Plaća za čišćenje apartmana: Cijene, provizije i savjeti (2021)

Plaća za čišćenje apartmana

Plaća Za Čišćenje Apartmana

Čišćenje apartmana igra ključnu ulogu u održavanju visoke kvalitete i zadovoljstva gostiju. Kao vlasnik apartmana, važno je dobro platiti čistače kako bi se osiguralo temeljito i profesionalno čišćenje. Cijene čišćenja apartmana variraju ovisno o mnogim čimbenicima, uključujući veličinu apartmana, lokaciju, učestalost čišćenja i posebne zahtjeve gostiju.

Provizije su još jedan faktor koji treba uzeti u obzir prilikom određivanja cijene za čišćenje apartmana. Ako putem agencije iznajmljujete svoj apartman, provizije se mogu primijeniti na iznos koji plaćate čistačima. Ove provizije mogu varirati i mogu značajno utjecati na ukupni trošak čišćenja apartmana.

Da biste izbjegli nepotrebne troškove i osigurali pravilno plaćanje čistačima, važno je razmotriti nekoliko savjeta. Prvo, provjerite s agencijom za nekretnine ili platformom za iznajmljivanje apartmana koju koristite koje su obične cijene za čišćenje apartmana u vašem području. Također je korisno usporediti cijene s drugim vlasnicima apartmana kako biste se osigurali da vaša cijena nije previsoka ili preniska.

Drugi savjet je razmotriti dodatne usluge koje možete pružiti gostima. Na primjer, postavljanje svježeg cvijeta ili čokolade na jastuk može stvoriti dojam luksuzne usluge i povećati ukupno zadovoljstvo gostiju. Ove dodatne usluge mogu opravdati povećanje cijene za čišćenje apartmana.

Na kraju, važno je osigurati redovito obučavanje čistača kako bi se osiguralo dosljedno visoka kvaliteta čišćenja. Pobrinite se da čistači imaju pristup svim potrebnim sredstvima za čišćenje i izvješćujte ih o bilo kojim posebnim zahtjevima gostiju. Održavanje dobre komunikacije s čistačima ključno je za uspješno upravljanje čišćenjem apartmana i zadovoljstvo gostiju.

Šta je plaća za čišćenje apartmana?

Plaća za čišćenje apartmana je iznos novca koji vlasnici apartmana plaćaju osobi ili firmi za čišćenje i održavanje njihovog smještaja. Ova usluga je vrlo važna za održavanje visokog standarda čistoće i urednosti apartmana, što može biti ključno za privlačenje gostiju i zadovoljstvo njihovog boravka.

Zašto se plaća za čišćenje apartmana?

Čišćenje apartmana zahtijeva vrijeme, radnu snagu, vještine i potrebne materijale kako bi se osiguralo temeljito čišćenje svih prostorija i površina. Vlasnici apartmana često nemaju dovoljno vremena ili resursa da se sami bave čišćenjem, pa zato angažuju stručne čistače.

Plaća za čišćenje apartmana obično uključuje:

 • Čišćenje svih prostorija apartmana, uključujući spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinju, kupaonicu itd.
 • Pražnjenje koševa za smeće i zamjena posteljine, ručnika i ostalih potrepština.
 • Pravilno odlaganje smeća i otpada.
 • Čišćenje površina kao što su podovi, površine za kuhanje, ormari, kupaonske površine itd.

Koliko košta plaća za čišćenje apartmana?

Cijena plaće za čišćenje apartmana može značajno varirati, ovisno o raznim čimbenicima, uključujući lokaciju apartmana, veličinu prostora, količinu posla, potrebu za dodatnim uslugama (npr. pranje rublja) i konkurenciju na tržištu.

U Hrvatskoj, prosječna cijena za čišćenje apartmana obično se kreće od 100 do 300 kuna po čišćenju, ali može biti i veća za veće i luksuzne apartmane. Također, neki čistači mogu naplaćivati po satu umjesto po čišćenju.

Važno je napomenuti da se mogu primjenjivati i dodatne provizije i troškovi, kao što su troškovi opreme, takseni trošak i porezi na usluge, koje vlasnici apartmana također trebaju uzeti u obzir prilikom računanja ukupnih troškova plaće za čišćenje.

Da biste dobili najbolju vrijednost za svoj novac, preporučuje se tražiti preporuke ili čitati recenzije o čistačima kako biste osigurali da su pouzdani, profesionalni i pružaju kvalitetnu uslugu čišćenja.

Cijene

Cijene za čišćenje apartmana variraju ovisno o različitim faktorima, uključujući lokaciju, veličinu apartmana i razinu usluge koju pruža čistač. Prosječna cijena za čišćenje apartmana u Hrvatskoj iznosi oko 200-300 kuna po satu.

You might be interested:  Tomislav Ćorić Razvod

Postoje i neki drugi čimbenici koji mogu utjecati na cijenu, kao što su:

Lokacija

Cijene čišćenja apartmana mogu biti različite ovisno o regiji u kojoj se nalazi apartman. Na primjer, cijene u popularnim turističkim destinacijama poput Dubrovnika ili Splita mogu biti veće od cijena u manjim gradovima ili ruralnim područjima.

Veličina apartmana

Veličina apartmana također može utjecati na cijenu čišćenja. Veći apartmani zahtijevaju više vremena i truda za čišćenje, tako da će cijena biti veća u usporedbi s manjim apartmanima.

Važno je napomenuti da mnogi čistači naplaćuju dodatne troškove za čišćenje opreme i materijala. Ovi dodaci se mogu naplatiti posebno ili biti uključeni u ukupnu cijenu. Također, neki čistači mogu ponuditi različite pakete usluga s različitim cijenama i mogućnostima.

Kako bi se osiguralo da dobijete pravilan iznos za čišćenje apartmana, preporučuje se da dobijete više ponuda od različitih čistača i usporedite cijene i usluge koje nude. Također, provjerite pouzdanost i reputaciju čistača kako biste bili sigurni da ćete dobiti kvalitetnu uslugu po fer cijeni.

Kako se formiraju cijene čišćenja apartmana?

Cijene čišćenja apartmana mogu se formirati na različite načine, ovisno o raznim faktorima. Evo nekoliko važnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom utvrđivanja cijene čišćenja:

Veličina apartmana

Jedan od glavnih faktora koji će utjecati na cijenu čišćenja apartmana jest njegova veličina. Veći apartmani zahtijevaju više vremena i resursa za čišćenje, pa će cijena biti veća u usporedbi s manjim apartmanima.

Broj gostiju

Drugi faktor koji može utjecati na cijenu čišćenja apartmana je broj gostiju koji borave u apartmanu. Ako je apartman rezerviran za veći broj gostiju, to znači da će čišćenje biti zahtjevnije i vjerojatno će biti potrebna veća količina vremena i resursa.

Teškoća čišćenja

Postoje različiti faktori koji mogu utjecati na težinu čišćenja apartmana. Na primjer, apartman s tepisima, sofama ili drugim predmetima koji zahtijevaju posebnu njegu će zahtijevati više truda i pažnje prilikom čišćenja. Također, apartmani koji su vrlo prljavi ili su bili iznajmljeni duže vrijeme mogu zahtijevati dodatno vrijeme i resurse za temeljito čišćenje.

Pažnja: Također je važno uzeti u obzir i druge usluge koje možete ponuditi uz čišćenje apartmana, poput pranja posteljine ili opskrbe kućnim potrepštinama, jer to također može utjecati na cijenu.

Konačna cijena čišćenja apartmana ovisit će o kombinaciji ovih faktora, kao i o konkurenciji na tržištu. Preporučuje se da istražite cijene konkurencije i prilagodite svoju cijenu kako biste bili konkurentni, ali istovremeno osigurali da je vaša usluga isplativa.

Najčešće cijene čišćenja apartmana u Hrvatskoj

Kada iznajmljujete apartman u Hrvatskoj, važno je osigurati da je čistoća apartmana iznenađujuća za goste. Trošak čišćenja apartmana često je uključen u ukupnu cijenu najma, ali može se razlikovati ovisno o veličini apartmana, njegovom stanju i lokaciji. U nastavku su navedene najčešće cijene čišćenja apartmana u Hrvatskoj:

 • Mali apartman (jedna spavaća soba): 100 – 300 kuna
 • Srednji apartman (dvije spavaće sobe): 200 – 400 kuna
 • Veliki apartman (tri ili više spavaćih soba): 300 – 600 kuna

Ove cijene mogu se mijenjati ovisno o regiji i sezoni. U turističkim područjima ili tijekom sezone cijene čišćenja mogu biti više. Također, neki pružatelji usluga čišćenja mogu naplaćivati dodatne naknade za specijalne zahtjeve kao što su čišćenje terase ili posteljine.

Preporučljivo je provjeriti cijene čišćenja prije nego što rezervirate apartman. Također je dobro komunicirati sa svojim gostima kako biste osigurali da njihova očekivanja u pogledu čistoće budu zadovoljena.

Čišćenje apartmana je važan aspekt iznajmljivanja, jer će urednost i čistoća stvoriti pozitivan dojam kod gostiju i može utjecati na njihovu ocjenu i preporuke drugima. Stoga je važno pronaći pouzdanog pružatelja usluga čišćenja koji će osigurati da vaš apartman uvijek bude besprijekorno čist i uredan za goste.

Provizije

Kada se bavite čišćenjem apartmana, važno je uzeti u obzir provizije koje su uobičajene u industriji. Provizije su određeni postotak ili fiksni iznos koji se plaća agenciji ili platformi koja posreduje u iznajmljivanju apartmana. Ove provizije mogu utjecati na ukupan prihod koji ćete ostvariti.

Provizije mogu varirati ovisno o agenciji ili platformi s kojom sarađujete, kao i o različitim faktorima kao što su geografska lokacija, sezonalnost i tražnja. Uobičajeno je da agencije naplaćuju proviziju u rasponu od 10% do 30% cijene najma apartmana.

You might be interested:  Plaća u Njemačkoj

Važno je temeljito istražiti različite agencije i platforme prije nego što se odlučite za suradnju s njima. Pored provizija, trebate uzeti u obzir i druge faktore kao što su njihova reputacija, usluga koju pružaju, brzina isplate i podrška koju nude.

Neke agencije mogu naplatiti i dodatne troškove kao što su oglašavanje, marketing ili naknade za upravljanje. Ove dodatne troškove trebate uzeti u obzir prilikom izračunavanja ukupnih troškova i potencijalnog prihoda od čišćenja apartmana.

Budite pažljivi prilikom pregovaranja o provizijama s agencijom ili platformom. Pokušajte postići fer uvjete i pregovarajte o provizijama koje odražavaju vrijednost i usluge koje pružate. Također je važno uspostaviti jasne ugovorne odredbe kako biste izbjegli nesporazume i pojasnili sva pitanja vezana za provizije i plaćanja.

U zaključku, provizije su važan aspekt čišćenja apartmana i mogu utjecati na vaš ukupni prihod. Pažljivo istražite različite agencije i platforme, pregovarajte o provizijama, te uvijek uspostavite jasne ugovorne odredbe kako biste osigurali pravične uvjete i izbjegli nesporazume.

Koje provizije mogu biti uključene u plaću za čišćenje apartmana?

Plaćanje za čišćenje apartmana može uključivati različite provizije koje mogu varirati ovisno o objektu, lokaciji i dogovoru s vlasnikom ili upraviteljem. Evo nekih uobičajenih provizija koje se mogu pojaviti u plaću za čišćenje apartmana:

1. Provizija za čišćenje

Provizija za čišćenje je osnovna provizija koju čistači apartmana naplaćuju za obavljanje čišćenja. Ova provizija obično ovisi o veličini apartmana i zahtjevnosti posla. Mnogi čistači nude fiksnu cijenu za čišćenje apartmana, dok drugi mogu imati različite tarife za različite veličine apartmana ili dodatne usluge poput pranja posteljine i ručnika.

2. Provizija za dodatne usluge

Uz osnovno čišćenje, čistači apartmana mogu naplaćivati dodatne usluge kao što su pranje rublja, peglanje, održavanje bazena ili vrta i sl. Ove dodatne usluge imaju posebne tarife i mogu biti uključene u cjelokupnu plaću za čišćenje apartmana ili se mogu naplatiti posebno.

3. Provizija za opremu i potrošni materijal

U nekim slučajevima, čistači apartmana mogu naplaćivati proviziju za korištenje vlastite opreme i potrošnog materijala kao što su sredstva za čišćenje, deterdženti, ručnici, posteljina i sl. Ova provizija može biti fiksna ili se može temeljiti na količini i vrsti potrošnog materijala koji se koristi.

Uvjeti i visina provizija mogu se razlikovati od jedne agencije za čišćenje apartmana do druge, stoga je važno provjeriti detalje i dogovoriti se o provizijama prije početka rada. Također je preporučljivo provjeriti da li su provizije uključene u cijenu koju plaćaju gosti ili se dodatno naplaćuju. To će vam pomoći da planirate svoje financije i izbjegnete eventualne nesporazume s vlasnikom ili agencijom za upravljanje apartmanima.

Kako izračunati provizije za čišćenje apartmana?

Kako izračunati provizije za čišćenje apartmana?

Kada iznajmljujete svoj apartman putem platformi za iznajmljivanje kao što su Airbnb, Booking.com ili HomeAway, važno je razumjeti kako izračunati provizije koje vam te platforme naplaćuju za čišćenje vašeg apartmana.

Provizije za čišćenje apartmana mogu biti fiksne ili se mogu izračunavati na osnovu postotka od ukupne cijene najma. Da biste izračunali proviziju, prvo morate razumjeti koji model provizije koristi platforma koju koristite.

Ako se provizija izračunava na osnovu postotka od ukupne cijene najma, trebat ćete znati postotak koji platforma primjenjuje. Na primjer, ako platforma naplaćuje 10% provizije za čišćenje, a cijena najma apartmana je 1000 kn, provizija će biti 100 kn.

Ukoliko se provizija naplaćuje u fiksnom iznosu, jednostavno ćete platiti taj iznos svaki put kada iznajmite svoj apartman. Npr. Ako je provizija za čišćenje 200 kn, ta će se suma naplatiti bez obzira na cijenu najma apartmana.

Važno je napomenuti da neke platforme mogu imati dodatne naknade ili skrivene provizije. Stoga je važno provjeriti uvjete i odredbe platforme kako biste bili sigurni koliko je provizija za čišćenje apartmana, uključujući sve dodatne troškove.

Jednom kada saznate proviziju za čišćenje apartmana, bitno je prilagoditi cijenu najma kako biste to nadoknadili. Na primjer, ako želite zaraditi 1000 kn tjedno od najma apartmana, a provizija za čišćenje je 100 kn, trebali biste postaviti cijenu najma na 1100 kn kako biste pokrili trošak provizije.

Zaključno, važno je temeljito istražiti provizije za čišćenje apartmana kada koristite platforme za iznajmljivanje. Razumijevanje kako se provizije izračunavaju pomoći će vam da pravilno postavite cijene i osigurate da vaša zarada pokrije sve troškove.

Savjeti (2021)

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u vašem poslu čišćenja apartmana u 2021. godini:

 1. Počnite s planiranjem i organizacijom. Prije nego što krenete s čišćenjem, napravite detaljan plan o tome što treba očistiti i kojim redoslijedom. Na taj način ćete se osigurati da nijedan korak ne preskočite.
 2. Nabavite kvalitetne čistače i opremu. Investirajte u dobre čistače, sredstva za čišćenje i opremu kako biste osigurali temeljito i učinkovito čišćenje.
 3. Primijenite tehnike čišćenja koje štede vrijeme. Postoje brojne tehnike koje vam mogu pomoći uštedjeti vrijeme, poput čišćenja ‘odozdo prema gore’ ili čišćenja prostorija paralelno. Isprobajte različite tehnike i odaberite one koje najbolje odgovaraju vama.
 4. Napravite popis provjere. Sastavite popis svih zadataka koje trebate obaviti prilikom čišćenja apartmana. Provjerite svaki zadatak nakon što ga završite kako biste se uvjerili da niste ništa propustili.
 5. Uključite svoje klijente. Komunikacija s klijentima je ključna. Pitajte ih za njihove preferencije i očekivanja te budite otvoreni za njihove povratne informacije. To će vam pomoći poboljšati uslugu koju pružate.
 6. Radite na profesionalnom pristupu. Bilo da ste zaposlenik čišćenja ili samostalni poduzetnik, uvijek se ponašajte profesionalno i pružajte uslugu vrhunske kvalitete. To će vam pomoći stvoriti dobar ugled i privući više klijenata.
 7. Budite fleksibilni. U turističkoj industriji se često događaju promjene i neočekivane situacije. Budite spremni prilagoditi se i biti fleksibilni u svom radu kako biste pružili najbolju moguću uslugu.
 8. Usredotočite se na detalje. Male stvari često čine veliku razliku. Stoga, obratite pažnju na sitne detalje i uvijek nastojte ostaviti apartman besprijekorno čistim.
 9. Budite u korak s trendovima. Pratite najnovije trendove u industriji čišćenja i primijenite ih u svom radu. To može uključivati korištenje ekološki prihvatljivih proizvoda ili uslugu dezinfekcije apartmana.
 10. Neprestano se usavršavajte. Edukacija je ključna za osobni i profesionalni razvoj. Ulaganje u vlastito znanje i vještine će vam pomoći da postanete sve bolji u svom poslu čišćenja.
You might be interested:  Tehničar Za Mehatroniku Plaća

Slijedeći ove savjete, možete osigurati da pružate vrhunsku uslugu čišćenja apartmana u 2021. godini i ostvarite uspjeh u svom poslu.

FAQ:

Koliko košta čišćenje apartmana?

Cijena čišćenja apartmana može varirati ovisno o različitim faktorima, kao što su veličina apartmana, lokacija, vrsta usluge čišćenja i još mnogo toga. Uobičajene cijene se kreću od 200 do 500 kuna po čišćenju.

Kakve provizije uzimaju čistači apartmana?

Provizije čistača apartmana mogu se razlikovati, ali je uobičajeno da uzmu između 10% i 20% od cijene čišćenja. Na primjer, ako je cijena čišćenja 300 kuna, čistač apartmana može uzeti proviziju od 30 do 60 kuna.

Koliko često treba čistiti apartman?

Preporučuje se redovito čišćenje apartmana kako bi se održala higijena i udobnost za goste. Uobičajeno je čistiti apartman prije dolaska novih gostiju, ali može biti potrebno i čišćenje tijekom boravka gostiju, posebno ako borave duže vrijeme. Također je važno održavati čistoću zajedničkih prostora poput hodnika, stubišta i dvorišta.

Trebam li unajmiti profesionalnu uslugu čišćenja?

Unajmljivanje profesionalne usluge čišćenja može biti dobra opcija, posebno ako nemate vremena ili ne želite brinuti o čišćenju sami. Profesionalci će osigurati da apartman bude temeljito očišćen i pripremljen za nove goste. Također mogu pružiti dodatne usluge poput pranja posteljine i ručnika.

Koji su neki savjeti za učinkovito čišćenje apartmana?

Evo nekoliko savjeta za učinkovito čišćenje apartmana: 1. Organizirajte se i izradite popis zadataka kako biste bili sigurni da ste obavili sve. 2. Koristite odgovarajuća sredstva za čišćenje i alate kako biste postigli najbolje rezultate. 3. Počnite s vrha i radite prema dolje, čisteći prvo površine koje mogu pasti na pod. 4. Pravilno odlagajte smeće i reciklirajte ako je moguće. 5. Provjerite i očistite sve aparate i instalacije u apartmanu. 6. Ne zaboravite očistiti prozore i otvoriti ih za prozračivanje.

Koliko iznosi prosječna cijena plaćanja za čišćenje apartmana u Hrvatskoj?

Prosječna cijena plaćanja za čišćenje apartmana u Hrvatskoj može varirati ovisno o različitim čimbenicima kao što su veličina apartmana, lokacija, sezona i ponuda usluga. Međutim, prema našim istraživanjima, prosječna cijena plaćanja za čišćenje apartmana u Hrvatskoj kreće se između 200 i 400 kuna.

Kakve su provizije koje agencije uzimaju za čišćenje apartmana u Hrvatskoj?

Provizije koje agencije uzimaju za čišćenje apartmana u Hrvatskoj također mogu varirati ovisno o različitim čimbenicima. Obično agencije uzimaju proviziju između 10% i 20% od ukupne cijene plaćanja za čišćenje apartmana. Također, neke agencije mogu naplaćivati dodatne troškove kao što su troškovi korištenja njihovih usluga ili marketinških aktivnosti.