil, ali ne morate ga odmah kupiti. Leasing je vrsta najma, gdje plaćate mjesečnu naknadu za korištenje automobila, uz mogućnost otkupa na kraju ugovora.

Da biste sklopili leasing ugovor, najprije morate odabrati željeni automobil i dogovoriti uvjete s leasing kućom ili financijskom institucijom. Ovi uvjeti uključuju cijenu automobila, trajanje ugovora, mjesečnu naknadu, kamatnu stopu i druge financijske detalje.

Kako leasing funkcioniše?

Kada sklopite leasing ugovor, plaćate mjesečnu naknadu koja pokriva korištenje automobila. Ova naknada obično uključuje i troškove osiguranja, održavanja i registracije automobila. Leasing ugovor može trajati nekoliko godina, a na kraju ugovora imate mogućnost otkupiti automobil po unaprijed određenoj cijeni.

Koje su prednosti leasinga auta?

 • Manje početne troškove – umjesto da odmah platite cijelu cijenu automobila, plaćate samo mjesečnu naknadu za korištenje.
 • Mogućnosti obnove – nakon isteka ugovora, možete se odlučiti za novi leasing ugovor s drugim automobilom.
 • Pristupačnost novih automobila – leasing vam omogućuje korištenje novih automobila bez potrebe za velikim ulaganjem.
 • Financijska fleksibilnost – leasing vam pruža mogućnost prilagođavanja mjesečne naknade i uključivanja dodatnih usluga poput osiguranja ili održavanja.

Koje su moguće mane leasinga auta?

 • Ograničenje kilometraže – u ugovoru se često određuje ograničenje kilometara koje možete preći tijekom leasing perioda.
 • Obvezno održavanje – leasing ugovor obično zahtijeva redovito održavanje automobila kako bi se osigurala njegova vrijednost i ispravnost.
 • Nemogućnost prodaje – tijekom trajanja leasing ugovora, obično nemate mogućnost prodaje automobila bez prethodnog dogovora s leasing kućom.
 • Rizik od oštećenja – kao korisnik automobila, odgovorni ste za održavanje i popravak eventualnih oštećenja ili nedostataka na vozilu.

Kako odabrati pravi leasing ugovor?

Pri odabiru leasing ugovora, važno je pažljivo proučiti sve uvjete i usporediti ponude različitih leasing kuća. Obratite pažnju na mjesečnu naknadu, trajanje ugovora, kamatnu stopu, mogućnost otkupa automobila i sve dodatne usluge koje leasing ugovor može sadržavati.

Također je važno provjeriti ugled leasing kuće i osigurati da su transparentni u svojim financijskim uvjetima. Konsultirajte se s financijskim savjetnikom ili stručnjakom za leasing kako biste dobili dodatne informacije i savjete pri odabiru najboljeg ugovora za vas.

Kako funkcionira leasing auta

Leasing auta je vrsta financiranja koja vam omogućuje da koristite automobil, ali ne postanete vlasnik sve dok ne otplatite cijelu leasing obvezu. Ovo je popularan način financiranja, posebno među poslovnim korisnicima, jer omogućuje pristup novom vozilu bez velikih početnih troškova.

Evo kako funkcionira leasing auta korak po korak:

 1. Odabir vozila: Prvi korak u leasingu auta je odabir automobila koji želite koristiti. Možete odabrati novi ili rabljeni automobil, ovisno o uvjetima leasing tvrtke.
 2. Financijska provjera: Nakon odabira vozila, leasing tvrtka će provjeriti vašu financijsku sposobnost za otplatu leasing obveze. To uključuje provjeru kreditne povijesti i prihoda.
 3. Ugovor o leasingu: Ako prolazite financijsku provjeru, slijedi sklapanje ugovora o leasingu. Ovdje će biti navedeni uvjeti leasinga, kao što su mjesečne rate, vrijeme trajanja leasinga i kamatna stopa.
 4. Mjesečne rate: Nakon sklapanja ugovora, morat ćete redovito plaćati mjesečne rate leasinga. Ove rate uključuju najam vozila i kamate. Oni su obično fiksni tijekom trajanja leasinga.
 5. Korištenje vozila: Tijekom trajanja leasinga, vozilo vam je na raspolaganju da koristite, ali ćete i dalje biti odgovorni za redovito plaćanje rata.
 6. Kraj leasinga: Nakon što otplatite sve rate, moći ćete postati vlasnik vozila. Ovo uključuje plaćanje završne otkupne cijene koja je unaprijed dogovorena.
You might be interested:  Koji Nespresso Aparat Kupiti

Tijekom trajanja leasinga, vi ste odgovorni za održavanje vozila i osiguranje. Također ćete biti ograničeni u kilometraži koju možete preći svake godine. Ove i druge uvjete treba provjeriti u ugovoru o leasingu.

Leasing auta može biti dobar izbor za one koji trebaju novo vozilo, ali ne žele izdvojiti veliku svotu novca odjednom. Prije nego što se odlučite za leasing, važno je pažljivo pročitati sve uvjete i procijeniti svoju financijsku sposobnost za otplatu leasing obveze.

Prednosti i nedostaci leasinga auta

Prednosti leasinga auta

 • Fleksibilnost: Leasing pruža fleksibilnost jer korisnici mogu birati različite modele i marke automobila, ovisno o njihovim potrebama i financijskim mogućnostima.
 • Nema potrebe za velikim početnim ulaganjem: Kod leasinga, korisnici ne moraju izdvajati veliku svotu novca kao što je to slučaj kod kupovine automobila. Umjesto toga, plaćaju mjesečne leasing rate koje su obično niže.
 • Porezne olakšice: Leasing auta može omogućiti korisnicima da ostvare određene porezne olakšice, jer se leasing rate mogu odbiti od porezne osnovice.
 • Novi automobili: Leasing omogućuje korisnicima da voze nove automobile, često svake nekoliko godina, što im pruža priliku da uvijek koriste najnoviju tehnologiju i sigurnosne značajke.
 • Manje brige o održavanju i servisiranju: U slučaju leasinga automobila, održavanje i servisiranje obično su pokriveni uključeni u ugovor o leasingu. To znači da korisnici ne moraju brinuti o troškovima i organiziranju održavanja i servisiranja.

Nedostaci leasinga auta

 • Ograničenje kilometraže: Većina leasing ugovora ima ograničenje kilometraže, što znači da korisnici moraju platiti dodatne naknade ako prijeđu određeni broj kilometara. Ova ograničenja mogu biti nepraktična za one koji voze puno ili često putuju.
 • Nemogućnost vlasništva: Leasing automobila znači da korisnici nikada ne postaju vlasnici vozila, već samo koriste automobil tijekom trajanja ugovora o leasingu. Za neke ljude, ovo može biti nedostatak, jer neće imati dugoročno vlasništvo nad vozilom.
 • Rani raskid ugovora: Ako korisnici odluče raskinuti ugovor o leasingu prije isteka roka, često moraju platiti dodatne naknade i kazne.
 • Obaveza plaćanja mjesečnih rata: Leasing automobila obično podrazumijeva obavezu plaćanja mjesečnih rata, što može biti teret za neke korisnike, posebno ako se pojave financijski problemi ili promjene u životnim okolnostima.
 • Gubitak vrijednosti: Vrijednost automobila obično opada tijekom vremena, a korisnici leasinga su odgovorni za pokrivanje razlike između stvarne vrijednosti vozila i iznosa plaćenog tijekom trajanja ugovora o leasingu.

Koje su vrste leasinga auta

Leasing je popularan način finansiranja automobila koji pruža mogućnosti korištenja vozila bez da ga u potpunosti kupite. Postoje različite vrste leasinga auta koje se mogu prilagoditi individualnim potrebama i preferencijama kupca. U nastavku su opisane neke od najčešćih vrsta leasinga auta.

Financijski leasing

 • Financijski leasing je vrsta leasinga u kojoj leasing dobavljač kupuje automobil po izboru kupca i daje mu na korištenje u zamjenu za mjesečne leasing rate.
 • Kupac ima određenu kontrolu nad vozilom za vrijeme trajanja leasing ugovora, ali leasing dobavljač ostaje vlasnik vozila do isplate cijele vrijednosti leasinga.
 • Kupac obično preuzima i odgovornost za održavanje i osiguranje vozila.

Operativni leasing

 • Operativni leasing je vrsta leasinga u kojoj leasing dobavljač kupuje automobil po izboru kupca i daje mu na korištenje na određeno vrijeme.
 • Kupac plaća mjesečne leasing rate koje obuhvaćaju korištenje vozila, održavanje, osiguranje i eventualno druge usluge kao što su zamjensko vozilo ili putnička asistencija.
 • Po isteku leasing ugovora, kupac vraća vozilo leasing dobavljaču bez dodatnih obveza, osim ako nije premašio dogovoreno ograničenje kilometraže ili oštetio vozilo.

Flotni leasing

 • Flotni leasing je vrsta leasinga koja se koristi za poslovne svrhe i odnosi se na leasing većeg broja vozila od strane jednog kupca.
 • Ova vrsta leasinga omogućava poslovnim subjektima da zamijene svoju flotu vozila novim modelima na periodičnoj ili redovnoj osnovi, često svake 2-4 godine, bez potrebe za kupovinom novih vozila.
 • Flotni leasing može biti financijski ili operativni, ovisno o potrebama i preferencijama poslovnog subjekta.

Povrat leasinga

 • Povrat leasinga je vrsta leasinga u kojoj kupac ima mogućnost da nakon isteka leasing ugovora otkupi vozilo po unaprijed dogovorenoj cijeni.
 • Ova vrsta leasinga omogućava kupcu da testira vozilo i ako mu se svidi, odluči ga zadržati nakon isteka leasing perioda.
 • Ako kupac ne želi ili ne može otkupiti vozilo, može ga vratiti leasing dobavljaču i u tom slučaju nema daljnjih obveza prema vozilu.

Ove su vrste leasinga auta samo neke od mogućnosti koje kupci imaju na raspolaganju prilikom odabira leasinga za svoje vozilo. Važno je pažljivo proučiti sve opcije i odabrati onu koja najbolje odgovara individualnim potrebama i financijskim mogućnostima.

Kako odabrati najbolji leasing auta

Prilikom odabira najboljeg leasinga za automobil, potrebno je uzeti u obzir nekoliko faktora. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti kako biste napravili najbolji izbor:

1. Proračunajte svoje financijske mogućnosti

Prvi korak je procijeniti koliko novca možete izdvojiti mjesečno za leasing automobila. To će vam pomoći odrediti koliko financiranja vam je potrebno i koje opcije leasinga možete razmotriti.

2. Istražite tržište

Sljedeći korak je istražiti tržište i pronaći leasing tvrtke koje nude najbolje uvjete. Proučite njihove ponude, kamatne stope, uvjete plaćanja i druge važne informacije.

You might be interested:  Kako Promijeniti Lozinku Na Instagramu

3. Usporedite ponude

Kada ste prikupili informacije o različitim leasing ponudama, usporedite ih kako biste vidjeli koja ponuda najbolje odgovara vašim potrebama. Usporedite kamatne stope, obveznu učešće, rok otplate i druge ključne faktore.

4. Pročitajte uvjete ugovora

Kada ste odabrali autobrand i leasing tvrtku koja vam najviše odgovara, pažljivo pročitajte uvjete ugovora. Pazite na sve skrivene troškove, poput naknada za raskid ugovora, osiguranja i drugih troškova koji mogu biti povezani s leasingom.

5. Konzultirajte se s stručnjacima

Ako niste sigurni koje su vam opcije najbolje, uvijek se možete obratiti stručnjaku za leasing automobile. Oni vam mogu pomoći da bolje razumijete proces leasinga i pružiti savjete kako odabrati najbolju opciju.

6. Odlučite se

Kada ste analizirali sve informacije i dobili sve potrebne savjete, donesite konačnu odluku o tome koji leasing automobila je najbolji za vas. Potpišite ugovor i uživajte u novom automobilu!

Imajte na umu da je odabir najboljeg leasinga automobila individualan i ovisi o vašim specifičnim potrebama i financijskoj situaciji. Važno je dobro istražiti i razmisliti prije nego što donesete konačnu odluku.

Koje su najbolje leasing ponude

Odluka o leasingu automobila može biti odlična alternativa klasičnom kupovini. Postoje mnogi leasing ponuđači na tržištu koji nude različite mogućnosti i uvjete za leasing u Hrvatskoj. Evo nekoliko najboljih leasing ponuda koje vrijedi uzeti u obzir:

1. Addiko Leasing

Addiko Leasing je poznati leasing ponuđač u Hrvatskoj koji nudi širok spektar vozila i fleksibilne uvjete. Oni nude konkurentne kamatne stope i mogućnost prilagodbe ugovora leasinga prema vašim potrebama.

2. Raiffeisen Leasing

Raiffeisen Leasing je također popularan izbor za leasing automobila u Hrvatskoj. Oni imaju dobru ponudu vozila, uključujući i luksuzne automobile. Također nude prilagodljive uvjete plaćanja i mogućnost financiranja do 100% vrijednosti vozila.

3. UniCredit Leasing

UniCredit Leasing je još jedan poznati leasing ponuđač koji ima širok spektar vozila dostupnih za leasing. Oni se ističu fleksibilnim uvjetima i konkurentnim kamatnim stopama. Također nude mogućnost financiranja do 100% vrijednosti vozila.

4. PBZ Leasing

PBZ Leasing je dio Privredne banke Zagreb i nudi raznovrsnu ponudu vozila za leasing. Oni imaju dobru ponudu za različite vrste vozila, uključujući i teretna vozila i radne strojeve. Nude konkurentne uvjete i mogućnost prilagodbe ugovora prema potrebama klijenta.

5. OTP Leasing

OTP Leasing je banka koja također nudi leasing usluge. Imaju fleksibilne uvjete plaćanja i konkurentne kamatne stope. Nude širok izbor vozila, uključujući i rabljena vozila. Također nude mogućnost financiranja do 100% vrijednosti vozila.

Usporedba najboljih leasing ponuda:
Ponuđač Kamatna stopa Mogućnost prilagodbe ugovora Maksimalni postotak financiranja
Addiko Leasing konkurentna da do 100%
Raiffeisen Leasing konkurentna da do 100%
UniCredit Leasing konkurentna da do 100%
PBZ Leasing konkurentna da do 100%
OTP Leasing konkurentna da do 100%

Ove leasing ponude pružaju dobre mogućnosti za kupnju automobila putem leasinga. Prije nego što se odlučite za leasing, svakako provjerite uvjete i kamatne stope ponuđača te usporedite ih kako biste pronašli najbolju ponudu za svoje potrebe.

Koji su zahtjevi za leasing auta

Leasing auta je finansijska usluga koja omogućava vozačima da koriste automobil bez potrebe za kupovinom istog. Međutim, kako bi se kvalifikovali za leasing, vozači moraju zadovoljiti određene zahtjeve. Ovi zahtjevi se mogu malo razlikovati u zavisnosti od leasing kompanije, ali u cjelini su relativno slični. Evo nekih standardnih zahtjeva za leasing auta:

 1. Dob: Vozači moraju biti stariji od 18 godina da bi se kvalifikovali za leasing auta. U nekim slučajevima, leasing kompanije mogu zahtijevati da budete stariji od 21 ili čak 25 godina, posebno za automobile visoke klase.

 2. Vozačka dozvola: Da biste se kvalifikovali za leasing auta, morate posjedovati važeću vozačku dozvolu. U nekim slučajevima, leasing kompanije mogu zahtijevati da imate vozačku dozvolu već nekoliko godina da biste se kvalifikovali.

 3. Kreditna istorija: Leasing kompanije obično zahtijevaju provjeru kreditne istorije prije odobravanja zahtjeva za leasing. Bolja kreditna istorija obično rezultira boljim uvjetima leasinga, uključujući nižu mjesečnu ratu ili manji polog.

 4. Dokazi o prihodima: Leasing kompanije mogu zahtijevati dokaze o prihodima kako bi se uvjerili da imate dovoljno sredstava da pokrijete mjesečne rate leasinga. To može uključivati kopije posljednjih platnih listića ili izjave o prihodima.

 5. Polisa osiguranja: Leasing kompanije obično zahtijevaju dokaz o polisi osiguranja prije sklapanja ugovora o leasingu. Ova polisa mora biti validna tokom čitavog perioda leasinga.

Uz ove osnovne zahtjeve, leasing kompanije mogu imati i dodatne zahtjeve koji se odnose na specifičnosti njihove ponude. Na primjer, neke kompanije mogu zahtijevati da odaberete leasing paket sa određenom kilometražom ili da položite dodatni polog. Prije nego što se odlučite za određenu leasing ponudu, važno je pažljivo pregledati sve zahtjeve i uvjete kako biste bili sigurni da ispunjavate sve potrebne uslove.

Kako se podnosi zahtjev za leasing auta

Zahtjev za leasing auta može se podnijeti na nekoliko načina, ovisno o leasing društvu i njihovim propisima. U većini slučajeva, postupak podnošenja zahtjeva izgleda otprilike ovako:

 1. Odabir vozila: Prvi korak u podnošenju zahtjeva za leasing auta je odabir vozila koje želite financirati. Prilikom odabira vozila, trebate uzeti u obzir svoje potrebe, financijske mogućnosti i leasing uvjete.
 2. Priprema dokumentacije: Nakon odabira vozila, trebate pripremiti potrebnu dokumentaciju koja će biti potrebna prilikom podnošenja zahtjeva. Ova dokumentacija obično uključuje osobne dokumente, poput osobne iskaznice i vozačke dozvole, dokaz o zaposlenju ili prihodima, kao i detalje o vozilu, poput ponude ili predračuna.
 3. Podnošenje zahtjeva: Nakon pripreme dokumentacije, možete podnijeti zahtjev za leasing auta putem internetskog obrasca, telefonski ili osobno u poslovnici leasing društva. U zahtjevu trebate navesti svoje osobne podatke, detalje o vozilu koje želite financirati i financijske informacije, poput svojih prihoda i troškova.
 4. Provjera kreditne sposobnosti: Nakon što podnesete zahtjev, leasing društvo će provjeriti vašu kreditnu sposobnost kako bi utvrdilo jeste li kvalificirani za leasing. Ova provjera uključuje procjenu vaših prihoda, troškova i kreditne povijesti.
 5. Potpisivanje ugovora: Ako je vaš zahtjev odobren, sljedeći korak je potpisivanje ugovora o leasingu. Ovaj ugovor će sadržavati sve uvjete leasinga, uključujući rok trajanja ugovora, kamatnu stopu, mjesečne rate i eventualne dodatne naknade.
 6. Isporuka vozila: Nakon potpisivanja ugovora, leasing društvo će vam isporučiti vozilo. Prije preuzimanja vozila, obično je potrebno platiti polog ili prvu ratu leasinga.
You might be interested:  Kako Izdresirati Zmaja Sinkronizirano

Važno je napomenuti da se postupak podnošenja zahtjeva može razlikovati između leasing društava, stoga je uvijek preporučljivo provjeriti njihove posebne zahtjeve i uvjete prije nego što započnete postupak.

Koje su često postavljena pitanja o leasingu auta

Leasing vozila je jedna od popularnih opcija za kupovinu automobila. Evo odgovora na neka često postavljena pitanja koja se tiču leasinga auta.

1. Kako funkcioniše leasing automobila?

Leasing automobila je vrsta finansijskog aranžmana u kojem većina troškova vezanih za vlasništvo nad vozilom pada na lizing kompaniju. Vi kao korisnik vozila plaćate mesečne rate, ugovorenu vrednost vozila i ugovoreni period korišćenja. Na kraju ugovorenog perioda, imate opciju da vozilo otkupite ili vratite lizing kompaniji.

2. Ko može uzeti leasing auto?

Leasing auto može uzeti bilo koja pravna ili fizička osoba koja ispunjava određene uslove koje postavlja lizing kompanija. Pored toga, korisnik vozila bi trebao imati dovoljnu bonitetnu sposobnost i finansijsku stabilnost da bi mogao redovno plaćati rate.

3. Koje su prednosti leasinga automobila?

 • Mesečni troškovi su predvidivi jer se ugovorena rata plaća tokom celog ugovorenog perioda.
 • Nema potrebe za velikim početnim ulaganjem jer se većina troškova prebacuje na lizing kompaniju.
 • Lako je nadograditi vozni park jer se takođe mogu uzeti više automobila na leasing.
 • Oslobađa se potrebe za prodajom ili gubitkom vrednosti vozila jer je moguće vratiti vozilo lizing kompaniji nakon isteka ugovora.

4. Kako se plaćaju rate leasinga?

Rate leasinga se obično plaćaju mesečno, ali mogu se dogovoriti i kvartalno, polugodišnje ili godišnje. Plaćanje rata se vrši prema dogovoru između vas i lizing kompanije.

5. Da li mogu prekinuti ugovor o leasingu pre isteka ugovorenog perioda?

Moguće je prekinuti ugovor o leasingu pre isteka ugovorenog perioda, ali mogu postojati penali ili druge naknade koje bi trebali platiti lizing kompaniji. Ove detalje treba proveriti u ugovoru o leasingu pre donošenja odluke o prekidu.

6. Koji su dokumenti potrebni za leasing automobila?

 • Dokaz o identitetu (lična karta ili pasoš)
 • Dokaz o prihodima (plata ili poreski povraćaj)
 • Potvrda o prebivalištu
 • Izvod iz banke za poslednje tri mesece

7. Može li se leasing auto koristiti za poslovne svrhe?

7. Može li se leasing auto koristiti za poslovne svrhe?

Da, leasing auto se često koristi u poslovne svrhe. To je popularna opcija za preduzeća koja žele vozilo za potrebe poslovanja, ali ne žele ulagati veliki kapital u kupovinu automobila. Leasing auto se može smatrati poslovnim troškom i može se odbiti od poreza na dobit.

8. Kakva je procedura vraćanja leasing auta nakon isteka ugovora?

Kada ugovor o leasingu istekne, postoji procedura za vraćanje vozila lizing kompaniji. Kompanija će pregledati vozilo kako bi utvrdila da li postoje oštećenja izvan normalne upotrebe. Ako postoje oštećenja, može biti neophodno da ih popravite ili platite određeni iznos kao kompenzaciju. U suprotnom, možete vratiti vozilo bez dodatnih troškova.

9. Šta se dešava ako ne mogu plaćati rate leasinga?

Ako ne možete plaćati rate leasinga, trebali biste kontaktirati lizing kompaniju što je pre moguće i objasniti situaciju. Oni mogu ponuditi nekoliko rešenja, kao što su reprogramiranje plaćanja ili promena uslova ugovora. Ako se problemi nastave i ne možete pronaći dogovor, postoji mogućnost da lizing kompanija traži povraćaj vozila i da vam naplati određeni iznos kao penal.

10. Da li je leasing automobila dostupan u gotovini ili samo na kreditnim osnovama?

Leasing automobila obično se realizuje na kreditnim osnovama, gde lizing kompanija odobrava finansiranje za vozilo. Međutim, mogu postojati i druge opcije, kao što je iznajmljivanje vozila ili neki drugi oblik finansijskog aranžmana koji se može dogovoriti sa lizing kompanijom.

FAQ:

Kako funkcionira leasing auta?

Leasing automobila je financijski aranžman koji omogućuje vozaču da koristi automobil odabranog modela za određeni vremenski period, uz mjesečnu naknadu koja se plaća leasing kući. Nakon isteka ugovorenog roka leasinga, vozač može odlučiti hoće li otkupiti automobil ili ga vratiti leasing kući.

Koje su prednosti leasinga auta?

Leasing automobila ima nekoliko prednosti. Prvo, vozač ne mora platiti punu cijenu vozila odjednom, već mjesečno plaća leasing naknadu. Drugo, leasing kuća obično pokriva troškove održavanja i osiguranja vozila. Također, vozač može lako zamijeniti automobil nakon isteka ugovorenog roka leasinga.

Koje su mane leasinga auta?

Jedan od nedostataka leasinga auta je da vozač neće biti vlasnik vozila sve do kraja ugovora. Također, vozač može biti ograničen vremenskim periodom ili kilometražom koje je moguće prijeći s vozilom. Uz to, leasing može biti skuplji od tradicionalnog financiranja auta.

Kako odabrati najbolju leasing ponudu?

Kako biste odabrali najbolju leasing ponudu, trebate razmotriti nekoliko čimbenika. Prvo, provjerite visinu mjesečne leasing naknade i uvjete otkupa vozila. Također, obratite pažnju na kamatne stope i naknade koje leasing kuća može naplaćivati. Uz to, svakako usporedite ponude različitih leasing kuća prije donošenja odluke.

Koliko dugo traje ugovor o leasingu auta?

Trajanje ugovora o leasingu auta može varirati, ali obično se kreće od 2 do 5 godina. Dužina ugovora ovisi o preferencijama vozača i uvjetima koje nudi leasing kuća. Važno je pažljivo proučiti uvjete ugovora prije potpisivanja kako bi se osiguralo da odgovaraju vašim potrebama i financijskim mogućnostima.