Brzi recepti za ručak - Kuhanje na brzinu

Što Kuhati Na Brzinu Za Ručak

Što Kuhati Na Brzinu Za Ručak

Ako ste užurbani i nemate puno vremena za kuhanje, brzi recepti su idealno rješenje za vas. Ne morate se zamarati satima pripreme i kuhanja, već možete brzo i jednostavno pripremiti ukusan obrok. U ovom članku predstavit ćemo vam neke od najboljih brzih recepata za ručak koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Jedan od omiljenih brzih recepata za ručak je tjestenina s pestom. Samo je potrebno skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju, a zatim je ocijediti. U međuvremenu, pripremite pesto tako da u blenderu izmiješate svježi bosiljak, češnjak, maslinovo ulje i parmezan. Pesto prelijte preko tjestenine, promiješajte i poslužite odmah. U svega nekoliko minuta imat ćete ukusan obrok koji će vas zasititi.

Još jedan brzi recept za ručak je salata od tune. Pomiješajte tunu iz konzerve s nasjeckanim lukom, cherry rajčicama i crnim maslinama. Dodajte malo maslinovog ulja i limunovog soka, te začinite solju i paprom po želji. Ovu salatu možete poslužiti samu ili kao dodatak uz sendviče ili tost.

Ako volite ribu, brzi recept za ručak koji će vas oduševiti je pečena losos. Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama i lako se priprema. Samo posolite losos, pospite ga paprom i stavite ga u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Pecite 10-15 minuta, dok losos ne postane ružičast i opušten. Poslužite s prilogom po izboru, kao što su kuhana riža ili pečeno povrće.

Kuhanje na brzinu ne mora značiti da ćete se odreći ukusnog obroka. Sve što vam treba su pravi recepti i malo mašte. Nadamo se da vam naši prijedlozi za brze recepte za ručak mogu pomoći da jednostavno i lako pripremite hranu koju ćete uživati jesti. Dobar tek!

Brzi recepti za ručak

Ovdje su neki brzi recepti za ručak koji će vam pomoći da pripremite ukusna jela u rekordnom vremenu.

Tunjevina salata

Ova jednostavna salata je savršena za brz obrok. Pomiješajte konzerviranu tunjevinu s sitno nasjeckanim lukom i paprikom. Dodajte malo maslinovog ulja, soli i papra po ukusu. Poslužite na kriškama tosta ili u sendviču.

Piletina na žaru s povrćem

Ova zdrava i ukusna opcija za ručak može biti spremna za samo nekoliko minuta. Narežite pileća prsa i marinirajte ih u mješavini maslinovog ulja, limunovog soka, češnjaka i začina po izboru. Stavite meso na vrući roštilj i pecite dok ne bude dobro pečeno. Poslužite s pečenim povrćem po izboru.

Pasta sa sirom i povrćem

Ako vam je potreban brz i jednostavan obrok, pasta sa sirom i povrćem je odličan izbor. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, a zatim je ocijedite. U međuvremenu, na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte usitnjene tikvice, papriku i špinat. Kuhajte dok povrće ne omekša, a zatim dodajte ocijeđenu tjesteninu i naribani parmezan. Promiješajte da se svi sastojci sjedine i poslužite toplo.

You might be interested:  Kako Ocistiti Pluca Od Nikotina I Katrana

Rižoto s povrćem

Rižoto je vrlo svestran i možete ga prilagoditi svom ukusu. U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte nasjeckani luk i češnjak. Kada luk postane staklast, dodajte arborio rižu i kuhajte je dok ne postane lagano zlatna. Smanjite vatru i dodajte povrće po izboru, poput graška, paprike i šparoga. Postupno dodajte pileću ili povrtnu juhu dok riža ne bude skroz kuhana. Na kraju dodajte naribani parmezan i poslužite toplo.

Pileća salata

Pileća salata je jednostavna za pripremu i može se jesti na tostu, u sendviču ili samostalno. Skuhajte pileća prsa i narežite ih na manje komade. U zdjeli pomiješajte piletinu s majonezom, senfom, nasjeckanim lukom, zelenom salatom i začinima po ukusu. Poslužite toplo ili hladno.

Pizza rolls

Ova ukusna alternativa klasičnoj pizzi je vrlo jednostavna za pripremu. Razvaljajte tijesto za picu i narežite ga na manje kvadratiće. Na svaki kvadrat stavite malo umaka od rajčice, komadiće šunke i naribanu mozzarellu. Preklopite tijesto i zatvorite rubove. Pecite u pećnici na 200°C dok ne budu zlatno smeđi. Poslužite uz umak od rajčice.

Recept Vrijeme pripreme
Tunjevina salata 10 minuta
Piletina na žaru s povrćem 15 minuta
Pasta sa sirom i povrćem 20 minuta
Rižoto s povrćem 30 minuta
Pileća salata 15 minuta
Pizza rolls 25 minuta

Sada kada imate nekoliko brzih recepata za ručak u svom arsenalu, nema više stresa oko pripreme obroka. Uživajte u ukusnom i zdravom obroku bez gubljenja previše vremena u kuhinji.

Tjestenina s povrćem

Sastojci:

Sastojci:

  • 250 g tjestenine
  • 1 tikvica
  • 1 mrkva
  • 1 crvena paprika
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • parmezan (po želji)

Upute:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. Iscijedite višak vode i stavite tjesteninu na stranu.
  3. Posolite i popaprite tikvicu, mrkvu, papriku, luk i češnjak.
  4. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte povrće.
  5. Pržite povrće na srednje jakoj vatri dok ne postane mekano, oko 5-7 minuta.
  6. Dodajte tjesteninu u tavu s povrćem i dobro promiješajte.
  7. Kuhajte još nekoliko minuta da se svi okusi sjedine.
  8. Servirajte tjesteninu s povrćem vruću i posipajte parmezanom po želji.

Ovaj brzi recept za tjesteninu s povrćem je izvrstan izbor za ručak kada vrijeme ne dopušta dulje kuhanje. Možete prilagoditi povrće prema svojim preferencijama i dodati začine po želji. Uživajte u ovom jednostavnom i ukusnom obroku!

Piletina u umaku od rajčice

Ovaj recept za piletinu u umaku od rajčice je jednostavan za pripremu i idealan ako želite brzo skuhati ukusan ručak. Piletina će biti sočna i puna okusa, a umak od rajčice će je dodatno obogatiti. Služite je uz tjesteninu, rižu ili krompir pire.

Sastojci:

  • 4 pileće prsa
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g pasirane rajčice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1 žličica sušenog origana
  • sol
  • papar

Upute:

  1. Pileća prsa operite i osušite. Narežite ih na manje komade.
  2. Luk i češnjak nasjeckajte.
  3. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i češnjak. Dinstajte ih nekoliko minuta dok ne postanu staklasti.
  4. Dodajte pileća prsa i pržite ih sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
  5. Dodajte pasiranu rajčicu i začine – sušeni bosiljak, sušeni origano, sol i papar. Promiješajte sve sastojke da se dobro sjedine.
  6. Poklopite tavu i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta ili dok piletina ne bude mekana i sočna.
You might be interested:  Kako Se Odblokirati Kad Te Netko Blokira Na Viberu

Posluživanje:

Piletinu u umaku od rajčice možete poslužiti uz tjesteninu, rižu ili krompir pire. Po želji možete posipati sjeckanim svježim peršinom ili naribanim parmezanom. Uživajte u ukusnom i brzom obroku!

Salata s tuna-pastom

Sastojci:

  • 200 g tjestenine
  • 1 konzerva tune u vodi
  • 2 žlice kukuruznog zrna
  • 1 šalica cherry rajčica
  • 1/2 crvenog luka, nasjeckanog
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 žlica senfa
  • sol i papar po ukusu

Upute:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite da se ohladi.
  2. U zdjeli pomiješajte tunu, kukuruz, cherry rajčice i crveni luk.
  3. U drugoj zdjeli napravite dressing tako da pomiješate maslinovo ulje, limunov sok, senf, sol i papar.
  4. Dodajte ohlađenu tjesteninu u zdjelu s tunom i povrćem, te prelijte dressingom. Lagano promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine.
  5. Poslužite salatu hladnu kao glavno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu. Uživajte!

Brza čili con carne

Čili con carne je popularno mesno jelo koje potječe iz Meksika, a sastoji se od mljevenog mesa, paprike, rajčice i graha. Ova brza verzija je idealna za pripremu ručka na brzinu. Evo kako ga možete pripremiti:

Sastojci:

  • 500 g mljevenog mesa (govedina ili svinjetina)
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 crvena paprika, nasjeckana
  • 1 žlica čili praha
  • 1 žličica kumina u prahu
  • 400 g konzerviranog graha, ocijeđenog
  • 400 g pelata
  • Sol po ukusu
  • Papar po ukusu
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Svježi peršin, nasjeckan (za posipanje)

Upute:

  1. Na ulju zagrijte lonac na srednjoj vatri. Dodajte luk i češnjak, te ih pirjajte dok ne postanu mekani i staklasti.
  2. Dodajte mljeveno meso i pržite ga dok ne poprimi smeđu boju.
  3. Dodajte papriku, čili prah i kumin. Miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
  4. U lonac dodajte ocijeđeni grah i pelate. Posolite i popaprite po ukusu. Smanjite vatru, poklopite lonac i kuhajte čili con carne oko 20-30 minuta dok se jelo ne zgusne.
  5. Poslužite čili con carne toplog, posipanog svježim peršinom. Možete ga poslužiti uz rižu, tortilje ili kruh.

Uživajte u brzom i jednostavnom obroku!

Nutritivne vrijednosti
Nutrijent Vrijednost
Kalorije 350 kcal
Proteini 30 g
Masti 15 g
Ugljikohidrati 25 g
Vlakna 8 g

Njoki s špinatom i gljivama

Sastojci:

  • 500 g svježih gnocchi (njoka)
  • 300 g špinata
  • 200 g gljiva
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • Maslinovo ulje
  • So i papar po ukusu

Upute:

  1. Operite špinat i ocijedite ga.
  2. Izrežite gljive na tanke ploške.
  3. Sjeckajte luk i češnjak.
  4. U tavi ugrijte malo maslinovog ulja i dodajte luk i češnjak. Pržite dok ne postanu staklasti.
  5. Dodajte gljive i pržite dok ne omekšaju i puste tekućinu.
  6. Dodajte špinat i miješajte dok špinat ne uvene.
  7. Kuhajte gnocchi prema uputama na pakiranju, ocijedite ih i dodajte ih u tavu s povrćem. Miješajte dok se sve lijepo ne sjedini.
  8. Po potrebi dodajte sol i papar po ukusu.
  9. Servirajte njoke s špinatom i gljivama tople i uživajte!

Savjeti:

  • Možete dodati malo sira po izboru za dodatnu aromu.
  • Umjesto svježih gnocchi, možete koristiti i smrznute gnocchi, jednostavno ih skuhajte prema uputama na pakiranju.
  • Umjesto maslinovog ulja, možete koristiti i obično biljno ulje.

Pizza s pršutom i rukolom

Pizza s pršutom i rukolom je jednostavan i brzi recept koji će vas oduševiti. Kombinacija slanog pršuta i osvježavajuće rukole daje poseban okus ovoj pizzi. Slijedite ovaj recept i uživajte u ukusnom ručku koji možete pripremiti na brzinu.

You might be interested:  Kako Vratit Zubno Meso

Sastojci:

  • 1 pizzano tijesto
  • 100 g pršuta
  • 100 g svježe rukole
  • 200 g sira (mozzarella, gauda)
  • Umak od rajčice
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar

Upute:

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C.
  2. Razvaljajte pizzano tijesto na veličinu koja vam odgovara.
  3. Na tijesto ravnomjerno nanesite umak od rajčice.
  4. Pospite naribanim sirom po cijelom tijestu.
  5. Rasporedite pršut po tijestu.
  6. Pecite pizzu u zagrijanoj pećnici oko 10-15 minuta, dok sir ne postane zlatno smeđi i tijesto hrskavo.
  7. Izvadite pizzu iz pećnice i pospite svježom rukolom.
  8. Pospite solju i paprom po ukusu.
  9. Pokapajte maslinovim uljem i poslužite.

Uživajte u svojoj domaćoj pizzi s pršutom i rukolom koju ste brzo pripremili i koja će vas oduševiti svojim okusom.

Burito sa svinjetinom i grahom

Ovaj ukusni burito je savršen obrok za brzinski ručak. Svinjetina i grah čine ga hranjivim i zasitnim.

Sastojci:

  • 500g svinjskog mesa, narezanog na trake
  • 1 luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 jalapeno paprika, nasjeckana (opcionalno)
  • 1 konzerva crvenog graha, ispran i ocijeđen
  • 1 konzerva kukuruza, ispran i ocijeđen
  • 1 žlica ulja
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žličica kumina
  • 1/2 žličice chilija u prahu
  • Sol i papar po ukusu
  • Tortilje
  • Grated sir, kiselo vrhnje i narezana avokado za posluživanje

Upute:

  1. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, češnjak i jalapeno papriku (ako koristite) te pržite dok luk ne postane staklast.
  2. Dodajte svinjetinu i začine (mljevena paprika, kumin, chili u prahu, sol i papar) te kuhajte dok meso ne poprimi smeđu boju.
  3. Dodajte crveni grah i kukuruz u tavu i dobro promiješajte. Smanjite vatru i kuhajte još 5-10 minuta, dok svi sastojci ne budu zagrijani.
  4. Zagrijte tortilje prema uputama na pakiranju.
  5. Na svaku tortilju stavite malo smjese od svinjetine i graha. Preklopite rubove tortilje i smotajte je.
  6. Poslužite burito uz kiselo vrhnje, naribani sir i narezani avokado.

Po želji možete dodati i druge sastojke poput salsi, ljutih umaka ili svježe paprike. Uživajte u ovom jednostavnom i ukusnom buritu sa svinjetinom i grahom!

Rižoto s povrćem i piletinom

Sastojci:

  • 2 pileća filea, narezana na male komadiće
  • 1 šalica riže
  • 2 šalice pilećeg temeljca
  • 1 luk, nasjeckan
  • 2 mrkve, narezane na kolutiće
  • 1 paprika, narezana na trakice
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • svježi peršin, sitno nasjeckan

Upute:

  1. U velikoj tavi, zagrijte maslinovo ulje i maslac na srednjoj vatri.
  2. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok ne postanu mekani i staklasti.
  3. Dodajte pileće komadiće i pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
  4. Dodajte rižu i temeljac, te pustite da zavrije.
  5. Kada smjesa zavrije, smanjite vatru na nisku i pokrijte tavu. Pustite da se riža kuha oko 15-20 minuta, ili dok ne upije svu tekućinu.
  6. Dodajte nasjeckane mrkve i papriku, te pirjajte još 5 minuta, ili dok povrće ne omekša.
  7. Po potrebi dodajte sol i papar.
  8. Servirajte rižoto s povrćem i piletinom posipan svježim peršinom.

Savjet: Možete dodati i druge začine ili povrće po želji kako biste prilagodili okus rižota vašim preferencijama.

FAQ:

Koje brze recepte preporučujete za ručak?

Za ručak preporučujem jednostavne, ali ukusne recepte koji se mogu brzo pripremiti. Na primjer, piletina sa povrćem u woku ili tjestenina sa pesto umakom.